|
|
#91 |
|
BAN stały
|
Dot.: Owsiak wyprowadzał pieniądze na prywatne życie?
Ile w tym roku daliście/dacie Owsiakowi?
|
|
|
|
|
#92 |
|
Raczkowanie
|
Nie wstyd ci pytac innych (albo byc komunista zagladajac innym do portfela jak to kiedys komus napisales) o to ile dali?
|
|
#93 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#94 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dalismy tysiac piecset sto dziewiecset...
|
|
|
#95 |
|
Zakorzenienie
|
jak co roku dam tyle samo.
a tak swoją drogą widząc co się znowu zaczyna dziać chciałbym aby krzykacze z prawej medialnej strony by tyłki ruszyli i coś zrobili a nie szczekają jak Karnowscy i lata mijają a ich wielka zbiórka jakoś cały czas w powijakach, jak widać pluć jest łatwiej niż ruszyć dupę i coś zrobić. Edytowane przez dominikmeller25 Czas edycji: 2015-01-10 o 22:31 |
|
|
|
|
#96 |
|
Konto usunięte
|
Pewnie wyślę SMSa. A jak spotkam dzieciaki z puszkami, to może coś wrzucę. Potem wrócę do domu, zajrzę do książeczki zdrowia dziecka, pooglądam serduszka na wynikach badań i pogratuluję sobie dobrze zainwestowanych pieniędzy.
|
|
|
|
|
#97 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#98 |
|
BAN stały
|
Wprawdzie nie lubię byłych komunistów, ale Jerzy Urban mimo wszystko ma poczucie humoru:
|
|
|
|
|
#99 |
|
Rozeznanie
|
Aha, czyli jestem w stanie zgodzić się z każdym, byleby pluł ze mną w tym samym kierunku?
W sumie w Twoim przypadku mnie to nie dziwi Dałam tyle, ile uznałam za stosowne ![]() To moim zdaniem dużo bardziej patriotyczne niż machanie flagą, wyśpiewywanie piosneczek i wycieranie sobie buzi hasłami na marszach
|
|
|
|
|
#100 |
|
Konto usunięte
|
Ja mam zamiar wyslac pare groszy bezposrednio na konto fundacji. Znam kilkoro dzieci i moich rowiesnikow, ktorych uratowaly sprzety kupione przez WOSP i chocby z moich pieniedzy mial isc niewielki procent, to dorzuce sie do akcji.
|
|
|
|
|
#101 |
|
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#102 |
|
Zakorzenienie
|
[1=b82ed09e83d6cc96f3cec4b 39c6008ed9e8c5acd_5dd3308 25eb9e;49704171]Ja mam zamiar wyslac pare groszy bezposrednio na konto fundacji. Znam kilkoro dzieci i moich rowiesnikow, ktorych uratowaly sprzety kupione przez WOSP i chocby z moich pieniedzy mial isc niewielki procent, to dorzuce sie do akcji.[/QUOTE]
też znam ludzi którym ten sprzęt pomógł, widziałem oddział dziecięcy w szpitalu zawalony sprzętem kupionym przez WOŚP więc wiem że dobrze robię pomagając. zresztą co za problem wrzucić choćby złotówkę? to nawet nie jest jedno piwo, a może się kiedyś przydać. no ale cóż najwięcej krytykują ci którzy nigdy nikomu nie pomogli i tak też to wygląda z prawej strony, najwięcej krzyczą ci którzy od kilku lat sami nie są w stanie zbiórki zorganizować choć tyle razy ją głośno zapowiadali, czyli bracia Karnowscy, a to pokazuje że od krzyczenia i oceniania do pracy dla innych jest droga daleka. |
|
|
|
|
#103 |
|
Zadomowienie
|
Sa namacalne dowody, ze Owsiak za te pieniadze uratowal zycie niejedenmu czlowiekowi. Po co wiec, bez dowodow, spekulowac, ze wydawal je na cele prywatne?
Udowodnijcie mu najpierw cos, a nie, nie znosze takuego polskiego opluwania, podejrzewania i spekulowania zawczasu i z zazdrosci. Tylko dlatego, ze cos komus sie udalo. O ile mozna jakos rozumiec /usprawiedliwic zazdrosc ze sasiad np jest bogatszy i kupil sobie nowy samochod, a ciebie nawet na benzyne do swojego nie stac ,to nie rozumiem hejtu i zazdrosci o to, ze ktos owszem- zaorbil i uzbieral grube miliony, ALE NA CELE WYZSZE. Osobiscie podziwiam Owsiaka! Wlasnie licytuje na allegro wszystkie aukcjie wosp, na ktore ni bylo chetnych (tzn duzo tego nie bylo, dwie) ale w skutek tego wplace im o wiele wiecej niz zawyczaj! zazwyczaj tylko wrzucam do puszki, w tym roku jednak jestem za granica wiec zdecydowalam sie wesprzec w ten sposob Calym sercem jestem z ta Akcja i nie darowalabym sobie NIewziecia udzialu.
|
|
#104 |
|
Zakorzenienie
|
Irytuje mnie, że większość osób nie przeczyta, nie sprawdzi... Wystarczy jedno hasło i już lecą.
Dziś w poznaniu pod kościołami nie było puszek wosp, ale caritasu. Ochroniarz w centrum do dzieciaków z puszkami - zdejmij to serce z tego ryja Starsza para do grupy dzieciaków z puszkami - do kościoła idźcie dac, to grzech to zbierać A mama wyszła z domu tylko na chwilę. Masakra. Wysyłane przez tapatalk |
|
|
|
|
#105 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
<ciach_reklama> Edytowane przez Emir1994 Czas edycji: 2015-01-11 o 16:15 |
|
|
|
|
|
#106 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#107 |
|
Rozeznanie
|
Umierają wszędzie. Ale jeśli można uratować wcześniaka, albo wykryć mu wadę żeby ją wyleczyć, umierają ciut mniej. I to ciut dla kogoś może być całym światem.
|
|
|
|
|
#108 |
|
BAN stały
|
Kiedy dziennikarz zapytał Owsiaka o powiązaniu WOŚP z jego spółkami, ten wyrzucił go z konferencji prasowej. Dlaczego Owsiak nie chce przekazać sądowi ksiąg rachunkowych z działalności WOŚP i obraża się na państwo z tego powodu?
|
|
|
|
|
#109 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie przeczyta dokładnie, tylko przeczyta taki nagłówek czy też to co ktoś napisze i myśli że wie wszystko, bo ciężko czasem przeczytać jakieś rozliczenie finansowe, czy też przeczytać uzasadnienie wyroku, bo po co czytać, lepiej przeczytać to co ktoś napisał na ten temat. na szczęście u mnie w mieście idąc starówką w zasadzie nie dało się zauważyć ludzi bez serduszek, no ale ludzie wiedzą jaki sprzęt u nas w szpitalach stoi na oddziałach dziecięcych więc dają. |
|
|
|
|
|
#110 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cały WOŚP to tylko taki "dobrowolny" podatek. Z jednej strony wrzucają Ci co chcą ale z drugiej strony z budżetu idzie kasa na organizację, służby porządkowe itd.
|
|
|
#111 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Dzięki Owsiakowi każde nowo narodzone dziecko ma badany słuch. I gdyby nie WOŚP, do takich standardów doszlibyśmy chyba za 100 lat, jak cała Afryka będzie miała już taki sprzęt. |
|
|
|
|
|
#112 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie w mieście też na imprezy Rydzyka idzie mnóstwo kasy z budżetu, daje się hale za darmo, parkingi które są płatne daje się za darmo a i dodatkowo komunikację za free i służby porządkowe i też nic by się nie stało jakby tych imprez nie było, lub by sam je organizował i za nie płacił, lecz tam kościelni nie widzą niczego złego w takim marnowaniu kasy a tu WOŚP pomaga i ich to boli, bo zabiera kasę z niedzielnej tacy raz w roku. a u mnie w parafii dzisiaj zamiast księdza z tacą chodziły dwie dziewczyny z puszkami, no ale u niego to tradycja. a jak liczysz na NFZ to brawo, ciotka liczyła na NFZ i się przeliczyła i to co miał zrobić NFZ zrobił TVN fundując pompę insulinową dla kuzyna. idź do szpitala i sprawdź co za cuda na oddziałach NFZ wstawia tam gdzie WOŚP nie dociera, sam byłem w szoku widząc te cudeńka z poprzedniej epoki i nic dziwnego że teraz WOŚP też dla osób starszych wziął się za pomoc, bo lata mijały a NFZ zamiast sprzętu to biurowce sobie stawiał. Edytowane przez dominikmeller25 Czas edycji: 2015-01-11 o 17:02 |
|
|
|
|
|
#113 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;49707456]Tak, tak..
Dzięki Owsiakowi każde nowo narodzone dziecko ma badany słuch. I gdyby nie WOŚP, do takich standardów doszlibyśmy chyba za 100 lat, jak cała Afryka będzie miała już taki sprzęt.[/QUOTE] Naprawdę Owsiak płaci zamiast NFZ za tą procedurę?
|
|
#114 |
|
Konto usunięte
|
Bo moze nie ma takiego zasranego obowiazku? Jestes gorszym spiskowcem niz Jaroslaw Kaczynski. Poczekam, az ktorys ze sprzetow z fundacji zlodzieja Owsiaka uratuje zycie dziecka w Twojej rodzinie.
|
|
|
|
|
#115 |
|
Zakorzenienie
|
[1=b82ed09e83d6cc96f3cec4b 39c6008ed9e8c5acd_5dd3308 25eb9e;49707708]Bo moze nie ma takiego zasranego obowiazku? Jestes gorszym spiskowcem niz Jaroslaw Kaczynski. Poczekam, az ktorys ze sprzetow z fundacji zlodzieja Owsiaka uratuje zycie dziecka w Twojej rodzinie.[/QUOTE]
Tak na marginesie włącz myślenie bo sprzęt życia nie ratuje a jedynie pomaga personelowi medycznemu to robić.
|
|
#116 |
|
Buc
|
dla mnie ludzie chrzaniący jakim złodziejem czy hosztaplerem jest Owsiak są po prostu obrzydliwi.
|
|
#117 |
|
Konto usunięte
|
A, zapomniałam, że Owsiak oprócz zakupienia bardzo drogich sprzętów powinien też wyszkolić lekarzy i dożywotnio fundować procedury. A najlepiej to niech przejmie wszystkie obowiązki NFZu, żeby w rzeczonym pieniądze już w ogóle nie szły na pacjentów, tylko na premie.
|
|
|
|
|
#118 |
|
BAN stały
|
[1=b82ed09e83d6cc96f3cec4b 39c6008ed9e8c5acd_5dd3308 25eb9e;49707708]Bo moze nie ma takiego zasranego obowiazku? Jestes gorszym spiskowcem niz Jaroslaw Kaczynski. Poczekam, az ktorys ze sprzetow z fundacji zlodzieja Owsiaka uratuje zycie dziecka w Twojej rodzinie.[/QUOTE]
Już raz dostałem takie życzenia. Jednak brzmiały trochę lepiej, bo "życzę Ci, żeby twoje dziecko nie musiało korzystać ze sprzętu Owsiaka". I nie za nazwanie Owsiaka złodziejem, a za stwierdzenie, że po prostu WOŚP jest mi obojętny i w zasadzie w samych podatkach do niego się dokładam. Zresztą nie uważam go za złodzieja, bo zapewne WOŚP i tak traci mniej pieniędzy niż NFZ. Prowadzenie fundacji to normalna forma zarobku (w USA są tacy, co na tym zarabiają w milionach) i przy takich sumach zawsze są koszty administracyjne. |
|
|
|
|
#119 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#120 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:01.