|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#91 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: O dzidzię się staramy, na narodziny czekamy i dzieciaczki chowamy :) część XI
Cytat:
![]()
![]() |
#92 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: O dzidzię się staramy, na narodziny czekamy i dzieciaczki chowamy :) część XI
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Z tż poszło jak zwykle o kase ![]() ![]() Marcheweczka dopiero popołudniu. Cytat:
![]() ![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#93 |
Zakorzenienie
|
Hahaha tez sie uśmiałam
![]() Basiu ![]() Mi też się jakieś zapalenie przypałętało chyba ![]()
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 ![]() 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#94 |
Zakorzenienie
|
Basiu ja bym dala bo przynajmniej malej ulzy bo pewno ja te krostki swedza , oczka pewno tez s zawsze bedziesz mogla odstawic przeciez bo to nie lek na stale daj kilka dni i zobacz czy jej poznika wszystko.I kurcze ile wody wypila, brawo
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#95 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 ![]() 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#96 |
Zakorzenienie
|
Kluska oby pogoda sie poprawila, a jak Hania zareagowala na zmiane klimatu?
Iza mam nadzieje ze szybko dojdziecie z tz do porozumienia. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- Wczoraj na noc sciagnelam swoje mleko zeby zobaczyc ile mam i sciagnelam 120 do butli bo myslalam ze tyle jej starczy , a moja dzidka zjadla to 120 i jeszcze cycem poprawila ; D Kami jak chcesz skonczyc karmic to musisz do gina isc po tabl hamujace lakt. Zeby ci sie zaden stan zapalny nie przypaletal a poki co odciagaj mleko laktatorem zeby sie nie zaczelo cos rozwijac, pij szalwie tez dzial hamujaco i zimne prysznice na cyce zeby kanaliki pozamykac.A nie chcesz jej sciagac swojego mleka do butli? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#97 |
Zakorzenienie
|
Kluseczko a wy kiedy zaczynacie rozszerzanie?
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#98 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Takie pytanie- jak maluch ma gorączkę to ma całą gorąca głowę no nie? Bo teraz leży mi przy piersi i strasznie się zagrzała ale tylko od tej strony na której leży ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
![]() ![]() |
![]() |
#99 |
Zakorzenienie
|
hej, ja na szybko bo mała spi a ja chce obiad podgonic i ogarnac bo niby ma ta kolezanka przyjechac ale w końcu niepotwierdziała i nie wiem czy i o której zamierza przyjechac,nie lubie takich sytuacji
![]() mała musi nosic majtki ortopedyczne:-( nie wyobrazam sobie tego. 2-3 dni mamy na zmaine zakłądac i zdejmowac zeby sie przyzwyczaiła a potem cały czas przez 2 miesiace:-( sciagac tylko do przewijania i kąpieli:-( moje maleństwo znowu bedzie cierpiało:-( gorąc a ona w usztywnieniu:-( wyc mi się chce normalnie. jeszcze tz mnie wczoraj w sklepie wkurzył ![]() pózniej poczytam i pocytuje. lece dalej gotowac.
Nasz ślub 28.01.2012 ![]() 27.04.2012-aniołek ![]() ![]() ![]() Lenka 11.03.2014 ![]() ![]() Hania 6.09.2016 ![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-67603.png http://www.suwaczki.com/tickers/3i498u69fevq68l3.png |
![]() ![]() |
![]() |
#100 |
Zakorzenienie
|
kochane lece do mamy do ja juz nie wytrzymam wierci sasiad caly czas ale informowal a ma wiercic do 15 wiec lece
#101 | |
Zakorzenienie
|
Dominik ma od godziny nową zabawke
![]() ![]() ![]() Nie chce zapeszyć,ale ta kulka coraz mniej mi wystaje...Chyba się to cofa samo. ---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ---------- Cytat:
![]() O co poszło z tżtem?
|
![]() ![]() |
![]() |
#102 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Lekarz fajny, potłumaczył mi trochę, powiedział że w środku jestem rozbita, ale nie pokazuje tego na zewnątrz.. dał mi leki. Umówiliśmy się na następną wizytę.. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#103 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() No i cieszę się ,że jest lepiej ![]()
![]() |
#104 | |||||
Wtajemniczenie
|
Bry dzień!
zophiee Dzieje się, dzieje ![]() ![]() Cytat:
![]() Co wy kobiety wygadujecie o waszych TŻtach, ja już się nie mogę doczekać wyjazdu, bo będziemy mieć tyle czasu dla siebie. Ostatnio w weekend dużo z TŻtem gadaliśmy o naszej sytuacji i mojej pracy. Wyraził takie niezadowolenie, że ja muszę pracować w weekend kiedy on chce spędzić ze mną czas, że aż mnie zatkało. No i jak za długo siedzę i szyje to też przychodzi i marudzi jak długo jeszcze. U nas akurat komputer to często wspólna zabawa, bo ja lubię grać w gry a on patrzeć jak gram. Względnie gramy w gry w których trzeba myśleć i pomagamy sobie oboje. Ale ja jestem inna, ja całe LO przesiedziałam przed komputerem. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Weźcie mnie oświećcie, bo gdzieś po drodze zgubiłam o co chodzi z tymi waszymi "marchewami" ![]() ![]() Cytat:
Ruda Oby was wypuścili bo szpitale nigdy nie są fajne. Co do spania na podłodze, to ja wam powiem, że to i tak jest postęp. Jeszcze nie tak dawno ja ciągle jako dziecko siedziałam w szpitalach i to dużo. Nie było mowy aby matka została na oddziale na noc ![]() Ja zaraz idę zrobić sobie pierwszy zastrzyk z Gonapeptylu, a zatem wracam do gry!!! Poza tym szycie kiecki idzie mi całkiem sprawnie jak na razie co mnie cieszy ogromnie. Jutro mamy wolne to skończę kocyk dla Marysiu, bo już są w domu. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#105 |
Zakorzenienie
|
Marchewy to ogromne globulki dopochwowe.
![]() ![]() |
![]() |
#106 |
Zakorzenienie
|
Yss, dokładnie
![]() No i kilka z Nas już miała z nimi do czynienia ![]()
#107 |
Zadomowienie
|
Gianna Natali tak samo dzialo sie z raczka. Polozna kazala robic oklady na gaziku z altacetu ale tego zwyklego nie junior bo junior nie ma tych wlasciwosci i jest tylko na stłuczenia i w zadnym przypadku tego nie pozwolila rozmasowywac. Przemywac przegotowana woda i przykladac. Natalii duzo to pomoglo. Tylko najpierw zrob probe czy nie ma uczulenia na zel.
Arletka moja siostra miala tez ta pieluche i owszem na poczatku bylo troche placzu ale dzieciaczki szybko sie przyzwyczajaja do takich rzeczy wiec sie nie zalamuj pomysl ze to dla jej dobra i ze bedzie miala piekne nogi :-D Co do odciagania to mialam reczny laktator ale tz sie czepil bo musi zobaczyc jak działa i popsul. A nie wiem czy oplaca mi sie kupowac drugi. Dziewczyny ile trwa odciagniecie mleka z cyca elektrycznym laktatorem? Ja ze dwa dni recznie jej sciagalam ale moj dzien opieral sie tylko na sciaganie karmienie spanie sciaganie zabawa karmienie spanie sciaganie itd wiec nie mialam na nic czasu i w dodatku reka to se moge podusic ake co innego pozniej nierowno mi sie kanaliki oproznialy i byl ból
13.05.2013 MOJE UPRAGNIONE II KRESKI ![]() 21.01.2014 Przewidywany termin porodu -Natalia 25.01.2014 godz 16.05- narodziny coreczki ![]() żyj jakbyś miał umrzeć jutro,ale marz jakbyś miał żyć wiecznie Edytowane przez Kamildiana Czas edycji: 2014-05-28 o 11:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#108 |
Wtajemniczenie
|
Ruda wychodzi ze szpitala.
hej Was nadrobić ![]() Zophee, dziękuję za rady. Borysek tuż, tuż...możesz nie dotrzymać do wizyty jak tak się ładnie rozkręca
#109 |
Zakorzenienie
|
Kami recznym to szybko bardzo wszystko zalezy ile chcesz sciagnac ja np w 10 min sciagam ok120-140 mam tez reczny i w tym samym czasie recznym sciagne polowe tego co elektrycznym.Smaruje jej wlasnie teraz altacetem tym zwyklym bo ta soda to lipa jak nieszczescie, a dlugo to u was sie trzymalo?
Yss witaj w klubie ja tez sie wlasnie dowiedzialam co to te marchewy;D Kluska nie ma goraczki Hania , mysle ze sie zagrzala od twojego ciala, sprawdzaj tez kark i nozki czy nie sa gorace .Super ze klimat jej sluzy ![]() ![]() Ewciu hurrrraaa super ze wychodzicie, czekamy na info jak juz sie w domku ogarniecie jak tam Kostus i jak wyniki, buzka ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ---------- Bozesz ale jestem torba Kami chodzilo mi ze ELEKTRYCZNYM to szybko Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#110 |
Zakorzenienie
|
jeszcze nie wiem jak wyglądaja,dziś tz kupi albo jutro jego siostra jak bedzie w Lublinie.
a poszło o to ze powiedziałam mu ze ma kupic buty (sandały) i spodnie, bo on jakmu się nie powie to bedzie i pare lat chodził w jednych az mu sie nie rozleca. sandały chodził 2 lata i juz sa bardzo brzydkie,spodnie ostatnio mu pękły na dupie,wiec prosiłam zeby kupiłjezu maraton z nim przeszłam zeby przemówic. no odbra ja sobie kupiłam sandały,jemu 2 koszulki i mówie idz sobie szukaj,najpierw spodnie,nie on nie chce spodni tylko spodenki,mowie no dobra kup sobie spodenki,nie kupi bo nie ma nic fajnego. mówie szukaj butów, fajne były w housie ale na piance to on nie chce,pojechalismy do ccc,tam były takie jak chciał ale za drogie bo 80zł!!!szlag mnie mało nie trafił. nagadałam mu ze jest dziad! zeby nie było nas stac to rozumiem ale ☠☠☠☠a bez przesady! on z tekstem ze woli zebym ja sobie cos kupiła,on niepotrzebuje. nagadałam mu równo.samochód za pare ładnych tys a na buty mu szkoda...
Nasz ślub 28.01.2012 ![]() 27.04.2012-aniołek ![]() ![]() ![]() Lenka 11.03.2014 ![]() ![]() Hania 6.09.2016 ![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-67603.png http://www.suwaczki.com/tickers/3i498u69fevq68l3.png |
![]() ![]() |
![]() |
#111 |
Raczkowanie
|
Gianka, my szczepimy tym normalnym torem, bezpłatnym, jaki masz dokładnie laktator elektryuczny?
arletka, ta pielucha ortodontyczna to na co? ortopeda zauważył jakies nieprawidłowości w bioderkach?
#112 |
Wtajemniczenie
|
Hej!
Ale dziś poszalałyście z wpisami ![]() Kubula już lepiej, katar męczy nadal, ale po godzinnym szaleństwie o 5 rano padł ze mną i spał do 10:30 z przerwą na karmienie. Osłabiony bidulek, cały czas zgrzany ale nie ma gorączki, zaczyna się uśmiechać i przytula do mnie ![]() Lila biedny Natanek, na trądzik nie pomogę, ale jeśli to alergiczne to lepiej spr u dr, a jak się zachowuje po jedzeniu? boli brzuszek, płacze? masz jakieś podejrzenia że to może być alergia? czy bezobjawowo z zachowania i ten trądzik? Zophie ![]() Kluska ![]() Hania podróżniczka nasza, jest miss plaży? jak znosi plażowanie? A co do gorączki to chyba całe dziecko jest rozpalone. Takie od brzuszka to na wzajem się z Hanią grzejecie. Brzuszek Kubuli ok, miał znowu dwa dni podejrzane ale chyba przez wapno. Dr kazała podać przez 3 dni przed szczepieniem, ale sama zmniejszyła dawkę żeby nie było biegunki no i się pogorszyło, więc odstawiłam i teraz jest już ok. od dziś nie mam już probiotyku, zobaczymy czy też nie zaszkodzi. Ale i tak najlepiej pomaga kleik przed każdym karmieniem i tak co 2 dzień na kolację daję mleczną kaszkę , widzę , że mu to służy dlatego wcześniej rozszerzam dietę, na razie na kaszki. Gianka biedna Natka, przykładaj czymś nóżkę i staraj się jej nie dotykać tam nosząc itp Iza napisz jak będziesz rozszerzać dietę Basiu no to alergolog się nie popisał. Może ten lek na razie małej ulży, więc warto, ale szukaj przyczyny żeby alergen wyeliminować. A może to jeszcze coś z powietrza? Arletko ![]() Kami ![]() Migotka tyle razem? podziwiam, ja lubię chwile ze sobą Yss to niedługo nadrobicie z tż wspólny czas |
![]() ![]() |
![]() |
#113 |
Zadomowienie
|
Gianna domyślam sie ;-) moze kupie jednak ten laktator. A co myslicie o uzywanym?
Natka miala szczepienie w zeszly pon przykladalam chyba 4 dni ale z przerwami zeby reka odpoczywala i obrzek sie zmniejszyl do dzisiaj ma tj siniaka ale juz widac ze nie boli
13.05.2013 MOJE UPRAGNIONE II KRESKI ![]() 21.01.2014 Przewidywany termin porodu -Natalia 25.01.2014 godz 16.05- narodziny coreczki ![]() żyj jakbyś miał umrzeć jutro,ale marz jakbyś miał żyć wiecznie |
![]() ![]() |
![]() |
#114 | |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#115 |
Wtajemniczenie
|
Mysia Szeryfie cieszę się , że humor dziś dopisuje
![]() Panna Magda ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#116 |
Zakorzenienie
|
Ja też. Chociaż nie wiem jaka jest jego przyczyna
![]() Iza , strzel Domisiowi fotkę z pierwsza marchewką ![]()
#117 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() |
![]() |
#118 |
Zakorzenienie
|
Rossa ja mam z Canpolu ale jaki model to nie mam pojecia bo wyrzucilam opakowanie juz zostawilam tylko futeral ale na nim pisze easy start I ale czy to model nie mam pojecia i nie byl tak drogi ho cos kolo200zl .
Kami ja bym uzywany kupila , ja kupilam nowy bo musialam szybko kupic ale mysle ze spokojnie mozesz sie rozejrzec za uzywka przezciez i tak ja wyparzysz i umyjesz.Dzieki za info bede tak robic. ---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ---------- Rossa taki mam: http:// http://akpolbaby.pl/pl/karmi...407122014.html ---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ---------- Ziajka super ze Kubus juz troszke lepiej,oby juz na dobre mu przeszlo no i jak ladnie dzis pospaliscie ![]() A moja dzis cos spi duzo , biedna ; ( juz ma druga drzeme a ona nie ma drzemek w ciagu dnia w domu, chyba to ta szczep. |
![]() ![]() |
![]() |
#119 |
Zakorzenienie
|
Może pogoda bo Domiś też dziś dużo śpi.
![]() ![]() |
![]() |
#120 |
Zakorzenienie
|
Jadę z małym do lekarza, zaczęła mu się sączyć jakaś wydzielina z główki, ma bardzo silną ciemieniuchę... ja już sama nie wiem dlaczego te wszystkie krosty, teraz to
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:53.