Listopadowe Mamy 2014- część I - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-12-02, 16:56   #91
begie13
Zadomowienie

Dot.: Listopadowe Mamy 2014- część I

Melduję się w odchowalni 😊 ale szybko zlecialo te 8 części wątku...

U nas noce bardzo słabe mała budzi się często, ja o tej porze jestem już wykończona bo nie śpię po nocach 😞
Wieczory najgorsze, Wanda daje wtedy koncert wszechczasów. .

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-02, 17:00   #92
Frau Gizela
Rozeznanie

Kurde, Klara wciąż chce ssać a mnie się wydaje że mam pusto w piersiach choć od jej picia mam cały rękaw mokry więc tam to mleko raczej jest. Maria wciąż wymyśla jakieś głupie rzeczy w stylu zrobię kołdrę z chusteczek higienicznych dla mojej lalki albo trzech. Nie ubiore papci, nie ubiore maski, będę na was kaszlec.
TZ buczy, że kto to widział, żeby karton chusteczek kosztował pięć złotych i że wszystko takie drogie i że dom wariatów. Ja odkręcam kaloryfery bo mi zimno, on łazi, zakręca i otwiera okna żeby wywietrzyc syfy. I twierdzi, że ciągle mam pretensje do niego i na niego wrzeszcze.

Piękny początek adwentu nie ma co. Aż się boję co będzie w święta.

Jak żyć?

Edytowane przez Frau Gizela
Czas edycji: 2014-12-02 o 17:04
Frau Gizela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-02, 17:28   #93
Kasia427
Wtajemniczenie

Frau współczuję... też nie raz mam takie dni...
Begie najgorzej jak człowiek niewyspany...
Fiorella ja pieluchę zmieniam z kazdą kupką, a u nas tych kup około 10 na dzień... no i mała od razu płacze jak ma mokro...
Anuszka dasz radę, nie będzie tak źle...

Królewna się obudziła, więc zmykam...
Stary 2014-12-02, 17:48   #94
anuszka21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasia427 Pokaż wiadomość
Frau współczuję... też nie raz mam takie dni...
Begie najgorzej jak człowiek niewyspany...
Fiorella ja pieluchę zmieniam z kazdą kupką, a u nas tych kup około 10 na dzień... no i mała od razu płacze jak ma mokro...
Anuszka dasz radę, nie będzie tak źle...

Królewna się obudziła, więc zmykam...
Jakoś musze dać radę ale od dziś to dopiero pewnie będę niewyspana. Jedno dziecko to kurde wczasy ;p ale pewnie lepiej jak w ciąży. Może nie będzie tak źle jak mi się wydaje licze po cichu ;p

Ponaciskalam sobie trochę brzuch i poleciało ze mnie...
anuszka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-02, 18:09   #95
GoniaaaS
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez fiorella22 Pokaż wiadomość
Kiedy zmieniacie pieluchy Maluchom? Co 2-3 godz. czy jak placza zeby im zmienic?

Moja nie placze jak ma brudna... smierdziuszek maly. Zagladam przed kazdym karmieniem

Frau oby szybko przeszlo.

U mnie tez armagedon ja mam znowu goraczke. Dwojka dzieci chorych (czyt. Julka i mąż) ledwo juz ogarniam
GoniaaaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-02, 18:14   #96
alekaz1
Zakorzenienie

Ja tez zagladam przed karmieniem lub po zalezy. I w miedzy czasie jak wydaje sie ze byla kupa. Moja spi 2,5-3 godziny max i krzyczy o jedzenie maly glodomor
Stary 2014-12-02, 18:14   #97
happywoman
Rozeznanie

Anuszka jak Twoja gorączka i odchody pologowe??

happywoman

happywoman jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-12-02, 18:18   #98
anuszka21
Zakorzenienie

No i pojechał ;(( oczywiście już rycze ;/ najgorsze kurde są te pierwsze kilka dni ;(
Dobrze ze was tu mam... Człowiek się chociaż wirtualnie do kogoś odezwie poza dziećmi ;p

---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ----------

Cytat:
Napisane przez happywoman Pokaż wiadomość
Anuszka jak Twoja gorączka i odchody pologowe??
Temperatura mi wczoraj spadła. Leci ze mnie mało. To raczej była akcja od cyca. Zapytam jutro położną o to. Ponoć może Tez być przerwa w krwawieniu?
Stary 2014-12-02, 18:27   #99
manieczka1
Zakorzenienie

Anuszka trzymaj sie
23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-02, 18:30   #100
anuszka21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez manieczka1 Pokaż wiadomość
Anuszka trzymaj sie
Trza z małym do zdjęcia iść i paszport wyrobić... Tylko ciekawa jestem jak robią zdjęcie takiemu maluchowi? Bo lara jak miała robione to już sama siedziała na krzeselku
Stary 2014-12-02, 18:32   #101
siobhan1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kasia427 Pokaż wiadomość
Siobhan a jak chłopcy? Zazdrośni?
Raczej nie, ten starszy to jest super a młody daje trochę do wiwatu. Do małej jest ok, ale szybko się denerwuje, używa brzydkich słów i jest niegrzeczny. Dla niego to nowość, bo to bardzo grzeczne dziecko. Obstawiam stres albo spóźniony bunt dwulatka...
siobhan1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-12-02, 18:36   #102
mgds
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez fiorella22 Pokaż wiadomość
Kiedy zmieniacie pieluchy Maluchom? Co 2-3 godz. czy jak placza zeby im zmienic?
Tak jakos co te godziny, chyba ze coś nowego słychac lub czuć bo niunia sama nie zgłasza, ze cos ma w pieluszce i mogłaby i cały dzien być w mokrym pampersie

Cytat:
Napisane przez Frau Gizela Pokaż wiadomość
A ja chyba oszaleję zaraz :'(
Może samotny kilkuminutowy spacerek pomoze?

Cytat:
Napisane przez anuszka21 Pokaż wiadomość
Trza z małym do zdjęcia iść i paszport wyrobić... Tylko ciekawa jestem jak robią zdjęcie takiemu maluchowi? Bo lara jak miała robione to już sama siedziała na krzeselku
Moze na leząco?

mgds jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-02, 18:59   #103
Kasia427
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez siobhan1 Pokaż wiadomość
Raczej nie, ten starszy to jest super a młody daje trochę do wiwatu. Do małej jest ok, ale szybko się denerwuje, używa brzydkich słów i jest niegrzeczny. Dla niego to nowość, bo to bardzo grzeczne dziecko. Obstawiam stres albo spóźniony bunt dwulatka...
To identycznie jak u mnie...
Stary 2014-12-02, 19:14   #104
Keithlyn
Zadomowienie

Kasia nawiązując do poprzedniego wątku nie mam TR....mam octenisept,rivanol,jakiś antybiotyk w sprayu... mam wrażenie ze po prostu musze yen ból jakoś znieść...Pocieli mnie dwa razy i w środku tez byłam szyta

Keithlyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-02, 19:28   #105
pati12345678
Raczkowanie

I ja się melduję i witam was wszystkie!
Wczoraj mąż po 2 tygodniach poszedł do pracy, także wczoraj pierwszy raz kąpałam Kubusia - jestem z siebie dumna, poszło mi bardzo dobrze. Mały nie płakał - czuje się jak ryba w wodzie. I lubi bardzoo dużo wody i bardzo ciepłą;D
Dni nam lecą spokojnie, mały ładnie śpi, jak już zaśnie to 3-4 godzinki, w nocy zdarza się nawet dłużej. Przybrał już odkąd wyszliśmy ze szpitala 535 g (; Karmię tylko i wyłącznie piersią, nawał miałam tylko w 3 dobie, teraz już się wszystko unormowało, i piersi o wiele lżejsze.
Martwi mnie jednak to że mały codziennie wieczorem płacze, tak jakby nie umiał kupki zrobić czy purtnąć - choć kupka jest przy każdej zmianie pampka. masujemy mu brzuszek ale niewiele to pomaga. Położna nic nie kazała podawać, tylko masować a mnie to aż boli jak on się tak męczy.. Może któraś z Was też ma taki problem?

Posyłam zdjęcie z sesji ;D
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 10841447_768654146540695_561412668_n.jpg (58,2 KB, 50 załadowań)
pati12345678 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-12-02, 19:48   #106
Zanet84
Zakorzenienie

Pati cudne zdjecie

Ile placiliscie za sesje?
Zanet84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-02, 19:52   #107
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pati12345678 Pokaż wiadomość
Posyłam zdjęcie z sesji ;D
Jaki słodziak

Ta laktacja to jakaś powalona jest. Wczoraj jeszcze miałam nawał a dziś dziecko dokarmiałam bo w końcu doszłam do tego, że ona nie śpi cały dzień bo głodna choć cyca dostawała Teraz śpi a ja czuję, że w cyckach pusto. Jak to jest, że pokarm wczoraj się nie mieścił a dziś znika?

Buła jest z nami od 25.11.2014
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-02, 19:54   #108
paulina119a
Zadomowienie

Dotarłam i ja

Współczuję Wam tych dolegliwości pologowo-nawalowych
Oby szybko ustąpiły !

Chorowitkom zdrówka życzę

U nas różnie... dzień lepiej ... dzień gorzej...
Jak mamy dzień lepszy to Gabi pięknie śpi i wybudza się co jakieś 2,5h, zjada z cyca i zasypia ewentualnie pogapi się troszkę na otaczający ją świat i w rezultacie zasypia.
A jak mamy ten gorszy dzień tak jak dziś to nie śpi prawie wcale, ewentualnie złapie drzemkę kilkuminutową i znowu się drze, ciumka, szuka cyca. Daję jej pierś. Possie, potrzyma w dziobie i zaczyna cyrk... rzuca się na pierś, drze się, czerwienieje, tupie, kopie i wali piąchami w pierś. I tak cały dzień. A ja odchodzę od zmysłów bo nie wiem o co kaman. I nie jest to kolka. Wygląda to tak jakby w piersi było mało mleka i ją to wku***wia.
Nie wiem co z tym fantem robić... A może ja coś robię nie tak
Stary 2014-12-02, 19:56   #109
GoniaaaS
Rozeznanie

Pati śliczne zdjecie

Dziewczyny ktore kupily termometr microlife nc 150 mam pytanie: jak mierzycie temp? Tylko czolko czy od czoła do skroni?

Paulina moja tez tak czasem ma. Raczej nie zalezy od wypelnienia piersi bo moja tak potrafi jak sa pelne i jak oproznione. Czasem ssie i nagle w furie wpada i zaczyna mi kasac sutki :/

Edytowane przez GoniaaaS
Czas edycji: 2014-12-02 o 19:59
Stary 2014-12-02, 20:08   #110
Kostka09
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Indra83 Pokaż wiadomość
Ja robiłam z takich składników:
Mąka pszenna, 350g
masło, 200g
cukier puder, 100g
jajka, 2 szt
proszek do pieczenia, szczypta
cukier wanilinowy, 1 małe opakowanie
Wszystko trzeba zagnieść, tylko jedno białko się zostawia na potem, a do ciasta jedno cał jajo i jdno żółtko, na pół godziny do zamrażalnika, rozwałkować na około 2mm, powycinać kształty, posmarować białkiem i piec 10 min w 160 stopniach z termoobiegiem.

Proste, syn ugniatał, wałkował, potem wycinał i ozdabiał ciastka, takze zabawa była przy robieniu.
Dziekuje
Cytat:
Napisane przez anuszka21 Pokaż wiadomość
Tez musze zrobic ale chyba dowod zrobie...
Cytat:
Napisane przez Keithlyn Pokaż wiadomość
Kasia nawiązując do poprzedniego wątku nie mam TR....mam octenisept,rivanol,jakiś antybiotyk w sprayu... mam wrażenie ze po prostu musze yen ból jakoś znieść...Pocieli mnie dwa razy i w środku tez byłam szyta
Bidula, sprubuj kore debu zrobic mocny napar nalac sporo na podklad wlozyc i tak isc spac, ona swietnie wyciaga rope i czysci rane, ja tak tez robilam i polecam ew. Ten wyciag z rumianku ale wedlug mnie kora lepsza..
Cytat:
Napisane przez GoniaaaS Pokaż wiadomość
Pati śliczne zdjecie

Dziewczyny ktore kupily termometr microlife nc 150 mam pytanie: jak mierzycie temp? Tylko czolko czy od czoła do skroni?

Paulina moja tez tak czasem ma. Raczej nie zalezy od wypelnienia piersi bo moja tak potrafi jak sa pelne i jak oproznione. Czasem ssie i nagle w furie wpada i zaczyna mi kasac sutki :/
Moj za to zaczyna bawic sie sutkiem lapac i puszczac i kasac, a jak sie denerwuje i kasa to wtedy jak go brzuszek zaczyna bolec bo caly sie zwija i kopie nozkami,..

U nas poranki i popoludnia pod znakiem kolek...placze i marudzi i spac nie moze tylko noszenie pomaga i bujanie na fotelu z ikei, i lepiej mu jak go przewieszam przez ramie jak do odbicia - chyba wtedy brzuszek mu sie masuje.

Ide spac poki mlody zasnal bo cos mnie gardlo zaczyna bolec..
Kostka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-02, 20:20   #111
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulina119a Pokaż wiadomość
Dotarłam i ja

Oby szybko ustąpiły !

Jak mamy dzień lepszy to Gabi pięknie śpi i wybudza się co jakieś 2,5h, zjada z cyca i zasypia ewentualnie pogapi się troszkę na otaczający ją świat i w rezultacie zasypia.
A jak mamy ten gorszy dzień tak jak dziś to nieg śpi prawie wcale, ewentualnie złapie drzemkę kilkuminutową i znowu się drze, ciumka, szuka cyca. Daję jej pierś. Possie, potrzyma w dziobie i zaczyna cyrk... rzuca się na pierś, drze się, czerwienieje, tupie, kopie i wali piąchami w pierś. I tak cały dzień. A ja odchodzę od zmysłów bo nie wiem o co kaman. I nie jest to kolka. Wygląda to tak jakby w piersi było mało mleka i ją to wku***wia.
Mam to samo tylko wieczorem....nawet teraz Nadia ssie za chwile puszcxa, krzyczy wierzga, znow chwyta itd....tak jest pod koniec karmienia i tylko wieczorami
Stary 2014-12-02, 20:43   #112
LolaMontez
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez paulina119a Pokaż wiadomość
Dotarłam i ja

Oby szybko ustąpiły !

A jak mamy ten gorszy dzień tak jak dziś to nie śpi prawie wcale, ewentualnie złapie drzemkę kilkuminutową i znowu się drze, ciumka, szuka cyca. Daję jej pierś. Possie, potrzyma w dziobie i zaczyna cyrk... rzuca się na pierś, drze się, czerwienieje, tupie, kopie i wali piąchami w pierś. I tak cały dzień. A ja odchodzę od zmysłów bo nie wiem o co kaman. I nie jest to kolka. Wygląda to tak jakby w piersi było mało mleka i ją to wku***wia.
Jakbym o swojej czytała, tez mi sie wydaje ze to nie kolka bo jak ja pionizację to sie uspokaja, przystawiam do cyca i ryk tez mnie zastanawia o co chodzi?????? Tez myślałam ze mało mleka ale jak chce dać mm to nie chce w ogole...
Stary 2014-12-02, 20:45   #113
pati12345678
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Zanet84 Pokaż wiadomość
Mam to samo tylko wieczorem....nawet teraz Nadia ssie za chwile puszcxa, krzyczy wierzga, znow chwyta itd....tak jest pod koniec karmienia i tylko wieczorami
u mnie to samo...

a sesja darmowa bo siostra wygrała(;
pati12345678 jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2014-12-02, 20:48   #114
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Wasze maluszki wkurzaja się przy cycku a moja przy butelce i to tylko wieczorem niby chce a za chwile puszcza i drze się,pomaga smoczek i mocne przytulenie ,bujanie ......przed chwila zasnęła a spala dziś 1,5 godziny i 15 minut drzemki do południa

My jutro na bioderka jedziemy a potem do pediatry.
Małż załatwił dzisiaj kartę NFZ ,normalnie szok w 10 minut dostał ja do reki po złożeniu wniosku....

---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ----------

Cytat:
Napisane przez LolaMontez Pokaż wiadomość
Jakbym o swojej czytała, tez mi sie wydaje ze to nie kolka bo jak ja pionizację to sie uspokaja, przystawiam do cyca i ryk tez mnie zastanawia o co chodzi?????? Tez myślałam ze mało mleka ale jak chce dać mm to nie chce w ogole...
Moja robi to samo

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-02, 20:48   #115
Frau Gizela
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
Wasze maluszki wkurzaja się przy cycku a moja przy butelce i to tylko wieczorem niby chce a za chwile puszcza i drze się,pomaga smoczek i mocne przytulenie ,bujanie ......przed chwila zasnęła a spala dziś 1,5 godziny i 15 minut drzemki do południa

My jutro na bioderka jedziemy a potem do pediatry.
Małż załatwił dzisiaj kartę NFZ ,normalnie szok w 10 minut dostał ja do reki po złożeniu wniosku....
A gdzie składał wniosek?
Frau Gizela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-02, 20:51   #116
ela_86
Wtajemniczenie

Anuszka trzymaj sie kochana! Tule....

Co do termometru ja przesuwam od czola do skroni.

Sluchajcie, ta 'watrobka' wypsdajaca to normalne tak? Bardzo mnie brzuch bolał nad ranem a potem w łazience znalazlam w majtach za przeproszeniem kawal miecha.....

Zuzia na razie jest baardzo malo absorbujaca.... ale skubana w nocy nie chce spac w lozeczku.w dzien tak a wieczorem nie, a jak ja poloze na lozku to w monencie spi

---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ----------

Frau....jakis ciezki czas masz.... oby szybko minal....
Stary 2014-12-02, 20:52   #117
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez Frau Gizela Pokaż wiadomość
A gdzie składał wniosek?
W NFZ Rybnik

Ela nam mówili w szpitalu ze jak odchody będą wielkości pięści to trzeba zgłosić więc tak nie powinno byc

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2014-12-02, 20:54   #118
GoniaaaS
Rozeznanie

Ela mi wypadaly wielkosci dloni i polozna mowila ze tak moze byc.

Kurde bo w szpitalu mierzyli na czole tak malej nie wychodzi goraczka a jak mierze od czola do skroni to wychodzi ehh wykonczyc sie idzie
Stary 2014-12-02, 20:57   #119
ela_86
Wtajemniczenie

Nie no wielkosci piesci to nie... wtedy bym sie mocno przeraziła... ale tak 1/4 piesci to moze.... bardziej mnie konsystencja przerazila... ale tylko raz rano, nic mnie juz nie boli, krwawie normalnie, goraczki nie mam....

---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ----------

Gonia w instrukcji napisane zeby jechac do skroni wiec tak robie... moze w szpitalu jakies inne maja?
A duza ta goraczka?
Stary 2014-12-02, 20:57   #120
Zanet84
Zakorzenienie

Czekoladka, szybko ta karta nfz to taka juz nadrukowanymi danymi?

Moja tez dzis malo spala... Chyba taki dxien
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości