|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#91 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Od października zaczniemy, latem figurą zachwycać będziemy - cz. I
Po kilku dniach mojej nieobecności tutaj znowu się pojawiam!
Niestety muszę się przyznać że ostatnio trochę zawalam sprawę. Jest tak zimno, że ograniczam się tylko do ćwiczenia w domu z Mel B a bieganie trochę sobie odpuszczam bo czuje że zaczyna mnie łapać jakieś przeziębienie. Jak już będzie lepiej to wracam do biegania! ![]() ---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ---------- No i może nie koniecznie chodzi mi o to czy dzięki tym ćwiczeniom da się schudnąć tylko bardziej chciałabym się dowiedzieć czy można sobie dzięki nim ładnie ukształtować mięśnie
|
|
|
#92 |
|
Wtajemniczenie
|
Z Jillian ćwiczyłam rok temu. To zdecydowanie moja ulubiona trenerka
Jej ćwiczenia nie są monotonne, treningi w fajny sposób zbudowane. Akurat 30day shred to dobre ćwiczenia dla początkujących. Pamiętam, że trochę mnie wysmukliło.
|
|
|
#93 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#94 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jaki to program? Jillian tez lubię Dzisiaj mam wolne. Zjadłam, poczekam aż się ułoży i atakuje moja matę do ćwiczeń ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#95 |
|
Rozeznanie
|
Bardzo podziwiam dziewczyny, które teraz biegają. Ja biegałam przez 3 miesiące od maja do lipca, ponieważ w sierpniu mój brat miał wesele i chciałam ładnie wyglądać, to była moja motywacja
Teraz jakoś nie mogę się przełamać, jestem typem osoby, której jest wiecznie zimno Za to w domu ćwiczę codziennie Kiedyś też ćwiczyłam z Mel B, bardzo ją lubię i chyba do niej wrócę. Mam taki plan, żeby codziennie ćwiczyć coś innego. Jeden dzień Mel B, drugi Ewa Chodakowska a innym razem rowerek stacjonarny, ale kiedy zabiorę się do działania, to nie wiem ![]() Na razie i tak cieszę się, że mam motywację do mojego rowerka. Wczoraj na przykład ćwiczyłam 60 minut |
|
|
|
|
#96 |
|
Raczkowanie
|
Hmm.. chyba tez wyprobuje ta Jillian skoro zachwalacie
brightened nie ma co sie zalamywac. Bieganie nie jest dla kazdego. Dla mnie to osobiscie najgorszy wysilek. Ale skoro cwiczysz regularnie w domu to i tak powod do dumy. Wazne zeby sie calkowicie nie poddac i walczyc!
|
|
|
|
|
#97 |
|
Raczkowanie
|
Cześć! Mogę dołączyć? Zaczynam swoją przemianę od dzisiaj! Od jakiegoś czasu siedzę w domu (szukam pracy) i waga leci w górę!
Waga: ok 70 kg Wzrost: 168 cmCo do Jillian uwielbiam kobitkę, próbowałam ćwiczyć 30 day, ale wytrzymywałam góra tydzień. Mam nadzieję,że od dzisiaj wszytko się zmieni i będę piękna do lata. Bo jak nie my to kto |
|
|
|
|
#98 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny jeśli chodzi o bieganie to mam tak samo, jest to ostatnia rzecz na mojej liście, nigdy nie lubiłam biegać i już raczej nie polubię nawet nie próbuję
wole pomęczyć się na macie. Wychodzę z założenia że lepiej robić to co się lubi niż się zmuszać. Dziś mam reset ale i tak zrobiłam brzuszki żeby chociaż odrobinę spalić moje grzeszki (wczoraj 2 kawałki szarlotki, dziś kinder bueno mam nadzieje że tych "grzeszków" będę miała miej i nie spadnie mi zapał do ćwiczeń. Trzymam kciuki za wasz i za siebie
|
|
|
|
|
#99 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, ja dzisiaj rano byłam na ABT. Nogi, tylek i brzuch mnie tak bolą że mam problemy z siadaniem i wstawaniem
wieczorem idę na spinning - nie mam pojęcia co to jest, ale się dowiem. Mam nadzieje, że dzięki tym ćwiczeniom (staram się chodzić na 2h dziennie) stan mojego ciała się poprawi i jak znów wejdę na tą magiczną wagę, to zarówno zawartość tłuszczu jak i wiek metaboliczny będzie mniejszy
|
|
|
|
|
#100 |
|
Raczkowanie
|
Też nie lubie biegania
tylko obawiam się ze mój fitness to nieco za mało żeby spalic sadło. Myslicie, że dwa razy w tyg. Zumba w ramach cardio wystarczy? Może znacie jakieś fajne treningi na spalanie? Odrazu mówię, ćwiczenia Chodakowskiej przerobiłam chyba wszystkie i dla mnie sa zbyt lajtowe :P.
|
|
#101 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#102 |
|
Raczkowanie
|
Właśnie wypróbowałam Jillian Michaels 30 day shred level 1. Ogólnie ćwiczenia są przyjemne i myślę, że ze względu na kondycję będę korzystać z tego programu ale jednak czuje pewien niedosyt bo jak na pierwszy dzień ćwiczeń spodziewałam się chociaż niewielkiego zmęczenia a tu nic. Także ogólnie stwierdzam , że ćwiczenia są fajne ale nie obędzie się bez jakiś ćwiczeń dodatkowych. Po ćwiczeniach z Mel B na uda i pośladki czuje że rzeczywiście te mięsnie dosłownie mnie palą. tutaj tego nie było dlatego będę to łączyć z Mel B. Tym bardziej, że mi zależy najbardziej na wyrobieniu mięśni.
|
|
#103 |
|
Zadomowienie
|
A ja jestem po spinningu. Jejku, ale wycisk
całą godzinę jazda na rowerku w różnych kombinacjach. Podobało mi sie
|
|
|
|
|
#104 |
|
Przyczajenie
|
O nie, ja przebimbałam całe 2 dni a tutaj widzę ostra walka o piękne ciałka trwa. Jutro to nadrobię
Mogę się jedynie pochwalić ,że przez te 2 dni nie ruszyłam żadnych słodyczy i zdrowo się odżywiałam
|
|
|
|
|
#105 |
|
Przyczajenie
|
Bierzecie jakieś ćwiczenia z internetu typu chodakowska i tak dalej ?
|
|
#106 |
|
Raczkowanie
|
czy mogę dołączyć do was chce schudnąć ale mam tarczyce i nie wiem czy mi się uda? jakie ćwiczenia stosujecie?
|
|
|
|
|
#107 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
lepiej mi sie ćwiczył z Mel B lub Jillian ![]() ---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:33 ---------- Pewnie, że możesz - zapraszamy! |
|
|
|
|
|
#108 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#109 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
wczoraj nie ćwiczyłam bo nie mogłam sie zebrać :/ ale dzisiaj wieczorem poćwicze! musze a co do biegania też nie lubię biegac, biegałam kiedyś miesiąc ale musialam sie zmuszać i zawsze dostawałam kolki i mnie to wkurzało, też wolę sie pomęczyc na macie albo poplywac z tą Jilian nie ćwiczyłam ale skoro ją tak zachwalacie to muszę sprobówac lecz z Mel B nie zrezygnuję kopnijcie mnie w ten tyłek!żebym sie nie poddawaała.. musi mi sie udać.. wam też się uda! od tego jest ten wątek żeby się wspierac
|
|
|
|
|
#110 |
|
Raczkowanie
|
01tosia mozemy sobie przybic piatke
slodycze najgorsza i najwieksza pokusa. Choc ja ostatnio bardzo sie powstrzymuje i zamiast zaopatrzyc szafke ze slodyczami w kinderki to kupilam ciasteczka belvita i inne podobne batoniki z nizsza zawartoscia cukru i czekolady. Sprobuj tez tak quepasso skoro Chodakowska jest dla Ciebie lajtowa to uklony xd ja probowalam z nia wytrzymac ale moje kolana zbyt to odczuwaly i odpuscilam. W twoim przypadku moze sprobuj tabate? A pan w niebieskich spodenkach to moj pierwszy trening youtubowy od ktorego zaczelam. Polecam chociaz dla niektorych jego "nice and easy" moze byc wkurzajace. Hihi ![]() ---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- Koolorowana kop w dupe odemnie! wstawaj i zrob trening DLA SIEBIE Moja spowiedz: dzisiaj wstalam o 6 i o 7 juz cisnelam na silowni. Na 14 do pracy i 8h stania. Nie ma ze boli, nie poddajemy sie! Trzymam za was kciuki dziewczyny! |
|
|
|
|
#111 |
|
Przyczajenie
|
co do ćwiczeń z chodakowską to ona mi nie bardzo pasuje jej sposób " motywacji" wole mel b obecnie robi wyzwanie http://tipsforwomen.pl/spalamy-wakac...ingowy-30-dni/ i jestem w trakcie 13/30 a dodatkową ćwiczenie na brzuch 3 razy w tyg http://facet.interia.pl/aktywnosc/ne...ha,nId,1026727 polecam bo nie jest nudno. Po tym wyzwaniu już się napalam na następne http://motywacjanonstop.blogspot.com...el-b-mega.html lub http://tablicamotywacji.pl/30-dni-z-...jmij-wyzwanie/. No dobra dziewczyny czas żebym ja teraz ruszyła dup..ko i poćwiczyła
samo się nie zrobi
|
|
|
|
|
#112 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a 'nice and easy' to klasyka! uwielbiam!
|
|
|
#113 |
|
Raczkowanie
|
We wtorek zaliczylam pilates a dzisiaj pocwiczylam troche Gacki na posladki i nogi i cwiczenia na rece z cieżarkami
strasznie sie spocilam, mimo,ze cwiczenia nie byly ciezkie, ale jestem po chorobie i jestem chyba słaba. W ogole ciezko mi sie cwiczy w domu, wole silownie,ale srednio mam czas
|
|
|
|
|
#114 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie ponownie!
Dalej udaje mi się ćwiczyć, co w moim przypadku zakrawa o cud Dzisiaj wyszłam na szybki spacer, ale tak się zakręciłam w moich okolicach, że wróciłam po dwóch godzinach![]() Pierwsze efekty u mnie już widać - wczoraj byłam na ważeniu i analizie jadłospisu u mojej Pani dietetyk i 3,5kg w dół poszło - myślałam, że z radości ją wyściskam Tak się zastanawiam nad tym 30day shred... Ale nie wiem czy uda mi się ćwiczyć codziennie - od poniedziałku wracam do pracy po miesiącu urlopu i nie wiem jak będzie z moją organizacją
"Fiołki nie są skromne, gołębie niezbyt pokojowo nastawione, a koty rzadko wpadają na ten bardzo ludzki pomysł, by zachowywać się okrutnie czy fałszywie." - Eugen Skasa - Weiss Mavri z nami od 11.01.2014 <3 |
|
|
|
|
#115 |
|
Raczkowanie
|
w sumie warze 73 kg chciała bym schudnął chociaż ze 4 kg na miesiąc bo ogólnie nie wiele jem i diety nie wprowadzę bo chemia nie jem wo gule słodyczy też. mam niedoczynność tarczycy niestety, i przez to mam problemy żeby zmniejszyć wagę tym bardziej że jak coś jest nie tak z tarczyca to na tych miast tyję
mojemu chłopakowi tez to się za bardzo nie podoba mi tez więc ... same rozumiecie
|
|
|
|
|
#116 |
|
Wtajemniczenie
|
Wczoraj nic nie zrobiłam i w dodatku nagrzeszyłam piwem i słodyczami, ale miałam powód - dostałam pracę
jutro zaczynam A dziś będę nadrabiać zaległe ćwiczenia.
|
|
|
#117 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Gratuluję pracy. Od kiedy zaczynasz? Ja nową pracę zaczynam od poniedziałku po miesiącu leniuchowania. Dlatego boję się, że będzie kiepsko z organizacją czasu i ze znalezieniem go na ćwiczenia
"Fiołki nie są skromne, gołębie niezbyt pokojowo nastawione, a koty rzadko wpadają na ten bardzo ludzki pomysł, by zachowywać się okrutnie czy fałszywie." - Eugen Skasa - Weiss Mavri z nami od 11.01.2014 <3 |
|
|
|
|
|
#118 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dasz radę, wszystko można pogodzić |
||
|
|
|
|
#119 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję dziewczyny
![]() Zaczynam jutro a zaraz biorę się za:https://www.youtube.com/watch?v=IR31lyaxJE4 + https://www.youtube.com/watch?v=suNj0eeFftw
|
|
|
#120 |
|
Zakorzenienie
|
Gratuluję nowej pracy Shawna
![]() dzięki! podziałał ten kop w tyłeczek! nom nie można sie lenić bo wtedy to sie całkiem rozleniwię :/ trzeba sie pilnoowac ![]() już miałam sie poddać ale nie.. muszę osiagnac to co chce! ![]() a was podziwiam za ten zapał ! niby go też mam ale niknie czasem ;/
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:45.

Niestety muszę się przyznać że ostatnio trochę zawalam sprawę. Jest tak zimno, że ograniczam się tylko do ćwiczenia w domu z Mel B a bieganie trochę sobie odpuszczam bo czuje że zaczyna mnie łapać jakieś przeziębienie. Jak już będzie lepiej to wracam do biegania! 

Teraz jakoś nie mogę się przełamać, jestem typem osoby, której jest wiecznie zimno 
Wzrost: 168 cm

(wczoraj 2 kawałki szarlotki, dziś kinder bueno
tylko obawiam się ze mój fitness to nieco za mało żeby spalic sadło. Myslicie, że dwa razy w tyg. Zumba w ramach cardio wystarczy? Może znacie jakieś fajne treningi na spalanie? Odrazu mówię, ćwiczenia Chodakowskiej przerobiłam chyba wszystkie i dla mnie sa zbyt lajtowe :P.