Czy waszym zdaniem byłoby lepiej gdyby Polska była monarchią? - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-10-18, 22:11   #91
201604250941
Konto usunięte

Dot.: Czy waszym zdaniem byłoby lepiej gdyby Polska była monarchią?

Każdy będzie emerytem, kazdy opłaca ZUS, to akurat dotyczy wszystkich. Ale już prawo pracy dotyczy tylko osób 18-67 i paru pracujących wyjątków.

Nie może być tak, że spytamy emerytów a oni powiedzą, że młodzi mają płacić więcej ZUSu bo oni chcą więcej emerytury. Nie można też spytać tylko młodych, bo w ogóle odmówią płacenia ZUSu.

Ale swoją drogą to nie jest temat do dyskusji, pieniedzy nie ma i referendum ich nie wyczaruje. Rząd wie ile pieniędzy jest więc robi co musi. Jak pozwolą nam zadecydować to kraj padnie w ciągu miesiąca. Ile było przecież prostestów ze strony mundurowych? każdy walczy o prawo do wygodnego życia jak ma do tego okazję i po to jest rząd, żeby to czasem ograniczyć.
Podniesli mi wiek o 7 lat i nie wiem jak to wytrzymam, ale jeśli by tego nie zrobili to za 10 lat musiałabym dorzucać co miesiac swoim rodzicom na życie i opłacic meega ZUS. Już jest mega, ale to mniejsze zło nadal.

Kwestie ekonomiczne trzeba zostawić ministerstwu, ale wszelkie społeczne 'głupoty' powinno się zostawić społeczeństwu. Pomyśl, ile spraw by zostało rozwiązanych, gdyby doszło do referendum a nie setnej dyskusji o związkach gdy trzeba odwrócic uwagę od czegos. Jeden weekend i tysiące godzin pracy posłów oszczędzone.
201604250941 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-18, 22:41   #92
201607111042
Konto usunięte

Candycotton,

Taki trochę off-top zrobię teraz. Jeśli w sprawie aborcji miałyby głosować tylko kobiety i później tylko one miałyby podejmować decyzję, to... cała odpowiedzialność za dziecko powinna spadać na nie. W sensie mężczyzna nie ma prawa głosu = mężczyzna nic nie musi, od chowania i płacenia alimentów może się wymigać (chociaż w Polsce to się migają nieźle mimo że prawo aborcyjne jest dośc restrykcyjne). No tak to na logikę wygląda: jak ktoś za mnie decyduje, to niech ktoś bierze na siebie odpowiedzialność za tę decyzję, a nie: jak chcę, to urodzę, a Ty będziesz płacił. Też uważam, że powinno być referendum w sprawie aborcji, ale głosować powinni wszyscy w wieku rozrodczym. Bo facet, chociaż nie rodzi, to konsekwencje ciąży teoretycznie ponosi ( teoretycznie, bo w praktyce może się trafić szuje i się migać).

A w temacie wątku: monarchia w Polsce by nie wypaliła. Nie wiem, my mamy chyba awersję do arystokratów. Chociaż chciałabym, aby Polska miała własną rodzinę królewską - w celach reprezentacyjnych. Z drugiej strony jakby mieli być tacy słodkopierdzący jak Windsorowie to... no nie wiem, musiałabym to gruntownie przemyśleć
201607111042 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-18, 22:47   #93
201604250941
Konto usunięte

Cottan
Wiem o co Ci chodzi, bo facet to też ojciec tego dziecka. Ale z doswiadczenia wiadomo, że usunać nigdy nie pozwoli, ale potem znika. Cała odpowiedzialność jest na matce póki co, dziecko jest do niej i tak przyklejone fizycznie i przed każdym sądem. W innych krajach aborcja na życzenie jest i jakoś nikt się nie zastanawia nad odpowiedzialnością ojca. A takie referendum jest moim zdaniem potrzebne bo kobiety w wieku produkcyjnym to dość mały procent społeczeństwa, zawsze zostanie zagłuszony przez resztę, która boi się sądu ostatecznego.

Przy Windsorach będąc -William jak zostanie królem ma zamiar odebrać pieniądze całej szlachcie z wyjątkiem siebie, zony, dzieci i rodziny brata. Jego kuzynki juz nic nie dostaną. To jest odcinanie pijawek czy zagarnianie wszystkiego dla siebie, bo mam wątpliwości?

Edytowane przez 201604250941
Czas edycji: 2014-10-18 o 22:50
Stary 2014-10-18, 22:57   #94
jerr
BAN stały

Cytat:
Napisane przez candycotton Pokaż wiadomość
Przy Windsorach będąc -William jak zostanie królem ma zamiar odebrać pieniądze całej szlachcie z wyjątkiem siebie, zony, dzieci i rodziny brata. Jego kuzynki juz nic nie dostaną. To jest odcinanie pijawek czy zagarnianie wszystkiego dla siebie, bo mam wątpliwości?
To zależy co zrobi z kasą szlachty.
jerr jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-18, 23:05   #95
201607111042
Konto usunięte

Cytat:
Cottan
Wiem o co Ci chodzi, bo facet to też ojciec tego dziecka. Ale z doswiadczenia wiadomo, że usunać nigdy nie pozwoli, ale potem znika. Cała odpowiedzialność jest na matce póki co, dziecko jest do niej i tak przyklejone fizycznie i przed każdym sądem. W innych krajach aborcja na życzenie jest i jakoś nikt się nie zastanawia nad odpowiedzialnością ojca. A takie referendum jest moim zdaniem potrzebne bo kobiety w wieku produkcyjnym to dość mały procent społeczeństwa, zawsze zostanie zagłuszony przez resztę, która boi się sądu ostatecznego.

W Szwecji jest jakaś organizacja czy stowarzyszenie facetów którzy chcą nie tyle walczyć z aborcją, co mieć coś do powiedzenia w tej sprawie bo na razie to ich rola sprowadza się do czekania na decyzję kobiety. Więc myślę że nie tyle tematu nie ma co po prostu się o tym nie mówi, bo aborcja to ogólnie grząski grunt i politycy zachodni wolą na niego nie wchodzić. Chociaż i tak wiadomo że większość kobiet weźmie zdanie faceta pod uwagę. No ale ja jednak na miejscu mężczyzny nie byłabym zadowolona gdyby ktoś mógł mnie uczynić tatusiem bądź pozbawić tej możliwości i jeszcze w razie czego musiałabym na niechciane dziecko alimenty płacić. No ale ok, koniec off-topa.

Ja bym powiedziała że to jest zagarnianie wszystkiego dla siebie pod pretekstem odcinania pijawek. Chce upiec dwie pieczenie na jednym ogniu - zjednać sobie ludzi i żyć w dobrobycie. Bo z tego co czytałam to społeczeństwo brytyjskie rozwarstwia się, biedni biednieją i ludzie są wściekli. No ale z tego co pisałaś Anglicy nie mają nic do monarchii to już nie wiem w sumie.

---------- Dopisano o 00:05 ---------- Poprzedni post napisano o 00:02 ----------

Cytat:
Napisane przez jerr Pokaż wiadomość
To zależy co zrobi z kasą szlachty.
Ale wiesz, takie "innym zabiorę a sobie zostawię" zalatuje hipokryzją i wzbudza wątpliowści choćby ta kasa sfinansowała cudowny lek na wszystkie choroby tego świata, w tym osławioną ostatnio ebolę.
Stary 2014-10-18, 23:09   #96
jerr
BAN stały

Cytat:
Napisane przez cottan Pokaż wiadomość

Ale wiesz, takie "innym zabiorę a sobie zostawię" zalatuje hipokryzją i wzbudza wątpliowści choćby ta kasa sfinansowała cudowny lek na wszystkie choroby tego świata, w tym osławioną ostatnio ebolę.
No tak , ale dobry PR jest i może o to mu chodzi.
Stary 2014-10-18, 23:10   #97
Munkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fleur_D Pokaż wiadomość
Tak głupiego wątku dawno nie czytałam, przebijasz wątki pana od stulejki.

No cóż - nihil novi w wydaniu autora
Munkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-10-18, 23:14   #98
201607111042
Konto usunięte

Cytat:
No tak , ale dobry PR jest i może o to mu chodzi.
Dobry PR? Jak pisałam, on zapewne chce sobie zjednac w ten sposób ludzi, ale wcale nie jest powiedziane że ludzie się od niego przez to nie odwrócą, bo to jest zwykła hipokryzja. Więc jak dla mnie to może na tym kiepsko wyjść, zresztą nie wiadomo czy on w ogóle na tym tronie zasiądzie. Ela jest w końcu długowieczna, a karol dobre geny odziedziczył i ze strony ojca, i matki, więc wiesz... planować to sobie książę może
Stary 2014-10-18, 23:21   #99
201604250941
Konto usunięte

Wyremontuje pałac. Dofinansowanie do szkolnictwa wyższego juz zabrano.

No właśnie nie mają i mnie to dziwi. Na tyle na ile z nimi rozmawiałam to w ogóle o tym nie myślą. Hiszpanie myślą intensywnie, ale nie Anglicy. Wątpie czy w Walii, Irlandii i Szkocji temat w ogole istnieje. Natomiast szlachta bardzo myśli, nie lubią się zadawać ze zwyklakami, nie wpuszczają obcych do swojego towarzystwa, zawsze dadzą odczuć, że jednak jesteś obcy, nie ważne jak bogaty. Używają też zupełnie innego jezyka, niezrozumiałego dla większości. Ich jezyk daje duże pole do popisu pod tym kątem, to coś jak rozmowa Warszawiaka z Góralem albo Kaszubem, niby cośtam ale brzmi jak obcy bełkot i tylko pare słów się wyłapuje. Poza tym, jest cały spis na wikipedii z afery, gdzie lordowie z izby wystawili rachunki na budżet za brylantowe sedesy, naprawy zamku, jakiś łysy facet wydał tysiące na prostownice i lokówki. Także oni się aż tak nie różnią od zwykłych posłów.

Nie wiem czy ktoś tu oglądał Ladette to Lady (Damą być), tam dość dobrze widać to nastawienie. Ja bym sobie nie życzyła, żeby mnie ktoś źle traktował z racji urodzenia, nawet jeśli nie mam kontaktu z tym kimś na codzień.
Stary 2014-10-18, 23:28   #100
jerr
BAN stały

Jak wyłoży część tej kasy na zasiłki dla islamskich przybyszów to nikt mu nie zarzuci hipokryzji.Polityczna poprawność tego zabrania.
Stary 2014-10-18, 23:45   #101
201604250941
Konto usunięte

Nie rozumiem jak długo można udawać, ze problemu nie ma... Są przeciez bogate kraje, do których trudno nawet wjechać a co dopiero wyemigrować.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-19, 00:06   #102
Munkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Jak wyłoży część tej kasy na zasiłki dla islamskich przybyszów to nikt mu nie zarzuci hipokryzji.Polityczna poprawność tego zabrania.
Nie no, padnę zaraz Islamscy przybysze! Z kosmosu chyba, ten post też brzmi, jakby jakieś galaktyczne jazdy były grane
Stary 2014-10-19, 10:02   #103
szien
Wtajemniczenie

Cytat:
to w Anglii sa oddzielne zasilki dla wyznawcow islamu?

I'm so glamorous, I piss glitter!

szien jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-19, 10:08   #104
Imperialista
BAN stały

Cytat:
Napisane przez szien Pokaż wiadomość
to w Anglii sa oddzielne zasilki dla wyznawcow islamu?
Przez swoją dzietność stają się ich głównymi odbiorcami. Do dzisiaj pamiętam jak demolowali Londyn kiedy rząd chciał zmniejszyć "benefity".
Imperialista jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-19, 13:34   #105
szien
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Imperialista Pokaż wiadomość
Przez swoją dzietność stają się ich głównymi odbiorcami.
wedlug kogo?

Cytat:
Do dzisiaj pamiętam jak demolowali Londyn kiedy rząd chciał zmniejszyć "benefity".
jaka demolka Londynu?

Stary 2014-10-19, 13:48   #106
201604250941
Konto usunięte

Byla byla, nie tylko Londynie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-10-19, 14:23   #107
szien
Wtajemniczenie

Cytat:
Byla byla, nie tylko Londynie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
wiec poprosze link do artykulu gdzie muzulmanie demolowali londyn kiedy rzad chcial zmniejszyc im benefity i tak w ogole to dlaczego rzad chcialby zmniejszyc benefity tylko muzulmanom?

mieszkam tutaj prawie 8 lat, czytam wiadomosci regularnie i nie moge uwierzyc, ze cos takiego mnie ominelo

Stary 2014-10-19, 16:29   #108
Kalini
Zakorzenienie

Z tego co kojarzę głównymi beneficjentami pomocy społecznej w takich państwach jak Wielka Brytania czy Szwecja są Polacy. Ja się nie czepiam, mają do tego prawo. Ale pisanie o złych muzułmanach co żyją tylko na socjalu jest powieleniem mitu. Mam znajomych we Francji, Niemczech, Wielkiej Brytanii i wszyscy zgodnie twierdzą, że sprawa jest przesadzona i rozdmuchana. No i skoro nie chcemy w Polsce traktować emigrantów tak jak autochtonów, to nie pobierajmy socjali zagranicą, a tymczasem była wielka afera jak chciano zebrać jeden z zasiłków (na dzieci mieszkające w Polsce, co już jest nawet dawaniem większej ilości praw emigrantom).
Kalini jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-19, 17:14   #109
szien
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kalini Pokaż wiadomość
Z tego co kojarzę głównymi beneficjentami pomocy społecznej w takich państwach jak Wielka Brytania czy Szwecja są Polacy. Ja się nie czepiam, mają do tego prawo. Ale pisanie o złych muzułmanach co żyją tylko na socjalu jest powieleniem mitu. Mam znajomych we Francji, Niemczech, Wielkiej Brytanii i wszyscy zgodnie twierdzą, że sprawa jest przesadzona i rozdmuchana. No i skoro nie chcemy w Polsce traktować emigrantów tak jak autochtonów, to nie pobierajmy socjali zagranicą, a tymczasem była wielka afera jak chciano zebrać jeden z zasiłków (na dzieci mieszkające w Polsce, co już jest nawet dawaniem większej ilości praw emigrantom).
dokladnie, wystarczy zajrzec tutaj by sie dowiedziec, ze Polska jest na 7 miejscu listy krajow, ktore najczesciej korzystaja z pomocy finansowej panstwa (jestesmy pomiedzy Iranem i Irakiem), z czego jestesmy na 3 miejscu jako korzystajacy z Jobseeker Allowance (odpowiednik naszego zasilku dla bezrobotnych)

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-19, 17:50   #110
jerr
BAN stały

Cytat:
dokladnie, wystarczy zajrzec tutaj by sie dowiedziec, ze Polska jest na 7 miejscu listy krajow, ktore najczesciej korzystaja z pomocy finansowej panstwa (jestesmy pomiedzy Iranem i Irakiem), z czego jestesmy na 3 miejscu jako korzystajacy z Jobseeker Allowance (odpowiednik naszego zasilku dla bezrobotnych)
Żeby dostać zasiłek dla bezrobotnych to trzeba najpierw pracować.
Stary 2014-10-19, 18:07   #111
Kalini
Zakorzenienie

Cytat:
W Polsce tak, nie wiem jak to jest w Wielkiej Brytanii.
Kalini jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-19, 19:29   #112
Imperialista
BAN stały

Cytat:
mieszkam tutaj prawie 8 lat, czytam wiadomosci regularnie i nie moge uwierzyc, ze cos takiego mnie ominelo
To chyba nie miałaś internetu i TV, skoro tego nie widziałaś. Mnie wyrzucili z forum historycznego, bo stwierdziłem, że wziąłbym klamkę gdyby próbowali okraść mój sklep.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Zamiesz...Brytanii_(2011)

Osobiście podobali mi się kibice Milwall, jak pogonili ze swojej dzielnicy kolorowych, którzy chcieli rabować sklepy.
Stary 2014-10-19, 20:05   #113
szien
Wtajemniczenie

Cytat:
Przez swoją dzietność stają się ich głównymi odbiorcami. Do dzisiaj pamiętam jak demolowali Londyn kiedy rząd chciał zmniejszyć "benefity".
Cytat:
To chyba nie miałaś internetu i TV, skoro tego nie widziałaś. Mnie wyrzucili z forum historycznego, bo stwierdziłem, że wziąłbym klamkę gdyby próbowali okraść mój sklep.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Zamiesz...Brytanii_(2011)

Osobiście podobali mi się kibice Milwall, jak pogonili ze swojej dzielnicy kolorowych, którzy chcieli rabować sklepy.
Twoje wypowiedzi sa w ogole bez sensu, piszesz wpierw o zamieszkach spowodowanych potencjalnym obcieciem socjalu dla muzulmanow a wkeljasz mi link do London riots, ktore byly spowodowane zastrzeleniemiem Marka Duggana przez policje

---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ----------

Cytat:
teraz tak, aby dostac zasilek to trzeba pracowac przez conajmniej 3 mce na terenie Wlk Brytani lub Irlandii, gdy te statystyki byly przygotowane to tego prawa jeszcze w uzytku nie bylo

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-10-19, 20:10   #114
201604250941
Konto usunięte

Nie wiem czy 7 miejsce to tak wysoko. Ale ci, których znam ciągną na potęgę ;/
Stary 2014-10-19, 20:27   #115
Imperialista
BAN stały

Cytat:
Twoje wypowiedzi sa w ogole bez sensu, piszesz wpierw o zamieszkach spowodowanych potencjalnym obcieciem socjalu dla muzulmanow a wkeljasz mi link do London riots, ktore byly spowodowane zastrzeleniemiem Marka Duggana przez policje
Jedną z nieoficjalnych przyczyn zamieszek były plany ucięcia zasiłków przez brytyjski rząd.
Stary 2014-10-19, 20:31   #116
szien
Wtajemniczenie

Cytat:
Jedną z nieoficjalnych przyczyn zamieszek były plany ucięcia zasiłków przez brytyjski rząd.
o czym ty czlowieku piszesz mam wrazenie, ze trollujesz...

Cytat:
In February 2012 a report was published by the Ministry of Justice providing demographic statistics of the people charged over participation the riots up to 1 February 2012 which revealed that 41% of those brought before the courts identified themselves as being from the White group, 39% from the Black ethnic group, 12% from the Mixed ethnic group, 6% the Asian ethnic group, and 2% the Other ethnic group.
link do calego reportu

statystyki ministerstwa sprawiedliwosci maja sie nijak do Twojej teorii o muzulmanach palacych Anglie

Edytowane przez szien
Czas edycji: 2014-10-19 o 20:40
Stary 2014-10-19, 20:35   #117
Munkaa
Zakorzenienie

Cytat:
o czym ty czlowieku piszesz mam wrazenie, ze trollujesz...
On wierzy w te wszystkie banialuki, które wygłasza. O gadce, dotyczącej strzelania do ludzi i nazywania ludzi, którzy mają inny kolor skóry 'kolorowymi', już się nawet szerzej pisać nie chce. Dramat.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-10-19, 20:39   #118
Imperialista
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Munkaa Pokaż wiadomość
On wierzy w te wszystkie banialuki, które wygłasza. O gadce dotyczącej strzelania do ludzi i nazywania ludzi, którzy mają inny kolor skóry 'kolorowymi' już się nawet szerzej pisać nie chce. Dramat.
Większość osób biorących udział w zadymach w roku 2011 była pochodzenia nieeuropejskiego, jak drażni Ciebie słowo "kolorowi". A dla mnie to normalna sprawa, jak ktoś wpada do twojego sklepu, żeby go okraść, a ty na to odpowiadasz ogniem. Niezależnie, czy jest biały czy "niebiały".

Czyli nie mam prawa zabić złodzieja broniąc swojego dobytku, tylko mam czekać na policję?
Stary 2014-10-19, 20:41   #119
201604250941
Konto usunięte

Ale co, twierdzicie, że problemu nie ma i można tak po prostu zabrać benefity zanim zrujnują budżet?
Stary 2014-10-19, 20:45   #120
Imperialista
BAN stały

Cytat:
Ale co, twierdzicie, że problemu nie ma i można tak po prostu zabrać benefity zanim zrujnują budżet?
Ja uważam, że jak jakaś partia wygra demokratyczne wybory i jej hasłem było "od stycznia zabieramy benefity" to w przypadku drugiej takiej zadymy jako władza ma prawo pałować jeśli doszłoby do masowych rabunków i zadym.

Edytowane przez Imperialista
Czas edycji: 2014-10-19 o 20:47
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości