Grudniowe mamusie 2014 cz.II - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-25, 17:11   #91
alekaz1
Zakorzenienie

Dot.: Grudniowe mamusie 2014 cz.II

Kupilismy lozeczko na tablicy. Jutro wstawie wam linka bo przez tableta nie umiem a do kompa nie mam dostepu. Babeczka sprzedawala z materacem i kompletami 2 poscieli plus posciel do wozka. Ale matarac kupie raczej nowy choc ten wyglada jak nowka.
Stary 2014-06-25, 17:12   #92
niteczka83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez TheN4ti Pokaż wiadomość
Wlasnie kolega mi oznajmil, ze na pewno bede miec chlopca, bo jeszcze brzucha u mnie nie widac, a to taka regula i do tego teraz miedzy jego znajomymi sami chlopcy sie rodza. Normalnie zdanie eksperta mnie powalilo A jak ma racje, to juz do konca zycia bedzie mu sie wydawac, ze jest nieomylny Fak faktem tylko jedna osoba obstawia, ze bede miec dziewczynke, reszta, ze chlopiec. Zobaczy sie...
Smieszy mnie to u ludzi, ledwo dowiaduja sie, ze jestem w ciazu, a odrazu "na pewno chlopiec", czy oni maja rengent w oczach i czy ja sie pytalam kogos o zdanie? Cudza ciaza ludzie zmienia
Fajny rentgen - zdecydowanie w poprzedniej ciąży Twój ekspert miałby o mnie mylne zadanie - brzuch wywaliło mi bardzo szybko i mam chłopca, a bratowej dopiero w 7 miesiącu i ma dziewczynkę.

Cytat:
Napisane przez Linka1984 Pokaż wiadomość
dziewczyny termin OM jest 'wazniejszy' bo według usg co chwile data sie zmienia..jak wiecie termin porodu + 2 tyg i nalezy wywoływac poród. Gdybyśmy się opierali na terminie usg to bysmy przechodziły nieraz ciaże o 4 tygodnie..
jak mi lekarz powiedział : to ze dziecko jest wieksze według usg nic nie znaczy,to nie tak ze jest starsze..jest tylko większe,ale gotowe do wyjscia bedzie według OM
Tak dokładnie u mnie tak było

Cytat:
Napisane przez 19Inka90 Pokaż wiadomość
Dawajcie Kobietki wiecej zdjec brzuszkow na klub Co do mojego,hmm zasadniczo daleko mi do tego zeby zaczynal sie zaraz pod piersiami...

Basia no wstpnie niby dziewczynka...ale to byl jakos tez 13 tc...wiec boje sie ze za szybko powiedzialam tz....
Inka - mój gin nam tłumaczył mówiąc o 75% na dziewczynkę abyśmy zupełnie się do tego nie przywiązywali, bo potrafi się zmieniać. To za wcześnie, tylko wstępny obraz. Ale teraz jak mówił o 98% (17 tydz to później niż 13 tydz) to powiedział żebym nie patrzyła już na procenty bo to ewidentnie widać,że dziewczynka.
Zdjęcie jak mi się uda to wrzucę na klub - mam z wczoraj - ale brzuchol przestał mi rosnąć od 2-3 tyg. I nie jest jakiś piękny

Cytat:
Napisane przez szurabura Pokaż wiadomość
Aż + 2 tyg? Wydawało mi się, że tydzień po terminie już wywołują
Szurabura - z tego co ja wiem najczęściej tydzień po - każą się zgłaszać i wywołują. Ale to zależy od danej sytuacji ciężarnej i od zasad szpitala. Jest kilka szpitali, które czekają 2 tyg, ale to wyjątki.

Cytat:
Napisane przez blow_ya_mind Pokaż wiadomość
A co do brzuchów - teraz mój brzuch jest nisko, tzn. nie zaczyna się tuż pod cyckami tak jak za pierwszym razem. Ale wtedy to wszystko podeszło mi bardzo wysoko, obwód pod biustem mi się zwiększył - nie wiem czy to zależy od tego, że za pierwszym razem masz silniejsze mięśnie brzucha i macica nie rozsadza ich tak łatwo czy to kwestia ciąży z dziewczynką podobno dziewczyńskie brzuchy są wysokie a chłopięce niskie.
Blow - mam inaczej poprzednio wysoko - chłopak, teraz nisko - prawdopodobnie dziewczynka

Cytat:
Napisane przez sofia_the_first Pokaż wiadomość
A jak dziewczyny zapatrujecie się na poród? chcecie mieć cesarkę czy raczej naturalnie?
Ja tak jak poprzednio tylko cc, boję się inaczej i nie wyobrażam sobie tego
Sofia- chciałabym sn, poprzednio miałam nieudaną próbę sn - musiało być cc. I ja nie wiem, jedyne czego się boję to komplikacji przy porodzie, tfu tfu... Ale zobaczymy - jak będą musieli podać oksy to zrobią cc także to nie odemnie zależy.
niteczka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 17:13   #93
yanca1
Raczkowanie

Druga część ledwie zaczeta a tu już 3 strony!
Jak czytam wasze objawy na chłopca albo na dziewczynkę to nie wiem co mam powiedzieć:
- brzuch nisko - chłopiec
- pryszcze i wypadające włosy - dziewczynka
- od mięsa mnie odrzuca - dziewczynka
- słodycze mogą nie istnieć - chłopiec
i tak dalej - mam "objawy" na obie płcie Ale w poprzedniej ciąży też tak miałam.
Kiedyś, któraś pytała czy każdy może czytać forum, nie tylko może ale nawet czyta - dostałam maila od firmy produkującej wymieniany przeze mnie magnez Ze dziękują za wybór i proszą o info dlaczego biorę, jak działa itp. Nic się w tym internecie nie uchowa w tajemnicy.

http://jamaska.pl
yanca1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 17:16   #94
niteczka83
Zadomowienie

Cytat:
Co do porodu, to zdecydowanie silami natury, jezeli sie uda to tez bez srodkow przeciwbolowych. Dla mnie to bardzo wazne i tez bez przyspieszania, rozcinania. Oczywiscie jak bedzie potrzeba to sie zgodze na wszystko dla ratowania siebie i dziecka. W Anglii nie mozna sobie wybrac miedzy cc a sn. Cesarka jest tylko gdy zachodzi taka koniecznosc.
TheN4ti - w pl też raczej wybrać sobie nie można - pewno w prywatnych klinikach/szpitalach można. Ale państwowo raczej nie, naciskają na sn. Tzn. teoretycznie po jednej cc (w niedługim odstępie) - lekarze czasem pytają się czy pacjentka chce cc czy próbuje sn. Ale na ile to jest oficjalne a na ile podejście gina to ja nie wiem.
Stary 2014-06-25, 17:17   #95
yanca1
Raczkowanie

I oczywiście za szybko wysłałam
W drugiej ciąży wcale nie mam brzucha wcześniej niż poprzednio, ciągle praktycznie nic nie widać - jak ktoś nie wtajemniczony.
Termin porodu poprzednio miałam na 17 II z OM , a na 13 z USG - urodziłam 3 II - 10 pt, normalna waga i wzrost, a na skórze wręcz cechy przenoszenia - łuszcząca się skóra na dłoniach i stopach. Tak więc terminy mało znaczą, po 36 tc jet ok i tego się trzymajmy.

http://jamaska.pl
yanca1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 17:18   #96
niteczka83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez yanca1 Pokaż wiadomość
Kiedyś, któraś pytała czy każdy może czytać forum, nie tylko może ale nawet czyta - dostałam maila od firmy produkującej wymieniany przeze mnie magnez Ze dziękują za wybór i proszą o info dlaczego biorę, jak działa itp. Nic się w tym internecie nie uchowa w tajemnicy.
Yanca- padłam jaka akcja żeby tak już nawet firmy podczytywały - ten internet
Stary 2014-06-25, 17:23   #97
Roksape
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Suqub Pokaż wiadomość
Ja bym wolała cc aby nie czuć tego bólu ale z drugiej strony boję się, ze brzuch już tak się nie zregeneruje jak przy porodzie sn.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Miałam dwa porody. Pierwszy sn, drugi cc. Powiem tak. Bólu raczej nie ominiesz, chociaż po cc dostajesz środki znieczulające, a po sn albo wcale, albo paracetamol. Tak czy siak będzie nacięte krocze lub brzuch i trzeba to przejść. Przy cc mogą Cię jedynie ominąc skurcze. Zdarzają się, że są bolesne, ale są kobiety, które znoszą je bardzo dobrze. Tego niestety nikt nie wie jak to będziesz przechodzić.

Pamiętam taką sytuację, że jak sama już byłam blisko porodu i była dziewczyna u której już było ze dwa tygodnie po terminie. Bała się okropnie cc, mówiła, że zrobi wszystko aby ją mieć. Tak panikowała i taka była z niej płaczka, że jak podali jej oksy i podłączyli do ktg sprawdzać jak skurcze to strasznie wyła. Położne i ja sama już tak myślałam, że to jakaś płaczka nie poważna, bo będąc przy niej dwa dni na oddziele płakała z byle powodu. A ją tak bolało, nie krzyczała tylko sobie płakała pod tym ktg ( trwa z jakieś 25 min) nareszcie mówi, że ją tak dziwnie prze jak by chciała do wc. Położna z niedowierzaniem sprawdziła jej rozwarcie i było pełne. Po dwóch partych miała córkę przy sobie i dziękowała pielęgniarkom, że miała taki poród, bo chyba nawet jej nie nacinali. Ja przy oksy miałam skurcze 4h do pełnego rozwarcia.

Na poprzednim wątku było kilka dziewczyn co rodziły pierwszy raz i bez oksy ich poród trwał 2- 3h. Powiem jeszcze, że o tym bólu się moment zapomina naprawdę. Do tego rodząc naturalnie widzisz jak to dziecko przychodzi na świat, kładą Ci je na brzuchu i przystawiają do piersi - bezcenne.

Cc miałam z córką bardzo szybko. Pokazali mi ją tylko i zabrali. Dostałam kroplówkę z przecibólowcami i musiałam leżeć 12 h. Tu dziecko wyciągają sami- takie ułatwienie.

Ja jednak o ile lekarz nie stwierdzi, że innego wyjścia nie ma to wolała bym sn. Brzuch przy obu porodach schodzi się tak samo.

Cytat:
Napisane przez Justyssia87 Pokaż wiadomość
Można jeśc w ciąży krewetki a jakie zdrowe chodzi tylko oto ze łatwiej z nich dostać zatrucie pokarmowe bo łatwiej sie psuja i można kupić nieświeże

Ja bym chciała urodzic naturalnie marzyłam o tym po nieudanym pierwszym porodzie..ale potem sie nasłuchałam ile dzieciaczków zmarzło bo za późno zrobili cesarke i teraz bym chyba chciała od razu cesarke zeby nie ryzykowac :/ ale mysle tez o 3cim dziecku..to co 3 cesarki?niebardzo :/

trzy cesarki są możliwe. Koleżanka po dwóch cc, szykuje się do starań o 3 dziecko

Cytat:
suqub... po cc brzuch tak samo się wciąga Ja miałam po cc taki wór kładziony 3 kg w szpitalu i po 3 dniach mało co zostało z niego
Oooo to ciekawe mi nic nie kładli, ale brzuch sam wrócił do siebie

Roksape jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-06-25, 17:25   #98
sofia_the_first
Raczkowanie

yanca, szok... mogliby jeszcze kasę na konto wpłacić z wdzięczności :haha:

niteczka, paradoksalnie jak się chce cc w państwowym szpitalu to nie trzeba się specjalnie naprawcować by takie mieć. Nie mówię o łapówkach. W szpitalu w którym chcę mieć cc jest w oficjalnym cenniku opcja cc
Tyle, że jest to dodatkowo płatne cc na zyczenie za darmo to jest problem, płatne w państwowym- nie

Sara
Laura
sofia_the_first jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 17:27   #99
antosia5
Rozeznanie

Cytat:
Co do porodu, to zdecydowanie silami natury, jezeli sie uda to tez bez srodkow przeciwbolowych. Dla mnie to bardzo wazne i tez bez przyspieszania, rozcinania. Oczywiscie jak bedzie potrzeba to sie zgodze na wszystko dla ratowania siebie i dziecka. W Anglii nie mozna sobie wybrac miedzy cc a sn. Cesarka jest tylko gdy zachodzi taka koniecznosc.
Ja wlaśnie też bym tak chciała
antosia5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 17:27   #100
19Inka90
Wtajemniczenie

Hahah Yanca to te objawy tak jak u mnie
-brzuszek nisko (taka pileczka)-chlopiec
-wlosy i cera to jakas tragedia-dziewczynka
-reakcja kolezanek (Ooo jak Ci ta ciaza urody odebrala)-dziewczynka
-zachcianki na slodkie i slone jednoczesnie - i chlopiec i dziewczynka
Takze objawy swietne

Co do porodu to Ja bym bardzo chciala silami natury Ale wiadomo jak cos bedzie nie tak to zgodze sie na wszystko.

Yanca chyba sobie zartujesz Aczkolwiek do tekiej tresci jak nazwa magnezu to watpie ze ktos siedzi i czyta tylko pewnie jest automatycznie Bot ustawiony (Zablysnela Dziewczyna Informatyka)

Emilka
19Inka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 17:34   #101
antosia5
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Roksape Pokaż wiadomość
Miałam dwa porody. Pierwszy sn, drugi cc. Powiem tak. Bólu raczej nie ominiesz, chociaż po cc dostajesz środki znieczulające, a po sn albo wcale, albo paracetamol. Tak czy siak będzie nacięte krocze lub brzuch i trzeba to przejść. Przy cc mogą Cię jedynie ominąc skurcze. Zdarzają się, że są bolesne, ale są kobiety, które znoszą je bardzo dobrze. Tego niestety nikt nie wie jak to będziesz przechodzić.
No wlasnie nie zawsze, czytalam i slyszalam ze teraz są rozne metody itd, dzieki którym mozna też uniknąc nacinania krocza. Wsrod znajomych tez mam taką której nic nie nacinali i wszystko było ok
antosia5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 17:35   #102
Suqub
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez antosia5 Pokaż wiadomość
No wlasnie nie zawsze, czytalam i slyszalam ze teraz są rozne metody itd, dzieki którym mozna też uniknąc nacinania krocza. Wsrod zjanomych tez mam taką której nic nie nacinali i wszystko było ok
A co zrobić by nie nacinali?

I picture you in the sun wondering what went wrong...
Suqub jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 17:41   #103
sofia_the_first
Raczkowanie

suqub... wykupić indywidualną opiekę położnej :P

a tak serio, mam wrażenie że robią tak z ich własnej wygody... nie liczy się pacjent tylko żeby przed zmianą zdążyła...

Sara
Laura
Stary 2014-06-25, 17:45   #104
Suqub
Zakorzenienie

Nie no jak ma mi samo pęknąć to wolę aby mnie nacieli jak już tak.
A co do położnej jakby było mnie stać to czemu nie?

Stary 2014-06-25, 17:48   #105
sofia_the_first
Raczkowanie

Nie no, chodzi mi o to, że jak zapłacisz to się postara a jak nie to zobaczy :P
wiele przypadków miałam takich w rodzinie i wśród przyjaciółek i stad wniosek

Sara
Laura
Stary 2014-06-25, 17:48   #106
promolcia
Zadomowienie

ale kurczaki w moim szpitalu nie ma opcji wykupienia położnej, wszystkie położne równo mają sie zajmować wszystkimi pacjentkami, no chyba że tą wykupioną osobą będzie osoba towarzysząca (zamiast męża), ale wciąż - nie będzie to osoba decydująca o podejmowanych czynnościach

Edytowane przez promolcia
Czas edycji: 2014-06-25 o 17:53
promolcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 17:52   #107
TheN4ti
Rozeznanie

Haha Niteczka83 właśnie zobaczyłam moja piękna pisownię, zrzucam to na słownik
Widzisz z tego co dziewczyny piszą niektóre szpitale i lekarze umożliwiają wybór. Podejrzewam, że dużo zależy od miejsca. Tutaj jak ktoś nie chce rodzic naturalnie to będzie mieć problem choć dają wszystkie leki przeciwbólowe jakie się tylko chce. Nic się nie będzie czuło

Stary 2014-06-25, 17:52   #108
Suqub
Zakorzenienie

Cytat:
Nie no, chodzi mi o to, że jak zapłacisz to się postara a jak nie to zobaczy :P
wiele przypadków miałam takich w rodzinie i wśród przyjaciółek i stad wniosek
Nasza wspaniała służba zdrowia

Stary 2014-06-25, 18:01   #109
sasia25
Rozeznanie

Cytat:
Ja dziś zauważyłam, że mi włosy mniej się przetluszczaja. Kiedyś drugi dzień po umyciu i była tragedia a teraz trzeci i jakoś wyglądam no i cera mi się pogorszyła

Ja też to zauważyłam, w ogóle nie moge narzekać na moje włosy

Cytat:
Oj nie wiem czy chcialybyscie taka foczke ogladac:P
Ja nie moge uwierzyc, ze na urlop jade, nie dociera do mnie
Musze tylko uwazac co jem, polozna radzila aby nie jesc krewetek, a ja je tak lubie
Macie jeszcze jakies rady?
Chcemy chcemy

Cytat:

A jak dziewczyny zapatrujecie się na poród? chcecie mieć cesarkę czy raczej naturalnie?
Ja tak jak poprzednio tylko cc, boję się inaczej i nie wyobrażam sobie tego
Ja nastawiam się na naturalny poród, ale jak trzeba będzie cc, to tak będzie. Raczej nie chce rodzić w ogóle

Cytat:
Nie chcesz znieczulenia??

Cytat:
Napisane przez alekaz1 Pokaż wiadomość
Kupilismy lozeczko na tablicy. Jutro wstawie wam linka bo przez tableta nie umiem a do kompa nie mam dostepu. Babeczka sprzedawala z materacem i kompletami 2 poscieli plus posciel do wozka. Ale matarac kupie raczej nowy choc ten wyglada jak nowka.
Ty to chyba już jesteś w pełni gotowa na przyjście dziecka na świat wózek, łóżeczko, ubranka ja mam tylko skarpetki dla małej

Dziewczyny, a Wy będziecie brały znieczulenie zewnętrznooponowe??
Ja na pewno tak, to jedyny ratunek dla moich złych myśli o tym strasznym porodzie. W PL wciąż jest ono płatne?
sasia25 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-06-25, 18:07   #110
alekaz1
Zakorzenienie

Sasia tylko lozeczko i wozek i pare ciuszkow ale malutko. Kupuje poki mam przyplyw gotowki.
Stary 2014-06-25, 18:07   #111
kasienka1701
Zadomowienie

Ale produkujecie posty

Byłam na wizycie u mojej ginekolog. Wszystko w porządku na szczęście. Przytyłam cały 1 kg , dzięki Bogu Ph pochwy się unormowało. Dzić chyba rośnie, bo macica wielkością odpowiada wiekowi ciąży no i tętno Bąbla 143, więc git. Na usg połówkowe jestem umówiona na 17 lipca...pewnie znowu zleci jak z bicza strzelił

Hehehe ja tak samo mam objawy na obie płcie, w pierwszej ciąży tej miałam objawy na obie płcie, więc szanse na córkę/syna są 50/50 A ja i tak wiem ,że to dziewczyna

kasienka1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 18:08   #112
Hasiap
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez blow_ya_mind Pokaż wiadomość
hmm... myślałam, że po ivf ciąża może przebiegać normalnie i możliwy jest poród fizjologiczny. Dlaczego miałoby być inaczej? Poza tym ivf nie jest wymiony w grupie ostatniej - tych czynników bezpośrednio wpływających na poród. Dlaczego rodząca po ivf miałaby być traktowana jak jajko (no chyba, że sama siebie tak traktuje).

Mnie w tym dokumencie najbardziej zainteresowało to o wywoływaniu/indukcji porodu - szkoda, że nadal jest to proceder wykorzystywany standardowo a nie z wyraźnych wskazań medycznych, jako że też jest czynnikiem ryzyka...
Ja słyszałam o kobiecie (koleżanki koleżanka z pracy), która jest po 3 nieudanych próbach inf i dopiero czwarta się przyjęła - całe szczęście. Poród ma na październik, ale lekarz już podpytywał jak ona sobie wyobraża poród. Dodam że nie jest to mój lekarz prowadzący tylko z miasta wojewódzkiego ze szpitala. I ona szybko odpowiedziała "Jak to jak sobie wyobrażam poród? Nogi rozkraczę i dziecko wyskoczy" Lekarz się zdziwił i właśnie powiedział że to nie takie hop siup i chciałby, ale jednak ona miała cesarkę. Ze względu na to, że przy porodach sn różnie może być (np niedotlenienie czy inne) i że ona i jej mąż by po prostu nie przeżyli tego psychicznie, gdy po tylu walkach o dziecko coś miało być z nim nie tak. I właśnie wiem że przy inf zalecają jednak cc.

Cytat:
Napisane przez skrzatek24 Pokaż wiadomość
W sumie nie mam porównania, ale miałam poród wywoływany w 38/39 tygodniu i położne mówiły, ze po oksytocynie skurcze sa dużo bardziej bolesne, ale krótsze i sam poród też trwa krócej. Rzeczywiście biorąc pod uwage, że nie miałam rozwarcia i żadnego skurczu na początku, a urodziłam po ok. 4 godzinach od podania oksy to chyba króciutko. Powiem krótko - dało sie to przeżyć.
Koleżanka co teraz rodziła w tamtym tyg, była to jej druga ciąża. Pierwsza po terminie ale urodziła naturalnie - chłopca. Druga ciąża - dziewczynka - po terminie 4 dni była już na oddziale z wywoływaniem, w pon nic się nie zdarzyło, więc we wtorek próba nr dwa. O 8 podali oksytocynę i po 15 urodziła. Powiedziała, że ból nieporównywalny do porodu bez oksy. Że pomimo faktu, że jest już po obu porodach lepiej wspomina ten pierwszy jednak bez wspomagaczy.

Cytat:
Oj nie wiem czy chcialybyscie taka foczke ogladac:P
Ja nie moge uwierzyc, ze na urlop jade, nie dociera do mnie
Musze tylko uwazac co jem, polozna radzila aby nie jesc krewetek, a ja je tak lubie
Macie jeszcze jakies rady?
Też nie wiedziałam, że w ciąży nie można krewetek a właśnie wczoraj do męża mówiłam, że zamarzyły mi się te krewetki z lidla co się pojawiają co jakiś czas w lodówkach na tackach.. ach och mniam

Cytat:
Napisane przez promolcia Pokaż wiadomość
ja bym chciała, żeby nikt mi nic nie przecinał i nie wyganiał mojego dziecka z brzucha, chciałabym przeżyć sts i normalnie karmić piersią, ale wiadomo...chcieć nie zawsze znaczy móc
Ja pomimo cc planuję karmić piersią i nie będę się zniechęcać. Dużo kobietom się to udaje więc i ja chcę próbować, tylko dużo trzeba dziecko przystawiać do piersi podobno
Stary 2014-06-25, 18:09   #113
Suqub
Zakorzenienie

To ja chyba jedyna która nic dla dzidzi jeszcze nie ma

Stary 2014-06-25, 18:20   #114
promolcia
Zadomowienie

Cytat:

ja też nie mam kompletnie nic dla dzidziuni
za to nagromadziłam cały stos smarowideł brzuchowych
Stary 2014-06-25, 18:22   #115
Suqub
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez promolcia Pokaż wiadomość
ja też nie mam kompletnie nic dla dzidziuni
za to nagromadziłam cały stos smarowideł brzuchowych
Ja tylko używam olejku z Rossmanna. Nie podoba mi się zapach ale podobno skuteczny

Stary 2014-06-25, 18:26   #116
promolcia
Zadomowienie

Cytat:
Ja tylko używam olejku z Rossmanna. Nie podoba mi się zapach ale podobno skuteczny

ja mam i oleje i balsamy, ponoć najskuteczniej jest na zmianę nawilżać i natłuszczać
Stary 2014-06-25, 18:37   #117
Linea86
Raczkowanie

Cytat:

O a juz sie martwilam, ze tylko ja nic nie mam...Niestety mam przesadna mame w tej kwestii i nie pozwala mi nic kupowac jeszcze przez jakis czas. Pozostaje mi przegladanie allegro itd:P
Linea86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 18:40   #118
niteczka83
Zadomowienie

Cytat:
niteczka, paradoksalnie jak się chce cc w państwowym szpitalu to nie trzeba się specjalnie naprawcować by takie mieć. Nie mówię o łapówkach. W szpitalu w którym chcę mieć cc jest w oficjalnym cenniku opcja cc
Tyle, że jest to dodatkowo płatne cc na zyczenie za darmo to jest problem, płatne w państwowym- nie
Sofia - nie wiedziałam. Ale z tego co wiem w szpitalu w którym planuję rodzić nie ma wykupnego cc (żadnego cennika) ale tam nawet znieczulenia nie mają I są mocno na sn. Choć jak coś się dzieje niedobrego to szybko reagują z cc.
Mnie gin niby ze względu na niedawne cc pytał się czy nastawiam się na cc czy próbujemy sn - wybrałam to drugie, sn

Cytat:
A co zrobić by nie nacinali?
Część szpitali nawet stosuje się do takiego programu nie nacinania krocza. Mnie osobiście wydaje się, że dużo młodszych położnych dąży do nie nacinania, tak samo jak cześciej pozwalają rodzić w różnych pozycjach. Jak chodziłam na szkołę rodzenia to mówili nam o jakimś masażu szyjki - żeby samemu sobie robić jakimś specjalnym olejkiem, i że to pomaga potem się dobrze rozciągnąć i uniknąć nacięcia. Nie stosowałam.

Cytat:
Haha Niteczka83 właśnie zobaczyłam moja piękna pisownię, zrzucam to na słownik
Widzisz z tego co dziewczyny piszą niektóre szpitale i lekarze umożliwiają wybór. Podejrzewam, że dużo zależy od miejsca. Tutaj jak ktoś nie chce rodzic naturalnie to będzie mieć problem choć dają wszystkie leki przeciwbólowe jakie się tylko chce. Nic się nie będzie czuło
TheN4ti - widzisz, nie zauważyłam dopiero jak zwróciłaś uwagę, z automatu przeczytałam dobrze - uśmiechałam się tylko w kwestii tego kolegi że taki ma niby rentgen. I nie patrz tak na pisownię bo ja piszę na szybko, chaotycznie, niegramatycznie i często robię błędy.
Słyszałam, że jak ktoś tam u Was nie chce znieczulenia to jest dla nich takie dziwne, że jak to bez znieczulenia. Tylko nie wiem ile w tym prawdy.

Cytat:
Napisane przez sasia25 Pokaż wiadomość
J
Ja nastawiam się na naturalny poród, ale jak trzeba będzie cc, to tak będzie. Raczej nie chce rodzić w ogóle

Dziewczyny, a Wy będziecie brały znieczulenie zewnętrznooponowe??
Ja na pewno tak, to jedyny ratunek dla moich złych myśli o tym strasznym porodzie. W PL wciąż jest ono płatne?
Padłam z tego "Raczej nie chce rodzić w ogóle"
W szpitalu w którym planuję rodzić nie dają znieczulenia przy sn. Nie ma - nawet płatnie.

Cytat:
Napisane przez Hasiap Pokaż wiadomość
Ja pomimo cc planuję karmić piersią i nie będę się zniechęcać. Dużo kobietom się to udaje więc i ja chcę próbować, tylko dużo trzeba dziecko przystawiać do piersi podobno
A pewnie, że można karmić po cc. I to tylko piersią Leżałam z dziewczyną, która miała zaplanowane cc i normalnie po 8 godz z niej leciało. Do tego 3 doby nawału dostała. Jedyne co to niby mówią, że pokarm może poprostu pojawić się troszkę później np. dobę po. Ale równie dobrze może być szybko.
Ja miałam problem ale to nie miało nic wspólnego z cc.

Edytowane przez niteczka83
Czas edycji: 2014-06-25 o 18:41
Stary 2014-06-25, 18:41   #119
Suqub
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linea86 Pokaż wiadomość
O a juz sie martwilam, ze tylko ja nic nie mam...Niestety mam przesadna mame w tej kwestii i nie pozwala mi nic kupowac jeszcze przez jakis czas. Pozostaje mi przegladanie allegro itd:P
Tak jak moja chociaż ostatnio bardziej się tłumaczyła, że jak płeć poznam to dopiero
Ostatnio widziałam cudne body, zostały ostatnie dwie sztuki i groszowe sprawy kosztowały a ona kazała mi zostawić a ja głupia się posłucham

Stary 2014-06-25, 19:24   #120
NaamaH6669
Rozeznanie

A ja dopiero zobaczyłam, że jest nowy wątek :P
Witam się

SYNEK STAŚ 25.12.2014 SN 3660 g 57 cm <3
NaamaH6669 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości