![]() |
#91 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Bachory sąsiadów!!!
Cytat:
![]() Rzeczywiście, jest rozbrajający. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Zadomowienie
|
Dzieci mają prawo się bawić na podwórku i chyba nie mamy do czynienia ze schorowaną 80-latką, której dziecięca zabawa przeszkadza. Tak w ogóle, to swoje ubrania suszy się raczej w swoim domu. Jakoś nie wyobrażam sobie powieszonych fig, czy innej ponętnej bielizny powieszonej na sznurze na podwórzu
![]() |
#93 | |||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Jak Ty im tak zrzędzisz o zwykłą dziecięcą zabawę jak odbijanie piłki, to może i faktycznie celowo Ci te pranie rozwalają, takie są dzieci ''wredna baba nam zabrania grać w piłkę to jej gacie na suszarce porozwalamy, hahaha'' itp. ---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ---------- Cytat:
rada nr 1: kupić suszarkę rada nr 2: wieszać pranie na wieszakach rada nr 3: nie robić awantur o byle co i robić sobie z wszystkich wrogów Edytowane przez 201605161006 Czas edycji: 2014-04-27 o 14:51 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Na osiedlu mamy typka, który chyba z nudów uprzykrza dzieciom życie. Na placu zabaw zabrania im grac w piłkę ( a jest tam nawet kawał trawnika, w dostatecznym oddaleniu od bloków i ich okien, na którym od lat dzieciarnia piłkę kopie), czepia się o jazdę na rowerze (nie wiem, co mu to przeszkadza),czy hulajnodze ( bo plastikowe kółka głośno terkoczą po kostce brukowej)...No wszystko mu przeszkadza. Kiedyś dzieciaki celowo zaczęły walić piłką w ścianę jego bloku mając ubaw jak kolo wylatuje co chwilę na balkon z pianą na pysku - taka zemsta. I może jestem chamidłem ostatnim, ale...też miałam z tego ubaw ![]() Edytowane przez String Emil Czas edycji: 2014-04-27 o 15:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Konto usunięte
|
My na podwórku też mieliśmy idiotyczne zagrywki w stosunku do kobiety która nam niszczyła np siatkę do gry w siatkę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Jak w filmie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Konto usunięte
|
Chyba wszystkie dzieciaki na podwórkach jak miały do czynienia z takimi wrednymi babami i dziadami jakoś się mściły. Także jak na moje to autorce te dzieciaki celowo rozwalają pranie. Najlepiej było by to olać to może z czasem dadzą jej spokój.
---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ---------- [1=0b4ed7929d71ce1abf8e9bf 9d423b228cc5dc67a_6068f37 255cfe;46201817] ![]() Jak w filmie ![]() Już się zdązyłam od tamtego czasu dwa razy przeprowadzić, ale do 11 roku tam mieszkałam, całe moje dzieciństwo. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ludziom to nigdy nie dogodzisz. Jak nie chcą mieszkać blisko dzieci, to niech się przeprowadzą do jakiejś dzielnicy emerytów albo niech zamieszkają na zadupiu przy lesie. I będą mieli spokój. ---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 | |
Konto usunięte
|
Ja do niektórych naszych zemst z dzieciństwa aż wstydzę się przyznać
![]() ---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
Konto usunięte
|
ech to życie w getcie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli jeden raz, Ty zrobiłaś akcję na cały blok, to raczej następnym razem nie zrzucą Ci tego prania ![]() ![]() Jest jeszcze opcja, że zaniesiesz pranie do pralni, weźmiesz rachunek i będziesz kazała oddać pieniądze a jak nie to podasz ich do sądu o straty finansowe ![]() Jeny, dzieci jak dzieci, mają różne pomysły. Ja pamiętam z dzieciństwa, że dłuuuugi czas odbijaliśmy piłkę przez całe dnie o ocieplany metalem bok bloku ![]() ![]() ![]() Teraz to mamy taką jedną zrzędliwą starą sąsiadkę, ktora nakrzyczała na moje dzieci, że ... rysują kredą na chodniku ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Konto usunięte
|
A potem znowu płacz bo tinkerbell nie może wychować sobie całego świata
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 |
Zakorzenienie
|
[1=0b4ed7929d71ce1abf8e9bf 9d423b228cc5dc67a_6068f37 255cfe;46201842]
Jak nie chcą mieszkać blisko dzieci, to niech się przeprowadzą do jakiejś dzielnicy emerytów albo niech zamieszkają na zadupiu przy lesie. I będą mieli spokój.[/QUOTE]nie polecam mieszkać w towarzystwie starszych babć ![]() ![]() ![]() Pamiętam po mojej babci ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Konto usunięte
|
[1=0b4ed7929d71ce1abf8e9bf 9d423b228cc5dc67a_6068f37 255cfe;46201842]Jak nie chcą mieszkać blisko dzieci, to niech się przeprowadzą do jakiejś dzielnicy emerytów albo niech zamieszkają na zadupiu przy lesie. I będą mieli spokój.[/QUOTE]
to coś dla mnie, chociaż i tam trafiają się rozwydrzone dzieciaki. Nigdy nie ma gwarancji... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() jej mąż probuje wybielić żonę, zagaduje nas, dzieci bo jak reszta sąsiadów się dowiedziała (a moje dzieci są wielbione i kochane przez sąsiadów) to murem stanęła za nami i teraz widzę, że to dorośli mają ochotę nawrzucać tej upierdliwej babie, która się czepiła biednych dzieci ![]() Edytowane przez Seona Czas edycji: 2014-04-27 o 16:04 Powód: dopisek |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Zakorzenienie
|
Aha, co do suszarek, to moja babcia używała takich : http://eston24.pl/pol_pm_Suszarka-do...-5mb-119_1.jpg
Można zawiesić na parapecie okna ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Jakieś wojny sąsiedzkie, kłótnie, to dzieci przeszkadzają... Ja nie wiem co złego jest w rysowaniu kredą po chodniku. Nie drą się, nie biją, nie wybijają szyb, tylko sobie rysują i pewnie grają w jakieś gry. Sąsiadki to by wolały, żeby twoje dzieci w ogóle nie istniały. ![]() Poszłyby na jakiś spacer, poczytały książki, obejrzały film, zajęłyby się czymś innym, ale nie... Lepiej siedzieć w oknie i narzekać na cały świat ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
RENTGEN RZĄDZI!
|
Super wątek
![]() Ciekawe co by było jakby to pranie obsrało ptactwo latające ![]()
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 |
Zakorzenienie
|
Dzieci moich sąsiadów, grają są w piłkę na korytarzu waląc nią co chwilę w drzwi mieszkania, w którym mieszkam. Zwracanie uwagi zarówno dzieciom jak i rodzicom pomaga, ale tylko na chwilę, za kilka dni sytuacja się powtarza, po zwróceniu uwagi zabierają piłkę i wracają do mieszkania. Nie wiem, czy ćwiczą naszą cierpliwość, czy co
![]() Niektórzy rodzice niestety zachowują się tak, a nie inaczej, dziecko może wszystko i wszyscy na około powinni się do niego dostosować i akceptować każde zachowanie bez zastrzeżeń , " bo to przecież dziecko". Ja się tam Autorko nie dziwię, że jesteś wkurzona.
Edytowane przez niv_ Czas edycji: 2014-04-27 o 16:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 | |
Konto usunięte
|
[1=0b4ed7929d71ce1abf8e9bf 9d423b228cc5dc67a_6068f37 255cfe;46202188]Ja się czasem zastanawiam czy sąsiedzi nie mają już nic do roboty tylko stale zajmują się uprzykrzaniem sobie nawzajem życia.
Jakieś wojny sąsiedzkie, kłótnie, to dzieci przeszkadzają... Ja nie wiem co złego jest w rysowaniu kredą po chodniku. Nie drą się, nie biją, nie wybijają szyb, tylko sobie rysują i pewnie grają w jakieś gry. Sąsiadki to by wolały, żeby twoje dzieci w ogóle nie istniały. ![]() Poszłyby na jakiś spacer, poczytały książki, obejrzały film, zajęłyby się czymś innym, ale nie... Lepiej siedzieć w oknie i narzekać na cały świat ![]() Tu gdzie się ostatnio przeprowadziłam też jest wredna sąsiadka, taka tipsiara. Ona wszystkim dowodzi, ma klucze do skrzynki i rozdaje nam listy, wszystkim innym (są tu 4 mieszkania). Z sąsiadem obok się nieznoszą i sobie nawzajem robia na złość. Jak on na chwile wyjedzie i zostawi bramę otwartą to ona szybko wychodzi i specjalnie mu ją zamyka, a jak on widzi ze ona idzie to specjalnie drzwi do klatki schodowej zamyka na dwa zamki zamiast na jeden jak jest zawsze, zeby jej zrobić na złość i tak w kółko. ---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie to wkurza, chciałabym mieć trochę ciszy, ale nie....mówi się trudno... ale dlatego rozumiem, że kogoś takie, a nie inne zachowanie może denerwować. Np. jak ja byłam mała to moja mama zwracała mi uwagę, że powinnam się grzecznie zachowywać, bo nie jestem sama na świecie, tak samo było u moich sąsiadów, których dzieci potrafiły się grzecznie bawić na podwórku, teraz widocznie jest to niemożliwe.
Edytowane przez niv_ Czas edycji: 2014-04-27 o 16:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#118 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli dzieci robią to codziennie to Ty codziennie nachodź rodziców tych dzieci i proś o interwencję ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem jak często mam im zwracać uwagę, bo chyba za drugim, czy czwartym razem powinni zareagować i zwyczajnie nie pozwolić dzieciom na takie zachowanie. Raczej liczą na to, że nikogo nie ma i dzieci będą się mogły bawić na korytarzu i uderzać piłką po drzwiach sąsiadów - sytuacje takie mają miejsce zawsze przez weekend. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:39.