|
|
#91 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wyglądasz na swój wiek?
Z kolei moja znajoma z monopolowca
twierdzi, że na niepełnoletnich chłopaków ma zazwyczaj bezbłędny radar, za to przy dziewczynach jest kompletnie zagubiona. Stąd i klientki pod trzydziestkę zdarza jej się pytać.Mnie ludzie w moim wieku dają raczej tyle ile mam, lub w widełkach, które obejmują poprawną odpowiedź. Jeśli ktoś wsadza mnie z powrotem do liceum, to jest to raczej osoba sporo starsza, która ostatni raz widziała mnie może za dzieciaka i ogólnie trochę odklejona od rzeczywistości. Przez telefon za to nagminnie mi się zdarza, ale głos mam faktycznie dziecinny.
|
|
#92 |
|
Winter is coming
|
Ja pracuję z ludźmi i mam wgląd w numery PESEL i faktycznie, zdarzają się czasami osoby, przy których szczękę zbieram z podłogi, bo wyglądają 10 lat młodziej. Ale zdarza się to rzadko, najczęściej u bardzo zadbanych kobiet
Widać zresztą po ludziach, jaki tryb życia prowadzą, mam spory kontakt z rolnikami i oni praktycznie zawsze wyglądają starzej niż wskazuje metryka. Mi zawsze mówiono, że wyglądam młodziej, ale ja tam tego nie widzę, lustro pokazuje już pierwsze zmarchy nie ma co się łudzić Na początku pracy mi to strasznie przeszkadzało, bo ludzie przy mnie się dziwili, że taka młoda i już pracuje, ale odkąd awansowałam już nie słyszę dziwnych komentarzy, widocznie każdy rozumie, że muszę mieć już koło 30 lat, bo wcześniej się na moim stanowisku nie da pracować ![]() Ale o dowód pytają no i akurat to mnie jakoś nie dziwi, w końcu młodziutkie dziewczyny czasami wyglądają jak moje równieśniczki.
|
|
#93 | |
|
Pani Mizantrop
|
Cytat:
A zdziwiłam się przy danych drugiej, myślałam, że jest koło pięćdziesiątki, 50-55 lat, a ona ma 64. Myślę, że na to wrażenie złożyły się różne rzeczy - "zrobione" na jasny kolor (w przeciwieństwie do drugiej pani, która farbuje włosy na czarno) włosy, figura, łagodny głos, musiała też mniej więcej trzymać wagę przez całe życie, bo mimo iż szczupła nie jest, to nie ma obwisłej buzi czy ciała.
|
|
|
#94 |
|
Zakorzeniona
|
|
|
|
|
|
#95 |
|
Rozeznanie
|
Gdy byłam w gim to wyglądałam na starsza bo farbowałam włosy na czarno i byłam grubsza
![]() Teraz mam 19 lat i ludzie dają mi z pare lat mniej. Generalnie nie przeszkadza mi to,choć mogłabym nie mieć dziecinnego głosu Edytowane przez unachica17 Czas edycji: 2014-09-09 o 16:08 |
|
|
|
|
#96 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
? No nie wierzę żeby 20tkę pomylili z 50tką
||
|
|
|
|
#97 |
|
Zadomowienie
|
Zdarza się. Naprawdę są osoby nie mające nic młodzieńczego w twarzy, z poszarzałą skórą, wczesnymi zmarszczkami. Nie będę wymieniać z nazwy, ale pewnie sporo osób kojarzy znaną blogerkę, która ma właśnie taki typ urody - jak się dowiedziałam, że jest w moim wieku, to zbierałam szczękę z podłogi, myślałam, że to jedna z takich starszych blogerek (na wielu zdjęciach spokojnie dałabym 50...) a okazało się, że dziewczyna jest przed 30.
|
|
#98 | |
|
Zakorzenienie
|
zawsze mi dawali mniej. nawet jeśli mam pełny makijaż.
Kiedyś mi to przeszkadzało, obecnie różnie to jest. Ale nie lubie jak wzbudzam zainteresowanie wśród młodszych mężczyzn, czyli studentów, bo to jednak za duza różnica ![]() Za to dostałam kiedyś przyjemny komplement - poznała mnie dziewczyna, z którą kiedyś byłam na jednej imprezie. To było 17 lat temu. Do dzisiaj nie wiem kim jest bo jej nie poznałam (szmat czasu!) za to ona powiedziała, ze prawie nic się nie zmieniłam I to już kolejny taki komplement od osób z przeszłości ![]() ---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ---------- Cytat:
Tylko, ze ona nie ma jakis zmarszczek, ale taka jakas twarz, rysy twarzy, ze naprawde myslalam, ze jest duzo starsza. |
|
|
|
|
|
#99 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też ostatnio miałam taka sytuację. Do mojej szefowej przyszła jej córka (nie znałam jej wcześniej) i gdyby mi nie powiedziano potem że to jej córka (ma 21 lat) pomyślałabym, że dziewczyna jest równolatką swojej mamy (46 lat) |
|
|
|
|
|
#100 |
|
Wtajemniczenie
|
Mi zazwyczaj odejmują rok czy dwa ale nie wiem czy to kokieteria czy faktycznie wyglądam na mniej
|
|
#101 |
|
Przyczajenie
|
Ja mam 20 lat, niektórzy dają mi 18, niektórzy nawet tyle ile mam. Najczęściej jednak 16-18. Chłopak 13/14!!!
|
|
|
|
|
#102 |
|
Raczkowanie
|
Marago25, piąteczka...
![]() Też mam 20 lat i ile już się nasłuchałam że 15-16... Jak ktoś twierdzi że mam 18 to się cieszę A jak kupuję alkohol to wręcz przeciwnie - rzadko jestem proszona o dowód, nie pojmuję jak to możliwe O.oZa parę lat będę się z tego wszystkiego cieszyć, póki co denerwuje mnie jak ludzie nie traktują mnie poważnie, czy nawet bez szacunku, bo biorą mnie za dziecko.
„[…] Loki właściwie tylko przypadkowi zawdzięczał, że go odkrył. Demon postanowił bowiem opętać okolicznego pijaczka i, jak się potem okazało, bardzo zasmakował w alkoholu. Siedzieli więc obecnie razem w jednym ciele na schodkach supermarketu i śpiewali na głosy.” Jakub Ćwiek, „Kłamca” |
|
|
|
|
#103 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
"nooo, skoro pani aż tak bardzo chce, no to proszę bardzo!". Okazało się, ze miała 22lata, no jak ja mogłam nie zauważyć! ![]() [1=0d75851a92bcdb93dfbf170 261c847a0f1cef222;4806315 3]Mi zawsze mówili, że wyglądam młodziej, ale nie zawsze się z tego cieszyłam. Mam też takie rysy, że ludzie przy pierwszym kontakcie często postrzegają mnie jako nieśmiałą, niepewną siebie i słodką dziewczynkę .(mój ulubiony tekst, który który kiedyś kilka razy słyszałam będąc na koncertach - "ty słuchasz takie muzyki??? A nie wyglądasz na taką.. Wyglądasz tak niewinnie" )Na szczęście ostatnio trochę mi się wyostrzyły rysy (przynajmniej mam taką nadzieję )[/QUOTE]nie cierpię tego słyszeć co ja poradzę, że mam twarz jaką mam, wnętrze mam twarde ja wyglądam na swój wiek, zazwyczaj idealnie trafiają ci nieznajomi. Nigdy mnie nikt o dowód nie spytał, ale też nikt mi 10 lat nie dodał. |
|
|
|
|
|
#104 |
|
Zakorzenienie
|
Nie, nie wygladam.
Sent from my iPad using Tapatalk |
|
|
|
|
#105 |
|
Raczkowanie
|
Ja też nie wyglądam. Mam 21 lat, a ludzie dają mi 16
|
|
|
|
|
#106 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam 24 lata i zawsze pytają mnie o dowód więc nie wyglądam na swoje lata
zawsze mówią, że wyglądam młodziutko max na 17 lat
|
|
|
|
|
#107 |
|
Raczkowanie
|
Niestety, ale zawsze wyglądałam na starszą...
|
|
|
|
|
#108 |
|
Wtajemniczenie
|
Wyglądasz na swój wiek?
Ja mam 22 lata i wydaje mi się, że wyglądam na swój wiek, nowo poznane osoby raczej nie są zaskoczone, gdy im mówię ile mam lat.
Miałam kiedyś za to dziwną sytuację dotyczącą mojego głosu. Otóż zadzwoniła na telefon stacjonarny z rok temu pani chyba z jakiejś telefonii komórkowej i chciała rozmawiać z osobą pełnoletnią. Byłam sama w domu no i mówię jej, że ja jestem osobą pełnoletnią. Chwila ciszy, a potem pani do mnie (z nutą powątpiewania w głosie), że ona by jednak chciała porozmawiać z kimś dorosłym tak mnie zatkało, że już nie pamiętam co jej dokładnie odpowiedziałam, no ale skoro nie chciała ze mną rozmawiać, to się z nią pożegnałam i tyle
Razem od 29.12.2011r. Zaręczeni od 1.08.2014r. Ślub - 27.08.2016r. Czekamy na Natalkę (TP 29.08.2018) <3 Edytowane przez gilmoregirl92 Czas edycji: 2014-09-12 o 22:14 |
|
|
|
|
#109 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() kilka dni temu zadzwonił mi do drzwi świadek jehowy, powiedział "Cześć, jest może w domu mama albo tata? "odpowiedziałam "Pewnie tak, mama u siebie, tata u siebie" i się pożegnałam, ale to pewnie przez mój ałtfit całkiem saute |
|
|
|
|
|
#110 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#111 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Mi tam ludzie dają o wiele mniej lat niż mam w rzeczywistości ale nie wiem czy czasem nie mają problemów ze wzrokiem. Mogę uwierzyć, że wyglądam na ciutkę młodszą ale nie o co najmniej 7 lat. Pewnie ma w tym jakiś wpływ sposób ubierania sie (koszule z kotami i obcisłe spodnie) i może nieco dziecinna twarz ale pytanie się mnie czy jest w domu osoba dorosła (przez różnych fachowców/akwizytorów itp), czy do której chodzę klasy (przez dalekich znajomych rodziców) uważam za zdecydowaną przesadę. Moim zdaniem wyglądam na tyle ile mam lat. |
|
|
|
|
|
#112 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem,ostatnio od jednej dziewczyny usłyszałam,że wyglądam na 3 lata mniej,a od nowego kolegi,że 2 lata więcej. Zależy od postrzegania
|
|
|
#113 |
|
Zakorzenienie
|
A myślicie, że również i głos ma wpływ na sposób postrzegania człowieka? Ja mam niestety dziecinny i nawet jak kiedyś dzwonił i dzwonił telefon męża- a on go zapomniał to w końcu odebrałam (kontrahent się dobijał) i mówię halo, a on "Dzień dobry, z tatą poproszę" ...
|
|
|
|
|
#114 |
|
Konto usunięte
|
Mi jeszcze jakiś czas temu mówiono że wyglądam starzej - mam suchą skórę, do tego w 2012 sporo się opalałam bez kremu z filtrem. Jakoś od kilku miesięcy stosuję kurację na zmarszczki, tą co mam w podpisie odnośnik i poza tym że różne osoby zauważyły że zmarszczki mi poznikały to dziś facet mi nie chciał losu w lotto sprzedać bo nie wierzył że mam 18+. Wiem że to nic takiego, normalnie by było ale zważywszy że jeszcze kilka mies. temu dawali mi z 2-3 lata więcej a teraz dają mniej - trochę mnie to podbudowało.
|
|
|
|
|
#115 |
|
Rozeznanie
|
Mam 25, dają mi 17-18. Ostatnio okulista nie chciał mnie poddać badaniu z użyciem atropiny, gdyż stwierdził, że nie wykonuje go osobom niepełnoletnim bez wyraźnego powodu
Nagminne pytanie o dowód i wielkie zdziwienie gdy w PESELu widnieje "89" na początku, pobłażliwe traktowanie we wszelkiego rodzaju urzędach i licealni podrywacze, to coś do czego powoli się przyzwyczajam ![]() Cóż, przeważnie ubieram się jak nastolatka (trampki, bluzy, jeansy), do makijażu używam tylko podkładu i tuszu do rzęs, a na dodatek mam baby face i bezbiuście, także tego
|
|
#116 |
|
Konto usunięte
|
Mi zawsze mówią, że wyglądam dużo młodziej
|
|
|
|
|
#117 |
|
Zadomowienie
|
Mam 28 lat z groszami i uważam się za osobę młodą
![]() Jak byłam w podstawówce/gimnazjum/liceum wszyscy dodawali mi lat. Teraz odejmują, z reguły obstawiają na ok. 24/25 lat. Ostatni raz o dowód byłam proszona w wieku 26 lat. Bardzo rzadko się maluję, uważam, że makijaż mnie mocno postarza, jakkolwiek delikatny by nie był.
|
|
|
|
|
#118 |
|
Konto usunięte
|
Niestety z twarzy wyglądam na więcej. Papierochy i piwo
Ale za to ciało mam jeszcze bardzo fajne i młode, o dziwo.
|
|
|
|
|
#119 |
|
Wtajemniczenie
|
Wyglądam na kilka lat młodziej, co nie było by problemem gdyby nie to że mam 20 lat a wyglądam na gówniare i czasem traktują mnie nie poważnie :p albo podrywają mnie gimnazjaliści
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez semprebambino Czas edycji: 2014-09-24 o 13:51 |
|
|
|
|
#120 |
|
Konto usunięte
|
"POKRYWAJĄ"? W sensie jak u zwierzatek XD?
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:19.

twierdzi, że na niepełnoletnich chłopaków ma zazwyczaj bezbłędny radar, za to przy dziewczynach jest kompletnie zagubiona. Stąd i klientki pod trzydziestkę zdarza jej się pytać.

Widać zresztą po ludziach, jaki tryb życia prowadzą, mam spory kontakt z rolnikami i oni praktycznie zawsze wyglądają starzej niż wskazuje metryka. 

Ale za to ciało mam jeszcze bardzo fajne i młode, o dziwo.