|
|
#91 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wycofany Harmonet?
Ja wysłałam maila do producenta z pytaniem co tak właściwie jest z tymi tabletkami nie tak,jeśli są uczciwi to powinni poinformować nabywców co sie stało w końcu to nie są pastyki od bólu gardła
|
|
|
|
|
#92 |
|
Zadomowienie
|
Właśnie czytałam, że tabletki te powodują zakrzepice krwi i źle działają na wątrobe.
|
|
#93 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Stediril wstrzymali, a ja dopiero co zaczęłam go brac (tzn skończyłam właśnie 1 opakowanie), bo sie przerzuciłam z Harmonetu. Dosłownie z deszczu pod rynne. Dotego zapomniałam w niedziele wziąć ostatniej tabletki i wzięłam ją dopiero w poniedizałek. No załamanie na całej linii...Odrazu oczywiście pobiegłam zobaczyć jaką serię miał mój Stediril. Ufff - 267R.Ale i tak będę miała niezłą nerwice teraz, aż do momentu kiedy wystąpi krwawienie...
|
|
|
#94 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#95 |
|
Wtajemniczenie
|
Wlasnie wrocilam od ginekologa.Czekalam od 7 i wrocilam przed momentem :|
Pani ginekolog nakrzyczala na mnie ,ze zamiast myslec o antykoncepcji powinnam sobie zrobic dzidziusia :O Co do plasterkow to powiedziala ,ze nie jest tak rozowo. Pigulke przyjmuje sie codziennie i trzeba o niej pamiatac ,zas plasterki przykleja sie co jakis czas ale podobno wiele kobiet skarzy sie ,ze to ciagle sprawdzanie wywoluje u nich stres Ale to mniejsza sprawa. Wiecej o plasterkach mi nie poiwedziala ,bo zapisala mi Jeanine. Te sa podobno dobre i roznia sie od innych. Mam nadzieje ,ze bedzie oki .
|
|
|
|
|
#96 |
|
Wtajemniczenie
|
Macie jakies opinie na temat jeanin ?
|
|
|
|
|
#97 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a inne serie nie niszczą wątroby? przyczyna wstrzymania obrotu jest podana w komunikacie GIF: wątpliwości co do jakości. a wszystkie pigułki bez wyjatku są obciążeniem dla wątroby; mniejszym lub większym, ale są. |
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#98 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
te serie MOGĄ być wadliwe. trwają badania. dopóki nie będzie wyników, nie będzie mozna sprzedawać tych serii. jeśłi okaże sie, ze wszystko jest OK, wstrzymane serie wrócą do aptek. jeśli kupiłaś pigułki przed ukazaniem się komunikatu o wstrzymaniu w obrocie (05.10.2005), to apteka nie ma obowiązku przyjęcia od Ciebie napoczętego opakowania (kwestia dobrej woli). Pewnie skończy się na wizycie u lekarza, nowej recepcie i nowej paczce leku z dobrą serią. Możesz też skontaktować się z producentem (Wyeth) i zapytać, jak Ci zrekompensują straty (pieniedzy i nerwów). |
|
|
|
|
|
#99 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#100 |
|
Raczkowanie
|
Ja także zażywałam Harmonet, libido oczywiscie prawie zero. Teraz od miesiaca zażywam Yasmine, lecz niestety dotarły juz do mnie słuchy że kiepską opinię mają za granicą. Był już taki wątek wczesniej .... Biorę Yasmine, ale chyba pewności nie ma, że jakiś czas równiez ten lek wycofają...
|
|
|
|
|
#101 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
) kupowalam dzien po wycofaniu bylam dzis w aptece i dali mi nowe opakowanie z innej serii a producent Wyeth mi odpisal na maila ze wstrzymanie sprzedazy nie ma zwiazku z jakoscia tabletek )
|
|
|
|
|
|
#102 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#103 |
|
Raczkowanie
|
Izunia,Jeanine sa w porzadku,biore je juz od jakiegos czasu.Wczesniej dlugo bralam haroment,potem krotko Mercilon i teraz Jeanine.Po Mercilonie moje libido wynosilo 0 i ogolnie bylo zle..I pani ginekolog powiedziala ze po Jeanine,po jakims czasie wszystko wroci do normy...I rzeczywiscie jest troche lepiej.
|
|
#104 |
|
Rozeznanie
|
Heyka Babeczki!
Jest lek o składzie identycznym jak harmonet jest to logest firmy shering. Ja po harmonecie miałam masę dziwnych negatywnych objawów, nie tylko libido mi spadło ale jeszczs depresja mnie dopadła. Jęsli was stać z anty polecam evrę stosuje już 4 opakowanie tych plasterków i jestem bardzo zadowolona. Minusem jest cena: ok 60 za opakowanie (czyli 3 szt - na miesiąc). Ale omija watrobę. I dlatego są chyba troszkę lepsze od tabletek. Pozdrawiam i Buziaki przesyłam
|
|
#105 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To co bym najbardziej chciala osiagnac to wieksze libido niz dotychczas i mniejsze popadanie w humorki
|
|
|
|
|
|
#106 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, jezeli kupilam harmonet 4.10 czyli dzine przed wydnaiem decyzji GIFu apteka ma prawo mi wymienic je na inne opakownaie badz zwrocic pieniadze??
Bylam dzisiaj i babka wrecz oburzona mi nie oddala pieneidzy a wymienic nie mogla bo nie miala na co. Powiedizalam jej ze zostal wycofany a ona z oburzeniem skad ja takie rzeczy wiem!!!!!! Jutor ide rozmaiwac z keirownikiem apteki, dodam ze nie mam paragonu ale mam odpis (paragon zostal w patece dolaczony do recepty) poniewaz nie bylo mie stac na wykupienie 2 opakowan na raz. Jestem oburzona gdyz 30 zl to dla mnie duzo kasy i nie moge sobie od tak ich podarowac. Napsizcie prosze czy maja obowiazek mi zworcic pieniadze, bo jutro ide sie "wyklocac". Pozdrawiam Shiva |
|
|
|
|
#107 |
|
🦄
|
Ale masz z którejś z tych felernych serii?
|
|
|
|
|
#108 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
aa i co najlepsze babka powiedziala ze wycofali tylko jedna serie |
|
|
|
|
|
#109 |
|
Raczkowanie
|
Ja tez zaczelam opakowanie z tej felernej serii. nie wiem co mam z tym robic? boje sie przerwac, bo nie powinno sie. boje sie brac dalej, bo nie wiadomo na czym polega feler. i wkurzam sie jeszcze ze stracilam 60 złotych, bo wykupilam dwa opakowania, zeby miec na zaś. a podobno nie ma decyzji w aptece co maja robic z tymi sprzedanymi z tej serii. panie mi tylko rozkladaja rece. dodatkowo musze wydac niespodziewanie 50 zł na wizyte u lekarza, bo cholera wie, co z tymi tabletkami jest nie tak.
|
|
|
|
|
#110 |
|
Raczkowanie
|
dodam jescze ze nie zaczelam tego "felernego" opakowania, czyli jest nienaruszone
|
|
|
|
|
#111 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#112 |
|
🦄
|
Ja tam ostatnio jestem w bojowym nastroju, więc pewnie bym zrobiła awanturę. Wydrukowałabym to, co było w tym linku i na tym się opierała. Z drugiej strony to też nie apteki wina, że tak się stało, więc może lepiej zejść z tonu i spokojnie porozmawiac.
|
|
|
|
|
#113 |
|
Raczkowanie
|
a co jesli kupilam dokladnie w tym dniu? okolo 9:30?
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#114 |
|
Zakorzenienie
|
No więc dziewczyny, byłam w aptece... Pani oddała mi pieniążki (oczywiście po 10 min negocjacjach - brak paragonu
) i przeprosila... Okazało się, że informacja o wadliwej serii dotarła do apteki dopiero w poniedziałek (WCZORAJ!) i nie mieli pojęcia, że wycofano tabletki właśnie z TEGO powodu... Poza tym Pani powiedziała, że nie wiedzą, czy te tabletki będą jeszcze w sprzedaży - stąd oddanie kasy, a nie zamiana ![]() Powiem wam, że strasznie mnie ta sytuacja zestresowała... Jedno wiem na pewno - tej firmie już nie zaufam! |
|
|
|
|
#115 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#116 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#117 |
|
Raczkowanie
|
Wczoraj zadzwoniłam do mojego lekarza aby sie spytać co z tą aferą z harmonetem.Odpowiedział mi że to konkurencyjna firma narobiła szumu poniewaz wyeth nie dopatrzył sie pewnych spraw formalnych zwiazanych z rozpowrzechnianiem tabletek i nie jest to sprawa składu.jednak ten cały szum odbił sie barzdo negatywnie na firmie wyeth .Moj lekarz dał mi paczke Lgestu i powiedział ze do czasu wyjasnienia sprawy powinnam brac te tabletki.SA TO po prostu ponoc chwyty marketingowe firmy konkurencyjnej.No ale moj spokoj został zachwiany.
|
|
|
|
|
#118 |
|
Raczkowanie
|
Bylam w aptece rozmaiwalam z kierownikiem, powiedzial ze nie zwroci mi pieniedzy. Dodal rowniez, ze wycoanie bylo zwiazane ze zlym oznaczeniem serii i ze moge spokojnie zazywacz pigulki. No niewiem czy tak spokojnie, zreszta sama juz niewiem komu wierzyc a komu nie
![]() Pozdrawiam Shiva |
|
|
|
|
#119 |
|
Raczkowanie
|
Ja wczoraj też miałam przejścia
Przyszłam do apteki i mówię że w tej i tej sprawie. A babeczka na mne okrągłe oczy i mówi, że to nie prawda!!! I skąd ja takie informacja mam. Ja jej na to że z oficjalnej strony. No to ona, że musi zadzwonić do innej zaznajomionej apteki. Jak okazało się że Harmonet wstrzymano, to wyszperała jakieś papiery z decyzją ministerstwa i porównuje moją serię z tą w decyzji (szczegół, że zgubiła gdzieś okulary i robiła to za pomocą ogromnego szkła powiększającego) i mówi, że ta seria nie jest wycofana . Ja jej na to że sprawdzałam i że na pewno jest wycofana. Wreszcie znalazła i mówi, że musi zobaczyć w komputerzy bo zdaje się, że oni takiej serii nie sprzedawali. Potem jeszcze usiłowała mi wmówić, że to nie u nich kupowałam (na szczeście miałam rewers na kolejne opakowania), że może mi sie pomyliło itd. Kolejka za mną rośnie, ludzie się denerwują. Wreszcie wymieniła mi opakowanie, mówiąc, że przecież nic się nie dzieje, że lek tylko jest wstrzymany, a nie wycofany. Ja mówię, że jestem w trakcie zażywania opakowania ze wstrzymanej serii i czy mam zażywać, a jak nie to co mam zrobić? A ona na to że lepiej nie zażywać i żeby się u niej dowiadywać czy został wycofany!!! Akurat, tak jakby miała najświeższe wiadomości.Teraz to chce mi się z tego wszystkiego śmiać, ale wczoraj to myślałam że wyparuję!
|
|
|
#120 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, jakieś pół godziny temu rozmiawiałam z pielęgniarką z gabinetu mojej pani ginekolog i powiedziała, że z tych informacji, ktore mają, wynika, że wycofanie Harmonetu wiąże się z niedopełnieniem jakichś formalności przez producenta (nie złożeniem odpowiednich dokumentów). Mówiła też, że pani doktor mówiła, że pacjentki mają dalej normalnie tabletki łykać i przeczekać to, co się dzieje. Jutro mają rozmawiać jeszcze z przedstawicielem producenta Harmonetu i będą wiedzieć na 100% co naprawdę się dzieje.
Mam nadzieję, że to się wyjaśni pozytywnie, bo biorę Harmonet prawie 4 lata i jak dotąd nie miałam żadnych skutków ubocznych. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:35.

Stediril wstrzymali, a ja dopiero co zaczęłam go brac (tzn skończyłam właśnie 1 opakowanie), bo sie przerzuciłam z Harmonetu. Dosłownie z deszczu pod rynne. Dotego zapomniałam w niedziele wziąć ostatniej tabletki i wzięłam ją dopiero w poniedizałek. No załamanie na całej linii...Odrazu oczywiście pobiegłam zobaczyć jaką serię miał mój Stediril. Ufff - 267R.Ale i tak będę miała niezłą nerwice teraz, aż do momentu kiedy wystąpi krwawienie...

) i przeprosila... Okazało się, że informacja o wadliwej serii dotarła do apteki dopiero w poniedziałek (WCZORAJ!)
. Ja jej na to że sprawdzałam i że na pewno jest wycofana. Wreszcie znalazła i mówi, że musi zobaczyć w komputerzy bo zdaje się, że oni takiej serii nie sprzedawali. Potem jeszcze usiłowała mi wmówić, że to nie u nich kupowałam (na szczeście miałam rewers na kolejne opakowania), że może mi sie pomyliło itd. Kolejka za mną rośnie, ludzie się denerwują. Wreszcie wymieniła mi opakowanie, mówiąc, że przecież nic się nie dzieje, że lek tylko jest wstrzymany, a nie wycofany. Ja mówię, że jestem w trakcie zażywania opakowania ze wstrzymanej serii i czy mam zażywać, a jak nie to co mam zrobić? A ona na to że lepiej nie zażywać i żeby się u niej dowiadywać czy został wycofany!!! Akurat, tak jakby miała najświeższe wiadomości.