Calcium Panthotenicum Jelfa - czyli regeneracja skóry, włosów i paznokci - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-03-04, 04:52   #91
Beatrice_Parker
Raczkowanie

Dot.: Calcium pantothenicum

Cytat:
Napisane przez sylwka37 Pokaż wiadomość
jeszcze za wcześnie na rezultaty - na to trzeba ok 3 miesiące. Mi po miesiącu brania przestały włosy lecieć a teraz po drugim miesiącu zauważyłam pełno bejbików na głowie. Biorę 2 x 3 tabl
Pocieszyłaś mnie baby hair miałam już od dłuższego czasu, więc chyba CP nie wpłynęły na nie. Nie zwróciłam uwagi czy wypada ich mniej, bo nigdy jakos strasznie mi nie leciały. Mam nadzieję, że coś zaczną działać, bo po miesiącu urosły mi tylko 1 cm czyli standardowo
Stary 2013-03-04, 12:34   #92
Madaaa
Zakorzenienie

Ten CP to po prostu witamina B5? Chyba dobrze ją stosować przy piciu pokrzywy ktora może wyplukiwac te witamine?

Zastanawiam sie czy sobie kupic, czy tez zaopatrzyc sie w jeszcze inny suplement co by pokrzywa nie wyplukiwala mi innych witamin.
Co prawda paznokcie rosną mi bardzo szybko, są twarde, nigdy sie nie lamia, ale mam zniszczone wlosy i dobrze by bylo zeby jak najszybciej odrosly zebym mogla czesciej podcinac zaniszczone, kruszace i porozdwajane konce i dojść do wymarzonej dlugości ze zdrowymi włosami Moja mam zas ma problemy z paznokciami, polece jej ten suplement skoro tak sobie chwalicie
Madaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-06, 08:56   #93
JeanneInes
Raczkowanie

No to mnie przekonałyście do kupna szukam tego na allegro, a tu tylko karmy i suplementy dla zwierząt;P Jak dokładnie nazywa się ten preparat w aptekach, jaka jest firma?
Stary 2013-03-06, 09:01   #94
JudytaKas
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JeanneInes Pokaż wiadomość
No to mnie przekonałyście do kupna szukam tego na allegro, a tu tylko karmy i suplementy dla zwierząt;P Jak dokładnie nazywa się ten preparat w aptekach, jaka jest firma?
Tak jak w tytule - Calcium pantothenicum (Jelfa)
Kupisz w każdej aptece, ja zamawiam internetowo na DOZ-ie i odpieram sobie w aptece

"Spraw, aby każdy dzień miał
szansę stać się najpiękniejszym
dniem twojego życia."
JudytaKas jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-06, 12:35   #95
Natuś-77
Zakorzenienie

Jestem już po drugiej kuracji. Po pierwszej był efekt wow, jeśli chodzi o paznokcie. Stały się mocne, długie, po prostu ładne. Nawet koleżanki w pracy zauważyły, że mam ładne, białe końcówki. Efektem ubocznym był nadmiar włosów w miejscach intymnych, normalnie "żgaki" mi urosły
Brałam 2 razy dziennie 1-2 tabletki wraz z suplementem Fitoval. Wcierałam również Jantar i wodę brzozową (uwielbiają ją moje włosy).
Następnie zrobiłam miesięczną przerwę. W tym czasie zażywałam Acnex (skrzyp, bratek z witaminami), który bardzo polubiłam. Piłam również pokrzywę, ale nie zauważyłam po tym zestawie szalonego wzrostu lub nowych baby hair.
Teraz jestem w trakcie drugiej kuracji CP wraz z Drożdżami i Pokrzywą z Herbapolu. Znowu paznokcie ruszyły jak przebiśniegi na wiosnęMoje bejbiki mają obecnie jakieś 5-6 cm. Czekam, aż w strategicznych miejscach (zakola) pojawią się nowe mini włoski.

Edytowane przez Natuś-77
Czas edycji: 2013-03-06 o 12:37
Natuś-77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-07, 06:37   #96
Niebieska88
Zakorzenienie

GG do Niebieska88

Cytat:
Napisane przez JudytaKas Pokaż wiadomość
Tak jak w tytule - Calcium pantothenicum (Jelfa)
Kupisz w każdej aptece, ja zamawiam internetowo na DOZ-ie i odpieram sobie w aptece
Też tam zamawiam

Dziewczyny, a czy Wasi TŻci próbowali takiej kuracji? Myślicie, że ma szansę podziałać na faceta?

Insta

PM 2018
Niebieska88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-07, 08:21   #97
leszczynska
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Niebieska88 Pokaż wiadomość
Też tam zamawiam

Dziewczyny, a czy Wasi TŻci próbowali takiej kuracji? Myślicie, że ma szansę podziałać na faceta?
Wydaje mi się, że zadziała. W końcu lek nie jest przeznaczony jedynie dla kobiet, bynajmniej nie ma o tym wzmianki. Inna sprawa czy będzie chciał to brać

Zapuszczam:
Start: 30cm
I 32 - 34 - 36 - 38 - 40 - 42 - 44 - 46 - 48 - 50

II 52 - 54 - 56 - 58 - 60 - 62 - 64 - 66 - 68 - 70

Cel: 48kg
leszczynska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-07, 10:05   #98
Nippon
Przyczajenie

Też się dołączam do klubu połykaczek CP mam nadzieje, że pomoże mi się uporać z wypadającą grzywą
Nippon jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-07, 10:15   #99
JudytaKas
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nippon Pokaż wiadomość
Też się dołączam do klubu połykaczek CP mam nadzieje, że pomoże mi się uporać z wypadającą grzywą
witam i trzymam kciuki za efekty

dniem twojego życia."
Stary 2013-03-07, 22:16   #100
AKitka92
Przyczajenie

GG do AKitka92

Jestem już w połowie drugiego opakowania (biore po 2-3dziennie) i jedyne co zauważyłam to straszny wysyp na twarzy z ciężko gojącymi się rankami, oraz szybszy wzrost jak i wzmocnienie paznokci co jest dużym plusem ale żeby włosy jakoś szybciej rosły czy pojawiały się nowe to nie zauważyłam (
Stary 2013-03-08, 07:01   #101
JudytaKas
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AKitka92 Pokaż wiadomość
Jestem już w połowie drugiego opakowania (biore po 2-3dziennie) i jedyne co zauważyłam to straszny wysyp na twarzy z ciężko gojącymi się rankami, oraz szybszy wzrost jak i wzmocnienie paznokci co jest dużym plusem ale żeby włosy jakoś szybciej rosły czy pojawiały się nowe to nie zauważyłam (
Jeżeli chodzi o wysyp to przejdzie Ja przy pierwszej kuracji też miałam. Teraz nic nie wyskakuje
Co do włosków to cierpliwości

dniem twojego życia."
Stary 2013-03-08, 10:00   #102
AKitka92
Przyczajenie

GG do AKitka92

Cytat:
Jeżeli chodzi o wysyp to przejdzie Ja przy pierwszej kuracji też miałam. Teraz nic nie wyskakuje
Mam nadzieje xD ale na pewno nie zrezygnuje i pójdę kupić następne opakowanie ponieważ tabletki są tanie, wcześniej rezygnowałam jak od razu zaczynało mnie wysypywać... Więc jak na razie ciesze się z moich wzmocnionych paznokci z którymi miałam zawsze problem
Stary 2013-03-08, 10:58   #103
Nippon
Przyczajenie

Cytat:
a te krostki nie wynikają czasem z tego, że CP wspomaga niektóre procesy metaboliczne, przez co cera się oczyszcza? (to tylko moje domysły, nie bierzcie mnie na serio ) jestem ciekawa ja u mnie będzie z wysypem - moja cera prowadzi swoje własne życie ignorując wszelki próby pielęgnacji...

...
widzę, że nie tylko ja wysnuwam takie teorie spiskowe ---> https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=667654

Edytowane przez Nippon
Czas edycji: 2013-03-08 o 11:12
Nippon jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-09, 16:38   #104
Mia45
Przyczajenie

Od wczoraj czytam o CP i chyba w końcu go kupię; już dzisiaj miałam iść po to, ale jeszcze wahałam się między CP i Vitapilem
Obecnie mam włosy do połowy pleców, tak gdzieś za zapięcie od stanika, ale marzą mi się do pasa W sumie nie wiem, w jakim tempie one mi rosną, bo wg mnie to ciągle mają taką samą długość a chciałabym żeby rosły szybciej. Niestety, muszę w końcu podciąć końcówki, bo już ledwo żyją, a dodatkowo chcę zrobić ombre i boję się, że całkiem mi spali końcówki, jak ich nie podetnę W poniedziałek idę do fryzjera i chyba przy okazji zapytam fryzjerkę, czy zna jakiś dobry suplement na porost włosów, ale jak nie - to kupuję CP

Czy ktoś próbował zarówno CP jak i Vitapil i potrafi powiedzieć, które jest lepsze?
O jednym i o drugim czytałam dobre opinie jeśli chodzi o wzrost włosów, ale jeżeli CP działa też na paznokcie (a Vitapil podobno w ogóle na nie nie wpływa), to raczej skłaniałbym się ku CP. Paznokcie często mi się rozdwajają, a jak już uda im się urosnąć, to zaraz zaczynają się łamać jeden po drugim i muszę wszystkie skrócić

Myślę, że ewentualny wysyp jakoś bym przeżyła, chociaż dopiero co pozbyłam się krost, z którymi walczyłam od jakiegoś czasu, ale może przynajmniej oczyści mi to trochę cerę

Do CP przekonuje mnie jeszcze mały rozmiar tabletek, bo nigdy nie lubiłam połykać dużych talb tkaich jak ma Vitapil
Mia45 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-09, 22:55   #105
lele
Zakorzenienie

Co do wpływu na paznokcie- ja widzę różnicę. Paznokcie mniej się rozdwajają, mniej łamią. Ale w moim przypadku są też bardzo suche (aczkolwiek moim zdaniem to nie wpływ CP), więc muszę je mocno nawilżać. Ale ogólnie właśnie to mniejsze rozdwajanie i większą twardość zaobserwowałam.
lele jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-10, 19:06   #106
Niebieska88
Zakorzenienie

GG do Niebieska88

Cytat:
Napisane przez leszczynska Pokaż wiadomość
Wydaje mi się, że zadziała. W końcu lek nie jest przeznaczony jedynie dla kobiet, bynajmniej nie ma o tym wzmianki. Inna sprawa czy będzie chciał to brać
Też mi się tak wydaje Ale z przekonaniem go będzie pewnie trudno

Cytat:
Napisane przez AKitka92 Pokaż wiadomość
U mnie pojawiło się kilka podskórnych paskudów, a dawno ich nie było... Na początku podejrzewałam zmieniony krem do twarzy, ale paskudy pojawiły się też na plecach, więc zostaje zrzucić na CP Oby to się skończyło i na koniec dało dobry efekt...

Insta

PM 2018
Niebieska88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-10, 20:20   #107
201607111050
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez lele Pokaż wiadomość
Co do wpływu na paznokcie- ja widzę różnicę. Paznokcie mniej się rozdwajają, mniej łamią. Ale w moim przypadku są też bardzo suche (aczkolwiek moim zdaniem to nie wpływ CP), więc muszę je mocno nawilżać. Ale ogólnie właśnie to mniejsze rozdwajanie i większą twardość zaobserwowałam.
Jestem w trakcie trzeciego opakowania (6 tabletek dziennie) i też zauważyłam wzmocnienie i wysuszenie paznokci.
Na włosy na chwilę obecną wpływu zero
201607111050 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-10, 22:54   #108
lele
Zakorzenienie

I myślisz, że to wysuszenie to od CP?
Stary 2013-03-10, 23:03   #109
Hedvigis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mia45 Pokaż wiadomość
Od wczoraj czytam o CP i chyba w końcu go kupię; już dzisiaj miałam iść po to, ale jeszcze wahałam się między CP i Vitapilem
Obecnie mam włosy do połowy pleców, tak gdzieś za zapięcie od stanika, ale marzą mi się do pasa W sumie nie wiem, w jakim tempie one mi rosną, bo wg mnie to ciągle mają taką samą długość a chciałabym żeby rosły szybciej. Niestety, muszę w końcu podciąć końcówki, bo już ledwo żyją, a dodatkowo chcę zrobić ombre i boję się, że całkiem mi spali końcówki, jak ich nie podetnę W poniedziałek idę do fryzjera i chyba przy okazji zapytam fryzjerkę, czy zna jakiś dobry suplement na porost włosów, ale jak nie - to kupuję CP

Czy ktoś próbował zarówno CP jak i Vitapil i potrafi powiedzieć, które jest lepsze?
O jednym i o drugim czytałam dobre opinie jeśli chodzi o wzrost włosów, ale jeżeli CP działa też na paznokcie (a Vitapil podobno w ogóle na nie nie wpływa), to raczej skłaniałbym się ku CP. Paznokcie często mi się rozdwajają, a jak już uda im się urosnąć, to zaraz zaczynają się łamać jeden po drugim i muszę wszystkie skrócić

Myślę, że ewentualny wysyp jakoś bym przeżyła, chociaż dopiero co pozbyłam się krost, z którymi walczyłam od jakiegoś czasu, ale może przynajmniej oczyści mi to trochę cerę

Do CP przekonuje mnie jeszcze mały rozmiar tabletek, bo nigdy nie lubiłam połykać dużych talb tkaich jak ma Vitapil
Ja brałam Vitapil- 2 cm w miesiąc, po Cp zero rezultatów. Jeśli chodzi o pytanie fryzjerki o przyspieszenie porostu włosów to kiedyś jak ja zapytałam to zrobiła oczy jak 5 zł i powiedziała, że takich sposobów nie ma Po CP nie miałam żadnego wysypu

VI 2012 (start): 23 cm
X 2014: 60 cm
Dziś: 52 cm

Hedvigis jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-11, 09:18   #110
cinnamon cookie
Raczkowanie

Właśnie skończyłam pierwsze opakowanie, dziś lecę po następne mi nie chodziło o paznokcie tylko o włosy, więc narazie nie mogę wiele na ten temat powiedzieć liczę na cud, bo marzą mi się długie włosy

O szczęście trzeba walczyć każdego dnia!
(o długie włosy też)
cinnamon cookie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-11, 15:34   #111
201607111050
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez lele Pokaż wiadomość
I myślisz, że to wysuszenie to od CP?
Tak podejrzewam, nie stosuję nic innego niż przed kuracją
201607111050 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-11, 20:43   #112
lele
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez oh! Pokaż wiadomość
Tak podejrzewam, nie stosuję nic innego niż przed kuracją
No to chyba jednak to... Ale jeżeli jeszcze nie wiesz czym na to zaradzić to mogę Ci podpowiedzieć, że u mnie stan paznokci poprawił właśnie po tym wysuszeniu (oczywiście to co wysuszone musiałam spiłować, chociaż jeszcze odrobina mi została) balsam 2x5 herba studio i smarowanie kremem intensywnie nawilżającym decubal.
Stary 2013-03-12, 23:38   #113
pathyelisia
Przyczajenie

Ja też jutro mam zamiar zamówić te tabletki Boję się tylko tego nadmiernego wypadania na początku stosowania.. No i tego, że wszędzie włosy będą ciemniejsze i grubsze
A może zauważył ktoś z Was, czy CP działa na skórę? Chodzi mi głównie o rozszerzone pory
pathyelisia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-13, 04:36   #114
Beatrice_Parker
Raczkowanie

Ja używam CP od półtora miesiąca po 3 tabletki dziennie. Nie wiem czy za mało ich biorę czy co, ale na razie nie widzę wgl żadnych zmian ani na skórze, ani paznokciach, ani niestety włosach...
Stary 2013-03-13, 07:41   #115
Natuś-77
Zakorzenienie

Hej Dziewczyny, rozpiera mnie duma i muszę się pochwalić. Moje baby hair na skroniach odrosły..nie ukrywam, ale od dłuższego czasu sięgały do brwi i ani drgnęły. Dziś rano zaglądam a one 5 mm do przoduTo zasługa CP, które zaczęłam od 2 tyg. jako już druga kuracja.
Szaleje ze szczęścia, bo bałam się, że one tak ciągle w jednym miejscu.
Natuś-77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-13, 07:55   #116
JudytaKas
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natuś-77 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny, rozpiera mnie duma i muszę się pochwalić. Moje baby hair na skroniach odrosły..nie ukrywam, ale od dłuższego czasu sięgały do brwi i ani drgnęły. Dziś rano zaglądam a one 5 mm do przoduTo zasługa CP, które zaczęłam od 2 tyg. jako już druga kuracja.
Szaleje ze szczęścia, bo bałam się, że one tak ciągle w jednym miejscu.
hihi

dniem twojego życia."
Stary 2013-03-13, 09:54   #117
dekra
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Beatrice_Parker Pokaż wiadomość
Ja używam CP od półtora miesiąca po 3 tabletki dziennie. Nie wiem czy za mało ich biorę czy co, ale na razie nie widzę wgl żadnych zmian ani na skórze, ani paznokciach, ani niestety włosach...
Cierpliwości - na jednych będą działać szybciej, a u innych nie koniecznie. Dziewczyny wcześniej wspominały, że na efekty potrzeba ok 3 miesięcy

....

Pisane przez Nippon ( koleżanka z pracy się nie wylogowała, a ja się zagapiłam i odpowiedziałam przez jej konto... )

Edytowane przez dekra
Czas edycji: 2013-03-13 o 10:22
dekra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-03-14, 14:53   #118
katherine18
Przyczajenie

Hej dziewczyny, zamierzam kupić CP, ale trochę obawiam się tego, że np. wąsik się wzmocni. Co o tym sądzicie?
katherine18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-14, 18:22   #119
clovverr
Przyczajenie

hej dziewczyny! zdaję relacje z mojej kuracji CP! jestem mile zaskoczona, zaczęłam niedawno 2 opakowanie (dokładnie nie powiem wam, od kiedy je biorę, bo czasami zdarza mi się zapominać :P) a włosy rosną jak szalone, nawet znajomi mówią mi,że włosy mi urosły! cudo! dodam,że nie stosuje nic innego, oprócz tych tabletek i ewentualnie jedwabiu po umyciu co do wzrostu włosów na całym ciele ja nie zauważyłam większych zmian, może dlatego,że zawsze w miarę szybko mi rosły :P gorąco polecam te tabletki! będę ciągnąć kurację dalej!
clovverr jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-14, 19:14   #120
Efffka21
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez vyenna Pokaż wiadomość
Mi włosy rosną przeciętnie 0,5 cm miesięcznie mniej więcej, a jak brałam CP to rosły 4cm na miesiąc :P Więc szaleństwo.
Vyenna, seriooo aż taka różnica?? po samym Cp, czy stosowałaś coś jeszcze?

Biorę Cp drugi dzień.

Mam taki sam problem jak amelia987...

---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ----------

Cytat:
Napisane przez clovverr Pokaż wiadomość
hej dziewczyny! zdaję relacje z mojej kuracji CP! jestem mile zaskoczona, zaczęłam niedawno 2 opakowanie (dokładnie nie powiem wam, od kiedy je biorę, bo czasami zdarza mi się zapominać :P) a włosy rosną jak szalone, nawet znajomi mówią mi,że włosy mi urosły! cudo! dodam,że nie stosuje nic innego, oprócz tych tabletek i ewentualnie jedwabiu po umyciu co do wzrostu włosów na całym ciele ja nie zauważyłam większych zmian, może dlatego,że zawsze w miarę szybko mi rosły :P gorąco polecam te tabletki! będę ciągnąć kurację dalej!
kocham Cię za tą informacje więc jednak istnieje dla mnie nadzieja

ile tabletek dziennie brałaś?
ciekawe ile cm Ci ruszyły
Efffka21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości