![]() |
#91 | |
Przyczajenie
|
Dot.: korwin
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Konto usunięte
|
jak można powiedzieć, ze kobieta robiąca karierę to babo-chłop?o.O to kobiece jest tylko siedzenie w domu z dzieciakami, a wszystko inne to babo-chłopskie zajęcie? a może by tak poszerzyć trochę horyzonty, a nie widzieć wszystko tylko w czarnych i białych kolorach?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 | ||
Raczkowanie
|
Dot.: korwin-mikke
Cytat:
Czy Ci się to podoba, czy nie, kobieta jest stworzona do rodzenia dzieci. ---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ---------- Babo-chłopami nazwałam tu kobiety, które chcą za wszelką cenę się upodobnić do mężczyzn, okazuje się, że są gorsze jeśli chodzi o jakieś stanowisko, po czym zwalają wszystko na dyskryminację. Robić karierę można z klasą. Jest się wtedy i podziwianą, i pożądaną. Niektóre wolą walki płci. To jest moje osobiste zdanie i nie musicie się z nim zgadzać. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Rozeznanie
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;46568736]Bardzo słabo wybrałeś porównanie. Podniesienie 300kg w martwym ciągu jest bezużyteczne.
Co do olimpiady - uważam, że kategorie się dzieli według płci, bo ludzie chcą to oglądać w takiej formie. To widowisko nastawione na zysk. Żeby była to sprawiedliwa ocena sprawności, moim zdaniem kobiety i faceci powinni startować w zawodach razem i konkurować między sobą. Podobnie w sportowych drużynach narodowych. .[/QUOTE] myślę ze to nie jest tylko z powodu zysku, kobiety są po prostu słabsze fizycznie i gdyby wszelkie zawody były mieszane to kobiety niestety z mężczyznami nie wygrały by nigdy prosty przykald rekord świata w biegu na 1000 m czas mężczyzn 2:11,96 a kobiety na tym samym dystansie 2:28,98 no więc jest spora różnica, kobiety choćby nie wiem jak trenowały nigdy nie przeskoczą różnić fizycznych. Poza tym tlyko kobieta jest zdolna do rodzenia dzieci, więc różnimy się fizczynie znacznie i myślenie że we wszytkim jesteśmy równi no jest poprostu bezsenu i bez logiki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Poza tym nigdzie nie napisałam, że kobieta nie jest stworzona do rodzenia dzieci. A to, że jest stworzona nie oznacza, że musi je rodzić.
![]() |
![]() |
#96 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Konto usunięte
|
oczywiście, ze nie. tak samo jak i mięśnie u kobiet będą inaczej się rozwijały niż u mężczyzn i bez wspomagaczy kobieta nie wyrobi sobie takiej muskulatury jak mężczyzna. a czy to znaczy, ze jest gorsza? nie. to znaczy, ze po prostu jest inna, a inny nie równa się gorszy i nie może być przez to gorzej traktowany.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tylko, że równość(a raczej-równouprawnienie) nie oznacza równych sił fizycznych czy psychicznych. To oczywiste, że nie jesteśmy we wszystkim równi. Nie jest też tak, że każdy mężczyzna jest silniejszy od każdej kobiety. Jak myślisz czy w pracy przy rąbaniu drewna lepiej sprawdzi się wysportowany silny "babo-chłop" czy wątły "hipster"?
![]() |
![]() |
#100 | |
Zakorzenienie
|
haha, przynajmniej dzięki revelacyom K*rwina wiem już, by z szowinistami, jako mniej inteligentnymi, nie rozmawiać na poważnie. Ani też ich nigdy na poważnie nie traktować.
Dlatego z wielkim zadziwieniem obserwuję waszą świętą cierpliwość, kobiety i faceci, że się wam z tym klakierem andrzejem27 chce dyskutować jak z człowiekiem na jakimś intelektualnym poziomie ![]() ---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ---------- Cytat:
myślę, że informatyk, jako jednostka słabsza, nie jest na równym poziomie z robotnikiem budowlanym - bo jest słabszy mniejsza siła implikuje też, zgodnie z tym "logicznym" rozumowaniem, mniejszą inteligencję jest to pułapka tej "logiki": przy byle którym sposobie sprawdzenia jej prawidłowości wszystko sie wali jak domek z kart |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Zakorzenienie
|
Każdy kto głosuje na KNP legitymizuje gwałty i przemoc wobec kobiet. Tylko tyle. Od kilku dni jestem wkurzona, że on gada obrzydliwości, a ludzie dalej go popierają- to jakaś sekta. On się powinien leczyć.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Strasznie je oburza, że ktoś powiedział coś o kobietach w TV. Same tak o sobie myślicie, że wzbudza to takie emocje? |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Zakorzenienie
|
I to jest proste, acz idealne podsumowanie tego wątku
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja proponuję inną rzecz na dobry początek, a łatwiej wykonalną jak wiadomo w boksie są różne kategorie wagowe a przecież tam wszyscy sobie równi, i gdyby ich tak wszystkich w JEDNĄ kategorię wpakować,to by dopiero wtedy była sprawiedliwość i równość! Waga piórkowa kontra waga ciężka - to niesprawiedliwe, że się ich dzieli, kiedy są równi. Nie mówiąc już o tym, że różna kategoria - ci ludzie się różnią jak, nie przymierzając, kobiety i mężczyźni, bo tak znaczne są różnice w sile! Powyższy przykład pokazuje twoje kulawe rozumowanie "równość = wszystkich przeciw sobie postawić, skoro równi" ---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ---------- a i tak nie załapiesz, bo za trudne - i to mnie bawi najbardziej ![]() Edytowane przez JanePanzram Czas edycji: 2014-05-22 o 20:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo gadanie że kobiety udają że nie chcą i to że trzeba znać granice to jest nic innego jak usprawiedliwianie gwałtów i o tym mówili ludzie zajmujący się właśnie przypadkami gwałtów (a ja tym osobom wierzę bardziej niż takiemu komuś kto mówi że kobiety bić można o ile robi się to bez radości), bo w wielu przypadkach gwałciciele właśnie tak to tłumaczą, ona prowokowała, ona się droczyła itd zresztą ja tu widzę pewien obraz wyborców Korwina, który także widzę we własnym otoczeniu czyli, zakompleksionych ludzi, dla których życie toczy się w sieci, bo w realu wszystkiego się boją, ciągle czują się skrzywdzeni przez los i czują jakąś niczym nie potwierdzoną wyższość na kobietami (które pewnie ich zdaniem powinny nogi rozkładać gdy podchodzi do nich ich nowy pan i władca który jest od nich inteligentniejszy i silniejszy itd). no i Korwin miał jaja i powiedział coś głośno, Tobie ich zabrakło bo wolałeś siedzieć i potem tworzyć idiotyzny temat i nazywać dziewczynę chorą bo nie chciała bawić się z facetami którzy do niej podchodzili. sam czynami pokazujesz że moja drobna charakterystyka jest prawdziwa wiem, wiem bo tu chodziło zupełnie o co innego, powtarzałaś nie raz i ani razu nie padł ŻADEN poważny argument tłumaczący co ten pan miał naprawdę na myśli, ciągle tylko jakieś odwracanie kota ogonem i stwarzanie pozorów że kto tego nie zrozumiał jest ograniczony umysłowo itd, a ja słuchałem całej rozmowy, słyszałem na jakie teksty Kowala odpowiadał Korwin i doskonale słyszałem pytanie Olejnik na które również dokładnie odpowiedział Korwin, ba on nawet poszedł w tłumaczenie swoich słów gdzie szedł dalej ze swoją chorą wypowiedzią o tym że trzeba wiedzieć gdzie jest granica itd |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#106 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Zakorzenienie
|
jeśli kobiecość definiować przez to, że lula dzieci oraz dom oporządza: to o ile % mniej kobieca jest kobieta, która nie ma dzieci? Ile mniej % jej damy kobiecości na skali K*rwina w porównaniu z tą,co je posiada? A czy ta, co lula dzieci ma wyższe stężenie kobiecości w kobiecości, niż ta, co ich nie lula, tylko da do przykładowego żłobka?
A mężczyzna, którego definiuj sie przez karierę i piniondz... o ile mniej jest mniej męski biedak od bogacza? Oraz czy szczur korpo jest bardziej męski, niż pracownik kopalni, który figę widział, a nie karierę zrobił? Ile to będzie % mniej niż mniej męskości? Oto pytania współczesnej nowoczesnej logiki... Edytowane przez JanePanzram Czas edycji: 2014-05-22 o 21:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
Zakorzenienie
|
wiesz co jeśli dla Ciebie jego wypowiedź nie była niczym złym bo miała inny sens choć każdy dobrze słyszał i dziwne że tylko jego wyborcy stoją po jego stronie i go bronią, a ludzie głosujący nawet na PiS są oburzeni jego słowami (moja mama, babcia głosują na PiS i jak to babcia powiedziała że za te słowa powinni mu uciąc pewien narząd bo skoro tak mówi to kto wie co on w domu wyprawia skoro kobiety udają i trzeba ustalić granice , nawet w sklepie spożywczym słyszałem jak starsze kobiety krytykowały tego osobnika, więc jak widać ludzi to oburzyło ale nie wyborców tego pana) to naprawdę brak słów, bo widać że ładnie namieszano Tobie w głowie, niczym w sekcie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Zakorzenienie
|
Korwin pisane przez u - boskie
![]()
![]() |
#112 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja tam widzę jedno, taki tok rozumowania: -kobieta nawet jak mówi nie to myśli tak -ale zarazem podnieca ją stawianie oporu: musi więc mówić nie, gdy myśli tak, bo to bardziej podniecające -mężczyzna powinien wiec umiejętnie ten opór pokonywać - używając do tego męskiej inteligencji przykład: no i idzie Abdomen w las, a tam Korwin. On ją za kark, a ona NIE. Korwin powinien wykazać się więc w tej sytuacji inteligencją (jako jednostka inteligentniejsza) i umiejętnie ją przekonać: w mądry sposób pokonywać ten opór tak, aby ona miała z tego podniecenie, które płynie ze stawiania oporu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Raczkowanie
|
[1=9bfc43f248fa3dd370e3b64 5ec22fc32ebbe1d0f;4657444 7]
![]() logicznie myślący człowiek nie będzie bronił tego typu wypowiedzi.[/QUOTE] To może spiszecie dokładnie tę rozmowę o gwałcie (żeby było jasne - ja mówię o tej rozmowie Korwin-Kowal u Olejnik) i zobaczymy co tam jest naprawdę? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 |
Zakorzenienie
|
jak robisz za advocatus diaboli, to dawaj te mędrcze cytaty, wraz z komentarzem
przy okazji nauczym się logicznie myśleć, mam nadzieję Edytowane przez JanePanzram Czas edycji: 2014-05-22 o 21:39 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Raczkowanie
|
Do poczytania.
http://wmeritum.pl/kobiety-lubia-gwa...wego-rozsadku/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Zakorzenienie
|
i co?
biedny Korwin poszedł do studia a tam zły Kowal przerywał mu nie dając dojść do słowa, do tego wredna Stokrotka wyskoczyła z tym pytaniem. no proszę nie podawaj czegoś takiego bo to jest kolejny klakier od tłumaczenia pana prezesa. obejrzyj program, potem opisz dokładnie wszystko krok po kroku i wyjaśnij czy co on dokładnie powiedział a nie podajesz linki do portali partyjnych. albo ja to zrobię, bo znowu dasz jakiś artykulik Edytowane przez dominikmeller25 Czas edycji: 2014-05-22 o 21:53 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Rozeznanie
|
Być może Korwin-Mikke miał na myśli to, że kobieta poddaje się woli mężczyzny w sytuacji intymnej. W relacji łóżkowej facet jest dominujący, nakazuje pewne czynności i stąd skojarzenie z gwałtem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Chyba trzeba wymyślić dla Was specjalny język. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Zakorzenienie
|
a po co ludzie mają czytac wypociny partyjnego redaktora?
mają nagranie i mogą usłyszeć wszystko a także przyjrzeć się zachowaniu tego pana, to jest bardziej wiarygodne niż jakieś wypociny z góry nastawione na usprawiedliwienie mistrza. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Zakorzenienie
|
i tyle pisaniny od Sasa do Lasa, od autostrad do propagandy Michnika [
![]() a na temat jest tylko trzy akapity, a najbardziej ten fragment z tej rozwlekłej i niemerytorycznej epistoły dygresyjnej: Paweł Kowal przytoczył fragment książki JKM, w której to pisał do młodych mężów z sugestią taką, że jeśli żona czyni awantury z rzeczy mniej lub bardziej istotnych, niekoniecznie może mieć to właśnie na myśli, a po prostu niewypowiedzianą wprost chęć współżycia. Autor dodaje zaś od siebie, że rzecz polega na umiejętnym pokonywaniu oporu: trzeba wiedzieć, co można. Tak oto, w nie więcej niż 10 zdaniach, streściłam wyjaśnienie do jasnego minimum. Po co to rozwlekać? On by się jakoby wybronił trzema zdaniami - tymczasem, gdyby on to zrobił,to by był taki sam sajgon, jak przy gadaniu o gwałcie. Jak zrobię awanturę, że poszedł po cukier, a wrócił pijany - to znaczy, że chcę seksu, bo chcę być zdobywana. Mądrość nad mądrościami. Trzeba to w złoto oprawić. I za tymi zdaniami miało tkwić coś logicznego... A tam: im dalej w las, tym więcej drzew. Za głupotą głupota, za mgłą mgła. Edytowane przez JanePanzram Czas edycji: 2014-05-22 o 22:21 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:38.