Zmagania z prawdziwą nadwagą- dziennik - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-09-10, 22:33   #91
Katalonkaaa
Zadomowienie

GG do Katalonkaaa
Dot.: Zmagania z prawdziwą nadwagą- dziennik

7 tydzień- zauważalna zmiana poziomu- zarówno dla mnie jak i dla moich mięśni, dawno niewidziane zakwasy powróciły dzisiaj cardio2- jak na mnie poszło całkiem nieźle

Problem trochę z dietą- jem za mało, po prostu nie mam apetytu :/
Katalonkaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-11, 07:20   #92
smerffie
Zakorzenienie

Cardio 2 to moje ulubione

INSTA
smerffie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-11, 08:30   #93
fubowa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Katalonkaaa Pokaż wiadomość
[...]
Problem trochę z dietą- jem za mało, po prostu nie mam apetytu :/
też tak mam czasem. ja bym się nie przejmowała - dopóki masz siłę ćwiczyć jest ok.
Stary 2014-09-11, 09:55   #94
Katalonkaaa
Zadomowienie

GG do Katalonkaaa

Cytat:
Napisane przez smerffie Pokaż wiadomość
Cardio 2 to moje ulubione
Wolę je od cardio1 bo krótsze są ćwiczenia- 30 sekund jest do wytrzymania, ale żeby powiedzieć że ulubione to nie, nie lubię żadnego cardio Najgorszy moment jest przy plie jumps i potem scissor jacks

Cytat:
Napisane przez fubowa Pokaż wiadomość
też tak mam czasem. ja bym się nie przejmowała - dopóki masz siłę ćwiczyć jest ok.
dzięki, sił mam sporo, po prostu na obiad jem złożone węgle i chyba one tak trzymają mnie do wieczora bez głodu, chociaż na kolację staram się coś drobnego zawsze zjeść, jakąś sałatkę albo rybę 5 posiłków nie dla mnie, nawet nie miałabym czasu żeby tyle razy jeść

za chwilę workout7
Stary 2014-09-11, 14:30   #95
smerffie
Zakorzenienie

Cytat:
Wolę je od cardio1 bo krótsze są ćwiczenia- 30 sekund jest do wytrzymania, ale żeby powiedzieć że ulubione to nie, nie lubię żadnego cardio Najgorszy moment jest przy plie jumps i potem scissor jacks

dzięki, sił mam sporo, po prostu na obiad jem złożone węgle i chyba one tak trzymają mnie do wieczora bez głodu, chociaż na kolację staram się coś drobnego zawsze zjeść, jakąś sałatkę albo rybę 5 posiłków nie dla mnie, nawet nie miałabym czasu żeby tyle razy jeść

za chwilę workout7
ja generalnie też nie lubie, ale pamietam ze z tych 3 to cardio 2 mi sie najbardziej podobało

INSTA
Stary 2014-09-12, 12:19   #96
Katalonkaaa
Zadomowienie

GG do Katalonkaaa

Uff, workout8 za mną, najtrudniejszy jak dla mnie- 3 runda zabija Ale dołożyłam jeszcze pilates na nogi i pośladki z fitness blender jutro zakończę tydzień nr7- jestem w szoku że tak długo ćwiczyę, nie opuściłam żadnego treningu, oby tak dalej
Stary 2014-09-15, 12:50   #97
Katalonkaaa
Zadomowienie

GG do Katalonkaaa

Zorientowałam się że to już ostatni tydzień z cardio2, jak ten czas leci! Po wczorajszym rest day ciężko było się rozruszać. Łapię się na tym że po Br mam niedosyt i dodaję krótkie filmiki z FB na pupe i brzuch
Stary 2014-09-16, 13:00   #98
Katalonkaaa
Zadomowienie

GG do Katalonkaaa

Melduję wortkout8 i mel B na pośladki Dieta idealnie! Wydaje mi się że mam trochę mniejszy cellulit Kompleksowe działanie- dieta, ćwiczenia, masaże i zielona herbata Wciąż go widać w pozycji stojącej, ale jestem z siebie dumna
Stary 2014-09-16, 13:42   #99
fubowa
Rozeznanie

Cytat:
[...] Dieta idealnie! [...]
zazdroszczę
Stary 2014-09-16, 14:23   #100
Katalonkaaa
Zadomowienie

GG do Katalonkaaa

Tż chyba zrozumiał jak bardzo jest to dla mnie ważne i nie kusi niczym, nawet kupuje składniki na zdrowe kolacje dla mnie (nie mieszkamy razem ;-) ) a tak jak on zajadał się czekoladą, pizzą i pił piwo do tego to po jakimś czasie się łamałam

W ogóle facetom tak łatwo efekty przychodzą- ćwiczy jakieś 3-4 razy w tygodniu i już wygląda dużo lepiej tylko dieta u niego kuleje gdy mnie nie ma obok, ale nie będę mu przecież niczego zabraniać, wolę pokazywać nowe zdrowsze smakołyki ;-)
Stary 2014-09-18, 13:23   #101
magda*M
Rozeznanie

GG do magda*M

Cytat:
Tż chyba zrozumiał jak bardzo jest to dla mnie ważne i nie kusi niczym, nawet kupuje składniki na zdrowe kolacje dla mnie (nie mieszkamy razem ;-) ) a tak jak on zajadał się czekoladą, pizzą i pił piwo do tego to po jakimś czasie się łamałam

W ogóle facetom tak łatwo efekty przychodzą- ćwiczy jakieś 3-4 razy w tygodniu i już wygląda dużo lepiej tylko dieta u niego kuleje gdy mnie nie ma obok, ale nie będę mu przecież niczego zabraniać, wolę pokazywać nowe zdrowsze smakołyki ;-)
Od jakiegoś czasu tak Cię podczytuję i "sprawdzam" czy się nie poddałaś .
Wielkie gratulacje za wytrwałość i dążenie do celu .
Sama ćwiczę od około 2 lat, żywienie zmieniłam na zdrowsze dopiero gdzieś od roku i wiem jakie to czasami jest trudne. Na szczęście mam wsparcie w mężu (a w zasadzie to od niego się zaczęło zdrowsze jedzenie bo ma problemy z cholesterolem i trójglicerydami, jeśli chodzi o ruch to też "przez" niego , jest WF-istą i uprawia sport nie tylko na lekcjach). Jeśli chodzi o zdrowsze jedzenie to gorzej jest z naszą córką 9-letnią, która jeszcze nie do wszystkiego daje się przekonać (ale pracujemy nad nią )
A podziwiam Cię głównie dlatego, że jak ma się troszkę więcej kilogramów do zrzucenia to trzeba właśnie całkowicie zmienić tok myślenia o ćwiczeniach i jedzeniu, jest to już na całe życie. A ja należę do tych osób, które nie mają nadwagi ale zawalczyły po prostu o ładniejsze i zdrowsze ciało (ale ponieważ długo próbowałam udowodnić mężowi, że mogę ćwiczyć a jeść tak jak jadłam to jeszcze celu nie osiągnęłam ). Dlatego nadal walczę i tak już pewnie zostanie, bo co prawda mam czasami dłuższe przerwy w ćwiczeniach ale zawsze jednak do nich wracam, bo zwyczajnie czegoś mi brakuje (chyba chodzi o ten "zapach" ciała po ćwiczeniach )...
Powodzenia i trzymam mocno kciuki.
magda*M jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-18, 15:10   #102
Katalonkaaa
Zadomowienie

GG do Katalonkaaa

Cytat:
Napisane przez magda*M Pokaż wiadomość
Od jakiegoś czasu tak Cię podczytuję i "sprawdzam" czy się nie poddałaś .
Wielkie gratulacje za wytrwałość i dążenie do celu .
Sama ćwiczę od około 2 lat, żywienie zmieniłam na zdrowsze dopiero gdzieś od roku i wiem jakie to czasami jest trudne. Na szczęście mam wsparcie w mężu (a w zasadzie to od niego się zaczęło zdrowsze jedzenie bo ma problemy z cholesterolem i trójglicerydami, jeśli chodzi o ruch to też "przez" niego , jest WF-istą i uprawia sport nie tylko na lekcjach). Jeśli chodzi o zdrowsze jedzenie to gorzej jest z naszą córką 9-letnią, która jeszcze nie do wszystkiego daje się przekonać (ale pracujemy nad nią )
A podziwiam Cię głównie dlatego, że jak ma się troszkę więcej kilogramów do zrzucenia to trzeba właśnie całkowicie zmienić tok myślenia o ćwiczeniach i jedzeniu, jest to już na całe życie. A ja należę do tych osób, które nie mają nadwagi ale zawalczyły po prostu o ładniejsze i zdrowsze ciało (ale ponieważ długo próbowałam udowodnić mężowi, że mogę ćwiczyć a jeść tak jak jadłam to jeszcze celu nie osiągnęłam ). Dlatego nadal walczę i tak już pewnie zostanie, bo co prawda mam czasami dłuższe przerwy w ćwiczeniach ale zawsze jednak do nich wracam, bo zwyczajnie czegoś mi brakuje (chyba chodzi o ten "zapach" ciała po ćwiczeniach )...
Powodzenia i trzymam mocno kciuki.
Bardzo Ci dziękuję za wpis i za wsparcie, miło mi że ktoś podczytuje co u mnie Akurat dzisiaj muszę zameldować, że pierwszy raz NIE POĆWICZYŁAM I NIE POĆWICZĘ. Ale już się tłumaczę czemu- podjęłam na mieście spontaniczną decyzję o oddaniu krwi, spuścili mi pół litra i zabronili dzisiaj ćwiczyć, dlatego dziś zrobię rest day i nadrobię ćwiczenia w niedzielę która zawsze była moim dniem wolnym, świat się chyba przez to nie zawali A czekoladę za oddanie krwi przekazałam rodzinie Jillian by mi chyba wybaczyła
Stary 2014-09-20, 12:13   #103
Katalonkaaa
Zadomowienie

GG do Katalonkaaa

Wczoraj i dzisiaj ćwiczyło mi się tragicznie :-/ jak dotąd nie miałam z tymi workoutami problemów kondycjnych a teraz dosłownie brało mnie takie osłabienie podczas rund cardio, ciemno miałam przed oczami i traciłam równowagę :-( musiałam robić przerwy, nie sądziłam że krwiodawstwo może aż tak się odbić na kondycji
Stary 2014-09-20, 12:46   #104
smerffie
Zakorzenienie

Cytat:
Wczoraj i dzisiaj ćwiczyło mi się tragicznie :-/ jak dotąd nie miałam z tymi workoutami problemów kondycjnych a teraz dosłownie brało mnie takie osłabienie podczas rund cardio, ciemno miałam przed oczami i traciłam równowagę :-( musiałam robić przerwy, nie sądziłam że krwiodawstwo może aż tak się odbić na kondycji
nie sądzę, żeby to było krwiodawstwo ludzki organizm taki ubytek krwi (450ml) regeneruje bardzo szybko może ogolnbie masz troche słabszy okres, cwiczysz juz długo i bez zadnych przerw, czasem dzien lu8b dwa calkowitej regeneracji dają tak nowego powera do działania, że warto sobie zrobic przerwwe. nawet jest plan BR tego nie zakłada

INSTA
Stary 2014-09-20, 12:48   #105
Katalonkaaa
Zadomowienie

GG do Katalonkaaa

Dzięki za odpowiedź ;-) też właśnie wydawało mi się to dziwne, pewnie jakiś słabszy czas, źle sypiam ostatnio itd ;-) ważne, że dieta nie kuleje

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-09-20, 15:25   #106
smerffie
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki za odpowiedź ;-) też właśnie wydawało mi się to dziwne, pewnie jakiś słabszy czas, źle sypiam ostatnio itd ;-) ważne, że dieta nie kuleje
i juz masz przyczynę ogranizm regeneruje się podczas snu

INSTA
Stary 2014-09-20, 15:56   #107
fubowa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez smerffie Pokaż wiadomość
i juz masz przyczynę ogranizm regeneruje się podczas snu
potwierdzam. od kiedy więcej sypiam (sukces! mała budzi się co 3-4, a nie co 1,5-2 godziny ) skacze mi się zdecydowanie lepiej

kiedyś nienawidziłam cardio, a teraz nie wyobrażam sobie treningu bez burpees
Stary 2014-09-20, 21:19   #108
Katalonkaaa
Zadomowienie

GG do Katalonkaaa

Polubiłam ostatnio burpees powinnam się wyspać, żeby wyniki były lepsze bo jutro mierzenie, ale jak tu iść spać kiedy siatkarze grają!

Zgłaszam mały grzech- byłam ze znajomymi w knajpie, pili piwo, ale ja zamówiłam sok z aloesu z sokiem z cytryny- myślałam, że będzie dietetyczne a nie było, chyba był to słodzony napój z kartonu :-/ następnym razem tylko woda! ;-)
Stary 2014-09-21, 05:51   #109
fubowa
Rozeznanie

Cytat:
[...]
Zgłaszam mały grzech- byłam ze znajomymi w knajpie, pili piwo, ale ja zamówiłam sok z aloesu z sokiem z cytryny[...]
rozgrzeszamy

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-21, 10:01   #110
Katalonkaaa
Zadomowienie

GG do Katalonkaaa

8 tygodni, czyli 2 miesiące za mną, oto rezultaty

Waga- 76/73,6/74,5/74/71,6 -4,4kg

Ramię- 39/36/36,5/35/35 -4cm
Biust 98/98/97/97/96 -2cm
Pod biustem 85/82/84/83/81,5 -3,5cm
Talia 78/76/73/74/71,5 -6,5cm
Biodra 102/98/96/94/91,5 -10,5cm
Udo 66/65/66/65/64 -2cm
Łydka 42/42/42/42/41 -1cm

Łącznie 29,5cm mniej we wszystkich obwodach Jestem zszokowana moimi biodrami, zmiana jest mega widoczna, dziwne jest to że wystają kolce biodrowe, a nad nimi jest oponka, pod nimi jeszcze otłuszczone uda Te spadki zaburzyły mi trochę pogląd na mój typ figury, myślałam że jestem klepsydrą bo mam szerokie ramiona, wcięcie w talii zaznaczone (niezależnie od wagi) i miałam szerokie biodra, teraz jednak myślę sobie że chyba bliżej mi do gruszki Ramiona mam szerokie bo taką mam budowę szkieletu, ale tłuszcz gromadzi się w nogach Może uda mi się zrobić zdjęcie porównawcze, najlepiej chyba ubrać ten sam kostium który mam w pierwszym poście, zobaczę jak to wyjdzie
Stary 2014-09-21, 10:46   #111
anoska
Zakorzenienie

Ogromne gratulacje!! dokonujesz niesamowitej przemiany w swoim życiu obserwuje Ciebie od samego początku i wpadam co chwile sprawdzać czy nie brakuje Ci motywacji dobrze, że nie brakuje!! Trzymam nadal kciuki i dopinguje Ci z całego serca

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-09-21, 19:12   #112
fubowa
Rozeznanie

Cytat:
8 tygodni, czyli 2 miesiące za mną, oto rezultaty [...] Łącznie 29,5cm mniej we wszystkich obwodach [...]
piękne wyniki (dodatkowe dwa rezultaty to wzrost kondycji i samodyscypliny ), a tu jeszcze 4 tygodnie zostały

cieszę się razem z tobą
Stary 2014-09-22, 09:58   #113
magda*M
Rozeznanie

GG do magda*M

Cytat:
8 tygodni, czyli 2 miesiące za mną, oto rezultaty

Waga- 76/73,6/74,5/74/71,6 -4,4kg

Ramię- 39/36/36,5/35/35 -4cm
Biust 98/98/97/97/96 -2cm
Pod biustem 85/82/84/83/81,5 -3,5cm
Talia 78/76/73/74/71,5 -6,5cm
Biodra 102/98/96/94/91,5 -10,5cm
Udo 66/65/66/65/64 -2cm
Łydka 42/42/42/42/41 -1cm

Łącznie 29,5cm mniej we wszystkich obwodach Jestem zszokowana moimi biodrami, zmiana jest mega widoczna, dziwne jest to że wystają kolce biodrowe, a nad nimi jest oponka, pod nimi jeszcze otłuszczone uda Te spadki zaburzyły mi trochę pogląd na mój typ figury, myślałam że jestem klepsydrą bo mam szerokie ramiona, wcięcie w talii zaznaczone (niezależnie od wagi) i miałam szerokie biodra, teraz jednak myślę sobie że chyba bliżej mi do gruszki Ramiona mam szerokie bo taką mam budowę szkieletu, ale tłuszcz gromadzi się w nogach Może uda mi się zrobić zdjęcie porównawcze, najlepiej chyba ubrać ten sam kostium który mam w pierwszym poście, zobaczę jak to wyjdzie
No TO robi wrażenie!!! Wielkie, wielkie gratulacje i dalszych sukcesów życzę
Stary 2014-09-22, 11:41   #114
Katalonkaaa
Zadomowienie

GG do Katalonkaaa

Cytat:
No TO robi wrażenie!!! Wielkie, wielkie gratulacje i dalszych sukcesów życzę
Cytat:
Napisane przez fubowa Pokaż wiadomość
piękne wyniki (dodatkowe dwa rezultaty to wzrost kondycji i samodyscypliny ), a tu jeszcze 4 tygodnie zostały

cieszę się razem z tobą
Cytat:
Napisane przez anoska Pokaż wiadomość
Ogromne gratulacje!! dokonujesz niesamowitej przemiany w swoim życiu obserwuje Ciebie od samego początku i wpadam co chwile sprawdzać czy nie brakuje Ci motywacji dobrze, że nie brakuje!! Trzymam nadal kciuki i dopinguje Ci z całego serca

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
bardzo Wam dziękuję dziewczyny, to że mnie wspieracie jest dodatkową motywacją

Centymetry mają mi pokazywać czy robię wszystko dobrze, ale nie są dla mnie żadnym wyznacznikiem, nie muszę mieć np 65cm w talii jeśli przy 68 np będę wyglądać dobrze. Liczy się dla mnie kondycja całego ciała i proporcjonalność oraz jego jędrność

Dzisiaj nowy trening- workout9- bardzo mi się podoba, dużo ćwiczeń w podparciu, fakt że niektórych nie potrafię jeszcze wykonywać np. push-up jacks, robię wtedy zwykłe pompki (męskie, a jak się zmęczę to damskie ) Kondycyjnie było świetnie, mam nadzieję że siły wróciły już na dobre

Ale dzisiaj dzień wyzwanie- urodziny TŻ Będzie tort śmietankowy i mega pizza na kolację, planuję nic nie zjeść niezdrowego bo będziemy w gronie znajomych więc nie muszę się krępować, gorzej będzie w sobotę bo rodzinna impreza- babcie i ciocie TŻ w komplecie, wtedy pozwolę sobie na kawałek tortu żeby nie musieć się wszystkim tłumaczyć że nie chcę tego jeść TŻ obiecał przygotować dla mnie na dziś sos z gorzkiej czekolady- zamoczę sobie w nim banana, też będzie smacznie
Stary 2014-09-22, 11:47   #115
magda*M
Rozeznanie

GG do magda*M

Cytat:
[B]
Ale dzisiaj dzień wyzwanie- urodziny TŻ Będzie tort śmietankowy i mega pizza na kolację, planuję nic nie zjeść niezdrowego bo będziemy w gronie znajomych więc nie muszę się krępować, gorzej będzie w sobotę bo rodzinna impreza- babcie i ciocie TŻ w komplecie, wtedy pozwolę sobie na kawałek tortu żeby nie musieć się wszystkim tłumaczyć że nie chcę tego jeść TŻ obiecał przygotować dla mnie na dziś sos z gorzkiej czekolady- zamoczę sobie w nim banana, też będzie smacznie
Fachowcem nie jestem ale wydaje mi się, że jeśli tak ładnie idzie Ci utrzymywanie zdrowego odżywiania i nie ma tego typu okazji co tydzień to jak zjesz mini kawałek tortu to też nic wielkiego się nie stanie (a nawet może na psychikę dobrze zrobić )
A jeśli chodzi o sos z gorzkiej czekolady to wydaje mi się, że takie wsparcie jest bezcenne, prawda?
Stary 2014-09-22, 12:06   #116
Katalonkaaa
Zadomowienie

GG do Katalonkaaa

Cytat:
Fachowcem nie jestem ale wydaje mi się, że jeśli tak ładnie idzie Ci utrzymywanie zdrowego odżywiania i nie ma tego typu okazji co tydzień to jak zjesz mini kawałek tortu to też nic wielkiego się nie stanie (a nawet może na psychikę dobrze zrobić )
A jeśli chodzi o sos z gorzkiej czekolady to wydaje mi się, że takie wsparcie jest bezcenne, prawda?
Dlatego zjem tort w sobotę ;-) Bo znam siebie i gdybym dziś zjadła kawałek to potem przyszłaby chęć na pizzę i wszystko by się posypało- takie myślenie towarzyszyło mi w czasie kompulsów i nie chcę ryzykować. Tż bardzo mnie wspiera bo widzi, że jestem radośniejsza a leży to przecież w jego interesie Fajnie, że w końcu to rozumie bo tyle razy się już odchudzałam i zawsze namawiał do złego jedzenia mówiąc, że nie zaszkodzi raz na jakiś czas- a że było to bardzo często więc szkodziło ;-)
Stary 2014-09-22, 12:30   #117
fubowa
Rozeznanie

Cytat:
[...]wydaje mi się, że takie wsparcie jest bezcenne, prawda?
zdecydowanie. bezcenne jest gdy najbliżsi szanują nasze wybory i ich nie sabotują, a wręcz przeciwnie

miłego dnia dla czytających
Stary 2014-09-23, 15:15   #118
Katalonkaaa
Zadomowienie

GG do Katalonkaaa

Melduję brak grzeszków na wczorajszej imprezie i workout10- najtrudniejszy jak na razie, musiałam robić przerwy, nogi to moja słaba strona a dziś były różne skoki i przysiady z ciężarkami. Jillian obiecuje w filmiku że za 2 tygodnie będę w stanie to wszystko wykonać, była przekonująca Postaram się nie robić przerw następnym razem Pozdrawiam wszystkie czytające
Stary 2014-09-25, 11:56   #119
Katalonkaaa
Zadomowienie

GG do Katalonkaaa

Wczorajsze cardio3 bardzo przypadło mi do gustu Byłam mokra jak nigdy, ale łatwiej było złapać oddech ze względu na to, że każde ćwiczenie trwa tylko 20sekund Dzisiaj już też poćwiczyłam, workout9 nie taki straszny jak w poniedziałek, chociaż uda paliły
Stary 2014-09-25, 14:23   #120
fubowa
Rozeznanie

Cytat:
[...] Dzisiaj już też poćwiczyłam, workout9 nie taki straszny jak w poniedziałek, chociaż uda paliły
z każdym dniem twoja wytrzymałość rośnie. jak sobie przypomnę swój pierwszy workout to śmiać mi się chce (w trakcie sapałam i klęłam, a po czułam się jakbym maraton przebiegła ) ostatnio po skończonym programie (nawet jak się zmęczę) nachodzi mnie myśl, że mogłabym jeszcze coś poćwiczyć.

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości