Drugi trymestr już nam leci, jeszcze trochę będzie trzeci. Wrześniówki 2014 cz.III - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-29, 09:12   #91
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Dot.: Drugi trymestr już nam leci, jeszcze trochę będzie trzeci. Wrześniówki 2014 cz.

Cytat:
Napisane przez małaPaulina Pokaż wiadomość
tymiina witaj

Mam pytanie do dziewczyn ktore nie są po ślubie (i nie planują póki co) jak u was będzie z nazwiskiem dla dziecka?czy nazwisko będzie po ojcu czy po was?i w ogole ktos sie orientuje czy to później można jakoś zmienić
U nas ma byc raczej po Tzcie ale irytuje mnie troche to ze będe miala inne nazwisko niz moj syn
U nas będzie miało po Tż. W sumie to tylko nazwisko ale on się uparł i uniósł dumą,że dziecko musi mieć nazwisko po nim a po ślubie ja sobie mogę dowolnie wybierać mnie zmuszać nie będzie

Cytat:
Napisane przez Antananariwa Pokaż wiadomość
Tym bardziej kciukasy Latem fajnie mieć swój ogródek, poleżeć na trawce, wypić kawę na tarasie, zimą nie trzeba ubierać siebie i maleństwa żeby odsikać psa
Haha właśnie super opcja,bo ja już mam kłótnie z Tż,że ja z tym bydlęciem nie wyjdę oddać moczu z wielkim brzuchem tudzież z dzieckiem Bo z nim o wywalenie nie trudno,bo ciągnie jak głupi...
Cytat:
Napisane przez ZygaEffka Pokaż wiadomość
No masakra z tymi snami mi chyba ktoś coś dosypuję do kawy albo dodaję do kanapek , jak sie czasem budze to az musze sobie najpierw w łeb przywalić jak to sie nie skonczy pojde do egzorcysty ...
Ogólnie wczoraj jak sie położyłam to czułam obecność kogos w pokoju , wiecie jak się ma słaby wzrok to sie ma bardziej wytężony słuch i słyszy się wtedy tak dziwnie .. chyba jestem nawiedzona
Hehe weź... Już myślałam,że ja taka durna jestem,że wierzę w jakieś duchy,zjawy itp.. .Bo u mnie wyobraźnia pracuje na wysokich obrotach... I od 5 miesięcy śpię z włączonym telewizorem,bo się boję spać

Cytat:
Napisane przez katiusza1985 Pokaż wiadomość
Nam sprzedawca odradzał X- landery. Mówilze to nie są wózki na polsie drogi. Najlesze są Polskie wózki. polacy robią jedne z najlepszych wózkó w Europie. Wiem że tako to polska firma.
Poslkie firmy to też: BABY ACTIVE, BEXA. JA BYLAM NIMI ZACHWYCONA - DLA NISKICH OSÓB REWELACJA są dosyć zgrabne.
Roan MArita - wózek retro - fanastyczny na zimę, bo ma duze stabilne kołą.
Jam mam wózek Espiro. wózek w porządku - ma małę skręcane przednie kołą - nie sprawdza sie to w zimę, no i spacerówka jest taka kompaktowa, nie wiem w sumie czy to plus czy to minus.
Właśnie przerażają mnie te koła zimą i mnie nie przekonuje ich blokowanie A nie chciałabym też spacerówki czyli wkładany fotelik(nie wiem czy to jest kompaktowa?) w stelaż,bo mi się wydaje to takie nieprecyzyjne i raczej wiosną jak latorośl już mi trochę podrośnie to wyrośnie z tego... Trudny wybór...

Witaamm się w 19t+0d W nocy czułam kilka ruszków i już w sumie mocniejszych i takie pukanie w podbrzuszu I tak nagadałam sobie,że to jelita,ale w podbrzuszu co innego może tak pukać z 3 razy i za chwilę przestawać?
A tak w ogóle gdzie dzidziuś znajduje się w tym tyg. co ja jestem?
Znowu wstać nie mogłam ale się cieszę,bo dzisiaj po południu idę się chrześniakiem zajmować i chociaż będę miała wesoło

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Metamfetaminax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-29, 09:14   #92
elffirka
Rozeznanie

Dot.: Drugi trymestr już nam leci, jeszcze trochę będzie trzeci. Wrześniówki 2014 cz.

Jutro wizyta... Wreszcie usg będę miała, bo ostatnie w 13 tygodniu było... Ale lekarz nie mówił czy to połówkowe czy nie... Już się trochę stresuję... A jeszcze muszę dzisiaj przygotować Bożenkę i całą siebie bo mam na 9.30 i nie będzie mi się chciało rano... Mam nadzieję, że fifolek od ostatniego usg nie zniknął bo już się przyzwyczaiłam, że będę mieć Kondzika...
elffirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-29, 09:14   #93
carolciuska
Zadomowienie

Cytat:
A ja znów piorę małe ciuszki po moim tż następna pralka ja nie wiem po co ja tyle tego kupuje jak juz tyle mam , chyba skończę z tym magnezem bo mnie doprowadzi do bankructwa

Zmieniając temat w piątek wyjeżdżamy do Warszawy i zastanawia mnie czy któraś kojarzy może czy ten pokaz fontann to w majówkę się tez odbywa bo bym chciała to zobaczyć no i czy warto iśc do ZOO i czy dam radę je zejść no i gdzie zjeść dobrze a tanio bo śniadanka mamy w hotelu za free ale obiadki i kolacyjki muszę się zaopatrzyć

---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ----------

No dziwisz sie ze mieli mniej badan ? kiedyś nie było tego żarcia co jest teraz to co jemy płynie nam w żyłach nie tylko trafia do dwunastnicy
Nie oglądam a co to za program ?

Kurfa chyba z kilogramowa mucha mi lata w pokoju jak mi sie zesra na mięso to będzie
Effcia! Park fontann rusza od maja, kazdy piatek i sobota, od 21:00. Mysle, ze warto zobaczyc, bylam kilka razy, calkiem spoko, zawsze jakas rozrywka
Do zoo jesli nie byliscie tez fajnie pojsc, bylam co prawda dosc dawno.
A z jedzeniem to musialabym wiedziec jaka kuchnie lubicie, moze cos doradze
Ps. W ktorym hotelu sie zatrzymujecie?
Po miescie bedziecie sie poruszac komunikacja czy autem?
carolciuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-29, 09:14   #94
201610121609
Konto usunięte

Witam nowy wątek i nowe mamusie
Dzień mglisty i pochmurny i moja radość wielka bo obiadek na dzisiaj mam z wczoraj wiec luz moge zamulać

Co do wózków to kiedyś wstawialam link do tego, na który sie uparłam wózeczek Jane Rider z ta normalna gondola bo jest tez nowszy model z taka plastikowa ale tej nie chce na pewno czekam aż sie pojawi w promocji bo normalna cena to 3200 a szary z rożem pojawia sie za 2400 pieniążki od teściów leżą w szafie i czekają

Powiem Wam, ze ja jeszcze sama nic nie kupiłam dla malutkiej a szafa juz pełna mama i teściowa szaleją tak, ze aż muszę je czasem hamować tłumacze, ze te body co sa teraz w Tesco czy h&m do porodu beda w przecenie i wtedy warto je kupić a w lecie jak juz pojawia sie kolekcje jesienne to znowu człowiek oszaleje na punkcie nowych modeli i kolorów i dalej będzie sie kupować mamie trochę przetlumaczylam i wczoraj przez skype pokazała mi piękne śpiochy ale od razu zaznaczyła, ze przecież z przeceny :P a teściowa co chwile wpada z czymś fajnie bo to dla nas duża oszczędność...

Mieliśmy z tz pojechać do PL na 4 dni 28maja bo w De ma długi weekend a ten majowy weekend mieliśmy spędzić tutaj w domku bo ja wróciłam z PL w czwartek i szkoda kasy tyle na paliwo a tu teściowie jadą teraz na majowke do PL i chcą nas koniecznie zabrać ze sobą wiec być moze skorzystamy ale powiem Wam, ze jestem dumna z tz bo on sie normalnie boi jechać do PL... ze względu na kolegów... On chce uniknąć namawiania do wypicia i w ogole... Ma dużo znajomych i każdy chce sie z nim widzieć i każdy ma pretensje jak kogoś pominie wiec w ogole ostatnio jak byliśmy w PL to kupił sobie nowy nr tel i dał tylko 2 kolegom wiec nawet jak ktoś sie dowiedział, ze jest to nie miał jak sie dodzwonić :p

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
201610121609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-29, 09:20   #95
ZygaEffka
Zadomowienie

Meta ten fotelik to przydatna rzecz jak jedziesz na zakupy i pakujesz dzieciaczka w to i heja do sklepu nie trzeba go przepakowywać w innego typu gondole czy spacerówki tylko rozkładasz to i idziesz do sklepu , oczywiście na spacery to sie nie nadaję bo dziecko w tej pozycji nie powinno być za dlugo dlatego to przydaje sie tylko żeby przewieźć gdzieś dzidzie i masz spokój ja na pewno z tego skorzystam bo tak to wpakuje tylko stelaż do samochodu a fotelik w pas i sru gotowe

---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ----------

Cytat:
Napisane przez carolciuska Pokaż wiadomość
Effcia! Park fontann rusza od maja, kazdy piatek i sobota, od 21:00. Mysle, ze warto zobaczyc, bylam kilka razy, calkiem spoko, zawsze jakas rozrywka
Do zoo jesli nie byliscie tez fajnie pojsc, bylam co prawda dosc dawno.
A z jedzeniem to musialabym wiedziec jaka kuchnie lubicie, moze cos doradze
Ps. W ktorym hotelu sie zatrzymujecie?
Po miescie bedziecie sie poruszac komunikacja czy autem?
Hej spać będziemy w Westin Warsaw i pruszać się będziemy autkiem ;-) oczywiście mąż chce skorzystac raz z metra bo nigdy nie jechał hehe ja juz byłam w Warszawie a On tylko przejazdem co do kuchni lubimy i włoską i polską i kebab też lubimy ;-)
co do fontann to mam nadzieje ze w piątek teraz będzie ten pokaz bo sie już na to nagrzałam )
nasz kawałek nieba

ZygaEffka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-29, 09:26   #96
Aliszcze
Zakorzenienie

Witam się na nowym wątku!

Cytat:
Napisane przez daga119 Pokaż wiadomość
Witam kobietki....daga lat 40, termin 29.09.... To moja druga ciaza,mam 20 letnia core....pozdrawiam wrzesniowki
witam, no proszę, jak fajnie, ja może postaram się o 3 dziecko w okolicach 40 lat a starsza córka co na to?

Cytat:
Napisane przez zazdrosnica0 Pokaż wiadomość
to ja strzelę rewelację na nowy wątek.....

siara mi zaczęła lecieć
no,no,no, ja w poprzedniej ciaży nie mialam siary, teraz zobaczymy.

Cytat:
Napisane przez tymiina Pokaż wiadomość
Od kilku dni sobie poczytuje wasze posty na forum to i może się w końcu udzielę i dołączę do grona wrześniówek.
Nazywam się Natalia lat 24 tp 29.09. na razie nie wiadomo córa czy syn możliwe że okaże się 06.05 bo mam wtedy planowaną wizytę. Chodziarz ginekolog przez przypadek powiedziała że chyba syn wiec pewnie to sie potwierdzi
Witam

Cytat:
tymiina witaj

Mam pytanie do dziewczyn ktore nie są po ślubie (i nie planują póki co) jak u was będzie z nazwiskiem dla dziecka?czy nazwisko będzie po ojcu czy po was?i w ogole ktos sie orientuje czy to później można jakoś zmienić
U nas ma byc raczej po Tzcie ale irytuje mnie troche to ze będe miala inne nazwisko niz moj syn
musisz z TŻ zdecydować, przy wypelnianiu aktu urodzenia urzędnik spyta się o nazwisko (u nas w szpitalu chodzila urzedniczka i pytała się każdej świeżo upieczonej mamy o imię i nazwisko dziecka). A nie wiem, czy nie można dziecku nadać dwóch nazwisk. Moi bratankowie mają 2 nazwiska-po mamie i tacie- ale oni w połowie latynosi a tam taka tradycja, żona nie przejmuje nazwiska po mężu, dzieci mają podwójne.

Cytat:
Napisane przez maga9 Pokaż wiadomość

ale tez sie chce pochwalic bylam wczoraj na polowkowym i potwierdzony chlopiec,ponoc na 100% wszystko wydaje sie ok.kolejne sprawdzenie zrobie jak bede w polsce pod koniec maja i tam pojde do gina i na usg moze 3d?
jedyne co sprawdzam to cisnienie,bo choc zawsze mialam w normie to teraz mi podskoczylo:/ no i ponoc po 20tyg moze.a ja zaczelam 22 wlasnie..czy ktoras z was ma problem z cisnieniem?co robicie by bylo ok czy lekarz cos proponuje wam?bo u mnie tylko kontrol..
a jak wysokie masz? ja najwyższe w poprzedniej ciaży mialam 140 (górne) i to jest górna granica. A potem to już lekarz musi coś chyba zalecić. No i obserwować, czy nie rośnie w ciąży bardziej.

Cytat:
Napisane przez ania9106 Pokaż wiadomość
Również się witamy w nowym wątku !!

i urodził się mój siostrzeniec 2 tyg. przed terminem 0d początku ciąży siostra przygotowywana była na cesarkę która miała być dzisiaj o 14 a tu o 2:25 Dawidek się urodził naturalnie
gratulacje dla siostry poród chyba lekki miala, skoro tak Dawidek raz dwa wyszedł?

Cytat:
Napisane przez Mo_onika_ika Pokaż wiadomość
Ale........... Mam bakterie w moczu Mam podwyższone leukocyty i bakterie w liczbie 1591 Nie wiem co robić
Wiem że kilka z Was też miało bakterie i czy też wyszły tak wysokie wyniki? Co mam robić? [COLOR="Silver"]
mi wczoraj wyszło 1200 bakterii mi ginekolog zalecila brać furoxin (bez recepty) oraz mam wypić na noc saszetkę Monuralu. No i chcę zaczać wcinać żurawinę.

Cytat:
Napisane przez Agulaa84 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny

Witam sie ja. To dobra okazja, zeby powiedziec, ze w moim brzuszku mieszka mala dziewczynka jestem bardzo szczesliwa, ale nie moglam uwierzyc, bo bylam przekonana ze bedzie synek. Nawet do brzucha caly czas mowilam synku, synku
gratuluję córki, macie imię?

Cytat:
Napisane przez elffirka Pokaż wiadomość
Małż wrócił z nocki i zamiast iść spać to sadzi w doniczkach kwiatki i szczypiorek... To jest maniak. Jak nie rybki to kwiatki... Zasadził mi też ostatnio pietruszkę i koperek w podłużnej doniczce i już rosną i codziennie każe mi patrzeć... Hehe...
ale masz fajnie, nie ma nic lepszego niż własne zioła, koperki itp

Cytat:
Napisane przez frezyjka85 Pokaż wiadomość
Dzień dobry!

Co do snów... mnie dzisiaj były karmił malinami pfffff

dziękuję za powitania
jaki smaczny sen

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-29, 09:32   #97
kasikkkkka
Zadomowienie

witam się w nowym wątku

Cytat:

i urodził się mój siostrzeniec 2 tyg. przed terminem 0d początku ciąży siostra przygotowywana była na cesarkę która miała być dzisiaj o 14 a tu o 2:25 Dawidek się urodził naturalnie

Strasznie jej zazdroszczę,że to już
gratulacje dla mamy i cioci

Cytat:
Napisane przez Marcella_ Pokaż wiadomość
Witam się na nowym wątku
I witam nowe Wrześniówki
Dzisiaj mam usg połówkowe i już się stresuje.

Cytat:
P.S po okropnym śnie w którym moja mama się powiesiła za balkonem z ćmikiem w ręku jakoś dochodzę do siebie ale obudziłam się i dosłownie szlochałam nie mogłam się ogarnąć ...
wybacz, ale
a ciuszki kupiłaś przesłodkie

Cytat:
Napisane przez Mo_onika_ika Pokaż wiadomość
Ale........... Mam bakterie w moczu Mam podwyższone leukocyty i bakterie w liczbie 1591 Nie wiem co robić
Wiem że kilka z Was też miało bakterie i czy też wyszły tak wysokie wyniki? Co mam robić?

---------- Dopisano o 07:31 ---------- Poprzedni post napisano o 07:27 ----------

i opowiem mój sen... tyle co pamiętam w sumie
Byłam gdzieś z Tżtem, i wszyscy "wciągali". Ja już też miałam ale dostałam opierdziel i nie mogłam i się poryczałam. O co chodzi???? Jeszcze coś tam było ale ten moment jest tak porypany że aż śmieszny. i bez kitu nie czaję o co w nim chodzi i skąd mi się wziął taki temat w głowie? i jeszcze płakałam że nie mogę?? no szok z tymi snami w ciąży.. jak nie seks z babcią kiedyś to teraz takie coś
z bakteriami nie pomogę, bo nie miałam do tej pory, ale sen miałaś świetny

Cytat:
Jutro wizyta... Wreszcie usg będę miała, bo ostatnie w 13 tygodniu było... Ale lekarz nie mówił czy to połówkowe czy nie... Już się trochę stresuję... A jeszcze muszę dzisiaj przygotować Bożenkę i całą siebie bo mam na 9.30 i nie będzie mi się chciało rano... Mam nadzieję, że fifolek od ostatniego usg nie zniknął bo już się przyzwyczaiłam, że będę mieć Kondzika...

co do kawy, to ja normalnie ją pijam w ciąży, ale też gin mi nie zabraniał, bo mam raczej niskie ciśnienie
na wakacje się w tym roku chyba nie wybierzemy, bo już w pierwszej ciąży pojechaliśmy, niby niedaleko, bo tylko na Mazury, ale wróciliśmy już we trójkę, bo młoda stwierdziła, że taka atrakcja nie może jej ominąć i urodziła się 4 tyg przed terminem
także teraz jedynie wyskoczymy gdzieś na dłuższy weekend może w okolicach czerwca, a potem już siedzę grzecznie na tyłku
Stary 2014-04-29, 09:45   #98
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katiusza1985 Pokaż wiadomość
Nam sprzedawca odradzał X- landery. Mówilze to nie są wózki na polsie drogi. Najlesze są Polskie wózki. polacy robią jedne z najlepszych wózkó w Europie. Wiem że tako to polska firma.
Poslkie firmy to też: BABY ACTIVE, BEXA. JA BYLAM NIMI ZACHWYCONA - DLA NISKICH OSÓB REWELACJA są dosyć zgrabne.
Roan MArita - wózek retro - fanastyczny na zimę, bo ma duze stabilne kołą.
Jam mam wózek Espiro. wózek w porządku - ma małę skręcane przednie kołą - nie sprawdza sie to w zimę, no i spacerówka jest taka kompaktowa, nie wiem w sumie czy to plus czy to minus.
akurat sprzedawcy to bym tak do końca nei ufała
sprzedaja to na co maja kładziony największy nacisk i premie
nalepiej samemu popatrzec, pooglądac, pomyślec co sie chce, poczytac opinie na necie i w ogóle
doradca w tejk kolejce to był u mni epunkt ostatni

Cytat:
Sprzedawca będzie doradzał to za co ma premie od sprzedaży , ja bym się sugerowała opiniami użytkowników a akurat x landery mają jedne z lepszych opinii . A jeszcze lepsze są wózki Mutsy http://www.wozki-mutsy.pl/?gclid=CL2...FabLtAodDygAfw to już mercedesy wśród wózków co widać po cenie
ooo własnie

swoja droga fajnei ze mozecie sobie wybierac , mysleć szukac-uwielbiałam to
a tak to wszytko mam
dokupie chyba tylko pare ciuszków zeby maleństwo dostało cos nowego
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-29, 09:52   #99
ZygaEffka
Zadomowienie

no i ugotowałam sobie pierogi ruskie , nie chce mi się iśc po ten chleb
nasz kawałek nieba

Stary 2014-04-29, 09:53   #100
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
no i ugotowałam sobie pierogi ruskie , nie chce mi się iśc po ten chleb
kupne czy robione?
narobiłaś mi smaka noooo
Stary 2014-04-29, 09:54   #101
ZygaEffka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
kupne czy robione?
narobiłaś mi smaka noooo
Kupne ale i tak dobre a musialabym w koncu porobic troche swoich , no ale nie dlugo przeprowadzka i co ja pozniej bede robic z tym towarem
nasz kawałek nieba

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-04-29, 09:59   #102
ania9106
Zadomowienie

Nie uwierzycie !! Dzisiaj w moim rodzinnym domu w którym jestem zameldowana i jest wystawione L4 była kontrola z ZUS.... Mam się jutro zgłosić w celu wyjaśnienia czy przysługuje mi zasiłek. Ku*wa jestem tak wściekła. Ile razy będę tam jeździć?? Aż mnie brzuch rozbolał. Dawno taka wkurzona nie byłam

15.02.2020 MAŁY KTOŚ
ania9106 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-29, 10:01   #103
Agulaa84
Raczkowanie

Pisze z telefonu i nie bardzo moge cytowac

Aliszcze- pytalas czy mamy imie... Tak. Jesli sie nam nie odmieni to bedzie Kornelia

Agulaa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-29, 10:01   #104
ZygaEffka
Zadomowienie

Cytat:
Nie uwierzycie !! Dzisiaj w moim rodzinnym domu w którym jestem zameldowana i jest wystawione L4 była kontrola z ZUS.... Mam się jutro zgłosić w celu wyjaśnienia czy przysługuje mi zasiłek. Ku*wa jestem tak wściekła. Ile razy będę tam jeździć?? Aż mnie brzuch rozbolał. Dawno taka wkurzona nie byłam

o cholerka , to moglaś podać adres gdzie zamieszkujesz teraz
Ostatnio jak bylam to lekarka mi sie pytała czy adres zameldowania jest adresem pod którym sie mieszka bo to ważne .
nasz kawałek nieba

Stary 2014-04-29, 10:05   #105
Paulina Darek
Rozeznanie

Cytat:

siara mi zaczęła lecieć
dopiero...??? mi leci już chyba od 13tyg...czasem więcej, czasem mniej...ostatnio miałam przerwę ze 3 dni, ale już powróciła... dziś to mnie nawet obudziła zimna plama na koszulce od pizamy... a moja mama przeszła 4ciąże i mówiła, że nie słyszała nawet o czymś takim...

miłość od pierwszego wejrzenia
12.2005
razem przez życie 05.05.2012
Filip jest już z nami 05.09.2014
oczekujemy maleństwa 21.07.2016

Ważne są tylko te dni, których jeszcze nie znamy,
Ważnych jest kilka tych chwil, tych na które czekamy...
Paulina Darek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-29, 10:14   #106
201610121609
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Paulina Darek Pokaż wiadomość
dopiero...??? mi leci już chyba od 13tyg...czasem więcej, czasem mniej...ostatnio miałam przerwę ze 3 dni, ale już powróciła... dziś to mnie nawet obudziła zimna plama na koszulce od pizamy... a moja mama przeszła 4ciąże i mówiła, że nie słyszała nawet o czymś takim...

Mnie na szczęście tez omija ale ciiiicho żeby nie zapeszać

Stary 2014-04-29, 10:14   #107
kasikkkkka
Zadomowienie

Cytat:
no to lipa, trzeba było podać adres zamieszkania, a nie zameldowania
ale nie martw się, wyjaśnisz wszystko i będzie ok, tylko niepotrzebnie się nastresujesz

ja też mam siarę już od jakiegoś czasu
małe ilości, ale jednak
Stary 2014-04-29, 10:14   #108
ania9106
Zadomowienie

Cytat:
o cholerka , to moglaś podać adres gdzie zamieszkujesz teraz
Ostatnio jak bylam to lekarka mi sie pytała czy adres zameldowania jest adresem pod którym sie mieszka bo to ważne .
Mój księgowy powiedział mi że musi być zameldowania... Ale to nie ważne pojadę i wyjaśnie. Wkurza mnie to,że kontrolują mnie już 2 raz w ciągu tygodnia?

Nie wiem co oni się tak dowalili. Dobrze,że mam 2 na zwolnieniu

15.02.2020 MAŁY KTOŚ

Edytowane przez ania9106
Czas edycji: 2014-04-29 o 10:17
ania9106 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-29, 10:22   #109
ZygaEffka
Zadomowienie

Cytat:
Mój księgowy powiedział mi że musi być zameldowania... Ale to nie ważne pojadę i wyjaśnie. Wkurza mnie to,że kontrolują mnie już 2 raz w ciągu tygodnia?

"2" nie zwalnia cie z nie bycia pod adresem zameldowania, pisałyśmy już o tym że jeśli możesz chodzić na zwolnieniu to wolno ci iśc tylko do lekarza i do apteki tudzież bliżej zbliżonych do tego spraw, przygotuj się poważnie do tego bo jak powiesz ze masz "2" i wolno ci robic wszystko to może im sie to nie spodobac i zmien adres na zwolnieniu i zmien księgowego ;-) a co do sprawdzania to jak juz raz sprawdzą to w najbliższym czasie zjawią sie ponownie no i masz babo placek ;-) są słowni hehe
nasz kawałek nieba

Edytowane przez ZygaEffka
Czas edycji: 2014-04-29 o 10:24

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-04-29, 10:22   #110
201610121609
Konto usunięte

Cytat:

Nie wiem co oni się tak dowalili

Ostatnio właśnie u mojego lekarza w poczekalni była o tym dyskusja i pielęgniarka mówiła, ze po pierwsze nigdy ale to nigdy nie wypisuje leżącego a po drugie powiedziała, ze chyba robi to źle bo nigdy nie pyta o adres zamieszkania a wpisuje adres z dowodu a podobno z tylu zwolnień jest wpisane, ze to ma być adres zamieszkania mi juz wpisuje adres zamieszkania niemiecki bo przenosiłam ostatnio ubezpieczenie z PL do De
Pamiętajcie dziewczyny, ze podczas zwolnienia możecie zmienić miejsce zamieszkania czy zamieszkać u swojego partnera ale niestety trzeba to zgłosić do ZUS...

Mój były sąsiad od 20lat udaje, ze niedowidzi i dostaje rentę i wystarczy, ze raz na jakiś czas podjedzie na komisje do ZUS i odstawi szopkę a jego w domu nikt nie odwiedza :/

Stary 2014-04-29, 10:59   #111
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
kurde współczuje, jak sie przyczepią to nie odpuszcza
a powiedz mi kase wypłaca ci zus?
bo to chyba najczęstsze co słysze jak bezpośrednio z zusu kasa idzie na konto to wtedy sa kontrole
Stary 2014-04-29, 11:05   #112
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:

Widać coś ten ZUS za bardzo chce Cię dręczyć Jak dla mnie to przesadzone są te kontrole.. Niech skontrolują swoich najpierw a nie szukają oszczędności na ludziach uczciwie płacących składki
Cytat:
Napisane przez aisa84 Pokaż wiadomość
Ostatnio właśnie u mojego lekarza w poczekalni była o tym dyskusja i pielęgniarka mówiła, ze po pierwsze nigdy ale to nigdy nie wypisuje leżącego a po drugie powiedziała, ze chyba robi to źle bo nigdy nie pyta o adres zamieszkania a wpisuje adres z dowodu a podobno z tylu zwolnień jest wpisane, ze to ma być adres zamieszkania mi juz wpisuje adres zamieszkania niemiecki bo przenosiłam ostatnio ubezpieczenie z PL do De
Pamiętajcie dziewczyny, ze podczas zwolnienia możecie zmienić miejsce zamieszkania czy zamieszkać u swojego partnera ale niestety trzeba to zgłosić do ZUS...

Mój były sąsiad od 20lat udaje, ze niedowidzi i dostaje rentę i wystarczy, ze raz na jakiś czas podjedzie na komisje do ZUS i odstawi szopkę a jego w domu nikt nie odwiedza :/

Niektórzy tak kantują ten ZUS,że brak słów ale i tak nikt się ich nie przyczepi a taka kobieta w ciąży przecież może pracować,bo ciąża to taki piękny czas,że byle przetrwać te 9 miesięcy i można nawet od razu wracać do pracy... Ja znam takich kanciarzy i bym była świnia to bym ich podpierdzieliła za te oszustwa na komisjach,ale nie chcę za gówno mieć potem przerypane...

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Metamfetaminax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-29, 11:14   #113
martek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez daga119 Pokaż wiadomość
Witam kobietki....daga lat 40, termin 29.09.... To moja druga ciaza,mam 20 letnia core....pozdrawiam wrzesniowki
Witamy

Cytat:

siara mi zaczęła lecieć
O matkooo

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
Skopiuję, bo tam to był ostatni post

Byliśmy dzisiaj w takim sklepie dla smyka oglądaliśmy wózki i mierzyliśmy gondole
i tak był:
a) x-lander (ale nie wiem jaki model) miał gondolę tylko 74cm i wagę ok. 15kg
b) mondo, gondola ok. 78cm, najcięższy ok 17kg i ciężko się składał
c) tako model city move oraz omega też waga ok. 15kg, gondola ok. 78cm (gondola ściągana click on)
d) tutek model grander (12kg, gondola 76cm) i model tambero (13kg, gondola 76cm)

Pan w sklepie nam polecał te tutki, ze się dobrze sprawują i są lekkie jak na wózki z pompowanymi kołami i z w wyglądu też w porządku. Tylko, ze przeczytałam opinie w internecie i ... czas prysnął
któraś ma zdanie na temat tutek grander, tutek tamero??
Nie znam nikogo, kto by miał tutka, więc się nie mogę wypowiedzieć, ale jak już dziewczyny pisały - "opinią" sprzedawcy bym się raczej nie sugerowała będzie polecał to, co musi sprzedać.

Cytat:
Napisane przez tymiina Pokaż wiadomość
Od kilku dni sobie poczytuje wasze posty na forum to i może się w końcu udzielę i dołączę do grona wrześniówek.
Nazywam się Natalia lat 24 tp 29.09. na razie nie wiadomo córa czy syn możliwe że okaże się 06.05 bo mam wtedy planowaną wizytę. Chodziarz ginekolog przez przypadek powiedziała że chyba syn wiec pewnie to sie potwierdzi
heeej

Cytat:
Witam się na nowym wątku
I witam nowe Wrześniówki
Ja do 7 maja chyba osiwieję

Cytat:
Sprzedawca będzie doradzał to za co ma premie od sprzedaży , ja bym się sugerowała opiniami użytkowników a akurat x landery mają jedne z lepszych opinii . A jeszcze lepsze są wózki Mutsy http://www.wozki-mutsy.pl/?gclid=CL2...FabLtAodDygAfw to już mercedesy wśród wózków co widać po cenie
No to ja będę miała ferrari Pierwsze i ostatnie w moim życiu
Cytat:
Kurde, kicha! Ewidentnie się doczepili, przecież byłaś niedawno na tej całej komisji.. Ale teraz to już Ci na pewno nie dopuszczą, nawet jeśli jutro uda Ci się wytłumaczyć (przygotuj racjonalny argument, najlepiej załatw paragon,że w tym czasie byłaś w sklepie, aptece etc.) to na 100% będzie kolejna kontrola. Dopilnuj też właściwego adresu na zwolnieniu, musi być adres zamieszkania, księgowy wprowadza Cię w błąd, na zwolnieniu ma być wpisany adres zamieszkania inaczej nie miałoby to sensu- będą kontrolować w miejscu, w którym nie przebywasz

http://www.suwaczek.pl/cache/e690f5bba1.png
martek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-29, 11:15   #114
daga119
Przyczajenie

hejka kobitki..
dzis spokojniejsza..jedna decyzja za mna..zdecydowalam ze nie robie amniopunkcji..
popoludniu wizyta kontrolna i zobaczymy co tam slychowac..babelek slicznie fika a mnie brzuchol rosnie..z cora mialam taki pod koniec 6 miesiaca ..nasze malenstwo ma byc pod koniec wrzesnia a 24 mamy 20 rocznice slubu,prezencik jedyny w swoim rodzaju..
wspolczucie dla pracujacych brzuszkow,ja juz dawno na l4.pracuje w sklepie zabka , praca ciezka i nie dalo sie...
dwadziescia lat temu nawet nie czulam ze ciezarna,mimo ze zagrozona ciaza byla.a teraz?masakra...na drugie pietro wchodze z zadyszka,a sprzatam chatke na raty..hihi
uciekam obaidek konczyc
daga119 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-29, 11:16   #115
Aliszcze
Zakorzenienie

ZUS to jest państwo w państwie. My mu płacimy składki to my powinniśmy wymagać, a jest na odwrót

w kraju, w którym mieszka mój brat jest coś takiego jak ZUS, ale można nie płacić ZUSowi tylko wybrać ubezpieczenie prywatne. Trochę więcej się płaci ale ma się opiekę o jakiej możemy w Polsce pomarzyć. Mój brat nie czeka w kolejce do specjalisty. Za ubezpieczenie siebie i żony pląci miesiecznie około 1500 zł (przeliczając na nasze), ale już tamtemu ZUSowi nie musi nic płacić. I jak tak sobie człowiek policzy, to mi i mężowi na ubezpieczenie społeczne w sumie chyba więcej kasy odciąga ZUS a i tak często musimy leczyć się prywatnie, wiec dodatkowe koszty.

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-29, 11:20   #116
Latte88
Zakorzenienie

Cytat:

Strasznie jej zazdroszczę,że to już

---------- Dopisano o 05:52 ---------- Poprzedni post napisano o 05:50 ----------

Gratuluję syneczka !!!

gratulacje dla Siostry ale ma już dobrze, że Dawidek na świecie i dla Cioci tez duuuze gratki

Cytat:
Witam się na nowym wątku
I witam nowe Wrześniówki

trzymam mocno kciuki, na pewno wszystko będzie dobrze, musi być

Cytat:
Napisane przez Agulaa84 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny

Witam sie ja. To dobra okazja, zeby powiedziec, ze w moim brzuszku mieszka mala dziewczynka jestem bardzo szczesliwa, ale nie moglam uwierzyc, bo bylam przekonana ze bedzie synek. Nawet do brzucha caly czas mowilam synku, synku

Widzialam ze dziewczyny pisaly o wadzie wzroku i porodzie naturalnym. Ja bylam wczoraj u okulisty. Mam wade -5 i -6. Przeciwskazaniem do porodu sn sa pewne zwyrodnienia, ktorych ja nie mam. Dostalam to na pismie do szpitala w razie czego jakbym potrzebowala. Pod koniec ciazy pojde jeszcze raz to skonsultowac.

gratuluję córeczki

Cytat:

trzymam kciuki za jutrzejsza wizytke

Cytat:
Aniu współczuję tych Pieprzonych kontroli z zusu. Płaczą i jecza że dzieci się nie rodzą, że niż w Polsce a jak już Kobietka jest w ciąży to będą ją prześladować.

Wczoraj w ogóle z Tż tak dyskutowaliśmy o tej naszej Polsce. Ludzie,którzy są wykształceni i pracują mają gorzej niż patologia. Ci chociaż dostają zasiłki i mieszkania socjalne. Zamiast pomagać młodym i ambitnym to wciąż po łbie tylko.
Ja to chciałam wyjechać z Pl. Ale mój nie jest do tego przekonany.

Dzień dobry Kochane Wrześniowki
Wyspana melduje się. Za równy tydzień mam połówkowe, jutro zaczynamy 22 tydzień.
Juz oczywiście wchodzi stres przed wizytą, wiec będę częstą uczestniczką rozmów nocą
Miłego dnie Wam życzę.
(jesteście uzależniające .)
Latte88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-29, 11:21   #117
małaPaulina
Wtajemniczenie

a tam takie gadanie,przeciez mozna byc na spacerze albo na basenie?
zreszta jest taka pogoda to chyba nikt nie mysli ze kobieta caly dzien siedzi w domu?no bez przesady,ja ostatnio bylam pol dnia w zoo
i ja tez mam wpisany adres zameldowania...
ania9106 pojedziesz wyjaśnisz i bedzie ok

W ogole dzis zaszalalam i poszlam na fitness w krotkich spodenkach stwierdzilam ze nie bede ukrywac przed calym swiatem cellulitu i rozstępów,mam to gdzieś niech kazdy widzi jak źle potrafi wygladac kobieta w ciazy

jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm)
małaPaulina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-29, 11:25   #118
daga119
Przyczajenie

oj..nie straszcie..ja od dwoch miesiecy na l4 a nie mieszkam pod adresem zameldowania ..
daga119 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-29, 11:27   #119
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Latte88 Pokaż wiadomość
gratulacje dla Siostry ale ma już dobrze, że Dawidek na świecie i dla Cioci tez duuuze gratki

trzymam mocno kciuki, na pewno wszystko będzie dobrze, musi być

gratuluję córeczki

trzymam kciuki za jutrzejsza wizytke

Aniu współczuję tych Pieprzonych kontroli z zusu. Płaczą i jecza że dzieci się nie rodzą, że niż w Polsce a jak już Kobietka jest w ciąży to będą ją prześladować.

Wczoraj w ogóle z Tż tak dyskutowaliśmy o tej naszej Polsce. Ludzie,którzy są wykształceni i pracują mają gorzej niż patologia. Ci chociaż dostają zasiłki i mieszkania socjalne. Zamiast pomagać młodym i ambitnym to wciąż po łbie tylko.
Ja to chciałam wyjechać z Pl. Ale mój nie jest do tego przekonany.

Dzień dobry Kochane Wrześniowki
Wyspana melduje się. Za równy tydzień mam połówkowe, jutro zaczynamy 22 tydzień.
Juz oczywiście wchodzi stres przed wizytą, wiec będę częstą uczestniczką rozmów nocą
Miłego dnie Wam życzę.
(jesteście uzależniające .)
kciuki za połówkowe
co do nocnych rozmów to ja chetnie wtedy mam najwięcej czasu zawsze byłam nocnym markiem i nic sie nei zmieniło
Stary 2014-04-29, 11:27   #120
Latte88
Zakorzenienie

Cytat:
a tam takie gadanie,przeciez mozna byc na spacerze albo na basenie?
zreszta jest taka pogoda to chyba nikt nie mysli ze kobieta caly dzien siedzi w domu?no bez przesady,ja ostatnio bylam pol dnia w zoo
i ja tez mam wpisany adres zameldowania...
ania9106 pojedziesz wyjaśnisz i bedzie ok

W ogole dzis zaszalalam i poszlam na fitness w krotkich spodenkach stwierdzilam ze nie bede ukrywac przed calym swiatem cellulitu i rozstępów,mam to gdzieś niech kazdy widzi jak źle potrafi wygladac kobieta w ciazy
Jestem z Ciebie dumna
Latte88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości