Janusz Korwin-Mikke - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-05-22, 20:00   #91
Odlotek
Przyczajenie

Dot.: korwin

Cytat:
Napisane przez abdomen robotnika syfona Pokaż wiadomość
Trzymajcie mnie dobrzy ludzie...

No właśnie. Korwin wyraźnie mówi o WYBORZE.

Nawiedzone feministki to napędzają. Naprawdę czujesz się głupsza od mężczyzn? Bo ja nie. Feministki i wiele innych durnych bab trąbią o tym w kółko, że ma być równość. I właśnie tym trąbieniem wyrabiają sobie opinię walczących nie wiadomo o co. Jakby jedna z drugą miały poczucie własnej wartości to by nie musiały nikomu niczego udowadniać.

Ale ja lubię internet.

To już nie pierwsza Twoja uwaga w tym stylu. Może Cię to zdziwi, ale nie mam żadnych problemów.
Nie potrzebuję się pchać tam gdzie się nie nadaję (w imię równości), nie potrzebuję wojować z mężczyznami. Mężczyźni uwielbiają kobiety i wiedzą, że to im mają możliwość stworzenia rodziny, przekazania genów dalej. Może i światem rządzą mężczyźni, ale mężczyznami kobiety. Ja po prostu ubolewam nad tym, że kobiety zamiast pielęgnować swoje wspaniałe kobiece cechy (opiekuńczość, delikatność) wolą być babo-chłopami robiącymi kariery, żeby pokazać, że są lepsze na polu zawodowym. I nigdy nie zrozumiem po co to.
Ja nie czuję się obrażana przez te osoby, o których mówisz - za to nie Ty pierwsza sugerujesz, że powinnam.
Skoro musicie udowadniać światu, że jesteście górą, to marnujcie dalej na to życie. Ja nie muszę bo wiem jaką wartością jest kobieta.
Nie rozumiem, dlaczego ubolewasz nad tymi kobietami... Sama powiedziałaś, że każdy ma wybór, więc powinno być Ci to obojętne, czy dana kobieta siedzi w domu, czy lata po biurowcu opieprzając personel - jej wybór. Kobieta na wysokim stanowisku to babo - chłop? Wysokie stanowisko powoduje wzrost testosteronu? Ciekawe... Wydawało mi się, że kobieta na wysokim stanowisku, to zwykle elegancka, zadbana i wiedząca czego chce kobieta, o której marzy nie jeden facet.
Odlotek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-22, 20:03   #92
9bfc43f248fa3dd370e3b645ec22fc32ebbe1d0f
Konto usunięte

jak można powiedzieć, ze kobieta robiąca karierę to babo-chłop?o.O to kobiece jest tylko siedzenie w domu z dzieciakami, a wszystko inne to babo-chłopskie zajęcie? a może by tak poszerzyć trochę horyzonty, a nie widzieć wszystko tylko w czarnych i białych kolorach?
9bfc43f248fa3dd370e3b645ec22fc32ebbe1d0f jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-22, 20:15   #93
abdomen robotnika syfona
Raczkowanie

Dot.: korwin-mikke

Cytat:
Napisane przez phony Pokaż wiadomość
Nikt Ci nie broni pielęgnować "wspaniałych kobiecych cech". Są jednak na tym świecie kobiety, które chcą być tymi babo-chłopami i zabranianie im tego, wmawianie, że są stworzone do czegoś innego jest po prostu....prostackie? Tak samo jak prostackie jest wmawianie mężczyznom, że oni nadają się tylko do roboty, a już dziećmi niech sie nie zajmuja, bo to nie ich broszka. Jeśli kobieta chce pracować, a mężczyzna zajmować się domem, dziećmi to dlaczego nie mogą realizować takiego modelu związku? Jeśli zarówno kobieta, jak i mężczyzna chcą robić karierę to dlaczego im tego zabraniać, wmawiać, że OK- mężczyzna może, ale już kobieta NIE?

"Mężczyźni uwielbiają kobiety"- JKM zwłaszcza
Niech każdy robi co chce, ale niech te babo-chłopy skoro są takie twarde, niech nie jojczą, że ich się siłą chce zaciągnąć do rodzenia dzieci i że są dyskryminowane, a chcą pracować.
Czy Ci się to podoba, czy nie, kobieta jest stworzona do rodzenia dzieci.

---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ----------

Cytat:
Napisane przez Odlotek Pokaż wiadomość
Nie rozumiem, dlaczego ubolewasz nad tymi kobietami... Sama powiedziałaś, że każdy ma wybór, więc powinno być Ci to obojętne, czy dana kobieta siedzi w domu, czy lata po biurowcu opieprzając personel - jej wybór. Kobieta na wysokim stanowisku to babo - chłop? Wysokie stanowisko powoduje wzrost testosteronu? Ciekawe... Wydawało mi się, że kobieta na wysokim stanowisku, to zwykle elegancka, zadbana i wiedząca czego chce kobieta, o której marzy nie jeden facet.
To jest właśnie ta kobieta sukcesu, która zna swoją wartość i nie potrzebuje trąbić na prawo i lewo o niesprawiedliwości świata.

---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ----------

Babo-chłopami nazwałam tu kobiety, które chcą za wszelką cenę się upodobnić do mężczyzn, okazuje się, że są gorsze jeśli chodzi o jakieś stanowisko, po czym zwalają wszystko na dyskryminację. Robić karierę można z klasą. Jest się wtedy i podziwianą, i pożądaną. Niektóre wolą walki płci. To jest moje osobiste zdanie i nie musicie się z nim zgadzać.
abdomen robotnika syfona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-22, 20:18   #94
strix55
Rozeznanie

[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;46568736]Bardzo słabo wybrałeś porównanie. Podniesienie 300kg w martwym ciągu jest bezużyteczne.
Co do olimpiady - uważam, że kategorie się dzieli według płci, bo ludzie chcą to oglądać w takiej formie. To widowisko nastawione na zysk. Żeby była to sprawiedliwa ocena sprawności, moim zdaniem kobiety i faceci powinni startować w zawodach razem i konkurować między sobą. Podobnie w sportowych drużynach narodowych.
.[/QUOTE]
myślę ze to nie jest tylko z powodu zysku, kobiety są po prostu słabsze fizycznie i gdyby wszelkie zawody były mieszane to kobiety niestety z mężczyznami nie wygrały by nigdy
prosty przykald rekord świata w biegu na 1000 m czas mężczyzn 2:11,96

a kobiety na tym samym dystansie 2:28,98
no więc jest spora różnica, kobiety choćby nie wiem jak trenowały nigdy nie przeskoczą różnić fizycznych.
Poza tym tlyko kobieta jest zdolna do rodzenia dzieci, więc różnimy się fizczynie znacznie i myślenie że we wszytkim jesteśmy równi no jest poprostu bezsenu i bez logiki.
strix55 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-22, 20:31   #95
phony
Wtajemniczenie

Cytat:
Niech każdy robi co chce, ale niech te babo-chłopy skoro są takie twarde, niech nie jojczą, że ich się siłą chce zaciągnąć do rodzenia dzieci i że są dyskryminowane, a chcą pracować.
Czy Ci się to podoba, czy nie, kobieta jest stworzona do rodzenia dzieci.
Ale dlaczego mają nie jojczyć gdy jakiś wariat w TV rzuca hasłami a la "kobiety do garów"? I tak, kobiety są dyskryminowane, dziwne, że tego nie dostrzegasz. Oczywiście MNIEJ niż KIEDYŚ, ale dalej są.

Poza tym nigdzie nie napisałam, że kobieta nie jest stworzona do rodzenia dzieci. A to, że jest stworzona nie oznacza, że musi je rodzić.
Stary 2014-05-22, 20:31   #96
Konto usunięte

Cytat:

Babo-chłopami nazwałam tu kobiety, które chcą za wszelką cenę się upodobnić do mężczyzn, okazuje się, że są gorsze jeśli chodzi o jakieś stanowisko, po czym zwalają wszystko na dyskryminację. Robić karierę można z klasą. Jest się wtedy i podziwianą, i pożądaną. Niektóre wolą walki płci. To jest moje osobiste zdanie i nie musicie się z nim zgadzać.
a która kobieta chce się upodobnić do mężczyzny? i jak to upodabnianie się ma wyglądać wg Ciebie? mówienie o tym, ze chce się być traktowanym na równi to chęć upodobnienia się do mężczyzny?
9bfc43f248fa3dd370e3b645ec22fc32ebbe1d0f jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-22, 20:31   #97
Milena_12
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez strix55 Pokaż wiadomość
myślę ze to nie jest tylko z powodu zysku, kobiety są po prostu słabsze fizycznie i gdyby wszelkie zawody były mieszane to kobiety niestety z mężczyznami nie wygrały by nigdy
prosty przykald rekord świata w biegu na 1000 m czas mężczyzn 2:11,96

a kobiety na tym samym dystansie 2:28,98
no więc jest spora różnica, kobiety choćby nie wiem jak trenowały nigdy nie przeskoczą różnić fizycznych.
Poza tym tlyko kobieta jest zdolna do rodzenia dzieci, więc różnimy się fizczynie znacznie i myślenie że we wszytkim jesteśmy równi no jest poprostu bezsenu i bez logiki.
Odpowiedź:
Cytat:
Napisane przez Milena_12 Pokaż wiadomość
Dokładnie o to mi chodziło.

Chodziło mi o RÓWNOŚĆ, a nie o to, że wszyscy są tacy sami.
Wszyscy jesteśmy równi w prawie i wobec prawa, wszyscy jesteśmy ludźmi, mamy marzenia i prawo do ich realizacji. Jednak nie jesteśmy identyczni. Nie wszyscy mamy blond włosy i równe zęby.

Zdarzają się kobiety, które są silniejsze od mężczyzn i mężczyźni, którzy mają większą smykałkę do wychowywania dzieci. Nie należy generalizować i wszystkich wrzucać do worków: KOBIETA (słaba, mała, lubi dzieci, szybko sprząta, gotowanie to jej nałóg) i MĘŻCZYZNA (silny, lubi się bić i wypić, dzieci go męczą).

Pozdrawiam ludzi o szerokich horyzontach
Mam nadzieję, że to rozwiało wątpliwości.
Milena_12 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-05-22, 20:33   #98
Konto usunięte

Cytat:
oczywiście, ze nie. tak samo jak i mięśnie u kobiet będą inaczej się rozwijały niż u mężczyzn i bez wspomagaczy kobieta nie wyrobi sobie takiej muskulatury jak mężczyzna. a czy to znaczy, ze jest gorsza? nie. to znaczy, ze po prostu jest inna, a inny nie równa się gorszy i nie może być przez to gorzej traktowany.
Stary 2014-05-22, 20:34   #99
phony
Wtajemniczenie

Cytat:

Tylko, że równość(a raczej-równouprawnienie) nie oznacza równych sił fizycznych czy psychicznych. To oczywiste, że nie jesteśmy we wszystkim równi. Nie jest też tak, że każdy mężczyzna jest silniejszy od każdej kobiety. Jak myślisz czy w pracy przy rąbaniu drewna lepiej sprawdzi się wysportowany silny "babo-chłop" czy wątły "hipster"?
Stary 2014-05-22, 20:42   #100
JanePanzram
Zakorzenienie

haha, przynajmniej dzięki revelacyom K*rwina wiem już, by z szowinistami, jako mniej inteligentnymi, nie rozmawiać na poważnie. Ani też ich nigdy na poważnie nie traktować.
Dlatego z wielkim zadziwieniem obserwuję waszą świętą cierpliwość, kobiety i faceci, że się wam z tym klakierem andrzejem27 chce dyskutować jak z człowiekiem na jakimś intelektualnym poziomie

---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ----------

Cytat:
Tylko, że równość(a raczej-równouprawnienie) nie oznacza równych sił fizycznych czy psychicznych. To oczywiste, że nie jesteśmy we wszystkim równi. Nie jest też tak, że każdy mężczyzna jest silniejszy od każdej kobiety. Jak myślisz czy w pracy przy rąbaniu drewna lepiej sprawdzi się wysportowany silny "babo-chłop" czy wątły "hipster"?
stosując tę "logikę" Wodza
myślę, że informatyk, jako jednostka słabsza, nie jest na równym poziomie z robotnikiem budowlanym - bo jest słabszy
mniejsza siła implikuje też, zgodnie z tym "logicznym" rozumowaniem, mniejszą inteligencję

jest to pułapka tej "logiki": przy byle którym sposobie sprawdzenia jej prawidłowości wszystko sie wali jak domek z kart
JanePanzram jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-22, 20:42   #101
Kalini
Zakorzenienie

Każdy kto głosuje na KNP legitymizuje gwałty i przemoc wobec kobiet. Tylko tyle. Od kilku dni jestem wkurzona, że on gada obrzydliwości, a ludzie dalej go popierają- to jakaś sekta. On się powinien leczyć.
Kalini jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-05-22, 20:46   #102
abdomen robotnika syfona
Raczkowanie

Cytat:
Ale dlaczego mają nie jojczyć gdy jakiś wariat w TV rzuca hasłami a la "kobiety do garów"?
To jest bardzo nieuczciwa interpretacja słów Korwina.

Cytat:
I tak, kobiety są dyskryminowane, dziwne, że tego nie dostrzegasz. Oczywiście MNIEJ niż KIEDYŚ, ale dalej są.
Bo te co najczęściej mówią o dyskryminacji według mnie nie potrafią pokazać, że są ważne i wartościowe. A jak wciąż będą takimi jęczybułami to nic nie osiągną. Niech pokażą na co je stać. Mam wrażenie, że baby lubią się użalać na swoją niedolę, którą same sobie wmówiły. Co widać na wątkach o Korwinie i prawicowych poglądach.
Strasznie je oburza, że ktoś powiedział coś o kobietach w TV. Same tak o sobie myślicie, że wzbudza to takie emocje?
Stary 2014-05-22, 20:46   #103
Munkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kalini Pokaż wiadomość
On się powinien leczyć.
I to jest proste, acz idealne podsumowanie tego wątku

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Munkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-22, 20:51   #104
JanePanzram
Zakorzenienie

Cytat:
ale po co robić takie cyrki
ja proponuję inną rzecz na dobry początek, a łatwiej wykonalną
jak wiadomo w boksie są różne kategorie wagowe
a przecież tam wszyscy sobie równi, i gdyby ich tak wszystkich w JEDNĄ kategorię wpakować,to by dopiero wtedy była sprawiedliwość i równość! Waga piórkowa kontra waga ciężka - to niesprawiedliwe, że się ich dzieli, kiedy są równi.

Nie mówiąc już o tym, że różna kategoria - ci ludzie się różnią jak, nie przymierzając, kobiety i mężczyźni, bo tak znaczne są różnice w sile!

Powyższy przykład pokazuje twoje kulawe rozumowanie "równość = wszystkich przeciw sobie postawić, skoro równi"

---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ----------

a i tak nie załapiesz, bo za trudne - i to mnie bawi najbardziej

Edytowane przez JanePanzram
Czas edycji: 2014-05-22 o 20:55
Stary 2014-05-22, 20:51   #105
dominikmeller25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Imperialista Pokaż wiadomość
Będą go mogli pocałować, jak dostanie euromandat i immunitet. A Korwin wcale nie legalizował gwałtów, jak to ukazano w programie "Stokrotki". Podziwiam Korwina, bo jest drugą po Lechu Kaczyńskim osobą, która wyprowadziła "Stokrotkę" z równowagi.
no bo on gwałtów nie legalizował, on je USPRAWIEDLIWIAŁ!
bo gadanie że kobiety udają że nie chcą i to że trzeba znać granice to jest nic innego jak usprawiedliwianie gwałtów i o tym mówili ludzie zajmujący się właśnie przypadkami gwałtów (a ja tym osobom wierzę bardziej niż takiemu komuś kto mówi że kobiety bić można o ile robi się to bez radości), bo w wielu przypadkach gwałciciele właśnie tak to tłumaczą, ona prowokowała, ona się droczyła itd

zresztą ja tu widzę pewien obraz wyborców Korwina, który także widzę we własnym otoczeniu czyli, zakompleksionych ludzi, dla których życie toczy się w sieci, bo w realu wszystkiego się boją, ciągle czują się skrzywdzeni przez los i czują jakąś niczym nie potwierdzoną wyższość na kobietami (które pewnie ich zdaniem powinny nogi rozkładać gdy podchodzi do nich ich nowy pan i władca który jest od nich inteligentniejszy i silniejszy itd).
no i Korwin miał jaja i powiedział coś głośno, Tobie ich zabrakło bo wolałeś siedzieć i potem tworzyć idiotyzny temat i nazywać dziewczynę chorą bo nie chciała bawić się z facetami którzy do niej podchodzili.

sam czynami pokazujesz że moja drobna charakterystyka jest prawdziwa

Cytat:
To jest bardzo nieuczciwa interpretacja słów Korwina.
wiem, wiem bo tu chodziło zupełnie o co innego, powtarzałaś nie raz i ani razu nie padł ŻADEN poważny argument tłumaczący co ten pan miał naprawdę na myśli, ciągle tylko jakieś odwracanie kota ogonem i stwarzanie pozorów że kto tego nie zrozumiał jest ograniczony umysłowo itd, a ja słuchałem całej rozmowy, słyszałem na jakie teksty Kowala odpowiadał Korwin i doskonale słyszałem pytanie Olejnik na które również dokładnie odpowiedział Korwin, ba on nawet poszedł w tłumaczenie swoich słów gdzie szedł dalej ze swoją chorą wypowiedzią o tym że trzeba wiedzieć gdzie jest granica itd
dominikmeller25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-05-22, 20:59   #106
201607040940
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez JanePanzram Pokaż wiadomość
stosując tę "logikę" Wodza
myślę, że informatyk, jako jednostka słabsza, nie jest na równym poziomie z robotnikiem budowlanym - bo jest słabszy
mniejsza siła implikuje też, zgodnie z tym "logicznym" rozumowaniem, mniejszą inteligencję

jest to pułapka tej "logiki": przy byle którym sposobie sprawdzenia jej prawidłowości wszystko sie wali jak domek z kart
klask i:

---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ----------

Cytat:
Napisane przez JanePanzram Pokaż wiadomość
ale po co robić takie cyrki
ja proponuję inną rzecz na dobry początek, a łatwiej wykonalną
jak wiadomo w boksie są różne kategorie wagowe
a przecież tam wszyscy sobie równi, i gdyby ich tak wszystkich w JEDNĄ kategorię wpakować,to by dopiero wtedy była sprawiedliwość i równość! Waga piórkowa kontra waga ciężka - to niesprawiedliwe, że się ich dzieli, kiedy są równi.

Powyższy przykład pokazuje twoje kulawe rozumowanie "równość = wszystkich przeciw sobie postawić, skoro równi"

Jane uczy
201607040940 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-22, 21:04   #107
JanePanzram
Zakorzenienie

jeśli kobiecość definiować przez to, że lula dzieci oraz dom oporządza: to o ile % mniej kobieca jest kobieta, która nie ma dzieci? Ile mniej % jej damy kobiecości na skali K*rwina w porównaniu z tą,co je posiada? A czy ta, co lula dzieci ma wyższe stężenie kobiecości w kobiecości, niż ta, co ich nie lula, tylko da do przykładowego żłobka?
A mężczyzna, którego definiuj sie przez karierę i piniondz... o ile mniej jest mniej męski biedak od bogacza? Oraz czy szczur korpo jest bardziej męski, niż pracownik kopalni, który figę widział, a nie karierę zrobił? Ile to będzie % mniej niż mniej męskości?

Oto pytania współczesnej nowoczesnej logiki...

Czas edycji: 2014-05-22 o 21:07
Stary 2014-05-22, 21:22   #108
abdomen robotnika syfona
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dominikmeller25 Pokaż wiadomość
wiem, wiem bo tu chodziło zupełnie o co innego, powtarzałaś nie raz i ani razu nie padł ŻADEN poważny argument tłumaczący co ten pan miał naprawdę na myśli, ciągle tylko jakieś odwracanie kota ogonem i stwarzanie pozorów że kto tego nie zrozumiał jest ograniczony umysłowo itd, a ja słuchałem całej rozmowy, słyszałem na jakie teksty Kowala odpowiadał Korwin i doskonale słyszałem pytanie Olejnik na które również dokładnie odpowiedział Korwin, ba on nawet poszedł w tłumaczenie swoich słów gdzie szedł dalej ze swoją chorą wypowiedzią o tym że trzeba wiedzieć gdzie jest granica itd
Tak naprawdę najbardziej konkretnym argumentem jest to, że niemożliwym jest, aby logicznie myślący człowiek widział w tej wypowiedzi nawoływanie i przyzwolenie na gwałt. Nie mam Ci jak tego wytłumaczyć bo po prostu masz inne myślenie. Przeanalizuj sobie każde zdanie i odczytaj prawdziwy sens. Usłyszałeś słowo gwałt, zobaczyłeś Korwina i intuicja Ci podpowiada, że tam jest powiedziane coś obrzydliwego. Z Korwina media robią oszołoma i jesteście tak zaprogramowani, że nie umiecie dokonać sprawiedliwej oceny bo jak go widzicie to od razu Wam się włącza lampka "znów będzie ten debil kogoś obrażał". Słyszycie więc tylko jakieś słowa, np. Hitler, niepełnosprawni, gwałt i od razu macie fazę, że to głupek i dupek, a nawet się nie wysilicie, żeby krok po kroku przeanalizować co mówi.
Stary 2014-05-22, 21:25   #109
Konto usunięte

Cytat:
Usłyszałeś słowo gwałt, zobaczyłeś Korwina i intuicja Ci podpowiada, że tam jest powiedziane coś obrzydliwego. .

logicznie myślący człowiek nie będzie bronił tego typu wypowiedzi.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-05-22, 21:29   #110
dominikmeller25
Zakorzenienie

wiesz co jeśli dla Ciebie jego wypowiedź nie była niczym złym bo miała inny sens choć każdy dobrze słyszał i dziwne że tylko jego wyborcy stoją po jego stronie i go bronią, a ludzie głosujący nawet na PiS są oburzeni jego słowami (moja mama, babcia głosują na PiS i jak to babcia powiedziała że za te słowa powinni mu uciąc pewien narząd bo skoro tak mówi to kto wie co on w domu wyprawia skoro kobiety udają i trzeba ustalić granice , nawet w sklepie spożywczym słyszałem jak starsze kobiety krytykowały tego osobnika, więc jak widać ludzi to oburzyło ale nie wyborców tego pana) to naprawdę brak słów, bo widać że ładnie namieszano Tobie w głowie, niczym w sekcie.
Stary 2014-05-22, 21:30   #111
dezire
Zakorzenienie

Korwin pisane przez u - boskie

2004 - Boisz się, że ludzie z internetu odnajdą cię w prawdziwym życiu.

2014 - Boisz się, że ludzie z prawdziwego życia odnajdą cię w internecie.

dezire jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-22, 21:31   #112
JanePanzram
Zakorzenienie

Cytat:
niemożliwym jest, aby logicznie myślący człowiek widział w tej wypowiedzi nawoływanie i przyzwolenie na gwałt.
to wysil się ty - i wyjaśnij jak krowie na rowie

ja tam widzę jedno, taki tok rozumowania:
-kobieta nawet jak mówi nie to myśli tak
-ale zarazem podnieca ją stawianie oporu: musi więc mówić nie, gdy myśli tak, bo to bardziej podniecające
-mężczyzna powinien wiec umiejętnie ten opór pokonywać - używając do tego męskiej inteligencji

przykład: no i idzie Abdomen w las, a tam Korwin. On ją za kark, a ona NIE. Korwin powinien wykazać się więc w tej sytuacji inteligencją (jako jednostka inteligentniejsza) i umiejętnie ją przekonać: w mądry sposób pokonywać ten opór tak, aby ona miała z tego podniecenie, które płynie ze stawiania oporu.
Stary 2014-05-22, 21:32   #113
abdomen robotnika syfona
Raczkowanie

[1=9bfc43f248fa3dd370e3b64 5ec22fc32ebbe1d0f;4657444 7]
logicznie myślący człowiek nie będzie bronił tego typu wypowiedzi.[/QUOTE]

To może spiszecie dokładnie tę rozmowę o gwałcie (żeby było jasne - ja mówię o tej rozmowie Korwin-Kowal u Olejnik) i zobaczymy co tam jest naprawdę?
Stary 2014-05-22, 21:34   #114
JanePanzram
Zakorzenienie

jak robisz za advocatus diaboli, to dawaj te mędrcze cytaty, wraz z komentarzem

przy okazji nauczym się logicznie myśleć, mam nadzieję

Czas edycji: 2014-05-22 o 21:39
Stary 2014-05-22, 21:48   #115
abdomen robotnika syfona
Raczkowanie

Do poczytania.
http://wmeritum.pl/kobiety-lubia-gwa...wego-rozsadku/
Stary 2014-05-22, 21:51   #116
dominikmeller25
Zakorzenienie

i co?
biedny Korwin poszedł do studia a tam zły Kowal przerywał mu nie dając dojść do słowa, do tego wredna Stokrotka wyskoczyła z tym pytaniem.
no proszę nie podawaj czegoś takiego bo to jest kolejny klakier od tłumaczenia pana prezesa.
obejrzyj program, potem opisz dokładnie wszystko krok po kroku i wyjaśnij czy co on dokładnie powiedział a nie podajesz linki do portali partyjnych.

albo ja to zrobię, bo znowu dasz jakiś artykulik

Edytowane przez dominikmeller25
Czas edycji: 2014-05-22 o 21:53
Stary 2014-05-22, 21:58   #117
pankasztan
Rozeznanie

Być może Korwin-Mikke miał na myśli to, że kobieta poddaje się woli mężczyzny w sytuacji intymnej. W relacji łóżkowej facet jest dominujący, nakazuje pewne czynności i stąd skojarzenie z gwałtem.
pankasztan jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-22, 22:00   #118
abdomen robotnika syfona
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dominikmeller25 Pokaż wiadomość
i co?
biedny Korwin poszedł do studia a tam zły Kowal przerywał mu nie dając dojść do słowa, do tego wredna Stokrotka wyskoczyła z tym pytaniem.
no proszę nie podawaj czegoś takiego bo to jest kolejny klakier od tłumaczenia pana prezesa.
obejrzyj program, potem opisz dokładnie wszystko krok po kroku i wyjaśnij czy co on dokładnie powiedział a nie podajesz linki do portali partyjnych.
Przecież tam jest opisane co się faktycznie działo. Nawet wypowiedzi są spisane. Jakie jeszcze można mieć wątpliwości?

Chyba trzeba wymyślić dla Was specjalny język.
Stary 2014-05-22, 22:04   #119
dominikmeller25
Zakorzenienie

a po co ludzie mają czytac wypociny partyjnego redaktora?
mają nagranie i mogą usłyszeć wszystko a także przyjrzeć się zachowaniu tego pana, to jest bardziej wiarygodne niż jakieś wypociny z góry nastawione na usprawiedliwienie mistrza.
Stary 2014-05-22, 22:11   #120
JanePanzram
Zakorzenienie

i tyle pisaniny od Sasa do Lasa, od autostrad do propagandy Michnika [ co ma te sto tematów do siebie i do zapowiedzi na początku "Któż śmiałby bronić jego wypowiedzi? A ja. I zrobię to najprościej, jak potrafię." - nie odgadnie nawet mówiący zagadkami sfinks]
a na temat jest tylko trzy akapity, a najbardziej ten fragment z tej rozwlekłej i niemerytorycznej epistoły dygresyjnej:

Paweł Kowal przytoczył fragment książki JKM, w której to pisał do młodych mężów z sugestią taką, że jeśli żona czyni awantury z rzeczy mniej lub bardziej istotnych, niekoniecznie może mieć to właśnie na myśli, a po prostu niewypowiedzianą wprost chęć współżycia.

Autor dodaje zaś od siebie, że rzecz polega na umiejętnym pokonywaniu oporu: trzeba wiedzieć, co można.
Tak oto, w nie więcej niż 10 zdaniach, streściłam wyjaśnienie do jasnego minimum. Po co to rozwlekać? On by się jakoby wybronił trzema zdaniami - tymczasem, gdyby on to zrobił,to by był taki sam sajgon, jak przy gadaniu o gwałcie.
Jak zrobię awanturę, że poszedł po cukier, a wrócił pijany - to znaczy, że chcę seksu, bo chcę być zdobywana. Mądrość nad mądrościami. Trzeba to w złoto oprawić.
I za tymi zdaniami miało tkwić coś logicznego...
A tam: im dalej w las, tym więcej drzew. Za głupotą głupota, za mgłą mgła.

Czas edycji: 2014-05-22 o 22:21
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości