|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#91 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Calcium pantothenicum
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Zakorzenienie
|
Ten CP to po prostu witamina B5? Chyba dobrze ją stosować przy piciu pokrzywy ktora może wyplukiwac te witamine?
Zastanawiam sie czy sobie kupic, czy tez zaopatrzyc sie w jeszcze inny suplement co by pokrzywa nie wyplukiwala mi innych witamin. Co prawda paznokcie rosną mi bardzo szybko, są twarde, nigdy sie nie lamia, ale mam zniszczone wlosy i dobrze by bylo zeby jak najszybciej odrosly zebym mogla czesciej podcinac zaniszczone, kruszace i porozdwajane konce i dojść do wymarzonej dlugości ze zdrowymi włosami ![]() ![]()
![]() |
#93 |
Raczkowanie
|
No to mnie przekonałyście do kupna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kupisz w każdej aptece, ja zamawiam internetowo na DOZ-ie i odpieram sobie w aptece
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Zakorzenienie
|
Jestem już po drugiej kuracji. Po pierwszej był efekt wow, jeśli chodzi o paznokcie. Stały się mocne, długie, po prostu ładne. Nawet koleżanki w pracy zauważyły, że mam ładne, białe końcówki. Efektem ubocznym był nadmiar włosów w miejscach intymnych, normalnie "żgaki" mi urosły
![]() Brałam 2 razy dziennie 1-2 tabletki wraz z suplementem Fitoval. Wcierałam również Jantar i wodę brzozową (uwielbiają ją moje włosy). Następnie zrobiłam miesięczną przerwę. W tym czasie zażywałam Acnex (skrzyp, bratek z witaminami), który bardzo polubiłam. Piłam również pokrzywę, ale nie zauważyłam po tym zestawie szalonego wzrostu lub nowych baby hair. Teraz jestem w trakcie drugiej kuracji CP wraz z Drożdżami i Pokrzywą z Herbapolu. Znowu paznokcie ruszyły jak przebiśniegi na wiosnę ![]() Edytowane przez Natuś-77 Czas edycji: 2013-03-06 o 12:37 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny, a czy Wasi TŻci próbowali takiej kuracji? Myślicie, że ma szansę podziałać na faceta? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
23.10.2012 - rozpoczęcie pielęgnacji i regeneracji włosów 10.12.2012 - drastyczne cięcie Zapuszczam: Start: 30cm I 32 - 34 - 36 - 38 - 40 - 42 - 44 - 46 - 48 - 50 ![]() II 52 - 54 - 56 - 58 - 60 - 62 - 64 - 66 - 68 - 70 ![]() Cel: 48kg |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Przyczajenie
|
Też się dołączam do klubu połykaczek CP
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Przyczajenie
|
Jestem już w połowie drugiego opakowania (biore po 2-3dziennie) i jedyne co zauważyłam to straszny wysyp na twarzy z ciężko gojącymi się rankami, oraz szybszy wzrost jak i wzmocnienie paznokci co jest dużym plusem
![]() ![]()
![]() |
#101 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do włosków to cierpliwości ![]()
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#102 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#103 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ... widzę, że nie tylko ja wysnuwam takie teorie spiskowe ![]() Edytowane przez Nippon Czas edycji: 2013-03-08 o 11:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Przyczajenie
|
Od wczoraj czytam o CP i chyba w końcu go kupię; już dzisiaj miałam iść po to, ale jeszcze wahałam się między CP i Vitapilem
![]() Obecnie mam włosy do połowy pleców, tak gdzieś za zapięcie od stanika, ale marzą mi się do pasa ![]() ![]() ![]() ![]() Czy ktoś próbował zarówno CP jak i Vitapil i potrafi powiedzieć, które jest lepsze? O jednym i o drugim czytałam dobre opinie jeśli chodzi o wzrost włosów, ale jeżeli CP działa też na paznokcie (a Vitapil podobno w ogóle na nie nie wpływa), to raczej skłaniałbym się ku CP. Paznokcie często mi się rozdwajają, a jak już uda im się urosnąć, to zaraz zaczynają się łamać jeden po drugim i muszę wszystkie skrócić ![]() Myślę, że ewentualny wysyp jakoś bym przeżyła, chociaż dopiero co pozbyłam się krost, z którymi walczyłam od jakiegoś czasu, ale może przynajmniej oczyści mi to trochę cerę ![]() Do CP przekonuje mnie jeszcze mały rozmiar tabletek, bo nigdy nie lubiłam połykać dużych talb tkaich jak ma Vitapil ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Zakorzenienie
|
Co do wpływu na paznokcie- ja widzę różnicę. Paznokcie mniej się rozdwajają, mniej łamią. Ale w moim przypadku są też bardzo suche (aczkolwiek moim zdaniem to nie wpływ CP), więc muszę je mocno nawilżać. Ale ogólnie właśnie to mniejsze rozdwajanie i większą twardość zaobserwowałam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Na włosy na chwilę obecną wpływu zero ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Zakorzenienie
|
I myślisz, że to wysuszenie to od CP?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#110 |
Raczkowanie
|
Właśnie skończyłam pierwsze opakowanie, dziś lecę po następne
![]() ![]() ![]()
![]() |
#111 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Zakorzenienie
|
No to chyba jednak to... Ale jeżeli jeszcze nie wiesz czym na to zaradzić to mogę Ci podpowiedzieć, że u mnie stan paznokci poprawił właśnie po tym wysuszeniu (oczywiście to co wysuszone musiałam spiłować, chociaż jeszcze odrobina mi została) balsam 2x5 herba studio i smarowanie kremem intensywnie nawilżającym decubal.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Przyczajenie
|
Ja też jutro mam zamiar zamówić te tabletki
![]() ![]() A może zauważył ktoś z Was, czy CP działa na skórę? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 |
Raczkowanie
|
Ja używam CP od półtora miesiąca po 3 tabletki dziennie. Nie wiem czy za mało ich biorę czy co, ale na razie nie widzę wgl żadnych zmian ani na skórze, ani paznokciach, ani niestety włosach...
![]() |
![]() |
#115 |
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczyny, rozpiera mnie duma i muszę się pochwalić
![]() ![]() ![]() Szaleje ze szczęścia, bo bałam się, że one tak ciągle w jednym miejscu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() .... Pisane przez Nippon ( koleżanka z pracy się nie wylogowała, a ja się zagapiłam i odpowiedziałam przez jej konto... ![]() Edytowane przez dekra Czas edycji: 2013-03-13 o 10:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#118 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny, zamierzam kupić CP, ale trochę obawiam się tego, że np. wąsik się wzmocni. Co o tym sądzicie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Przyczajenie
|
hej dziewczyny! zdaję relacje z mojej kuracji CP! jestem mile zaskoczona, zaczęłam niedawno 2 opakowanie (dokładnie nie powiem wam, od kiedy je biorę, bo czasami zdarza mi się zapominać :P) a włosy rosną jak szalone, nawet znajomi mówią mi,że włosy mi urosły!
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
Biorę Cp drugi dzień. Mam taki sam problem jak amelia987... ---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ---------- Cytat:
![]() ![]() ile tabletek dziennie brałaś? ciekawe ile cm Ci ruszyły ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:18.