|
|
#91 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Lakiery hybrydowe cz. 2
Ja przemywałam cleanerem i nic nie zostawało. Możesz też wylać trochę topu na kartkę, zmieszać z brokatem i nakładać jakimś innym pędzelkiem. Ja do tego używam pędzelka zamówionego z allegro, który chyba miałbyć do żelu i świetnie się nadaje do brokatu.
A ja w końcu znalazłam idealne pudełka do przechowywania wszystkich lakierów. To ze zdjęcia jest z OBI za 9.99, kupiłam tam też za 11,99 takie zielone na wszystkie pilniczki, ozdoby, płyny itp. Heh trochę tego jest ![]() ![]()
Edytowane przez Hexy Czas edycji: 2014-06-01 o 21:34 |
|
|
|
#92 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, pomyślałam żeby do pierwszego posta wklejać linki do postów z przydatnymi informacjami, instrukcjami itd z tego i poprzedniego wątku
jak na razie jest tam tylko post e-Urszuli o odbijaniu folii, napewno wrzucę tam jeszcze posta Roses o utwardzaniu akrylem o ile go znajdę jak znajdziecie coś ciekawego to podsyłajcie do zalinkowania
|
#93 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
też kombinowałam jak przechowywać moje hybrydki i akcesoria więc pojechałam do tesco i zakupiłam prawie identyczne pudełko tylko mniejsze (przechowuje w nim lakiery, oliwki itd) do tego dokupiłam 3 inne pudełka w cenie 3,19 za 3 i tam przechowuje pilniki itp, folie do ściągania i ozdoby a dosłownie chwile temu myślałam czy by jednego większego nie kupić :P teraz już wiem że kupie
|
|
|
|
|
#94 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#95 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie Dziewczynki
![]() Dzięki Wam i waszemu doświadczeniu wraz z siostrą "uczymy się" hybryd, dziękujemy za możliwość korzystania z Waszej wiedzy Pierwsze kroki mamy już za sobą, są i wzloty i upadki, ale uczymy się Doszłyśmy do momentu zdobienia pazurków - jak nałożyć i zatopić cyrkonie już wyczaiłyśmy . Mamy problem z naklejkami ponieważ nie chcą się przyklejać, ale teraz już wiem, że wystarczy dać kapkę topu w miejscu gdzie naklejka ma być.Ale jak jest z naklejkami wodnymi? Próbowała któraś z Was nałożyć ową na pazurka? Jeśli tak to prosiłabym o instrukcję i z góry pięknie dziękuję
|
|
|
|
#96 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=4083
|
|
#97 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki wielkie Copykat
Pierwszą część wątku czytam do dziś, ale durna nie pomyślałam żeby sobie notować najważniejsze rzeczy i większości tego co mnie interesowało już nie pamiętam (dobrze, że skleroza nie boli) |
|
|
|
#98 |
|
Zakorzenienie
|
Nadal czekam na zmówienie zrobione 24.05, jutro mija regulaminowy 7 dzień roboczy, status nadal w trakcie realizacji niby nie opłacone a pisałam i dzwoniłam już w tej sprawie
|
|
|
|
#99 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
izaa29, przypomnij skąd zamawiałaś? mojego z biocura tez jeszcze nie ma
|
|
#100 |
|
Zakorzenienie
|
pazurki . com Nawet duża ilość zamówień takich opóźnień nie usprawiedliwia ;/
|
|
|
|
#101 | ||
|
Moderatorka z pazurem
|
Cytat:
![]() Cytat:
Moja szwagierka zrobiła sobie przedłużenie żelem - u kosmetyczki. Jak mi to pokazała to się złapałam za głowę. Paskudne! Grube, z kilometra widać, że sztuczne, kształt jakiś łopatowaty. W nocy wyrusza na urlop zagramanicę, ale po powrocie zrobię porządek z jej pazurami. Spróbuję to odratować opiłowując kształt, jak nie to zdejmę w całości i zrobię jej gelisha z akrylem. Pójście do kosmetyczki wcale nie gwarantuje profesjonalnego mani. |
||
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#102 |
|
Zakorzenienie
|
Ootóż to ! Ostatnio na uczelni widziałam paznokcie dawnej znajomej jak czekałyśmy na wpisy, miała przedłużone żelem i zrobionego frencha. Omatkoboska co to było
|
|
|
|
#103 |
|
Rozeznanie
|
heheh to prawda
ja też nie raz widziałam pazurki koleżanek, które robiły w salonie i płaciły za to sporą kasę .. szczerze mówiąc tylko nieliczne miały pazurki zrobione naprawdę dobrze i ładnie
|
|
|
|
#104 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ano nie gwarantuje.... szkoda,że nie odróżnia się też tych 2 zawodów:kosmetyczka to kosmetyczka<może miec dodatkowo kurs przedłużania paznokci,jeżeli jej temat''leży''> a stylistka paznokci to jest specjalizacja kosmetyki....tak samo mnie wnerwia jak wizażystki są nazywane kosmetyczkami..<oczywiści e kosmetyczka może dodatkowo mieć powiedzmy kurs z wizażu jeżeli sie w tym odnajduje>ale to też specjalizacja,tak jak podologia,nie każda kosmetyczka jest podologiem od razu. ... właśnie dodzwoniłam się do biocura....no i zamówienie opóźnione bo nie było 2 kolorów...kurcze powinni powiadomic w takiej sytuacji,wybrałabym inne w zamian...tak mi zależało na szybkim dostaniu tych hybryd
DO ZApamiętania : Dry skin is a lack of oil, dehydrated skin is a lack of water. wizażowo&pazurkowo Edytowane przez dark01 Czas edycji: 2014-06-02 o 16:51 |
|
|
|
|
#105 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#106 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W kuferku trzymam wszystkie inne akcesoria, więc lakiery się już nie zmieściły ![]() Znalazłam jakiś post o akrylu i zalinkowałam
|
|
#107 |
|
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny, mogę dołączyć?
![]() Już od jakiegoś czasu zastanawiałam się nad zakupieniem hybryd. Kiedyś to akrylem się bawiłam, do którego w dalszym ciągu mam wielki sentyment, ale wykonanie hybryd jak dla mnie jest o wiele szybsze. Czy jest szansa, że w tym wątku znajdę jakieś info jak hybrydę nakładać, żeby przy wolnym brzegu nie robiła się taka buła? Na pewno wiecie o co chodzi.. Robiłam zakładkę, ale i tak kolor zebrał się właśnie na wolnym brzegu ![]() izaa29 ja czekałam 11 dni z tej stronki, aż w końcu na ich profilu fb napisałam, że to kpina.. Dnia następnego paczka została wysłana. No i ten brak jakiegokolwiek kontaktu z ich strony, trochę mało profesjonalne..
|
#108 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Natomiast w polecanej tu drogerii obsługa rewelacyjna kontakt szybki widać że zależy im na klientach Udało mi się dziś domówić ten nieszczęsny czarny do przesyłki którą pani miała dziś wysłać z innymi kolorkami
|
|
|
|
|
#109 |
|
Raczkowanie
|
Właśnie wizyta u "specjalistki" i przerażające efekty jej pracy na moich paznokciach (wrrr...
) zmotywowały mnie do zgłębienia tematu i samodzielnego robienia sobie hybryd - czyli - nie ma tego złego... itd.
Edytowane przez Gahla Czas edycji: 2014-06-03 o 19:49 |
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#110 |
|
Zakorzenienie
|
Post do zalinkowania od izaa29
![]() "Stemple w manicure hybrydowym. Jak najbardziej można wykorzystywać technikę stemplowania w manicure hybrydowym. Przede wszystkim wykonujemy je zwykłymi dobrze napigmentowanymi lakierami np. golden rose, essence, dor ( nie jesteśmy w stanie zrobić stempla lakierem hybrydowym). Kiedy odbić stempel? Na przemytym kolorze lub topie, po odbiciu nakładamy końcową warstwę topu."
|
#111 |
|
z pazurem
|
Dziewczęta, kupiłam, sprawdziłam i informuję: hybrydy Beauty Nail schodzą pod wpływem acetonu! Przetestowane na mnie i innej wizażance. Link do tematu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=756851
Link do lakierów: http://allegro.pl/lakier-hybrydowy-z...279615789.html kolory juz troche przebrane. 5ml za 6zł to niezly interes ![]() buteleczka szklana, konsystencja srednia (ani rzadka ani gesta), zapach podobny do bazy gelish. Ladnie sie poziomuje, nie ucieka. Mam kilka kolorow to w wolnej chwili cykne foto. Poki co-polecam
|
#112 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jaki jest pędzelek w tych hybrydach? w tych mniejszych opakowaniach zazwyczaj pędzelki są do chrzanu a to wpływa na komfort pracy taką hybrydą.
|
|
#113 |
|
z pazurem
|
lepszy niz w indigo, troche szerszy i krotszy
|
#114 |
|
Zakorzenienie
|
....
o,to fajnie...zaraz zamówię kilka na spróbowanie ![]() moje hybrydy z Estetiq doszły,nie jestem zadowolona z obsługi sklepu,nie dołozyli jednej rzeczy i nie odjeli tego z kwoty do zapłaty....ten Pan własciciel jest nieogarnięty troche. Same kolorki dość fajne,kilka neoniastych,granat niestety metaliczny-średniokryjący.
|
#115 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#116 |
|
Raczkowanie
|
Właśnie czuszka82 wklej foto
|
|
|
|
#117 |
|
Konto usunięte
|
Chcę kupić zestaw Gelish bazę i top, np tutaj http://www.ebay.co.uk/itm/Harmony-Ge...2633e#shpCntId Na pewno oryginał?
|
|
|
|
#118 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#119 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#120 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mam do odsprzedania kilka hybryd. Cosmetics Zone, Tifton, Estetiq. Zdjęcia i podpisy kolorów w załączniku zainteresowanych zapraszam na priv
Wszystko z nimi w porządku, użyte po razie. Po prostu na mojej dłoni nie leżą, a niestety jak wiecie robię pazurki głównie sobie Szkoda, żeby leżały bezczynnie
Edytowane przez izaa29 Czas edycji: 2014-06-04 o 20:12 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Manicure hybrydowy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:42.

jak na razie jest tam tylko post e-Urszuli o odbijaniu folii, napewno wrzucę tam jeszcze posta Roses o utwardzaniu akrylem o ile go znajdę
jak znajdziecie coś ciekawego to podsyłajcie do zalinkowania