![]() |
#91 |
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie Majowe 2015!
Czesc dziewczyny,
ale z was ranne ptaszki! Pierwszy wpis o 6:21! ![]() Ja wstaje o osmej i to z wielkim bolem, ostatnio moglabym nie wstawac z lozka... Izuniaa daj koniecznie znac jak wyszla BETA ale na pewno wyjdzie wysoko skoro testy wychodza pozytywnie Dziewczyny, zaopatrzylayscie sie juz w jakis zestaw witamin dla kobiet w ciazy? Ja kupilam sobie wczoraj. Pozdrawiam, miego dnia ![]() Edytowane przez Lija280 Czas edycji: 2014-08-27 o 08:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#92 |
Zadomowienie
|
![]() Mama lutowa 2015. P.s. Co do komentarzy typu, że za wcześnie itp. Nasz wątek powstał jak tylko ujrzałyśmy II kreski, dopiero potem beta, lekarz itp. Aktualnie rozpoznajemy płeć ![]() także wspierajcie się i trzymajcie od początku, bo to forum to skarbnica rad, powodzenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#93 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Przykro mi dziewczyny że takie osoby się u Was udzielały na samym początku wątku ![]() ![]() Życzę Wam przyjemnych miesięcy ciąży, zdrowych maluszków, jak najmniej dolegliwości ciążowych. Wspierajcie się wspólnie bo to dużo daje ![]() Pozdrawiam serdecznie ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#94 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja jem kompleks witamin z kwasem foliowym, które kupiłam jakieś 2 tygodnie temu jeszcze jako staraczka... To witaminy dla kobiet starajacych się o dziecko, dla kobiet w ciąży i matek. Na razie wystarczą a na wizycie zapytam lekarza czy poleci mi jakieś inne. Co prawda wstrzymam się jeszcze z 2-3 tygodnie z wizytą, bo teraz pewnie za dużo by mi jeszcze nie powiedział ![]()
![]() |
#95 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Powodzenia dziewczyny! ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#96 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ale jak wroci moje dziecko z wakacji i zacznie sie szkola tez bede musiala wstawac wczesniej... ![]() Czarnulka czym sie zjmujesz w pracy? Od dawna juz jestes w Niemczech? Ja kwas foliowy i magnez biore juz chyba od zawsze a teraz kupilam sobie jakies witaminki. Sa po dwie tabletki : jedna z omega3 na rano i jedna z witaminami na poludnie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#97 |
Wtajemniczenie
|
Chyba rzeczywiście nie zrozumialyscie tego co napisałam
![]() ![]() ![]() Nie ważne ![]() Jeszcze raz życzę spokojnych 9 miesięcy i mnóstwa kopniaków ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#98 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny jak to jest, w szpitaku wyzanczyli mi termin porodu na 13 maj 2015 a jak wpisuje date pierwszego dnia sotatniej miesiaczki w kalkulator narodzin to wychodzi mi miedzy 4 a 6 majem ???
W szpitalu widzialalam, ze po wpisaniu daty ostatniej miesiaczki komputer sam od razu wyliczyl date narodzi. I kto ma racje??? |
![]() ![]() |
![]() |
#99 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ale ja czytałam ze nie powinno sie brac witamin bez konsuktacji z lekarzem. Co o tym myslisz?
#100 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#101 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja nie slyszalam nic takiego. Zawsze lekarz przepisuje jakies witaminy wiec nie widze powodu, zeby z tym czekac, az do wizyty. Potem mozna z nim skonsultowac ale na pewno nie wyrzadzimy sobie ani dziecku zadnej krzywdy zazywajac witaminy przeznaczone wlasnie dla kobiet w ciazy. Takie jest moje zdanie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#102 |
Zadomowienie
|
Hej
![]() Witaminy bierze się owszem po konsultacji z lekarzem i najlepiej dopiero po 12 tygodniu ciąży do tego czasu bierze się kwas foliowy ![]() Każdy organizm inaczej reaguje na witaminy , większość potęguję mdłości , bóle głowy , zaparcia , poczucie otępienia (wygooglujcie sobie o tym ) itd a po co od razu się męczyć z takimi dolegliwościami na początku ciąży ? ![]() ![]() To nie jest złośliwa rada , tylko rada kobiety która zaraz będzie rodzić ![]()
![]() |
#103 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#104 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny, co do witamin to trzeba naprawdę uważać, niektóre przeznaczone są dopiero od drugiego trymestru. Np nadmiar witaminy A w pierwszym trymestrze może doprowadzić nawet do poronienia. Trzeba uważać z suplementacja, najlepiej tylko po konsultacji z lekarzem prowadzącym.
|
![]() ![]() |
![]() |
#105 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Tu masz rację że lekarze przepisują witaminy (często każą brać jeden rodzaj bo mają z tego profit) , ale często jest tak że kobieta ma dobre wyniki a biorąc witaminy czuje sie po nich tak jak pisałam wyżej . Organizm przyswoi tyle ile potrzeba nie ma opcji żeby wcisnąć w siebie więcej i później skutkiem ubocznym jest taka tolerancja . Poczekajcie do pierwszej morfologii ![]() ![]() Lija z tego co czytałam wyżej mieszkasz we Francji , więc może tam inaczej to wszystko przebiega ![]() Pozdrawiam
Zosieńka jest już z nami nasz skarb nasz kawałek nieba ![]() Edytowane przez ZygaEffka Czas edycji: 2014-08-27 o 10:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#106 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Nie wiem, ja biore juz a kazdy inny niech robi jak uwaza ![]() ---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez Lija280 Czas edycji: 2014-08-27 o 10:49 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#107 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jestem niestety konserwatorem powierzchni płaskich ![]() Ciężko, zwłaszcza teraz gdy mam małego lokatora i męczę się jak starsza pani ![]() Cytat:
![]() ![]() to taki stary sposób ![]() ![]() Cytat:
![]() Dziewczyny czy wy też takie blade jesteście?? Bo ja to od 3 dni wyglądam jak śmierć na urlopie ![]() ![]()
Edytowane przez Czarnulka7891 Czas edycji: 2014-08-27 o 11:26 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#108 |
Zadomowienie
|
Jasne Lija zrobisz jak uważasz
![]() ![]()
![]() |
#109 |
Raczkowanie
|
Witam Was kochane , jak ja Wam zazdroszczę.Narazie nie dopisuję się do wątku ale czytam i postanowiłam się ujawnić.Z mężem staramy się już 5 cykl.W styczniu urodziłam córeczkę w 16 t.c.Zmarła w brzuszku.W każdym cyklu mam nadzieję i nic.Chciałabym być majową mamą tym bardziej ,że sama jestem z maja.Dziś rano testowałam bo nie mogłam już wytrzymać i oczywiście jedna gruba krecha.Jestem w 26 dc więc może troszkę za wcześnie.@ przypada mniej więcej na 3 września.Wczoraj i w nocy miałam straszne bóle podbrzusza o wiele gorsze niż na @ więc tak cicho sobie pomyślałam ,że to może zagnieżdżenie?Dziś już jest lepiej.Jestem ok.9, 10 dzień po owulacji.Pozostaje mi czekać, ale nadzieja coraz mniejsza.
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#110 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#111 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ---------- Cytat:
![]() Co do bladosci to nic u siebie nie zauwazylam ![]() A propos jeszcze "starszej pani" ![]() ![]() Edytowane przez Lija280 Czas edycji: 2014-08-27 o 12:00 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#112 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#113 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#114 |
Zadomowienie
|
Gratulacje!
Och, jak zazdroszcze! Zycze spokojnych 9msc!
#115 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() 3mam kciuki by się udało i żebyś wkrótce cieszyła się zdrowym bobaskiem ![]() Cytat:
![]() Za to ja, czuje się ostatnio wręcz proporcjonalnie odwrotnie w porównaniu do tej pani ![]() Dziś wymuszam w siebie druga bułkę, a i tą mi nie podchodzi ![]() ![]() A ty ile już czasu we Francji mieszkasz? Ach Paris <3 najpiękniejsze miejsce w którym byłam- szczególnie nocą ![]() To pieknie! Gratulacje i witamy w majoweczkach- już oficjalnie ![]()
![]() |
#116 |
Raczkowanie
|
Czarnulka pewnie dlatego jestes taka blada bo malo jesz a jeszcze sie musisz biedna napracowac.
Ja niestety na brak aptetytu nie moge narzekac, w pierwszej ciazy bylo to samo, to ze byc moze jestem w ciazy zwrocil moja uwage moj wilczy apetyt, nagle potrafilam obudzic sie w nocy i szykowac sobie kanapki...! Wtedy przytylam 25kg! Ale startowalam z waga 45kg a dzisiaj startuje z 55 kilogramami wiec musze sie naprawde pilnowac, zeby nie zamiec sie w malego slonia ![]() Ja do Francji tez wyjechalam za swoim mezem, wtedy to wlasciwie jeszcze nie mezem - narzeczonym albo nawet nie, nie pamietam ![]() 6 i pol roku juz tutaj jestem i wyglada na to, ze juz na zawsze ![]() A z Polski z jakich okolic pochodzisz? Ja z centrum, blisko Lodzi. |
![]() ![]() |
![]() |
#117 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja startuje z 65kg, ale jestem dość wysoka więc wyglądam na szczupłą. Mam nadzieje, ze przez ten brak apetytu nie przytyje jakoś kosmicznie dużo ![]() ![]() 6 lat za granicą to kawał czasu. ![]() ![]() I wgl opowiadajcie dziewczyny! A jak tam u was? Jakieś pierwsze objawy? ![]() U mnie z pierwszych symptomów ciąży były wariujące piersi, następnie senność, zmęczenie, odrzucenie całkowite od czekolady i brak apetytu przez to, ze smaki mi się totalnie zmieniły, jak coś zjem to męczy mnie w/w zgaga...ale za to pragnienie podwójne. A wczoraj zauważyłam, ze mięso śmierdzi...a lodówka to ZUO najgorsze ![]() ![]() ![]() ![]() Jak tam reakcje TŻtów? ![]() ![]() ![]() A przed chwilą się uryczałam, bo nie wytrzymałam i musiałam zadzwonić do mamy z nowina...a przez 3 dni gryzłam się w jęzor, ale dziś się poddałam. Mama szczęśliwa cieszy się naszym szczęściem i z niedowierzaniem zapytała: "jak Ci się to udało tak szybko?" (wiedziała, ze dopiero zaczynamy starania) ![]() ![]() Jezu jestem taka szczęśliwa! Zupełnie jakbym znowu dzieckiem była i dostałą wymarzony prezent na gwiazdkę ![]()
![]() |
#118 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Kwas foliowy na razie tylko biorę, i to od kilku miesięcy. Do wczoraj musiałam coś przekąsić co 2 godziny- tak mnie ssało w żołądku, a dziś już nie mam apetytu i ledwo co w siebie wcisnęłam.
![]() |
#119 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() My mielismy wszystko trzymac w tajemnicy przed rodzicami, az do swiat. TZ chcial im zrobic niespodzianke pod choinke ale przekonalam go, ze im wczesniej im powiemy tym dluzej bede sie mogli cieszyc! ![]() Moi rodzice zwariowali ze szczescia! Ojciec TZ i jego druga mama (macocha) nie mieli czasu ani chceci z nami rozmawiac bo byli zmeczni bo caly dzien zbierali grzyby...! ![]() Wiec tak to u nas bylo ![]() Bealka napisz nam troche o sobie bo nic nie wiemy ![]() Ja uciekam do domu. Bedziemy mieli dzisiaj gosci wiec pewnie nie bede juz miala czasu zeby tu zagladnac. Do jutra wiec ![]() Edytowane przez Lija280 Czas edycji: 2014-08-27 o 16:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#120 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ale ja już przeczucia miałam od samego początku ![]() ![]() Widzisz każda kobieta jest inna...mnie np bolało 2 dni jak na @ ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Trzymać ciąze w tajemnicy aż do swiąt? ![]() ![]() ![]() ![]() Rodzicami TŻ się nie przejmuj, może jak wyjdą z "szoku" to im przejdzie? ![]() Do jutra ![]() ![]()
Edytowane przez Czarnulka7891 Czas edycji: 2014-08-27 o 16:15 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:01.