![]() |
#91 | |
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Dot.: Pieprz, korzenie, przyprawy...
Cytat:
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Zakorzenienie
|
Goździki? Bellodgia
![]() I Tabu też mają goździki... Royal Secret z tego co pamiętam... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 | |
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Cytat:
![]()
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może L'Eau Diptyque? Dziewczyny właśnie o nim pisały w Ostatnio testowałam ![]() Brzmi smakowicie ![]() Edytowane przez Rywka Czas edycji: 2010-03-21 o 15:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#98 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#100 | ||
ʞɐɯǝuɐ
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja chętnie rozbiorę, ale nie teraz, w końcu kwietnia paczulę Le Labo kupuję i wtedy ewentualnie mogłabym dołączyć do niej Diptyque.
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up." EVERY WOMAN IS A STAR
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=lady_poison;1802795 2]Podbijam temat,bo prześladuje mnie boski zapach goździków co jakiś czas napotykany na ulicach Warszawy
![]() Czy ktoś z Was zna perfumy zawierające zapach prawdziwych goździków? Youth Dew mam, chodzi mi o zupełnie coś innego. Opium i Cinnabar też nie. Jakby goździki ze Słonia pozbawione maciejki. Lekko gorzkawe, nie wykluczam że może to być męski zapach. Będę wdzięczna za wszelkie propozycje ![]() Dianthus Etro ja czuje same gozdziki , czyste gozdziki kwiaty, nie takie przyprawowe |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
Raczkowanie
|
Matsuri Annayake - Godziki i mleczno-dymny zapach Czai, wysycha zaskakujaco - bardzo pudrowo i delikatnie. Otwarcie przypomina troche Slonia, ale jest delikatniejsze i bardziej drzewne.
Poza tym Chai Tea Demeter - Bardzo wyrazny, piernikowato-cynamonowy gozdzik z duza domieszka ostrego chilli. Najtrwalszy zapach Demeter jaki dotad testowalam.
![]() |
#103 |
Zakorzenienie
|
podbijam, szukam czegos pieprzowo-vanilliowego, bede wdzieczna za pomoc
![]()
Muzycznie www.facebook.com/AtelierNoire www.instagram.com/kasia_noire ![]() Kosmetyki na wymianę: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1211006 Ciuszki na wymianę: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post81087906 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Zakorzenienie
|
Przychodzi mi do głowy głównie Sushi Imperiale Bois 1920
![]() Piper Nigrum Lorenza Villoresi jest też w tych klimatach, choć bez wanilli. Początkowo ostry pieprz, potem stopnowo łagodnieje i wysładza się ![]() Spróbuj też Eau Duelle Diptyque. Tu z kolei nie ma pieprzu, ale są inne przyprawy, które dodają wanilii nieco ostrości. Śliczna niespożywcza wanilia ![]() Jest jeszcze jedna opcja, do tego sporo tańsza ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Zakorzenienie
|
dziekuje za pomoc!
![]()
Muzycznie www.facebook.com/AtelierNoire www.instagram.com/kasia_noire ![]() Kosmetyki na wymianę: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1211006 Ciuszki na wymianę: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post81087906 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 |
Zakorzenienie
|
dla mnie napiękniejsze korzenne zapachy, to : męski equus i zielone polo... z damskich zapachów ---> nu edp ysl
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Problem w tym, że w perfumeriach, które znam i do których zaglądam takowego nie ma...w ogóle LV jest tam nieobecny. Czy w związku z tym ktoraś z szanownych forumowiczek zna i może z czystym sumieniem polecić jakąś sprawdzoną perfumerię np. internetową, w której owe perfumy można dostać?
![]() |
![]() |
#108 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Zalecałbym zamówić w Quality próbkę, zanim rzucisz się na cały flakon. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Przyczajenie
|
@ MichailK - Poszłam za Twoja radą i zamówiłam sobie kilka próbek. Przyznam, ze wybór niszowych produktów mają spory
![]() ![]() ![]()
![]() |
#110 | |
Wiedźma
|
Cytat:
![]() Pieprz piękny jest w Opus Penhaligon's (świeży, lecz elegancki) i w Padrapradshy Satellite (zadumany). A bardziej sadystycznie, najpieprzowsze pieprze są w Piovre 23 Le Labo i Entropii skręconej przez studentów Politechniki Warszawskiej. No i jeszcze drogie, lecz dostępne Black Cube Ramon Molvizar i Bois d'Encens Armani Prive.
![]() |
![]() |
#111 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
------------------------------------EDIT------------------------------------- Już wiem, ze niestety z Le Labo bedzie problem....i to spory. Próbowałam dopchac się do ich sklepu internetowego, ale albo ja mam problem sprzetowy albo oni mają błędy na stronie, bo poza przeczytaniem informacji o produkcie nic c nim nie można zrobić (sprawdzic ceny/wrzucic do koszyka itp.) ![]()
"...krzyk w wytłumionych salach nie zna echa, na rusztach łóżek milczy przerażenie..." ![]() Edytowane przez nomay Czas edycji: 2011-05-20 o 09:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysyłkowo Poivre jest w Liberty www.liberty.co.uk Do Polski perfum nie wysyłają... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 | |||
Wiedźma
|
Cytat:
![]() Mam odlewkę od Autorki i jest to mój skarb największy. Do tego stopnia, że jak ostatnio dziewczyny na zlocie testowały, to miałam ochotę albo wydzierać im atomizerek, albo siąść i płakać. ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Trochę obszerniej i bardziej czytelnie znajdziesz to TU.
![]() |
![]() |
#114 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cieszę się, że choć ta paczula zdobyła Twoje serce ![]()
![]() |
![]() |
#115 |
Wtajemniczenie
|
Idealny dla mnie korzenno-przyprawowy zapach to Fareb - prosty ale jakze wymowny i "żywy".
Za jeden z najpiękniejszych przyprawowców uważam Idole de Lubin. Z kolei za prawdziwą bombe przyprawową uwazam Baume du Doge - jest tak intesywny, orientalny i bogaty że zwala mnie z nóg, chyba głowe mam za słaba ![]() ![]()
![]() |
#116 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
Cytat:
Okazuje się jednaj, że aby kupić Poivre 23 będę musiała najechać Londyn (co jest jeszcze w jakis sposób wykonalne) lub ewentualnie zbałamucić jakiegoś wyjezdnego znajomego by wszedł w posiadanie drogą kupna 1 sztuki, natomiast Tokio...wolę nie mysleć jak ładny jest ten zapach ![]() ------------------------------------------------EDIT--------------------------------------------- A teraz chwila refleksji: poprzetestowaniu 3 zapachów: 1. MONTALE Red Vetyver 2.VILLORESI Piper Nigrum 3. HISTOIRES DE PARFUMS 1876 Mata Hari Stwierdzam, że mam dylemat pomiędzy 1. i 2. Piper Nigrum rzeczywiście wypełnia pieprznie nozdrza gdzieś tak po godzinie (przynajmniej na mojej skórze), ale na początku jest ciut za bardzo kuchenno-przyprawowy (oregano, rozmaryn - te klimaty) - fakt nie trwa to zbyt długo (dlatego mam dylemat). Red Vetyver natomiast..mmmm...rześki piaprz, gorzko-cytrusowy, pod koniec dnia trochę jakby słodszy. O Mata Hari się rozpisywać nie będę, bo dla mnie zbyt "babciny" jeśli to tak można okreslić, aczkolwiek wielkie nadzieje w tym zapachu pokładałam (pomimo, iż nie ma w składzie pieprzu, to jednak należąc do rodziny orientalnych mnie skusił...)
"...krzyk w wytłumionych salach nie zna echa, na rusztach łóżek milczy przerażenie..." ![]() Edytowane przez nomay Czas edycji: 2011-05-24 o 11:41 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Zakorzenienie
|
Szukam zapachu z wyraźnie wyczuwalnym kardamonem , o słodkim podbiciu ale w miarę możliwości bez pieprzu i cedru , najlepiej damskie ale od męskich tez nie stronię
![]() jakies pomysły ?
![]() |
#118 |
Zadomowienie
|
Zapachem w którym wyraznie wyczuwam pieprz,korzenie i różne przyprawy to ANGEL edp
![]()
marzenia się spełniają:[/I] laserowa korekcja wzroku- OP:25.03.2015 OL:26.03.2015 ....i życie staje się piękniejsze ![]() Wymiana: guerlain aqua allegoria coconut fizz ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1273321 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#120 |
Rozeznanie
|
A ja szukam odpowiednika Monsunowego Ogródka, który by wytrzymał na mnie co najmniej osiem godzin...
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:52.