|
|
#91 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie maj - czerwiec 2014 część II
|
|
|
|
#92 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejka. U nas jak zwykle dużo pobudek a od 4 to już prawie bez snu, nie wiem czemu. Jeszcze się rano dowiedziałam że moja polonistka zginęła w wypadku samochodowym i jestem strasznie rozbita przez to bo bardzo ją lubiłam, a nie mogę być na pogrzebie
![]() Ostatnio sprawdzalam chusteczki z lidla i mają jeden wielki plus. Jak wyciagam jedną to mam jedną, a nie trzy ![]() My kaszkujemy z bobovita, mam owsiane sniadanko, wg przelicznika daje 2,5 lyzeczki. A dziś pierwsza marchewka, nareszcie ) Nie macie pojęcia jak mnie to cieszy!Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#93 |
|
Zakorzenienie
|
M. Znowu plakala. Tyle co maz wyszedl do pracy. 00.30. I do 2 ja nosilam na rekach, pozniej przysnela mi na klacie, ale i tak marudzila przez sen. To druga taka nocka odkad M. sie urodzila.
|
|
|
|
#94 |
|
Rozeznanie
|
Hejka
witam się w ten mroźny poranek... Zy cz e miłego dbia i polecam chrustczki z biedronki- fitti za 9,90. 3 opakowania. Ładnie pqchna i są mięciutkie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#95 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a jak poradziliscie sobie z gazami? u nas rzez to sa pobudki częste w nocy, już nie wiem, co robić
|
|
|
|
|
#96 |
|
Zakorzenienie
|
Iemand, Gosius - wspolczuje nocek..
![]() I Iemand przykro mi z powodu polonistki.. ![]() Tez wole puzzle, ale Maz mowi, ze jak to piankowe to beda sie rozwalac jak Ania bedzie probowala po nich raczkowac.. I gadaj tu z takim.. :-/ Moja Ania spi po porannym karmieniu od 6.30. Dziwne, bo przespala cala noc...... Edytowane przez Myska0 Czas edycji: 2014-10-28 o 09:00 |
|
|
|
#97 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam takie duże puzzle 30x30 cm, mała się na tym turla, rzuca, fika i nic się nie przesuwa, nie wysuwa czy jak to nazwać a super sa bo chcociaz ciepło w pupę ma
|
|
|
|
|
#98 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyn z karta visa mozna robic zakupy na allegro mobilnym bez kosztow dostawy
Ja wlasnie zamowilam kaszki holle i ten kubek doidy cup Ja tak na szybko bo mlody nie ma humoru Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#99 |
|
Wtajemniczenie
|
Wiesz co, to nie jest tak, że sobie całkiem poradziliśmy i domyślam się, że nasze częste pobudki też są tym spowodowane. Raczej chodziło mi o to, że jak kiedyś Michaś nie radził sobie w upuszczaniem gazów tak teraz ładnie odbija i puszcza bączki. Niestety wciąż tych gazów się sporo zbiera, tyle że się nie kumulują jak kiedyś. Albo to dzięki lekom, albo po prostu wreszcie z tego wyrasta.
|
#100 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#101 | |||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Z kolei dla mojej teściowej Adaś też był deugim wnukiem. Pierwszy był syn siostry tż. Samotna matka, no i dziecko rozpieszczone przez dziadków z obu stron strasznie. W sumie robi z nimi co chce do tej pory. A siostra tż się wycwaniła już od początku i ciągle tylko im zostawia Wiktora i chodzi sobie a to na rower, a to na mecz, a to na imprezy. Teraz niby się przeprowadzili to jej nowego faceta, ale syna zostawia i tak u dziadków większość czasu. No i jak Adaś się urodził, to przyjechała do szpitala, rozpłakała się ze wzruszenia, a potem przez pierwszy miesiąc codziennie przynosiła mi obiady do domu. Mieszka w budynku obok nas. Ogólnie często sama go odwiedzała. A teraz również sprawę olała. Ja na początku nie mogłam się ogarnąć z nimi dwoma, ale nikt mnie nie odwiedzał. Tż po dwóch tygodniach wrócił do pracy, a ja zostałam z nimi sama. I tak jest do tej pory, jak ja nie zadzwonię i nie poproszę, żeby mi została, bo np potrzebuję iść do sklepu, to sama też nie przyjdzie. Powiedziała mi co prawda, że jak potrzebuję wyjść, to mam dzwonić, ona z nimi chętnie zostanie, no ale jest mi głupio ciągle tak wydzwaniać. Zwłaszcza, ze teraz np jak są chorzy nawet raz nie zadzwoniła, nie zainteresowała się. Cytat:
Cytat:
![]() no to ja słyszę to ciągle od mojej mamy.... dentinox Cytat:
Cytat:
jak miałam jedno to też myślałam, że nie dam rady, bo z jednym ledwo daję i mam dość. Moje dzieci i tak są dla mnie dość łaskawe i zajmują się większość czasu same sobą ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Z pampersów najbardziej lubię Pampers Active Baby. A z chusteczek Pampers Sensitive. Lepsze były te zielone, ale nigdzie ich nie ma ![]() Dziś o 11:30 kontrola z Adasiem u lekarza... |
|||||||
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#102 |
|
Wtajemniczenie
|
My dawaliśmy Debridat, ale on jest chyba na receptę. Bo to już grubsza sprawa była, bo mały mi płakał przy piersi i jeść nie mógł przez kolki. A z kropelek to Ci polecam albo Bobotic, albo u nas świetnie poradził sobie Esputicon (ma w składzie dimetykon a nie symetykon jak inne i to chyba właśnie najlepiej pomogło)
|
#103 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
30 x 30 cm to nie za małe? Myślałam co najmniej o 150x150.. ![]() ---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ---------- Cytat:
![]() Zdaj później relacje z zakupionych rzeczy
|
||
|
|
|
#104 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale są bardzo fajne ![]() Cytat:
U nas w nocy Franuś fajnie śpi, ale w dzień to coraz trudniej zasypia i śpi coraz krócej, jedynie na spacerach jako tako.. Ale nie narzekam, nie można mieć wszystkiego ![]() [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;48702404]dla mojej mamy Adaś był drugim z kolei wnukiem (mojej siostry Kuba był pierwszy). Do szpitala przychodziła codziennie, siedziała prawie cały czas, pomagała mi, ale jak wróciłam do domu to już nie przyjeżdżała wcale. Ale za to ja miałam tylko jedno dziecko na głowie, więc spokojnie MZKą mogłam przyjeżdżać i bywałam tam minimum dwa razy w tygodniu. Wtedy mi nawet pomagała. Teraz z dwójką dzieci nie ma szans, żebym MZKą się tam dostała, więc nie jeżdżę, a ona też się nie kwapi. Do szpitala tak samo przychodziła, ale potem to samo. No i najbardziej zabolało mnie to, że jak dowiedziałam się, że będzie drugi chłopak, to była bardzo zawiedziona..... Jak zadzwonię z prośbą, żeby została mi z nimi, bo gdzieś tam potrzebuje iść, to kręci nosem i wymyśla, że mały będzie płakał, itd.. I tata to jeszcze dzwoni zapytać co u nas słychać. A ona wcale. Z kolei dla mojej teściowej Adaś też był deugim wnukiem. Pierwszy był syn siostry tż. Samotna matka, no i dziecko rozpieszczone przez dziadków z obu stron strasznie. W sumie robi z nimi co chce do tej pory. A siostra tż się wycwaniła już od początku i ciągle tylko im zostawia Wiktora i chodzi sobie a to na rower, a to na mecz, a to na imprezy. Teraz niby się przeprowadzili to jej nowego faceta, ale syna zostawia i tak u dziadków większość czasu. No i jak Adaś się urodził, to przyjechała do szpitala, rozpłakała się ze wzruszenia, a potem przez pierwszy miesiąc codziennie przynosiła mi obiady do domu. Mieszka w budynku obok nas. Ogólnie często sama go odwiedzała. A teraz również sprawę olała. Ja na początku nie mogłam się ogarnąć z nimi dwoma, ale nikt mnie nie odwiedzał. Tż po dwóch tygodniach wrócił do pracy, a ja zostałam z nimi sama. I tak jest do tej pory, jak ja nie zadzwonię i nie poproszę, żeby mi została, bo np potrzebuję iść do sklepu, to sama też nie przyjdzie. Powiedziała mi co prawda, że jak potrzebuję wyjść, to mam dzwonić, ona z nimi chętnie zostanie, no ale jest mi głupio ciągle tak wydzwaniać. Zwłaszcza, ze teraz np jak są chorzy nawet raz nie zadzwoniła, nie zainteresowała się. [/QUOTE] Współczuję sytuacji z mamą... Tym bardziej, skoro sama sobie musiała radzić, to powinna wiedzieć jak Ci może być momentami ciężko i tym bardziej Ci pomagać.. Moja mama jak się dowiedziała, że u nas będzie chłopiec, na początku też była trochę zawiedziona, bo ma już 2 wnuków chłopców i żadnej wnuczki, ale teraz Franka uwielbia i jak go nie widzi 2 dni to tęskni ![]() Hmm tak sobie myślę, że skoro mówisz, że jak się Adaś urodził, to mama chętnie Ci pomagała, to może chodzi o to, że boi się odpowiedzialności i sama nie chce zostać z dwójką dzieci? Wiesz jak to jest... Może jak będą bardziej samodzielni to chętniej Cię będzie odwiedzać? Ja bym chyba szczerze pogadała o co chodzi, przynajmniej będziesz wiedzieć na czym stoisz ![]() Co do teściowej, to jeśli Ci proponuje swoją pomoc, to ja bym korzystała. A to, że nie dzwoni, może niekoniecznie znaczy, że nie jest zainteresowana, tylko może po prostu nie chce się narzucać. U nas mgliście i ponuro, chyba do CH się wybierzemy, żeby się ruszyć gdzieś w miasto
|
|
#105 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;48702404]dla mojej mamy Adaś był drugim z kolei wnukiem (mojej siostry Kuba był pierwszy). Do szpitala przychodziła codziennie, siedziała prawie cały czas, pomagała mi, ale jak wróciłam do domu to już nie przyjeżdżała wcale. Ale za to ja miałam tylko jedno dziecko na głowie, więc spokojnie MZKą mogłam przyjeżdżać i bywałam tam minimum dwa razy w tygodniu. Wtedy mi nawet pomagała. Teraz z dwójką dzieci nie ma szans, żebym MZKą się tam dostała, więc nie jeżdżę, a ona też się nie kwapi. Do szpitala tak samo przychodziła, ale potem to samo. No i najbardziej zabolało mnie to, że jak dowiedziałam się, że będzie drugi chłopak, to była bardzo zawiedziona..... Jak zadzwonię z prośbą, żeby została mi z nimi, bo gdzieś tam potrzebuje iść, to kręci nosem i wymyśla, że mały będzie płakał, itd.. I tata to jeszcze dzwoni zapytać co u nas słychać. A ona wcale.
Z kolei dla mojej teściowej Adaś też był deugim wnukiem. Pierwszy był syn siostry tż. Samotna matka, no i dziecko rozpieszczone przez dziadków z obu stron strasznie. W sumie robi z nimi co chce do tej pory. A siostra tż się wycwaniła już od początku i ciągle tylko im zostawia Wiktora i chodzi sobie a to na rower, a to na mecz, a to na imprezy. Teraz niby się przeprowadzili to jej nowego faceta, ale syna zostawia i tak u dziadków większość czasu. No i jak Adaś się urodził, to przyjechała do szpitala, rozpłakała się ze wzruszenia, a potem przez pierwszy miesiąc codziennie przynosiła mi obiady do domu. Mieszka w budynku obok nas. Ogólnie często sama go odwiedzała. A teraz również sprawę olała. Ja na początku nie mogłam się ogarnąć z nimi dwoma, ale nikt mnie nie odwiedzał. Tż po dwóch tygodniach wrócił do pracy, a ja zostałam z nimi sama. I tak jest do tej pory, jak ja nie zadzwonię i nie poproszę, żeby mi została, bo np potrzebuję iść do sklepu, to sama też nie przyjdzie. Powiedziała mi co prawda, że jak potrzebuję wyjść, to mam dzwonić, ona z nimi chętnie zostanie, no ale jest mi głupio ciągle tak wydzwaniać. Zwłaszcza, ze teraz np jak są chorzy nawet raz nie zadzwoniła, nie zainteresowała się.[/QUOTE] Nie wiem co Ci doradzić.. Wiem jak ciężko jest się prosić o pomoc, ale czasem po prostu trzeba. Zwłaszcza, że teściowa powiedziała, żebyś dzwoniła jak pomoc Ci potrzebna. Trzeba korzystać.. Jak dobrze, że moja mama miała pomoc przy mnie i mojej siostrze, a później przy jeszcze jednej Nie może mi gadać, że ona sobie dawała radę sama...[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;48702404] ja też mam ten sam problem... ja standardowo siedzę prawie cały dzień w domu. Z jednym wyjściem do lekarza po raz kolejny ![]() Dziś o 11:30 kontrola z Adasiem u lekarza...[/QUOTE] Powodzenia na wizycie ![]() ---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ---------- Cytat:
![]() My dziś musimy pójść do rossmana po podkłady do przewijania.. Chyba, że macie inne patenty i mi podpowiecie czego używać do przewijania małej? Czasem leży sobie z gołą pupą i się wietrzymy, bez podkładu sobie nie wyobrażam..
Edytowane przez Myska0 Czas edycji: 2014-10-28 o 10:59 |
||
|
|
|
#106 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nam bardzo pomógł na ulewanie ![]() Cytat:
30 cm to wymiar jednego puzzla, ale jak złożysz 9 ze sobą to dadzą wymiar 150x150 moja tak ma i szczerze to dla niej za mało, myślę już nad drugim kompletem, bo się na jednym już nie mieści wiercipięta mała
|
||
|
|
|
#107 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No właśnie też myślę minimum 150x150 A one nie ślizgają się po panelach? Bo moja siostra mówi, że wzięła raz na działkę, gdzie są panele i się ślizgały.. ![]() Macie może sprawdzonych sprzedawców na all z tymi matami piankowymi? |
|
|
|
|
#108 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a to tylko dziś czy tak na zawsze ![]() [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;48702404] Dziś o 11:30 kontrola z Adasiem u lekarza...[/QUOTE] ![]() Cytat:
|
|
#109 |
|
Rozeznanie
|
witam sie z opuznieniem na nowym wątku
moj synus jak ładnie spał w nocy to teraz je co 4 godziny i wstajemy po 7 wszystko mu sie poprzestawiało po zmianie czasu nawet niechce jesc mało je po 80 gora 110 ml w dzien a na noc zje 180 to chyba oznaka zebów bo tak ładuje wszystko do buzi i sie złosci ze szok nawet niechce juz tak chetnie jesc zupek mam nadzieje ze mu sie to odniemi . zdjecia dzieciaczków przeurocze
|
#110 |
|
Wtajemniczenie
|
My juz po spacerku o 8.00 jednak wyszlysmy I wyciagnelysmy moja mame zaszlam do fryzjera I scielam wlosy !!! Mialam sporo za ramiona a teraz scielam na boba caly kark odsloniety ... zniszczone wlosy mialam I jeszcze mala mi je ciagala strasznie I teraz musze na 10 stycznia sie umowic na ulozenie wlosow. Mala siedzi teraz w wozku I sie bawi nauczyla sie wywalac jezyk I pierdziec :P
|
#111 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
W kwestii teściowej, to jest akurat tak: jeśli ja muszę/ chcę iść na zakupy, to dzwonię i pod warunkiem, że ona wtedy nie pracuje/nie jest chora, to mi z nimi zostanie i wiadomo zajmie się. Ale jak my przychodzimy np na obiad w niedzielę, to ona owszem, weźmie małego, żebym mogła zjeść obiad. Ale jak tylko skończę, to rób sobie z nim co chcesz.... Ostatnio byliśmy tam na imieninach, koło 20 osób było, myślałam, że ktoś mnie odciąży, weźmie Olka. Mój tata jedynie go zagadywał jak ten leżał.Nikt więcej nawet na niego uwagi nie zwracał, byli zajęci imprezą... skąd kupowałaś te puzzle?? |
|
|
|
|
#112 |
|
Wtajemniczenie
|
Iemad przykro z powodu polonistki :-(
Witam wczoraj pojechalam do apteki I kupilam dentinox nocka byla duzo lepsza. Nie budzil sie z placzem jedyne co to przwracalam na boczek I wstalismy o 7 ;-) Za to od rana maruda pcha wszystko nerwowo do buzi ale je normalnie jedynie zupke nie chetnie chcial ale jakos zjadl. Pogoda piekna a ja jakos nie mam dzis sil na nic. Berenika bardzo Ci wspolczujr wiem o czym mowisz moja tesciowa tez nie chetnie zostanie z Malym mama predzej ale mieszka 20 km odemnie. Poza tym moja resciowa zle by sie nim zajmowala widze jak szwagierce pilnuje czasem dziecko zaniedbane ta na dwor wyjdzie z sasiadka sie zagada a dzircko sie drze z 10 minut nawet a ta nie slyszy dzis ja zawolalam ze dziecko placze masakra.... No I teraz jak Tz byl z nami miesiac bylo super w niedziele jedzie I znow bede sama musiala dac rade.. :-( zamowilam lekks spacerowke to do sklepu bede chodzic z Malym podczas spaceru. Ale mi smutno ze juz Tz musi jechac ;( ale jakos musimy dawac rade.
|
#113 |
|
Konto usunięte
|
Śliczne dzieciaczki
![]() To i ja wstawię zdjęcie mojego ![]() Wróciliśmy od lekarza. Pojedyncze świsty jeszcze słychać, ale jest duża poprawa. Do piątku rana antybiotyk, Osłonik mas i Pecto drill. |
|
|
|
#114 |
|
Konto usunięte
|
Łolek
|
|
|
|
#115 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ---------- Cytat:
![]() Ja też ścinałam na boba, bo miałam masakrę.. Nie mówiąc już o tym, że wypadały strasznie i wszędzie je było widać. Teraz są krótsze, ale wypadają dalej ![]() Piękna umiejętność Gabi
|
|||
|
|
|
#116 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak już się ząbek przebije będzie o niebo lepiej
|
|
#117 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nam pomaga Cytat:
![]() Cytat:
Co prawda nie zajmiemy się dzieckiem, ale powspieramy ![]() ---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#118 |
|
Zakorzenienie
|
popieram
|
#119 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzieki za.porade dentinoxu I dziewczyny dobrze ze jestescie :-*
|
#120 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja co prawda nie mam paneli, tylko lakierowana płyte podłogowa, dosyć śliska, ale jak dziecko lezy na tych puzzlach to nie ma opcji by się ślizgało ![]() ja mam upatrzoną aukcję, 32 zł i 26 puzzli A-Z ![]() ---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ---------- [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;48705150] skąd kupowałaś te puzzle??[/QUOTE] w pepco, ale sporo przepłałciłam, 25 zł za 10 puzzli
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:29.

u nas rzez to sa pobudki częste w nocy, już nie wiem, co robić