50 twarzy Greya - film/ksiązka/aktorzy - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kultura(lnie)

Notka

Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-07-17, 18:05   #91
HairMania
Wtajemniczenie

GG do HairMania
Dot.: 50 twarzy greya - ekranizacja

sweetcorn miałam tak samo
Też zaczęłam oglądać White Collar , fajnie się rozkręca i Matt z Peterem świetnie się dopełniają

Ja odpisuję u ciebie, Ty u mnie
HairMania jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-17, 20:53   #92
sweetcorn59
Raczkowanie

Widzę, że chyba sama zacznę to oglądać.;-) Wygląda na to, że większość seriali zaczynam oglądać z powodu przystojnych aktorów.
sweetcorn59 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-17, 20:54   #93
ferryboat
Zadomowienie

Odp: Dot.: 50 twarzy greya - ekranizacja

Sweetcorn59, gratuluję spojleru. Ja co prawda przeczytałam, ale inni są jeszcze w trakcie.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-07-17, 22:29   #94
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Napisane przez sweetcorn59 Pokaż wiadomość
Fakt, 3 część strasznie się ciągnęła i niewiele się tam działo (mniej więcej do czasu, gdy Ana zaszła w ciążę), ale jakoś tak zżyłam się z bohaterami i smutno mi było, mimo wszystko, że to już koniec.

Proszę, zedytuj to co zaznaczyłam w Twojej wypowiedzi na biało, nie psujmy innym radości z czytania...
Stary 2013-07-18, 01:28   #95
girlonthebridge
Zakorzenienie

GG do girlonthebridge

tak na dobrą sprawę 3cia część tak się dłużyła jak flaki z nosa, że ten spoiler chyba nie ma szans zepsuć jej bardziej :P

co do white collar faktycznie matt przyciąga, wchłonęłam 4 sezony w niecałe 2 tygodnie.
Stary 2013-07-18, 08:21   #96
sweetcorn59
Raczkowanie

Odp: 50 twarzy greya - ekranizacja

Ojejciu sory, wgl nie ogarnęłam, że to spoiler.

Stary 2013-07-18, 10:55   #97
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Napisane przez girlonthebridge Pokaż wiadomość
tak na dobrą sprawę 3cia część tak się dłużyła jak flaki z nosa, że ten spoiler chyba nie ma szans zepsuć jej bardziej :P
jakie masz flaki w nosie?
"flaki z olejem" lub "krew z nosa", nie mix
Stary 2013-07-18, 14:00   #98
girlonthebridge
Zakorzenienie

GG do girlonthebridge

a na studiach tak zawsze mówiliśmy nie lubiliśmy tradycyjnych powiedzeń i je przerabialiśmy
Stary 2013-07-18, 14:04   #99
viva91
na przekór do celu

flaki z nosa jakoś silnie oddziałują na moją wyobraźnię

a co do części książki, to mi jakoś druga się ciągnęła, od momentu tych prześladowań zrobiło się ciekawiej

Edytowane przez viva91
Czas edycji: 2013-07-18 o 14:06
viva91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-19, 13:37   #100
rybka92
Raczkowanie

Mi najbardziej podobała się druga część choć pierwsza tez była super teraz jestem w połowie 3 części

Ohhh chciałabym ,żeby Greya zagrał Matt !
rybka92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-19, 13:42   #101
sweetcorn59
Raczkowanie

Mi także druga.
Stary 2013-07-24, 06:45   #102
Anusia : )( :
Zadomowienie

Dot.: Odp: 50 twarzy greya - ekranizacja

Zgadzam się z poprzedniczką - w drugiej części najwięcej się działo. Trzecia była już spokojniejsza, ale też ciekawa i wciągająca. Jak dla mnie - Matt Bomer to jedyny kandydat godny tej roli, co do Any - Alexis Bladel. Producenci filmu będą mięli twardy orzech do zgryzienia, jeżeli zdecydują się na inną obsadę.

Anusia : )( : jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-25, 13:34   #103
rybka92
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Anusia : )( : Pokaż wiadomość
Zgadzam się z poprzedniczką - w drugiej części najwięcej się działo. Trzecia była już spokojniejsza, ale też ciekawa i wciągająca. Jak dla mnie - Matt Bomer to jedyny kandydat godny tej roli, co do Any - Alexis Bladel. Producenci filmu będą mięli twardy orzech do zgryzienia, jeżeli zdecydują się na inną obsadę.
Tak to idealna para pasuje w 100 procentach :0 tak sobie ich własnie wyobrażałam
rybka92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-05, 12:07   #104
Margolcia23
w drodze do...Ciebie...

kolejne newsy:

1.
Kto zagra Christiana Greya? Ruszył casting na obsadę filmu!
Obsada filmu 50 Twarzy Greya już wkrótce zostanie wybrana! W internecie pojawiły się informacje o castingu do roli Christiana Greya i Anastasii Steele. To oznacza, że nawet takie gwiazdy jak Robert Pattinson, Alex Pettyfer czy Matt Bomer będą musiały walczyć o rolę w filmie 50 Twarzy Greya! Jak producenci wyobrażają sobie Christiana i Anastasię?
To już pewne. Wciąż nie wybrano aktorów, którzy zagrają Christiana Greya i Anstasię Steele w filmie 50 Twarzy Greya. Najlepszym dowodem na to mogą być ogłoszenia, które studio Universal Pictures miało zamieścić w internecie. Według amerykańskich serwisów plotkarskich, informacja była prawdziwa. Producenci ogłosili otwarty casting do roli Christiana i Anastasii. Jak wyobrażają sobie głównych bohaterów ekranizacji?
Anastasia Steele: kobieta, 20-25 lat, kaukaski typ urody, bardzo piękna, niewinna i niedoświadczona, lecz także bardzo inteligentna i bystra. Główna rola.
Christian Grey: mężczyzna, 25-33 lata, kaukaski typ urody, idealny mężczyzna, niezwykle przystojny, seksowny, pewny siebie i zadbany. Jego inteligencja i polot doprowadziły go do wielkiej fortuny. Główna rola.
To fragment ogłoszenia o castingu i najwyraźniej tak wyobrażają sobie głównych bohaterów producenci filmu. Co ciekawe, zgodnie z tymi założeniami, na rolę Christiana Greya nie ma szans ulubieniec polskich fanów serii - Matt Bomer. Matt ma bowiem 35 lat, czyli o dwa więcej niż oczekują tego producenci... Kolejny kandydat - Alex Pettyfer jest natomiast za młody! Alex ma 23 lata. W podanym przedziale mieści się jedynie Robert Pattinson, który ma 27 lat. Otwarty casting może jednak całkowicie zmienić listę potencjalnych faworytów do roli.

2.
Kto zagra Christiana Greya? Somerhalder i Hedlund nie zagrają w filmie!
Kto zagra Christiana Greya? Największe szanse na rolę w filmie 50 Twarzy Greya ma wciąż Alex Pettyfer. Wiemy jednak, kto na pewno nie dostanie roli. Z wyścigu o udział w ekranizacji 50 Twarzy Greya wypadli właśnie Ian Somerhalder i Garrett Hedlund!
Aktorzy wciąż walczą o rolę Christiana Greya. Jest o co walczyć, bo obsada filmu 50 Twarzy Greya z pewnością zrobi wielką karierę i... wielkie pieniądze. Kto zagra Christiana Greya? Tej informacji wciąż nie potwierdzono, jednak wiemy, kto z pewnością nie ma już szans na rolę w ekranizacji.
Z wyścigu do obsady odpadł właśnie jeden z faworytów fanów książek E.L. James - Ian Somerhalder. Jego nazwisko pojawia się chyba najczęściej, zaraz po Macie Bomerze w dyskusjach o aktorze, który byłby najlepszym Christianem Greyem. Swego czasu krążyła nawet plotka, że sama autorka 50 Twarzy Greya wskazywała Iana jako swojego faworyta.
Kolejnym wielkim przegranym okazał się mało znany w Polsce Garrett Hedlund. Jego nazwisko także przewijało się wśród potencjalnych kandydatów do roli Christiana Greya. Jednak gwiazda filmu Tron: Dziedzictwo też może pożegnać się z marzeniami o dołączeniu do obsady.
Według informacji amerykańskich mediów, panowie sami zrezygnowali z ubiegania się o rolę, bo nie chcieli dać się zaszufladkować... Owszem, aktor który przyjmie rolę Greya może być z nią kojarzony do końca swojej kariery i mieć problemy z otrzymywaniem kolejnych ról. Jednak udział w jednej z najbardziej oczekiwanych premier filmowych ostatnich lat, nie powinien tak naprawdę zaszkodzić niczyjej karierze... Decyzja wydaje się więc - delikatnie mówiąc - dziwna.
Na giełdzie nazwisk wciąż pozostają Matt Bomer, Robert Pattinson i chyba najmocniejszy obecnie kandydat - Alex Pettyfer. Pojawiały się już nawet informacje o tym, że Pettyfer ma już rolę w kieszeni.
E.L. James, autorka serii książek Pięćdziesiąt Twarzy Greya wciąż milczy jak zaklęta. Obstawiamy, że James doskonale bawi się, czytając nieustające spekulacje mediów i fanów. Premiera filmu już w sierpniu 2014. To oznacza, że obsada ekranizacji najpewniej jest już wybrana, lub właśnie kończą się ostatnie castingi. Czas ucieka...

)
Margolcia23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-05, 15:00   #105
viva91
na przekór do celu

Skąd w ogóle wzięło się jakiś czas temu to info o tym młodzieniaszku, który miał niby grać Greya?

---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ----------

Cytat:
Napisane przez Margolcia23 Pokaż wiadomość
Co ciekawe, zgodnie z tymi założeniami, na rolę Christiana Greya nie ma szans ulubieniec polskich fanów serii - Matt Bomer. Matt ma bowiem 35 lat, czyli o dwa więcej niż oczekują tego producenci... Kolejny kandydat - Alex Pettyfer jest natomiast za młody! Alex ma 23 lata. W podanym przedziale mieści się jedynie Robert Pattinson, który ma 27 lat.
To mnie bardzo pocieszyli, naprawdę
Stary 2013-08-05, 15:15   #106
Anusia : )( :
Zadomowienie

Trzymam kciuki za Matta

Anusia : )( : jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-05, 15:33   #107
sweetcorn59
Raczkowanie

Odp: Dot.: 50 twarzy greya - ekranizacja

Cytat:
Napisane przez Anusia : )( : Pokaż wiadomość
Trzymam kciuki za Matta
Ja też.

Stary 2013-08-05, 15:40   #108
viva91
na przekór do celu

A ja nie, bo wiem, że to niestety niemożliwe
Trzymam kciuki za kogoś, kto po prostu się nadaje
Stary 2013-08-05, 16:00   #109
sweetcorn59
Raczkowanie

A dlaczego nie? Bo jest gejem?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-08-05, 16:03   #110
viva91
na przekór do celu

Cytat:
A dlaczego nie? Bo jest gejem?
Dlatego, że w tym wypadku jestem realistką Po prostu producenci mogą wybierać z morza aktorów, jaka jest szansa, że wybiorą akurat jego? Jak granie w lotto - jest szansa, że trafię szóstkę, ale jaka?
Stary 2013-08-05, 16:10   #111
sweetcorn59
Raczkowanie

Może założą, że Matt przyciągnie najwięcej kobiet do kina, bo w końcu większość fanek trylogii chciałaby go zobaczyć w tej roli. Ale wiem, to mało prawdopodobne, w końcu i tak żadna nie przepuści okazji obejrzenia filmu.
Stary 2013-08-05, 16:11   #112
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Może założą, że Matt przyciągnie najwięcej kobiet do kina, bo w końcu większość fanek trylogii chciałaby go zobaczyć w tej roli. Ale wiem, to mało prawdopodobne, w końcu i tak żadna nie przepuści okazji obejrzenia filmu.
Wiem, że w Polsce Matt jest najczęściej typowany, ale czy na całym świecie?
Stary 2013-08-05, 16:20   #113
sweetcorn59
Raczkowanie

Wydaje mi się, że tak, w końcu wystarczy wpisać w google 'Christian Grey' i wyskakuje mnóstwo zdjęć Bomera, podobnie chyba jest z filmikami na yt, chociaż nie jestem pewna, bo oglądałam tylko 1. Albo na facebooku jest sporo grup czy fanpage'ów, które 'domagają się', aby Bomer grał Greya, albo po prostu zdjęcia Bomera są wrzucane jako zdjęcia Greya. Mam wrażenie, że Matt oraz Ian mają mniej więcej zbliżoną liczbę zwolenniczek, za to reszta potencjalnych odtwórców tej roli jest daleko w tyle, ale to tylko moje przypuszczenia.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-08-05, 16:26   #114
viva91
na przekór do celu

No też właśnie, nie wiemy nic na pewno
Stary 2013-08-05, 22:37   #115
Margolcia23
w drodze do...Ciebie...

ja trzymam kciuki za Matta
Stary 2013-08-05, 22:49   #116
girlonthebridge
Zakorzenienie

GG do girlonthebridge

ostatnio pojawiło się info, że o rolę Greya będzie się ubiegał również mąż pani reżyser...

Matt na listach popularności był obok Iana (Ian na 100% Greya nie zagra) w sumie mi to już wsio ryba bo matt jest rozpatrywany na batmana i jak matt nie zagra greya to i tak będzie na co iść do kina się poślinić <3 :P
Stary 2013-08-05, 22:59   #117
Masumi11
Zakorzenienie

GG do Masumi11
Odp: Dot.: Odp: 50 twarzy greya - ekranizacja

Cytat:
Napisane przez viva91 Pokaż wiadomość
Dlatego, że w tym wypadku jestem realistką Po prostu producenci mogą wybierać z morza aktorów, jaka jest szansa, że wybiorą akurat jego? Jak granie w lotto - jest szansa, że trafię szóstkę, ale jaka?
Niestety obawiam się że masz rację... Bardzo bym chciała żeby to był Matt ale szanse są chyba marne. Cichą nadzieję jednak nadal mam

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-08-06, 07:01   #118
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Napisane przez girlonthebridge Pokaż wiadomość
ostatnio pojawiło się info, że o rolę Greya będzie się ubiegał również mąż pani reżyser...

Matt na listach popularności był obok Iana (Ian na 100% Greya nie zagra) w sumie mi to już wsio ryba bo matt jest rozpatrywany na batmana i jak matt nie zagra greya to i tak będzie na co iść do kina się poślinić <3 :P
i to jest właściwe podejście
Stary 2013-08-06, 18:11   #119
Margolcia23
w drodze do...Ciebie...

kolejny news

Kto zagra Anastasię Steele w filmie 50 twarzy Greya? - to pytanie po raz kolejny zadali sobie fani książki na wieść o rozpoczęciu castingów do ekranizacji tytułu. Według plotek te wystartowały na początku sierpnia 2013 roku a my jesteśmy pewni, że swoich sił spróbują na nich nie tylko hollywoodzkie aktorki, ale także śpiewające gwiazdy. Która wokalistka powinna powalczyć o rolę panny Steele?
Na tapecie oczywiście jest nowe, młode pokolenie pop gwiazd. Selena Gomez wielokrotnie wymieniana była już jako kandydatka do głównej roli. Po piętach depcze jej także Miley Cyrus. Dlaczego artystki mogłyby być zainteresowane zagraniem Anastasii? Zarówno Sel jak i Miley od pewnego czasu skutecznie zrywają z wizerunkiem słodkich gwiazdek Disneya.
Kto następny w kolejce? Vanessa Hudgens, która zaczynała śpiewając w High School Musical. Odważne role to jej nowa specjalność, o czym świadczy chociażby ta ze Spring Breakers. Fani typują też Amandę Seyfried - musicalową gwiazdę takich produkcji jak Mamma Mia! i Nędznicy. Grając Anastiasię Steele nie popisałaby się swoim wokalem, ale wielu już wyobraża sobie ją w scenie z Toxic - Britney Spears.
W wyścigu o rolę może także wziąć udział także Taylor Swift. Skąd taki pomysł? Piosenkarka nie miała jeszcze okazji zaprezentować się z tej nieco bardziej niegrzecznej strony. Kogo wybieracie? A może jednak śpiewające gwiazdy powinny odpuścić?

nie no to już chyba przesada :P żadna z nich
Stary 2013-08-06, 18:17   #120
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Napisane przez Margolcia23 Pokaż wiadomość
kolejny news

Kto zagra Anastasię Steele w filmie 50 twarzy Greya? - to pytanie po raz kolejny zadali sobie fani książki na wieść o rozpoczęciu castingów do ekranizacji tytułu. Według plotek te wystartowały na początku sierpnia 2013 roku a my jesteśmy pewni, że swoich sił spróbują na nich nie tylko hollywoodzkie aktorki, ale także śpiewające gwiazdy. Która wokalistka powinna powalczyć o rolę panny Steele?
Na tapecie oczywiście jest nowe, młode pokolenie pop gwiazd. Selena Gomez wielokrotnie wymieniana była już jako kandydatka do głównej roli. Po piętach depcze jej także Miley Cyrus. Dlaczego artystki mogłyby być zainteresowane zagraniem Anastasii? Zarówno Sel jak i Miley od pewnego czasu skutecznie zrywają z wizerunkiem słodkich gwiazdek Disneya.
Kto następny w kolejce? Vanessa Hudgens, która zaczynała śpiewając w High School Musical. Odważne role to jej nowa specjalność, o czym świadczy chociażby ta ze Spring Breakers. Fani typują też Amandę Seyfried - musicalową gwiazdę takich produkcji jak Mamma Mia! i Nędznicy. Grając Anastiasię Steele nie popisałaby się swoim wokalem, ale wielu już wyobraża sobie ją w scenie z Toxic - Britney Spears.
W wyścigu o rolę może także wziąć udział także Taylor Swift. Skąd taki pomysł? Piosenkarka nie miała jeszcze okazji zaprezentować się z tej nieco bardziej niegrzecznej strony. Kogo wybieracie? A może jednak śpiewające gwiazdy powinny odpuścić?

nie no to już chyba przesada :P żadna z nich
Akurat to to radosna twórczość redaktorów portalu Żadnego źródła nie podają.

"my jesteśmy pewni, że swoich sił spróbują na nich nie tylko hollywoodzkie aktorki, ale także śpiewające gwiazdy" - my czyli kto? pismaki z neta

równie dobrze mogliby opublikować nasze wypowiedzi, wyszłoby na to samo

Nowe wątki na forum Kultura(lnie)

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości