![]() |
#91 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Co sądzicie o polskiej policji? Zapraszam do dyskusji
bardzo do takiej opinii przyczyniło się NOP, część ONR a chyba najbardziej do takiej opinii przyczyniła się stara Młodzież Wszechpolska (gdy LPR było w sejmie) z tym byłym prezesem TVP na czele, bo to wtedy salutowanie nazywali żartobliwie zamawianiem pięciu piw, wtedy to w świat szły zdjęcia ze spotkań MW gdzie salutowano na tle swastyk itd
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 | |
BAN stały
|
Cytat:
PS. Salut rzymski było powitaniem całej prawicy europejskiej przed II wojną światową, nawet w Polsce: https://www.youtube.com/watch?v=sBrbLcKcJJs |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Zakorzenienie
|
Na temat policji wypowiem się przez pryzmat funkcjonariuszy z którymi miałam do czynienia.
Pierwsza sytuacja: młodzież robi imprezę. 40 osób na 40 metrach. Hałas na całe osiedle, butelki lecące z balkonów. Sąsiedzi wzywają policję. Przyjeżdża patrol. Młodzież nie ma nawet umowy wynajmu mieszkania. Panowie policjanci głośno proszą żeby ściszyć imprezę, a po cichu życzą młodzieży dobrej zabawy i współczują sąsiadów. Druga sytuacja: młodzież robi imprezę. Kolejną w tym lokalu (inne mieszkanie niż w pierwszej sytuacji), w tygodniu, w godzinach nocnych. Patrol przyjeżdża po 1,5h. Młodzież wychodzi. Przed klatką stoi około 20 osób krzycząc, rzucając butelkami, wchodzą w kontakt z autami stojącymi na parkingu. Policjanci boją się wysiąść z radiowozu. Interwencję podejmują jak młodzież oddali się. Trzecia sytuacja: blok z wielkiej płyty. W jednym mieszkaniu mieszka para młodych ludzi, za ścianą starsza pani. Pani po 19 kładzie się spać. Młodzi ludzie wracają z pracy po 19. Później robią kolację, kąpią się i idą spać. Starsza pani o 20 wzywa policję, bo przeszkadzają jej hałasy z sąsiedniego mieszkania: czajnik elektryczny i woda lejąca się pod prysznicem. Przychodzi starszy pan policjant, prywatnie dobry znajomy starszej pani i metodami jakie pamięta z pracy w SB usiłuje zastraszyć młodych ludzi: albo się wyprowadzą, albo on im nie da żyć. Powołuje się na prawo, które już nie funkcjonuje. Interwencje powtarzają się. Młodzi ludzie po kilku takich wizytach udają się na komisariat z ojcem jednej z osób, obeznaną w przepisach prawnych. Nagle pan policjant robi się malutki, wspomina z rozrzewnieniem czasy SB, romans ze starszą panią i prosi żeby nie składać skargi na niego i jego metody, bo on chce tu jeszcze trochę popracować. Czwarta sytuacja: jedziemy autem zimą, zostajemy zatrzymani przez nieoznakowany radiowóz. Wyciągają nas z samochodu, ręce na samochód, szybkie przeszukanie osobiste, potem policjanci sami szukają dokumentów auta, przetrzepują samochód (a my nadal na mrozie stoimy w krótkich rękawkach z rękami na samochodzie). Kilka przekleństw że to nie ci i proszę jechać. Po żądaniach wyjaśnień dowiedzieliśmy się jedynie że auto podobne do naszego brało chwilę wcześniej udział w przestępstwie. Stanie na mrozie zakończyło się dla mnie zapaleniem płuc. Słowa przepraszam nie było. Piąta sprawa to policjant w dalekiej rodzinie. Jedyny z rodzeństwa uczyć się nie chciał i nie pozostało mu nic innego, jak praca w policji. Aktualnie 45letni emeryt. Historie które opowiada na rodzinnych imprezach przerażają mnie. W skrócie: doniesień od żon na agresywnych mężów nie przyjmuje (i jego podwładni również) bo tak sobie babo chłopa wybrałaś, to teraz się męcz. Nie dał premii podwładnemu, bo zatrzymał jego brata, zbadał alkomatem, wyszły promile i dał mandat. Widok policjanta oznacza dla mnie kłopoty, rozmowę ze ścianą. Marzy mi się, żeby tak jak w GB policjant był osobą zaufaną, do której można udać się w potrzebie (członek mojej rodziny ma takie doświadczenie). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a mądry człowiek wiedząc z czym się ten znak dzisiaj kojarzy odszedłby od używania tego gestu, a oni go używają i bezczelnie jeszcze udają że nie wiedzą dlaczego ludzie się oburzają widząc taki gest. a potem rykoszetem obrywa taki Szczerbiec, bo paradują z nim ludzie którzy nie widzą nic złego w salutowaniu itd przez co symbol w oczach wielu staje się także symbolem faszystowskim. i problemem nie jest policja która nie rozumie co oznacza dany symbol, ale problemem jest brak myślenia pewnych ludzi którzy zamiast dojrzeć, cały czas myślą że mamy okres międzywojenny i czegoś takiego jak wojna nigdy nie było, a jeśli już była to tylko między Polską a Sowietami. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 | |||||
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ---------- Cytat:
Podam Ci przykład z mojego podwórka Czy wiesz na przykład, że kiedy są konkursy modelarskie i ktoś odtwarza model Meserschmitta czy Junkersa ma problemy, jeśli są na nich swastyki? Dochodzi do dyskwalifikacji osób, które prezentują modele ze swastyką! Podobnie w grach komputerowych kiedy widzimy Wehrmacht i SS, to również nie ma swastyk. Za to sierp i młot ma się dobrze. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wojna polsko-niemiecka jest wszystkim znana, ale mało kto wie, że w czasie II wojny światowej była również wojna polsko-sowiecka. Niestety mieliśmy zawsze głupie rządy i tych durniów z sanacji co podobno byli odważnymi żołnierzami nie było stać nawet na wypowiedzenie wojny Związkowi Radzieckiemu z powodu ataku paniki jaki dostali po 17 września. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Zakorzenienie
|
choćby dlatego bo wyraża się jak prostak.
Bosak choćby dlatego że nie zna prawa (co pokazał prowadząc fundację a i błysnął też jako jeden z największych leni swego czasu w parlamencie), a do tego nie wypłacił całej sumy z kasy którą zebrała pewna chora na swoje leczenie. Winnicki skompromitował się choćby tym że za wszystko co złe także na marszu niepodległości obwinia lewaków, zamiast posypać czasem głowę popiołem i powiedzieć otwarcie, tylko wyskakuje zaraz z lewakami czy prowokacjami. Tumanowicz na pewno mniej pieprzy od rzeczy niż ta trójka, przez co też jest mniej znany. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
a person who belives in the social, political and economic equality of the sexes" (HD!) BLOG Chow mein z orzechowym kurczakiem na ostro Edytowane przez Munkaa Czas edycji: 2014-12-05 o 13:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
BAN stały
|
Nadal nie odnieśliście się do:
a) nierównowagi w tolerancji dla symboli nazistowskich oraz komunistycznych b) skandali związanymi ze swastyką w modelarstwie, filmach czy grach komputerowych (zakłamywanie historii) c) stosunku do Szczerbca i Falangi (polskiej policji i organizacji międzynarodowych) Zapomnieliście jeszcze o Kowalskim z ONR. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Już przestałam się śmiać, więc napiszę - jeśli chodzi o zakłamywanie historii, to może pomyśl sobie o powszechnym przedstawianiu Powstania Warszawskiego w mediach. To masz dopiero zakłamywanie ![]() A co do sierpa i młota, to masz paranoję. Ja tego symbolu nie widuję, a według Twoich teorii, powinnam mieć sporo okazji. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
sierp i młot widuję podczas migawek z rocznic różnych ważnych uroczystości komunistycznych w krajach dawnego związku radzieckiego, czy w filmach, ewentualnie na zdjęciach archiwalnych w książkach a tak to tego symbolu jakoś nie widuję, częściej natomiast widuję na murach wymalowaną swastykę niż sierp i młot. do stosunku wobec Falangi czy Szczerbca przypominać nie muszę co wpływa na ich wizerunek bo to już nie raz tłumaczyłem i to nie tylko ja na tym forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 | |||||
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Zakorzenienie
|
Czyli dobrze pisałam, masz paranoję. Też tam paraduję i oni nie paradują z nami. Czasami próbują podejść bliżej na początku zbiórki, ale wtedy uczestnicy marszu ich przeganiają. I to zazwyczaj są ze 2, 3 osoby z tymi flagami. Od stania przez kilka minut do PARADOWANIA daleka droga, a i znaczenie słów różne. A i nie wiem czemu akurat piszesz o SLD. Ja na przykład idę z Zielonymi.
a person who belives in the social, political and economic equality of the sexes" (HD!) BLOG Chow mein z orzechowym kurczakiem na ostro Edytowane przez Munkaa Czas edycji: 2014-12-05 o 19:40 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 | |
BAN stały
|
Cytat:
Dalej mam paranoję? Chłopaki raczej są w ruchu i dumnie niosą czerwony sztandar. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
podobnych przykładów z członkami NOPu też można by wymienić wiele, przygłupy są ale Ty zawsze widzisz ich tylko po lewej stronie. a jak NOP robi imprezę w dzień żołnierzy wyklętych, gdzie między koncertami zespołów o nazwach dziwnie kojarzonych z nazizmem (przypadkiem w nazwie każdego z nich liczba 88 się znajduje) wokalista najpierw coś mówi o oddaniu hołdu żołnierzom wyklętym i nagle wszyscy krzyczą sieg heil z wyciągniętymi łapkami w górę w geście który wszyscy znamy (wiem pięć piw zamiawiali wtedy) to pamiętać nie chcesz (a film na wizażu kiedyś wrzucałem z tego wydarzenia). co do filmów to jakie Ty filmy oglądasz że nie widzisz swastyki? przecież we wszystkich filmach wojennych z lat 60-80 widoczna jest swastyka, nawet w tym gdzie gra Deyna, Pele i Stallone jest widać swastykę i to nie raz a tu zdjęcie jako dowód: ![]() no chyba że w niemczech tego się nie pokazuje bo chcą zapomnieć o tym co ludzie wielbiący swastykę wyrabiali i do czego doprowadzili. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
BAN stały
|
2012:
http://wpolityce.pl/polityka/131627-...isal-prezydent http://niezalezna.pl/27744-sierp-i-m...-pochodzie-sld http://polska.newsweek.pl/sld-gloryf...91464,1,1.html 2014: http://wiadomosci.dziennik.pl/wydarz...e-zdjecia.html Mam nadal paranoje czy usłyszę przepraszam? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Zakorzenienie
|
no i ja tu widzę stare dziadki, emerytów którzy pewnie z utęsknieniem wspominają dawne czasy gdy byli towarzyszami.
no i jest sierp i młot choć go być nie powinno, lecz wielbicieli faszyzmu też być nie powinno w Polsce, a są i jeszcze są na tyle bezczelni że hołd żołnierzom wyklętym oddają salutując jednocześnie i krzyczą to czego nie powinni a co słysząc żołnierze wyklęci pewnie przekręciliby się w grobie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 | ||
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
SLD i Palikociarnia ostentacyjnie wyszły z sali Sejmu bądź celowo się spóźniły kiedy była minuta ciszy dla Żołnierzy Wyklętych. Munka chyba zaniemogła z wrażenia tych pięknych czerwonych flag. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nie będę udawał i będę nazywał gówno po imieniu, jak NOP uważa że faszyzm nie jest zły, salutowanie jest ok, okrzyki sieg heil to nic takiego to ja nie będę udawał i pisał że to są patrioci bo to zwykłe ścierwa. dlatego nie będę ich łączył z narodowcami bo to nie są nardowocy, to są ścierwa z NOPu a nie narodowcy i oni hańbią pamięć bohaterów walczących o Polskę. bo poważny patriota, narodowiec NIGDY nie użyłby nazistowskiego pozdrowienia. chcesz takich ludzi nazywać patriotami, to nazywaj ale wtedy idź i prosto w twarz pozdrów walczących o wolną Polskę salutując i krzycząc sieg heil, zobaczysz reakcję. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 | |
BAN stały
|
Cytat:
Mi aż wstyd, że mieszkam w takim kraju, gdzie uliczna sonda polega na pytaniu ludzi którzy nie mają o niczym pojęcia. To tak jakby zapytać przed wojną chłopa-analfabetę co sądzi o Sokratesie: Cytowana przez dziennikarzy pani Wiesława, uraczyła czytelników nader celnym komentarzem: "Nie wiem, o kogo chodzi z tymi wyklętymi, ale tu żyją zawodowi oficerowie. Na ich miejscu za tę nazwę bym się obraziła. Przecież mają taką ciężką służbę". W podobnym duchu wypowiadali się inni cytowani przez gazetę mieszkańcy stolicy, w tym aptekarki, których kierowniczka przyznała GW: "Proszę napisać, że to zupełnie niezrozumiała nazwa. Co to znaczy? Skoro wyklęci, to byli dobrzy czy źli? Dziwny będziemy mieć adres. I jak niby mówić? Przy ulicy Wyklętych. Przecież to śmieszne." |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Zakorzenienie
|
bardziej niż pani Wiesława czy GW pamięć Żołnierzy Wyklętych niszczą właśnie s☠☠☠☠iele udający wielkich patriotów spod znaku NOPu.
bo gazeta jaka jest taka jest, ale jeśli rzekomy narodowiec z jednej strony wielbi wyklętych a z drugiej ubóstwia nazistów to sorry ktoś tu ma naprawdę nasrane w pustej, łysej głowie. bo jeśli zmowa milczenia w stosunku do Żołnierzy wyklętych jest zła, tak takie akcje z gloryfikacją nazizmu powinny być tępione przez ruchy prawicowe w zarodku i taki NOP powinien oberwać od tych wszystkich ONRów itd za swoje poglądy niegodne Polaka. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Zakorzenienie
|
Nie, mam życie poza Internetem po prostu. Cóż mam Ci powiedzieć - fakt, takich flag nie powinno być na pochodzie 1 maja (uważa tak całe mnóstwo lewaków wyobraź sobie), tak jak nie powinno być celtyków obecnych na MN. Mogłabym rozwinąć temat, ale zaczynam dochodzić do wniosku, że jesteś na tyle zafiksowany na teorie spiskowe i wszechobecną komunę, iż nie ma większego sensu żadna merytoryczna dyskusja z Tobą. Żyjesz w swoim świecie, w którym liczą się tylko daty, zamierzchłe czasy i urojenia - także tyle.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 |
Zakorzenienie
|
Przy okazji - gdzieś mi się rzuciło w oczy rano -> http://wyborcza.pl/1,75478,17093341.html pal licho źródło, bo mam do niego stosunek ambiwalentny, ale zdjęcia mówią wiele
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
niemal jak mafia, ruszysz naszego to my go pomścimy. zresztą u mnie panowie prokuratorzy też błysnęli i zrobili z ofiary napastnika, a z napastnika ofiarę, oczywiście tą ofiarą ich zdaniem był sędzia a oprawcą postrzelony na ulicy chłopak który rzekomo miał sędziego napaść gdy ten jechał rowerem... no a o tej sprawie z Białegostoku było głośno, zaczęto sprawdzać i wyszło sporo właśnie spraw gdzie umarzano postępowania w sprawie swastyk i radykalnych działań, potem poleciały głowy i jak widać koledzy chcą ich pomścić. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:11.