Czy mogę być w ciąży? - prawdopodobieństwo. Zbiorczy. - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-01-31, 19:08   #91
Meariel
调解人

Dot.: Ciąża?? - prezerwatywa w dni płodne

Radzę poczytac trochę na temat antykoncepcji. Prezerwatywa nie daje 100% pewnosci.
Stary 2006-01-31, 19:52   #92
villemcia
Wtajemniczenie

GG do villemcia

Cytat:
Napisane przez Meariel
Radzę poczytac trochę na temat antykoncepcji. Prezerwatywa nie daje 100% pewnosci.
nic jej nie daje..
tylko szklanka wody- nie przed nie po ale zamiast

a co do skutecznosci prezerwatywy- jelsi byla dobrze uzyta..nic sie z nia nie stalo to ciaze mozna wykluczcyc..
a opoznienie moze byc z roznych powodow...
Stary 2006-01-31, 20:49   #93
Sovilo
Zakorzenienie

Jarpen- nic się nie martw. Miałam taki sam przypadek, miesiączka spóźniała mi się 5 dni, chyba bardziej przez to, ze sama się pesymistycznie nakręcałam. Na początku współżyłam tylko w dni niepłodne(zabezpieczamy się tylko prezerwatywami), ale ostatnio coraz częściej nie zważając na dzień cyklu. Dodam, że ja jestem straszna panikara, i potrafię co chwilę sprawdzać czy z gumką wszystko w porządku Nigdy nam nie pękła, nie zsunęła, a i tak kilka dni przed miesiączką spać nie mogłam- dostanę czy nie... Kwestia psychiki Trzymaj się , pozdrawiam cieplutko
Sovilo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-02-01, 12:25   #94
justa84_
Raczkowanie

GG do justa84_

nie przejmuj sie ja tez czesto mam takie schizy:P okres moze sie spozniac z roznch powodow. nie martw sie, bedzie dobrze wczesniej przez okolo 2 lata jechalam na tabl. ale zaczely mi szkodzic (w kolko nawracajce grzybice, dziwne wysypy na twarzy, strasznie bolace piersi) teraz uzywamy gumek i tez jest dobrze. wiadomo ze trzeba bardziej uwazac, ale nie narzekam
Stary 2006-02-03, 15:11   #95
Magduskere
Przyczajenie

Czy to moze byc ciąza???

Witam potrzebuje rady, okres dostaje regularnie jest taki jak zwykle z bólami , od pewnego czasu zwiększył mi sie apetyt przytyłam 3 kg , ostatnio ograniczam jedzenie lecz przytyłam nastpeny kg czy to mozliwe ze mam normalnie okres i moge byc w ciązy ??? prosze piszcie jesli miałyscie jakis doswiadczenia

Pozdrawiam wszystkich
Magduskere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-02-03, 15:25   #96
Fresa
Zakorzenienie

Dot.: Czy to moze byc ciąza???

W pierwszych miesiąsach ciąży mogą wystąpić krwawienia przypominające miesiączkę.Aby rozwiać swoje wątpliwości zrób test.
Fresa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-02-03, 15:57   #97
Intuicja
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Magduskere
Witam potrzebuje rady, okres dostaje regularnie jest taki jak zwykle z bólami , od pewnego czasu zwiększył mi sie apetyt przytyłam 3 kg , ostatnio ograniczam jedzenie lecz przytyłam nastpeny kg czy to mozliwe ze mam normalnie okres i moge byc w ciązy ??? prosze piszcie jesli miałyscie jakis doswiadczenia

Pozdrawiam wszystkich
Zwiekszony apetyt w czasie zimy, to zdrowy objaw naszego organizmu

Czy zwiekszenie masy ciala, to jedyne co cie niepokoi?
Nie stosujesz zabezpieczen?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-02-03, 17:26   #98
Magduskere
Przyczajenie

Raczej tak, bo nie obswerwuje tu zadnych innych objawów czasami mam bóle głowy , no i w ciągu dnia bywam senna ,ale największa zmorą jest ten apetyt a moze to zeczywiscie zima rozpatruje tez mozliwosc zatrzymania wody w organizmie z racji tego ze duzo sole potrawy
Magduskere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-02-03, 17:45   #99
JOANNA16
Zakorzenienie

Dot.: Prawdopodobieństwo zajścia w ciążę

mam małe pytanko ile dni po okresie mozna sie kochac bez zabezpieczenia zeby nie zostac mamusią?? czekam na wasze odpowiedzi mysle ze mi odpiszecie
JOANNA16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-02-03, 18:08   #100
jaga_2001
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JOANNA16
mam małe pytanko ile dni po okresie mozna sie kochac bez zabezpieczenia zeby nie zostac mamusią?? czekam na wasze odpowiedzi mysle ze mi odpiszecie
byly juz odpowiedzi na te pytanie setki razy i tyle tez razy padal odpowiedz. Wystarczy poszukac Mi zajelo to niecala minute -> http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...67&postcount=6

AV by jaga_2001
jaga_2001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-02-03, 18:55   #101
JOANNA16
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jaga_2001
byly juz odpowiedzi na te pytanie setki razy i tyle tez razy padal odpowiedz. Wystarczy poszukac Mi zajelo to niecala minute -> http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...67&postcount=6
dzieki ale nie moge tego pojac,mogłabym mi to napisac bardziej zrozumiale?? z gory dzieki
Stary 2006-02-03, 19:06   #102
ewunia2
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez JOANNA16
dzieki ale nie moge tego pojac,mogłabym mi to napisac bardziej zrozumiale?? z gory dzieki
Jaga zasugerowała Ci abyś korzystała z wyszukiwarki, bo odpowiedz na Twoje pytanie znajdziesz w niejednym wątku założonym na tym forum. No i dla ułatwienia podała Ci link gdzie takową możesz uzyskać
ewunia2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-02-03, 19:44   #103
jaga_2001
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JOANNA16
Tekst odrobine poprawilam (poprawki opieraly sie na podkresleniach i na poprawie drobnych literowek oraz dodaniu jednego przecinka ). Przykro mi, ale bardziej jasniej nie da sie napisac. Jesli dalej nie zrozumiesz to bedzie oznaczac, ze czas uzyc wyszukiwarki

AV by jaga_2001
jaga_2001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-02-03, 19:58   #104
Naja84
Rozeznanie

... a czy zaobserwowałaś jakieś inne objawy czy jedynie te ??
mamy zime wiec waga sobie skacze a sennosc to przez pogode , więc .... Może test ???

[*]
Naja84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-02-04, 14:13   #105
JOANNA16
Zakorzenienie

ok dzieki pozdrawaim
Stary 2006-02-04, 20:12   #106
jarpen
Przyczajenie

dziękuję wam wszystkim bardzo hmm okresu nadal nie mam ale mam bóle brzucha, które mam nadzieje swiadczą o tym ze niedługo nadejdzie...test robiłam i wyszedł negatywny teraz mam troche obiekcje ze zrobiłam go za wczesnie i jeszcze trochę panikuję. ale raczej gdyby to była ciąza nie miałabym tak dokuczliwych bólów brzucha? jak myslicie? pozdrawiam
jarpen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-02-04, 20:48   #107
Herbcia
Raczkowanie

Bole brzucha raczej nie naleza do objawow ciazy, wiec spoko
Herbcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-02-05, 10:51   #108
Intuicja
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Herbcia
Bole brzucha raczej nie naleza do objawow ciazy, wiec spoko
Roznie to bywa, Herbciu. Wczesna ciaza moze niesc objawy bardzo podobne do tych poprzedzajacych menstruacje- bola piersi, brzuch jest twardy, napiety-miesiaczka wydaje sie tuz tuz a okres nie nadchchodzi Ale nie powiedziane, ze tak jest w tym i kazdym przypadku, zwlaszcza, ze Jarpen wykonala test.

Jarpen- na przyszlosc- jesli jako jedyna metode anty. stosujesz prezerwatywy, warto pomyslec o dodatkowym zabezpieczeniu wspomagajacym, np. globulkach, piankach plemnikobojczych, zmiejszy to ryzyko zajcia w ciaze.
Stary 2006-02-05, 11:18   #109
jarpen
Przyczajenie

no dzięki ale mam jeszcze pytanko ... śledząc mój "przypadek" czy jest duże prawdopodobieństwo ciąży?? chyba wykonam test jeszcze raz bo zaczynam schizować. chociaż sądze ze ciąża w moim przypadku to musiałby być spory pech... doradzajcie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-02-05, 11:24   #110
Intuicja
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez jarpen
no dzięki ale mam jeszcze pytanko ... śledząc mój "przypadek" czy jest duże prawdopodobieństwo ciąży??
Sledzac twoj przypadek?
"sledzic swoj przypadek " mozesz tylko ty- znasz swoj cykl, organizm, wszelkie okolicznosci zycia intymnego, zadna z nas nie moze zrobic tego zaocznie, przez kabel internetu
W dni plodne najlatwiej o ciaze, prezerwatywa nie jest najkuteczniejsza metoda, ale skoro wykonalas test? W czym tkwia watpliwosci?

Cytat:
chyba wykonam test jeszcze raz bo zaczynam schizować. chociaż sądze ze ciąża w moim przypadku to musiałby być spory pech... doradzajcie
Co to znaczy schizowac ?
Wiesz, do wszystkiego trzeba dorosnac, a jesli po kazdym zblizeniu, masz popadac w panike, moze warto z tym jeszcze poczekac

Pzdr
Stary 2006-02-05, 11:35   #111
jarpen
Przyczajenie

dziękuję Intuicja hm szukam tutaj odpowiedzi, bo juz niczego pewna nie jestem...czasem wydaje się nam, że już dużo wiemy a to nieprawda. Uważam, że nie mam dużych powodów do obaw tymbardziej że cykl mam bardzo nieregularny. Może masz rację ze nie jestem jeszcze gotowa na regularne współżycie i narazie tego nie planuję...chciałabym okres i tyle a tak to poprostu się stresuję ze moze jednak cos nie tak...a przeciez wiele jest powodów spóźniającej się miesiączki. pożyjemy zobaczymy ehh trzymajcie kciuki
Stary 2006-02-05, 11:58   #112
jarpen
Przyczajenie

ale proszę piszcie jeszcze co myślicie...każda opinia się przyda
Stary 2006-02-05, 12:14   #113
jarpen
Przyczajenie

"Stosujcie prezerwatywy w dni plodne. Bez obaw. Jest wtedy więcej śluzu, zmniejsza on tarcie, a przez to prawdopodobieństwp pęknięcia.
Poz tym, poziom libido jest wlaśnie w tych dniach najwyższy..." to wypowiedź lekarza, który prowadzi to forum znalazłam ją w pokrewnym temacie uf uf uf <Big Grin> ale piszcie jeszcze piszcie ........

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-02-05, 12:51   #114
obsesyjna
Raczkowanie

Hej, to ja opisże swoj przypadek. Ostatni okres miałam 21stycznia. 30 stycznia kochałam sie bez żadnego zabezpieczenia, z wytryskiem w srodku.Jakie jest prawdopodobieństwo że jestem w ciąży? Czy p otak krótkim czasie test ciążowy to wykryje lub ginekolog?
obsesyjna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-02-05, 13:08   #115
margitta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez obsesyjna
Hej, to ja opisże swoj przypadek. Ostatni okres miałam 21stycznia. 30 stycznia kochałam sie bez żadnego zabezpieczenia, z wytryskiem w srodku.Jakie jest prawdopodobieństwo że jestem w ciąży? Czy p otak krótkim czasie test ciążowy to wykryje lub ginekolog?

Prawdopodobieństwo jest bardzo duże. Test już powinien wykazać ciąże lub nie.
Stary 2006-02-05, 15:23   #116
soczewka
Raczkowanie

Od początku współżycia z moim chłopakiem stosujemy tylko i wyłącznie prezerwatywę.
Strrraszne na początku miałam obawy, podobnie jak Ty.
Kochaliśmy sie tylko w moje dni niepłodne, bo tak było bezpieczniej, teraz wraz z upływem 2 lat dni płodne nie są dla mnie żadną przeszkodą Bo z gumką nic się nie działo, w ciąży jak na razie nie jestem ;p
Jak panikowałam podobnie jak Ty okres dostawałam nawet w 36 dniu.. Nie mówiąc już, że brało mnie na wymioty i inne tego typu urojenia, które miały oznaczać ciążę
Bądź spokojna
soczewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-02-05, 18:25   #117
werqa87
Przyczajenie

Ciąża ??

mam problem otoz ja i moj partner kochalismy sie oczywiscie z zabezpieczeniem ale gdy "on" doprowadzil sie do porzadku wlozyl mi penisa do pochwy na krotko bardzo krotko ale wlozyl obawiam sie ze moglo dojsc do czegos po paru dniach nie wiem mialam dziwne objawy moze to moje urojenia jakas senna bylam troche mi sie dziwnei odbilo jakby na wymioty moze to jest przez to ze najpierw staralm sie odchudzac a potem po stosunku zaczelam znowu duzo jesc a moze to przez to ze pecherz mnie boli mam przeziebiony nie wiem co mam myslec objawy juz ustapily po paru dnaich prosze o pomoc !!
werqa87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-02-05, 18:33   #118
iwciunia
Zakorzenienie

Dot.: Ciąża ??

iwciunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-02-05, 18:35   #119
werqa87
Przyczajenie

a cos konkretniej?? chodzi mi raczej o porade i opinie na ten temat
werqa87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-02-05, 18:40   #120
iwciunia
Zakorzenienie

Opis tego 'zajścia' troszeczke mnie zszokował Nie wiem co to znaczy 'doprowadzić się do porządku', co za tym idzie, niestety Ci nie momogę Proponuję jednak zrobić test, skoro nie wiesz czy jesteś w ciąży?
iwciunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości