![]() |
#91 |
Zadomowienie
|
Dot.: Listopadowe Mamy 2014- część I
Melduję się w odchowalni 😊 ale szybko zlecialo te 8 części wątku...
U nas noce bardzo słabe mała budzi się często, ja o tej porze jestem już wykończona bo nie śpię po nocach 😞 Wieczory najgorsze, Wanda daje wtedy koncert wszechczasów. . |
![]() ![]() |
![]() |
#92 |
Rozeznanie
|
Kurde, Klara wciąż chce ssać a mnie się wydaje że mam pusto w piersiach choć od jej picia mam cały rękaw mokry więc tam to mleko raczej jest. Maria wciąż wymyśla jakieś głupie rzeczy w stylu zrobię kołdrę z chusteczek higienicznych dla mojej lalki albo trzech. Nie ubiore papci, nie ubiore maski, będę na was kaszlec.
TZ buczy, że kto to widział, żeby karton chusteczek kosztował pięć złotych i że wszystko takie drogie i że dom wariatów. Ja odkręcam kaloryfery bo mi zimno, on łazi, zakręca i otwiera okna żeby wywietrzyc syfy. I twierdzi, że ciągle mam pretensje do niego i na niego wrzeszcze. Piękny początek adwentu nie ma co. Aż się boję co będzie w święta. Jak żyć? Edytowane przez Frau Gizela Czas edycji: 2014-12-02 o 17:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#93 |
Wtajemniczenie
|
Frau współczuję... też nie raz mam takie dni...
Begie najgorzej jak człowiek niewyspany... Fiorella ja pieluchę zmieniam z kazdą kupką, a u nas tych kup około 10 na dzień... no i mała od razu płacze jak ma mokro... Anuszka dasz radę, nie będzie tak źle... Królewna się obudziła, więc zmykam...
#94 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ponaciskalam sobie trochę brzuch i poleciało ze mnie... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#95 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Moja nie placze jak ma brudna... smierdziuszek maly. Zagladam przed kazdym karmieniem Frau ![]() U mnie tez armagedon ja mam znowu goraczke. Dwojka dzieci chorych (czyt. Julka i mąż) ledwo juz ogarniam |
|
![]() ![]() |
![]() |
#96 |
Zakorzenienie
|
Ja tez zagladam przed karmieniem lub po zalezy. I w miedzy czasie jak wydaje sie ze byla kupa. Moja spi 2,5-3 godziny max i krzyczy o jedzenie maly glodomor
![]()
#97 |
Rozeznanie
|
Anuszka jak Twoja gorączka i odchody pologowe??
#98 |
Zakorzenienie
|
No i pojechał ;(( oczywiście już rycze ;/ najgorsze kurde są te pierwsze kilka dni ;(
Dobrze ze was tu mam... Człowiek się chociaż wirtualnie do kogoś odezwie poza dziećmi ;p ---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ---------- Temperatura mi wczoraj spadła. Leci ze mnie mało. To raczej była akcja od cyca. Zapytam jutro położną o to. Ponoć może Tez być przerwa w krwawieniu? |
![]() ![]() |
![]() |
#99 |
Zakorzenienie
|
Anuszka trzymaj sie
![]()
#100 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#101 |
Zadomowienie
|
Raczej nie, ten starszy to jest super a młody daje trochę do wiwatu. Do małej jest ok, ale szybko się denerwuje, używa brzydkich słów i jest niegrzeczny. Dla niego to nowość, bo to bardzo grzeczne dziecko. Obstawiam stres albo spóźniony bunt dwulatka...
|
![]() ![]() |
![]() |
#102 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Może samotny kilkuminutowy spacerek pomoze? ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#103 |
Wtajemniczenie
|
To identycznie jak u mnie...
#104 |
Zadomowienie
|
Kasia nawiązując do poprzedniego wątku nie mam TR....mam octenisept,rivanol,jakiś antybiotyk w sprayu... mam wrażenie ze po prostu musze yen ból jakoś znieść...Pocieli mnie dwa razy i w środku tez byłam szyta
#105 |
Raczkowanie
|
I ja się melduję i witam was wszystkie!
Wczoraj mąż po 2 tygodniach poszedł do pracy, także wczoraj pierwszy raz kąpałam Kubusia - jestem z siebie dumna, poszło mi bardzo dobrze. Mały nie płakał - czuje się jak ryba w wodzie. I lubi bardzoo dużo wody i bardzo ciepłą;D Dni nam lecą spokojnie, mały ładnie śpi, jak już zaśnie to 3-4 godzinki, w nocy zdarza się nawet dłużej. Przybrał już odkąd wyszliśmy ze szpitala 535 g (; Karmię tylko i wyłącznie piersią, nawał miałam tylko w 3 dobie, teraz już się wszystko unormowało, i piersi o wiele lżejsze. Martwi mnie jednak to że mały codziennie wieczorem płacze, tak jakby nie umiał kupki zrobić czy purtnąć - choć kupka jest przy każdej zmianie pampka. masujemy mu brzuszek ale niewiele to pomaga. Położna nic nie kazała podawać, tylko masować a mnie to aż boli jak on się tak męczy.. Może któraś z Was też ma taki problem? Posyłam zdjęcie z sesji ;D |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#106 |
Zakorzenienie
|
Pati cudne zdjecie
![]() Ile placiliscie za sesje? |
![]() ![]() |
![]() |
#107 |
Zakorzenienie
|
Jaki słodziak
![]() Ta laktacja to jakaś powalona jest. Wczoraj jeszcze miałam nawał a dziś dziecko dokarmiałam bo w końcu doszłam do tego, że ona nie śpi cały dzień bo głodna choć cyca dostawała ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#108 |
Zadomowienie
|
Dotarłam i ja
![]() Współczuję Wam tych dolegliwości pologowo-nawalowych ![]() Oby szybko ustąpiły ! Chorowitkom zdrówka życzę ![]() U nas różnie... dzień lepiej ... dzień gorzej... Jak mamy dzień lepszy to Gabi pięknie śpi i wybudza się co jakieś 2,5h, zjada z cyca i zasypia ewentualnie pogapi się troszkę na otaczający ją świat i w rezultacie zasypia. A jak mamy ten gorszy dzień tak jak dziś to nie śpi prawie wcale, ewentualnie złapie drzemkę kilkuminutową i znowu się drze, ciumka, szuka cyca. Daję jej pierś. Possie, potrzyma w dziobie i zaczyna cyrk... rzuca się na pierś, drze się, czerwienieje, tupie, kopie i wali piąchami w pierś. I tak cały dzień. A ja odchodzę od zmysłów bo nie wiem o co kaman. I nie jest to kolka. Wygląda to tak jakby w piersi było mało mleka i ją to wku***wia. Nie wiem co z tym fantem robić... A może ja coś robię nie tak ![]()
#109 |
Rozeznanie
|
Pati śliczne zdjecie
![]() Dziewczyny ktore kupily termometr microlife nc 150 mam pytanie: jak mierzycie temp? Tylko czolko czy od czoła do skroni? Paulina moja tez tak czasem ma. Raczej nie zalezy od wypelnienia piersi bo moja tak potrafi jak sa pelne i jak oproznione. Czasem ssie i nagle w furie wpada i zaczyna mi kasac sutki :/ Edytowane przez GoniaaaS Czas edycji: 2014-12-02 o 19:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#110 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
U nas poranki i popoludnia pod znakiem kolek...placze i marudzi i spac nie moze tylko noszenie pomaga i bujanie na fotelu z ikei, i lepiej mu jak go przewieszam przez ramie jak do odbicia - chyba wtedy brzuszek mu sie masuje. Ide spac poki mlody zasnal bo cos mnie gardlo zaczyna bolec.. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#111 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#112 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#113 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#114 |
Zakorzenienie
|
Wasze maluszki wkurzaja się przy cycku a moja przy butelce i to tylko wieczorem
![]() My jutro na bioderka jedziemy a potem do pediatry. Małż załatwił dzisiaj kartę NFZ ,normalnie szok w 10 minut dostał ja do reki po złożeniu wniosku.... ---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ---------- Moja robi to samo
#115 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#116 |
Wtajemniczenie
|
Anuszka trzymaj sie kochana! Tule....
Co do termometru ja przesuwam od czola do skroni. Sluchajcie, ta 'watrobka' wypsdajaca to normalne tak? Bardzo mnie brzuch bolał nad ranem a potem w łazience znalazlam w majtach za przeproszeniem kawal miecha..... Zuzia na razie jest baardzo malo absorbujaca.... ale skubana w nocy nie chce spac w lozeczku.w dzien tak a wieczorem nie, a jak ja poloze na lozku to w monencie spi ![]() ---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ---------- Frau....jakis ciezki czas masz.... oby szybko minal....
#117 |
Zakorzenienie
|
W NFZ Rybnik
Ela nam mówili w szpitalu ze jak odchody będą wielkości pięści to trzeba zgłosić więc tak nie powinno byc
![]() |
#118 |
Rozeznanie
|
Ela mi wypadaly wielkosci dloni i polozna mowila ze tak moze byc.
Kurde bo w szpitalu mierzyli na czole tak malej nie wychodzi goraczka a jak mierze od czola do skroni to wychodzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#119 |
Wtajemniczenie
|
Nie no wielkosci piesci to nie... wtedy bym sie mocno przeraziła... ale tak 1/4 piesci to moze.... bardziej mnie konsystencja przerazila... ale tylko raz rano, nic mnie juz nie boli, krwawie normalnie, goraczki nie mam....
---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ---------- Gonia w instrukcji napisane zeby jechac do skroni wiec tak robie... moze w szpitalu jakies inne maja? A duza ta goraczka?
#120 |
Zakorzenienie
|
Czekoladka, szybko ta karta nfz
![]() Moja tez dzis malo spala... Chyba taki dxien ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:17.