|
|
#91 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Wystarczająco Dobre Panie Domu - część II
dzień dobry
![]() Ciemna mój brat, który ma firmę sprzątającą uważa, że takie środki typu wanish to strata pieniędzy gdyż wcierają tylko brud do środka, jego zdaniem konieczne jest użycie maszyny (karchera czy odkurzacza piorącego bądź parowego) ![]() Dotka: http://www.pryskaj.pl/pl/p/BROS-na-m...E-SPOZYWCZE/70 firma Bros robi najlepsze rzeczy na owady i insekty Miss ja też bym kiedyś chciała mieć obiad dla najbliższej rodziny po ślubie a wieczorem imprezę dla przyjaciół i znajomych, tyle że najbliższa rodzina to też dla mnie rodzeństwo na miejscu rodzeństwa Tż też bym się obraziła, a czemu nie chcesz ich zaprosić?---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:16 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#92 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Inna kwestia, że zapewne mi przyjdzie za to wszystko zapłacić. |
|
|
|
|
#93 |
|
Komplikatorka
|
Molise spełnienia marzeń
Dotka weź aspiryne C i witaminę C1000 - dawka uderzeniowa. Zawsze mi po tym przechodzi
|
#94 |
|
Zakorzenienie
|
Kash, dzieki za linka do brosa
![]() Do lekarza nie pojde, bo jestem po prostu przeziębiona. Jem jaglankę, cynamon, wezmę wit C, jak Dagunia radzi i może bedzie okej |
|
|
|
#95 |
|
Zakorzenienie
|
A dlaczego tak ?
|
|
|
|
#96 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
a dlaczego Ty będziesz musiała za to wszystko zapłacić? Twój Tż chyba pracuje i to ma być WASZ ślub a nie Twój
|
|
|
|
|
#97 |
|
Zakorzenienie
|
cześć, pamiętacie mnie ?
|
|
#98 | |
|
Zakorzenienie
|
Po 1 - zarabiam więcej niż TŻ (moje netto to trochę więcej niż jego brutto)
Po 2 - TŻ w ogóle nie ma ręki do oszczędzania Po 3 - na jakąkolwiek pomoc finansową ze strony rodziców TŻa tu liczyć nie możemy raczej (z resztą też nie chcemy) ---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ---------- Cytat:
Tu dochodzi też aspekt taki, że u TŻa uwielbia się wielkie spotkania rodzinne a w mojej rodzinie takich tradycji się nie kultywuje i każde duże spotkanie to dla mnie niczym zło konieczne. I z jednej strony nie chcę żeby on był w jakiejś niekomfortowej sytuacji ale z drugiej sama siebie w takiej stawiać nie chcę (w sensie zmuszać się do czegoś). |
|
|
|
|
#99 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ---------- To zmienia postać rzeczy. |
|
|
|
|
#100 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
wszystko jest kwestią priorytetów, ja jakbym widziała że mój Tż wydaje na wszystko na co ma ochotę a na NASZE wesele kasy nie ma to sorry, raz dwa bym go ustawiła do pionu
|
|
|
|
|
#101 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo lubię jego rodzeństwo, ale wewnętrzna złość mnie skręca jak mam przyjść np. na urodziny jego siostrzeńca (już nastolatek) i zamiast tłumu radosnych dzieciaków bawiących się w ogrodzie widzę nastolatka który zgarnia prezenty i idzie się nimi bawić sam w swoim pokoju a dorośli goście biesiadują... Mi takie imprezy po prostu nie pasują... ---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ---------- Cytat:
Z resztą, główny powód dlaczego nie chcę wielkiego spendu rodzinnego już napisałam
|
||
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#102 | ||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Sprawdź też za jakiś czas wszystkie słoiki, bo i mnie nawet te 'czyste' po jakims czasie trzeba było wywalić bo jednak coś tam było Dotka90 - dużo zdrowia ogólnie, może to ze stresu? ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Na pewno nie ma co się przejmować, że ktoś się obrazi, bo to trochę nie przystoi dorosłym ludziom.Witam się ze wszystkimi, poranna porcja CV powysyłana, po 14 mam kolejną rozmowę (telefon zadzwonił po tym, jak powiedziałam TŻtowi że nikt nie dzwoni i że mam doła hehe |
||||||
|
|
|
#103 |
|
Konto usunięte
|
Miss ja Cię rozumiem, naprawdę
![]() ale z drugiej strony te 9 osób więcej to czy to naprawdę tak dużo? zawsze możesz też zaprosić same rodzeństwo, bez dzieci tylko z małżonkami
|
|
|
|
#104 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki rise_against za zrozumienie. W końcu przecież rodzeństwo byłoby zaproszone na tę późniejszą imprezkę.
Dla mnie to tego obiadu w ogole mogłoby nie być, fajnie to by było prosto z urzędu/kościoła (jeszcze 100% decyzji nie podjęliśmy) pojechać na lotnisko ![]() Powodzenia na rozmowie! |
|
|
|
#105 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
myślałam, że nie zaprosicie ich w ogóle ale jeśli na tą imprezę dla znajomych będą zaproszeni to myślę, że nie powinni się obrazić
|
|
|
|
|
#106 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ---------- Cytat:
.Ale moim zdaniem źle byście zrobili, gdybyście pominęli jego rodzeństwo. No... chyba, że mają ze sobą zły kontakt.
|
|
#107 | ||
|
Blond forever!
|
Hej
![]() Kawa wypita, ale niestety nie pomogła, spaaaać mi się chce... Cytat:
Aczkolwiek takimi "kombinacjami" można czasami pokonfliktować ludzi. My z TŻ na szczęście oboje chcieliśmy wesele i to duże, rodzinne, bo my gwiazdy jesteśmy ![]() Cytat:
Powodzenia na rozmowie (mój TŻ też dzisiaj idzie na rozmowę w sprawie pracy )W ogóle po ślubie otwierają się klapki na oczy czasami, mówię Wam... Nie narzekałam na teściów, ale od 3 miesięcy tyle sytuacji spowodowało, że zmieniłam o nich zdanie, że masakra... I wczoraj się znowu wkurzyłam, bo za 3 tygodnie jedziemy do brata TŻ do Warszawy na chrzciny jego córci i z racji tego, że jego drugi brat nie jedzie to nie opłaca się nam jechać samochodem we dwójkę, więc moglibyśmy się zabrać z rodzicami TŻ, bo jadą we trójkę (teściowie+babcia - tu szok, bo ani na weselu u tego brata nie była, ani na chrzcinach poprzedniej wnuczki,a teraz jedzie ), co prawda Yarisem, ale teściowa wczoraj powiedziała, że oni mają tyyyyle rzeczy do zabrania, garnitury (jeden dla ojca ) i raczej nas nie zabiorą - w jedną stronę! A pakowania na jedną noc, oni na dwie, bo zostają do poniedziałku, my wrócilibyśmy w niedzielę Polskim busem, bo ja w poniedziałek idę do pracy.Masakra, nawet w pierdołach nie można na nich liczyć. To się wygadałam
Edytowane przez Blondi2989 Czas edycji: 2014-09-04 o 09:28 |
||
|
|
|
#108 |
|
zawsze mam racje
|
Ja akurat nie jestem slubnym typem, ale gdyby mi cos nagle odmienilo to wiem, ze duzo osob z rodziny bym nie zaprosila. Na pewno nie babcie, bo to wampir a nie czlowiek
![]() Ja mam w sobie troche jadu, ale ona bije mnie jakos 20 krotnie albo lepiej A aktorka z niej taka, ze chetnie bym ja gdzies wyslala, zeby w jakims serialu wystapila. Reszta babc i dziadkow nie zyje niestety. Nie zapomne jak rzucila kiedys do brata (kocha szukac powodow do klotni) wymyslila chyba, ze pieniadze jej zniknely jak co chwile czy co tam innego- no pokloc sie ze mna!! Mam 3 kuzynki i jednego kuzyna, ale lubie tylko jedna kuzynke (i jej meza tez zreszta) Wujkow dwoch, ale tylko jeden by uszedl. Takze no, oszczednie by bylo ![]() rise: powodzenia na rozmowie ![]() blondi: w bagazniku to akurat miejsce by bylo na jedno/dwudniowe bagaze, ale jednak kilkugodzinna podroz albo lepiej w trojke na tyle toyoty nie brzmi super, ale zamiast to powiedziec wprost to kombinuja.
Janusze reklamy “You can’t make people love you, but you can make them fear you.” Blair Waldorf <3 <3 <3 Edytowane przez kobietasukcesu Czas edycji: 2014-09-04 o 09:32 |
|
|
|
#109 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ---------- Czyli w czymś takim jak tutaj: http://atinabc.blox.pl/2008/06/Muffinki-marmurkowe.html ? Cytat:
.---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ---------- Cytat:
A co do zapraszania jeszcze... Jak myślę sobie powoli kogo ja bym zaprosiła na swoje wesele to też nie do końca mam wyklarowaną sytuację. Mam ciocię, którą uwielbiam i nie wyobrażam sobie jej nie zaprosić. Niestety ma ona męża, którego u mnie w rodzinie raczej nikt nie lubi. Najchętniej bym go nie zapraszała, ale nie wyobrażam sobie, żeby zrobić coś takiego osobie, którą kocham. W końcu są małżeństwem wiele lat. Będę liczyła na to, że nie przyjedzie (co też możliwe), a jak już przyjedzie to jego synowie będą go pilnować i postawią flaszkę daleko od niego. A... i żeby nie było, że ja taka ugodowa i cały świat na swoje wesele zaproszę to dodam tylko, że wcale nie zamierzam zapraszać osób, z którymi mam żaden kontakt. I nie będzie mnie interesować, czy byłam u nich na weselu, czy nie. Ale z drugiej strony źle bym się czułą zapraszając dwoje rodzeństwa taty, a trzeciego brata nie tylko dlatego że mamy różne spojrzenie na rzeczywistość.
Kosmetyki, ubrania i dodatki Książki, filmy, CD, kasety Edytowane przez Terha Czas edycji: 2014-09-04 o 09:59 |
|||
|
|
|
#110 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najchętniej to bym zaprosiła same rodzeństwo bez jego rodziców. Lubią się rządzić, muszą każdego przegadać i wszystko wiedzą lepiej. Przez ich chęć pomocy z mieszkaniem (moja babcia wspomogła nas finansowo) mieliśmy sporo problemów: musieliśmy rwać płytki w kuchni, bo się uparli, że oni lepiej wiedzą jak położyć, przemalowywaliśmy salon... A potem nam urlop zepsuli. Ale było minęło. Edytowane przez Miss Saeki Czas edycji: 2014-09-04 o 09:59 |
|
|
|
|
#111 |
|
Zakorzenienie
|
Miss Saeki, wszystko jest kwestią dogadania i ugadania. Czym takim jest dla Ciebie i jego ten ślub? Jesli to tylko po to, żeby rodzina mogła się zjechać i nachlać, to chyba nie o to chodzi ;-) porozmawiaj z narzeczonym, to jednak wasza bardzo intymna chwila, poświęćcie coś z obu stron aby było jak najkorzystniej.
|
#112 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mnie ślub ma być dla nas, nie dla innych. |
|
|
|
|
#113 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spokojnie, to było bardziej w kontekscie moich doświadczeń + wizji Twojego Lubego. Może przesadnie, ale dla mnie każde wielkie wesele tak wygląda porozmawiaj z nim raz jeszcze poświęćcie trochę dla siebie, ślub to wielkie przeżycie intymne przecież.edit: dla mnie "wielkie" oznacza powyżej 10 osób, po prostu nie lubię ludzi
|
|
#114 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jedyne fajne "wesele" na jakim byłam, to znajomi wzięli ślub, zrobili mały obiad dla własnie rodziny a na drugi dzień zabrali wszystkich znajomych w góry i impreza była w schronisku w Karkonoszach Bez podchmielonych wujków, kolega w roli DJ, z alkoholu jakieś wino i do tego sami dobrzy znajomi.Mam wrażenie, że dla większości ważniejsza jest impreza niż sam fakt wzięcia ślubu. Ale co kto lubi. Edytowane przez Miss Saeki Czas edycji: 2014-09-04 o 10:37 |
|
|
|
|
#115 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Jak czasami zaglądam na podforum ślubne, to ogarnia mnie pusty śmiech i TŻ zawsze każde sobie czytać te wątki w stylu 'ślub za 2 lata a ja nim żyję non-stop'. Mało kobiet zdaje sobie sprawę, że to jeden czy dwa dni, ale później, przynajmniej w teorii, masz z kimś spędzić całe życie, więc ja zamiast mieć ślub jak z bajki wolę zdecydowanie życie jak z bajki Mało się ogólnie mówi o tym, co się dzieje, jak opada ślubne zapalenie mózgu... a tak naprawdę to te chwile są najważniejsze. To nie Jane Austen, gdzie książka kończy się na szczęśliwym ślubie, który dla każdej kobiety był wtedy celem w życiu... Ale jestem w zdecydowanej mniejszości osób, które tak myślą
|
||
|
|
|
#116 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#117 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
uważam, że każdy ma prawo mieć taki ślub i wesele jakie sobie wymarzył i nic nikomu do tego ![]() ---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ---------- niech każdy żyje swoim życiem i da żyć innym |
|
|
|
|
#118 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#119 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do samego dnia. My nie podjęliśmy decyzji czy cywilny czy kościelny (TŻ nie lubi "batmanów"). Ale chyba trochę się to zmienia, raz go trochę siłą zaciągnęłam (miałam drugi etap rozmowy o pracę i uznałam, że już tylko to pomoże;p) i u dominikanów (oni są na biało, więc to nie batmany) tak mu się spodobało (głównie to, że wcale nie trzeba słuchać grzmienia z ambony o polityce tylko, że oni naprawdę mają coś ciekawego do powiedzenia), że teraz sam nie raz woła "pójdziemy wieczorem do dominikanów?". Ale wracając do tematu, jeśli mielibyśmy mieć kościelny to ja bym chciała mieć perfekcyjną ceremonię. Msza koniecznie w kanonie rzymskim, brak organisty na rzecz jakiegoś chóru śpiewającego na głosy (z tym akurat nie powinnam mieć problemów, mam dużo znajomych śpiewających po różnych chórach kościelnych/uczelnianych i jeszcze większość zna się wzajemnie). I ślub koniecznie udzielany przez zakonników a nie zwykłych księży diecezjalnych. Więcej wymagań nie mam
|
|
|
|
|
#120 | ||
|
Blond forever!
|
Cytat:
U mnie nikt pod stołem nie leżał, nikt się nie zataczał, bójki nie było, zarzyganych toalet. Kurczę, wydaje mi się, że jak się zna ludzi i towarzystwo to naprawdę wesele może być udaną imprezą. Cytat:
Ja byłam na przyjęciu weselnym, które okazało się lekką klapą, bo ludzie nie tańczyli, więc się popili, była bura...No a miał być kulturalny obiad poślubny w małym gronie. Także nie ma znaczenia wielkość imprezy, ale ludzie, którzy są na nią zaproszeni.
Edytowane przez Blondi2989 Czas edycji: 2014-09-04 o 11:47 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:09.

Sprawdź też za jakiś czas wszystkie słoiki, bo i mnie nawet te 'czyste' po jakims czasie trzeba było wywalić bo jednak coś tam było
(mój TŻ też dzisiaj idzie na rozmowę w sprawie pracy