|
|
#91 | |
|
maszyna, nie człowiek
|
Dot.: Zmarła Ania Przybylska?
Cytat:
![]() Daj spokój ze swoimi postami, bo robisz straszny bałagan. Poczytaj, dowiedz się a potem próbuj wypowiadać na jakikolwiek temat. W momencie gdy potrzeba po prostu chwili spokoju robisz zamieszanie niepopartymi żadnym naukowym źródłem teoriami.
|
|
|
#92 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, w jakim wieku miała dzieci, bo nigdzie nie umiem znaleźć?
|
|
|
|
|
#93 |
|
Zadomowienie
|
12 lat córka,synowie 9 i 3 lata
|
|
|
|
|
#94 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#95 |
|
Zakorzenienie
|
[1=b82ed09e83d6cc96f3cec4b 39c6008ed9e8c5acd_5dd3308 25eb9e;48412960]Skad wiesz?[/QUOTE]
Ze swoich prywatnych źródeł. Sama jak się dowiedziałam (prawie rok temu) nie moglam w to uwierzyć. Wierzyłam, że jakoś uda jej się z tego wyjść. Chociaż zwykle się nie udaje. Straszne.
|
|
#96 |
|
Naczelna Wizażanka:)
|
Bardzo smutna informacja.
|
|
#97 |
|
Pani Mizantrop
|
Jakoś w lipcu czy sierpniu mój znajomy z Trójmiasta wypowiadał się, że jego kuzyn ma bliską osobę w gdyńskim hospicjum i stamtąd wie, że pani Ania jest już w tak złym stanie, że jedynie trwa walka o przedłużenie życia, bo na wyleczenie nie ma szans.
Myślałam, że gada głupoty, a tu jednak
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#98 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Rak nie równa się łysa głowa. Choć pojawiały się w sieci jej zdjęcia w czapce. Nie musi się z tym obnosić, jak również nie musiała być łysa. Miesiąc temu zmarła moja babcia na raka. Niestety dostałka tylko jedną chemię bo później była za słaba. Włosy nie zaczęły jej nawet wypadać. Nie wiemy jak Ania wyglądała w ostatnich miesiącach życia. |
|
|
|
|
|
#99 |
|
Zadomowienie
|
W Gdańsku wiadomo było, że Jarek odchodzi z Lechii, bo Ania umiera. To była tajemnicą poliszynela, że niedługo odejdzie, ale i tak, cały czas mieliśmy nadzieję, że z tego wyjdzie...
|
|
|
|
|
#100 |
|
Zakorzenienie
|
Sporo osób ma znajomych leczacych się onkologicznie, wiec informacja o stanie Przybylskiej rozchodzila sie np.w szpitalach, stad ta wiedza.
|
|
|
|
|
#101 |
|
Zakorzenienie
|
Nie znam się na nowotworach, nie wiedziałam, że rak trzustki to wyrok. Coś strasznego, myślę o tym od wczoraj bez przerwy..
|
|
#102 |
|
Zakorzenienie
|
moja ciocia żyła miesiąc od poznania diagnozy. Rak trzustki to jeden z najgorszych niestety
|
|
|
|
|
#103 |
|
Konto usunięte
|
Mam dokładnie tak samo... W dodatku dziś się poryczałam, smutne to strasznie.
Edytowane przez Senses Woman Czas edycji: 2014-10-06 o 08:39 |
|
|
|
|
#104 | |
|
Pani Mizantrop
|
Cytat:
Od samej diagnozy nie dawano jej żadnych szans na przeżycie.
|
|
|
#105 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak każdy przeszczep. Albo się przyjmie albo nie. Z tymże tutaj jeszcze dochodzi nerka. Trzustke przeszczepia sie częściej ludziom chorym np na cukrzyce. Na nowotwory juz o wiele rzadziej o ile w ogóle. Tu bardziej się tylko guza usuwa. |
|
|
|
|
|
#106 |
|
Zakorzenienie
|
Dawno nic tak mną nie wstrząsnęło...
(nie wyobrażam sobie (chociaż sama przeyżyłam kilka smierci najbliższych, także po długiej chorobie) co mogą czuć bliscy, dzieci, ,gdy trzeba było dzisiaj wstać rano. Pewnie wiedzieli, że to nadejdzie, ale czy taka wiedza przynosi ulgę? Chyba tylko taką, że osoba chora już nie cierpi.Nie byłam fanem jej talentu, ale była mega pozytywną, energiczną osobą z wiecznym usmiechem na twarzy. Wiem, że jej przyjaciólka była Kasia Bujakiewicz i w wywiadach zawsze stanowiły super duet, a Przybylska zawsze wypowiadała się w taki naturalny, zwyczajny sposób. Ona chyba była obciążona genetycznie tym nowotworem? Edytowane przez paula78 Czas edycji: 2014-10-06 o 08:56 |
|
|
|
|
#107 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Biedna kobieta i biedna rodzina
|
|
|
#109 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ciężko mi sobie wyobrazić jak żyć ze świadomością,że cudowna żona i kochająca mama może odejść z dnia na dzień. Jak się nią nacieszyć "na zapas" ,na zawsze? |
|
|
|
|
|
#110 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja? nic ![]() Tak jakos samo sie nasuwa... ![]() Widze, ze specjalista zmienil zdanie- ale niestety wiarygodnosc juz stracil, wiec przestan ludzi wprowadzac w blad i robic zamieszanie. Taki sam problem jest z kazdym przeszczepem- loteria- albo sie przyjmie albo nie A Eric Abidal(tak sie poprawnie pisze jego nazwisko) przeszedl przeszczep watroby - nie trzustki- sprawdz najpierw poprawnosc pisanych informacji bo rece opadaja Edytowane przez vogue1987 Czas edycji: 2014-10-06 o 09:40 |
|||
|
|
|
|
#111 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
(
|
|
|
|
|
|
#112 |
|
Zakorzenienie
|
Edytowane przez ellish Czas edycji: 2014-10-06 o 09:47 |
|
|
|
|
#113 |
|
Zakorzenienie
|
Teraz czytałam w necie wywiad z prof.Pawłem Lampem że:
Prof. Paweł Lampe dla WP.PL o raku trzustki: w Polsce leczymy najwyżej 10 proc. 5 października br. na raka trzustki zmarła popularna i lubiana aktorka Anna Przybylska. Jej walka z chorobą być może stanie się pretekstem do szerszej debaty w Polsce na temat raka trzustki i sposobów jego leczenia. - W Polsce wśród 7 tysięcy ludzi, którzy rocznie zapadają na raka trzustki, leczymy najwyżej 10 proc., tylko dlatego, że diagnostyka jest kiepska. Próbują leczyć nowotwór i robią to źle - mówi w rozmowie z Wirtualną Polską prof. Paweł Lampe, chirurg ze Śląskiego Uniwersytetu Medycznego w Katowicach. Tam, gdzie zrobiono centralizację, czyli w krajach skandynawskich, w Holandii, w Szkocji, uzyskano natychmiast poprawę wyników leczenia. Bo nawet ci chorzy, których się leczy paliatywnie, mają mało powikłań i żyją dłużej. Podczas gdy w Polsce szanse na przeżycie 5 lat ma 1 proc. chorych, to w Japonii - jak podają niektóre publikacje - nawet 30 proc. W związku z tym jest się o co szarpać - mówi prof. Lampe. http://wiadomosci.wp.pl/kat,1329,tit...wiadomosc.html |
|
|
|
|
#114 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#115 |
|
BAN stały
|
Pewnie hieny pismaków będą ścigać się w robieniu zdjęć na jej pogrzebie.
|
|
|
|
|
#116 |
|
Raczkowanie
|
Cały czas żyłam z nadzieją, że ją wyleczą jakoś, albo chociaż troszkę dłużej pożyje
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#117 |
|
Zakorzenienie
|
Popłakałam się. Po prostu nie mieści mi się w głowie co rak robi z człowiekiem.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#118 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#119 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ładne słowa lekarza, szkoda, że nie mówią, ile trzeba mieć pieniędzy, żeby w ogóle się dostać do jakiegoś lekarza (tym samym do szpitala) z dobrymi wynikami leczenia W tym kraju nadal panuje pieniądz, nie dasz łapówki- nie będziesz leczony, albo będziesz (raczej nieskutecznie) ale nie w klinicznym centrum pod okiem specjalistów. Nie mówiąc o tym, że diagnostyka w tym kraju jest zerowa (każdy chyba wie, że dostać skierowanie do specjalistów i na badania to niełatwa sprawa, do tego czas oczekiwania wizyt na nfz), sprzęt jest stary, lekarze są niedouczeni. Smutna prawda ale prawda, wiem to z doświadczenia, gdy mój tata chorował.
|
|
|
#120 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez madana Czas edycji: 2014-10-06 o 10:17 |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:15.