|
|
#91 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Nowy sklep w Krakowie
To dobrze się chyba składa, bo ja też szukam towarzystwa do odwiedzenia tego miejsca
![]() I znalazłam już godziny otwarcia ![]() od wtorku do niedzieli w godzinach 12-20
|
|
|
#92 |
|
xxyy
|
gdzie jest taki plac?
czy ktos moglby mi wytlumaczyc jak dojechac tam z okolic Ronda Grunwaldzkiego /Matecznego lub Rynku?
|
|
#93 |
|
Rozeznanie
|
Atram, to tak mniej wiecej jest miedzy Wawelem z Zwierzyniecka.
Skoro jest kilka chetnych to moze jakies male rande-wu dlubaczow zrobimy?
|
|
|
|
|
#94 | |
|
xxyy
|
Cytat:
na nogach tam przejde i moze znajde bo przystanek busa mam na rondzie ja jestem za rande-wu ![]() a wiecie moze gdzie jest jakis sklep dla pastykow w Krakowie? jaki moglybyscie mi polecic?
|
|
|
#95 |
|
Zadomowienie
|
o ja wiem!
na poczatku pijarskiej (numer 2 konkretnie) jest sklep dla plastykow, SZAŁ sie nazywa on jest na rogu, chyba jak sie przecina pijarska ze slawkowska, ale na 100% pewna nie jestem jak bedziesz szla od rynku to na pewno trafisz drugi jest na grodzkiej, ale mniejszy wybor i wyzsze ceny z tego co pamietam.. |
|
|
|
|
#96 |
|
Zakorzenienie
|
Mam biznesa do Krakowa
![]() Czy któraś z Was nie mieszka, (lub bywa) blisko ulicy ul.Spółdzielców? Chciałam zamowić coś z allegro, ale koszty przesyłki przekraczają koszt tego "czegoś" Okropne zdzierstwo ![]()
|
|
#97 |
|
Zadomowienie
|
Niech mi ktoras z krakowianek odpowie czy sie myle czy ulica Spoldzielcow jest w okolicach Prokocimia? Jesli tak to mi bardzo przykro, ale tramwajkiem mam tam chyba ponad godzine jazdy
Jakby to bylo osiedle Spoldzielcze to by nie bylo problemu, bo tam mam minut 10
|
|
|
|
|
#98 |
|
Rozeznanie
|
Jeśli któraś z was by tam była to napiszcie proszę jak to wygląda!! Czy można po prostu kupić koraliki (i czy w korzystnych cenach), czy to jest na zasadzie wspólnego z kimś projektowania?
|
|
|
|
|
#99 |
|
Zakorzenienie
|
rande-wu bardzo chętnie, tylko nie przy napojach alkoholowych bo ja nieletnia jestem
ale prywatne spotkanko też chętnie, jeśli nam rande-wu nie wypali ja siedzę w Krakowie jeszcze w tym i przyszłym tygodniu a potem teoretycznie sierpien mam wolny, ale nigdy nic nie wiadomo... ![]() EDIT: tylko że akurat w tym tygodniu będę poza domem i nie będę miała dostępu do neta... w piątek wracam, a na weekend jestem poumawiana... kurczę, ale robię problemy moze jednak ktorys weekend sierpnia? no chyba ze bez problemow mozecie w tygodniu (przyszłym ). oj szkoda ze teraz nie będę miała neta bo takie ciekawe umawianie mnie ominie... chyba ze do mnie zadzwonicie ![]() EDIT2: ale nie jestem najwazniejsza na tym forum, więc mną sie nie przejmujcie
|
|
#100 |
|
xxyy
|
jakie sa ceny w tym sklepie
drogo czy tanio?
|
|
#101 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
w dodatku na pierwszej Ja jestem fajna, na trzezwo tez mnie mozna zdzierzyc, wiec nikt Cie upijal nie bedzie No i w tym tygodniu tez nie moge, w przyszlym chetnie
|
|
|
|
|
|
#102 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kupuję z drogą przesyłką (2x tyle, co to głupie wiertełko) Bursztyny, muszle strzeżcie się! Eklerka nadchodzi z wiertarką ![]() Mooooonia dziękuję za chęć pomocy Jakbyś chciała coś od kikii, to mogę wysłać listem poleconym za 4zł, zamiast 6
|
|
|
#103 |
|
Zadomowienie
|
a mozesz mi podac link do tego kogos z allegro, bo zobacze czy to to wiertelko co ja mam czy moze jakies lepsze ;D Wczoraj sie wzielam za wiercenie burszytnow i jeden mi sie przewiercil a 2 pekly, wiec sie zdenerwowalam
Nie ma za co dziekowac a o kicee (;D ?) bede pamietac
|
|
|
|
|
#104 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
), ale mam tam daleko i będę dopiero w sprawie akcji (informacja -kolorowy link w podpisie).Żle się wyraziłam, to nie chodzi o wiertło, tylko o głowiczkę.
|
|
|
#105 |
|
Zakorzenienie
|
no to mamy dwa głosy na przyszły tydzień
i piszcie kiedy was nie ma!! mnie do piątku pozdrawiam
|
|
#106 |
|
Przyczajenie
|
Ja też w przyszłym tygodniu chętnie bym się przeszła, bo ten też odpada. Ja pracuję do 13, więc po tym czasie jestem wolna. A skoro tam jest kawiarnia, no to rande-vous przy kawie
|
|
|
#107 |
|
xxyy
|
to i ja jestem chetna, ale nie obiecuje na 100%
co powiecie na wtorek?
|
|
#108 |
|
Przyczajenie
|
wtorek... jeśli po 13 to ja jestem chyba wolna
|
|
|
#109 |
|
Raczkowanie
|
Ja chciałm dodać że na ulicy Św Gertrudy prawie przy skrzyżowaniu ze Stradomską jest sklep mają też różne akcesoria do wyrobu bizuterii ( druciki zapięcia itp.) oraz kamienie naturalne i kilka koralikow sztucznych, ale ceny wysokie i obsługa średnio miła niestety.
|
|
#110 |
|
Przyczajenie
|
Właśnie ktoś mi kiedyś mowił że jest gdzieś na Gertrudy taki sklep, ale nic więcej nie wiedziałam i jakoś tak nie natknęłam się na niego. Trzeba by sprawdzić ten nowy, a jak na razie pozostają pasmanterie i sklepy internetowe
|
|
|
#111 |
|
Zadomowienie
|
Ja o tym na Gertrudy tez niewiele pozytywnych informacji slyszalam. Juz predzej jesli chodzi o drut, bigle itd polecam Szafir na Rakowickiej. Raz tam bylam, ceny troche wyzsze niz w sklepach internetowych, obsluga podobno niemila, a ja pewnie trafilam na ich dobry dzien
![]() A pasmanterie to szczegolnie te dwie o ktorych bylo w innym watku na Dlugiej i na Karmelickiej
|
|
|
|
|
#112 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja byłam w "Przetwórni" (na Groblach).
Bardzo fajne miejsce. Sklepo-kawiarnia. Można wykonywac bizuterie na miejscu z pomocą pracujących tam pań. A na prawdę jest w czym wybierać.
|
|
#113 |
|
Zadomowienie
|
O nareszcie kros kto byl
A czy mozna kupic koraliki solo ? Czy tylko zrobic cos z nich na miejscu? A i jak mniej wiecej cenowo?
|
|
|
|
|
#114 |
|
xxyy
|
podnosze bo jestem ciekawa jakie tam sa ceny
|
|
#115 |
|
Raczkowanie
|
Ja ostatnio zwiedziłam właśnie sklep na Św. Gertrudy i niestety po pierwsze ceny wysokie wole kupić na allegro albo w sklepie internetowym zawsze gratisa dadzą, a po drugie obsługa niesymapatyczna
i nadodatek byłam jak omawiali ceny korali i jak usłyszałam tekst pod tytułem ,,tu wiecie trzeba zmienić cene bo no rozumiemiecie za tanio będzie'' i to przy klientkach w sklepie! To doszłam do wniosku że już mnie tam nie zobaczą
|
|
#116 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A ceny - woreczki z takimi malutkimi koralikami kosztuja po 1zł, większe koraliki 1zł za sztukę, a takie juz zupełnie duże - 2zł za sztukę. Są też bigle, druciki itp. ogólnie wszystko co potrzebne do wyrobu bizuterii. Nie pamietam dokładnie ich cen, ale za swoje bigle, posrebrzane zapłaciłam 1,50 zł za parę. Są tam też do dyspozycji narzędzia, jesli ktoś nie ma mozliwości "pomajsterkować" w domu.
|
|
|
#117 |
|
Zadomowienie
|
Dzieki wielkie za odpowiedz
Bigle dosc drogie, bo na allegro to za tyle sa srebrne Ale po koraliki to pasuje sie przejsc
|
|
|
|
|
#118 |
|
xxyy
|
wlasnie.. jak kupuje bigle po 70-80 groszy.
a koraliki ladne?
|
|
#119 |
|
Zakorzenienie
|
ej to fajnie, że można też cos kupić
a ogólnie to przyjemnie tam jest? kawa tania i dobra?
|
|
#120 |
|
Wtajemniczenie
|
Koraliki są bardzo ładne.
I dużo.A kawa nie wiem jaka, bo nie pijam, więc sie nie interesowałam.
![]() |
Nowe wątki na forum Biżuteria
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:53.

Okropne zdzierstwo 

Jakbyś chciała coś od kikii, to mogę wysłać listem poleconym za 4zł, zamiast 6
z moją skromna twórczością