|
|
#91 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: wakacje w polsce
Cytat:
wycieczki z polańczyka są różne, moi rodzice byli na przykład na jednodniowej ok 120 zł od osoby. a naprawdę obejrzy się wiele i jest przewodnik. ale ludzie wolą to przeżreć
|
|
|
|
|
|
#92 |
|
Konto usunięte
|
A tak w ogóle nie wiem czy wiecie że w Polsce rozwija się focza turystyka bo w rezerwacie Mewia Łacha od paru lat jest coraz większe stado fok szarych, pierwsze od czasów wielkich wojen. Warto się tam udać ale raczej od września do kwietnia.
|
|
|
|
|
#93 |
|
Konto usunięte
|
apropo fok
nigdy nie zrozumiem tego co robią turyści po prostu wrzućcie w google "fokarium foka pieniądze" ale uwaga bo drastyczne. |
|
|
|
|
#94 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
obawiam się jednak, że 7-8h nie starczy mi na zwiedzenie całego ZOO, bo ja z tych, co stoją nad jakimś cudownym zwierzakiem i się rozpływają Cytat:
także ten.. ![]()
|
||
|
|
|
|
#95 |
|
Konto usunięte
|
Ja też. A są przypadki że ludzie na plaży podchodzili głaskać DZIKĄ fokę, obkrążali ją, robili zdjęcia i wszystko. No głupota i buractwo totalne.
|
|
|
|
|
#96 |
|
Zadomowienie
|
Jeśli chodzi o Bieszczady to polecam Muczne, Beniową i Tarnawę. To co stało się z Ustrzykami Górnymi to masakra...
|
|
|
|
|
#97 |
|
Konto usunięte
|
To Poznańskie ZOO mnie zszokowało :O W Warszawie to jest jakaś kpina a nie zoo, to jest męczenie zwierząt. Nie chodzę tam od lat bo nie chcę przykładać do tego ręki i nie mogę patrzeć na te biedne zwierzęta. Te koty zamknięte w klatkach wielkości pokoju, te biedne słonie, te ptaki, które siedzą w małych wolierach, akwarium gdzie ludzie drą pyski, walą w szyby i robią zdjęcia z lampą... Masakra.
To w Poznaniu jest sensowne. Tzn. o ile sensownym można nazwać jakiekolwiek zoo. |
|
|
|
|
#98 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
same stragany to pikuś, w centrum soliny zaraz przy tamie znajduje się plastikowy lunapark oraz w zeszłym roku wielki namiot diverse, tj wakacyjny sklep... no gorzej byc nie moze xd |
|
|
|
|
|
#99 |
|
Konto usunięte
|
Jeśli nie będziesz z dziećmi i masz w miarę dobrą kondycję to myślę, że 6 h starczy :P.
|
|
|
|
|
#100 |
|
Konto usunięte
|
ja bylam w poznanskim zoo bo bardzo chcialam przejechac się kolejką po mieście :3 bo to taka kolejka ciuchcia ciu ciu :3
a i to jest ta słoniarnia ---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ---------- shonyen to tylko zależy od pogody. tak jak takasobie mówi, 6 godzin moze ci starczyc, w moim przypadku przeciągało się to do ośmiu, bo nie dawałam rady ---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ---------- i palmiarnia w poznaniu jest przepiękna |
|
|
|
|
#101 |
|
Zakorzenienie
|
chce do zoo
|
|
#102 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Edytowane przez 201605161006 Czas edycji: 2014-07-16 o 13:10 |
|
|
|
|
|
#103 |
|
Konto usunięte
|
w Gdańsku polecam Park Oliwski
![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#104 |
|
O RLY?
|
Znajomy zza granicy przyjeżdża na wakacje do Polski - nigdy tu nie był i chciałby, żebym zrobiła mu wycieczkę objazdową po kraju. Lubi naturę więc raczej w terenie, zwłaszcza w górach.
Naoglądał się obrazków w google i teraz myśli, że u nas nawet w miejscowościach turystycznych tak swojsko, pięknie i spokojnie. I co? Wezmę go do Zakopca i zobaczy - KFC, McDonald, Kebab, Pizzeria, sklepy z ciuchami. Kiedyś Krupówki to była wizytówka Zakopanego a teraz co? Mogę sobie na nich obejrzeć KFC. -.- Też chciałam zabrać go nad Solinę ale po komentarzach tutaj...
|
|
|
|
|
#105 |
|
Konto usunięte
|
Drabineczka, super wątek
Od siebie polecę Beskid Żywiecki, okolice wsi Zawoja na przykład. Tam jest tak pięknie, ze każdorazowo zatyka mnie z wrażenia Zdecydowanie mój faworyt na dzień dzisiejszy.
|
|
|
|
|
#106 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#107 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
. Za to korkociągów przy pierwszym użyciu się rozwaliłO, z 10 lat temu byłam też nad Biebrzą - było dziewiczo i pewnie nadal jest. Tylko to była taka wycieczka "naukowa" i chodzić dużo trzeba
Jak na św. Hieronima jest deszcz albo go ni ma, to na św. Szczepana pada albo nie pada. Edytowane przez ciri15 Czas edycji: 2014-07-16 o 13:26 |
|
|
|
|
|
#108 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#109 |
|
Konto usunięte
|
Zaznaczyłam Warszawskie Zoo, może ktoś zaznaczyć granice Poznańskiego? T sama skala. 12ha vs 117ha.
Edytowane przez 201604191001 Czas edycji: 2014-07-16 o 13:18 |
|
|
|
|
#110 |
|
Zakorzenienie
|
a Zalipie?
![]() ![]()
|
|
#111 |
|
Konto usunięte
|
ok, uwaga, to wszystko dzieje się nad Soliną xd
|
|
|
|
|
#112 |
|
Konto usunięte
|
whitecherry - przepiękne
---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ---------- zamiast soliny polecam wybrać się do Krasiczyna - tam jest przepięknie ![]() w kompleksie pałacowym znajduje się ogromny ogród z jeziorami, wygląda tam jak w bajce
|
|
|
|
|
#113 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Na wolnym terenie tego zoo normalnie można uświadczyć wiewiórki, jaszczurki, nietoperze, sarny, dziki, lisy. Dzikie. Edytowane przez 201605161006 Czas edycji: 2014-07-16 o 13:24 |
|
|
|
|
|
#114 |
|
Konto usunięte
|
park w krasiczynie
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ---------- judith tak jak takasobie mówie praktycznie wszystko to jest teren zoo, z lewej strony jak pamietam jest dojazd i mozliwe ze zoo wyciąga się jeszcze trochę w prawo na fragmencie którego nie ma po zoo poruszasz się kolejką która ma rozkład jzdy ![]() bo małe dzieci nie byłyby w stanie tego przejść |
|
|
|
|
#115 |
|
Konto usunięte
|
Drabina a byłaś w tym nowym fokarium w Sarbsku? Nigdy nie byłam i zastanawiam się czy jest sens tam jechać. To niedaleko Łeby.
|
|
|
|
|
#116 |
|
Konto usunięte
|
Niestety nie byłam tam, ostatni raz w Łebie byłam ok 3 lat temu i szczerze mówiąc nawet nie wiedziałam że coś takiego jest (o ile wtedy było)
Zostałam za to zmuszona do obejrzenia parki dinozaurów no ale w sumie dla dzieci fajny taki park dinozaurów xd |
|
|
|
|
#117 |
|
Zakorzenienie
|
szkoda, że po tym zoo nie jeździ się terenówkami - byłoby prawie jak safari
|
|
#118 |
|
Konto usunięte
|
Też byłam ostatni raz 3 lata temu i też nie wiedziałam wówczas ze coś takiego tam jest. Zaciekawiło mnie bo serio wcześniej wówczas o tym nie słyszałam.
|
|
|
|
|
#119 | |
|
Konto usunięte
|
jak już mówimy o stworzeniach morskich, polecam akwarium gdyńskie
![]() w liceum jeszcze będąc miałam tam zajęcia i warsztaty w ramach kółka przyrodnieczego , super wspominam ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ---------- Cytat:
ciesz się ze kolejka chociaż jest
|
|
|
|
|
|
#120 | |
|
O RLY?
|
Cytat:
Od siebie chciałabym polecić miejscowość Jarnołtówek koło Głuchołaz w Górach Opawskich - pierwszy raz byłam tam podczas kolonii 11 lat temu i zakochałam się w tej wiosce. Cisza, spokój, piękne widoki, góry. Jedną z atrakcji jest szczyt z wieżą widokową o jakże wdzięcznej nazwie Biskupska Kupa. ![]() Niedaleko (już po czeskiej stronie) leży Jesenik z zamkiem i przepięknym kompleksem jaskiń. |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:59.

obawiam się jednak, że 7-8h nie starczy mi na zwiedzenie całego ZOO, bo ja z tych, co stoją nad jakimś cudownym zwierzakiem i się rozpływają 

Od siebie polecę Beskid Żywiecki, okolice wsi Zawoja na przykład. Tam jest tak pięknie, ze każdorazowo zatyka mnie z wrażenia
Zdecydowanie mój faworyt na dzień dzisiejszy.