![]() |
#91 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz.7
Nestelle boski buziak na dobranoc
![]() ![]() Na jakie zajęcia chodzi Roszek? ---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ---------- Alliw ale masz przystojniaka ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#92 |
Zadomowienie
|
ja byłam i o dziwo było spoko
![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ---------- dzieki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#93 |
MBZ♥
|
Alliw, ojaaaa
![]() ![]() Fotę chcę bo mam w kwestiach fryzjerskich wyjątkowo ubogą wyobraźnię ![]() Oliwka, a właśnie myślałam o Tobie, że Cię mało ![]() A jak TŻ radzi sobie z Anielką? ![]() Nestelle, Cudny buziaczek ![]() Ja jeszcze mam takie przemyślenia co do posiadania większej liczby dzieci: najpierw jest jedno-w konkretnym przypadku opisywanym przeze mnie:jedna ciąża=dwoje dzieci- najczęściej wymarzonych, ukochanychitp. Potem rodzi się kolejne również planowane wychuchane. Jak podzielić siebie, czas żeby to pierwsze czyli starsze=kumate nie było "poszkodawane"? Jak wyeliminować do minimum zazdrość? Opcji jaką obserwuję u znajomych ![]() Serio Żadna nie malowała na szaro w mieszkaniu/domu i nie ma wykładziny czy zlałyście moje pytanie ![]() Oliwka, Nestelle mi też rośnie Pani Porządnicka ![]() Edytowane przez BYou Czas edycji: 2014-11-19 o 22:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#94 |
Zakorzenienie
|
nestelle- Roszek słodki buziak
alliw- cudny MarJanek ![]() My w piątek hematologa-kciuki plisssss ![]() Padam jutro pocytuje więcej może...Dziś tylko czytam....uwielbiam czytać o ciązach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#95 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ile mogę dać nurofenu Anieli dałam jej 4ml ale to chyba mało przed chwila zmierzyłam jej temp. 39,8
![]() ---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ---------- BYou ja mam szare farby z dekolara i tikurilli ale numerów nie pamiętam coś mi się kojarzy z dekolrala S-002B ale pewna nie jestem bo ja mam 2 lub 3 odcienie szarego.
http://s1.suwaczek.com/200812234229.png http://s5.suwaczek.com/200303043435.png Anielka ![]() Edytowane przez oliwka__ Czas edycji: 2014-11-19 o 22:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#96 |
MBZ♥
|
Klementyna
![]() Oliwka, ale dla naszych to dawka 2,5 nurofenu ![]() Może to drugi rzut trzydniówki? I jak innych okołoprzeziębieniowych oznak brak to bym siuśki zbadała z rana ![]() ---------- Dopisano o 23:30 ---------- Poprzedni post napisano o 23:29 ---------- Sprawdzę ten dekoral ale jak czytam po forach z muratora to niektóre odcienie z tej firmy są niebieskie albo wrzosowe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#97 | |
Zadomowienie
|
![]() foto wrzuciłam do klubu przykra sytuacja z tymi bliźniakami :/ ja nie malowałam na szaro ani nie mam wykładziny ![]() ![]() Cytat:
Teraz patrze ze mam ibum forte, zwykły mozna dawac 5 ml 3 razy na dobe. Strasznie wysoka ta gorączka ![]() Edytowane przez alliw Czas edycji: 2014-11-19 o 22:36 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#98 |
Zakorzenienie
|
BYou dziś byłyśmy u lekarza i stwierdził że to takie przedgrypowe bo osłuchowo czysto gardło niby czysto brak kaszlu brak kataru i iinnych objaw tylko wysoka gorączka. Az pójdę sprawdzić bo mi się wydaje że nurofen 4 a paracetamol nawet 6ml albo coś źle czytam.
Lekarz mi powiedział dziś ale od tego to ja sceptycznie podchodzę że jeśli po godzinie nie spadni egorączka o 1 stopień to mam podać do zbicia drugi lek a ja czopków głupia nie mam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#99 |
Zadomowienie
|
Oliwka, oby spadła temp
![]() Z ciekawosci spojrzałam na liczbe postów w poprzednim wątku. Rekordzistka Moderna 638 ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#101 | |
Zakorzenienie
|
nurofen 5ml 3 razy na dobrę
paracetamol 6mg max 26 ml na dobrę albo 6,5 i wtedy max 32 ml na dobę moje dziecko waży 12 kg wstawię zaraz stylówkę w wózku jak znajdę. BYou poprawiłam ten kolor farby s-002B lub S-0002B a drugiego odcieniu nie pamiętam ae są szare ---------- Dopisano o 23:53 ---------- Poprzedni post napisano o 23:43 ---------- Cytat:
![]() oby hematolog był konkretny zdaj koniecznie relację bo strasznie przeżywam te wynik Kacperka, mocne kciuki za dobre wiadomości ![]() ![]() ... zaraz mi się przypomina jak z tak kiepskimi wynikami tż przyszedł do lekarza a ten z mina co pan tu robi pana tu już nie powinno być pobieranie szpiku czy to nie białaczka no makarba a się okazało że małopłytkowość z kótrą żył od dawna/urodzenia a zdiagnozowano mu w wieku 23 latach co ja się naryczałam ... |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#102 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Alliw- wrzucisz książki do klubu? Dobre są? a i cóz to za przystojniak? Pan Jan ![]() ![]()
![]() |
#103 |
Wtajemniczenie
|
Juz tyle stron natrzaskaly w nowym?
![]() Witam sie i ja w nowej czesci ![]() A wchodze, zeby baaaardzo baaaaardzo baaaaaaardzo pogratulowac Monice!!! ![]() ![]() ![]() Czyli zaczelam dobra passe ![]()
#104 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#105 |
Wtajemniczenie
|
O raaany, i jeszcze Kwiatuszek!!!
![]() ![]() ![]() Alez wiesci! ![]() Gratulacje kochaniutkie!!! ![]() ![]() Pewnie zanim Was nadrobie, to jeszcze ze 3 zaciaza ![]()
Krzyś ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-64752.png I love You more than yesterday, but not as much as tomorrow Ania ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png Edytowane przez Tasia34 Czas edycji: 2014-11-19 o 23:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#106 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko w sumie to były tylko 3 godzinne loty .za to autem 27 h w jedna str. ![]() Cytat:
![]() ![]() mój mały móżdżek zawsze mi podpowiadał ,ze aby pierwsze dziecko nie poczuło się zagrozone to nie może być odsunięte od obowiązków domowych ![]() Choć nie da się ukryć ,ze z dwójką maluszków to jednak wszystko trudniej .... kciuki za skierowanie .zdrówka ![]() Cytat:
![]() kocham grzyweczki .ciagle mam. zapuszczam .mam prostą .potem zapuszczam ,potem mam na bok i znowu zapuszczam .i tak cale zycie ![]() Cytat:
![]() zdrówka ![]() a co planujesz z włosami zrobić? Cytat:
2. ![]() Cytat:
![]() przypominam o historii gdze mój dziadek wysłał moja niespełna 4 letnią mamę na obóz bo urodzil się jej braciszek .wszystko w ramach odciążenia babci ..... ![]() a propo .....mój teść nawet rzucił tekst do 3 letniego J jak głaskał noworodkową N " Nie dotykaj!!!!!". łoooo zawarczałam ![]() nie mam ani szarych scian ani wykładziny . ![]()
![]() |
#107 | ||||||
Zadomowienie
|
hej
ale się rozpisałyście ![]() bardzo bardzo dziękuję wszystkim za gratulacje ![]() ![]() uśmiałam się z mechatych majtek Waszych teściowych ![]() Monicca biedny Filipek. dużo płakał? ![]() Villga super te kalendarze i cena atrakcyjna. zapisałam sobie link Kinga jest prześliczna ![]() Demeter dzięki za link ![]() oliwka rośnie Ci konkurencja w porządkowaniu ![]() zdrówka dla Anielki Byou ![]() z farbą nie pomogę bo akurat szarej nie mieliśmy. za to na górze planuje jeden pokój na szaro, także jak coś fajnego znajdziesz to daj znać Nestelle dobrze gadasz z tym rodzeństwem a Roszek i jego dziubek przecudowny a Ty po co do lekarza? wszyskto gra? ![]() Cytat:
ja wczoraj zaraz po obudzeniu chwyciłam rurkę z waniliowym kremem a na drugie śniadanie jadłam kanapkę +kapusta kiszona ![]() ale okropnie mnie wypryszczyło (a to podobno na dziewczynkę). jeszcze nie wiedziałam, że jestem w ciąży to się dziwiłam co jest, bo ostatnio tak miałam może w gimnazjum ![]() Cytat:
ja w sobotę powybierałam z zabawek grzechotki, żeby wynieść na strych itp a za 2 godz. zrobiłam test i chyba już nie będę wynosić ![]() wszystko trzymam, choć tak na prawdę dopiero teraz mam dużo swoich ciuchów bo te malutkie głównie miałam pożyczone i już dawno pooddawałam Cytat:
![]() co do nacisków to też mnie to strasznie wkurzało. Siostry mąż (z resztą siostrunia podobnie) strasznie na nas naciskali, że na co my czekamy, że samoluba wychowamy itd (wtedy już się staraliśmy ale oni nie wiedzieli a po co miałam ich uświadamiać) a jak szwagier dowiedział się, że śpimy oddzielnie (tż z małym, ja sama) to tak się zbulwersował, że mało mu para uszami nie poszła i zaraz docinki, że "tak to na pewno drugiego nie będzie" i z eksytacją do siostry "oni nawet nie śpią razem" albo jak byłam zła to do tż gadał "jak wolisz spac z małym a żony w nocy nie przytulisz to potem zła chodzi" itp więc teraz się prędko nie dowiedzą o ciąży. nich sobie jeszcze pogada i się powkurza ![]() Cytat:
jutro wstawię fotkę, bo słyszę, że mały już się budzi udało się. było nawet kulturalnie, bez tłumów i przepychanek. może dlatego że deszcz padał ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() mamy podobną koszulę (i buty też), tylko niebieską. to f&f? zastanawiałam się czy nie dokupić czerwonej, bo są teraz wyprzedawane po 21zł. teściowa powiedziała, że jak z PRL-u będziecie mieć teraz podobne grzywki ![]() ---------- Dopisano o 04:42 ---------- Poprzedni post napisano o 04:40 ---------- miałam jeszcze napisać, że też mamy zmywalne flamastry z tesco i fajnie bo z ciuchów, rąk itp się odmywają ale mały raz popisał podłogę, zauważyłam dopiero po jakimś czasie i nie chce się zmyć K. ma jakąś fazę i zamiast mówić "tata" to chodzi za chłopem i "tatuuu" albo "tatoooł" ![]()
![]() |
#108 |
Zakorzenienie
|
Zadzialal mi net w telefonie i jeszcze nie usnelam w autobusie wiec moze cos popisze.
Kwiatuszku to nie prawda ze na dziewczynke pryszczy, w obu ciazach mialam nieskazitelna cere. Smaki tez o niczym nie swiadcza, przy Oliwii zaczynalam dzien od przywitania z kiblem a potem bylo ciastko czekoladowe z ogorem kiszonym. I to mega duzo czekolady i ogor " maczany" wrecz w niej...natomiast przy Emily ani mdlosci ani smakow. Nestelle mialam napisac ze zgadzam sie z Twoimi przemysleniami nt chorob. Wlasnie tak jest ze w sumie wiekszosc dzieci zlobkowych/ przedszkolnych nie ma tak duzego kontaktu z dziecmi zanim nie pojda do tych placowek. Wiec nagle zetkniecie z tyloma typami roznych bakterii powoduje duza czestotliwosc zachorowan. Pisalyscie jeszcze o czytaniu u nas zabawki leza, ksiazki sa w nieustajacym uzyciu. Lubi czytanie, przynosi ksiazke mowi - o to - i trzeba czytac. Do tego bak zapamietuje te wierszyki. Ostatni hit: J: pan lotek byl E: choly J: i lezal E: aaaaaaa J: i przyszedl pan E: doktol J: jak sie masz E: mialll To tyle, bo mi sie oczy zamykaja a jeszcze parenascie przystankow przede mna wiec krotka drzemka bedzie. Odliczam juz dni, jeszcze 3 zostaly i wreszcie sie wyspie i odrobie.Milego dzionka
#109 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#110 | |||
Zakorzenienie
|
czesc
![]() Cytat:
![]() tatoooł ![]() Cytat:
![]() ![]() co Ty ? naprawdę spisz w tramwaju????nie boisz się ze prześpisz swój przystanek? Cytat:
![]() ![]() ![]() Z tymi różowościami -przypominam ,ze idzie obyć bez ![]() ![]() Takie naciski na dziecko to straszne zena moim zdaniem . przez usta by mi nie przeszło . a naciski na płeć to już w ogole . mnie wkurzało strasznie jak byłam w drugiej ciąży ,ze "na pewno chce dziewczynkę ""ze dobrze by było gdyby była dziewczynka " . wiec jak chłopiec drugi to niedobrze ?? ![]() ale znam mamę -która ma 4 chłopców - za każdym razem liczyli na dziewczynkę i próbowali dalej ![]() I nie wierze w zewnętrzne objawy ciąży na płeć .to przypadek .
![]() |
#111 | |||||
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Pokaż się ![]() Cytat:
![]() ![]() oliwka - zdrówka dla Anielki ![]() Cytat:
![]() ![]() Wróciłam z biblioteki z 10 książkami ![]() ![]() Poza tym chwalę się, że Tż dostał nową pracę ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#112 |
Zadomowienie
|
![]() Nestelle, z ta Australia to żart. J jeszcze za mały, ale za pare lat kto wie ![]() Kwiatuszku, koszula little rebel, spodnie z lidla, buty CCC chyba takie jak wy macie. Tatol ![]() Scarlett, ja z kolei na obiazdowki się nie nadaje bo na widok autokaru ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#113 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja się na plażing nie nadaję, dla mnie bez zwiedzania do upadłego to urlop do bani i strata kasy
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#114 |
Zakorzenienie
|
Od dziś w biedronce duże świąteczne pudła pieluszek Dada. My już kupiliśmy dwa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#115 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kupiłam w lumpku domek dla lalek, tylko nie mam kiedy nad nim popracować..... Chcę się powprawiać, zanim kiedyś zainwestuję kupę szmalu i zacznę robić taki wymarzony (dla zainteresowanych o co chodzi wklejam linka http://www.dollshouse.com/sector/156/dolls%27-houses) Wkleiłabym Wam zdjęcia, ale zero odzewu z wizażu.... ![]()
![]() |
#116 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() czego się uczysz? Cytat:
![]() Cytat:
debile . ja nigdy na plazing się nie nadawałam. ale teraz bym z przyjemnoscią i z filtrem najlepiej setką ![]() ![]() ![]() a mój najmłodszy nadal do taty po imieniu ![]()
![]() |
#117 |
Zakorzenienie
|
Nestelle, apropo Ada(ma) - Z ciągle drze się Ada,Ada,Ada!!!! Zakochała się po raz pierwszy. W Adasiu z Reksia
![]() ![]() ![]()
#119 |
Zakorzenienie
|
Scarlett - przepiekny domek . ale za taka kasę... to prędzej się wybudujesz ...
![]() ![]() ![]() i oby Zosiek podzielała zainteresowania mamy . bo ja nakupowałam z serii sylvanian https://www.google.pl/search?q=sylva...C&ved=0CDkQsAQ tez nie tanie -domek,szkolę ,autobus.......i różne rodznki . i nic. ![]() ![]()
#120 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ooooo to wiem co mam za domek! klinknęłam w google grafika i mi znalazło! http://casacostello.com/wp-content/u...011/10/115.jpg szkoda mi, że nie jest w skali, no ale to na wprawki i kosztował raptem 80 zł z wyposażeniem - zrobię mu tuning, muszę pogadać z TŻtem czy robimy tam światło, czy dopiero w docelowym, bo z tym sobie sama nie dam rady cat mi pomogła z dremelem w zeszłym roku, pozostaje kupić trochę materiałów i mogę działać, szkoda, że czasu nie można kupić ---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ---------- nestelle czy te zwierzaczki to plastik czy to takie jakby delikatnym meszkiem/aksamitem pokryte? pamiętam jakieś takie misie u koleżanek z dzieciństwa, bardzo to było fajne w dotyku, do tego domku co mam były jakieś laleczki, mam je, ale bez szału, a taką rodzinkę to bym kupiła
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:28.