![]() |
#91 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Suknia z Allegro
Cytat:
![]() ja niby wszystko dopracowałam z panią zajmującą się organizacją przyjęć, z hotelem, z restauracją, z florystką - co zajęło mi meeega dużo czasu, bo kocham kwiaty i będzie ich sporo, z cukiernią (tort zdobiony kaskadami kwiatów) itd., wszystkie szczegóły mojego wyglądu ustalone już dawno temu z wizażystką i fryzjerką, w tym tygodniu jeszcze zamawiałam ręczni zdobioną Księgę Gości - powinno być idealnie, a liczę się z tym, że człowiek nie wszystko przewidzi .. Edytowane przez gabriell1982 Czas edycji: 2014-08-19 o 16:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-S5360 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Raczkowanie
|
Listopad
![]() Wysłane z mojego GT-S5360 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-S5360 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-S5360 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak na szybko, bo mi się nie chce bardziej przyglądać - krzywe miski gorsetu i źle wszyte fiszbiny (za cienki materiał, prześwitują). Dla mnie ta suknia to kolejny dowód dlaczego NIE powinno zamawiać w ciemno. Przykro mi.
![]() |
![]() |
#100 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Przepraszam, że to napiszę, możesz się obrazić, ale suknia jest fatalna. Okropny bardzo sztuczny materiał mnie odstrasza. Ja bym w nie poszła do ślubu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
Wtajemniczenie
|
Niestety muszę się zgodzić. Ta suknia jest idealnym przykładem na to, że lepiej nie kupować ślubnych wysyłkowo. Źle uszyta, za mała, materiał tragiczny. Gdybym nie chciała wydawać tysięcy na porządną suknię to kupiłabym używaną albo wolałabym po prostu pójść w zwykłej białej kiecce z sieciówki. W tej bym się wstydziła.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja co prawda nie preferuję sukien całych z koronki, ale to kwestia indywidualna. Masz cuuudne włosy - zazdroszczę ![]() ---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ---------- Cytat:
poza tym "cudownie" znikają posty dotyczące tej kreacji.. ja swoich nie kasowałam, a ich już nie ma.. Edytowane przez gabriell1982 Czas edycji: 2014-08-20 o 17:34 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciesze sie ze sukienka sie podoba |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja mam cienkie i delikatne, więc w sobotę (Mój Wielki Dzień ![]() ![]() suknia jest urocza ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
1 - suknie jest za mała bo za małą zamówiłam żeby mieć motywacje do odchudzania 2 - materiał jest zupełnie inny na żywo, przez zdjęcie po ciemku robione telefonem z fleszem wygląda zupełnie inaczej (normalnie nie jest błyszczący, raczej półmat bo pod spodem jest satyna), jakościowo na pewno jest ok - nie odbiega od organzy z której robione są suknie salonowe w fakturze i dotyku (potwierdza to moja mama krawcowa, która siłą rzeczy zna sie na materiałach) 3 - gorset nie jest krzywo uszyty, tylko krzywo założony (pisałam o tym), miseczki wystają od spodu od mojego stanika i dają taki trójkątny efekt na zdjęciu Może nie powinnam wrzucać zdjęć które nie oddają realnego wyglądu sukni, głupio sie łudziłam że posta z opisem też ktoś przeczyta ![]() Ogólnie ja kończe temat - szczerze mówiąc dla mnie najważniejsze jest że MI, NARZECZONEMU, mamie i teściowej suknia się podoba. Na 100% pójde w niej do ślubu i bede wyglądać tak jak zawsze chciałam ![]() Może jest to też kwestia podejścia - dla mnie w tym dniu suknia nie jest na 1 miejscu. Zwłaszcza że wesele wyprawiamy za własne pieniądze i akurat salonowa suknia za 3000 zł to dla mnie naprawde baaardzo zbędny (i głupi) wydatek. Ale są osoby które mogą nosić np. kalosze za 50 zł i są zadowolone, inne porzebują koniecznie Hunterów za 500 ![]() Tym samym kończe wątek mojej sukni - nie mam ochoty w kółko tłumaczyć tego samego osobom które najwyraźniej nie potrafią czytać ze zrozumieniem. P.S. Ja żadnych postów nie kasowałam.
![]() |
![]() |
#107 |
Zakorzenienie
|
Muszę dodać coś od siebie.
Nie wiem czy dziewczyny które komentowały jakoś materiałów są już po ślubie czy przed ale chyba przed bo nie zdają sobie sprawy z jak badziewnych materiałów uszyte są suknię które kosztują 3000zł w salonie... Jak wcześniej pisałam, kupiłam suknię na olx.pl i jak przyszła wydawało mi się, że jest słaby materiał bo przecież te wszystkie zdjęcia co oglądałam w internecie tak pięknie wyglądały i nie mogłam przeżyć tego, że może rzeczywiście nic specjalnego to zamawianie przez internet, że jak pójdę do salonu to będę miała taki piękny materiał. I poszłam... Okropny materiał, szeleszczący jak papier, sztywny bardzo (moja jest uszyta naprawdę z ładnych materiałów), wyglądu też żadnego mimo, że na zdjęciu takie piękne te suknie. Dlatego wydaje mi się, że Wasze komentarze na temat sukni tyna31 są przesadzone, bo nie widziałyście i nie dotykałyście sukien. Ja uważam, że Twoja suknia jest naprawdę śliczna. Chociaż ja bym się bardzo bała zamówić mniejszą bo co jeśli nie uda Ci się zgubić tych 3-4 cm? ![]() ![]() I tyle na temat sukni z internetu. Każdy ma swoje zdanie i niech robi po swojemu.
![]() |
#108 |
Rozeznanie
|
Zauwazylam ze duzo dziewczyn robi wszystko zeby pokazac jakie sa super, rzucaja jadem nie tylko w tym watku (mialam wczoraj nie przyjemna dyskusje z jedna dziewczyna ktora nie rozumie po co jest forum). Suknia nie jest w moim stylu ale to rzecz gustu mi sie podobaja krotkie poprostu co nie oznacza ze Twoja jest brzydka
![]() ![]() ![]()
![]() |
#109 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ciesze się, że podoba ci się suknia bo dla mnie jest tą wymarzoną za psie pieniądze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#110 |
Wtajemniczenie
|
ania9o - fakt, jestem przed ślubem, ale to nie znaczy że w życiu sukni ślubnej nie widziałam
![]() ![]() Możliwe, że sukienka na żywo jeśli chodzi o materiał nie wygląda źle. Trzeba tylko pamiętać, że przede wszystkim suknia jest fotografowana i to zdjęcia zostaną z nami na dłużej - dlatego moim zdaniem powinno się brać pod uwagę to jak sukienka prezentuje się fotografowana. Bo na żywo może być ok, a na zdjęciach ze ślubu wyglądać tak jak na tych wrzuconych tu. Dlatego przed kupnem własnej poprosiłam mamę żeby cyknęła fotkę żeby sprawdzić jak sukienka wygląda na zdjęciach. I nie, to nie mój geniusz że na to wpadłam ![]() Co do cen sukienek - też nie chciałam wywalać kasy nie wiadomo na co ![]() A że napisałam, że za mała? No jest za mała ![]() Że źle uszyta miałam na myśli fiszbiny od gorsetu - no wystają, to też widać. Więc na zdjęciach materiał nie wygląda dobrze, jest za mała (nawet jeśli celowo) i źle uszyta - fiszbiny. Gdzie tu nieprawda ![]() Faktycznie, mogło zabrzmieć trochę wrednie jak napisałam, że bym się wstydziła w niej iść - za to przepraszam, Autorko. Trochę mnie poniosło po prostu jak zobaczyłam sukienkę która na fotach nie wygląda dobrze (na żywo nie widziałam, ale tu różnić się może faktycznie materiał, bo fiszbiny i za mały rozmiar nie znikną) a stawiana jest za wzór tego że warto zamawiać sukienki z allegro. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Zazdroszczę , że udało Ci się upolować wymarzoną suknię w dobrej cenie ![]() ja przez mój rozmiar (małe 34) nie bardzo mogłam liczyć na odkupienie cudzej sukni.. i nie bardzo liczę, że sprzedam swoją z tych samych powodów ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#113 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Rozumiem, że nie każdy ma ochotę wydać na suknię kilka tys., ale są jeszcze tańsze firmy, wreszcie suknie używane. Ja w salonie, na żywo, nie spotkałam się z taką jakością czy wykończeniem jak prezentowana suknia. Swoją suknię mam już w domu i wygląda (tkanina, jakość) zupełnie inaczej.. W moich postach nie było żadnej złośliwości, ja po prostu wybrałabym coś innego.. Tyle z mojej strony. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wrzucałam lepsze zdjęcia sukni na wieszaku i materiał wygląda zupełnie inaczej. Cytat:
![]() Co do szycia - mama nigdy sukni ślubnej nie szyła, wydaje nam sie że trzeba mieć w tym doświadczenie żeby uszyć tego typu suknie na gorsecie. Wolałyśmy zaufać Chińczykom ![]() Suknie kosztują po 3000 zł a pierwsza lepsza krawcowa miałaby je uszyć? ![]() Cytat:
Wiadomo że suknia wymaga poprawek - zamawiając w salonie też ma sie kilka przymiarek, dla mnie to normalne że trzeba będzie ją jeszcze dopasować. A co do tego że moja suknia "stawiana jest za wzór tego że warto zamawiać sukienki z allegro" (pomijam fakt że moja nie jest z allegro) ![]() ania9o, roksana89 - wielkie dzięki za wsparcie ![]() Zgadzam sie że na forum niektóre osoby są tylko po to żeby wszystkich krytykować. Wiem, wiem, forum jest po to żeby wyrażać swoje opinie - liczyłam sie z tym wrzucając zdjęcia, ale trzeba też mieć troche wyczucia. Skoro annic sama jesteś przed ślubem powinnaś troche pomyśleć - ja zawsze staram sie pamiętać że każdy ma inny gust i oczekiwania, teksty typu "wstydziłabym sie iść do ślubu w takiej sukni" są naprawde nie na miejscu ![]() Ja nie należe do osób które specjalnie przejmują się opinią innych, zwłaszcza obcych osób, ale podejrzewam że są PMki które przepłakałyby po takim tekście 3 noce i wzieły kredyt na nową suknie ![]() Ale widze że przeprosiłaś wiec EOT ![]()
![]() |
![]() |
#115 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() kupiłam nową suknię, nie myślałam nawet o szyciu, bo trochę zabiegana jestem, a poza tym nie znam żadnej naprawdę dobrej krawcowej.. Trzymam zatem kciuki, żeby uszyto Ci suknię marzeń ![]() ---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ---------- hahaha, to jest nas więcej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja też nie znam, dostałam po prostu namiary na krawcową. Widziałam zdjęcia szytych przez nią sukienek i prezentowały się całkiem dobrze, nawet na tych "nie profesjonalnych" zdjęciach na fejsie wrzucanych przez rodzinę młodych. Przyznaje w salonach jeszcze nie byłam bo ostatnio pracuje dużo mam zamiar to nadrobić w tę sobotę i wreszcie zmierzyć pierwszy raz w życiu jakąś suknie ślubna!! ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#118 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() faktycznie lepiej najpierw pomierzyć różne fasony i wybrać taki, w którym nam najlepiej i... uszyć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Rozeznanie
|
No jasne w ciemno w sensie takim o zobaczylam zdjecie chce taka bym sie nie zdecydowala szyc. Moglo by sie okazac nie moj fason i wygladalabym fatalnie:/ A moze akurat znajde cos w salonie w powiedzmy sobie rozsadnej cenie?
![]()
![]() |
#120 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() zdaj zatem relację z rajdu po salonach ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:53.