![]() |
#91 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Przypływ gotówki i olbrzymie problemy
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Przyczajenie
|
No mam swoje zobowiązania.Korzystam z dopłat, wsparcia dla młodych rolników, wszystko to ma też swoje umowy, ze przez "x" lat zobowiązuje się prowadzić działalność rolniczą. W tym roku zbudowałam nową oborę na 200 sztuk bydła co było też dofinansowane przez unię i jak się z tego wycofam to też nałożą na mnie kary. Mam podpisane umowy ze skupami bydła i też tak o sobie nie mogę ich zerwać. Ja osobiście nie mam tyle pola aby to wszystko wykarmić więc skupuje plony od sąsiadów - i tu też sa umowy z których wycofanie się skutkuje karami pienięznymi.
Ja się obawiam, że gdybym miała tak to wszystko rzucić to i te moje "miliony" by na to nie starczyły aby się z tych wszystkich kar wypłacić, aby te wszystkie pieniądze zwrócić. I jeszcze zacząć gdzieś żyć od nowa. Bo już by nie było z czego i za co. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
BAN stały
|
Odmawiaj stanowczo i po jakimś czasie gdy zobaczą, że jesteś nieugięta to przestaną przychodzić.
Jeśli pożyczysz chociaż jednej osobie to inne nie dadzą ci spokoju dopóki nie dostaną także. I pieniądze się rozejdą. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Zadomowienie
|
To zainwestuj w to czym się zajmujesz, wykup więcej pola, kup więcej zwierząt(na rolnictwie się nie znam w ogóle, więc sama powinnaś wiedzieć jak się można jeszcze bardziej rozwinąć), tak żebyś miała z tego jeszcze większe zyski w przyszłości.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Możesz wymyślić coś prowdopodobnego do swojej sytuacji i wtedy nie pożyczysz bo nie mam tych pieniędzy, pieniądze szybko tracą wartość wiec zainwestowałaś. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 | |
Zakorzenienie
|
Autorko jedyne co możesz zrobić to konsekwentnie odmawiać wszystkim i przeczekać. W końcu zrozumieją, że nic nie wymuszą i przestaną nalegać. Przestaną też cię obgadywać. Być może nie będziesz już najlepszą sąsiadką ale po co ci tacy "przyjaciele"?
---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 | |
Zielona Driada
|
Cytat:
To nie tłumaczenie na siłę, ale prosta informacja, która ucina temat, bo jak kasy nie ma, to nie ma.
![]() |
![]() |
#99 |
Zakorzenienie
|
Ja bym powiedziała "zakopałam już te pieniądze w lesie, niedaleko strumyka i tej ładnej sosenki żeby nie zapomnieć gdzie" - i potem tylko obserwowała jak z łopatami chodzą;p
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Konto usunięte
|
Chętnie zdejme ten ciezar z ciebie. Lacznie z sasiadami i innymi roszczeniowymi ludzmi. Wyślę numer konta na PW
Edytowane przez 201604130936 Czas edycji: 2014-10-23 o 14:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A tak wogule to przyokazji zapraszam do mojego wątku "Zarysowałam jacht, pomocy" ![]() Edytowane przez cukier_bialy2 Czas edycji: 2014-10-23 o 14:06 Powód: ułańska fantazja |
||||
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#102 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Konto usunięte
|
[1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;4864346 4]A pożyczysz potem 50 tys
![]() Nie przypominam sobie, żebyś mi wcześniej 200zl pozyczyla xd |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Raczkowanie
|
Swoja droga to naprawde nie przyszlo Ci do glowy, ze ludzie kiedy sie dowiedza o wygranej to nagle sie toba zainteresuja? Nie zastanowilas sie nawet przez chwile jak dyskretnie rozprawic sie z tym tematem, bez narazania sie nikomu? Przeciez to jest oczywiste, ze takie nagle wzbgacenie sie wywola zawisc i niesnaski. Do tego mieszkasz cale zycie na wsi, znasz tez swoja rodzine i nie zorientowalas sie do tej pory nigdy jaka maja mentalnosc? Jesli dziadkowie lubia plotkowac to trzeba bylo ich nie wtajemniczac, itd. Sama w sumie tez masz sobie co nieco do zarzucenia.
A w ogole to im dluzej czytam ten watek tym bardziej dochodze do wniosku, ze to troll jakis pisze. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Przyczajenie
|
Dom był najpierw zapisany jako własność dziadków, dziadkowie następnie przepisali dom na moją mamę a teraz przepisała dom na mnie. Czy więc nie mają prawa mówić że to także ich dom?????????????????????? ???
Po drugie ja klamki od domu ze sobą nie zabieram - dziadkowie i rodzice również przyjmują gości, także pod moją nieobecność. Także i ludzi którzy jak się później okazuję przychodzą do mnie. Czy mam im zakazać otwierać drzwi innym ludziom????????????? A no i po trzecie... Nikt tu w domu plotkami się nie zajmuje. Nigdy nie było takiej sytuacji, że ktoś się komuś wygadał z jakiejś rodzinnej "tajemnicy". Zdarzyło się to teraz, wygadał się dziadek - to osoba po udarze która ma od tego czasu problemy z pamięcią, z logicznym myśleniem. A jak się dowiedział o pieniądzach? No po prostu otworzył list do mnie z wyciągiem z konta i ot cała historia mojej "złej" rodziny. Edytowane przez arleta_mm Czas edycji: 2014-10-23 o 14:20 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 |
Konto usunięte
|
Czy ilość znakow zapytania jest jakoś proporcjonalna do wygranej?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Konto usunięte
|
Nie chciałam Cię obrazić tak drobną kwotą, czułam w Tobie milionerkę od zawsze !
![]() ---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ---------- Ja i moje przyszłe 50tys. mamy taką nadzieję (tzn. że jest wprost proporcjonalna) ![]() ---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ---------- Ja też. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Przyczajenie
|
Troll? Bo co? Bo ktoś nowy miał czelność wejść w Wasze "społeczeństwo", zarejestrować się tu i się odezwać? Skoro tak "witacie" osoby nowe to niech administracja zmieni to miejsce na prywatne, zabroni rejestracji nowym osobom i nie będzie że ktoś nowy coś napisał. Bo zamiast sprawiać aby te miejsce przyciągało ludzi - sprawiacie że tu nie chce się zaglądać bo po co skoro problemy zostną zbagatelizowane a autor wyśmiany i uznany za trolla.
Edytowane przez arleta_mm Czas edycji: 2014-10-23 o 14:25 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Konto usunięte
|
Ale o co ty sie burzysz. Dostalas sensowne rady, z których nie chcesz skorzystać.
I wiesz. Kazdy kiedyś byl tu nowy tylko nie kazdy jest taki hm Emocjonalny Edytowane przez 201604130936 Czas edycji: 2014-10-23 o 14:26 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#110 |
Przyczajenie
|
Ja na chwile obecną kończe dyskusję - jak odezwie się moderacja i odniesie się do tych idiotycznych oskarżeń i głupich tekstów, odpiszę./ Pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Raczkowanie
|
Dlatego, ze dostalas mase rad i nie masz ochoty z zadnej nawet skorzystac. Do tego co chwila dorzucasz jakies fakty, ktore sie kupy nie trzymaja, zaprzeczaja twoim poprzednim slowom i nagle sie okazuje, ze na wszystko masz wymowke, a dyskusja wrze. Dla mnie to juz podchodzi pod trolling.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Zielona Driada
|
Foszek.
![]() Ja trochę nie rozumiem. ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Minna Czas edycji: 2014-10-23 o 14:32 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chciałaś tylko, żeby wszyscy Ci napisali, że nie jesteś egoistką? Czy chciałaś, żebyśmy pisali, że masz rozdać te pieniądze? Odpowiedz, bo serio mnie to ciekawi. Patrząc na Twoje reakcje. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 |
Zakorzenienie
|
Ojej no to pożycz sąsiadkom tą kase. A potem założ wątek, że nie chcą oddac i mają cie gdzieś. Skoro asertywność jest dla ciebie idiotyzmem.
![]() |
#115 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ---------- Typowa taktyka trolla - byle dyskusja trwała i mógł w niej pobłyszczeć. Popyskować też nie zaszkodzi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Raczkowanie
|
[1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;4864394 1]Pyskata jesteś jak widać, to chyba udajesz, że nie umiesz sobie poradzić z naciągaczami
![]() .[/QUOTE] To samo pomyślałam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Raczkowanie
|
Jesli dziadek jest po udarze i ma problemy z pamięcią i logicznym myśleniem , trzeba było wyśmiać rozniesione przez niego rewelacje o olbrzymiej gotowce .A w banku założyć osobne konto i poprosić o nie przysyłanie wyciągów do domu .
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#119 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
To sa po prostu wygodne wymowki dla osoby, ktora ma problem z przyznaniem, ze ktos mogl zawinic, a juz zwlaszcza ona. Przeciez nikt nic zlego nie zrobil, samo sie jakos stalo, czary normalnie. Edytowane przez seabear Czas edycji: 2014-10-23 o 16:03 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Przyczajenie
|
Tak już dotarło do mnie co powinnam zrobić. Zbankrutować, machnąć ręką na wszystko, wrednego i złośliwego dziadka zamknąć w jakimś przytułku. Sama zmienie tożsamość i zupełnie odetnę się od dotychczasowego życia i ludzi których znam. Dziękuje za rady!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:32.