Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XX - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-02, 18:11   #91
Agnes93
Raczkowanie

Wyślij wiadomość przez MSN do Agnes93
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XX

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Trudno powiedzieć, ile będzie odpowiednią ilością, bo wszystko zależy od długości, gęstości i potrzeb włosów. Ja daję dużo żelu, bo przy mniejszej ilości nie chcą się mocniej falować.
Najlepiej nakładaj trochę na włosy i patrz, jak reagują. Łatwiej od razu dołożyć kolejną porcję niż jakoś odcisnąć nadmiar żelu
ostatnio dałam zbyt mało żelu i już 2 dzień chodzę w spiętych bo mam jeden puch
Stary 2014-05-02, 18:18   #92
Klaudenc
Moderator

Cytat:
Napisane przez iwonsia01 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy któraś z Was ma krótkie włosy kręcone? Chodzi mi o takie do połowy szyi? Niestety muszę ściąć moje do tej długości. Mam takie zniszczenia, że nie ma co ich naprawiać Codziennie je macam i chce mi się płakać. Jeszcze jak pomyślę jakie były parę lat temu Boje się jednak strasznie, bo krótkich takich nie miałam bardzooooooooooooooo długo. Nie wiem jak będę się czuła, ale chyba nie mam innego wyjścia. W dodatku jestem zła, że je farbnęłam. Miałam już odrost na prawie 4 cm;/ ehhhh ;((( Głupia ja
Myślę o czymś takim :
Kochana, ja obecnie takie długości mam od paru miesięcy już, obecnie krótsze i jestem zadowolona, mama mi podcina za jakiś miesiąc pewnie już będą sporo dłuższe ponieważ szybko rosną i mogę już je związać w mini-kitusia czy cebulkę na czubku głowy. I absolutnie nie załuję cięcia bo mi ludzie nawet mówią, że wyglądam lepiej i że mam ładne włoski w ciągu ostatnich 4 latach najdłuższe miałam do ramion, a tak to nosze takie do połowy szyi w większości. Długo też sie wahałam i to niepotrzebnie.

Cassie - podobne składowo kremiki widziałam w superdrugi za małe pieniążki, a ten szału nie robi składem tak naprawdę. kup taki tańszy i zobacz jak Ci się sprawuje - sama myślę nad kupieniem jednego z nich bo bootsowy ma sporo centrimonium chloride, robi się piana zn iego i mi klei kudeły, jakoś go nie lubię.
http://www.superdrug.com/this-one/th...ml/invt/603851
http://www.superdrug.com/hair-stylin...ml/invt/665551

Edytowane przez Klaudenc
Czas edycji: 2014-05-02 o 18:23
Klaudenc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-02, 18:27   #93
cassie91910
Zadomowienie

GG do cassie91910

Dzięki Jutro się po niego przejdę

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-05-02, 18:31   #94
wicherek1989
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny czy któraś z Was ma krótkie włosy kręcone? Chodzi mi o takie do połowy szyi? Niestety muszę ściąć moje do tej długości. Mam takie zniszczenia, że nie ma co ich naprawiać Codziennie je macam i chce mi się płakać. Jeszcze jak pomyślę jakie były parę lat temu Boje się jednak strasznie, bo krótkich takich nie miałam bardzooooooooooooooo długo. Nie wiem jak będę się czuła, ale chyba nie mam innego wyjścia. W dodatku jestem zła, że je farbnęłam. Miałam już odrost na prawie 4 cm;/ ehhhh ;((( Głupia ja

Myślę o czymś takim :
Ładne, ja miałam takie krótkie i spoczko w miarę się układały a jeszcze z odp pielęgnacją to spoczko

Cytat:
Akurat ten z Rzeszowa ma mega wyobraźnię. Za jego czasów (przez całe studia) miałam najlepsze włosy w swoim życiu. Ceni też się nie mało, ale raz na jakiś czas warto moim zdaniem. No nic, pewnie jeszcze nie raz zmienię koncepcję, ale mam dość Na pewno nie będę już farbować. Ehhhhhh wiem, że marudzę jakby nie wiem co się stało, ale jak sobie pomyśle jakie kiedyś miałam włosy
Gdzie się ścinasz w Rzeszowie? Bo ja niedaleko mieszkam to może kiedyś tam wpadnę
Stary 2014-05-02, 18:33   #95
Doe
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez myszka2020 Pokaż wiadomość
Ja, jaki kiedyś myłam glorią Domywała REWELACYJNIE włosy
- Wzdycha tęsknie. Uwielbiałam glorię. Można ją jeszcze dostać w PL? Jeśli tak, to jak będę w lipcu, to zapoluję.

Cytat:
Napisane przez myszka2020 Pokaż wiadomość
Czekam na relacją z używania masek
- Jasna sprawa

Cytat:
Napisane przez cassie91910 Pokaż wiadomość
Chciałabym myć odżywką, ale że zaczęłam systematyczne olejowanie (chciałabym zużyć całą nową oliwkę HiPP i tylko tej używam teraz) to obawiam się, że odżywka oleju nie zmyje.
- A jakiej odżywki używasz do mycia? Ogólnie mi się nigdy nie zdarzyło, bym nie zmyła oleju odżywką.

Cytat:
Przydałby mi się jakiś złoty środek aby myć włosy np. co 3-4 dni z olejowaniem, używaniem delikatnego szamponu i maski ale też żeby między myciem a myciem nie wyglądały jak nastroszona szczotka i mogłabym je nosić rozpuszczone nie strasząc ludzi :P Prawda jest taka, że dopiero po tym zabiegu włosy są gładkie i nie mogę się oprzeć by je dotykać, na drugi dzień znów są sztywne i kolczaste
- U mnie wygląda to tak: myję włosy we wtorek na noc, chusta na głowę, rano trochę poprawiam glutem i odgniatam, na końce daję masło shea, na noc w środę, lub rano w czwartek daję trochę odżywki b/s i gluta i znowu masło shea na końce, odgniatam, w piątek powtarzam lub związuję a na wieczór kładę olej na długość, w sobotę rano na skalp, około 1-2h przed myciem .

Cytat:
Odżywka bez spłukiwania to mój must have, ale muszę czekać na paczkę z Polski tak samo siemię lniane aby robić glutki ^^
- Też mieszkasz w UK? Bo tutaj też można spokojnie siemię lniane dostać w H&B i w sklepach ze zdrową żywnością, a małe złote można chyba w Asdzie dostać.

Cytat:
Napisane przez Maliniarka Pokaż wiadomość
to chyba też dobrze
- Jasne, ale akurat przed wyjazdem wolałabym maski, bo nie chcę eksperymentować z olejami

Cytat:
Napisane przez Agnes93 Pokaż wiadomość
Kochane powiedzcie mi, ile mniej więcej Aśki mrożącej objętościowo dajecie na lokasy? Mam kłopot z wyczuciem ilości :/ z jednej strony chcę, żeby były mocno zżelowane a równocześnie chciałabym wiedzieć ile mniej więcej mam jej dawać, żeby nie wrzucać "na wszelki wypadek" pół tubki
- Ja daję tak około pół orzecha laskowego :P. Znaczy dawałam, teraz Aśka poszła w odstawkę :P Ale wszystko zależy od włosów. Jeśli masz delikatne, to wystarczy kapka.

- moja najnowsza miłość Ach, jak dobrze, że tu jesteście dziewczyny .
Doe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-02, 18:34   #96
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Znalazłam skład
INCI: Water, Glycerin, Cetyl Alcohol, Petrolatum, Cetearyl Alcohol, Isopropyl Myristate, Ceteareth-20, Dimethicone, Transglutaminase, PVP, Trehalose, Sodium Hyaluronate, Pantethine, Phytantriol, Panthenol*, Panthenyl Ethyl Ether, Squalane, Sodium PCA, Phenyl Trimethicone, PEG-8 Dimethicone, Beeswax\Cera Alba\Cire D'Abeille, Urea, Polyquaternium-51, Polyquaternium-7, Cetrimonium Chloride, Microcrystalline Wax\Cera Microcristallina\Cire Microcristalline, Maltodextrin, Myristalkonium Chloride, Quaternium-14, Potassium Sorbate, Chlorphenesin, Sodium Benzoate, Phenoxyethanol, Linalool, Coumarin, Limonene, Fragrance Pro-Vitamin: *B5.

Możesz rzucić nazwę albo jakiś obrazek/link do tego Boots'owego kremu do loków czy to po prostu Boots Curly Creme? No i czy ma lepszy skład ? Z samodzielnym interpretowaniem składów jeszcze u mnie cienko :P
skład długi i ma petrolatum czyli parafinę wysoko w składzie co powoduje potrzebę częstego mycia włosów - no i mogą oklapnąć/szybciej się przetłuszczać itd. Gliceryna na początku, która lubi puszyć i robi z włosów gąbkę. W sumie ma niby wit. b5, mocznik i miód ale to daleko i raczej w znikomych ilościach. Porównując do Bootsa - tamten ma krótszy skład.
A wiadomo - im krócej tym najczęściej lepiej.
Jeśli chcesz wydawać taką ilość pieniędzy za jaką mogłabyś mieć nowe szpilki () to próbuj. Ale myślę, że lepiej próbować tańsze zamienniki.
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-02, 19:03   #97
cassie91910
Zadomowienie

GG do cassie91910

Cytat:
Napisane przez Doe Pokaż wiadomość
A jakiej odżywki używasz do mycia? Ogólnie mi się nigdy nie zdarzyło, bym nie zmyła oleju odżywką.

U mnie wygląda to tak: myję włosy we wtorek na noc, chusta na głowę, rano trochę poprawiam glutem i odgniatam, na końce daję masło shea, na noc w środę, lub rano w czwartek daję trochę odżywki b/s i gluta i znowu masło shea na końce, odgniatam, w piątek powtarzam lub związuję a na wieczór kładę olej na długość, w sobotę rano na skalp, około 1-2h przed myciem .

Też mieszkasz w UK? Bo tutaj też można spokojnie siemię lniane dostać w H&B i w sklepach ze zdrową żywnością, a małe złote można chyba w Asdzie dostać.
Myję Garnier Avocado&Karite i mam jeszcze Schwarzkopf Gliss Oil Nutritive Conditioner, ale jej jeszcze nie używałam

Ciekawy sposób, może zacznę go stosować jak się☠zaopatrzę wreszcie w siemię☠lniane i odżywkę bez spłukiwania ^^ W sumie tu wychodzi, że myjesz włosy co jakieś 3-4 dni mogłabym i tak myć, jakbym właśnie stylizowała je podobnie jak Ty

Tak, mieszkam w UK Mam tu na ryneczku jeden sklepik "warzywniak" ze zdrową żywnością, popytam jutro o linseed Chyba jestem jeszcze za bardzo rozleniwiona, że zamiast pochodzić☠trochę☠pozwiedz ać to zamawiam na e-bayu lub życzę sobie wysyłania paczek z Polski :P Ale masz rację, nie powinno być problemu ze znalezieniem tych produktów, przecież tutaj też jakoś żyją

Dziękuję magda1706 za zinterpretowanie składu I chociaż kusi mnie tamta ładna buteleczka z Bubla to kupię ten krem z Bootsa bo może tamto okazać się☠bublem a tanie nie jest. Bubel Bumble Ah, nieważne! Szpilki by się☠przydały

Edytowane przez cassie91910
Czas edycji: 2014-05-02 o 19:06
cassie91910 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-02, 19:11   #98
Imperfecta
Zakorzenienie

Nareszcie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg rude-2.jpg (61,2 KB, 47 załadowań)

Edytowane przez Imperfecta
Czas edycji: 2014-05-02 o 19:15
Imperfecta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-02, 19:19   #99
Doe
Rozeznanie

Cytat:
Myję Garnier Avocado&Karite i mam jeszcze Schwarzkopf Gliss Oil Nutritive Conditioner, ale jej jeszcze nie używałam
- Garnier chyba nie nadaje się do mycia, raczej jako drugie O, albo b/s na końcówki. Skoro mieszkasz w UK, to możesz nabyć superdrugowe odżywki, kosztują chyba 99p, więc taniocha. A w paczce z PL możesz właśnie zamówić Pottersa Aloesowego lub/i wyżej wspomnianą Glorię.

Cytat:
Ciekawy sposób, może zacznę go stosować jak się☠zaopatrzę wreszcie w siemię☠lniane i odżywkę bez spłukiwania ^^ W sumie tu wychodzi, że myjesz włosy co jakieś 3-4 dni mogłabym i tak myć, jakbym właśnie stylizowała je podobnie jak Ty
- U mnie się to sprawdza, musisz potestować i sprawdzić co Twoim włoskom będzie najbardziej odpowiadało.

Cytat:
Tak, mieszkam w UK Mam tu na ryneczku jeden sklepik "warzywniak" ze zdrową żywnością, popytam jutro o linseed Chyba jestem jeszcze za bardzo rozleniwiona, że zamiast pochodzić☠trochę☠pozwiedz ać to zamawiam na e-bayu lub życzę sobie wysyłania paczek z Polski :P Ale masz rację, nie powinno być problemu ze znalezieniem tych produktów, przecież tutaj też jakoś żyją
- Na ebay też spokojnie znajdziesz siemię Od dawna tu mieszkasz i gdzie?
Stary 2014-05-02, 19:30   #100
cassie91910
Zadomowienie

GG do cassie91910

Na Isle of Wight od pół roku Ostatnio byłam pierwszy raz na zakupach w Southampton i nadal jestem pod wrażeniem tego co tam zobaczyłam
Stary 2014-05-02, 19:38   #101
jakisnick
Raczkowanie

Doe, emulsja Glorii jest dostępna. W Auchanie na pewno jest

Imperfecta, marchewo jedna Ładnie!
jakisnick jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-02, 19:40   #102
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jakisnick Pokaż wiadomość
Imperfecta, marchewo jedna Ładnie!
Dziękuję
Też tak myślałam dopóki nie weszłam do codziennika
Stary 2014-05-02, 19:41   #103
Doe
Rozeznanie

Cytat:
Na Isle of Wight od pół roku Ostatnio byłam pierwszy raz na zakupach w Southampton i nadal jestem pod wrażeniem tego co tam zobaczyłam
- Ach! Zazdroszczę szczerze miejsca zamieszkania! Orientujesz się jak tam z pracą? Uczysz się? Pracujesz?

Cytat:
Napisane przez jakisnick Pokaż wiadomość
Doe, emulsja Glorii jest dostępna. W Auchanie na pewno jest
- Świetnie! Dzięki

Dziewczyny z UK, jaki prosty szampon polecacie do dostania tutaj? Najlepiej w morrisonie. Bo Joaśkę mi właśnie zużyto, a przydałoby się oczyszczenie.

Edytowane przez Doe
Czas edycji: 2014-05-02 o 19:43
Stary 2014-05-02, 19:47   #104
Klaudenc
Moderator

Cytat:
- [COLOR="SlateGray"]

Dziewczyny z UK, jaki prosty szampon polecacie do dostania tutaj? Najlepiej w morrisonie. Bo Joaśkę mi właśnie zużyto, a przydałoby się oczyszczenie.
Ja używam gliss kura volume albo alberto balsam, z alberto zawsze mam jakiś szamponik
Stary 2014-05-02, 19:50   #105
cassie91910
Zadomowienie

GG do cassie91910

Doe pracuję, ale za dużo nie mogę napisać, jednak na pewno większy rynek pracy jest na "main landzie" w większych miastach, tutaj na wysepce gdzie raczej jest prowincja można coś znaleźć☠na farmach przy zbieraniu albo w szklarniach A Ty gdzie mieszkasz, bo domyślam się, że w UK tylko w jakim mieście?
Stary 2014-05-02, 19:51   #106
201605161428
Konto usunięte

Iwonsia01: ja mam loczki do pol szyi Fotki sa na poprzedniej czesci watku, a ze obecnie na telefonie jestem, to odsylam tam Ogolem balam sie tego, bo mialam do lopatek, ale wyszlo calkiem fajnie. Przynajmniej rosna zdrowe. 1/3 grzywki mam juz naturalna ^^

201605161428 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-02, 20:01   #107
Doe
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Klaudenc Pokaż wiadomość
Ja używam gliss kura volume albo alberto balsam, z alberto zawsze mam jakiś szamponik
- Gdzie ja mam głowę? XD Alberto! I nawet nie muszę lecieć do Morrisona, bo na pewno będzie w Tesco Express Dzięki!

cassie91910, odpisałam tutaj: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...7#post46274307
Stary 2014-05-02, 20:04   #108
Klaudenc
Moderator

Cytat:
- Gdzie ja mam głowę? XD Alberto! I nawet nie muszę lecieć do Morrisona, bo na pewno będzie w Tesco Express Dzięki!

cassie91910, odpisałam tutaj: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...7#post46274307
najbardziej kocham ten zielony z miętą, jak coś to polecam ^^ teraz mam malinowy bo obłędnie pachnie i mój facet też go lubi mi podbierać xD
Stary 2014-05-02, 20:07   #109
Doe
Rozeznanie

Cytat:
najbardziej kocham ten zielony z miętą, jak coś to polecam ^^ teraz mam malinowy bo obłędnie pachnie i mój facet też go lubi mi podbierać xD
- Miałam malinowy, ale też już zużyty :P Korci mnie... jagodowy? O ile dobrze pamiętam. Z miętami mam złe skojarzenia XD Kupiłam tutaj żel pod prysznic miętowy... do miejsc intymnych to on się na pewno nie nadaje! XD

Edytowane przez Doe
Czas edycji: 2014-05-02 o 20:09

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-05-02, 20:12   #110
Klaudenc
Moderator

Cytat:
- Ja miałam malinowy, ale też już zużyty :P Korci mnie... jagodowy? O ile dobrze pamiętam. Z miętami mam złe skojarzenia XD Kupiłam tutaj żel pod prysznic miętowy... do miejsc intymnych to on się na pewno nie nadaje! XD
Miałam jagodowy i tęsknię za odżywą jagodową bo ją kocham <3 i zapach cudowny, możnaby zjeść ;D
Mi kiedyś miętowy alberto wpadł do oka, w sensie że piana to się wypłakałam za wszystkie czasy chyba. W intymne miejsca uważam co używam co by się infekcji jakiejś nie nabawić, a żel mój ulubiony do ciała to imperial skin citrus burst kusi mnie jeszcze grapefruit bo pachnie grejfrutem tak typowo *,*
Stary 2014-05-02, 21:06   #111
iwonsia01
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez TheUnlike Pokaż wiadomość
Iwonsia01: ja mam loczki do pol szyi Fotki sa na poprzedniej czesci watku, a ze obecnie na telefonie jestem, to odsylam tam Ogolem balam sie tego, bo mialam do lopatek, ale wyszlo calkiem fajnie. Przynajmniej rosna zdrowe. 1/3 grzywki mam juz naturalna ^^

Szukałam,ale jakoś nie mogę znaleźć
Stary 2014-05-02, 21:31   #112
wikaa24
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Agnes93 Pokaż wiadomość
oszWy... nie nadążam :P

Ale masz na myśli taką długość na skręconych?
Ja mam skręcone do końca szyi.

Kochane powiedzcie mi, ile mniej więcej Aśki mrożącej objętościowo dajecie na lokasy? Mam kłopot z wyczuciem ilości :/ z jednej strony chcę, żeby były mocno zżelowane a równocześnie chciałabym wiedzieć ile mniej więcej mam jej dawać, żeby nie wrzucać "na wszelki wypadek" pół tubki

ja używam lidlowskiego, ale moc podobno ta sama. na moje włosy sięgające prawie tyłka daję tak wielkości obranego orzecha włoskiego, i styknie :P
wikaa24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-02, 22:08   #113
wojownicza ksiezniczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Imperfecta Pokaż wiadomość
Nareszcie

O są marfeweczkowe włoski

Doe pytałaś w poprzedniej częsći jak mierzę włoski łapię najdłuższe pasmo i od samej nasady włosków przytrzymuję metr i prostuję pasemko włosków i mierzę do końcówek( bez tych pojedynczych najdłuższych włosków) Mam nadzieję że wiesz o co mi chodzi

w codzienniku
Zapraszam na zakręconego bloga

"Twoje włosy kojarzą mi się z wiszącymi ogrodami zaznaczam, że to jeden z cudów świata "
Imperfecta
wojownicza ksiezniczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-02, 22:14   #114
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wojownicza ksiezniczka Pokaż wiadomość
O są marfeweczkowe włoski
choć już ciemniejsze niż za pierwszym razem
Stary 2014-05-02, 22:15   #115
Martek_
Zadomowienie

Cytat:
- Garnier chyba nie nadaje się do mycia, raczej jako drugie O, albo b/s na końcówki.
Jeżeli domywa i nie jest za ciężki to jak najbardziej można używać
Stary 2014-05-02, 22:21   #116
201605161428
Konto usunięte

Iwonsia: to jutro popoludniu wrzuce jak wroce do domu

201605161428 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-02, 22:41   #117
cassie91910
Zadomowienie

GG do cassie91910

Niestety chyba się☠nie nadaje Zawsze był pierwszym O, czasami ostatnim ale dosyć obciążał, teraz przy myciu włosy mi całkowicie oklapły i słabo schną idzie je jedynie związać w kok. Chyba jest za ciężki na takie zastosowanie, szkoda bo nie mam nic innego :P
Stary 2014-05-02, 22:46   #118
Klaudenc
Moderator

Orientuje się może któraś z dziewczyn w uk gdzie można stacjonarnie kupić żel lub sok aloesowy? Mam ekstremalnie odwodnione włosy i oprócz olei potrzebuję czegoś co dobrze zawiąże wodę we włosach, może być też jakaś dobra odżywka aloesowa.
Czeka mnie teraz spory kryzys włosowy, a właściwie wychodzenie z jego opłakanych skutków, a ze mnie taki mało cierpliwy człowiek
Imperfecta, a wiesz że teraz ten kolor ciemniejszy bardziej mi się podoba? ;D oddałabyś tych włosów trochę.. *,*
Stary 2014-05-02, 22:49   #119
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
Imperfecta, a wiesz że teraz ten kolor ciemniejszy bardziej mi się podoba? ;D oddałabyś tych włosów trochę.. *,*

Na okres letni mogę oddać, bo pocę się przez nie jak świnia
Stary 2014-05-02, 22:54   #120
Martek_
Zadomowienie

Cytat:
Niestety chyba się☠nie nadaje Zawsze był pierwszym O, czasami ostatnim ale dosyć obciążał, teraz przy myciu włosy mi całkowicie oklapły i słabo schną idzie je jedynie związać w kok. Chyba jest za ciężki na takie zastosowanie, szkoda bo nie mam nic innego :P
A próbowałaś nieprzetłuszczone dla odświeżenia na drugi dzień zmoczyć, nałożyć Garnierka na chwilę od ucha w dół, pougniatać i spłukać? Żeby nie miał kontaktu ze skórą głowy? Któraś z wizażanek dawno temu tak robiła i była zadowolona

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości