Czy powiedzieć mu o ciąży? - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-08-19, 17:50   #91
Daisy30
Zadomowienie

Dot.: Czy powiedzieć mu o ciąży?

Od kazdej reguly istnieja wyjatki... Nie wiesz tez z jakiego powodu dokonalas takiego wyboru. Chyba, ze zostal zdiagnozowany. Nie jestem tworca tej teorii, poniewaz nie ja prowadzilam badania w tym kierunku. Ale w pelni sie z nia zgadzam. Utwierdzilam sie w tym przekonaniu podczas wieloletniej pracy. Warto pamietac, ze biologiczny ojciec nie musi miec wylacznosci ojcostwa. Wazne by przez swoje emocje dozywotnio dziecka nie pozbawiac mozliwosci posiadania ojca.

---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ----------

Nie bede tego tematu rozwijac, poniewaz by choc troche go zrozumiec trzeba dysponowac przynajmniej wiedza podstawowa w tej kwesti. Ale zgodzisz sie z tym, ze nie warto pozbawiac dzieci kontaktu z mezczyznami, tylko z powodu zlych doswiadczen. Izolacji winni podlegac tylko toksyczni ojcowie. Zawsze takowa luke mozna wypelnic kims nowym, odpowiedzialnym i dobrym. Oczywiscie po prawnym uregulowaniu sytuacji.
Daisy30 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-19, 18:01   #92
201605300922
Konto usunięte

Na II roku medycyny Erasmus? niby formalnie można, choć nie znam nikogo, kto jechałby przed trzecim...

Powiem tak Autorko, znam dziewczynę, która też na I roku medycyny miała bardzo małe dziecko, podobnie jak Ty ma zamożnych rodziców i jakoś dała radę. Życie Ci się bardzo skomplikuje, nie ma się co oszukiwać ani zwodzić - będziesz miała przerąbane, nawet jeśli urodzisz dziecko jak z reklamy pampersów (czego Ci życzę, bo takie dzieci, które śpią i jedzą, ew. bawią się łapkami jednak istnieją, choć nie w mojej rodzinie). Osobiście nie dochodziłabym kwestii ojcostwa, tak jak dziewczyny piszą - będziesz miała problem w wielu sytuacjach formalnych, choćby z leczeniem, wyrobieniem paszportu. Bo obiektywnie, dziecko z niego jako ojca nie będzie miało nic. A może być np. tak, że za kilka lat poznasz jakiegoś normalnego, fajnego faceta, który Twoje dziecko uzna za swoje i będzie miał otwartą drogę do adopcji.

Osobiście nie wiem, co bym zrobiła na Twoim miejscu, jestem zdania, że skoro jesteś przeciwniczką aborcji i jej nie chcesz, to jej nie rób. Ja pewnie podjęłabym inną decyzję, zwłaszcza w Twojej sytuacji, ale byłoby to w pełni zgodne z moim światopoglądem i nie katowałabym się później wyrzutami sumienia, choć też nie byłby to dla mnie ,,łatwy" zabieg.
201605300922 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-20, 12:33   #93
TancerzTango
BAN stały

[1=7623cb0b746b4d40e529fc1 23bf669aade741778_65822f0 7d8014;47767532]
sama pochodze z pelnej rodziny z kochajacym ojcem ktory dal mi wszystko czego w zyciu dziecko potrzebuje,szacunek,milos c, dobre wzorce itp itd a mimo to dokonywalam w zyciu zlych wyborow partnerow jestem rozwidziona[/QUOTE]
A czy przyczyna rozwodu leżała głównie po Twojej stronie?
Jaki kontakt z ojcem miał Twój ex TŻ?

Nie ma takiej zasady, że jak masz dobrego ojca to się nie rozwiedziesz.
Za to jest tak, że jak ojciec Cię w dzieciństwie nie doceni, to potem będzie Tobie doceniania brakowało przez całe życie.
TancerzTango jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-20, 20:13   #94
Shira Yuki
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TancerzTango Pokaż wiadomość
Jeśli to taka bzdura to wyobraź sobie, że nie miałaś taty. Czy byłoby Tobie z tym wszystko jedno?
Dziewczynkę może wychować samotna kobieta. Faceta już nie. Facet w ojcu ma wzór do naśladowania.
masz trochę staroświeckie poglądy ,poniewaz dzieci powinny mieć wzorce do naśladowania.jak dziewczynka powinna wiedziec kim jest mężczyzna i jak traktuje kobietę,tak jak syn powinien mieć matkę.
oczywiście życie pisze swoje scenariusze i nie na wszystko możemy mieć wpły.czasem tych ojców,czy matki zastępują wujkowie,czy dziadkowie,często sa też przybrani rodzice ,jednak często są lepszymi wzorcami,niż biologiczni rodzice
Opowiadając obcym ludziom o swoich problemie ,musisz liczyc sie z tym,że 20% ma gdzieś twój problem,a 80 % cieszy się z twojego kłopotu.
Jestem jak dziki Mustang.
Jesli mnie oswoisz ,na zawsze będę Twoja
.
Shira Yuki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-20, 20:59   #95
7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014
Konto usunięte

moj ex maz mial dobre kontakty z obojgiem rodzicow,
moj terazniejszy maz z ktorym jestem od 6 lat za to nie mial ojca. wychowywala go matka (ma brata z innego zwiazku matki tez bez ojca)gdy mial 15 lat matka poznala obecnego meza i on w pewnym sesie zastapil im ojca(moj maz nazywa go tata).
moj maz nigdy nie poznal swojego ojca biologicznego(ojciec i matka byli bardzo mlodzi i ojciec wyemigrowal z rodzicami do afryki).
moj terazniejszy maz nie teskni za ojcem i powiedzial ze do niczego on mu nie byl i nie jest potrzebny.
jest normalnym rodzinnym facetem i nie mam mu nic do zarzucenia w kontaktach z dziecmi i ze mna.
wina za rozpad mojego poprzedniego malzenstwa mysle ze byla po polowie.
7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości