Przypływ gotówki i olbrzymie problemy - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-10-23, 12:44   #91
Fleur_D
Zakorzenienie

Dot.: Przypływ gotówki i olbrzymie problemy

Cytat:
Napisane przez Imperialista Pokaż wiadomość
Czy kobiety nie potrafią powiedzieć "nie i ch**"? Najlepsze jest kłamstwo z lokatą wielomiesięczną, ale wtedy i tak będą przychodzić po małe kwoty, bo przecież jesteś "ubezpieczona".
Ha ha, znalazł się ten, który potrafi rozmawiać z ludźmi
Fleur_D jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-23, 13:06   #92
arleta_mm
Przyczajenie

No mam swoje zobowiązania.Korzystam z dopłat, wsparcia dla młodych rolników, wszystko to ma też swoje umowy, ze przez "x" lat zobowiązuje się prowadzić działalność rolniczą. W tym roku zbudowałam nową oborę na 200 sztuk bydła co było też dofinansowane przez unię i jak się z tego wycofam to też nałożą na mnie kary. Mam podpisane umowy ze skupami bydła i też tak o sobie nie mogę ich zerwać. Ja osobiście nie mam tyle pola aby to wszystko wykarmić więc skupuje plony od sąsiadów - i tu też sa umowy z których wycofanie się skutkuje karami pienięznymi.
Ja się obawiam, że gdybym miała tak to wszystko rzucić to i te moje "miliony" by na to nie starczyły aby się z tych wszystkich kar wypłacić, aby te wszystkie pieniądze zwrócić. I jeszcze zacząć gdzieś żyć od nowa. Bo już by nie było z czego i za co.
arleta_mm jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-23, 13:18   #93
przylaszczka50
BAN stały

Odmawiaj stanowczo i po jakimś czasie gdy zobaczą, że jesteś nieugięta to przestaną przychodzić.
Jeśli pożyczysz chociaż jednej osobie to inne nie dadzą ci spokoju dopóki nie dostaną także.
I pieniądze się rozejdą.
przylaszczka50 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-23, 13:28   #94
Silumin
Zadomowienie

To zainwestuj w to czym się zajmujesz, wykup więcej pola, kup więcej zwierząt(na rolnictwie się nie znam w ogóle, więc sama powinnaś wiedzieć jak się można jeszcze bardziej rozwinąć), tak żebyś miała z tego jeszcze większe zyski w przyszłości.
Silumin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-23, 13:30   #95
orion_lady
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez arleta_mm Pokaż wiadomość
No mam swoje zobowiązania.Korzystam z dopłat, wsparcia dla młodych rolników, wszystko to ma też swoje umowy, ze przez "x" lat zobowiązuje się prowadzić działalność rolniczą. W tym roku zbudowałam nową oborę na 200 sztuk bydła co było też dofinansowane przez unię i jak się z tego wycofam to też nałożą na mnie kary. Mam podpisane umowy ze skupami bydła i też tak o sobie nie mogę ich zerwać. Ja osobiście nie mam tyle pola aby to wszystko wykarmić więc skupuje plony od sąsiadów - i tu też sa umowy z których wycofanie się skutkuje karami pienięznymi.
Ja się obawiam, że gdybym miała tak to wszystko rzucić to i te moje "miliony" by na to nie starczyły aby się z tych wszystkich kar wypłacić, aby te wszystkie pieniądze zwrócić. I jeszcze zacząć gdzieś żyć od nowa. Bo już by nie było z czego i za co.
A jak się odnosisz do rad które dostałaś? Co zamierzasz zrobić? Dostałaś wiele propozycji, ja bym powiedziała, że nie mam już tych pieniędzy bo zainwestowałam w: kupiłam ziemie w innym mieście/mieszkanie/kamienice lub spłaciłam zobowiązania wobec Uni/zadłużenie u kogoś.
Możesz wymyślić coś prowdopodobnego do swojej sytuacji i wtedy nie pożyczysz bo nie mam tych pieniędzy, pieniądze szybko tracą wartość wiec zainwestowałaś.
orion_lady jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-23, 13:33   #96
new woman in town
Zakorzenienie

Autorko jedyne co możesz zrobić to konsekwentnie odmawiać wszystkim i przeczekać. W końcu zrozumieją, że nic nie wymuszą i przestaną nalegać. Przestaną też cię obgadywać. Być może nie będziesz już najlepszą sąsiadką ale po co ci tacy "przyjaciele"?

---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ----------

Cytat:
Napisane przez orion_lady Pokaż wiadomość
A jak się odnosisz do rad które dostałaś? Co zamierzasz zrobić? Dostałaś wiele propozycji, ja bym powiedziała, że nie mam już tych pieniędzy bo zainwestowałam w: kupiłam ziemie w innym mieście/mieszkanie/kamienice lub spłaciłam zobowiązania wobec Uni/zadłużenie u kogoś.
Możesz wymyślić coś prowdopodobnego do swojej sytuacji i wtedy nie pożyczysz bo nie mam tych pieniędzy, pieniądze szybko tracą wartość wiec zainwestowałaś.
Ale po co ma kłamać i na siłę się tłumaczyć. Nie pożyczy i koniec. Może jasno powiedzieć, że ma już plan wykorzystania tych pieniędzy i tyle. Nie, na pewno nie tłumaczyłabym się takim ludziom.
new woman in town jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-23, 13:36   #97
Devileek
Zakorzenienie

GG do Devileek

Cytat:
Napisane przez new woman in town Pokaż wiadomość
Autorko jedyne co możesz zrobić to konsekwentnie odmawiać wszystkim i przeczekać. W końcu zrozumieją, że nic nie wymuszą i przestaną nalegać. Przestaną też cię obgadywać. Być może nie będziesz już najlepszą sąsiadką ale po co ci tacy "przyjaciele"?

---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ----------

Ale po co ma kłamać i na siłę się tłumaczyć. Nie pożyczy i koniec. Może jasno powiedzieć, że ma już plan wykorzystania tych pieniędzy i tyle. Nie, na pewno nie tłumaczyłabym się takim ludziom.
w takim przypadku najlepiej skłamać właśnie że w coś się zainwestowało, ja bym tak zrobiła ...

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-10-23, 13:42   #98
Minna
Zielona Driada

Cytat:
Napisane przez new woman in town Pokaż wiadomość

Wg mnie lepiej powiedzieć, że pieniędzy nie ma, już się rozeszły na inwestycje. Jak widzisz uparte powtarzanie, że się nie pożyczy, nie przynosi efektu.
To nie tłumaczenie na siłę, ale prosta informacja, która ucina temat, bo jak kasy nie ma, to nie ma.

"To fakt. A fakty to najbardziej uparta rzecz pod słońcem."
Minna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-23, 14:00   #99
Miss Saeki
Zakorzenienie

Ja bym powiedziała "zakopałam już te pieniądze w lesie, niedaleko strumyka i tej ładnej sosenki żeby nie zapomnieć gdzie" - i potem tylko obserwowała jak z łopatami chodzą;p
Stary 2014-10-23, 14:01   #100
201604130936
Konto usunięte

Cytat:
Nie ma czego zazdrościć, wierz mi. Prawdą jest, że pieniądze szczęścia nie dają. Tylko sprowadzaja kłopoty.
Chętnie zdejme ten ciezar z ciebie. Lacznie z sasiadami i innymi roszczeniowymi ludzmi. Wyślę numer konta na PW

Edytowane przez 201604130936
Czas edycji: 2014-10-23 o 14:04
201604130936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-23, 14:05   #101
cukier_bialy2
Raczkowanie

Cytat:
Mieszkam we własnym domu z rodzicami i dziadkami.
Cytat:
Rodzina się denerwuje przez to. Oni mówią, że nie będą przed ludźmi się chować we własnym domu
To czyj w końcu ten dom jest?

Cytat:
Także to nie jest takie proste - nie wpuść nikogo do domu i z głowy. Ja nie wpuszczę, to wpuści ktoś inny.
Cytat:
Myślę, że nie należę do osób które mają problem z asertywnością.
Znajdź 10 różnic między obrazkami.

A tak wogule to przyokazji zapraszam do mojego wątku "Zarysowałam jacht, pomocy"

Edytowane przez cukier_bialy2
Czas edycji: 2014-10-23 o 14:06 Powód: ułańska fantazja
cukier_bialy2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-23, 14:11   #102
dfdce9ad473ee3ba4bd9426289ac63cb58eb8552
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez harleyka Pokaż wiadomość
Chętnie zdejme ten ciezar z ciebie. Lacznie z sasiadami i innymi roszczeniowymi ludzmi. Wyślę numer konta na PW
A pożyczysz potem 50 tys
dfdce9ad473ee3ba4bd9426289ac63cb58eb8552 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-23, 14:13   #103
201604130936
Konto usunięte

[1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;4864346 4]A pożyczysz potem 50 tys [/QUOTE]
Nie przypominam sobie, żebyś mi wcześniej 200zl pozyczyla xd
Stary 2014-10-23, 14:15   #104
seabear
Raczkowanie

Swoja droga to naprawde nie przyszlo Ci do glowy, ze ludzie kiedy sie dowiedza o wygranej to nagle sie toba zainteresuja? Nie zastanowilas sie nawet przez chwile jak dyskretnie rozprawic sie z tym tematem, bez narazania sie nikomu? Przeciez to jest oczywiste, ze takie nagle wzbgacenie sie wywola zawisc i niesnaski. Do tego mieszkasz cale zycie na wsi, znasz tez swoja rodzine i nie zorientowalas sie do tej pory nigdy jaka maja mentalnosc? Jesli dziadkowie lubia plotkowac to trzeba bylo ich nie wtajemniczac, itd. Sama w sumie tez masz sobie co nieco do zarzucenia.

A w ogole to im dluzej czytam ten watek tym bardziej dochodze do wniosku, ze to troll jakis pisze.
seabear jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-23, 14:16   #105
arleta_mm
Przyczajenie

Dom był najpierw zapisany jako własność dziadków, dziadkowie następnie przepisali dom na moją mamę a teraz przepisała dom na mnie. Czy więc nie mają prawa mówić że to także ich dom?????????????????????? ???
Po drugie ja klamki od domu ze sobą nie zabieram - dziadkowie i rodzice również przyjmują gości, także pod moją nieobecność. Także i ludzi którzy jak się później okazuję przychodzą do mnie. Czy mam im zakazać otwierać drzwi innym ludziom?????????????
A no i po trzecie... Nikt tu w domu plotkami się nie zajmuje. Nigdy nie było takiej sytuacji, że ktoś się komuś wygadał z jakiejś rodzinnej "tajemnicy". Zdarzyło się to teraz, wygadał się dziadek - to osoba po udarze która ma od tego czasu problemy z pamięcią, z logicznym myśleniem. A jak się dowiedział o pieniądzach? No po prostu otworzył list do mnie z wyciągiem z konta i ot cała historia mojej "złej" rodziny.

Edytowane przez arleta_mm
Czas edycji: 2014-10-23 o 14:20
Stary 2014-10-23, 14:17   #106
201604130936
Konto usunięte

Czy ilość znakow zapytania jest jakoś proporcjonalna do wygranej?
Stary 2014-10-23, 14:19   #107
Konto usunięte

Cytat:
Nie przypominam sobie, żebyś mi wcześniej 200zl pozyczyla xd
Nie chciałam Cię obrazić tak drobną kwotą, czułam w Tobie milionerkę od zawsze !

---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ----------

Cytat:
Czy ilość znakow zapytania jest jakoś proporcjonalna do wygranej?
Ja i moje przyszłe 50tys. mamy taką nadzieję (tzn. że jest wprost proporcjonalna)

---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ----------

Cytat:
Napisane przez seabear Pokaż wiadomość

A w ogole to im dluzej czytam ten watek tym bardziej dochodze do wniosku, ze to troll jakis pisze.
Ja też.
dfdce9ad473ee3ba4bd9426289ac63cb58eb8552 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-23, 14:23   #108
arleta_mm
Przyczajenie

Troll? Bo co? Bo ktoś nowy miał czelność wejść w Wasze "społeczeństwo", zarejestrować się tu i się odezwać? Skoro tak "witacie" osoby nowe to niech administracja zmieni to miejsce na prywatne, zabroni rejestracji nowym osobom i nie będzie że ktoś nowy coś napisał. Bo zamiast sprawiać aby te miejsce przyciągało ludzi - sprawiacie że tu nie chce się zaglądać bo po co skoro problemy zostną zbagatelizowane a autor wyśmiany i uznany za trolla.

Edytowane przez arleta_mm
Czas edycji: 2014-10-23 o 14:25
Stary 2014-10-23, 14:24   #109
201604130936
Konto usunięte

Ale o co ty sie burzysz. Dostalas sensowne rady, z których nie chcesz skorzystać.
I wiesz. Kazdy kiedyś byl tu nowy tylko nie kazdy jest taki hm
Emocjonalny

Edytowane przez 201604130936
Czas edycji: 2014-10-23 o 14:26
Stary 2014-10-23, 14:26   #110
arleta_mm
Przyczajenie

Ja na chwile obecną kończe dyskusję - jak odezwie się moderacja i odniesie się do tych idiotycznych oskarżeń i głupich tekstów, odpiszę./ Pozdrawiam
Stary 2014-10-23, 14:30   #111
seabear
Raczkowanie

Cytat:
Troll? Bo co? Bo ktoś nowy miał czelność wejść w Wasze "społeczeństwo", zarejestrować się tu i się odezwać? Skoro tak "witacie" osoby nowe to niech administracja zmieni to miejsce na prywatne, zabroni rejestracji nowym osobom i nie będzie że ktoś nowy coś napisał.
Dlatego, ze dostalas mase rad i nie masz ochoty z zadnej nawet skorzystac. Do tego co chwila dorzucasz jakies fakty, ktore sie kupy nie trzymaja, zaprzeczaja twoim poprzednim slowom i nagle sie okazuje, ze na wszystko masz wymowke, a dyskusja wrze. Dla mnie to juz podchodzi pod trolling.
Stary 2014-10-23, 14:31   #112
Minna
Zielona Driada

Foszek.

Ja trochę nie rozumiem. Dostałaś masę rad i nie odniosłaś się w żaden sposób do nich. Bo jeśli chodzi Ci o wsparcie i użalanie się wspólne w tym "dramatycznym, ciężkim" problemie, jaka to biedna jesteś bo jesteś teraz bogata (), to wiesz, bez sensu. Albo coś robisz w kierunku polepszenia sytuacji albo nie.

"To fakt. A fakty to najbardziej uparta rzecz pod słońcem."

Edytowane przez Minna
Czas edycji: 2014-10-23 o 14:32
Minna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-23, 14:32   #113
phideaux
Wtajemniczenie

Cytat:
Troll? Bo co? Bo ktoś nowy miał czelność wejść w Wasze "społeczeństwo", zarejestrować się tu i się odezwać? Skoro tak "witacie" osoby nowe to niech administracja zmieni to miejsce na prywatne, zabroni rejestracji nowym osobom i nie będzie że ktoś nowy coś napisał. Bo zamiast sprawiać aby te miejsce przyciągało ludzi - sprawiacie że tu nie chce się zaglądać bo po co skoro problemy zostną zbagatelizowane a autor wyśmiany i uznany za trolla.
Powiedz, bo im dłużej czytam, tym bardziej mnie to zastanawia - jakiej Ty odpowiedzi od nas chciałaś?

Chciałaś tylko, żeby wszyscy Ci napisali, że nie jesteś egoistką?
Czy chciałaś, żebyśmy pisali, że masz rozdać te pieniądze?

Odpowiedz, bo serio mnie to ciekawi. Patrząc na Twoje reakcje.
Stary 2014-10-23, 14:40   #114
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Cytat:
Ja na chwile obecną kończe dyskusję - jak odezwie się moderacja i odniesie się do tych idiotycznych oskarżeń i głupich tekstów, odpiszę./ Pozdrawiam
Ojej no to pożycz sąsiadkom tą kase. A potem założ wątek, że nie chcą oddac i mają cie gdzieś. Skoro asertywność jest dla ciebie idiotyzmem.
PaulinciaKWC jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-23, 14:50   #115
Konto usunięte

Cytat:
Pyskata jesteś jak widać, to chyba udajesz, że nie umiesz sobie poradzić z naciągaczami

---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ----------

Cytat:
Napisane przez Minna Pokaż wiadomość
Foszek.

Ja trochę nie rozumiem. Dostałaś masę rad i nie odniosłaś się w żaden sposób do nich.
Typowa taktyka trolla - byle dyskusja trwała i mógł w niej pobłyszczeć. Popyskować też nie zaszkodzi.
Stary 2014-10-23, 14:54   #116
cukier_bialy2
Raczkowanie

[1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;4864394 1]Pyskata jesteś jak widać, to chyba udajesz, że nie umiesz sobie poradzić z naciągaczami
.[/QUOTE]

To samo pomyślałam.
cukier_bialy2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-23, 15:14   #117
witamina1
Raczkowanie

Jesli dziadek jest po udarze i ma problemy z pamięcią i logicznym myśleniem , trzeba było wyśmiać rozniesione przez niego rewelacje o olbrzymiej gotowce .A w banku założyć osobne konto i poprosić o nie przysyłanie wyciągów do domu .
witamina1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-23, 15:25   #118
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez witamina1 Pokaż wiadomość
Jesli dziadek jest po udarze i ma problemy z pamięcią i logicznym myśleniem , trzeba było wyśmiać rozniesione przez niego rewelacje o olbrzymiej gotowce .A w banku założyć osobne konto i poprosić o nie przysyłanie wyciągów do domu .
Że co? sugerujesz, ze autorka ma wspolne konto z rodzicami? i ze ktoś jeszcze w ogole korzysta z papierowych wyciągów+ ze rodzice autorki nie potrafiliby uszanowac prywatnej korespondencji?
PaulinciaKWC jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-23, 16:02   #119
seabear
Raczkowanie

Cytat:
Zdarzyło się to teraz, wygadał się dziadek - to osoba po udarze która ma od tego czasu problemy z pamięcią, z logicznym myśleniem. A jak się dowiedział o pieniądzach? No po prostu otworzył list do mnie z wyciągiem z konta i ot cała historia mojej "złej" rodziny.

Cytat:
Napisane przez witamina1 Pokaż wiadomość
Zarowno moj dziadek jak i mama sa po rozleglych udarach i zadne z nich nie ma problemu z nieotwieraniem mojej korespondencji, a juz zwlaszcza tej z banku. Poza tym dziadek autorki niby ma problemy z logicznym mysleniem, a jakos nie przeszkodzilo mu to wyciagnac wnioskow co do wygranej. Ba, nawet to dalo sie sie jeszcze zatuszowac mowiac, ze widocznie to jakas pomylka w druku. To nawet bardziej wiarygodne dla dziadka pewnie by bylo niz fakt iz zutorka zostala milionerka.

To sa po prostu wygodne wymowki dla osoby, ktora ma problem z przyznaniem, ze ktos mogl zawinic, a juz zwlaszcza ona. Przeciez nikt nic zlego nie zrobil, samo sie jakos stalo, czary normalnie.

Edytowane przez seabear
Czas edycji: 2014-10-23 o 16:03
Stary 2014-10-23, 16:07   #120
arleta_mm
Przyczajenie

Tak już dotarło do mnie co powinnam zrobić. Zbankrutować, machnąć ręką na wszystko, wrednego i złośliwego dziadka zamknąć w jakimś przytułku. Sama zmienie tożsamość i zupełnie odetnę się od dotychczasowego życia i ludzi których znam. Dziękuje za rady!
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości