|
|
#91 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Kwietniowa Panna Młoda
Ja też wybrałam z kolekcji Ryłko ale niestety zdjeć nie mam;(. Z zakupem bielizny jeszcze pewnie mi sie zejdzie (bo brak czasu na zakupy) ale do kwietnia mam jeszcze troszke czasu. Najważniejsze ze jest juz sukienka
|
|
#92 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w sumie jeszcze sporo czasu. znalazłam super stronkę z butami ślubnymi, może się komuś nada: www.grafshoes.com może się wybiorę do Krakowa )))
|
|
|
|
|
|
#93 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
co do strony rylko, to tez wczoraj zauwazylam, ze nie dziala... a lubie te firme, mam kilka par ich butow i sobie je chwale.
|
|
|
|
|
|
#94 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#95 |
|
Raczkowanie
|
Faktycznie butki maja bardzo fajne ale szkoda że tylko Kraków i Częstochowa.
|
|
#96 |
|
Raczkowanie
|
Butki wybrałam na niskim obcasie, bo, hmmm, na ogół biegam w sportowych cichobiegach
Do wysokich obcasów nie jestem przyzwyczajona i nie wiem czy przeżyłabym w takich butach pół dnia i noc. A jakoś szpice też nie za bardzo mi się podobają (przynajmniej nie takie baaaardzo długie). Umiarkowane są OK!!!Bielizna kupiona w Sosnowcu Tylko kolor nie biały a ecru. Więcej staniczków można pooglądać na stronce www.nipplex.pl
|
|
|
|
|
#97 |
|
Wtajemniczenie
|
a tutaj jeszcze zdjecia butków bez szpiców
jak dla mnie bardzo ładne, tyle, że białe
|
|
|
|
|
#98 |
|
Raczkowanie
|
Kochaniutkie Wizażanki...
W piątek z okazji 2-lecia naszego związku wybraliśmy się z TZ zakupić obrączki. I tym sposobem obrączki już są zamówione i do odbioru za 2 tygodnie Okrutnie mnie ten fakt cieszy. Może to ciut wcześnie, ale co się da powoli można załatwiać... No i w końcu dotarłam do mojej krawcowej. Jestem raczej sceptycznie nastawiona na pomysł szycia sukienki u krawcowej a nie w salonie, ale cóż zrobić (siła wyższa...). Jestem wymierzona, projekt zatwierdzony i pozostaje tylko.... szukanie materiału i dodatków (aplikacji) I tu zaczynają się pewne schody Niestety w zwykłych sklepikach z materiałami jakoś dziwnie na mnie patrzą jak mówię o materiale na sukienkę ślubną (potrzebuję matową taftę/atłas w kolorze ecru oraz tiul w tym samym kolorze). Pozostają tylko hurtownie O aplikacjach nawet nie wspomnę. Mogę dostać Myszkę Miki, ale z kwiatkami lub gałązkami na ślubną sukienkę robi się już problem. Jak już coś jest to jeden wzór i nie ma z czego wybrać No to się wynarzekałam... A tak swoją drogą, jakby któraś z was miała namiary na jakieś miejsca, gdzie można kupić materiał na sukienkę ślubną to czekam z utęsknieniem |
|
|
|
|
#99 |
|
Wtajemniczenie
|
gratuluję obrączek
)) też bym chciała już coś zakupić pochwal się na jakie sie zdecydowaliście![]() co do materiału to raczej nie pomogę, z tego co wiem to krawcowe wiedzą gdzie takie cuda kupić, w sumie to pierwsze słysze żeby samemu szukać... trzymam kciuki żebyś sobie poradziła na pewno będzie ślicznie )Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#100 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#101 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() bardzo mi sie spodobały, nie widziałam takich na żywo, ale na zdjęciu wyglądają super oby się dobrze nosiły ![]() Pozdrawiam! btw. kupowaliście w jakiejś firmie jubilerskiej czy to sklepik z rodzaju no name? |
|
|
|
|
|
#102 |
|
Raczkowanie
|
ane3ka moja suknia byla szyta u krawcowej ktora sama wszystko zamawiala ja chodzilam tylko na przymiarki i z tego co wiem w wypadku szycia sukni slubnej wiekszosc dobrych i szanujacych sie zakladow krawieckich tak robi
|
|
#103 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#104 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#105 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, a jak z rozplanowaniem dnia slubu? Tak sie wlasnie zastanawiam, ze kompletnie nie mam pojecia jak ten dzien powinien wygaldac godzina po godzinie - ile czasu na co przeznaczyc? na ktora umawiac sie z fryzjerka, wizazystka, na zdjecia itd...?
![]() sohf, wiem, ze masz slub o tej samej porze co ja, wiec jak juz opracujesz plan dzialania, to daj znac... ![]() pozdrawiam wszytskie kwietniowe panny mlode! szczegolnie te z 29-ego...
|
|
|
|
|
#106 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
na razie plan dnia nie jest dopracowany ![]() zdjęcia tak koło 14, 15, jeszcze pogadam z fotografem ile to dokładniej czasu zajmie. po zdjęciach od razu pod kościół. a poranek to myślę, ze zarówno na fryzurę jak i makijaż trzeba koło godziny. więc fryzura koło 11, wizażystka koło 12. mniej więcej. ale moze jeszcze coś się zmieni. tak czy inaczej z samego rana będzie trzeba przyjechac do rodziców, bo tam się będę ubierac. kieckę i inne takie się przywiezie wcześniej. paznokcie też wcześniej. chyba piątek sobie wolny wezmę ))ogólnie to sporo tego... |
|
|
|
|
|
#107 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
manicure tez wczesniej zrobie. a jak z blogoslawienstwem? bedzie przed zdjeciami? bo po plenerze chcesz do kosciola jechac... ach, w ogole nie wiem jak to blogoslawienswto powinno wygladac , a wlasnie mi sie o nim przypomnialo...
|
|
|
|
|
|
#108 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
aha, kamerzysty też nie bedzie. Pozdrawiam! |
|
|
|
|
|
#109 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
uff, ulzylo mi, bo myslalam, ze ja jestem jakas inna. w kazdym razie nasze rodziny tez do szczegolnie religijnych nie naleza (w sensie uczeszczania do kosciola) i rowniez uwazam, ze w naszym wypadku wypadloby to sztucznie, wiec wolalbym sobie to darowac. przed chwila jakos mi sie o tym blogoslawienstwie przypomnialo i troszke sie przerazilam... musze pogadac o tym z rodzicami, jak pojade do domku rodzinnego. my tez nie planujemy kamerzysty!
|
|
|
|
|
|
#110 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
już się bałam że teraz gromy sie na mnie posypią ))
|
|
|
|
|
|
#111 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. nie zebym sie bala, ale dla swietego spokoju, hehe.a moze te gromy jeszcze przyjda??? |
|
|
|
|
|
#112 |
|
Przyczajenie
|
Ane3ka widze ze obydwie jestesmy z tego samego miasta i may slub tego samego dnia
. Ja termin w kosciele mam zarezerwowany na 15 co dla mojej rodziny bylo za wczesnie a rodzina przyszlego meza chyba do tej pory jest obrazona .mozesz zdradzic w ktorym kosciele bedziecie slubowac? i gdzie wesele ? pozdrawiam |
|
|
|
|
#113 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() z machaniem gałązkami sie nie spotkałam, nie wiem co to znaczy U nas było błogosławieństwo, bo czemu nie...? rodzice każde z osobna powiedziało "błogosławię cie na nową drogę życia" ,zrobili na czole znak krzyża i mama dała do pocalowania krzyż. Długo nie klęczelismy bo było mi nie wygodnie w sukience i czasu było juz mało. |
||
|
|
|
|
#114 |
|
Wtajemniczenie
|
powiem tak, wierzę w Boga, w kościół juz mniej. a czemu kościelny? bo podoba mi sie taka tradycja, cała ceremonia ma w sobie coś szlachetniejszego niż ślub cywilny. dodatkowo, nie chcę dziecka narażać na jakieś szykany ze strony księży (co się zdarza jak słyszałam) i wolałabym nie mieć potem kłopotów z chrzcinami (co też się zdarza - niestety).
być może komuś się moje pobudki nie spodobają, cóż wolny kraj ![]() Pozdrawiam! btw. nie chciałam nikogo urazić moją opinią co do błogosławieństwa
|
|
|
|
|
#115 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#116 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Pozdrawiam! |
|
|
|
|
|
#117 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#118 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Miło spotkać gliwiczankę Mój ślub odbędzie się w parafii św. Bartłomieja (o 14), a wesele w restauracji "Pod Kasztanami" w Zabrzu. Nie przejmuj się rodzinami, bo mogę powiedzieć z własnego (już) doświadczenia, że wszystkim nie będziesz w stanie dogodzić. U mnie sama rezerwacja mszy to było maglowanie rodziców przez chyba miesiąc (u mnie też było za wcześnie...) Życzę szczęścia, cierpliwości i udanych przygotowań. Liczę, że będziesz się częściej odzywać i pisać jak przygotowania. No i teraz ja czekam na zdradzenie w którym kościele będziecie ślubować i gdzie wesele...
|
|
|
|
|
|
#119 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zgadzam sie z tym, ze nie kazdemu z rodziny jestesmy w stanie dogodzic, ale w koncu najwazniejsze zeby nam wszytsko odpowiadalo, prawda? pozdrawiam!
|
|
|
|
|
|
#120 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tak się składa, że co do niektórych decyzji nie mam zastrzeżeń (np. restauracja) jednak wszystke te przygotowania są męczące. O jakimkolwiek sprzeciwie nie ma mowy. Kończy się to łykaniem przeze mnie 8 tabletek na uspokojenie na raz. Pozwolicie, że nie będę kontynuować tematu, bo tylko się denerwuję. Mam nadzieje, że będzie dobrze, a po 29 kwietnia zaczniemy swoje życie RAZEM!!!
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:57.

w sumie jeszcze sporo czasu. znalazłam super stronkę z butami ślubnymi, może się komuś nada:
a lubie te firme, mam kilka par ich butow i sobie je chwale.

Tylko kolor nie biały a ecru. Więcej staniczków można pooglądać na stronce 

I tu zaczynają się pewne schody