|
|
#91 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: work and travel USA 2015
Lecę z Almaturem do Valleyfair do Minneapolis/Minnesota. Czy ktoś coś
? Jakieś opinie, doświadczenia, może ktoś się wybiera ?
|
|
|
|
|
#92 |
|
Przyczajenie
|
Hej. Planujemy ze znajomymi (3 osoby) wyjazd na w&t w tym roku. Ze względu na cenę rozważaliśmy CCUSA, ale ostatnio doszły do nas słuchy, że ciężko jest u nich wyjechać razem, i że kontakt dobry jest tylko przy podpisywaniu umów i płatności. Dlatego też rozważamy TBW. Ich oferta też jest atrakcyjna, ale niestety droższa. Podoba mi się jeszcze w TBW to, że przed zapisem mogę sprawdzić dostępne oferty.
Ktoś ma jakieś doświadczenia z tymi dwoma biurami? Może ktoś jakoś doradzić/ zweryfikować te info? |
|
|
|
|
#93 |
|
Przyczajenie
|
Szczerze to polecam BTC. Mają więcej ofert niż TBW, jest troche tańsze niż TBW a kontakt z biurem błyskawiczny, pani w biurze odpowie nawet na 1000 twoich pytań, a jak nie zdązy odebrac to sama do ciebie oddzwoni :P Dają poczucie, że to dobry wybór i nieryzykowny
|
|
|
|
|
#94 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#95 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#96 |
|
Przyczajenie
|
Hej,
Czy ktoś może zamierza wybrać się na Work & travel z biurem One Glob Travel? Bang, link do biura: http://1globe.pl/ Zastanawiam się nad ich programem Intership/Trainee (niestety, ze wzgledu na wznawiane w tym roku studia, mogę mieć problem z otrzymaniem wizy J-1, więc WAT odpada), a mają bardzo ciekawą ofertę na obydwa programy ![]() Proszę o wiadomość na priv, jeśli ktoś już z nimi wyjeżdzał lub zamierza to zrobić Asia |
|
|
|
|
#97 |
|
Przyczajenie
|
Od tygodnia się waham między biurem go2USA z Łodzi a TWB...eh, jutro do 15 podejmę decyzję, mogę wiedzieć gdzie chciałabyś aplikować?
|
|
|
|
|
#98 |
|
Przyczajenie
|
PZalezy mi na biurze one globe travel ze wzgledu na ich oferte promocyjna, dotyczaca intershipa-niestety przez to, ze wrocilam na studia po semestrze przerwy mam problem ze skorzystaniem z w&t. Dlatego szukam kogos do pary, kto zamierza wybrac sie z nimi na w&t, poniewaz poza oferta promocyjna w tej chwili nie organizuja oni naboru na mozliwe w mojej sytuacji programy.
Edytowane przez Ashha Czas edycji: 2015-02-04 o 10:56 |
|
|
|
|
#99 |
|
Przyczajenie
|
hej
ja się wybieram do Cedar Point z BTC na początku czerwca. Będę lecieć raczej z Warszawy, ktoś podobnie?
|
|
|
|
|
#100 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#101 |
|
Przyczajenie
|
Ja tez się wybieram do CP na początku czerwca. Jadę z BTW ale będę lecieć z Warszawy !!
|
|
|
|
|
#102 |
|
Raczkowanie
|
I ja też;-) Około 10 czerwca. Czy ktoś podobnie?
|
|
|
|
|
#103 |
|
Przyczajenie
|
A którą część Stanów planujecie zwiedzić?
|
|
|
|
|
#104 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny piszcie do mnie na priv, to podam wam adres FB to może sie tam zgadamy?
|
|
|
|
|
#105 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny jak wy to robicie, że już teraz wiecie, że możecie lecieć w czerwcu i to na początku? U mnie sesja trwa do 10 lipca a terminy większości egzaminów są jedną wielką niewiadomą. Dogadujecie się już teraz w dziekanatach ?
|
|
|
|
|
#106 |
|
Raczkowanie
|
Ja tez mam sesje do 10 lipca, będę starała sie prosić prowadzących o wcześniejsze zaliczenia, co mi sie uda to zaliczę a reszta w październiku ;-) ja miałam już rozmowę z pracodawca i wtedy trzeba podać dokładne daty rozpoczęcia i zakończenia pracy
|
|
|
|
|
#107 |
|
Zakorzenienie
|
Mam pytanie do osób, które już były na W&T, z jaką firmą robiłyście zwrot podatku?
|
|
|
|
|
#108 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
a pracę zaczynam chyba 7 czerwca. więc czekam na opcję integracji xD
Edytowane przez 354cali354 Czas edycji: 2015-02-09 o 09:18 |
|
|
|
|
|
#109 |
|
Przyczajenie
|
Hej Dziewczyny!
Razem z przyjaciółką też się wybieramy na W&T w tym roku. My wybrałyśmy IECenter i naprawdę bardzo gorąco wszystkim polecam. Lecimy jakoś pod koniec maja do NC. A pracę znalazłyśmy chyba najlepszą na świecie.
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#110 |
|
Przyczajenie
|
Hej, jest tu ktoś jeszcze kto waha się jaką ofertę wybrać i szuka kompana do wyjazdu?
|
|
|
|
|
#111 |
|
Przyczajenie
|
Hej. Ja nadal się waham. Przede wszystkim dlatego, że moja sesja też kończy się na początku lipca, a załatwianie wcześniejszych zaliczeń, egzaminów na mojej uczelni jest dość trudne, nauczyciele często nie są ugodowi pod tym względem :P
|
|
|
|
|
#112 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Myślisz o jakimś konkretnym biurze z którym chciałabyś jechać?
|
|
|
|
|
|
#113 |
|
Przyczajenie
|
Hej, ja jadę z BTC najprawdopodobniej do Yellowstone, ale to się chyba okaże na targach pracy za miesiąc
Panie w BTC są przemiłe i naprawdę czuć, że się człowiekiem zajmują, mam nadzieję, że podczas wyjazdu też tak będzie.
|
|
|
|
|
#114 |
|
Przyczajenie
|
Hej! wybiera się ktoś może do Xanterra Grand Canyon?
|
|
|
|
|
#115 |
|
Przyczajenie
|
Ja jade do Grand Canyon
kamilka.b priv
|
|
|
|
|
#116 |
|
Przyczajenie
|
i ja też Grand Canyon
|
|
|
|
|
#117 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczynki (chłopcy w sumie też
![]() Był ktoś w CEDAR POINT? Jesli tak to poproszę o rady jak wygląda rozmowa z pracodawcą, a może wybiera się ktoś do ALABAMY do Brett Robinson?
|
|
|
|
|
#118 |
|
Przyczajenie
|
Witam
Mam 2-krotne doświadczenia z programem Work and Travel USA. Z czystym sumieniem ODRADZAM biuro Go2USA z Łodzi (werbują ludzi z całej Polski bo formalności załatwiają internetowo). Właściciel biura - Mariusz Kraśnicki, to osoba niekompetentna, zależy im tylko żeby zgarnać kase i tyle. Byłem świadkiem jak jedna dziewczyna nie dostała wizy od nas - i jeszcze przed konsulatem podeszła do niego ze łzami w oczach, a on jej na to: "Trudno, spróbujemy jeszcze raz za rok". Biuro to nie należy do najtańszych a ma bardzo duży odsetek osób które nie dostają wizy. W moim przypadku jestem niezadowolony, ponieważ moja praca na miejscu okazała się zupełnie inna niż rekomendował mi pracownik biura - mówił że to sprawdzone miejsce itp. a zamiast stawki 10$/h miałem 7,50 $/h, w dodatku tym pracy był gorszy. Gdy mailowo skontaktowałem się z terenu USA z biurem to po 2 tyg. dostałem łaskawie odpowiedź że jakoś sobie musze poradzić z tym pracodawcą na własną rękę bo oni nie mają na to wpływu.... Wielkie dzięki za taką pomoc. Go2USA - wystrzegajcie się bo na prawdę nie warto. |
|
|
|
|
#119 |
|
Przyczajenie
|
popieram JarekWroc. Szkoda tylko, że nie zdecydowałeś się napisać o tym wcześniej, bo zdążyłam już wybrać to biuro. Lecę w tym roku ale problemów co nie miara, nie idzie się z nimi dogadać. Powinnam lecieć za tydzień a nie mam ani wizy ani biletu. Wspominałam już wcześniej na tym forum o tym biurze, bo wahałam się czy je wybrać, nie było aktualnych obelg na ich temat. Bardzo żałuję, osoby z którymi mam kontakt, które też "męczą się' z nimi w tym roku też nie są zadowolone tak więc odsetek nas jest więcej! myślę, że każdy powiunien wystawiać takie opinie od razu, żeby inne osoby wahające się( jak pare tygodni temu ja) nie złapały się na ich początkową życzliwość i prośby o zaufanie. Pozdrawiam
Edytowane przez claudine1407 Czas edycji: 2015-05-21 o 08:17 |
|
|
|
|
#120 |
|
Zakorzenienie
|
Zadam pytanie tutaj, bo nigdzie w internecie nie mogę znaleźć odpowiedzi.
Dziewczyny, jak wyglądają targi pracy? Ilu mniej więcej jest pracodawców do wyboru? Nie ukrywam, że zależy mi na tym, żeby pracować na południu Kalifornii, najlepiej w okolicach San Diego, bo tam mieszka mój TŻ. Boję się jednak, że wybierając Work&Travel opcję full, wyląduję w najlepszym wypadku 1 000 km od niego, a w najgorszym wypadku gdzieś na Wschodnim Wybrzeżu. Z drugiej strony obawiam się, że szukanie pracy na własną rękę mnie przerośnie. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:08.

? Jakieś opinie, doświadczenia, może ktoś się wybiera 

Jest ktoś na etapie dalszym niż sama rejestracja online?