Mamusie maj - czerwiec 2014 część II - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-28, 07:33   #91
Ramona_85
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie maj - czerwiec 2014 część II

Cytat:
Napisane przez gosius91 Pokaż wiadomość
Ramona - snieg ?
Myska - puzzle chyba lepsze.

U nas baaaardzo kiepsko. Spalam 3h.
pewnie szron, bo śnieg to wykluczam

oo a czemu to tak krucho ze snem ?
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-28, 07:57   #92
Iemand
Wtajemniczenie

GG do Iemand

Hejka. U nas jak zwykle dużo pobudek a od 4 to już prawie bez snu, nie wiem czemu. Jeszcze się rano dowiedziałam że moja polonistka zginęła w wypadku samochodowym i jestem strasznie rozbita przez to bo bardzo ją lubiłam, a nie mogę być na pogrzebie

Ostatnio sprawdzalam chusteczki z lidla i mają jeden wielki plus. Jak wyciagam jedną to mam jedną, a nie trzy

My kaszkujemy z bobovita, mam owsiane sniadanko, wg przelicznika daje 2,5 lyzeczki. A dziś pierwsza marchewka, nareszcie Od trzech dni nie dajemy leków, kupki są dwa razy dziennie o stałych porach i mały nie ma problemów z gazami (sam sobie z nimi radzi... Głośno... ) Nie macie pojęcia jak mnie to cieszy!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Iemand jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-28, 08:03   #93
gosius91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ramona_85 Pokaż wiadomość
pewnie szron, bo śnieg to wykluczam

oo a czemu to tak krucho ze snem ?
M. Znowu plakala. Tyle co maz wyszedl do pracy. 00.30. I do 2 ja nosilam na rekach, pozniej przysnela mi na klacie, ale i tak marudzila przez sen. To druga taka nocka odkad M. sie urodzila.

Zaręczyny 19.05.2012
Ślub 08.06.2013

Milenka - 15.04.2014
(tp. 07.05.2014)

Cieszmy się z małych rzeczy, bo wzór na szczęście w nich zapisany jest!
gosius91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-28, 08:05   #94
madziarek1
Rozeznanie

Hejka witam się w ten mroźny poranek...
Zy cz e miłego dbia i polecam chrustczki z biedronki- fitti za 9,90. 3 opakowania. Ładnie pqchna i są mięciutkie

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1414479936731.jpg (39,8 KB, 6 załadowań)
madziarek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-28, 08:38   #95
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iemand Pokaż wiadomość
My kaszkujemy z bobovita, mam owsiane sniadanko, wg przelicznika daje 2,5 lyzeczki. A dziś pierwsza marchewka, nareszcie Od trzech dni nie dajemy leków, kupki są dwa razy dziennie o stałych porach i mały nie ma problemów z gazami (sam sobie z nimi radzi... Głośno... ) Nie macie pojęcia jak mnie to cieszy!

Przykro mi z powodu polonistki

a jak poradziliscie sobie z gazami? u nas rzez to sa pobudki częste w nocy, już nie wiem, co robić
Stary 2014-10-28, 08:58   #96
Myska0
Zakorzenienie

Iemand, Gosius - wspolczuje nocek..
I Iemand przykro mi z powodu polonistki..

Tez wole puzzle, ale Maz mowi, ze jak to piankowe to beda sie rozwalac jak Ania bedzie probowala po nich raczkowac.. I gadaj tu z takim.. :-/

Moja Ania spi po porannym karmieniu od 6.30. Dziwne, bo przespala cala noc......

20.05.2014 ANIA

27.06.2015 JAŚ

26.01.2018 ZUZIA

Edytowane przez Myska0
Czas edycji: 2014-10-28 o 09:00
Myska0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-28, 09:05   #97
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Myska0 Pokaż wiadomość
Tez wole puzzle, ale Maz mowi, ze jak to piankowe to beda sie rozwalac jak Ania bedzie probowala po nich raczkowac.. I gadaj tu z takim.. :-/

Moja Ania spi po porannym karmieniu od 6.30. Dziwne, bo przespala cala noc......
Myskao to kup takie, zeby miały jak najwieksze elementy, na allegro widziałam, ze alfabet ma w miare duze

ja mam takie duże puzzle 30x30 cm, mała się na tym turla, rzuca, fika i nic się nie przesuwa, nie wysuwa czy jak to nazwać a super sa bo chcociaz ciepło w pupę ma
Stary 2014-10-28, 09:08   #98
ab_cd
Rozeznanie

Dziewczyn z karta visa mozna robic zakupy na allegro mobilnym bez kosztow dostawy

Ja wlasnie zamowilam kaszki holle i ten kubek doidy cup

Ja tak na szybko bo mlody nie ma humoru
ab_cd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-28, 09:21   #99
Iemand
Wtajemniczenie

GG do Iemand

Cytat:
Przykro mi z powodu polonistki

a jak poradziliscie sobie z gazami? u nas rzez to sa pobudki częste w nocy, już nie wiem, co robić
Wiesz co, to nie jest tak, że sobie całkiem poradziliśmy i domyślam się, że nasze częste pobudki też są tym spowodowane. Raczej chodziło mi o to, że jak kiedyś Michaś nie radził sobie w upuszczaniem gazów tak teraz ładnie odbija i puszcza bączki. Niestety wciąż tych gazów się sporo zbiera, tyle że się nie kumulują jak kiedyś. Albo to dzięki lekom, albo po prostu wreszcie z tego wyrasta.
Stary 2014-10-28, 09:26   #100
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Albo to dzięki lekom, albo po prostu wreszcie z tego wyrasta.
a jakie to leki?? Nie nadrabiałam poprzedniego wątku i nie wiem co podawałaś
u nas czasem jeszcze espumisan no i podaję od tygodnia probiotyk, coś a la dicoflor, jest poprawa ale minimalna
Stary 2014-10-28, 09:46   #101
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez justiwi Pokaż wiadomość
Wiesz, nie zrozum mnie proszę źle, że zarzucam Ci "podrzucanie" dzieci bo sama jestem szczęśliwa, jak mam tż weźmie małego a ja mogę zjeść obiad w całości bez odrywania się od stołu bądź jedzenia na raty.

Szkoda, że obie babcie takie mało uczynne.... przy pierwszym dziecku też tak było?
Pytam, bo spotkałam się już z podwójnymi mamusiami, które mówiły właśnie, że na pierwsze wnuczątko jest tak szał babć a potem to już nie ma takiej euforii podobno
dla mojej mamy Adaś był drugim z kolei wnukiem (mojej siostry Kuba był pierwszy). Do szpitala przychodziła codziennie, siedziała prawie cały czas, pomagała mi, ale jak wróciłam do domu to już nie przyjeżdżała wcale. Ale za to ja miałam tylko jedno dziecko na głowie, więc spokojnie MZKą mogłam przyjeżdżać i bywałam tam minimum dwa razy w tygodniu. Wtedy mi nawet pomagała. Teraz z dwójką dzieci nie ma szans, żebym MZKą się tam dostała, więc nie jeżdżę, a ona też się nie kwapi. Do szpitala tak samo przychodziła, ale potem to samo. No i najbardziej zabolało mnie to, że jak dowiedziałam się, że będzie drugi chłopak, to była bardzo zawiedziona..... Jak zadzwonię z prośbą, żeby została mi z nimi, bo gdzieś tam potrzebuje iść, to kręci nosem i wymyśla, że mały będzie płakał, itd.. I tata to jeszcze dzwoni zapytać co u nas słychać. A ona wcale.

Z kolei dla mojej teściowej Adaś też był deugim wnukiem. Pierwszy był syn siostry tż. Samotna matka, no i dziecko rozpieszczone przez dziadków z obu stron strasznie. W sumie robi z nimi co chce do tej pory. A siostra tż się wycwaniła już od początku i ciągle tylko im zostawia Wiktora i chodzi sobie a to na rower, a to na mecz, a to na imprezy. Teraz niby się przeprowadzili to jej nowego faceta, ale syna zostawia i tak u dziadków większość czasu. No i jak Adaś się urodził, to przyjechała do szpitala, rozpłakała się ze wzruszenia, a potem przez pierwszy miesiąc codziennie przynosiła mi obiady do domu. Mieszka w budynku obok nas. Ogólnie często sama go odwiedzała. A teraz również sprawę olała. Ja na początku nie mogłam się ogarnąć z nimi dwoma, ale nikt mnie nie odwiedzał. Tż po dwóch tygodniach wrócił do pracy, a ja zostałam z nimi sama. I tak jest do tej pory, jak ja nie zadzwonię i nie poproszę, żeby mi została, bo np potrzebuję iść do sklepu, to sama też nie przyjdzie. Powiedziała mi co prawda, że jak potrzebuję wyjść, to mam dzwonić, ona z nimi chętnie zostanie, no ale jest mi głupio ciągle tak wydzwaniać. Zwłaszcza, ze teraz np jak są chorzy nawet raz nie zadzwoniła, nie zainteresowała się.

Cytat:
Napisane przez ab_cd Pokaż wiadomość
Beranika a nie mozesz z mama o tym porozmawiac i szczerze jej powiedziec co Cie boli...?moja mama nigdy nie byla wylewna z uczuciami i balam sie ze w.stosunku do jaska bedzie bardzo oschla ale tu jestem pozytywnie zaskoczona...

mówiłam jej, ale... zawsze jest to samo, że ona sobie sama radziła, bo tata ciągle w pracy, a jej mama która z nimi mieszkała nie kiwnęła palcem. I "zrobiłaś se dzieci, to se z nimi siedź i się nimi zajmuj, mi nikt nie pomagał".

Cytat:
Napisane przez beatusia10 Pokaż wiadomość
Od wczoraj mamy zeba:-D:-D:-D i lada moment bedzie drugi,bo juz jest prawie na wierzchu ale wczoraj tak sie bidulek meczyl,ze wieczorem biegiem lecialam do apteki po masc:-(

---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ----------

Co do zostawiania dziecka pod opieka babc, to ja tesciowej w zyciu bym nie zostawila (jeszcze w szpitalu wziela Patryka na rece i jak odkladala Go do tej mydelniczki to uderzyl glowka o materac). Wiem,ze to niecelowo i w ogole,ale od tej pory mam uraz. No a druga sprawa,to milion razy uslyszalam od niej, ze ona musiala sobie sama radzic i nikt jej nie pomagal, wiec skutecznie sie zabezpieczyla przed takimi sytuacjami na zawsze... Moja mama z kolei najchetniej w ogole zabralaby mi dziecko no ale pech chcial,ze tesciowa ma do mnie 8km, a mama 90...
gratuluję ząbka

no to ja słyszę to ciągle od mojej mamy....

Cytat:
Napisane przez Lucynka20xd Pokaż wiadomość
A jaka macie masc na zabki dla swoich dzieci?

Slodkoe malenstwa 😍
dentinox

Cytat:
Napisane przez justiwi Pokaż wiadomość
Mojemu dziecku czasem drży rączka - czy powinnam się martwic czy to zwyczajnie jeszcze nie w pełni dojrzały układ nerwowy??
może skonsultuj z pediatrą.?

Cytat:
Berenika jestem dla Ciebie pełna podziwu, jak to Dziewczyno dajesz radę sama w dwójką?? Ja z jednym nie daję rady, ledwo wiąże koniec z końcem, a właściwie dzień z dniem brawo !
no na początku było ciężko, ale da się to ogarnąć jak miałam jedno to też myślałam, że nie dam rady, bo z jednym ledwo daję i mam dość. Moje dzieci i tak są dla mnie dość łaskawe i zajmują się większość czasu same sobą

Cytat:
Jakie macie plany na dzisiejszy dzien?
Ja dalej befe dumala czy lepiej kupic puzzle piankowe czy jakas wykladzine.. Nie daje mi to spokoju, bo widze jak Ania by chciala sobie poszalec na wiekszej powierzchmi niz lozko.. A po samych panelach zimno i twardo. Jak kladlam ja na kocu to sie slizgala i tez twardo.. Ehh..
ja też mam ten sam problem... ja standardowo siedzę prawie cały dzień w domu. Z jednym wyjściem do lekarza po raz kolejny

Cytat:
Napisane przez madziarek1 Pokaż wiadomość
Zy cz e miłego dbia i polecam chrustczki z biedronki- fitti za 9,90. 3 opakowania. Ładnie pqchna i są mięciutkie

a dla mnie one śmierdzą hehe

Z pampersów najbardziej lubię Pampers Active Baby. A z chusteczek Pampers Sensitive. Lepsze były te zielone, ale nigdzie ich nie ma

Dziś o 11:30 kontrola z Adasiem u lekarza...
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-28, 09:47   #102
Iemand
Wtajemniczenie

GG do Iemand

Cytat:
a jakie to leki?? Nie nadrabiałam poprzedniego wątku i nie wiem co podawałaś
u nas czasem jeszcze espumisan no i podaję od tygodnia probiotyk, coś a la dicoflor, jest poprawa ale minimalna
My dawaliśmy Debridat, ale on jest chyba na receptę. Bo to już grubsza sprawa była, bo mały mi płakał przy piersi i jeść nie mógł przez kolki. A z kropelek to Ci polecam albo Bobotic, albo u nas świetnie poradził sobie Esputicon (ma w składzie dimetykon a nie symetykon jak inne i to chyba właśnie najlepiej pomogło)
Stary 2014-10-28, 10:34   #103
Myska0
Zakorzenienie

Cytat:
Myskao to kup takie, zeby miały jak najwieksze elementy, na allegro widziałam, ze alfabet ma w miare duze

ja mam takie duże puzzle 30x30 cm, mała się na tym turla, rzuca, fika i nic się nie przesuwa, nie wysuwa czy jak to nazwać a super sa bo chcociaz ciepło w pupę ma
No to muszę Mężowi powiedzieć 30 x 30 cm to nie za małe? Myślałam co najmniej o 150x150..

---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ----------

Cytat:
Dziewczyn z karta visa mozna robic zakupy na allegro mobilnym bez kosztow dostawy

Ja wlasnie zamowilam kaszki holle i ten kubek doidy cup

Ja tak na szybko bo mlody nie ma humoru
Nawet nie wiedziałam..
Zdaj później relacje z zakupionych rzeczy

20.05.2014 ANIA

27.06.2015 JAŚ

26.01.2018 ZUZIA
Stary 2014-10-28, 10:39   #104
inezz6
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez madziarek1 Pokaż wiadomość

Też je bardzo lubię, chociaż na początku kupowałam je z obawą, że to jakiś badziew, no bo ta cena...
Ale są bardzo fajne

Cytat:
Zazdroszczę tego spania U nas w nocy Franuś fajnie śpi, ale w dzień to coraz trudniej zasypia i śpi coraz krócej, jedynie na spacerach jako tako.. Ale nie narzekam, nie można mieć wszystkiego

[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;48702404]dla mojej mamy Adaś był drugim z kolei wnukiem (mojej siostry Kuba był pierwszy). Do szpitala przychodziła codziennie, siedziała prawie cały czas, pomagała mi, ale jak wróciłam do domu to już nie przyjeżdżała wcale. Ale za to ja miałam tylko jedno dziecko na głowie, więc spokojnie MZKą mogłam przyjeżdżać i bywałam tam minimum dwa razy w tygodniu. Wtedy mi nawet pomagała. Teraz z dwójką dzieci nie ma szans, żebym MZKą się tam dostała, więc nie jeżdżę, a ona też się nie kwapi. Do szpitala tak samo przychodziła, ale potem to samo. No i najbardziej zabolało mnie to, że jak dowiedziałam się, że będzie drugi chłopak, to była bardzo zawiedziona..... Jak zadzwonię z prośbą, żeby została mi z nimi, bo gdzieś tam potrzebuje iść, to kręci nosem i wymyśla, że mały będzie płakał, itd.. I tata to jeszcze dzwoni zapytać co u nas słychać. A ona wcale.

Z kolei dla mojej teściowej Adaś też był deugim wnukiem. Pierwszy był syn siostry tż. Samotna matka, no i dziecko rozpieszczone przez dziadków z obu stron strasznie. W sumie robi z nimi co chce do tej pory. A siostra tż się wycwaniła już od początku i ciągle tylko im zostawia Wiktora i chodzi sobie a to na rower, a to na mecz, a to na imprezy. Teraz niby się przeprowadzili to jej nowego faceta, ale syna zostawia i tak u dziadków większość czasu. No i jak Adaś się urodził, to przyjechała do szpitala, rozpłakała się ze wzruszenia, a potem przez pierwszy miesiąc codziennie przynosiła mi obiady do domu. Mieszka w budynku obok nas. Ogólnie często sama go odwiedzała. A teraz również sprawę olała. Ja na początku nie mogłam się ogarnąć z nimi dwoma, ale nikt mnie nie odwiedzał. Tż po dwóch tygodniach wrócił do pracy, a ja zostałam z nimi sama. I tak jest do tej pory, jak ja nie zadzwonię i nie poproszę, żeby mi została, bo np potrzebuję iść do sklepu, to sama też nie przyjdzie. Powiedziała mi co prawda, że jak potrzebuję wyjść, to mam dzwonić, ona z nimi chętnie zostanie, no ale jest mi głupio ciągle tak wydzwaniać. Zwłaszcza, ze teraz np jak są chorzy nawet raz nie zadzwoniła, nie zainteresowała się.
[/QUOTE]

Współczuję sytuacji z mamą... Tym bardziej, skoro sama sobie musiała radzić, to powinna wiedzieć jak Ci może być momentami ciężko i tym bardziej Ci pomagać..
Moja mama jak się dowiedziała, że u nas będzie chłopiec, na początku też była trochę zawiedziona, bo ma już 2 wnuków chłopców i żadnej wnuczki, ale teraz Franka uwielbia i jak go nie widzi 2 dni to tęskni
Hmm tak sobie myślę, że skoro mówisz, że jak się Adaś urodził, to mama chętnie Ci pomagała, to może chodzi o to, że boi się odpowiedzialności i sama nie chce zostać z dwójką dzieci? Wiesz jak to jest... Może jak będą bardziej samodzielni to chętniej Cię będzie odwiedzać? Ja bym chyba szczerze pogadała o co chodzi, przynajmniej będziesz wiedzieć na czym stoisz
Co do teściowej, to jeśli Ci proponuje swoją pomoc, to ja bym korzystała. A to, że nie dzwoni, może niekoniecznie znaczy, że nie jest zainteresowana, tylko może po prostu nie chce się narzucać.

U nas mgliście i ponuro, chyba do CH się wybierzemy, żeby się ruszyć gdzieś w miasto

"Kiedyś tam,będziesz miał dorosłą duszę,
Kiedyś tam,kiedyś tam...
Ale dziś jesteś mały jak okruszek,
Który los rzucił nam."
inezz6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-28, 10:49   #105
Myska0
Zakorzenienie

[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;48702404]dla mojej mamy Adaś był drugim z kolei wnukiem (mojej siostry Kuba był pierwszy). Do szpitala przychodziła codziennie, siedziała prawie cały czas, pomagała mi, ale jak wróciłam do domu to już nie przyjeżdżała wcale. Ale za to ja miałam tylko jedno dziecko na głowie, więc spokojnie MZKą mogłam przyjeżdżać i bywałam tam minimum dwa razy w tygodniu. Wtedy mi nawet pomagała. Teraz z dwójką dzieci nie ma szans, żebym MZKą się tam dostała, więc nie jeżdżę, a ona też się nie kwapi. Do szpitala tak samo przychodziła, ale potem to samo. No i najbardziej zabolało mnie to, że jak dowiedziałam się, że będzie drugi chłopak, to była bardzo zawiedziona..... Jak zadzwonię z prośbą, żeby została mi z nimi, bo gdzieś tam potrzebuje iść, to kręci nosem i wymyśla, że mały będzie płakał, itd.. I tata to jeszcze dzwoni zapytać co u nas słychać. A ona wcale.

Z kolei dla mojej teściowej Adaś też był deugim wnukiem. Pierwszy był syn siostry tż. Samotna matka, no i dziecko rozpieszczone przez dziadków z obu stron strasznie. W sumie robi z nimi co chce do tej pory. A siostra tż się wycwaniła już od początku i ciągle tylko im zostawia Wiktora i chodzi sobie a to na rower, a to na mecz, a to na imprezy. Teraz niby się przeprowadzili to jej nowego faceta, ale syna zostawia i tak u dziadków większość czasu. No i jak Adaś się urodził, to przyjechała do szpitala, rozpłakała się ze wzruszenia, a potem przez pierwszy miesiąc codziennie przynosiła mi obiady do domu. Mieszka w budynku obok nas. Ogólnie często sama go odwiedzała. A teraz również sprawę olała. Ja na początku nie mogłam się ogarnąć z nimi dwoma, ale nikt mnie nie odwiedzał. Tż po dwóch tygodniach wrócił do pracy, a ja zostałam z nimi sama. I tak jest do tej pory, jak ja nie zadzwonię i nie poproszę, żeby mi została, bo np potrzebuję iść do sklepu, to sama też nie przyjdzie. Powiedziała mi co prawda, że jak potrzebuję wyjść, to mam dzwonić, ona z nimi chętnie zostanie, no ale jest mi głupio ciągle tak wydzwaniać. Zwłaszcza, ze teraz np jak są chorzy nawet raz nie zadzwoniła, nie zainteresowała się.[/QUOTE]

Nie wiem co Ci doradzić.. Wiem jak ciężko jest się prosić o pomoc, ale czasem po prostu trzeba. Zwłaszcza, że teściowa powiedziała, żebyś dzwoniła jak pomoc Ci potrzebna. Trzeba korzystać..
Jak dobrze, że moja mama miała pomoc przy mnie i mojej siostrze, a później przy jeszcze jednej Nie może mi gadać, że ona sobie dawała radę sama...

[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;48702404]
ja też mam ten sam problem... ja standardowo siedzę prawie cały dzień w domu. Z jednym wyjściem do lekarza po raz kolejny

Dziś o 11:30 kontrola z Adasiem u lekarza...[/QUOTE]

Powodzenia na wizycie

---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ----------

Cytat:
My dawaliśmy Debridat, ale on jest chyba na receptę. Bo to już grubsza sprawa była, bo mały mi płakał przy piersi i jeść nie mógł przez kolki. A z kropelek to Ci polecam albo Bobotic, albo u nas świetnie poradził sobie Esputicon (ma w składzie dimetykon a nie symetykon jak inne i to chyba właśnie najlepiej pomogło)
Nam pomógł Bobotic i Espumisan, ale my nie mieliśmy aż takich mocnych tych kolek....

---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ----------

Cytat:
Napisane przez inezz6 Pokaż wiadomość
Zazdroszczę tego spania U nas w nocy Franuś fajnie śpi, ale w dzień to coraz trudniej zasypia i śpi coraz krócej, jedynie na spacerach jako tako.. Ale nie narzekam, nie można mieć wszystkiego
No u nas w dzień też coraz krócej śpi, ale też nie narzekam

My dziś musimy pójść do rossmana po podkłady do przewijania.. Chyba, że macie inne patenty i mi podpowiecie czego używać do przewijania małej? Czasem leży sobie z gołą pupą i się wietrzymy, bez podkładu sobie nie wyobrażam..

20.05.2014 ANIA

27.06.2015 JAŚ

26.01.2018 ZUZIA

Edytowane przez Myska0
Czas edycji: 2014-10-28 o 10:59
Stary 2014-10-28, 11:12   #106
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
oo mieliśmy debridat
nam bardzo pomógł na ulewanie

Cytat:
No to muszę Mężowi powiedzieć 30 x 30 cm to nie za małe? Myślałam co najmniej o 150x150..
tak tak 30 cm to wymiar jednego puzzla, ale jak złożysz 9 ze sobą to dadzą wymiar 150x150

moja tak ma i szczerze to dla niej za mało, myślę już nad drugim kompletem, bo się na jednym już nie mieści wiercipięta mała
Stary 2014-10-28, 11:16   #107
Myska0
Zakorzenienie

Cytat:
tak tak 30 cm to wymiar jednego puzzla, ale jak złożysz 9 ze sobą to dadzą wymiar 150x150

moja tak ma i szczerze to dla niej za mało, myślę już nad drugim kompletem, bo się na jednym już nie mieści wiercipięta mała
O mój budyń!!!!!

No właśnie też myślę minimum 150x150 A one nie ślizgają się po panelach? Bo moja siostra mówi, że wzięła raz na działkę, gdzie są panele i się ślizgały..

Macie może sprawdzonych sprzedawców na all z tymi matami piankowymi?

20.05.2014 ANIA

27.06.2015 JAŚ

26.01.2018 ZUZIA
Stary 2014-10-28, 11:41   #108
carolyna86
Zakorzenienie

Cytat:
. Jeszcze się rano dowiedziałam że moja polonistka zginęła w wypadku samochodowym i jestem strasznie rozbita przez to bo bardzo ją lubiłam, a nie mogę być na pogrzebie
to straszne, współczuję
Cytat:
ooo,dzięki za inf.
a to tylko dziś czy tak na zawsze
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;48702404]
Dziś o 11:30 kontrola z Adasiem u lekarza...[/QUOTE]

Cytat:
My dziś musimy pójść do rossmana po podkłady do przewijania.. Chyba, że macie inne patenty i mi podpowiecie czego używać do przewijania małej? Czasem leży sobie z gołą pupą i się wietrzymy, bez podkładu sobie nie wyobrażam..
ja mam podkład ceratkowy z 51015, chciałam ci wyszukać ale chyba już nie ma

carolyna86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-28, 11:58   #109
wiola883
Rozeznanie

witam sie z opuznieniem na nowym wątku
moj synus jak ładnie spał w nocy to teraz je co 4 godziny i wstajemy po 7 wszystko mu sie poprzestawiało po zmianie czasu nawet niechce jesc mało je po 80 gora 110 ml w dzien a na noc zje 180 to chyba oznaka zebów bo tak ładuje wszystko do buzi i sie złosci ze szok nawet niechce juz tak chetnie jesc zupek mam nadzieje ze mu sie to odniemi .
zdjecia dzieciaczków przeurocze
Stary 2014-10-28, 12:15   #110
meniaa94
Wtajemniczenie

My juz po spacerku o 8.00 jednak wyszlysmy I wyciagnelysmy moja mame zaszlam do fryzjera I scielam wlosy !!! Mialam sporo za ramiona a teraz scielam na boba caly kark odsloniety ... zniszczone wlosy mialam I jeszcze mala mi je ciagala strasznie I teraz musze na 10 stycznia sie umowic na ulozenie wlosow. Mala siedzi teraz w wozku I sie bawi nauczyla sie wywalac jezyk I pierdziec :P
Stary 2014-10-28, 12:46   #111
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez inezz6 Pokaż wiadomość
Współczuję sytuacji z mamą... Tym bardziej, skoro sama sobie musiała radzić, to powinna wiedzieć jak Ci może być momentami ciężko i tym bardziej Ci pomagać..
Moja mama jak się dowiedziała, że u nas będzie chłopiec, na początku też była trochę zawiedziona, bo ma już 2 wnuków chłopców i żadnej wnuczki, ale teraz Franka uwielbia i jak go nie widzi 2 dni to tęskni
Hmm tak sobie myślę, że skoro mówisz, że jak się Adaś urodził, to mama chętnie Ci pomagała, to może chodzi o to, że boi się odpowiedzialności i sama nie chce zostać z dwójką dzieci? Wiesz jak to jest... Może jak będą bardziej samodzielni to chętniej Cię będzie odwiedzać? Ja bym chyba szczerze pogadała o co chodzi, przynajmniej będziesz wiedzieć na czym stoisz
Co do teściowej, to jeśli Ci proponuje swoją pomoc, to ja bym korzystała. A to, że nie dzwoni, może niekoniecznie znaczy, że nie jest zainteresowana, tylko może po prostu nie chce się narzucać.

U nas mgliście i ponuro, chyba do CH się wybierzemy, żeby się ruszyć gdzieś w miasto
no pomagała, ale tylko dlatego, że to JA do niej przychodziłam. Ona sama nie odwiedziła mnie nigdy. Ona jest takim typem człowieka, co woli siedzieć w domu i do nikogo nie jeździć. To tata ją wszędzie wyciąga. A że tata jest cały tydzień w pracy w delegacjach, a zjeżdża do domu tylko na weekendy, więc wtedy ją ewentualnie wyciąga gdzieś. A ja też nie będę się wiecznie narzucać, bo już raz usłyszałam, że "ile to można się widywać, co weekend przyjeżdżacie, a ja potrzebuje też spokoju" - to akurat tata powiedział. I od tej pory przestałam przyjeżdżać, no chyba że sami zadzwonią, a to się jeszcze nie zdarzyło, chyba że jakieś imieniny, urodziny, itp...

W kwestii teściowej, to jest akurat tak: jeśli ja muszę/ chcę iść na zakupy, to dzwonię i pod warunkiem, że ona wtedy nie pracuje/nie jest chora, to mi z nimi zostanie i wiadomo zajmie się. Ale jak my przychodzimy np na obiad w niedzielę, to ona owszem, weźmie małego, żebym mogła zjeść obiad. Ale jak tylko skończę, to rób sobie z nim co chcesz.... Ostatnio byliśmy tam na imieninach, koło 20 osób było, myślałam, że ktoś mnie odciąży, weźmie Olka. Mój tata jedynie go zagadywał jak ten leżał.Nikt więcej nawet na niego uwagi nie zwracał, byli zajęci imprezą...

Cytat:

skąd kupowałaś te puzzle??
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-28, 12:53   #112
Lucynka20xd
Wtajemniczenie

GG do Lucynka20xd

Iemad przykro z powodu polonistki :-(

Witam wczoraj pojechalam do apteki I kupilam dentinox nocka byla duzo lepsza. Nie budzil sie z placzem jedyne co to przwracalam na boczek I wstalismy o 7 ;-)

Za to od rana maruda pcha wszystko nerwowo do buzi ale je normalnie jedynie zupke nie chetnie chcial ale jakos zjadl.

Pogoda piekna a ja jakos nie mam dzis sil na nic.

Berenika bardzo Ci wspolczujr wiem o czym mowisz moja tesciowa tez nie chetnie zostanie z Malym mama predzej ale mieszka 20 km odemnie. Poza tym moja resciowa zle by sie nim zajmowala widze jak szwagierce pilnuje czasem dziecko zaniedbane ta na dwor wyjdzie z sasiadka sie zagada a dzircko sie drze z 10 minut nawet a ta nie slyszy dzis ja zawolalam ze dziecko placze masakra....

No I teraz jak Tz byl z nami miesiac bylo super w niedziele jedzie I znow bede sama musiala dac rade.. :-( zamowilam lekks spacerowke to do sklepu bede chodzic z Malym podczas spaceru. Ale mi smutno ze juz Tz musi jechac ;( ale jakos musimy dawac rade.

Kocham , Tęsknie, Czekam . . . ♥♥♥♥♥

Adrianek ♥♥
30.05.2014 /3700g,59cm/

http://www.suwaczki.com/tickers/relg2n0aqox8ccd7.png

Lucynka20xd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-28, 12:55   #113
Konto usunięte

Śliczne dzieciaczki

To i ja wstawię zdjęcie mojego

Wróciliśmy od lekarza. Pojedyncze świsty jeszcze słychać, ale jest duża poprawa. Do piątku rana antybiotyk, Osłonik mas i Pecto drill.
Stary 2014-10-28, 12:57   #114
Konto usunięte

Łolek
Stary 2014-10-28, 13:18   #115
Myska0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez carolyna86 Pokaż wiadomość
ja mam podkład ceratkowy z 51015, chciałam ci wyszukać ale chyba już nie ma
Jakoś tak ceratkowy wydaje mi się nieprzyjemny i zimny....

---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ----------

Cytat:
Napisane przez wiola883 Pokaż wiadomość
witam sie z opuznieniem na nowym wątku
moj synus jak ładnie spał w nocy to teraz je co 4 godziny i wstajemy po 7 wszystko mu sie poprzestawiało po zmianie czasu nawet niechce jesc mało je po 80 gora 110 ml w dzien a na noc zje 180 to chyba oznaka zebów bo tak ładuje wszystko do buzi i sie złosci ze szok nawet niechce juz tak chetnie jesc zupek mam nadzieje ze mu sie to odniemi .
zdjecia dzieciaczków przeurocze
Pewnie ząbki

---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ----------

Cytat:
Napisane przez meniaa94 Pokaż wiadomość
My juz po spacerku o 8.00 jednak wyszlysmy I wyciagnelysmy moja mame zaszlam do fryzjera I scielam wlosy !!! Mialam sporo za ramiona a teraz scielam na boba caly kark odsloniety ... zniszczone wlosy mialam I jeszcze mala mi je ciagala strasznie I teraz musze na 10 stycznia sie umowic na ulozenie wlosow. Mala siedzi teraz w wozku I sie bawi nauczyla sie wywalac jezyk I pierdziec :P
My wyjdziemy po 14. Fajnie, że udało się wyrwać do fryzjera
Ja też ścinałam na boba, bo miałam masakrę.. Nie mówiąc już o tym, że wypadały strasznie i wszędzie je było widać. Teraz są krótsze, ale wypadają dalej
Piękna umiejętność Gabi

20.05.2014 ANIA

27.06.2015 JAŚ

26.01.2018 ZUZIA
Stary 2014-10-28, 13:20   #116
carolyna86
Zakorzenienie

Cytat:
Witam wczoraj pojechalam do apteki I kupilam dentinox nocka byla duzo lepsza. Nie budzil sie z placzem jedyne co to przwracalam na boczek I wstalismy o 7 ;-)

Za to od rana maruda pcha wszystko nerwowo do buzi ale je normalnie jedynie zupke nie chetnie chcial ale jakos zjadl.
super że żel pomógł możesz go dawać 2-3razy dziennie (ale to pewnie wiesz) jak już się ząbek przebije będzie o niebo lepiej

Stary 2014-10-28, 13:23   #117
Myska0
Zakorzenienie

Cytat:
Dobry wybór Nam pomaga Choć to różnie bywa i trzeba wypróbować...

Cytat:
U nas była mega maruda przy jedzeniu z rana, teraz też nerwowo pcha wszystko do buzi, a górne dziąsła ma tak twarde, że już mogłoby się coś pokazać..

Cytat:
No I teraz jak Tz byl z nami miesiac bylo super w niedziele jedzie I znow bede sama musiala dac rade.. :-( zamowilam lekks spacerowke to do sklepu bede chodzic z Malym podczas spaceru. Ale mi smutno ze juz Tz musi jechac ;( ale jakos musimy dawac rade.
Dacie radę! Masz nas Co prawda nie zajmiemy się dzieckiem, ale powspieramy

---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ----------

Cytat:
Napisane przez carolyna86 Pokaż wiadomość
super że żel pomógł możesz go dawać 2-3razy dziennie (ale to pewnie wiesz) jak już się ząbek przebije będzie o niebo lepiej
A właśnie, używacie częściej?

20.05.2014 ANIA

27.06.2015 JAŚ

26.01.2018 ZUZIA
Stary 2014-10-28, 13:35   #118
carolyna86
Zakorzenienie

Cytat:
Jakoś tak ceratkowy wydaje mi się nieprzyjemny i zimny....

popieram dlatego kładę pieluszkę tetrową bądź flanelową

Stary 2014-10-28, 13:38   #119
Lucynka20xd
Wtajemniczenie

GG do Lucynka20xd

Dzieki za.porade dentinoxu I dziewczyny dobrze ze jestescie :-*

Kocham , Tęsknie, Czekam . . . ♥♥♥♥♥

Adrianek ♥♥
30.05.2014 /3700g,59cm/

http://www.suwaczki.com/tickers/relg2n0aqox8ccd7.png

Lucynka20xd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-28, 13:44   #120
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
O mój budyń!!!!!

No właśnie też myślę minimum 150x150 A one nie ślizgają się po panelach? Bo moja siostra mówi, że wzięła raz na działkę, gdzie są panele i się ślizgały..

Macie może sprawdzonych sprzedawców na all z tymi matami piankowymi?
raczej nie
ja co prawda nie mam paneli, tylko lakierowana płyte podłogowa, dosyć śliska, ale jak dziecko lezy na tych puzzlach to nie ma opcji by się ślizgało

ja mam upatrzoną aukcję, 32 zł i 26 puzzli A-Z

---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ----------

[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;48705150]
skąd kupowałaś te puzzle??[/QUOTE]

w pepco, ale sporo przepłałciłam, 25 zł za 10 puzzli
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości