O dzidzię się staramy, na narodziny czekamy i dzieciaczki chowamy :) część XI - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-28, 10:11   #91
b a r b a r a
Zakorzenienie

GG do b a r b a r a
Dot.: O dzidzię się staramy, na narodziny czekamy i dzieciaczki chowamy :) część XI

Cytat:
Napisane przez Gianna M Pokaż wiadomość
Hej

Moja coreczke boli nozka po szczepieniu ma czerwone i stwardniale mimo okladow z sody i widze ewidentnie ze ja boli; (

Lila maly ma tradzik i przy nim wlasnie jest tak ze najpierw jest na twarzy a potem schodzi w dol zaraz bedzie mial i nozki zsypane.proponuje ci krochmal z 2 dni a potem emolium do kapieli i smarowania u nas tez tak bylo i wyleczyl emolium, a smoczek musisz wkladac bardzo czesto w koncu zalapie.

Mysiu ciesze sie ze humorek dobry a co do narzekania i marudzenia na zmeczenie to ja ostatnio pomyslalam zebjak nie bylo Natki to taka ciagle zmeczona niby chodzilam a nic szczegolnego nie robilam, teraz za to taki hardcor i trzeba dac rade i nawet juz tego zmeczenia sie nie czuje wiec narzekaj potem juz nie bedzie kiedy ; D

Ziajka jak Kubula dzis?

Iza a co znowu z tz? Jak marcheweczka smakowala? I brawo za nowe slowa Domisia

Basiu to srednio ta alergo.pomogla zamiast leczyc przyczyne to od razu z grubej rury:/ beznadziejnie...a ty sama nie masz jakiegos podejrzenia co ja moze uczulac

Kluska szkoda ze pogoda wam sie popsula, mam nadzieje ze dzis juz bedzie ladniej u was, u nas tez szaro zimno i pada.zajadaj rybki Hani pojdzie na zdrowko

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
podejrzenie mam ze to od jajek ja tak sypie i staram sie nie jesc nic co jest z jajami ale nie da sie czasem no i chyba po nabiale ale nabial ostawiony wiec powinno byc dobrze a i zauwazykam ze oczy ma czerwone i plamy na buzi alergiczne (inne niz na szyjce ) od koszonej trawy . Kupilam ten zyrtec ale zastanawiam czy jej dawac

W... 09.11
lipiec 2008
W... 16.08
listopad 2017
b a r b a r a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 10:11   #92
iza243
Zakorzenienie

Dot.: O dzidzię się staramy, na narodziny czekamy i dzieciaczki chowamy :) część XI

Cytat:
Napisane przez zophiee Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Witam się po hardcorowej nocy
Oczywiście zwieliśmy się jakoś po 11 za przytulanki
O pierwszej wybudziły mnie skurcze, połączone z mocnym bólem miesiączkowym... Więc nie powiem ucieszyłam się
poleżałam tak jakiś czas , przysypiając między skurczami, zrobiła się trzecia, skurcze co 8 min, mocno spinające brzuch.
Z położną umówiłam się, że dzwonię, jak skurcze są regularne co 10 min, żeby miała czas ogarnąć salę, zastępstwo itp
No więc kazała zaaplikować 2 no-spy i do wanny na co najmniej godzinę

Więc siup do wody, tam skurcze jeszcze się zagęściły co około 5-6 min, i trwały ponad minutę
Poleżałam w tej wannie do około 5.30, bo już mi tyłek się odmoczył, wyszłam z wanny, i skurcze odeszły- teraz spina mi brzuch co jakieś 15-20 min, znów tylko takie twardnienia i delikatnym ciągnięciem.
ech
Ma,m nadzieje że coś się ruszyło
Cytat:
Hej

Moja coreczke boli nozka po szczepieniu ma czerwone i stwardniale mimo okladow z sody i widze ewidentnie ze ja boli; (

Iza a co znowu z tz? Jak marcheweczka smakowala? I brawo za nowe
Biedna Natka

Z tż poszło jak zwykle o kaseSzkoda gadać ciągle to samo
Marcheweczka dopiero popołudniu.
Cytat:
Napisane przez b a r b a r a Pokaż wiadomość
musze sie pochwalic bo wczoraj moja Vanessa wypila 200 wody to dlamnie byl szok

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 10:11   #93
_Kluska_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
Basiu dokładnie Domiś ma inne "marchewy"Uśmia łam się
Hahaha tez sie uśmiałam
Basiu

Mi też się jakieś zapalenie przypałętało chyba na razie tylko po wkładce widzę, po powrocie iladian pójdzie w obroty

II kreski - 09.05.2013

23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania

Pyza dorasta
_Kluska_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 10:16   #94
Gianna M
Zakorzenienie

Basiu ja bym dala bo przynajmniej malej ulzy bo pewno ja te krostki swedza , oczka pewno tez s zawsze bedziesz mogla odstawic przeciez bo to nie lek na stale daj kilka dni i zobacz czy jej poznika wszystko.I kurcze ile wody wypila, brawo

Gianna M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 10:16   #95
_Kluska_
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry
O pierwszej wybudziły mnie skurcze, połączone z mocnym bólem miesiączkowym... Więc nie powiem ucieszyłam się
poleżałam tak jakiś czas , przysypiając między skurczami, zrobiła się trzecia, skurcze co 8 min, mocno spinające brzuch.
Z położną umówiłam się, że dzwonię, jak skurcze są regularne co 10 min, żeby miała czas ogarnąć salę, zastępstwo itp

Więc siup do wody, tam skurcze jeszcze się zagęściły co około 5-6 min, i trwały ponad minutę
Poleżałam w tej wannie do około 5.30, bo już mi tyłek się odmoczył, wyszłam z wanny, i skurcze odeszły- teraz spina mi brzuch co jakieś 15-20 min, znów tylko takie twardnienia i delikatnym ciągnięciem.
ech

Dziś wizyta na 14.00, mam nadzieję że po tych skurczach coś się tam ruszyło, i że szyjka powiększyła rozwarcie
uwielbiam takie posty! Ale emocje, będzie nowe forumowe dzieciątko skoro w wodzie nie przeszły skurcze to znaczy, że były prawdziwe

II kreski - 09.05.2013

Pyza dorasta
Stary 2014-05-28, 10:22   #96
Gianna M
Zakorzenienie

Kluska oby pogoda sie poprawila, a jak Hania zareagowala na zmiane klimatu?

Iza mam nadzieje ze szybko dojdziecie z tz do porozumienia.

---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ----------

Wczoraj na noc sciagnelam swoje mleko zeby zobaczyc ile mam i sciagnelam 120 do butli bo myslalam ze tyle jej starczy , a moja dzidka zjadla to 120 i jeszcze cycem poprawila ; D

Kami jak chcesz skonczyc karmic to musisz do gina isc po tabl hamujace lakt. Zeby ci sie zaden stan zapalny nie przypaletal a poki co odciagaj mleko laktatorem zeby sie nie zaczelo cos rozwijac, pij szalwie tez dzial hamujaco i zimne prysznice na cyce zeby kanaliki pozamykac.A nie chcesz jej sciagac swojego mleka do butli?

Stary 2014-05-28, 10:22   #97
iza243
Zakorzenienie

Kluseczko a wy kiedy zaczynacie rozszerzanie?

Stary 2014-05-28, 10:27   #98
_Kluska_
Zakorzenienie

Cytat:
Kluska oby pogoda sie poprawila, a jak Hania zareagowala na zmiane klimatu?
No właśnie jestem zdziwiona pozytywnie bo bardzo dobrze ciągle zadowolona i uśmiechnięta, nie marudzi. Myślałam, że często będziemy używać nosidełka a na razie tylko 3 razy trzeba było z wózka do nisidła małą przekładać.
Takie pytanie- jak maluch ma gorączkę to ma całą gorąca głowę no nie? Bo teraz leży mi przy piersi i strasznie się zagrzała ale tylko od tej strony na której leży cała mokra spocona od strony kołdry i gorąca ale od góry nie

II kreski - 09.05.2013

Pyza dorasta
Stary 2014-05-28, 10:37   #99
arletka1313
Zakorzenienie

hej, ja na szybko bo mała spi a ja chce obiad podgonic i ogarnac bo niby ma ta kolezanka przyjechac ale w końcu niepotwierdziała i nie wiem czy i o której zamierza przyjechac,nie lubie takich sytuacji

mała musi nosic majtki ortopedyczne:-( nie wyobrazam sobie tego. 2-3 dni mamy na zmaine zakłądac i zdejmowac zeby sie przyzwyczaiła a potem cały czas przez 2 miesiace:-( sciagac tylko do przewijania i kąpieli:-( moje maleństwo znowu bedzie cierpiało:-( gorąc a ona w usztywnieniu:-( wyc mi się chce normalnie.

jeszcze tz mnie wczoraj w sklepie wkurzył

pózniej poczytam i pocytuje. lece dalej gotowac.
Hania 6.09.2016

http://suwaczki.maluchy.pl/li-67603.png

http://www.suwaczki.com/tickers/3i498u69fevq68l3.png
arletka1313 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 10:39   #100
b a r b a r a
Zakorzenienie

GG do b a r b a r a

kochane lece do mamy do ja juz nie wytrzymam wierci sasiad caly czas ale informowal a ma wiercic do 15 wiec lece

W... 09.11
lipiec 2008
W... 16.08
listopad 2017
b a r b a r a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 10:42   #101
iza243
Zakorzenienie

Dominik ma od godziny nową zabawkeLeży na brzuszku i paca rączkami butelke z wodą leżąca przed nimJest tak zajęty że zapomniał o całym świcie

Nie chce zapeszyć,ale ta kulka coraz mniej mi wystaje...Chyba się to cofa samo.

---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ----------

Cytat:
Napisane przez arletka1313 Pokaż wiadomość
hej, ja na szybko bo mała spi a ja chce obiad podgonic i ogarnac bo niby ma ta kolezanka przyjechac ale w końcu niepotwierdziała i nie wiem czy i o której zamierza przyjechac,nie lubie takich sytuacji

mała musi nosic majtki ortopedyczne:-( nie wyobrazam sobie tego. 2-3 dni mamy na zmaine zakłądac i zdejmowac zeby sie przyzwyczaiła a potem cały czas przez 2 miesiace:-( sciagac tylko do przewijania i kąpieli:-( moje maleństwo znowu bedzie cierpiało:-( gorąc a ona w usztywnieniu:-( wyc mi się chce normalnie.

Przykro mi Ale to dla jej dobra.A jak wyglądają te majtki ortopedyczne?

O co poszło z tżtem?

Stary 2014-05-28, 10:44   #102
PannaMagda
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry

ech

Dziś wizyta na 14.00, mam nadzieję że po tych skurczach coś się tam ruszyło, i że szyjka powiększyła rozwarcie

Iza no i trzymam kciuki za akcję marcheweczka
Lila_27 ja bym jeszcze skonsultowała z innym pediatrą tą wysypkę
Ruda współczuję nieprzespanej nocy, autystyka na sali, nerwów i stresu. Trzymam kciuki za dzisiejsze wyjście i za dobre wyniki
A co do warunków- nie będę komentować, bo to nie ma sensu
Panna Magda Dobrze, leczenie jest ważne. A masz dobrego psychologa? Bo terapia to chyba najważniejsze ogniwo w całym procesie leczenia
Kluska zazdroszczę rybek jedz ile się da, korzystajcie ze świeżego powietrza... Super, że tak fajnie spędzacie czas z TŻ
mam nadzieję, że obejdzie się bez wyjazdowej kłótni
Pogoda coś dziś lepiej?
Będzie dziecko nowe
Lekarz fajny, potłumaczył mi trochę, powiedział że w środku jestem rozbita, ale nie pokazuje tego na zewnątrz.. dał mi leki. Umówiliśmy się na następną wizytę..

Cytat:
Napisane przez _Kluska_ Pokaż wiadomość
Hej

Basiu oby pomogło

PannaMagda dobrze, ze chcesz sobie pomóc jak sie psie dziecko sprawuje?

Iza cudne!! Powodzenia z marchewką
Z tym skokiem i problemami ze spaniem to tak jak pisałam, u nas sie sprawdziło. Teraz codziennie Hania w nocy ląduje u mnie. Bierze cycka do buzi i zasypia. Mam nadzieję, ze to minie bo średnio sie wysypiam, jednak cały czas czuwam. W ogóle to poczytałam i spanie z dzieckiem wpisuje sie w to Rodzicielstwo Bliskości o ktorym pisała Zophiee

Mysiu cieszę się, ze humor dopisuje
Lila no to, nie zapeszając, chyba niezła nocka co?

Ziajka jak u Was sprawy brzuszkowe?

Migotko, Kami nie dałabym rady z ciągłą obecnością kogokolwiek

Dam sobie radę.. a psie dziecko.. jak dziecko.. spać mi nie daje, męczy chłopaków, ale jest urocze jak jażde dziecko

Cytat:
PannaMagda duze brawa za odwage i dobre podejscie do sprawy , wiele osob nie jest w stanie sie przelamac do leczenia i samej wizyty u dr, dzielna jestes

Dzięki

Cytat:

Arletka będzie dobrze trzymam za Was mocno kciuki
Stary 2014-05-28, 10:44   #103
mysia1986
Zakorzenienie

Cytat:

ojej... ale zobaczysz, po 2msc będzie wszystko dobrze!

Cytat:
Dominik ma od godziny nową zabawkeLeży na brzuszku i paca rączkami butelke z wodą leżąca przed nimJest tak zajęty że zapomniał o całym świcie

Nie chce zapeszyć,ale ta kulka coraz mniej mi wystaje...Chyba się to cofa samo.

Ale zabawa!

No i cieszę się ,że jest lepiej tfu, tfu!!!
Marcel <3

mysia1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 10:51   #104
yssmay
Wtajemniczenie

GG do yssmay

Bry dzień!

zophiee
Dzieje się, dzieje . A co do przytulanek to my tylko dla przyjemności... jakby to ująć, u nas nie tędy droga

Cytat:
U nas slaba pogoda, 12 stopni i wiatr. w Helu super, foki nakarmione tż zostal z wozkiem a mnie wy☠☠☠☠zilo zdrowo. Jeszcze muzeum obrony helu zwiedzilismy, nosilismy wozek ze spiaca Hanka po schronach i polazilismy po lesie przy morzu gdzie tez pozostalosci po wojnie duzo.
Tż zaczyna mnie wnerwiac troche, to juz 5ty dzien razem od rana do wieczora. Mimo to klotni jeszcze nie bylo
Hania kupki nie robila od piatku, dzis w nocy bardzo sie krecila i spac nie mogla wiec teraz przed snem czopek dostała. Oby pomogl. Boje sie zeby jej nie przewialo, kurteczki zadnej dla niej nie mam i czapka cieniutka tylko ale opatulam kocykami w bluzie i staram sie zeby raczej w wozku byla a nie na rekach. Wieczorem ma wypieki ale to raczej od świeżego powietrza mam nadzieje.
Co jeszcze? Nadrabiam jedzenie ryb, no tu mi wreszcie smakuja
Takie morze to ja lubie. Oby pogoda się poprawiła. dla TŻ.

Co wy kobiety wygadujecie o waszych TŻtach, ja już się nie mogę doczekać wyjazdu, bo będziemy mieć tyle czasu dla siebie. Ostatnio w weekend dużo z TŻtem gadaliśmy o naszej sytuacji i mojej pracy. Wyraził takie niezadowolenie, że ja muszę pracować w weekend kiedy on chce spędzić ze mną czas, że aż mnie zatkało. No i jak za długo siedzę i szyje to też przychodzi i marudzi jak długo jeszcze.
U nas akurat komputer to często wspólna zabawa, bo ja lubię grać w gry a on patrzeć jak gram. Względnie gramy w gry w których trzeba myśleć i pomagamy sobie oboje. Ale ja jestem inna, ja całe LO przesiedziałam przed komputerem.

Cytat:
Napisane przez Kamildiana Pokaż wiadomość
Iza moja tez dzisiaj w nocy nie mogla zasnac ale to chyba wina tz wiecej w klubie( tak kochanie w klubie zebys nie mogl przeczytac)
Serio? Śledzi Cię tutaj... bosh

Cytat:
kochana moze odstaw nabial bo po co ma miec skaze bialkowa na cale zycie jak moze bedzie mugl jesc od ponad roku nabial a pozniej juz normalnie (ja Cie nie chce straszyc ale moja Wiktoria miala skaze bialkowa i ja nie odstawialam nabialu a pozniej wyladowalismy w szpitalu z krwawieniem z odbytu , a wystarczylo zebym iostawila nabial i bylo wszystko dobrze i bym karmila dlugo a tak moje dziecko jadlo moje mlesio tylko miediac bez 2 dni a tak musialam dawac jej pozniej bardzo niedobre mleko )
Fakt, znajomej syn miał skaze białkową, wył cały czas. Tylko tutaj na naszej wsi długo trwało zanim doszli do tego, że to skaza białkowa (długa historia). W każdym razie po zmianie mleka mm i odstawieniu białka, była znaczna poprawa.

Cytat:
Napisane przez Lila_27 Pokaż wiadomość
A ja mogłabym z TŻem 24 na dobę być Nie wkurza mnie, może czasem Ostatnio to w ogóle Oprócz tego, że z małym sobie średnio radzi, ale próbuje Nawet ich zostawiłam na godzinkę Przebiera, kąpie ze mną, tylko z uspokajaniem ma problem i z cierpliwością

Cytat:
dziewczyny mam dosyc "marchew" a jeszcze tyle przedemna
Weźcie mnie oświećcie, bo gdzieś po drodze zgubiłam o co chodzi z tymi waszymi "marchewami"

Cytat:
uwielbiam takie posty! Ale emocje, będzie nowe forumowe dzieciątko skoro w wodzie nie przeszły skurcze to znaczy, że były prawdziwe
No coś się dzieje w końcu.

Ruda Oby was wypuścili bo szpitale nigdy nie są fajne.
Co do spania na podłodze, to ja wam powiem, że to i tak jest postęp. Jeszcze nie tak dawno ja ciągle jako dziecko siedziałam w szpitalach i to dużo. Nie było mowy aby matka została na oddziale na noc . Był godziny odwiedzin i koniec. Dzieci płakały po nocach i nikt z tym nic nie robił. Także teraz to jest ogromny postęp, a szpitale po prostu nie są do niego przygotowane. Należy wyciągnąć wniosek, że jeśli potrzebna będzie dłuższa wizyta w szpitalu (czemu żadnej w was nie życzę), to miejcie gdzieś zapasowy materac skitrany i może małe rozkładane turystyczne krzesełko.

Ja zaraz idę zrobić sobie pierwszy zastrzyk z Gonapeptylu, a zatem wracam do gry!!!
Poza tym szycie kiecki idzie mi całkiem sprawnie jak na razie co mnie cieszy ogromnie. Jutro mamy wolne to skończę kocyk dla Marysiu, bo już są w domu.
yssmay jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 11:09   #105
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez yssmay Pokaż wiadomość

Weźcie mnie oświećcie, bo gdzieś po drodze zgubiłam o co chodzi z tymi waszymi "marchewami"
Marchewy to ogromne globulki dopochwowe.

Stary 2014-05-28, 11:10   #106
mysia1986
Zakorzenienie

Cytat:
Marchewy to ogromne globulki dopochwowe.
Yss, dokładnie

No i kilka z Nas już miała z nimi do czynienia
Marcel <3

Stary 2014-05-28, 11:35   #107
Kamildiana
Zadomowienie

Gianna Natali tak samo dzialo sie z raczka. Polozna kazala robic oklady na gaziku z altacetu ale tego zwyklego nie junior bo junior nie ma tych wlasciwosci i jest tylko na stłuczenia i w zadnym przypadku tego nie pozwolila rozmasowywac. Przemywac przegotowana woda i przykladac. Natalii duzo to pomoglo. Tylko najpierw zrob probe czy nie ma uczulenia na zel.

Arletka moja siostra miala tez ta pieluche i owszem na poczatku bylo troche placzu ale dzieciaczki szybko sie przyzwyczajaja do takich rzeczy wiec sie nie zalamuj pomysl ze to dla jej dobra i ze bedzie miala piekne nogi :-D

Co do odciagania to mialam reczny laktator ale tz sie czepil bo musi zobaczyc jak działa i popsul. A nie wiem czy oplaca mi sie kupowac drugi. Dziewczyny ile trwa odciagniecie mleka z cyca elektrycznym laktatorem? Ja ze dwa dni recznie jej sciagalam ale moj dzien opieral sie tylko na sciaganie karmienie spanie sciaganie zabawa karmienie spanie sciaganie itd wiec nie mialam na nic czasu i w dodatku reka to se moge podusic ake co innego pozniej nierowno mi sie kanaliki oproznialy i byl ból
żyj jakbyś miał umrzeć jutro,ale marz jakbyś miał żyć wiecznie

Edytowane przez Kamildiana
Czas edycji: 2014-05-28 o 11:39
Kamildiana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 11:42   #108
agabiwro
Wtajemniczenie

Ruda wychodzi ze szpitala.

hej
Was nadrobić

Zophee, dziękuję za rady. Borysek tuż, tuż...możesz nie dotrzymać do wizyty jak tak się ładnie rozkręca

18.06.13 II kreski - rośnij zdrowo Jaśminko

07.03.2014 wreszcie jesteś

http://fajnamama.pl/suwaczki/w0e0032.png
agabiwro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 12:43   #109
Gianna M
Zakorzenienie

Kami recznym to szybko bardzo wszystko zalezy ile chcesz sciagnac ja np w 10 min sciagam ok120-140 mam tez reczny i w tym samym czasie recznym sciagne polowe tego co elektrycznym.Smaruje jej wlasnie teraz altacetem tym zwyklym bo ta soda to lipa jak nieszczescie, a dlugo to u was sie trzymalo?

Yss witaj w klubie ja tez sie wlasnie dowiedzialam co to te marchewy;D

Kluska nie ma goraczki Hania , mysle ze sie zagrzala od twojego ciala, sprawdzaj tez kark i nozki czy nie sa gorace .Super ze klimat jej sluzy nawdycha sie jodu bedzie zdrowa dziewczyna

Ewciu hurrrraaa super ze wychodzicie, czekamy na info jak juz sie w domku ogarniecie jak tam Kostus i jak wyniki, buzka

---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ----------

Bozesz ale jestem torba Kami chodzilo mi ze ELEKTRYCZNYM to szybko

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-05-28, 12:56   #110
arletka1313
Zakorzenienie

jeszcze nie wiem jak wyglądaja,dziś tz kupi albo jutro jego siostra jak bedzie w Lublinie.
a poszło o to ze powiedziałam mu ze ma kupic buty (sandały) i spodnie, bo on jakmu się nie powie to bedzie i pare lat chodził w jednych az mu sie nie rozleca. sandały chodził 2 lata i juz sa bardzo brzydkie,spodnie ostatnio mu pękły na dupie,wiec prosiłam zeby kupiłjezu maraton z nim przeszłam zeby przemówic. no odbra ja sobie kupiłam sandały,jemu 2 koszulki i mówie idz sobie szukaj,najpierw spodnie,nie on nie chce spodni tylko spodenki,mowie no dobra kup sobie spodenki,nie kupi bo nie ma nic fajnego. mówie szukaj butów, fajne były w housie ale na piance to on nie chce,pojechalismy do ccc,tam były takie jak chciał ale za drogie bo 80zł!!!szlag mnie mało nie trafił. nagadałam mu ze jest dziad! zeby nie było nas stac to rozumiem ale ☠☠☠☠a bez przesady! on z tekstem ze woli zebym ja sobie cos kupiła,on niepotrzebuje. nagadałam mu równo.samochód za pare ładnych tys a na buty mu szkoda...
Hania 6.09.2016

http://suwaczki.maluchy.pl/li-67603.png

http://www.suwaczki.com/tickers/3i498u69fevq68l3.png
arletka1313 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 12:59   #111
Rossa1988
Raczkowanie

Gianka, my szczepimy tym normalnym torem, bezpłatnym, jaki masz dokładnie laktator elektryuczny?
arletka, ta pielucha ortodontyczna to na co? ortopeda zauważył jakies nieprawidłowości w bioderkach?
Rossa1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 13:01   #112
Ziajka
Wtajemniczenie

Hej!
Ale dziś poszalałyście z wpisami

Kubula już lepiej, katar męczy nadal, ale po godzinnym szaleństwie o 5 rano padł ze mną i spał do 10:30 z przerwą na karmienie. Osłabiony bidulek, cały czas zgrzany ale nie ma gorączki, zaczyna się uśmiechać i przytula do mnie więc jest postęp.

Lila biedny Natanek, na trądzik nie pomogę, ale jeśli to alergiczne to lepiej spr u dr, a jak się zachowuje po jedzeniu? boli brzuszek, płacze? masz jakieś podejrzenia że to może być alergia? czy bezobjawowo z zachowania i ten trądzik?

Zophie ale emocje , Borysek wychodź !

Kluska rybki.
Hania podróżniczka nasza, jest miss plaży? jak znosi plażowanie?
A co do gorączki to chyba całe dziecko jest rozpalone. Takie od brzuszka to na wzajem się z Hanią grzejecie.
Brzuszek Kubuli ok, miał znowu dwa dni podejrzane ale chyba przez wapno. Dr kazała podać przez 3 dni przed szczepieniem, ale sama zmniejszyła dawkę żeby nie było biegunki no i się pogorszyło, więc odstawiłam i teraz jest już ok. od dziś nie mam już probiotyku, zobaczymy czy też nie zaszkodzi. Ale i tak najlepiej pomaga kleik przed każdym karmieniem i tak co 2 dzień na kolację daję mleczną kaszkę , widzę , że mu to służy dlatego wcześniej rozszerzam dietę, na razie na kaszki.

Gianka biedna Natka, przykładaj czymś nóżkę i staraj się jej nie dotykać tam nosząc itp

Iza napisz jak będziesz rozszerzać dietę

Basiu no to alergolog się nie popisał. Może ten lek na razie małej ulży, więc warto, ale szukaj przyczyny żeby alergen wyeliminować. A może to jeszcze coś z powietrza?

Arletko pierwsze dni najgorsze, ale to dla dobra Lenci. Za to będzie mieć ładne nóżki i zdrowe bioderka.

Kami i tak długo karmiłaś. Ale jak to zepsuł laktator? Może da się naprawić?

Migotka tyle razem? podziwiam, ja lubię chwile ze sobą

Yss to niedługo nadrobicie z tż wspólny czas
Ziajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 13:03   #113
Kamildiana
Zadomowienie

Gianna domyślam sie ;-) moze kupie jednak ten laktator. A co myslicie o uzywanym?
Natka miala szczepienie w zeszly pon przykladalam chyba 4 dni ale z przerwami zeby reka odpoczywala i obrzek sie zmniejszyl do dzisiaj ma tj siniaka ale juz widac ze nie boli
żyj jakbyś miał umrzeć jutro,ale marz jakbyś miał żyć wiecznie
Kamildiana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 13:05   #114
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agabiwro Pokaż wiadomość
Ruda wychodzi ze szpitala.

Cytat:
jeszcze nie wiem jak wyglądaja,dziś tz kupi albo jutro jego siostra jak bedzie w Lublinie.
a poszło o to ze powiedziałam mu ze ma kupic buty (sandały) i spodnie, bo on jakmu się nie powie to bedzie i pare lat chodził w jednych az mu sie nie rozleca. sandały chodził 2 lata i juz sa bardzo brzydkie,spodnie ostatnio mu pękły na dupie,wiec prosiłam zeby kupiłjezu maraton z nim przeszłam zeby przemówic. no odbra ja sobie kupiłam sandały,jemu 2 koszulki i mówie idz sobie szukaj,najpierw spodnie,nie on nie chce spodni tylko spodenki,mowie no dobra kup sobie spodenki,nie kupi bo nie ma nic fajnego. mówie szukaj butów, fajne były w housie ale na piance to on nie chce,pojechalismy do ccc,tam były takie jak chciał ale za drogie bo 80zł!!!szlag mnie mało nie trafił. nagadałam mu ze jest dziad! zeby nie było nas stac to rozumiem ale ☠☠☠☠a bez przesady! on z tekstem ze woli zebym ja sobie cos kupiła,on niepotrzebuje. nagadałam mu równo.samochód za pare ładnych tys a na buty mu szkoda...
Dziwnie się zachwujeMacie pieniądze a 80 zł mu szkoda

Stary 2014-05-28, 13:07   #115
Ziajka
Wtajemniczenie

Mysia Szeryfie cieszę się , że humor dziś dopisuje

Panna Magda pod dobrą opieką dr wszystko szybko się unormuje
Ziajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 13:17   #116
mysia1986
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ziajka Pokaż wiadomość
Mysia Szeryfie cieszę się , że humor dziś dopisuje
Ja też. Chociaż nie wiem jaka jest jego przyczyna

Iza , strzel Domisiowi fotkę z pierwsza marchewką
Marcel <3

Stary 2014-05-28, 13:23   #117
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mysia1986 Pokaż wiadomość
Iza , strzel Domisiowi fotkę z pierwsza marchewką
Jasne

Stary 2014-05-28, 13:31   #118
Gianna M
Zakorzenienie

Rossa ja mam z Canpolu ale jaki model to nie mam pojecia bo wyrzucilam opakowanie juz zostawilam tylko futeral ale na nim pisze easy start I ale czy to model nie mam pojecia i nie byl tak drogi ho cos kolo200zl .

Kami ja bym uzywany kupila , ja kupilam nowy bo musialam szybko kupic ale mysle ze spokojnie mozesz sie rozejrzec za uzywka przezciez i tak ja wyparzysz i umyjesz.Dzieki za info bede tak robic.

---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ----------

Rossa taki mam:
http:// http://akpolbaby.pl/pl/karmi...407122014.html

---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ----------

Ziajka super ze Kubus juz troszke lepiej,oby juz na dobre mu przeszlo no i jak ladnie dzis pospaliscie

A moja dzis cos spi duzo , biedna ; ( juz ma druga drzeme a ona nie ma drzemek w ciagu dnia w domu, chyba to ta szczep.

Stary 2014-05-28, 13:32   #119
iza243
Zakorzenienie

Cytat:

A moja dzis cos spi duzo , biedna ; ( juz ma druga drzeme a ona nie ma drzemek w ciagu dnia w domu, chyba to ta szczep.
Może pogoda bo Domiś też dziś dużo śpi.

Stary 2014-05-28, 14:10   #120
Lila_27
Zakorzenienie

Jadę z małym do lekarza, zaczęła mu się sączyć jakaś wydzielina z główki, ma bardzo silną ciemieniuchę... ja już sama nie wiem dlaczego te wszystkie krosty, teraz to Uryczałam się jak głupia ....
28.08.2013 12 mm serduszko

07.04.2014 godz.11.25 urodził się Nasz skarb NATAN
Lila_27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości