|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#91 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Skręt na zakręcie - czyli offtopowo o życiu (z falą i lokiem) cz. IV
Cytat:
![]() I to prawdopodobnie z obwodem 65 albo i 60, bo ja przy 75 aż tak wielkiego problemu ze zjeżdżaniem czy podciąganiem sie stanika nie miałam, a się okazało, że 65 powinnam nosić.
|
|
|
|
|
|
#92 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Tylko że właśnie jestem dość nieproporcjonalna - piersi mam niewielkie, ale za to w barach jestem dość szeroka, obwód pod biustem też pewnie jest większy niż u szczupłych dziewczyn z bardziej klasyczną sylwetką.
|
|
|
#93 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Uwielbiam kwiaty doniczkowe, mam wielkiego fikusa, 3 draceny, storczyka i kilka niezidentyfikowanych ![]() Aloesik też jest i wyrosły mu młode I muszę wreszcie wybrać się do brafitterki, bo moje staniki wołają o pomstę do nieba. Choć i tak jakimś cudem udało mi się znaleźć stanik o rozmiarze 75D, ale pewnie mam coś w stylu 70E albo F. Yhh. Oo, zażyczę sobie na rocznicę ślubu ![]() Co nieco mi obwisło po urodzeniu, ale na szczęście niewiele
Edytowane przez myszka2020 Czas edycji: 2014-06-03 o 23:19 |
|
|
|
|
|
#94 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Żadne bary nie mają tu nic do rzeczy. Obwód pod biustem, w biuście, rozstaw biustu, kształt. Do każdego biustu da sie dobrać piękny stanik. W dodatku mam wrażenie, że małe są mniej problematyczne.
|
|
|
|
|
|
#95 | |
|
Moderator
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#96 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
I pod biustem też drobniutka nie jestem. Ale żeby stanik z obwodem 75 był dobry, to trzeba by mieć jakieś 80 cm pod biustem. Zwykle jednak tyle kobiety nie mają, więc sztandarowe 75B spłaszcza im biust i wisi na plecach.Zmierz się pod biustem i w biuście, to sama zobaczysz, jaki stanik naprawdę powinnaś mieć
|
|
|
#97 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Moje nie stawiają żadnego oporu przy takiej operacji. :p Faktycznie, małe są na pewno mniej problematyczne i pewnie dużo wygodniejsze. Cytat:
Zazdroszczę takiego arsenału, ja mieszkając w internacie nie mogę utrzymać przy życiu ani jednej roślinki. :c Cytat:
Chciałabym kiedyś sobie hodować swój własny aloes. Wykorzystujesz sok czy tylko tak ozdobnie sobie rośnie?Chatul - jutro się zmierzę i Wam powiem, co mi wyszło. Widzę, że jesteście sto razy lepiej uświadomione ode mnie, trzeba korzystać z mądrości innych kobiet
Edytowane przez bijum Czas edycji: 2014-06-03 o 23:29 |
|||
|
|
|
|
#98 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:33 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ---------- Aziddee, tak mi się przypomniało. Z czystej ciekawości - jakie polskie firmy staników miałaś na myśli, że lubisz? |
|
|
|
|
|
#99 | |
|
Moderator
|
Cytat:
![]() Eh no właśnie ja mam tak, że w obwodzie mi nieco szeroki mimo że mają zazwyczaj możliwosć jakiejś regulacji, a te miski za małe. Fajnie że coś wiecie na temat, też sobie sprawdzę wkrótce i pomierzę - zanim kupię nowe
|
|
|
|
|
|
#100 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie tak dawno pisałam o tym jak rozmawiałam z przyjaciółką i coś mówiła na temat swoich, że ona ma włosy do zapięcia stanika. Rozbawiła mnie tym niemiłosiernie, ponieważ jej włosy sięgają lekko za ramiona, ale jak sie zorientowałam, że zapięcie jej stanika rzeczywiście podjeżdza do takiej wysokości to mi się odechciało śmiać |
|
|
|
|
|
#101 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#102 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Niestety należę do tych bardziej problematycznych małych biustów i większość staników tnie mi cycki ![]() Co do pończoch - faktycznie może tylko masz takie wrażenie, że Ci spadną. Czas sprawdzić ;>
|
|
|
|
#103 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sprawdzę, tylko mam jeszcze jeden problem. Chodzę wyłącznie w krótkich spódniczkach i w prawie wszystkich manszeta będzie mi w ruchu wyłazić. Albo jak usiądę. edit. A, no i ja nie mam pojęcia, jakiego kroju potrzebuję.
Edytowane przez martaakow Czas edycji: 2014-06-04 o 09:18 |
|
|
|
|
|
#104 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W takich wypadkach rajstopy są praktyczniejsze
|
|
|
|
#105 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://sklepszyfoniera.home.pl/pl/p/...-K07-Dalia/316 Z Kris Line ten: http://sklepszyfoniera.home.pl/pl/p/...-Kris-Line/434 Z obu jestem zadowolona, ale Dalię mogłabym nosić 24/7. ![]() Wiem, że w takich wypadkach rajstopy praktyczniejsze, niestety. ![]() A w ogóle moja cera ostatnio wariuje. Jedynym sposobem na susz na niej jest kremowanie jej Alantanem. Już mi nie pomaga mój krem, który zawsze był cudny. |
|
|
|
|
|
#106 |
|
Zadomowienie
|
Fakt, modele dla większych biustów
Mi się strasznie ten podoba, ale na 90% nie będzie dobrze leżał na mnie. Taki styl to moja niespełniona miłość, wyjątkowo bez koronek, od czasu zobaczenia mgiełek z Miss Mandalay. ![]() Oczywiście powyższy stanik ciachał mi cycki tak komicznie, że nie było mowy o kontynuacji miłości Ja się obecnie kończę łuszczyć po kwasie migdałowym i staram się ogarnąć to co mi wylazło po oczyszczaniu. Będę jeszcze sobie wrolowywać voluplusa żeby nie mieć "ubytków" w twarzy
|
|
|
#107 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Staniki
|
|
|
#108 | |
|
Zakorzenienie
|
Nie dziobuje, leży przepięknie.
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
|
#109 |
|
Moderator
|
Doczekałam sie zaproszenia na interview na kolejny kurs - z matmy ;D i byłam dziś w szkole po przerwie, uda mi się wszystko chyba ładnie pozdawać tylko pracowity miesiąc mnie czeka.
czerwiec taki naukowy będzie - szkoda tylko ,że nic nowego mnie tam nie nauczyli bo zamiast bogatsza w nową wiedzę czuję jej zmniejszoną ilość hehe ;D i wracam do rysowania po kilku latach, trzeba sie wziąć za siebie i coś zacząć robić użytecznego. martakoow - o ten czerwony jest super, chciałabym taki czerwono-czarny. własnie wyczaiłam jakiś sklep z bielizna w centrum to kopsnę sie i obczaje co mają. |
|
|
|
|
#110 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Co to za interview, na czym to polega? Poziom nauczania w UK faktycznie taki zatrważająco niski jak się mówi? :p Cytat:
Cytat:
żyję w nadziei, że kiedyś mi ich przybędzie. Wszystkie kobiety z mojej rodziny mają min. duże C tylko ja taka niewydarzona... Wieczorem po kąpieli się zmierzę, zobaczymy, co z tego wyniknie :p Mam jakiegoś strasznego niefarta dziś. Rano spadł mi ulubiony puder, i jak łatwo przewidzieć, rozsypał się w drobny mak. wiem, że dałoby się go odratować, ale podłogi w łazienkach u nas są tak niesamowicie zagnojone, że aż strach na nie patrzeć. :/ Potem poszłam na rolki. Swoje kupiłam jakieś pięć lat temu i oprócz zdartego na zero hamulca i łożyska, które parę razy się odczepiło, wszystko jest z nimi ok. Dzisiaj wypadła mi taka śrubka w trawę i jej nie znalazłam. Bez tego lewa rolka mi tak się zgina i ucieka, w ogóle nie trzyma kostki, aż dziw, że jej nie skręciłam z moim szczęściem i moimi stawami. Mam takie pytanko do testujących odżywki... wysyłałyście te zdjęcia? Dodawałyście na nich jakiekolwiek podpisy czy coś? Bo właśnie na początku nie zobaczyłam tego formularza i nie wiedziałam, że zdjęcia trzeba wysyłać osobno, myślałam, że na jednym pliku ma być efekt przed i po. Zrobiłam już jeden plik, po czym go pocięłam i zostawiłam już napisy, bo byłam tak zła, że nawet nie miałam sił tego zmieniać. Teraz się zastanawiam, czy to przejdzie ^^
|
|
|
#111 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. Ale kiedy mam wolny czas i mam wybór między rysowaniem/malowaniem a książkami, to książki zawsze wygrywają. Nabyłam i przeczytałam nawet te przydatne w rysunku, tylko problem z wzięciem ołówka do ręki :P. Wicherku, motywujesz mnie do ćwiczeń, a dokładniej to Twój podpis, bo jak na niego patrzę, to sobie obiecuję, że kiedyś też przerobię te programy . Na razie jestem w 1/3 30dniowego wyzwania z Mel B, tyle że sobie dokładam codziennie: trening abs lub 10 min na płaski brzuch, boczki Tiffany i którąś z 6-min Chodakowskiej. A, no i "kuchenną zumbę" Nie ma to jak motywacja na miesiąc przed wizyta w PL .---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#112 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Idź do brafitterki. Tylko dobrej. Dobra = nie taka co wciska towar za wszelką cenę i podpiera 'gąbeczkami', gdzie się da Ja dzisiaj wyrżnęłam się zadkiem na błoto jesli to Cię pocieszy A żadnych zdjęć nie ślę. To jest do dodatkowego konkursu, a u mnie foty przed i po wyglądałyby tak samo Więcej metamorfozy robi mi żel lniany niż ta odżywka.
|
|
|
|
#113 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja akurat trafiłam na dzień w którym wróciłam z pracy na szklarni. Żeby obciąć pędy pomidorów trzeba włożyć łeb między liście, które mają na sobie taką dziwną substancję. Po ośmiu godzinach trzymania włosów w czymś takim wyglądały, jakby w życiu nie widziały odżywki i miały na sobie tonę lakieru idealny moment do zrobienia zdjęcia, żeby pokazać pseudo ogromną zmianę po dwóch użyciach. Tzn podpasowała mi ta odżywka, ale wiadomo, że w dwa dni mi cudu na głowie nie zrobiła. A stwierdziłam, że skoro już mam zdjęcie masakry na głowie, to można ją wykorzystać, może akurat wpadnie coś fajnego marne moje nadzieje na dowód wrzucam Wam tutaj moją porobotnią tragedię
|
|
|
#114 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chociaż ja już taka wkręcona że i bez podpisu by szło u mnie z tymi programami nie idzie idealnie - 30 dni wyzwania z Lisą robiłam chyba z 8-10 dni dłużej spokojnie. Przerwy były na rower, lub takie że zamknęłam się do skorupki bo wszystko bolało ![]() Ja już nie próbuję tych MelB i tiffany, MelB kojarzę coś tam z nią robiłam fajna sprawa, ale teraz to już chyba za daleko jestem by to ruszać z sensem ruch super sprawa ja też tańcuję w kuchni z miotłą choćby Oj tam zaraz tragedia, ja się taka budzę rano dlatego myję w dzień wyjścia a nie wieczorem
|
|
|
#115 | |
|
Moderator
|
Cytat:
![]() Tak, jest niski - ja aplikowałam na A levels z matmy to jest coś na poziomie między gimbazą, a liceum polskim, ogólnie ten system ze szkołą jest pokomplikowany jak sto diabłów. Interview to coś jak rozmowa o pracę, tylko tu o szkołę. Mogą Cię dodatkowo poprosić o napisanie mini testu z angielskiego i matmy bo tu jest możliwosć przeskakiwania leveli jak Twoje umiejętności są na wyższym poziomie. Dodatkowo na taki wywiad przynosisz swoje referencje, jakieś dyplomy itd. by nauczyciel zobaczył, dostajesz inofrmacje o danym kursie. Też mnie na 2 level nie chcieli trzymać bo uznali, że się będę nudzić ale że z językiem było słabo to postanowiłam rok odklepać. Też mam małe cycki, chociaż zaczęły mi rosnąć od kiedy jestem w związku, nie wiem czrmu tak - po 2 miesiach były większe i ja tak nie widzę różnicy ale inni widzą, a po roku to już w ogóle duża zmiana odczuwalna i przeze mnie dużo fizycznych spraw się zmienia, nigdy nie wiem co nowego sie wydarzy.Z rysowaniem to byłam zawzięta w wieku 11 lat, potrafiłam kilka godzin siedzieć nad rysunkiem. Mimo że 6 lat nie maziałam za dużo to lepiej teraz te prace wychodzą i mam lepsze oko, tlyko z portretami tak średnio ale pewno dałoby radę się wyćwiczyć. |
|
|
|
|
|
#116 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Powodzenia na rozmowie! U mnie z rysowaniem to podobnie.. z tym że właśnie wolałam zawsze portrety. Najpierw rysowałam mangę, potem się przerzuciłam na realistyczne. A potem już nie miałam sił na nic :p Cytat:
Zmierzyłam się. Pod biustem mam nie ściskając 84, noszę 85B. W piersiach, też nie zaciskając, 95. maleństwa moje
|
|
|
#117 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. W kuchni, jak gotuję, to sobie włączam Przemo i z Nim lecę - ruszam się jak pokraka, ale tyyyle frajdy mam przy tym .
|
|
|
|
|
|
#118 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Spróbuj kiedyś taki przymierzyć.
|
|
|
#119 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Takie normalne sklepowe D? Takie zwykłe najzwyklejsze? Jak ja w niektórych B się topię Chyba z ciekawości pójdę w piątek do sklepu przymierzyć, chociaż mam przy sobie 8 zł xD
|
|
|
#120 | |
|
Moderator
|
Cytat:
i lubię mieć wszystko tak porozcierane, nakładam warstwami, rozcieram i paluchem i gumką potem żeby różne cienie były itd.- nie mam prostej metody rysowania : (I dziękuję, jeszcze będę mieć egzamin z angola i wyniki z matmy, trochę mam stracha
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:51.

marne moje nadzieje
Powodzenia na rozmowie!