Brzydki pierścionek zaręczynowy - oddałybyście? - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-07-27, 16:43   #91
siarka40
Szef ds. Wymianek

Dot.: Brzydki pierścionek zaręczynowy - oddałybyście?

Cytat:
Napisane przez Demi93 Pokaż wiadomość
Najlepsze były te, które broniły go twierdząc, że mógł nie wiedzieć, że przy skazie bialkowej masa może zaszkodzić - rozumiecie, nie wiedziałby, że jajka i mleko w niej są niewskazane przy skazie białkowej
Mnie jednak i tak najbardziej rozwaliły te wypowiedzi, z których wynikało, że autorka wątku powinna spróbować kawałek ciasta, żeby chłopakowi nie było przykro, bo on przecież się postarał (a ją najwyżej trochę uczuli)!

Cytat:
No jakby mi ktoś zrobił na urodziny steka, wiedząc, ze jestem wege, to mnie też by szlag trafił
Kolejna, po autorce ww. wątku, niewdzięcznica. Zamknęłabyś oczy i spróbowała choć odrobinę, toć darczyńca się postarał (np. idąc zamówić tę potrawę w restauracji).

Edytowane przez siarka40
Czas edycji: 2014-07-27 o 16:44
siarka40 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-27, 16:44   #92
201607231707
Konto usunięte

No przecież już ustaliłyśmy tutaj, ze jestem nowoczesną materialistką bez serca :<
201607231707 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-27, 16:45   #93
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
No przecież już ustaliłyśmy tutaj, ze jestem nowoczesną materialistką bez serca :<
Więc krrrwisty stek by Cię w jakiś sposób uzupełnił .
Stary 2014-07-27, 16:47   #94
201607231707
Konto usunięte

Nie, bo to tylko w stosunku do ludzi Każde dowolne zwierzę mogłoby po mnie przebiec i bym mu jeszcze podziękowała na kolanach.
Stary 2014-07-27, 19:00   #95
Minna
Zielona Driada

Cytat:
Napisane przez siarka40 Pokaż wiadomość
Tak mi się przypomniał wątek z Intymnie, gdzie chłopak dał dziewczynie na urodziny blachę ciasta, mimo że wiedział, że jest uczulona na składnik tego ciasta. Gdy mu powiedziała, że go nie ruszy, to się bardzo obraził. I część osób go broniła, że przecież chciał dobrze i że powinna spróbować chociaż kawałek, bo przecież od razu nie umrze. Rozkoszne, zwłaszcza w kontekście tego, że ciasto upiekła matka chłopaka, żeby nie było, że to on się choć sam postarał i je (ciasto) zrobił, własnymi ręcyma.
Owszem, facet się oświadcza i wręcza pierścionek, ale do licha, jakim by trzeba być egoistą, żeby kupić pierścionek ewidentnie nieprzystający do gustu narzeczonej? Dla mnie to oczywiste, że najpierw wypadałoby się zorientować (jeśli się nie wie) jaki jest gust narzeczonej w zakresie biżuterii i następnie kupić model albo w owym guście, albo ewentualnie - jeżeli mężczyzna ma zupełnie inny gust - coś neutralnego.
o losie biedna dziewczyna, wyszła na bezduszną niewdzięcznicę, bo bezmyślnemu misiowi odmówiła

"To fakt. A fakty to najbardziej uparta rzecz pod słońcem."
Minna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-28, 12:19   #96
panna chichotka
Raczkowanie

Jeżeli facet nigdy wcześniej nie kupował Ci biżuterii to masz się o co martwić. Mój doskonale zna mój gust i wie, co bym chciała.
panna chichotka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-30, 18:55   #97
Terha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bellatriks94 Pokaż wiadomość
Nie wiem jak można samemu wybrać swój pierścionek zaręczynowy - przecież zaręczyny wychodzą z inicjatywy mężczyzny i to on powinien się wykazać i wybrać pierścionek. ON się oświadcza i ON wybiera. Na pewno stara się wybrać najlepszy jego zdaniem, więc nie wiem jak można kaprysić.
Ja i tak byłabym najszczęśliwsza na świecie, gdybym od mojego Tżta dostała chociażby zapakowany w kolorową torebeczkę katalog z pierścionkami. Wiem, że dla niego kupno pierścionka to nie lada wyczyn, więc mogłabym mu pomóc wybrać pierścionek . Ale gdyby nie pomyślał nawet o takim drobiazgu i oświadczył się zupełnie bez żadnego drobiazgu (nie myślcie, że jestem materialistką) to byłoby mi przykro, że w ogóle się do tej ważnej chwili nie przygotował. W końcu wie, że bardzo myślę o nim poważnie i że chciałabym, żebyśmy byli już małżeństwem. Chociaż czasem myślę, że byłoby mi wszystko jedno jak się oświadczy. Byleby to zrobił. To się nazywa desperacja? Może trochę, ale po 7,5 roku związku, roku wspólnego mieszkania i z trzydziestką na karku marzy mi się zalegalizowanie tego związku.

---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ----------

Cytat:
Pamiętam ten wątek, dziewczyna miała skazę białkową, a koleś jej przyniósł karpatkę
Najlepsze były te, które broniły go twierdząc, że mógł nie wiedzieć, że przy skazie bialkowej masa może zaszkodzić - rozumiecie, nie wiedziałby, że jajka i mleko w niej są niewskazane przy skazie białkowej
No jakby mi ktoś zrobił na urodziny steka, wiedząc, ze jestem wege, to mnie też by szlag trafił
Jesteś boskaAle się uśmiałam .

Terha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-30, 18:55   #98
Kretka666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Terha Pokaż wiadomość
Ja i tak byłabym najszczęśliwsza na świecie, gdybym od mojego Tżta dostała chociażby zapakowany w kolorową torebeczkę katalog z pierścionkami. Wiem, że dla niego kupno pierścionka to nie lada wyczyn, więc mogłabym mu pomóc wybrać pierścionek . Ale gdyby nie pomyślał nawet o takim drobiazgu i oświadczył się zupełnie bez żadnego drobiazgu (nie myślcie, że jestem materialistką) to byłoby mi przykro, że w ogóle się do tej ważnej chwili nie przygotował. W końcu wie, że bardzo myślę o nim poważnie i że chciałabym, żebyśmy byli już małżeństwem. Chociaż czasem myślę, że byłoby mi wszystko jedno jak się oświadczy. Byleby to zrobił. To się nazywa desperacja? Może trochę, ale po 7,5 roku związku, roku wspólnego mieszkania i z trzydziestką na karku marzy mi się zalegalizowanie tego związku.
No, 7,5 roku zwiazku to juz kawalek czasu jest. Moze chce najpierw jeszcze troche razem pomieszkac? Ja bym rozmawiala, ale to ja, zero romantyzmu i te sprawy

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-07-30, 19:00   #99
Terha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aer Pokaż wiadomość
Ja miałam podobną sytuację. Jeden z moich eks planował mi się oświadczyć. Mam trochę biżuterii w jednym stylu. Dodatkowo zapytał mnie jaki mniej więcej chciałabym pierścionek. Powiedziałam, że najbardziej podobają mi się z białego złota z szafirem.
Dobrze wiedział, że szczerze nie lubię żółtego złota oraz diamentów/brylantów więc wolałabym żeby nie był to główny kamień.
Niedoszły narzeczony skwitował, że to moja fanaberia, pierścionek taki jak chcę mogę sama sobie kupić bo na zaręczyny musi być żółte złoto i musi być diament bo inaczej to wstyd, hańba, ludzie uznają go za biedaka bo nie stać go na coś lepszego
Masakra jakaś. Jak można tak w ogóle myśleć?

---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ----------

Cytat:
Napisane przez Kretka666 Pokaż wiadomość
No, 7,5 roku zwiazku to juz kawalek czasu jest. Moze chce najpierw jeszcze troche razem pomieszkac? Ja bym rozmawiala, ale to ja, zero romantyzmu i te sprawy

Rozmawiała? Co masz na myśli? Ja mu tak ostatnio trochę marudzę w zakresie, ale już sama sie gryzę w język, żeby mu temat bokiem nie wyszedł. Ale to wszystko jego wina . To on jakieś pól roku temu poruszył ten wątek twierdząc, że moglibyśmy pomyśleć o zalegalizowaniu naszego związku. Z tym, że niestety on ma na wszystko czas i ciężko mi przychodzi zabranie się za różne tematy. Taki typ żółwia.

Stary 2014-07-30, 19:07   #100
Kretka666
Zakorzenienie

Cytat:
Rozmawiała? Co masz na myśli? Ja mu tak ostatnio trochę marudzę w zakresie, ale już sama sie gryzę w język, żeby mu temat bokiem nie wyszedł. Ale to wszystko jego wina . To on jakieś pól roku temu poruszył ten wątek twierdząc, że moglibyśmy pomyśleć o zalegalizowaniu naszego związku. Z tym, że niestety on ma na wszystko czas i ciężko mi przychodzi zabranie się za różne tematy. Taki typ żółwia.
Sam zaczal temat, wiec duzo latwiej go pociagnac dalej. Wiesz jaki slub bedziecie miec, juz macie to omowione? Zostaly tylko zareczyny?
Stary 2014-07-30, 19:18   #101
Terha
Zakorzenienie

Cytat:
Sam zaczal temat, wiec duzo latwiej go pociagnac dalej. Wiesz jaki slub bedziecie miec, juz macie to omowione? Zostaly tylko zareczyny?
Generalnie on mówił, że dla niego ślub nie ma żadnej wartości, więc najchętniej by go w ogóle nie brał, ale skoro mi na tym zależy, to bierze to pod uwagę. Za dużo szczegółów jeszcze nie ustalaliśmy. Wiemy tylko, że ma być to raczej skromne wesele, bo chcielibyśmy zaprosić na nie osoby, które naprawdę są nam bliskie, a nie które wypada. Pewnie i tak w organizacji spadnie większość rzeczy na mnie, bo jemu będzie wszystko jedno, ale na to jestem psychicznie przygotowana . Zresztą to chyba sama przyjemność organizacja takiego dnia.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-07-30, 19:20   #102
Kretka666
Zakorzenienie

Cytat:
Generalnie on mówił, że dla niego ślub nie ma żadnej wartości, więc najchętniej by go w ogóle nie brał, ale skoro mi na tym zależy, to bierze to pod uwagę. Za dużo szczegółów jeszcze nie ustalaliśmy. Wiemy tylko, że ma być to raczej skromne wesele, bo chcielibyśmy zaprosić na nie osoby, które naprawdę są nam bliskie, a nie które wypada. Pewnie i tak w organizacji spadnie większość rzeczy na mnie, bo jemu będzie wszystko jedno, ale na to jestem psychicznie przygotowana . Zresztą to chyba sama przyjemność organizacja takiego dnia.
Slub z laski? Tez mozna No to mow, ze chcesz juz wziac slub i zacznij planowac. Za 1,5 miesiaca bedziecie malzenstwem.

Stary 2014-07-30, 21:49   #103
Terha
Zakorzenienie

Cytat:
Slub z laski? Tez mozna No to mow, ze chcesz juz wziac slub i zacznij planowac. Za 1,5 miesiaca bedziecie malzenstwem.

Z łaski nie. Z miłości do mnie, bo wie, że mi na tym zależy . Szkoda, że tak słabo się zbiera. Już mu trąbię o tym ślubie, ale też nie chcę go we wszystkim wyręczać. Niech się chłopak przyłoży i wymyśli zaręczyny. Czemu mam z tej pięknej chwili rezygnować? A że nie należy do typów romantycznych, to chociaż tyle mojego .

Stary 2014-07-31, 07:03   #104
Kretka666
Zakorzenienie

Cytat:
Z łaski nie. Z miłości do mnie, bo wie, że mi na tym zależy . Szkoda, że tak słabo się zbiera. Już mu trąbię o tym ślubie, ale też nie chcę go we wszystkim wyręczać. Niech się chłopak przyłoży i wymyśli zaręczyny. Czemu mam z tej pięknej chwili rezygnować? A że nie należy do typów romantycznych, to chociaż tyle mojego .
Szczerze mówiąc nie podobałyby mi się takie wymuszone zaręczyny, ale Tobie najwyraźniej pasują W takiej sytuacji możesz czekać i czekać, i czekać, i czekać, i czekać aż facet się zbierze i oświadczy, wiesz o tym? I niekoniecznie będą po Twojemu, w końcu nie jest romantyczny (rozumiem go, też nie jestem, TŻ też nie). Nie lepiej byłoby po prostu planować ślub? Chce się z Tobą ożenić, bo jak pisałaś - kocha Cię, to może zacząć zwyczajnie go planować? Chyba, że będziesz czekała kolejne 7 lat na klękanie?
Stary 2014-07-31, 08:36   #105
Terha
Zakorzenienie

Bardzo prawdopodobne, że w końcu machnę ręką i ominiemy temat zaręczyn,bo przecież nie można czekać w nieskończoność, ale szczerze? To byłoby mi z tego powodu trochę przykro. Na razie dam mu jeszcze trochę czasu.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-07-31, 09:27   #106
oriane
Rozeznanie

Ja co prawda jestem po ślubie i mam pasujący mi pierścionek, ale jakbym dostała brzydki pierścionek to bym go przyjęła. Dlaczego? W chwili zaręczyn byłam taka szczęśliwa, że już przełknęłabym wygląd pierścionka i potraktowała go jako symbol. Najwyżej bym go później nie nosiła po ślubie.

Inna sprawa, że po 4 latach (wtedy się oświadczył) znał mój gust i wiedział co lubię, biżuterię dostawałam nie raz i zawsze mi się podobała. Ja zresztą nie robiłam z tego żadnej tajemnicy i od razu mówiłam, że nie lubię żółtego złota, pereł, bursztynów i jakiś kamieni półszlachetnych bo źle się w tym czuję. Więc zdziwiłabym się jakby mi kupił brzydki, ale i tak bym go wzięła
oriane jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-31, 11:10   #107
FashandRoll
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kevschaa Pokaż wiadomość
Ja z ciekawości spytałam swojego faceta co sądzi o tym wątku

Jego opinia- kobiety które by nie przyjęły oświadczyn ze względu na brzydki pierścionek to zwykłe materialistki.
Jego zdaniem kobieta powinna przyjąć oświadczyny i po prostu powiedzieć że pierścionek nie jest w jej guście i chciałaby wymienić.
Dodał że facet nie powinien się wtedy obrazić bo nie ma o co.

Tylko w temacie jest "czy oddałybyście pierścionek" a nie "czy zerwałybyście zaręczyny".
Nikt tu nie pisze o zrywaniu ze sobą z powodu kawałku metalu.
FashandRoll jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-31, 12:05   #108
rousse
BAN stały

Rozwala mnie jak słyszę, te załamki , że "po x latach nie zna mojego gustu!!!" Niektórzy (większosć) męzczyźni nie znają się na biżuterii Mój tata po XX latach z mamą nadal nie umialby jej sam wybrać bizuterii

Odpowaidajac na temat :
-gdyby mi się nei podobał nie przyjęłabym, powiedziałabym delikatnie, że "wolałabym taki a taki " (ale ja mam dziwny gust mój wymarzony to czarny diament i różowe złoto)
-gdyby pierścionek był do tego tani /ze sztucznym diamentem czy coś, to zerwałabym zaręczyny

Edytowane przez rousse
Czas edycji: 2014-07-31 o 12:06
rousse jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-31, 12:40   #109
Madiha
Zadomowienie

Hmm, jeśli wiedziałabym że chłopak się starał i szukał, a mimo to nie trafił w mój gust to trudno. Przyjęłabym pierścionek bez problemu i ciesząc się, że ktoś się starał.
U mnie sprawa wygląda tak, że plany są, ale jeszcze nie w najbliższym czasie. Żeby oszczędzić TŻ kombinowania i węszenia, a sobie jakiś tam domysłów mogących popsuć niespodziankę już od jakiegoś czasu zna mój rozmiar palca i jakieś tam preferencje (poznał je dokładnie jak przez miesiąc szukałam dla siebie pierścionka ).
W przeciwieństwie do niektórych nie wymagałabym diamentów, brylantów i cudów na kiju wiedząc, że np. TŻ ma taką a nie inna sytuację materialną. Bo wolałabym pierścionek za 500 i czas z nim. Niż jakby miał pracować jak wół na błyskotkę za 7000.

W sumie mój tato oświadczył się pierścionkiem złotym z OGROMNYM rubinem w równie ogromnym rozmiarze (20). Ogólnie pierścionek wygląda jak taki typowy przykład księżniczkowego pierścionka dodawanego do gazetek dla małych dziewczynek. Taki był w domu, to taki wziął. Mama przyjęła. Na 1 rocznicę kupiła sobie taki jaki chciała
Madiha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-07-31, 13:42   #110
annic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez rousse Pokaż wiadomość
Rozwala mnie jak słyszę, te załamki , że "po x latach nie zna mojego gustu!!!" Niektórzy (większosć) męzczyźni nie znają się na biżuterii Mój tata po XX latach z mamą nadal nie umialby jej sam wybrać bizuterii
Mój tata jak chce mamie coś kupić z biżuterii to zabiera mnie ze sobą "bo on się nie zna". Wciąż. Po 25 latach
annic jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-31, 13:50   #111
Kretka666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez annic Pokaż wiadomość
Mój tata jak chce mamie coś kupić z biżuterii to zabiera mnie ze sobą "bo on się nie zna". Wciąż. Po 25 latach
Dobrze, że mam jasny, prosty gust i kumatego TŻ-ta
Dla mnie kupuje się: kolczyki sztyfty lub beadsy z Apartu do bransoletki. Koniec. Jak jakiś facet by tego nie załapał to ja zwątpiłabym w jego inteligencję
Stary 2014-07-31, 19:40   #112
patrycjamy
Raczkowanie

Wiele osób przypisuje ogromne znaczenie wyglądowi pierścionka zaręczynowego. To duża przesada zwłaszcza, że pierścionek ma symbolizować zaręczyny a nie gust chłopaka. Jesli trafi w gust dziewczyny-super, jesli nie to trudno, najwyżej zdejmie go po ślubie albo się przyzwyczai, ot co.
Takie szczegóły są mega istotne przed ślubem, potem po ślubie, po urodzeniu dzieci nie myśli się o takich pierdołach jak " co zrobić z tym brzydkim pierścionkiem, chcę nosić śliczny zaręczynowy, on mnie w ogóle nie zna!''
Wg niektórych nieznajomość gustu dziewczyny w zakresie tylko pierścionków dyskwalifikuje faceta- podejrzewam, ze oni to wyczuwają i nieprędko, jesli w ogóle się oświadczą. Pomijając, że dziewczyna patrząca wyłącznie na wygląd pierścionka nie rozumiejąc chyba w jakim celu go otrzymała ma pusto w głowie.
Jesli natomiast ktoś bardzo cieszy się z zaręczyn i wie że chłopaka nie urazi niech zasugeruje wymianę na inny model (szczególnie jesli rozmiar też jest zły), lepiej nie mówić, że jest brzydki po prostu wymienić na inny, który ją zachwyci.
Kiedy dostałam mój pierścionek zaręczynowy byłam w szoku i nie pamiętam jak wyglądał jak mąż otworzył pudełko. Potem zaczęłam się przyglądać- pierścionek z wieloma brylantami, większy na środku i małe po bokach. Nie rozumiałam wtedy fenomenu pierścionka z brylantem, pomyślałam- niebrzydki, ale najważniejsze są intencje. Nie zachwycał mnie jakoś szczególnie za to otoczenie bardzo zwracało na niego uwagę i każdy chwalił gust męża. Z każdym dniem zaczynał podobać się coraz bardziej, jest najpiękniejszy jaki widziałam,teraz co na niego spojrzę przypomina mi się chwila oświadczyn
patrycjamy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-31, 20:03   #113
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Wiele osób przypisuje ogromne znaczenie wyglądowi pierścionka zaręczynowego. To duża przesada zwłaszcza, że pierścionek ma symbolizować zaręczyny a nie gust chłopaka.
Dla Ciebie to przesada, dla kogoś innego nie. Wolałabym żeby symbol moich zaręczyn mi się podobał niż był szkaradą, którą nawet nie miałabym ochoty założyć na palec.
Cytat:
Takie szczegóły są mega istotne przed ślubem, potem po ślubie, po urodzeniu dzieci nie myśli się o takich pierdołach jak " co zrobić z tym brzydkim pierścionkiem, chcę nosić śliczny zaręczynowy, on mnie w ogóle nie zna!''
Dla mnie to nie jest szczegół ani pierdoła. Wystarczy się postarać i popytać koleżanki albo rodzinę albo zabrać na zakupy przyjaciółkę przyszłej narzeczonej i nie będzie problemu z wyborem. Tylko właśnie kwestia postarania się. Jak faceta nie stać na to żeby się zainteresować gustem partnerki co do biżuterii, no to sorry
Poza tym nie dla każdego małżeństwo oznacza jakiś gorszy etap w życiu, kiedy liczą się tylko dzieci, pranie czy gotowanie. Przykro się czyta takie stwierdzenia. A potem zaskoczenie, że ludzie się zdradzają.
Cytat:
Wg niektórych nieznajomość gustu dziewczyny w zakresie tylko pierścionków dyskwalifikuje faceta- podejrzewam, ze oni to wyczuwają i nieprędko, jesli w ogóle się oświadczą. Pomijając, że dziewczyna patrząca wyłącznie na wygląd pierścionka nie rozumiejąc chyba w jakim celu go otrzymała ma pusto w głowie.
Jak wyżej - można się postarać. Słowo klucz. To nie jest wejście na Mount Everest, ale wycieczka do jubilera. Można poprosić kogoś o pomoc, wybadać gust partnerki. Tylko trzeba chcieć. Jak ktoś nie chce to równie dobrze mógłby kupić czekoladę i się nią oświadczać, co za różnica. Przecież zaręczyny to tylko szczegół i pierdoła

A wymaganie od kogoś żeby się postarał nie jest wyznacznikiem tego, czy ktoś ma pusto w głowie. Na taką pustkę prędzej wskazuje brak jakichkolwiek wymagań wobec przyszłego męża.

Edytowane przez visionAM
Czas edycji: 2014-07-31 o 20:04
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

REKLAMA
Stary 2014-07-31, 20:15   #114
201607231707
Konto usunięte

Cytat:
Wg niektórych nieznajomość gustu dziewczyny w zakresie tylko pierścionków dyskwalifikuje faceta- podejrzewam, ze oni to wyczuwają i nieprędko, jesli w ogóle się oświadczą.
Oj, biedni, ktoś coś od nich wymaga, jak tak można, zamkną się w sobie i nie wyjdą :<
Nie traktujmy dorosłych mężczyzn jak dzieci z podstawówki, które się chwali, bo inaczej się zniechęcą i nic nie zrobią.
Stary 2014-07-31, 20:47   #115
201712111032
Konto usunięte

Cytat:
Oj, biedni, ktoś coś od nich wymaga, jak tak można, zamkną się w sobie i nie wyjdą :<
Nie traktujmy dorosłych mężczyzn jak dzieci z podstawówki, które się chwali, bo inaczej się zniechęcą i nic nie zrobią.
Z drugiej strony nie można wymagać czytania w myślach. Różne kobiety, różne gusta, różne oczekiwania. Może jakaś lubi na codzień skromną biżuterię a na oświadczyny oczekuje brylantów nigdy nie wiadomo i wg mnie zachowanie 'wymień pierścionek bo brzydactwo' jest strasznie chamskie. Nie zrobiłabym tego ani swojemu facetowi ani nikomu innemu, bo mnie w takiej sytuacji byłoby baaardzo przykro.
201712111032 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-31, 20:48   #116
Kretka666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kukurukku Pokaż wiadomość
Z drugiej strony nie można wymagać czytania w myślach. Różne kobiety, różne gusta, różne oczekiwania. Może jakaś lubi na codzień skromną biżuterię a na oświadczyny oczekuje brylantów nigdy nie wiadomo i wg mnie zachowanie 'wymień pierścionek bo brzydactwo' jest strasznie chamskie. Nie zrobiłabym tego ani swojemu facetowi ani nikomu innemu, bo mnie w takiej sytuacji byłoby baaardzo przykro.
Dlatego uwazam, ze po to ma sie buzie, zeby pytac.

Stary 2014-07-31, 20:51   #117
201607231707
Konto usunięte

No bez kitu, można albo zapytać zainteresowanej (kiedyś tam, nawet w luźniej rozmowie) albo jej przyjaciółki/rodziny. Jak nie wiedzą i będzie wpadka to co innego niż jakby nawet się nie zainteresował tym co ona by chciała.

Edytowane przez 201607231707
Czas edycji: 2014-07-31 o 21:02

REKLAMA
Stary 2014-07-31, 20:54   #118
201712111032
Konto usunięte

Cytat:
Dlatego uwazam, ze po to ma sie buzie, zeby pytac.

Ale jak facet wypytuje kobietę o pierścionek to raczej wiadomo po co - żeby jej go kupić a jak chce zrobić niespodziankę? Można wspomóc się mamą/siostrą/panią w sklepie ale jak facet chce sam a wyszło jak wyszło? No, ja nie miałabym serca mu powiedzieć, że brzydkie i nie chce.
Stary 2014-07-31, 21:01   #119
Kretka666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kukurukku Pokaż wiadomość
Ale jak facet wypytuje kobietę o pierścionek to raczej wiadomo po co - żeby jej go kupić a jak chce zrobić niespodziankę? Można wspomóc się mamą/siostrą/panią w sklepie ale jak facet chce sam a wyszło jak wyszło? No, ja nie miałabym serca mu powiedzieć, że brzydkie i nie chce.
A kazdy musi robic niespodzianke? Nie rozmawia sie chociaz o zwiazku malzenskim, mozliwosci przyszlych zareczyn, tylko z zaskoczenia trzeba kobiecie przykleknac? Dla mnie to dziwne, bardzo dziwne. Czulabym sie zle jakby mi sie TZ oswiadczyl zanim w ogole porozmawialismy o mozliwosci slubu.

Stary 2014-07-31, 21:06   #120
201712111032
Konto usunięte

Cytat:
A kazdy musi robic niespodzianke? Nie rozmawia sie chociaz o zwiazku malzenskim, mozliwosci przyszlych zareczyn, tylko z zaskoczenia trzeba kobiecie przykleknac? Dla mnie to dziwne, bardzo dziwne. Czulabym sie zle jakby mi sie TZ oswiadczyl zanim w ogole porozmawialismy o mozliwosci slubu.

Są tacy, co lubią niespodzianki. I kobiety i mężczyźni. Różne podejścia do tematu, niektórzy chcą to omawiać jak Ty, niektórzy chcą niespodzianki.
Poza tym rozmowa o możliwości ślubu a rozmowa 'jaki chcesz pierścionek' to dwie różne sprawy jak dla mnie. Na pewno mnóstwo kobiet woli niespodziankę, tak jak mnóstwo kobiet chce uczestniczyć w zakupie pierścionka.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości