![]() |
#91 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Majtki po kuzynce i sąsiadce?
Ktoś prosił o statystyki, proszę bardzo:
http://www.pogromcyzarazkow.pl/downl...ia_polakow.pdf http://natemat.pl/51447,smierdzenie-...eczka-do-zebow Radzę myć ręce po podaniu komuś ręki.
Proszę zajrzyj do tego wątku i wypełnij ankietę: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=733894 Edytowane przez MissChievousTess Czas edycji: 2014-06-26 o 19:36 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#93 |
Zakorzenienie
|
No to ja po sobie powiem, zdarzyło mi się nosić bieliznę po kimś i nigdy nie miałam problemów z chorobami bakteryjnymi miejsc intymnych - wszystko to kwestia higieny i dbałości o stan odzieży czy rzeczy, których się używa na co dzień. Owszem zdarzało mi się miewać anginę ale to raczej nie od majtek czy staników :P:P:P
![]() |
#94 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
Ale w normalnej sytuacji... skąpstwo. Aczkolwiek pisałam - sama najczęściej posyłam dalej, wolę ja dać konkretnej rodzinie albo wystawić przed dom (znika natychmiast prawie) bo wiem, że czyste, że bez chorób - niż by ci ludzie mieli kupować w SH lub... nie kupić wcale. absolutnie w jednych używanych - po córce przyjaciółki - moja jedna córa chodzi, ale sytuacja wyjątkowa, buty zimowe śniegowce, użyte max. 5razy przez chwilę, wiem, że dziewczynka czysta no i najważniejsze - nie zdążyła odkształcić buta. Nigdy ani sobie, ani dzieciom nie kupuję w SH butów. Ani nigdzie indziej używanych, wolę kupić nowe tańsze, jeśli nie mam dużych pieniędzy. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() A, strój kąpielowy córce w SH kupiłam ostatnio - nowy, 2 częściowy, z metkami i zabezpieczeniem foliowym na majtkach, ewidentnie nie ściąganym Nie z oszczędności - z urody ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
kobieta za ladą
|
dobra
kupiłam majty dla mojego dziecka w SH nowe nieużywane( tak widać które są nieużywane i nie prane) kilkanaście par ,wyprałam 2 razy,służyły nam do nauki sikania,nie wiem z tydzień potem poszły w kosz sama dla siebie nie kupuje w SH gaci ,biustonoszy dziecku i chłopu nie jedynym wyjątkiem jest koszula nocna w formie koszuli męskiej w krate z koronką ![]()
![]() |
#96 |
Raczkowanie
|
Dziwi mnie to, co niektórzy piszą "na lekach nie oszczędzam"
![]() ![]() Co do tematu, nie kupuję używanej bielizny/butów/strojów kąpielowych/czapek. Niestety od aromatów panujących w każdym SH robi mi się niedobrze, więc rzadko zaglądam (a czasem faktycznie można znaleźć coś wyjątkowego).
![]() |
#97 |
Zakorzenienie
|
Założę wszystko co było używane prócz butów, skarpet i majtek. Po prostu nie.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#98 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Raczkowanie
|
Ja sobie tego nie wyobrażam żeby założyć po kimś bieliznę, już wole kupic sobie nowe majtki za 5 łz, nowy stanik za 12 zl niz czuć sie nie komfortowo
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Samej zdarzyło mi się kupić używany stanik (bo w Polsce za 60-65 GG nadal trzeba płacić krocie), czy majtki w lumpexie nie noszące śladów używania. Nie mam na tym punkcie schizów i nie czuję się winna. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
BAN stały
|
Bromheksyna w organizmie człowieka przemienia się w ambroksol.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Konto usunięte
|
Do głowy by mi nie przyszło, żeby nosić po kimś majtki. Ktoś wyżej pisał, że można je "wyparzyć", wyprać itd. Fuj.
Szczoteczkę do zębów też po kimś używacie? ![]() Używanie po kimś majtek to jak mycie zębów czyjąś szczoteczką. Edytowane przez 0b4ed7929d71ce1abf8e9bf9d423b228cc5dc67a_6068f37255cfe Czas edycji: 2014-06-27 o 01:28 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 |
Konto usunięte
|
[1=0b4ed7929d71ce1abf8e9bf 9d423b228cc5dc67a_6068f37 255cfe;47061698]Do głowy by mi nie przyszło, żeby nosić po kimś majtki. Ktoś wyżej pisał, że można je "wyparzyć", wyprać itd. Fuj.
Szczoteczkę do zębów też po kimś używacie? ![]() Używanie po kimś majtek to jak mycie zębów czyjąś szczoteczką.[/QUOTE] Właśnie, można pozbyć się zarazków i bakterii i wszelkich śladów ale dyskomfort psychiczny by mi pozostał. A w ogóle to nie powinnam czytać tego wątku, bo od tych wszystkich opisów to odechciało mi się kupować ciuchy a coś przecież nosić muszę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;47057272]CZASEM konieczność. Znam takie rodziny, gdzie wszystko w SH kupowane, łącznie z butami. Z braku kasy.
Ale w normalnej sytuacji... skąpstwo. Aczkolwiek pisałam - sama najczęściej posyłam dalej, wolę ja dać konkretnej rodzinie albo wystawić przed dom (znika natychmiast prawie) bo wiem, że czyste, że bez chorób - niż by ci ludzie mieli kupować w SH lub... nie kupić wcale. absolutnie w jednych używanych - po córce przyjaciółki - moja jedna córa chodzi, ale sytuacja wyjątkowa, buty zimowe śniegowce, użyte max. 5razy przez chwilę, wiem, że dziewczynka czysta no i najważniejsze - nie zdążyła odkształcić buta. Nigdy ani sobie, ani dzieciom nie kupuję w SH butów. Ani nigdzie indziej używanych, wolę kupić nowe tańsze, jeśli nie mam dużych pieniędzy. ale to chodzi też o to, że każdy ma swój odcisk stopy ![]() żartujesz? nic NOWEGO nie piorę od razu ![]() ![]() A, strój kąpielowy córce w SH kupiłam ostatnio - nowy, 2 częściowy, z metkami i zabezpieczeniem foliowym na majtkach, ewidentnie nie ściąganym Nie z oszczędności - z urody ![]() Nie żartuję :P Po tym co się naooglądałam w przymierzalniach i ciuchach koło przymierzalni- krew na dżinsach w wiadomym miejscu, bluzki uwalone od podkładu, potu, czasem wręcz śmierdzące (nie wiem jak można tak "zaśmierdzieć" bluzkę podczas mierzenia), majtki mierzone na gołą dupę (niestety, ale moja "znajoma oficjalnie się tym chwali"). Czasem kobiety mierzą sukienki np. bez stanika, bo i tak będą nosić bez, to co to za różnica ![]() Nawet jak ten ciuch potem jako tako wygląda, bo sprzedawczynie go doprowadzą do porządku, to ja i tak mam obrzydzenie. Uroki sieciówek... ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Konto usunięte
|
Ja tez piore nowe ciuchy
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Dziewczyny kupują dobre staniki angielskie występujące w szerokiej rozmiarówce które kosztują 150zł. Za 12zł takiego się nie kupi. Ja u chinczyka nie mam czego szukać. Muszę wydać minimum 60zł (za polskie badziewie). Edytowane przez 019cbfde5cc6e455fa19b011903180c9b735c7f6 Czas edycji: 2014-06-27 o 07:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#111 |
Konto usunięte
|
skądkolwiek, jakbym przymierała głodem nosiłabym sportowy stanik za 15 zl z przeceny w h&m, cokolwiek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Różowy Jednorożec
|
Ja tam zdecydowanie bardziej kupię używaną bieliznę w SH (jeżeli jest czysta, nie ma żadnych dziwnych plam, wygląda na nieużywaną i jest z dobrego gatunkowo materiału i solidnie, ładnie wykonana) niż badziewie u chińczyka na straganie. Raz kupiłam, cieliste bezszwowe stringi za 12 zł. Miałam jątrzące się odparzenia na całej... no wiadomo na czym.
![]() Stroje kąpielowe w SH często zdarza mi się kupić. Jestem bardzo niewymiarowa i jak już gdziekolwiek uda mi się znaleźć strój który wygląda na mnie dobrze to go kupię - czy jest za 15 zł w SH czy za 250 w bieliźnianym. Nie widzę nic ale to nic obrzydliwego i złego w kupowaniu w SH (wiadomo, wykluczając kupowanie ubabranych, śmierdzących i dziurawych i skotłaszonych cudów techniki). Lubię polować i lubię trafiać na okazje. Często rzeczy wygrzebane w SH są o wiele, wiele lepsze jakościowo i wizualnie niż niektóre tandetne rzeczy z sieciówek w których chodzi pół miasta. Jedynie butów bym nie kupiła w SH. Ale to tylko dlatego że każda stopa odkształca but w inny sposób. Buty muszę mieć z zaufanych źródeł i koniecznie skórzane z racji na słabe i wrażliwe stopy. Uwielbiam mode, jestem osobą dobrze zarabiająca, stać mnie na kupowanie w normalnych, nawet droższych butikach i sklepach. Tylko po co? Wolę oszczędzić na ciuchach a kase odłożyć na wyczesane wakacje czy wyjazdy kilka razy do roku.
![]() |
#113 | |
Konto usunięte
|
no to tylko twoja głupota bo za 12 zl masz parę bardzo fajnych bawełnianych majtek w esotiqu...
---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ---------- swoją drogą majtki sa naprawdę tanie i nie wiem ile musiałabym ich zużywać żeby kupowanie używanych nazwać oszczędnością. o ile kumam zakup bluzki w lumpie za 5/10 zł zamiast za 40/50, o tyle nie ogarniam kupienia używanych gaci za 3 zł w lumpie, gdzie za 15 zł masz dwupak bardzo fajnej bielizny w esotiqu czy gdzieś tam... co to za oszczędność?:P jakbym przymierała głodem to kupiłabym za 15 zł te dwie pary i prała codziennie ręcznie żeby wyschły na kolejny dzień... zamiast kupić 5 par używanych..... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 |
Raczkowanie
|
Tak, ale co z tego?
A) Bromheksyna -> Ambroksol B) Kodeina -> Morfina Jak widzisz, substancja czynna i jej metabolity, to nie to samo i nie mogą być zamiennikami ![]() Co do staników, nie wiedziałam, że w szmateksach można dostać jakieś porządne, z dobrych firm, dla dużych biustów (też mam problem z kupnem stanika, a wszystkie tanie (chińskie) są na osoby z płaskobiuściem ![]() ![]()
![]() |
#115 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Różowy Jednorożec
|
Akurat majtek w lumpie jeszcze nie kupowałam.
Ale staniki i stroje kąpielowe owszem. ![]() ![]() Kuzynka pracowała w Triumph akurat. Niejedną mrożącą w żyłach historię mi opowiadała na temat majtek ubabranych przez klientki różnymi hmm.. wydzielinami. Które pracownice musiały doprowadzać do stanu użytkowania ![]() W życiu bym nie odpuściła kupienia markowego stroju kąpielowego w SH który wygląda jak nowy, pasuje jak ulał i kosztuje grosze.
![]() |
#117 |
Zakorzenienie
|
Żeby bylo jasne, nie noszę uzywanej bielizny. Zastanowil mnie stanik za 12zł. Ale jesli autorka posta miala na mysli taki z bazaru, wypchany gąbką, z olbrzymim obwodem, to ja chyba wolalabym uzywany, wyprany.
![]() |
#118 |
Zakorzenienie
|
Kupuję staniki w lumpie, nie obrzydza mnie to bardziej, niż ciuchy mierzona w sieciówce w czasie wyprzedaży
![]() Kostium kąpielowy kupiłam w lumpie, bo miał naklejkę i metki, nie brzydzi mnie to - mimo że zdaję sobie sprawę, że w sortowni mieszkał w tym samym worze, co inne majciochy ![]()
![]() |
#119 |
Zakorzenienie
|
[1=0b4ed7929d71ce1abf8e9bf 9d423b228cc5dc67a_6068f37 255cfe;47061698]Do głowy by mi nie przyszło, żeby nosić po kimś majtki. Ktoś wyżej pisał, że można je "wyparzyć", wyprać itd. Fuj.
Szczoteczkę do zębów też po kimś używacie? ![]() Używanie po kimś majtek to jak mycie zębów czyjąś szczoteczką.[/QUOTE] Zgadzam się,obrzydliwe. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:29.