![]() |
#91 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 :)
Ja też mam taką nadzieję, bo coś słabo ich przybywa, ale to dopiero początek miesiąca.
U nas dzidziuś będzie prezentem na 7 rocznicę ślubu, którą mamy na 2.08 ![]() Tez macie taki apetyt ? Bo ja mam straszny tak samo jak z synkiem . Chciałabym córkę ...
#92 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#93 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny !
Mnie tu chwile nie było a mam co nadrabiać ![]() Pisalyscie o rożnych objawach -mnie cos przeziębienie wzięło no i jak tylko zakaszle to tak mnie dziwnie ciągnie w dole brzucha, ze oszaleć mozna... Pojechaliśmy z TŻ na zakupy bo ma wolne (cos trzeba było juniorowi na Mikołaja zakupić) no i myślałam, ze zakupów nie zrobię :/ a tak poza tym to cześciej chodze siku. Nic więcej, żadnych bolących piersi, żadnych zachcianek, Sahary w buzi ... No dobra, pizze bym zjadła ![]() ![]()
#94 |
Rozeznanie
|
Hej Dziewczyny
![]() Chcę Was podpytać czy na pierwszą wizytę do ginekologa poszłyście same czy z partnerami? Ja wybieram się dzisiaj. Bardzo się denerwuję. Robiłam trzy razy bete- 300-600-1500, więc ładnie rośnie. Ale dużo się nasłuchałam o pustych pęcherzykach, bez zarodka. Ja mam prawie 35 lat, to jest moja pierwsza ciąża i w sumie to przez ten strach to nie mogę się ucieszyć z ciąży... Mobilnie |
![]() ![]() |
![]() |
#95 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja na pierwszym usg byłam sama bo mało tam jeszcze widać ![]() ![]() Najlepiej nie czytać i nie nakręcać się.Beta ładnie Ci rośnie.Bądz dobrej myśli.Moja koleżanka urodziła pierwsze dziecko w wieku 34lat i potem zaraz drugie i wszystko było ok,wiec nie stresuj się ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#96 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Żeby odgonić złe myśli napisz nam coś o sobie ciekawego ![]() Jeszcze odnośnie Twojego pytania - na wszystkie wizyty mamy zamiar chodzić razem ![]()
![]() |
#97 |
Rozeznanie
|
Dam Wam znać jak będę już po wizycie. Mieliśmy zacząć starania o dzidziusia od stycznia, a tu taka niespodzianka
![]() Oczywiście po drodze mieliśmy pewne przygody, ale o tym później. Idę się przygotować do wizyty u gina ;-) Mobilnie |
![]() ![]() |
![]() |
#98 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#99 |
Zakorzenienie
|
no wlasnie to jest ciekawe bo mi tez nigdy cien cienia nie wychodzil... na pink tescie z drugiego moczu wyszedl cien, na amilu juz nie. na krew chce pojsc w poniedzialek jesli do tego czasu @ sie nie pojawi a kreski beda dalej blade lub w ogole, no chyba ze wczesniej zaczna grubiec to wtedy pojde w sobote
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#100 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#101 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#102 |
Zakorzenienie
|
Ale jeżeli chodzi o mnie to w ogóle nie ma o czym mówić, też mam ogromną nadzieję że z nami zostajesz ;*
#103 |
Zakorzenienie
|
Wlasnie bylam siusiu i jak sie wytarlam to na papierze bylo duzo sluzu zabarwionego na brazowo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#104 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#105 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kiedy miałaś ostatni okres? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#106 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#107 |
Wtajemniczenie
|
to powiem ,że jest szansa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#108 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#109 |
Wtajemniczenie
|
tak,mnie bolał brzuch dokładnie tak jakbym miała miec okres i myslałam,że dostanę a nie dostawałam kilka dni i poszłam kupić test.Pierwsza kreska słaba ,wiec za dwa dni powtórzyłam i była już mocna i zaczęły się objawy ciąży,ból piersi przy dotyku i cała reszta.Musisz uzbroić się w cierpliwośc,nie chce Ci dawać pustej nadzieji ale wg.,nie masz podobnie jak miałam ja.Poczekaj kilka dni i zrób test.
Edytowane przez Curly81 Czas edycji: 2014-12-04 o 17:41 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#110 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dzieki piekne za odpowiedz! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#111 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Jestem juz po wizycie. Lekarz piwiedzial, ze jest to wczesna ciąża i na tym etapie wszystko jest OK. Ale bicia serduszka nie bylo, mowi ze za wczesnie, bo to w sumie 5 tydzien i 4 dzien. Kazal mi przyjsc za 2 tygodnie. I powiedzial zebym się nie martwila na zapas, bo z medycznego punktu widzenia ciaza rozwija się prawidłowo. No ale i tak sie denerwuje. .. :-( a mam sie nie stresowac, bo to bardzo szkodzi dziecku. I w ogole powiexzial, ze badanie usg najlepiej robić pomiędzy 7 a 10 tygodniem viazy, bo wtedy juz wszystko widac. Mobilnie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#112 |
Zakorzenienie
|
MilkaJestem kochana ja tez uważam, ze jeszcze nie wszystko stracone
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Candy tak sie cieszę, ze wszystko w porządku ![]() ![]() Ja jeszcze z wizyta u gina czekam... Po pierwsze w poniedziałek skocze na betę, po drugie muszę sie na jakiegoś lekarza zdecydować (lekarka, do ktorej jeździłam wcześniej nie spełnia moich oczekiwań :P ) ... Dzisiaj czuje sie fatalnie, głowa boli mnie tak, ze mam ochotę ryczeć a tu junior jak na złość "mama to, mama tamto"... No i Wy mówicie cos o apetycie - ja nie moge na jedzenie patrzeć... Zrobiliśmy z TŻ wcześniej wspomniana pizze no i TŻ sam bedzie musiał pochłonąć cała bo mnie aż ciarki na jej myśl przechodzą ![]() ![]() No nic, uciekam na krainę lodu z juniorem a pozniej prosto do wyrka, dobrej nocy życzę ![]()
#113 |
Przyczajenie
|
Może i mi uda się dołączyć do sierpniowych mamuś... na razie ciągle w to nie wierzę. Prawie cztery lata starań, jeden jajowód niedrożny, a drugi ledwo, ale przedwczoraj zrobiłam test ciążowy i pierwszy raz pozytywny. Byłam od razu u lekarza, bo mam plamienia. Dostałam duphaston, ale nic nie było jeszcze widać. Kolejną wizytę u lekarza mam 11.12 (w 41 dniu). Oby się udało
|
![]() ![]() |
![]() |
#114 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#115 | ||
Wtajemniczenie
|
Candy będzie dobrze,nie stresuj się!Zajmij się czymś przyjemnym.
Cytat:
A ja jutro rano jadę zrobić betę po 2 dobach od poprzedniego badania.Wynik dopiero wieczorem. ---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ---------- Cytat:
Ja na wizytę idę 16tego grudnia. Edytowane przez Curly81 Czas edycji: 2014-12-04 o 20:02 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#116 |
Zakorzenienie
|
Aneska nie jedna mamusie znam, która nawet nie miała prawa śnić o dzidziusiu z powodu np niedrożnych jajników a teraz sa cudownymi matkami
![]() ![]() ![]()
#117 |
Zadomowienie
|
witajcie ,przyjmiecie mnie do swego grona>?
Mam 29 lat, 4,5letniego synka i w koncu zabralismy sie za rodzenstwo dla niego. Udało się w 2cs.,termin mam na 8 sierpnia. mialam dzis zaliczyć wizyte u gina ale zmienily sie godziny jego urzedowania chodze prywatnie. Pojade w najblizszy pon lub srode, bedzie bodajze 6 tydzien to cos chyba uda się dojrzeć ,aktualnie cierpie na jadłowstret spowodowany ciaza od jakiego tyg mam metaliczny posmak i nic mi nie smakuje,czesto chodze siku i spie na stojaco dzis wyjatkowo mam dobry dzien z powodu wrodzonej niedoczynnosci tarczycy biore Eutyrox w dawce 150mg poprzednia ciaza przebiegala bez zaklocen koncowka byla ciezka bo rodzilam w lipcu ale zobaczymy co pokaze nam sierpien 2015.
#118 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja mam straszny apetyt.W pierwszej ciązy miałam jadłowstręt a teraz jem non stop od tygodnia i teraz juz wiem dlaczego ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A od kilku tygodni mam wstręt do czarnej herbaty.Teraz juz wiem dlaczego tak mi smakuje owocowa.Jeszcze nie wiedziałam o ciąży a juz się przestawiłąm na owocową i teraz też wiem dlaczego ![]() Edytowane przez Curly81 Czas edycji: 2014-12-04 o 21:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#119 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Roxanko dziekuje za kciuki ![]() BEATRIX to ja sie wypytuje o Ciebie na naszym watku a Ty juz tu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#120 |
Zakorzenienie
|
Beatrix witaj
![]() ![]() Curly a ja wlasnie nie zauwazylam u siebie, zeby mi cos po prostu szczerze "przeszkadzało". Mi sie po prostu jesc nie chce i juz ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:53.