![]() |
#91 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy mogłam zajść w ciążę? Pomóżcie :(
Cytat:
Jednak czytajac twoje wypowiedzi i nerwy w tym temacie uwazam ze do sexu nie dojrzalas i powinnas sobie na razie odpusxic. Sex nie moze sie wiazac z takimi nerwami. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
![]() |
#92 |
Zakorzenienie
|
No i widzisz jak się fajnie wszystko poukładało
![]() Nie pisałam o tym, bo wiedziałam, że w ciąży nie jesteś! ![]() ![]() Magiusa- weganka21 tak panikowała pewnie dlatego, że już nie jest z tym chłopakiem. Co innego być w ciąży i mieć wsparcie TŻ, a co innego mieć dziecko z kimś kto ma nas w d... Edytowane przez Jeannee Czas edycji: 2014-05-13 o 13:56 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
![]() |
#94 |
Raczkowanie
|
Magiusa nie masz racji. Od 17 roku życia przez 3 lata współżyłam z partnerem, jedyne ,,zabezpieczenie", które stosowaliśmy to stosunek przerywany i nawet jak spóźniał mi się okres to nie panikowałam, nawet się nie martwiłam bo gdybym zaszła w ciążę to wiedziałam, że damy sobie radę. Ale mieliśmy inne plany na życie i nasze drogi się rozeszły. Do tej pory żałuję bo wciąż go kocham, jak to mówią: pierwsza miłość nie rdzewieje.
A jak poznałam mojego drugiego partnera z którym teraz podejrzewałam ciążę to on chciał dziecka, w sumie w ogóle nie wiedział, że biorę tabletki antykoncepcyjne. Mogłam z nim zerwać w momencie gdy poznałam jego rodziców, tydzień się szykowałam na tą wizytę, czarna klasyczna sukienka bez dekoltu i do kolana, szpilki, lekki makijaż, upiekłam rurki z kremem, ładnie zapakowałam, pojechaliśmy, a matka mnie przywitała słowami, że wyglądam jak dziwka i jeżeli chcę przebywać w tym domu to prosi żebym ubierała się na sportowo i że nie ma czasu ze mną rozmawiać bo wzywają ją obowiązki (sama mnie zaprosiła) ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
Mam pytanie, które mnie ciekawi, może któraś z Was mi odpowie A więc kochałam się z moim bez zabezpieczenia, moje cykle są 27-29 @ skończyła mi się 5dn cyklu czyli 03.05.14 6dnia cyklu kochaliśmy się oczywiście stosunek pełny kolejny stosunek pełny był w nd (11.05.14) był to 13 dzień cyklu, wydawało mi się, że 12-13dzień cyklu miałam owulacje, dzisiaj idąc do ubikacji miałam dziwną plamkę krwi na bieliźnie, ale przecież CHYBA nie mogło by to być implantacja ponieważ było by to za wcześnie? chyba że ktoś mnie oświeci... ? Albo przynajmniej czy któraś może mi powiedzieć co przypuszcza co by to mogło być? Będę wdzięczna za każdą odpowiedź! ) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Odnisnie ciazy z drugim partnerem. Ciaza nie znaczy ze musialabys z nim byc i zalozyc rodzine wiec pod tym wzgledem panika niepotrzebna. Mam nadzieje ze w przyszlosci nie bedziesz juz panikowac. Ja mam 32 lata. W zyciu panikowalam raz. Gdy rozpoczelam zycie seksualne i faktycznie troche nie do konca sie doinformowalam. Pozniej juz nigdy wiecej bo mialam wiedze 100% na temat antykoncepcji o co prowadzi do ciazy. Na stos.przerywany nigdy sie nie zdecydowalam wiec tez powod do paniki odszedl. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
![]() |
#97 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Swoją drogą Twoja niedoszła ex "teściowa" potraktowała Cię okropnie!!!! Jak mogła Ci powiedzieć, że wyglądasz jak dziwka? ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#98 |
Raczkowanie
|
Jeannee wiem wiem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Raczkowanie
|
Widzisz, jedni się starają, czekają i nic, a inni się nie starają i wpadają, ale ja na Twoim miejscu nie traciłabym nadzieji tylko, że trzeba poczekać co jest oczywiście masakrycznie trudne, wiem
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
![]() |
#102 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Staramy się o dziecko owszem, myślałam, że to takie hop- siup, a tu nic ![]() Tym bardziej zdziwił mnie Twój przypadek, bo my z TŻ kochamy się teraz bez zabezpieczenia, z końcem w środku, nawet i codziennie albo co 2 dni i dziecka jak nie było tak nie ma. Mam nadzieję, że w końcu się uda ![]() ![]() ![]() Nie rozumiem- ktoś wpadnie z jednego stosunku, a ktoś inny się stara i nic ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Raczkowanie
|
Mi się wydaje, że te wpadki to nie są do końca wpadki, jakoś nie mogę uwierzyć, że przy prezerwatywach czy tabletkach albo nawet jak mężczyzna nie kończy w środku to że można zajść w ciążę, nie martw się bo u Ciebie na pewno jest to spowodowane tym torbielem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Najpierw rano były takie 2-3kropelki krwi potem wieczorem jedna dzisiaj znowu 2... Hmmm dziwne... I podbrzusze mnie boli :| WTF ?! Pierwszy raz mi się coś takiego zdarza... W sumie jak z moim kochaliśmy się w nd i mogłam się mylić co do owulki w nd i miałam ją wczoraj bądź jest teraz (bo już głupiałam i nie wiem, czy była czy jest ech ) To może się udać, bardzo bym chciała... Właśnie tego nie rozumiem, jak to jest, że małolaty na dyskotekach idą raz do ubikacji z kolesiem i za miesiąc nagle ooo będę mamusią, a pary starają się tyle czasu i nic ! Jakie to niesprawiedliwe ! Aha i zapytam jeszcze, ale wydaje mi się, że gdyby to było plamienie owulacyjne to bym miała przez jeden dzień? A nie przez dwa dni? Mam rację? Czy sięmogę mylić? ![]() Edytowane przez 123karolinka1234 Czas edycji: 2014-05-14 o 11:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko podkreslam to musza byc osoby w 100% zdrowe. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() & ![]() ![]() Edytowane przez Magiusa Czas edycji: 2014-05-14 o 12:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Musimy być cierpliwe, ja szczerze mówiąc, w ogóle się nie nakręcam, bo potem te rozczarowania są najgorsze ![]() ![]() Robię dobrą minę do złej gry, ale wiadomo, że to boli ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Zakorzenienie
|
Pozostaje Ci w takim razie czekać, iść na betę 10-12 dnia po stosunku, ewentualnie po 14 dniach test ciążowy. Doskonale Cię rozumiem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
Raczkowanie
|
no poczekam do tej @ te 12dni ale czuje, ze sie neistety znowu nie udalo i trzeba walczyc na nowo
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Przyczajenie
|
Trzeba byc dobrej myśli ja się staram od lutego i nici
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Raczkowanie
|
A ja Wam dziewczyny zazdroszczę bo lepiej starać się i żeby nie wychodziło niż nie starać się i żeby wyszło, pomyślcie sobie, to jest dopiero dramat
![]() ---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ---------- Swoją drogą wyczytałam dziewczyny, że w badaniu beta hcg wynik wykluczający ciążę to wynik mniejszy od 5, ale tak naprawdę wynik potwierdzający ciążę to wynik większy od 25 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Raczkowanie
|
No u mnie znowu dzisiaj było przytulanko, bo moj tz wrocił w koncu ! Od poniedzialku był z pracy na szkoleniu... a dziś jest 17dzien cyklu u mnie więc możemy powiedzieć, że jak od nd nam nei wyszło to teraz tym bardziej i musimy czekać na kolejny miesiąc...
Iwonaa11 ja odstawilam tabletki w listopadzie i od tamtej poru sie staramy i nic ![]() weganka21 na poczatku moze byc dramat strach obawa, ale gdy pierwszy raz w zyciu uslyszysz na usg bicie serducha, pierwsze kopniecie, pierwszy placz dziecka zapomnisz o wszystkich problemach zapomnisz o wszystkim najwazniejszy bedzie wtedy maluch ![]() ![]() I co do wyniku beta HCG to tak kiedys jak robilam bete gdzie mialam nadzieje byl wlasnie mneijszy od 5 i pod spodem bylo napisane nieciezarna |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 |
Raczkowanie
|
Karolinka mnie właśnie przeraża to, że nie byłabym w stanie pokochać tego dziecka bo tak bardzo nienawidzę jego ojca. To mnie przerażało najbardziej. Ej, moim zdaniem powinnaś się starać cały czas, nie ma sensu wstrzeliwać się w terminy
![]() ---------- Dopisano o 06:32 ---------- Poprzedni post napisano o 06:29 ---------- Chociaż jak tak Was czytam to też bym już chciała poznać kogoś stałego w uczuciach i odpowiedzialnego z kim mogłabym zajść w ciążę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zgadzam się, że trzeba próbować cały czas, poza tym staram się, żeby seks nie był wyliczeniem: dziś trzeba się kochać i koniec! Co to za przyjemność taka ustawiana :P |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pytam bo wiesz na pierwszy rzut oka z kazdym z nas jest ok i czesto dopiero przy staraniach o ciaze wychodzi ze jednak trzeba cos podrasowac ![]() W dodatku coraz wiecej mezczyzn ma problemy z plemnikami sa za malo ruchliwe, wytrzymale lub e ogole ich za malo. Nie twierdze ze pora juz isc do lekarza, bo mowi sie ze zdrowa para powinna dac sobie rok, ale warto powoli sie zastanowic nad przebadaniem. Choxby dla swietego spokoju i pewnosci. Powodzenia zycze i szybkiego zafasolkowania. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
![]() |
#117 |
Raczkowanie
|
Jeannee nie my nie kochamy się na wyliczenie dni
![]() My sie kochamy prawie co 2-3dzień ![]() ![]() ![]() Magiusa tak badalismy sie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale nadzieji nie trac. Na pewno sie uda akurat jak bedziesz zajeta w myslach czyms innym ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
![]() |
#119 |
Raczkowanie
|
Czasami wydaje mi sie, ze dlatego nic z tego nie ma poniewaz za duzo o tym mysle, i w sobie mowie ooo na pewno sie udalo to te dni to tam to tam to itp itd etc
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powiem ci ze u nas bylo tak ze pojechalismy na urlop wiec nie myslalam o tym i faktycznie wyszlo, moze macie okazje i czas to tez sie gdzies wybierzcie np.do jakis cieplych krajow a tam pewnie bedziesz sie bardziej napawala sloncem i lenistwem niz myslala o dziecku i moze akurat ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:06.