Skręt na zakręcie - czyli offtopowo o życiu (z falą i lokiem) cz. IV - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-06-03, 23:02   #91
martaakow
Zakorzenienie

Dot.: Skręt na zakręcie - czyli offtopowo o życiu (z falą i lokiem) cz. IV

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
N
Oczywiście nie wiem, jak jest w Twoim przypadku. Może sklepowy stanik z miseczką B akurat na Ciebie jest dobry i nie ma większego powodu, by szukać innych staników.
Ja myślę, że jeśli bijum pisze o tym, że zakazuje TŻtowi tykania stanika, bo będzie jej zjeżdżał, to jak najbardziej potrzebuje innego stanika.
I to prawdopodobnie z obwodem 65 albo i 60, bo ja przy 75 aż tak wielkiego problemu ze zjeżdżaniem czy podciąganiem sie stanika nie miałam, a się okazało, że 65 powinnam nosić.
martaakow jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-03, 23:10   #92
bijum
Raczkowanie

Cytat:
Niestety, źle dopasowany stanik potrafi zaszkodzić nawet małemu biustowi. W sklepach zwykle sprzedawane są staniki typu 75B. Taki stanik jest na osobę, która ma pod biustem koło 80 centymetrów. Zwykle jednak kobiety tyle nie mają. Sklepowe staniki mają za duże obwody, a za małe miski – dużo kobiet po dopasowaniu sobie lepszego stanika ze zdziwieniem odkrywa, że spokojnie mają miseczkę C, D czy nawet więcej

Oczywiście nie wiem, jak jest w Twoim przypadku. Może sklepowy stanik z miseczką B akurat na Ciebie jest dobry i nie ma większego powodu, by szukać innych staników.
Te sklepowe nie są idealne. Mam tak dość spiczasto zakończone piersi, nie są takie okrąglutkie. Więc mimo że na dole stanik leży dobrze, to u góry nieco odstaje. Kiedyś na pewno wybiorę się do profesjonalistki, tylko sobie na to muszę zarobić

Cytat:
Napisane przez martaakow Pokaż wiadomość
Ja myślę, że jeśli bijum pisze o tym, że zakazuje TŻtowi tykania stanika, bo będzie jej zjeżdżał, to jak najbardziej potrzebuje innego stanika.
I to prawdopodobnie z obwodem 65 albo i 60, bo ja przy 75 aż tak wielkiego problemu ze zjeżdżaniem czy podciąganiem sie stanika nie miałam, a się okazało, że 65 powinnam nosić.
Tzn on czasami po prostu omija etap rozpięcia stanika w dostaniu się do czego potrzeba. I wtedy na niego krzyczę, że rozciąga a on mi na to, że i tak się skarżę, że mam niedopasowane i że on mnie motywuje do kupienia lepszego. Cwaniak. :p

Tylko że właśnie jestem dość nieproporcjonalna - piersi mam niewielkie, ale za to w barach jestem dość szeroka, obwód pod biustem też pewnie jest większy niż u szczupłych dziewczyn z bardziej klasyczną sylwetką.

Zapiski z życia Włosomaniaczki

58. Moje kosmetyczne dziwactwa i sekrety.

Rozdanie u Bijum!

bijum jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-03, 23:12   #93
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Klaudenc Pokaż wiadomość
Witam zakręcone na nowej części mój aloes doniczkowy dostał kopa, nawet takie malutkie obok powyrastały. maciej kaieś roślinki w domu albo w ogrodzie tak w ogóle? bo ja bardzo lubię, ale ogródka nie posiadam i zadowalam sie doniczkowymi
Mam, mam 10 kwiatów w jednym pokoju i 8 w drugim
Uwielbiam kwiaty doniczkowe, mam wielkiego fikusa, 3 draceny, storczyka i kilka niezidentyfikowanych
Aloesik też jest i wyrosły mu młode

I muszę wreszcie wybrać się do brafitterki, bo moje staniki wołają o pomstę do nieba.
Choć i tak jakimś cudem udało mi się znaleźć stanik o rozmiarze 75D, ale pewnie mam coś w stylu 70E albo F. Yhh. Oo, zażyczę sobie na rocznicę ślubu
Co nieco mi obwisło po urodzeniu, ale na szczęście niewiele

Edytowane przez myszka2020
Czas edycji: 2014-06-03 o 23:19
myszka2020 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-03, 23:13   #94
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bijum Pokaż wiadomość
Tzn on czasami po prostu omija etap rozpięcia stanika w dostaniu się do czego potrzeba. I wtedy na niego krzyczę, że rozciąga a on mi na to, że i tak się skarżę, że mam niedopasowane i że on mnie motywuje do kupienia lepszego. Cwaniak. :p

Tylko że właśnie jestem dość nieproporcjonalna - piersi mam niewielkie, ale za to w barach jestem dość szeroka, obwód pod biustem też pewnie jest większy niż u szczupłych dziewczyn z bardziej klasyczną sylwetką.
Nie wydaje mi się, żeby mogła być możliwość takiego zdjęcia stanika przy dobrym dobraniu go. Ja spróbowałam teraz, to hohoho nie ma opcji. Tylko nie wiem, jak to jest przy mniejszym biuście.

Żadne bary nie mają tu nic do rzeczy. Obwód pod biustem, w biuście, rozstaw biustu, kształt. Do każdego biustu da sie dobrać piękny stanik. W dodatku mam wrażenie, że małe są mniej problematyczne.
Stary 2014-06-03, 23:18   #95
Klaudenc
Moderator

Cytat:
Napisane przez myszka2020 Pokaż wiadomość
Uwielbiam kwiaty doniczkowe, mam wielkiego fikusa, 3 draceny, storczyka i kilka niezidentyfikowanych
Właśnie od mamy dostałam dziś drugi aloes, ale inną odmianę bo ten mój pierwszy też już ma takie malutkie i szybko rośnie. Storczyki są piękne, czasem widzę takie duże w jakimś ciekawym kolorze to miazga, piękne są
Klaudenc jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-03, 23:22   #96
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Ja też jestem w barach szeroka I pod biustem też drobniutka nie jestem. Ale żeby stanik z obwodem 75 był dobry, to trzeba by mieć jakieś 80 cm pod biustem. Zwykle jednak tyle kobiety nie mają, więc sztandarowe 75B spłaszcza im biust i wisi na plecach.

Zmierz się pod biustem i w biuście, to sama zobaczysz, jaki stanik naprawdę powinnaś mieć
Stary 2014-06-03, 23:25   #97
bijum
Raczkowanie

Cytat:
Nie wydaje mi się, żeby mogła być możliwość takiego zdjęcia stanika przy dobrym dobraniu go. Ja spróbowałam teraz, to hohoho nie ma opcji. Tylko nie wiem, jak to jest przy mniejszym biuście.

Żadne bary nie mają tu nic do rzeczy. Obwód pod biustem, w biuście, rozstaw biustu, kształt. Do każdego biustu da sie dobrać piękny stanik. W dodatku mam wrażenie, że małe są mniej problematyczne.
Namawiacie mnie coraz bardziej Moje nie stawiają żadnego oporu przy takiej operacji. :p Faktycznie, małe są na pewno mniej problematyczne i pewnie dużo wygodniejsze.

Cytat:
Napisane przez myszka2020 Pokaż wiadomość

I muszę wreszcie wybrać się do brafitterki, bo moje staniki wołają o pomstę do nieba.
Choć i tak jakimś cudem udało mi się znaleźć stanik o rozmiarze 75D, ale pewnie mam coś w stylu 70E albo F. Yhh. Oo, zażyczę sobie na rocznicę ślubu
Co nieco mi obwisło po urodzeniu, ale na szczęście niewiele
Ja też uwielbiam roślinki, i doniczki, i w ogóle wszystko, co jest ładne i kolorowe! Zazdroszczę takiego arsenału, ja mieszkając w internacie nie mogę utrzymać przy życiu ani jednej roślinki. :c

Cytat:
Właśnie od mamy dostałam dziś drugi aloes, ale inną odmianę bo ten mój pierwszy też już ma takie malutkie i szybko rośnie. Storczyki są piękne, czasem widzę takie duże w jakimś ciekawym kolorze to miazga, piękne są
Mam w domu kilka storczyków, faktycznie są przepiękne Chciałabym kiedyś sobie hodować swój własny aloes. Wykorzystujesz sok czy tylko tak ozdobnie sobie rośnie?

Chatul - jutro się zmierzę i Wam powiem, co mi wyszło. Widzę, że jesteście sto razy lepiej uświadomione ode mnie, trzeba korzystać z mądrości innych kobiet

Rozdanie u Bijum!

Edytowane przez bijum
Czas edycji: 2014-06-03 o 23:29
Stary 2014-06-03, 23:33   #98
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Zmierz się pod biustem i w biuście, to sama zobaczysz, jaki stanik naprawdę powinnaś mieć
Dokładnie, ja przykładowo mam zupełnie luźno zmierzone 75 cm, na wydechu i dość ciasno mierzone 71 cm. Noszę obwód 65.

---------- Dopisano o 23:33 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ----------

Aziddee, tak mi się przypomniało.
Z czystej ciekawości - jakie polskie firmy staników miałaś na myśli, że lubisz?
Stary 2014-06-03, 23:49   #99
Klaudenc
Moderator

Cytat:
Mam w domu kilka storczyków, faktycznie są przepiękne Chciałabym kiedyś sobie hodować swój własny aloes. Wykorzystujesz sok czy tylko tak ozdobnie sobie rośnie?

Chatul - jutro się zmierzę i Wam powiem, co mi wyszło. Widzę, że jesteście sto razy lepiej uświadomione ode mnie, trzeba korzystać z mądrości innych kobiet
Aloes mam od miesiąca, taki mały więc póki co nie używam go do niczego poza ozdobieniem

Eh no właśnie ja mam tak, że w obwodzie mi nieco szeroki mimo że mają zazwyczaj możliwosć jakiejś regulacji, a te miski za małe. Fajnie że coś wiecie na temat, też sobie sprawdzę wkrótce i pomierzę - zanim kupię nowe
Stary 2014-06-03, 23:50   #100
Wizazanka5000
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też jestem w barach szeroka I pod biustem też drobniutka nie jestem. Ale żeby stanik z obwodem 75 był dobry, to trzeba by mieć jakieś 80 cm pod biustem. Zwykle jednak tyle kobiety nie mają, więc sztandarowe 75B spłaszcza im biust i wisi na plecach.

no nie wiem czy wisi na plecach nie tak dawno pisałam o tym jak rozmawiałam z przyjaciółką i coś mówiła na temat swoich, że ona ma włosy do zapięcia stanika. Rozbawiła mnie tym niemiłosiernie, ponieważ jej włosy sięgają lekko za ramiona, ale jak sie zorientowałam, że zapięcie jej stanika rzeczywiście podjeżdza do takiej wysokości to mi się odechciało śmiać zapięcie właściwie dokładnie na wysokości pach, no i nie wiedziałam czy się śmiać czy płakać:noniedwiem: szkoda, bo oje tłumaczenia nic nie dają, ona ma piękny biust, ale jak tak dalej pójdzie to już niedługo taki piękny nie będzie..
Wizazanka5000 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-03, 23:53   #101
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wizazanka5000 Pokaż wiadomość
no nie wiem czy wisi na plecach nie tak dawno pisałam o tym jak rozmawiałam z przyjaciółką i coś mówiła na temat swoich, że ona ma włosy do zapięcia stanika. Rozbawiła mnie tym niemiłosiernie, ponieważ jej włosy sięgają lekko za ramiona, ale jak sie zorientowałam, że zapięcie jej stanika rzeczywiście podjeżdza do takiej wysokości to mi się odechciało śmiać zapięcie właściwie dokładnie na wysokości pach, no i nie wiedziałam czy się śmiać czy płakać:noniedwiem: szkoda, bo oje tłumaczenia nic nie dają, ona ma piękny biust, ale jak tak dalej pójdzie to już niedługo taki piękny nie będzie..
A bo to zależy, czy zostawia się ramiączka długie (wtedy wisi), czy się skraca (wtedy stanik pod łopatki idzie).
Stary 2014-06-04, 09:03   #102
Aziddee
Zadomowienie

Cytat:
Aziddee, tak mi się przypomniało.
Z czystej ciekawości - jakie polskie firmy staników miałaś na myśli, że lubisz?
OnlyHer ze względu na jeden krój, choć stylistyka trochę zbyt prosta jak na moje gusta Ewę Michalak lubię, ale też wybiórczo, mam dwa jej modele, z czego jeden bardzo stary. W polskich markach ciężko mi znaleźć jakiś szał. W brytyjczykach praktycznie przebieram. W Londynie uwielbiam przechadzać się po House of Fraser, choćby po to by obejrzeć Elle MacPherson

Niestety należę do tych bardziej problematycznych małych biustów i większość staników tnie mi cycki Otwartych misek potrzebuję

Co do pończoch - faktycznie może tylko masz takie wrażenie, że Ci spadną. Czas sprawdzić ;>
Stary 2014-06-04, 09:12   #103
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aziddee Pokaż wiadomość
OnlyHer ze względu na jeden krój, choć stylistyka trochę zbyt prosta jak na moje gusta Ewę Michalak lubię, ale też wybiórczo, mam dwa jej modele, z czego jeden bardzo stary. W polskich markach ciężko mi znaleźć jakiś szał. W brytyjczykach praktycznie przebieram. W Londynie uwielbiam przechadzać się po House of Fraser, choćby po to by obejrzeć Elle MacPherson

Niestety należę do tych bardziej problematycznych małych biustów i większość staników tnie mi cycki Otwartych misek potrzebuję

Co do pończoch - faktycznie może tylko masz takie wrażenie, że Ci spadną. Czas sprawdzić ;>
A to ja mam z tych, co jestem zadowolona to z Dalii i z Kris Line. Ewa Michalak jest moim następnym celem.

Sprawdzę, tylko mam jeszcze jeden problem. Chodzę wyłącznie w krótkich spódniczkach i w prawie wszystkich manszeta będzie mi w ruchu wyłazić. Albo jak usiądę.

edit.
A, no i ja nie mam pojęcia, jakiego kroju potrzebuję.

Edytowane przez martaakow
Czas edycji: 2014-06-04 o 09:18
Stary 2014-06-04, 09:19   #104
Aziddee
Zadomowienie

Cytat:
A to ja mam z tych, co jestem zadowolona to z Dalii i z Kris Line. Ewa Michalak jest moim następnym celem.

Sprawdzę, tylko mam jeszcze jeden problem. Chodzę wyłącznie w krótkich spódniczkach i w prawie wszystkich manszeta będzie mi w ruchu wyłazić. Albo jak usiądę.
O z Dalii niezmiennie podoba mi się Ariella i Emma w wersji usztywnianej. Ale one są dużomiskowe, więc moje cycki mogą pomarzyć Z Ewy Michalak mam Famme Fatale

W takich wypadkach rajstopy są praktyczniejsze
Stary 2014-06-04, 09:24   #105
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
O z Dalii niezmiennie podoba mi się Ariella i Emma w wersji usztywnianej. Ale one są dużomiskowe, więc moje cycki mogą pomarzyć Z Ewy Michalak mam Famme Fatale

W takich wypadkach rajstopy są praktyczniejsze
Ja z Dalii mam konkretnie ten model:
http://sklepszyfoniera.home.pl/pl/p/...-K07-Dalia/316
Z Kris Line ten:
http://sklepszyfoniera.home.pl/pl/p/...-Kris-Line/434

Z obu jestem zadowolona, ale Dalię mogłabym nosić 24/7.

Wiem, że w takich wypadkach rajstopy praktyczniejsze, niestety.

A w ogóle moja cera ostatnio wariuje. Jedynym sposobem na susz na niej jest kremowanie jej Alantanem. Już mi nie pomaga mój krem, który zawsze był cudny.
Stary 2014-06-04, 09:34   #106
Aziddee
Zadomowienie

Fakt, modele dla większych biustów Pierwszy Ci nie dziobuje?
Mi się strasznie ten podoba, ale na 90% nie będzie dobrze leżał na mnie. Taki styl to moja niespełniona miłość, wyjątkowo bez koronek, od czasu zobaczenia mgiełek z Miss Mandalay.

Oczywiście powyższy stanik ciachał mi cycki tak komicznie, że nie było mowy o kontynuacji miłości

Ja się obecnie kończę łuszczyć po kwasie migdałowym i staram się ogarnąć to co mi wylazło po oczyszczaniu. Będę jeszcze sobie wrolowywać voluplusa żeby nie mieć "ubytków" w twarzy Skończył mi się żel do twarzy, powinnam jeszcze zamowić olejek myjący, a konto pustkami świeci
Stary 2014-06-04, 10:20   #107
wicherek1989
Zakorzenienie

Cytat:
Czasami się zastanawiam jak małe tyłki muszą mieć te Azjatki Że my Europejki takie wielkodupiaste
Ja też nie wiem, chyba nie mają dup tylko przedłużenia pleców

Staniki muszę swoje powymieniać, urodziny mam 10.06 to polecę do porządnego sklepu
Stary 2014-06-04, 16:22   #108
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Nie dziobuje, leży przepięknie.

Cytat:
Mi się strasznie ten podoba, ale na 90% nie będzie dobrze leżał na mnie. Taki styl to moja niespełniona miłość, wyjątkowo bez koronek, od czasu zobaczenia mgiełek z Miss Mandalay.

Oczywiście powyższy stanik ciachał mi cycki tak komicznie, że nie było mowy o kontynuacji miłości
Fakt, oba śliczne, ale mam wrażenie, że ten drugi też by mi ciachnął cyce.
Stary 2014-06-04, 17:58   #109
Klaudenc
Moderator

Doczekałam sie zaproszenia na interview na kolejny kurs - z matmy ;D i byłam dziś w szkole po przerwie, uda mi się wszystko chyba ładnie pozdawać tylko pracowity miesiąc mnie czeka.
czerwiec taki naukowy będzie - szkoda tylko ,że nic nowego mnie tam nie nauczyli bo zamiast bogatsza w nową wiedzę czuję jej zmniejszoną ilość hehe ;D

i wracam do rysowania po kilku latach, trzeba sie wziąć za siebie i coś zacząć robić użytecznego.

martakoow - o ten czerwony jest super, chciałabym taki czerwono-czarny. własnie wyczaiłam jakiś sklep z bielizna w centrum to kopsnę sie i obczaje co mają.
Stary 2014-06-04, 19:44   #110
bijum
Raczkowanie

Cytat:
Doczekałam sie zaproszenia na interview na kolejny kurs - z matmy ;D i byłam dziś w szkole po przerwie, uda mi się wszystko chyba ładnie pozdawać tylko pracowity miesiąc mnie czeka.
czerwiec taki naukowy będzie - szkoda tylko ,że nic nowego mnie tam nie nauczyli bo zamiast bogatsza w nową wiedzę czuję jej zmniejszoną ilość hehe ;D

i wracam do rysowania po kilku latach, trzeba sie wziąć za siebie i coś zacząć robić użytecznego.
Też kiedyś mnóstwo rysowałam, ale szkoła zniszczyła wszystkie moje pasje Co to za interview, na czym to polega? Poziom nauczania w UK faktycznie taki zatrważająco niski jak się mówi? :p

Cytat:
Aloes mam od miesiąca, taki mały więc póki co nie używam go do niczego poza ozdobieniem
Ja też chcę! Kurde, mieszkam w internacie i tyle fajnych rzeczy mnie omija. :/ Roślinek sobie nie kupię, świeczki czy wosku też nie odpalę, bo są alarmy w pokojach.. chlipchlip.

Cytat:

Chcę! *.* Piękny. Tylko do tego to już trzeba mieć co pokazywać, a nie takie moje imitacje żyję w nadziei, że kiedyś mi ich przybędzie. Wszystkie kobiety z mojej rodziny mają min. duże C tylko ja taka niewydarzona...
Wieczorem po kąpieli się zmierzę, zobaczymy, co z tego wyniknie :p

Mam jakiegoś strasznego niefarta dziś. Rano spadł mi ulubiony puder, i jak łatwo przewidzieć, rozsypał się w drobny mak. wiem, że dałoby się go odratować, ale podłogi w łazienkach u nas są tak niesamowicie zagnojone, że aż strach na nie patrzeć. :/ Potem poszłam na rolki. Swoje kupiłam jakieś pięć lat temu i oprócz zdartego na zero hamulca i łożyska, które parę razy się odczepiło, wszystko jest z nimi ok. Dzisiaj wypadła mi taka śrubka w trawę i jej nie znalazłam. Bez tego lewa rolka mi tak się zgina i ucieka, w ogóle nie trzyma kostki, aż dziw, że jej nie skręciłam z moim szczęściem i moimi stawami.

Mam takie pytanko do testujących odżywki... wysyłałyście te zdjęcia? Dodawałyście na nich jakiekolwiek podpisy czy coś? Bo właśnie na początku nie zobaczyłam tego formularza i nie wiedziałam, że zdjęcia trzeba wysyłać osobno, myślałam, że na jednym pliku ma być efekt przed i po. Zrobiłam już jeden plik, po czym go pocięłam i zostawiłam już napisy, bo byłam tak zła, że nawet nie miałam sił tego zmieniać. Teraz się zastanawiam, czy to przejdzie ^^

Rozdanie u Bijum!

Stary 2014-06-04, 20:00   #111
Doe
Rozeznanie

Cytat:
- Ja tak sobie mówię od 8-9 lat . Ale kiedy mam wolny czas i mam wybór między rysowaniem/malowaniem a książkami, to książki zawsze wygrywają. Nabyłam i przeczytałam nawet te przydatne w rysunku, tylko problem z wzięciem ołówka do ręki :P.

Wicherku, motywujesz mnie do ćwiczeń, a dokładniej to Twój podpis, bo jak na niego patrzę, to sobie obiecuję, że kiedyś też przerobię te programy .

Na razie jestem w 1/3 30dniowego wyzwania z Mel B, tyle że sobie dokładam codziennie: trening abs lub 10 min na płaski brzuch, boczki Tiffany i którąś z 6-min Chodakowskiej. A, no i "kuchenną zumbę" Nie ma to jak motywacja na miesiąc przed wizyta w PL .

---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ----------

Cytat:
Chcę! *.* Piękny. Tylko do tego to już trzeba mieć co pokazywać, a nie takie moje imitacje żyję w nadziei, że kiedyś mi ich przybędzie. Wszystkie kobiety z mojej rodziny mają min. duże C tylko ja taka niewydarzona...
- Wiesz, mały czy nie, warto choć raz wybrać się do braffiterki, bo od groma kobiet chodzi w źle dobranych stanikach: za małe miseczki, za szeroko pod biustem. Dobrze dobrany biustonosz naprawdę może dać ogromną różnicę i zwykle daje.
Doe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-04, 20:29   #112
Aziddee
Zadomowienie

Cytat:

Mam jakiegoś strasznego niefarta dziś. Rano spadł mi ulubiony puder, i jak łatwo przewidzieć, rozsypał się w drobny mak. wiem, że dałoby się go odratować, ale podłogi w łazienkach u nas są tak niesamowicie zagnojone, że aż strach na nie patrzeć. :/ Potem poszłam na rolki. Swoje kupiłam jakieś pięć lat temu i oprócz zdartego na zero hamulca i łożyska, które parę razy się odczepiło, wszystko jest z nimi ok. Dzisiaj wypadła mi taka śrubka w trawę i jej nie znalazłam. Bez tego lewa rolka mi tak się zgina i ucieka, w ogóle nie trzyma kostki, aż dziw, że jej nie skręciłam z moim szczęściem i moimi stawami.

Mam takie pytanko do testujących odżywki... wysyłałyście te zdjęcia? Dodawałyście na nich jakiekolwiek podpisy czy coś? Bo właśnie na początku nie zobaczyłam tego formularza i nie wiedziałam, że zdjęcia trzeba wysyłać osobno, myślałam, że na jednym pliku ma być efekt przed i po. Zrobiłam już jeden plik, po czym go pocięłam i zostawiłam już napisy, bo byłam tak zła, że nawet nie miałam sił tego zmieniać. Teraz się zastanawiam, czy to przejdzie ^^
Mam małe cycki i kocham piękne staniki Idź do brafitterki. Tylko dobrej. Dobra = nie taka co wciska towar za wszelką cenę i podpiera 'gąbeczkami', gdzie się da

Ja dzisiaj wyrżnęłam się zadkiem na błoto jesli to Cię pocieszy

A żadnych zdjęć nie ślę. To jest do dodatkowego konkursu, a u mnie foty przed i po wyglądałyby tak samo Więcej metamorfozy robi mi żel lniany niż ta odżywka.
Stary 2014-06-04, 21:32   #113
bijum
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Doe Pokaż wiadomość
- Wiesz, mały czy nie, warto choć raz wybrać się do braffiterki, bo od groma kobiet chodzi w źle dobranych stanikach: za małe miseczki, za szeroko pod biustem. Dobrze dobrany biustonosz naprawdę może dać ogromną różnicę i zwykle daje.
Wybiorę się kiedyś na pewno, tylko zarobię

Cytat:
Mam małe cycki i kocham piękne staniki Idź do brafitterki. Tylko dobrej. Dobra = nie taka co wciska towar za wszelką cenę i podpiera 'gąbeczkami', gdzie się da

Ja dzisiaj wyrżnęłam się zadkiem na błoto jesli to Cię pocieszy

A żadnych zdjęć nie ślę. To jest do dodatkowego konkursu, a u mnie foty przed i po wyglądałyby tak samo Więcej metamorfozy robi mi żel lniany niż ta odżywka.
O biedaku. Tyłek cały?

Ja akurat trafiłam na dzień w którym wróciłam z pracy na szklarni. Żeby obciąć pędy pomidorów trzeba włożyć łeb między liście, które mają na sobie taką dziwną substancję. Po ośmiu godzinach trzymania włosów w czymś takim wyglądały, jakby w życiu nie widziały odżywki i miały na sobie tonę lakieru idealny moment do zrobienia zdjęcia, żeby pokazać pseudo ogromną zmianę po dwóch użyciach. Tzn podpasowała mi ta odżywka, ale wiadomo, że w dwa dni mi cudu na głowie nie zrobiła. A stwierdziłam, że skoro już mam zdjęcie masakry na głowie, to można ją wykorzystać, może akurat wpadnie coś fajnego marne moje nadzieje

na dowód wrzucam Wam tutaj moją porobotnią tragedię
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg konkurs (1).jpg (45,0 KB, 16 załadowań)

Rozdanie u Bijum!

Stary 2014-06-04, 21:59   #114
wicherek1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Doe Pokaż wiadomość
Wicherku, motywujesz mnie do ćwiczeń, a dokładniej to Twój podpis, bo jak na niego patrzę, to sobie obiecuję, że kiedyś też przerobię te programy .

Na razie jestem w 1/3 30dniowego wyzwania z Mel B, tyle że sobie dokładam codziennie: trening abs lub 10 min na płaski brzuch, boczki Tiffany i którąś z 6-min Chodakowskiej. A, no i "kuchenną zumbę" Nie ma to jak motywacja na miesiąc przed wizyta w PL .
Po to ten podpis jest, ale mnie też motywuje, by zrobić i zmienić cyferkę chociaż ja już taka wkręcona że i bez podpisu by szło u mnie z tymi programami nie idzie idealnie - 30 dni wyzwania z Lisą robiłam chyba z 8-10 dni dłużej spokojnie. Przerwy były na rower, lub takie że zamknęłam się do skorupki bo wszystko bolało

Ja już nie próbuję tych MelB i tiffany, MelB kojarzę coś tam z nią robiłam fajna sprawa, ale teraz to już chyba za daleko jestem by to ruszać z sensem ruch super sprawa ja też tańcuję w kuchni z miotłą choćby

Cytat:
na dowód wrzucam Wam tutaj moją porobotnią tragedię
Oj tam zaraz tragedia, ja się taka budzę rano dlatego myję w dzień wyjścia a nie wieczorem
Stary 2014-06-04, 22:02   #115
Klaudenc
Moderator

Cytat:
Też kiedyś mnóstwo rysowałam, ale szkoła zniszczyła wszystkie moje pasje Co to za interview, na czym to polega? Poziom nauczania w UK faktycznie taki zatrważająco niski jak się mówi? :p

Ja też chcę! Kurde, mieszkam w internacie i tyle fajnych rzeczy mnie omija. :/ Roślinek sobie nie kupię, świeczki czy wosku też nie odpalę, bo są alarmy w pokojach.. chlipchlip.

Mnie kiedyś stresik zniszczył na ładne 6 lat - teraz taki znajomy mojej mamy jechał z PL i mi kupili papier, pastele i ołówki w prezencie, strasznie miłe bo mnie takie użyteczne prezenty cieszą no i jest to coś co mi posłuży przez parę lat. Mamie na urodziny kotka narysowałam

Tak, jest niski - ja aplikowałam na A levels z matmy to jest coś na poziomie między gimbazą, a liceum polskim, ogólnie ten system ze szkołą jest pokomplikowany jak sto diabłów. Interview to coś jak rozmowa o pracę, tylko tu o szkołę. Mogą Cię dodatkowo poprosić o napisanie mini testu z angielskiego i matmy bo tu jest możliwosć przeskakiwania leveli jak Twoje umiejętności są na wyższym poziomie. Dodatkowo na taki wywiad przynosisz swoje referencje, jakieś dyplomy itd. by nauczyciel zobaczył, dostajesz inofrmacje o danym kursie. Też mnie na 2 level nie chcieli trzymać bo uznali, że się będę nudzić ale że z językiem było słabo to postanowiłam rok odklepać.

Też mam małe cycki, chociaż zaczęły mi rosnąć od kiedy jestem w związku, nie wiem czrmu tak - po 2 miesiach były większe i ja tak nie widzę różnicy ale inni widzą, a po roku to już w ogóle duża zmiana odczuwalna i przeze mnie dużo fizycznych spraw się zmienia, nigdy nie wiem co nowego sie wydarzy.

Z rysowaniem to byłam zawzięta w wieku 11 lat, potrafiłam kilka godzin siedzieć nad rysunkiem. Mimo że 6 lat nie maziałam za dużo to lepiej teraz te prace wychodzą i mam lepsze oko, tlyko z portretami tak średnio ale pewno dałoby radę się wyćwiczyć.
Stary 2014-06-04, 22:28   #116
bijum
Raczkowanie

Cytat:
Mnie kiedyś stresik zniszczył na ładne 6 lat - teraz taki znajomy mojej mamy jechał z PL i mi kupili papier, pastele i ołówki w prezencie, strasznie miłe bo mnie takie użyteczne prezenty cieszą no i jest to coś co mi posłuży przez parę lat. Mamie na urodziny kotka narysowałam

Tak, jest niski - ja aplikowałam na A levels z matmy to jest coś na poziomie między gimbazą, a liceum polskim, ogólnie ten system ze szkołą jest pokomplikowany jak sto diabłów. Interview to coś jak rozmowa o pracę, tylko tu o szkołę. Mogą Cię dodatkowo poprosić o napisanie mini testu z angielskiego i matmy bo tu jest możliwosć przeskakiwania leveli jak Twoje umiejętności są na wyższym poziomie. Dodatkowo na taki wywiad przynosisz swoje referencje, jakieś dyplomy itd. by nauczyciel zobaczył, dostajesz inofrmacje o danym kursie. Też mnie na 2 level nie chcieli trzymać bo uznali, że się będę nudzić ale że z językiem było słabo to postanowiłam rok odklepać.

Też mam małe cycki, chociaż zaczęły mi rosnąć od kiedy jestem w związku, nie wiem czrmu tak - po 2 miesiach były większe i ja tak nie widzę różnicy ale inni widzą, a po roku to już w ogóle duża zmiana odczuwalna i przeze mnie dużo fizycznych spraw się zmienia, nigdy nie wiem co nowego sie wydarzy.

Z rysowaniem to byłam zawzięta w wieku 11 lat, potrafiłam kilka godzin siedzieć nad rysunkiem. Mimo że 6 lat nie maziałam za dużo to lepiej teraz te prace wychodzą i mam lepsze oko, tlyko z portretami tak średnio ale pewno dałoby radę się wyćwiczyć.
To faktycznie skomplikowana sprawa z tą edukacją. Powodzenia na rozmowie!
U mnie z rysowaniem to podobnie.. z tym że właśnie wolałam zawsze portrety. Najpierw rysowałam mangę, potem się przerzuciłam na realistyczne. A potem już nie miałam sił na nic :p

Cytat:
Napisane przez wicherek1989 Pokaż wiadomość

Oj tam zaraz tragedia, ja się taka budzę rano dlatego myję w dzień wyjścia a nie wieczorem
Na zdjęciu tego nie widac, ale były tak niesamowicie suche, że aż skwierczały pod dotykiem

Zmierzyłam się. Pod biustem mam nie ściskając 84, noszę 85B. W piersiach, też nie zaciskając, 95. maleństwa moje

Rozdanie u Bijum!

Stary 2014-06-04, 22:31   #117
Doe
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez wicherek1989 Pokaż wiadomość
Po to ten podpis jest, ale mnie też motywuje, by zrobić i zmienić cyferkę chociaż ja już taka wkręcona że i bez podpisu by szło u mnie z tymi programami nie idzie idealnie - 30 dni wyzwania z Lisą robiłam chyba z 8-10 dni dłużej spokojnie. Przerwy były na rower, lub takie że zamknęłam się do skorupki bo wszystko bolało

Ja już nie próbuję tych MelB i tiffany, MelB kojarzę coś tam z nią robiłam fajna sprawa, ale teraz to już chyba za daleko jestem by to ruszać z sensem ruch super sprawa ja też tańcuję w kuchni z miotłą choćby
- Mnie motywuje i mam nadzieję, że wrzesień/październik uda mi się już polecieć z czymś poważniejszym. Z Mel B spokojnie ogarniam wszystko, poza niektórymi ćwiczeniami z programu "płaski brzuch". Boczki Tiffany to taka zabawa na ostygnięcie . W kuchni, jak gotuję, to sobie włączam Przemo i z Nim lecę - ruszam się jak pokraka, ale tyyyle frajdy mam przy tym .
Doe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-04, 22:41   #118
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Zmierzyłam się. Pod biustem mam nie ściskając 84, noszę 85B. W piersiach, też nie zaciskając, 95. maleństwa moje
TEN kalkulator podaje, że Twój rozmiar to 75D Spróbuj kiedyś taki przymierzyć.
Stary 2014-06-04, 22:49   #119
bijum
Raczkowanie

Cytat:
TEN kalkulator podaje, że Twój rozmiar to 75D Spróbuj kiedyś taki przymierzyć.
Matko jedyna Takie normalne sklepowe D? Takie zwykłe najzwyklejsze? Jak ja w niektórych B się topię Chyba z ciekawości pójdę w piątek do sklepu przymierzyć, chociaż mam przy sobie 8 zł xD

Rozdanie u Bijum!

Stary 2014-06-04, 22:50   #120
Klaudenc
Moderator

Cytat:
To faktycznie skomplikowana sprawa z tą edukacją. Powodzenia na rozmowie!
U mnie z rysowaniem to podobnie.. z tym że właśnie wolałam zawsze portrety. Najpierw rysowałam mangę, potem się przerzuciłam na realistyczne. A potem już nie miałam sił na nic :p
Mi zwierzaki najlepiej wychodziły bo lubiłam z kolorami działać. Portrety ciężko mi sie rysowało niestety i lubię mieć wszystko tak porozcierane, nakładam warstwami, rozcieram i paluchem i gumką potem żeby różne cienie były itd.- nie mam prostej metody rysowania : (
I dziękuję, jeszcze będę mieć egzamin z angola i wyniki z matmy, trochę mam stracha
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości