![]() |
#91 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie maj - czerwiec 2014 cz X
Cytat:
a rozstępy same z siebie bledną jedne szybciej inne wolniej ale warto na te różowe świeże coś zastosować do tego masować jako, że walczyłam z rozstępami przez wiele lat (uda, pośladki) naprawdę wieloma preparatami to wiem, że byle co nie pomoże ![]() jeśli już któraś boryka się ze świeżymi preparatami to polecam kupić dobry (niestety zazwyczaj drogi) preparat w kremie żelu i dobry naturalny olejek, a nie produkt z parafiną i z dodatkami i stosować oba jest wiele olejków polecanych na rozstępy ja mogę polecić olejek z róży piżmowej (róży rdzawej z Chile) sama zakupiłam na ostatni okres ciąży 50ml z biochemii rano smaruję brzuch kremem dla kobiet w ciąży i olejkiem z róży, a na noc po myciu cienko kremem, oliwką baby dream z rosmanna (same naturalne olejki ma) i na koniec tym olejkiem z róży Najważniejsze to nawilżanie Jednak ostatnio tak rozmyslałam nad rozstepami, czemu mogą się zrobić zaraz przed porodem ![]() otóż wydaje mi się, że skoro dzidzia wydziela kortyzol, który daje znać żeby nasz organizm rozpoczął poród to wpływa on pewnie i na nasze tkanki a kortyzol, hormon stresu powoduje rozpad kolagenu i powstają nagle rozstępy... ![]() ![]() Moje stare rozstępy z ud i posladków się nie zmieniły w ciązy ( na razie takie mam wrażenie- ocenie ponownie po porodzie jak dojdę do siebie) Brzuch mam na maksa rozciągnięty i stosuję kremy (z Bielendy) i oliwkę od samego poczatku słyszałam tez o maśle kokosowym ale nie zakupiłam go... zajmowałam się jedną starsza panią ok 90lat, która od ok 6 lat stosuje masło kokosowe, olejek arganowy i czasami emolienty, i skórę ma jak nastolatka, niesamowicie jędrna! nie odradzam bio oil, bo na pewno smarowanie zawsze pomoże naszej skórze, nawilży, zapobiegnie utracie wody ale kiedyś się napaliłam na bio oil i brat mi przywiózł z zagranicy i nic nie dało.... potem dowiedziałam się, że skład jest kiepski jak na takie obietnice producenta, od tamtej pory czytam składy kosmetyków a odkąd jestem z TZ to już w ogóle on musi zaakceptować dany kosmetyk, bo sam dużo wie na temat składów kosmetyków co jeszcze możecie polecić lub słyszałyście, że jest warte uzycia na rozstepy? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#92 |
Zakorzenienie
|
Dzieki dziewczyny
![]() SYLVUNIA caly czas jestes swiadoma. Ja nie dostawalam niczego.na oglupienie. Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka
#93 |
Zadomowienie
|
A jeszcze pytanko odnośnie prasowania mam bo jestem w trakcie...
Prasuje wszystko ale teraz zostały mi same polarki i pajace welurowe jak to prasować?albo kocyki? Przeciez popali mi sie to :/ Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#94 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#95 |
Zadomowienie
|
No wlasnie chyba tez to pomine...
Nawet zastanawiałam sie czy nie lepiej prasować ciuszki na lewej stronie bo to bezpośrednio przy cialku,ale chyba nie ma co przesadzac Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ---------- Uświadomiłam sobie wlasnie ze nie mam ani jednego kaftanika...same bodziaki Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#96 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
moja tez ma czkwke, ale najczesciej wlasnie wtedy jak ma usypiac i ja to wybudza. podajemy wtedy troszke wody. no i smoczka tez nie chcieli mi dac w szpitalu, w domu dalismy i nie zaklocilo to odruchu ssania. za to ona nie specjalnie za nim przepada. Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() bylas baaaaaardzo dzielna i mam nadzieje, ze kryzys niespelnienia zazegnany ![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() a prasuje na prawej stronie, kocyki juz sobie darowalam, welurowe pajace mozesz na lewej prasowac ![]() A NO I OCZYWISCIE DZIEKUJE OGROMNIE ZA WSZYSTKIE ZYCZENIA!!! |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#97 |
Rozeznanie
|
Justyna byłaś bardzo dzielna
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#98 |
Rozeznanie
|
Hejka dziewczyny
![]() Wojtek spi od 1,5h, mam nadzieję że pociagnie jeszcze drugie tyle- dziś wisialby tylko na cycku więc zastanawiam się powoli nad smoczkiem- po najedzeniu się ssie piastki i marudzi. To dobry pomysl? Jutro położna przyjeżdża i ściąga mi szwy- mam nadzieje że będzie lepiej bo obecnie ciagna przy kichaniu :P Mamuski jak u was z podawaniem wi k+d? My dzis mamy 8 dobe więc podalismy ale naczytalam sie o bólach brzuszka po K i się boję że się zacznie jazda :/ Karlain polecam masło kakaowe nierafinowane- mega nawilza i napisane mam, że działa na rozstepy więc warto spróbować ![]() Masło shea mam również z tym że rafinowane. Wolę kakaowe bo pachnie jak gorzka czekolada ( jest w formie stalej i roztapia się pod wpływem ciepla w dłoniach do formy oleju ) natomiast shea/karite pachnie jak....korzeń ![]() Edytowane przez Seksta Czas edycji: 2014-05-18 o 16:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#99 |
Zadomowienie
|
a u nas dziś nawet ladna pogoda, szkoda tylko, że siły na spacer brak.. Pocieszam się, nie niedlugo będę pomykać z wózkiem
![]() Justyna dzielna jesteś, niepotrzebnie Cię tylko tak wymęczyli.. no a ten błąd pomiaru to w ogóle bez komentarza.. sylvunia ja kocy nie prasowałam, poza jednym, bawełnianym niegrzeczna nie strasz, ja już się boję szpitalnego jedzenia... Mam nadzieję, że mama się spisze ![]()
#100 |
Wtajemniczenie
|
Seksta ale jak nie podasz witaminy K to sie nie dowiesz. Przyczyn bólu brzuszka może być mnóstwo i nie zawsze dojdziesz, od czego to.
Sylvunia ja się bawilam w prasowanie od lewej strony,bo teraz jest na to czas,jak się dziecko urodzi to pewniej będę się mniej nad tym skupiać. Welury prasowalam od lewej strony a polary na nieco niższej temp. Wysyłane z mojego HTC Vision za pomocą Tapatalk 2
Edytowane przez justiwi Czas edycji: 2014-05-18 o 16:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#101 |
Rozeznanie
|
justiwi zdaje sobie sprawę natomiast ciekawa jestem ile mamus rzeczywiście doswiadczylo u swoich maluchów problem akurat po wit K
![]() No i cycki mi rozsadza ale do zakupu laktatora nie jestem przekonana... |
![]() ![]() |
![]() |
#102 |
Rozeznanie
|
Seksta my od środy podajemy witaminę K+D i jak na razie nie zauważyłam nic niepokojącego...
|
![]() ![]() |
![]() |
#103 |
Wtajemniczenie
|
Ja jak podawałam witaminy to Idze nic nie
było ![]() Boże chcę już urodzić... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#104 |
Raczkowanie
|
Santom jak wroce do domku to sie odezwe bo pisze z tel ;-)
#105 |
Zadomowienie
|
Justiwi ty jeszcze na chodzie
![]() ![]() Ja juz poprasowalam uffff zajęło mi to pol niedzieli ale mam juz luz... moge odsapnąć i polezec ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#106 |
Wtajemniczenie
|
Ano na chodzie, wieczorem dadza mi czopek na "oczyszczenie" a rano o 7 kroplowka.
Dziewczyny czy po tym czopku to migiem mnie pogoni do toalety? Pojdzie raz a dobrze czy moze isc na raty? Jak to bylo u Was jesli mialyscie z tym doswiadczenia? Przepraszam ze pytam o takie tematy na forum :/
![]() |
#107 | |
Rozeznanie
|
Santom STO LAT!!! wszystkiego najlepszego i mnustwa radości z macierzyństwa
![]() Cytat:
![]() Teraz mała Lidka w ogóle nie chce smoczka, karmię cycem, ale np w aucie na autostradzie jak mi się zaniosła i nieoddychała kilka sek. to by smoczek się przydał, bo ani się zatrzymać, ani ją wyjąć... to tak jak z bujaniem, jedna córa zasypiała po odłożeniu jej nakarmionej, a druga się drze i tylko na rękach się uspokaja, to są niemowlaki i wyrosną z wszystkiego ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#108 |
Wtajemniczenie
|
Justynka dziekuje za opis porodu bylas dzielna bardzo!! My juz po komunii Maly nie chcial wyjsc w weekend widocznie wiec Tz juyro jedzie na sobote ma byc zno2u wiec moze wtedy zechce wyjsc . Ide sie nim jeszcze cieszyc
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#109 |
Wtajemniczenie
|
A Espumisan nie jest od 28. dnia zycia?
#110 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Sylvunia pewnie już po prasowaniu ale polarków nie prasowałam wcale a welur na lewej stronie Ile tygodniowo/dziennie przybierają na wadze Wasze maluchy? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#111 | |
Zakorzenienie
|
Witam się i ja w nowym wątku
![]() Włażę na stary wątek i się zastanawiam dlaczego taka cisza ![]() ![]() Justynko - dziękuję za opis porodu. Byłaś bardzo dzielna ![]() ![]() A tak swoją drogą to ja zupełnie nie wiem jaką może mieć wagę nasza niespodzianka. Ostatnie usg miałam robione w 29 tygodniu ciąży i ważyło wtedy 1180 g. Mam nadzieję, że przed porodem zrobią mi jeszcze jakieś badanie? ![]() Santom - samych radosnych chwil i dużo zdrówka ![]() Justiwi - trzymam kciuki, żeby szybko poszło ![]() U nas dziś piękna pogoda ![]() ![]() ![]() W nocy miałam dwa razy taki silny ból jak na okres, ale po nich cisza.. Ja nie wiem kiedy urodzę ![]() ![]() Idę chyba się ogolę i powoli będę kładła się spać..... ---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#112 |
Zakorzenienie
|
LUCYNKA dobrze sie bawilas na komuni???
BEATUSIA niby jest od 28 dnia ale konsultowalam espumisan z polozna i powidziala zeby dac kilka kropelek... a nie 20 od razu jak w ulotce. JUSTIWI tez nie pomoge bo niemialam. MADZIAREK zgadzam sie z toba w zueplnosci. Kazde dziecko jest inne. Moje lubi lulanie i zasypianie na moich rekacha. Lubi smoczek. Wiec nie zamierzan z nim walczyc. ![]() Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ---------- OLIWKA Franek przybral 220 gr w ciagu tygidnia. Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka
#113 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wszystkiego naj naj naj!!!:-* ---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ---------- Moj Patryk przybral 295g w tydzien. ---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ---------- Aha, i jeszcze jedno- jak to jest z dzwiganiem po cesarce? Bo musze w koncu wyjsc na spacer i tak sie zastanawiam czy ja w ogole moge taszczyc ten wozek z i na pierwsze pietro... Tak w ogole to w koncu nadrobilam i mam nadzieje,ze uda mi sie byc w miare na biezaco... Zaluje tylko,ze nie umiem otworzyc fotek na komorce, bo poki co tylko tak korzystam z neta:-(
![]() |
#114 |
Zakorzenienie
|
BEATUSIA ja staram sie kapac co 2 dzien. Jak bedzie cieplo to napewno codzinnie chociazby ochlapac.
No a po cesarce.to tak od razu nie mozna dzwigac. Ile u ciebie mineli od ciecia? Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka
#115 |
Wtajemniczenie
|
A tak było ok, ale co tu na komunii robić oprócz siedzieć i patrzeć hehe obiad smakował ale ciastek czy coś nie mogłam już się nacieszyć , oczami bym tam jadła ale nie miałam miejsca już dużo nie zjem, także komunia to taka impreza nudna hehe
![]() ![]() ![]()
#116 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Czyli,ze codzienna kapiel to za czesto?
30.04.2014 ![]() ![]() ![]() Edytowane przez beatusia10 Czas edycji: 2014-05-18 o 19:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#117 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#118 |
Zakorzenienie
|
BEATUSIA ja kapie co 2 dzien. Ale dzis jak Franek zrobil wielka kupe taka po sam brzuch
![]() Natomiast co do noszenia wozka nie pomoge. Jesli czujsz sie na silach to ok. Alr ja bym uwazala bo rana jednak.swieza.. l. Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka
#119 |
Zadomowienie
|
Justyna biedulko, no przeszłaś dwa pełne porody. Jesteś dzielną kobietką, trauma z czasem minie - mam nadzieję, komentarze położnych w trakcie i po porodzie pozostawię bez komentarza bo nóż się w kieszeni otwiera. Jak można takie farmazony wygłaszać, litości!
|
![]() ![]() |
![]() |
#120 |
Zakorzenienie
|
JJJustynAAA brawo dla Ciebie, jest bardzo dzielna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:55.