![]() |
#91 |
Zadomowienie
|
Dot.: Wrześniowy shred językowy
Muszę. Trzeba go polubić i tyle
![]()
#92 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#93 |
Zakorzenienie
|
U mnie jakoś do przodu idzie. W miejscu nie stoję i to chyba jest najważniejsze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#94 |
Raczkowanie
|
A ja odkryłam dla mnie rewelacyjny sposób nauki! Nie wiem której z Was podziekowac za wzmiankę dotyczącą Memrise ale to jest genialny wynalazek. Uwielbiam konkurencje - ustawilam sobię kilku followpipolków z podobnymi punktami do moich i ścigam ich ;-) to jest motywacja! hehe
![]() A czy wiecie jak mogę wyszukać znajomych tam?
#95 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#96 |
Rozeznanie
|
Znalazłam na issuu.com, są tam dostępne numery w całości do czytania na stronie lub do ściągnięcia na kompa.
Zobacz sobie: http://issuu.com/search?q=hot+english ![]()
#97 |
Zakorzenienie
|
Mój tygodniowy plan. PODSUMOWANIE
Francuski (coś czuję, że to miesiąc dla franca będzie) -50 najpopularniejszych czasowników na pamięć oraz wiedzieć które z nich są nieregularne (odmiany uczyć się jeszcze nie muszę) ZROBIONE -znajomość wszystkiego co robiłam do tej pory na Memrisie bez zająknięcia w mowie i piśmie -może za wyjątkiem kursu gdzie nie muszę pisać- jednak pojęcia chce znać w mowie NAH... NIE BARDZO -obejrzeć jedną bajkę albo film w całości i troszkę telewizjii w wolnych chwilach NIE ZROBIONE -jakiś podkast w tle i muzyka ZROBIONE Angielski -skończyć czwarty rozdział z Destination C1 ZROBIONE -skończyć w końcu czytać tego całego Mr Mercedes ZROBIONE PLAN NA TEN TYDZIEŃ Angielski -4 rozdziały z English in Business -5 rozdział z Destination C1 i nauka słówek z 6 rozdziału -zacząć czytać nową książkę (chyba to będzie Under the dome) Francuski -robić powtórki na Memrisie -ćwiczyć odmianę czasowników -nauka trzech nie regularnych czasowników -słówka: rodzina, podstawowe rzeczy w domu |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#98 |
Raczkowanie
|
Moje podsumowanie pierwszego tygodnia:
FRANCUSKI: - codziennie powtórki na Memrise, - sześć nowych rozdziałów na Memrise, - przerobione trzy Dossier w "Le français? C'est facile!" - pięć podcastów z Learn French by Podcast, - pięć lekcji z LingQ, - ANKI uzupełnione o nowe słowa z "Le français? C'est facile!", podcastów i lekcji z LingQ. ROSYJSKI: - codziennie powtórki na Memrise, - sześć nowych rozdziałów na Memrise, - przerobione pięć lekcji z "Języka rosyjskiego dla początkujących", - cztery lekcje z Pimsleur Russian I, - cztery lekcje z LingQ, - ANKI uzupełnione o nowe słowa z "Języka rosyjskiego dla początkujących". Podręcznik do rosyjskiego genialny jak dla mnie ![]() Na obecny tydzień biorę poprawkę na to, że kolejne lekcje w obu podręcznikach są bardziej obszerne, więc jak uda mi się w tydzień przerobić pięć lekcji z rosyjskiego i 2,5 dossier z francuskiego, to będę zadowolona. Podcasty z francuskiego też niezłe, chociaż czasami spisywanie ze słuchu jest niezłym wyzwaniem, więc 12-minutowy podcast przerabiam często nawet godzinę, ale ze swojej nauki angielskiego wiem, że ćwiczenie na spisywanie ze słuchu naprawdę dużo daje w rozwijaniu umiejętności rozumienia języka mówionego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#99 |
Zadomowienie
|
Elementary language practice przerobione. Jeszcze tylko jedna książka mi zostaje na ten miesiąc i kupię sobie jakieś książki językowe w nagrodę w październiku.
![]() |
#100 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#101 |
Zakorzenienie
|
mój Memrise jeżeli któraś zainteresowana
![]() Ktoś zna? Książka do franca... właśnie ściągam, ale może ktoś już ją przejrzał https://www.goodreads.com/book/show/...r_Intermediate Edytowane przez LoveMessages Czas edycji: 2014-09-08 o 18:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#102 |
Zadomowienie
|
Ja się dziś zaczęłam zastanawiać jak się uczyć, czy najpierw powtórzyć/ przerobić książki z gramatyki do poziomu B1 a potem zająć się słówkami, czy przeplatać te dwie rzeczy.
![]() |
#103 |
Zakorzenienie
|
Zdecydowanie przeplatać.
|
![]() ![]() |
![]() |
#104 |
Zadomowienie
|
Na dziś:
- 1 rozdział Advanced Grammar in Use + mapa myśli - 35 słówek z kursu CPE - 1 rozdział Madame Bovary - 1 strona słówek wypisanych z repetytorium - 2 odcinki DH Ciągle coś robię, nie ma dni bym nie tknęła nic ale jakoś się odzwyczaiłam od pisania tu. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#105 |
Raczkowanie
|
Przez cały weekend nie robiłam nic, w końcu byłam na urlopie
![]() Wczoraj w drodze powrotnej łyknęłam 17 słówek z fiszek do niemieckiego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#106 | |
Kawaii strona mocy
|
Dołączam i ja, znowu niemiecki idzie na tapetę. W zeszłym tygodniu byłam na urlopie, codziennie pół godziny obcowania z językiem zaliczyłam (artykuły, książka), ale wiadomo jak jest, gdy nie ma się wszystkich potrzebnych materiałów pod ręką, a wokół gra tv i prowadzone są rozmowy
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez Maguda_ Czas edycji: 2014-09-09 o 08:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#107 | |
Zadomowienie
|
Tak też zrobię. Chociaż w tych książkach od czasu do czasu pojawia się jakieś nieznajome słówko. Cytat:
Zastanawiam się czy kliknąć dwie książki w empiku ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#108 |
Zakorzenienie
|
#109 |
Kawaii strona mocy
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#110 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#111 |
Zakorzenienie
|
Ja dziś tragedia prawie nic nie zrobiłam :/ ale za to jutro tż jedzie do kolegi więc mam cały dzień dla siebie i książek wooohuu
|
![]() ![]() |
![]() |
#112 |
Zadomowienie
|
Ja na dzisiaj 2h konwersacji, 1 rozdział książki po angielsku, 1 odcinek serialu po angielsku, nauka 33 słowek z egzaminu CPE i wypisanie stu słówek z francuskiego. Padam spać.
![]() Ostatnio jestem jakoś zmęczona, niby nic nie zrobiłam, a czuje się jakbym góry przeniosła. Nie podoba mi się to, teraz będzie trzeba się przystosować bo studia się zaczną + na korepetycje potrafią dziennie zadzwonić 3 nowe osoby więc kalendarz pęka, a sił nie przybywa.. Edytowane przez ShrinkingViolet Czas edycji: 2014-09-09 o 23:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#113 |
Zakorzenienie
|
Umieram. Hiszpański - to, co przerobiłam na praktykach (w życiu się tak nie bałam prowadzić zajęć), poziom B2.
Angielski - no, posiedziałam z dziećmi <swir> |
![]() ![]() |
![]() |
#114 |
Raczkowanie
|
Coś słabo w tym tygodniu... Wczoraj przeczytałam tylko jeden artykuł po niemiecku...
|
![]() ![]() |
![]() |
#115 |
Kawaii strona mocy
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#116 |
Zadomowienie
|
I nie kliknęłam, bo jedna książka jest niedostępna. może siostra w Empiku w Bydgoszczy kupi, bo w koim same Edgary a nie wiem czy mi sprowadzą.
![]() |
#117 | |
Raczkowanie
|
uśmiałam się ![]() Cytat:
Ja ostatnio codziennie uczę się minimum 25 słówek - czyli "szaleństwo" ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#118 |
Zadomowienie
|
Ja sobie też muszę kupić jakąś książkę, bo kończę tą przeklętą Madame Bovary. Nie wiem co mnie podkusiło. Niby się ją dobrze czyta ale jak tak człowiek się zastanowi to tam się nic nie dzieje. Niech już popełni to samobójstwo, wreszcie będzie jakiś zwrot akcji.
---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ---------- Właśnie zamówiłam Eat, Pray, Love by E. Gilbert i Dune by Frank Herbert. Mam nadzieję, że się będzie dobrze się czytało. Edytowane przez ShrinkingViolet Czas edycji: 2014-09-10 o 12:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#119 |
Rozeznanie
|
Ja dziś powtorzyłam słówka z zeszłego miesiąca plus nauczyłam się 20 nowych (francuski). Ogladałam w międzyczasie trochę francuskich jutuberek (nic nie rozumiem, lel)
Z angielskiego w zeszłym tygodniu zrobiłam phrasal verbs z "advanced idiom in use" oraz 3 rozdziały gramatyki- past,continuous, future forms z "grammar and vocab for cae". Poza tym oglądnęłam wczoraj cały sezon "Bob's Burger" (tak bardzo nauka) , czytam też "woods" harlana cobena, ale strasznie to nudne jest, zostało mi jeszcze jakieś 100 stron i mam zamiar czytać albo lord of the rings albo game of thrones albo pratchetta (moim tegorocznym postanowieniem było przeczytanie całego discworld w oryginale, duzmo mi już nie zostało, więc może choć raz w życiu uda mi się dotrzymać słowa). Teraz spadam na siłownie, może jak wrócę to jeszcze coś dziabnę, aczkolwiek chciałabym pograć w simsy, może sobie przestawię na francuską wersję językową ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#120 |
Raczkowanie
|
Czy Francuzi mają w swoich komputerach inną klawiaturę niż w układzie qwerty
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:09.