![]() |
#91 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mieszkanie z chłopakiem a rodzice
Cytat:
![]() Autorko, doczytałam Twoją odpowiedź na temat mamy ![]() ---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez laisla Czas edycji: 2014-07-18 o 22:13 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Edytowane przez redmune Czas edycji: 2014-07-18 o 22:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Raczkowanie
|
Dokonała go przeze mnie, gdyby mnie nie było nie sądzę, że tkwiła by ojcem pod jednym dachem. Przypomniało mi się teraz, że podczas świąt powiedziałam ojcu, że jeśli nie odpuści to pójdę do pracy i na zaoczne. Dostał furii, wiem, że gdy podejmę taką decyzję, to stracę rodzinę. Bo wszyscy chcą dla mnie dobrze, jestem tego świadoma. Ale ja sama wciąż szukam i wacham się czy to jest dla mnie rzeczywiście dobre. Posądzacie mnie, że nie doceniam tego, że oni na mnie tak harują - choć niejednokrotnie napisałam, że to doceniam i że to by ich tylko odciążyło. I nie chodzi, że teraz, wiem bowiem, że za 2 lata sytuacja będzie ta sama. Ojciec wprost mi mówi, że tylko kariera, dziadek (jego ojciec, wiem, po kim taki jest), że jaki facet, jeszcze niejednego poznam. Nie biorą na poważnie tego, co buduję z TŻ.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Przyczajenie
|
Na Twoim miejscu zaczęłabym wynajmować kupione mieszkanie i zamieszkała ze swoim mężczyzną. Nie pozwoliłabym, aby rodzice rządzili moim życiem. Chciałabym być szczęśliwa, spędzać ze swoim ukochanym jak najwięcej czasu i wtaczać się w coraz bardziej dorosłe życie. Jeśli jesteś pewna, że ze swoim facetem podołasz wszystkiemu, opłaceniu mieszkania itd, to nie zastanawiaj się. Zrób, jak uważasz! Trzymaj się cieplutko!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 | |
Zakorzenienie
|
Jakby byli zareczeni to byloby lepiej - a co gwarantuja zareczyny takiego?
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Mydła, oleje, no poo ![]() Edytowane przez Kretka666 Czas edycji: 2014-07-19 o 06:07 Powód: ze zwykłego słowa wyszedł wulgaryzm, ten brak polskich znaków ;) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kretka666 rozumiem, co masz na myśli. Co do pani na macierzyńskim, to stanowi z mężem oddzielną jednostkę rodzinną i razem są samodzielni czy niezależni. Edytowane przez laisla Czas edycji: 2014-07-18 o 22:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#98 |
Raczkowanie
|
Staram się, ale to tylko pretensje, że nie odwiedzę co tydzień, że nie zadzwonię codziennie, tłumaczę, że mam naukę. Teraz jest zdecydowanie lepiej, są to malutkie kroczki i nimi będę szła. Czasem mam wrażenie, że bez konfliktu nie da rady i nie ma dobrego wyjścia dla wszystkich,Jest już lepiej. Ale chciałabym być wysłuchana a nie czuć się jak ryba - ryby i dzieci głosu nie mają. Kiedy rodzice wrócą, chcę z nimi porozmawiać. Aby nie traktowali mnie jak dziecko które nie wie czego chce. Aby tato zaczął szanować moje zdanie. A nie tylko wyłączał TŻ z mojego życia, przecież on jest jego częścią! Gdy rodzice umrą, nie mam nawet rodzeństwa. Pogodzić można i karierę i życie uczuciowe, jeśli się tylko chce.
![]() Dziewczyny, również uważam, że samodzielność to zdolność do utrzymania się! Ale ja pisałam o dojrzałości, a to dwa rózne pojęcia. Jestem na utrzymaniu rodziców, ale sama piorę, gotuję i chcę się uczyć tej samodzielności jak najbardziej mogę. Gdyby TŻ mieszkał bliżej, to nie było by tematu póki co z zamieszkaniem razem. Po prostu widywalibyśmy się częściej i wszyscy byliby zadowoleni. Doszłam do tego wniosku teraz, nakierowałyście mnie, za co Wam dziękuję. Edytowane przez redmune Czas edycji: 2014-07-18 o 22:56 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
W każdym razie dziękuję za wszelkie posty, pomogłyście spojrzeć mi na to z innej perspektywy. Naprawdę mi to pomogło i nie poczułam się wyobcowana. Teraz zobaczę jak rozwinie się sytuacja. Edytowane przez redmune Czas edycji: 2014-07-18 o 23:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
Raczkowanie
|
Dzięki temu wątkowi uświadomiłam sobie, że problemem nie jest mieszkanie z TŻ, ale moje stosunki z ojcem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Szkoda tylko, że rodzice jej nie ufają i zakładają, że jak zamieszka z facetem to będzie tylko seks i dzieci. Trochę dziwny obraz własnej córki mają w głowie ![]() Cytat:
a) rodzice to akceptują, utrzymują swoje dziecko i tak b) rodzice nie akceptują i człowiek sam się utrzymuje U Ciebie akceptacji nie ma, więc jedyną opcją byłoby samodzielne utrzymywanie się. Chociaż jestem ciekawa jak rodzice by zareagowali na postawienie ich przed faktem "mój TŻ będzie ze mną mieszkał, jutro się wprowadza" ![]()
![]() |
![]() |
#104 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
lise-kotta
|
NIC mu nie bedzie, to szantaz emocjonalny i jest to bardzo nie fair. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#106 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:24.