![]() |
#91 |
Zakorzenienie
|
Dot.: jakich peelingów używacie?
aha, zapomnialam o ciałku: na cialo wyłącznie peelingi wlasnej roboty, bo te kupne sa dla mnie zbyt delikatne, wole cos "ostrzejszego" szczególnie na uda i posladki. wiec stosuje albo osławiony peeling kawowy, albo peeling złożony z dwóch łyzek oliwy, dwóch łyzek cukru, łyżki soli i dwóch łyzek żelu po prysznic. szczególnie dobry na cellulit
![]()
![]() |
#92 |
Rozeznanie
|
Ja do ciała używam świetnego peelinu Aldo Vandiniego granat + oliwa z oliwek. pięknie pachnie, ma dośc duże drobinki ścierające. To niezły produkt, podobnie jak inne (np. świetne masło do ciała) tej firmy.
Z peelingów do twarzy bardzo lubię ten z zestawu do mikrodermabrazji Vichy. Jest dosyć ostry ale dobrze oczyszcza i wygładza skórę. Niedawno skusiłam się na peeling enzymatyczny Clinique -najnowszy produkt z serii Turnaround i nie padam z zachwytu ;-) Wolę peelingi drobinkowe. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Przyczajenie
|
ja uzywam peelingu Matisa.moja kosmetyczka mi go poradzila.wprawdzie bylam na poczatku sceptycznie nastawiona,bo sprzedaz tych kosmetykow prowadzi ona,ale jest naprawde super.to peeling trojaktywny z granulkami wosku jojoba.na poczatku delikatnie pocieram- kulki sie ropuszczaja a pozniej zostawiam na 10 min i dziala jak peeling enzymatyczny.skora jest bardzo delikatna i nie jest sucha-chyba dzieki jojoba.polecam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Raczkowanie
|
peelingi domowo tak ! ale raz na jakiś czas trzeba pójśc do kosmetyczki(np po zimie) by oczyściła pory i odświerzyła skórę.. czy ktoś z Was mógłby polecić mi robiony u kosmetyczki- jakiś mały delikatny zabieg(skóra naczynkowa) w formie peelingu??
fajne rady piszecie.. i ogólnie wynika ze Oceanic AA jest dobrze przetestowany i zaopiniowany ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Zadomowienie
|
Do buzi używam aktualnie, nieregularnie niestety, peelingu St. Ives, dobry z niego ścierak
![]() Ciało peelinguje rzadko, bo okropnie nie lubię tej czynności, albo peelingami domowej roboty, albo ścieraczami ze sklepu, bardzo dobry jest pomarańczowy Lirene.
![]() |
![]() |
#96 |
Zakorzenienie
|
Ja korzystam z peelingów drobnoziarnistych, enzymatycznych : Avon, Yves Rocher no i kończę już mikrodermabrazję z L'oreala do cery suchej
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Wtajemniczenie
|
Nivea Visage, bardzo delikatny i przyjemny, ale efekt krótkotrwały. Mikrodermabrazja trójfazowa Lirene, poleruje jak szlifierka! A jeśli chodzi o frajdę stosowania, to uwielbiam peeling Christy ananasowy - taki w saszetkach. Jeeeju, jak on pachnie!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Zakorzenienie
|
Oj, ja nie pamiętam kiedy ostatnio stosowałam kupny peeling...
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ananasowy z Christie..hmm.brzmi niezle . Czy mozna go kupić gdzieś w necie? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Zakorzenienie
|
ja ostatnio kupilam eris lirene brzoskwiniowo-waniliowy i jestem bardzo zadowolona, zamowilam tez scrub z avonu z brazowym cukrem bo prawie wszystkie dziewczyny zachwalaja, juz sie nie moge doczekac
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#103 |
Zakorzenienie
|
Ja używam peelingu z serii Nivea Visage Young i jestem zadowolona
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Zakorzenienie
|
Avon SPA kremowy peeling z białą herbatą
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#105 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#106 |
Zakorzenienie
|
jak dla mnie - wrazliwca i naczynkowca ten jest w sam raz
![]() ![]()
![]() |
#107 |
Raczkowanie
|
a ja własnie kupiłam i uzyłam OCEANICA AA dla wrazliwców pomarańczowy dla skóry suchej i normalnej (choć ja mam mieszaną) za 19zł , ale nie było innego tzn do tłustej.
Dla mnie uważam the best!! ![]() ![]() wczoraj uzyłam kapsułek ananasa (ortis) nie wiem co sądzić o nim gdyz miałam lekko zaczerwieniona skórę po nim. uzyłam go z mlekiem w proszku i nie pozwalałam żeby zasechł szybko. Fakt ze luszczący się naskórek odpadł ale skóra była zaczerwieniona , może to przypadek akurat nie wiem.. muszę jeszcze go spróbować by sie przekonać... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
a czy on jest dla skóry wrażliwej czy raczej normalnej i suchej, ja bym sie obawiała o naczynka czy mi nie podrażni.. chyba ze są do róznych typów skór.. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Zakorzenienie
|
kiedyś używałam wcześniej peelingów z Ziaji ogórkowego i tego z serii Bio Balans, ale oceniam je średnio, chwalę sobie płatki Cleanic do peelingu, miałam tez wszystkie st.Ives morelowe, najbardziej przypadł mi do gustu ten do cery normalnej, ten do tłustej w białej tubie jest za ostry i piecze po nałożeniu, ten do suchej nadaje się bardziej jako cos do mycia twarzy niż typowy peeling
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#110 |
Wtajemniczenie
|
ja polecam enzymatyczny peeling drożdżowy Bandi oraz z flosleku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#112 |
Wtajemniczenie
|
u mnie tak samo... ale znalazłam (dzięki wizażowi
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Zakorzenienie
|
Obecnie mam 3 na stanie:
- Oceanic, Peeling krem-maska oczyszczjąco złuszczająca z witaminą E oraz alantoiną - mój ulubiony, zużywam już 4 albo 5 tubkę ![]() - Guinot, Gommage Biologique (enzymatyczny) - to najlepszy enzymatyczny peeling, jakiego zdarzyło mi się używać, ale jest dość drogi ![]() - BanDi, Peeling drożdżowy - na razie w fazie testów, ale uczucia już mam mieszane ![]() Kiedyś miałam antybakteryjny z Avonu, ale był zbyt agresywny, no i nie podobało mi się, że w składzie ma alkohol ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
MIRAMEJ- a po ile jest ten gommage ? czy on jest lepszy od kapsułek ananasa ORTIS? dlaczego uważasz ze najlepszy? nie podrażnia skóry? mi kosmetyczka poleciła krem do cery mieszanej Bandi 50ml za 27 zł i jestem zadwolona bo nie zostawia tłustego filmu. polecała mi tez peeling drożdzowy Bandi za 17 zł ale nie wzięłam, myslałam że chce mi go wcisnąć i akurat kupiłam ten z Oceanika, ale mysle ze skuszę się na ten z Bandi jeśli usłysze pozytywne opinie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Zakorzenienie
|
Ja używam peelingu z serii Avon Clearskin, dla mojej skóry jest świetny - buzia jest gładziutka, ładnie oczyszczona i wogle ładniejsza
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Zadomowienie
|
Ja bardzo lubię peeling morelowy St. Ives. Używam na przemian opakowanie pomarańczowe i białe. Zużyłam do tej pory kilka opakowań i nie mam zamiaru szukac innego peelingu, dla mnie ten jest najlepszy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Wtajemniczenie
|
Używam enzymatycznego z serii Lirene Pharmaceris A - jak dla mnie trochę za słaby, ale innego niż enzymatyczny nie mogę używać, bo czasami mi syfki wyskakuja i boję się przenieśc bakterie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Pozdrawiam. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Zakorzenienie
|
do suchej i wrazliwej cery polecam bardzio peeling ALCINA profesjonalna firma kosmetyczna i fryzjerska pewnie niektorzy kojarza
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Raczkowanie
|
A co sądzicie o tych Rossman-owych?
Tym w takiej dużej(chyba niebieskiej)tubce i w słoiczku morelowym-on jest do twarzy czy do ciała? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:57.