|
|
#91 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Czuć się świeżo i "czysto" przez cały dzień
|
|
|
|
|
#92 |
|
Konto usunięte
|
Czas komety, poprawa makijazu - zmatowic twarz przy uzyciu bibulek lub wzglednie chusteczki higienicznej, ja czasem doloze krople (doslownie troszke) podkladu na czolo, nos, brode bo jednak takie chusteczki czy bibulki scieraja troche makijaz. A to wszystko utrwalam jeszcze pudrem ryzowym - bardzo dobrze trzyma makijaz w ryzach i pochlania sebum. A jak ktos jest np. Umowiony zaraz po pracy to polecam zmyc buzie mokrymi chusteczkami do demakijazu (mnie calkiem podpasowaly z rossmana z alterry) i na to od nowa korektor, podklad, puder czy co tam kto uzywa. Na powiekach czasem po calym dniu robia sie zalamania w cieniu, ale je po prostu rozcieram i jest ok. Ale to moze dlatego, ze nie maluje calej powieki na codzien tylko podkreslam dolna i zewnetrzna czesc gornej.
|
|
|
|
|
#93 |
|
Konto usunięte
|
[1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;49257576]Czas komety, poprawa makijazu - zmatowic twarz przy uzyciu bibulek lub wzglednie chusteczki higienicznej, ja czasem doloze krople (doslownie troszke) podkladu na czolo, nos, brode bo jednak takie chusteczki czy bibulki scieraja troche makijaz. A to wszystko utrwalam jeszcze pudrem ryzowym - bardzo dobrze trzyma makijaz w ryzach i pochlania sebum. A jak ktos jest np. Umowiony zaraz po pracy to polecam zmyc buzie mokrymi chusteczkami do demakijazu (mnie calkiem podpasowaly z rossmana z alterry) i na to od nowa korektor, podklad, puder czy co tam kto uzywa. Na powiekach czasem po calym dniu robia sie zalamania w cieniu, ale je po prostu rozcieram i jest ok. Ale to moze dlatego, ze nie maluje calej powieki na codzien tylko podkreslam dolna i zewnetrzna czesc gornej.[/QUOTE]
Dziękuję. Nie mam tłustej cery, więc makijaż mi nie spływa, ale mam wrażenie, że po tych 10 godzinach makijaż jest jakby mniej świeży, podkład/puder/korektor wyciera się itd. A używałam już kilku podkładów. Ponieważ w pracy nie muszę wyglądać super, to pod koniec pracy (czy tam po pracy) nakładam makijaż i wtedy idę w ludzi z dobrym makijażem |
|
|
|
|
#94 |
|
Konto usunięte
|
Czas komety, to normalne, ze podklad sie sciera w sciagu dnia. Mozesz uzyc bazy pod podklad i zobaczysz na ile bedzie lepiej. Ciesz sie, ze nie masz tlustej cery, bo przy takiej to dopiero sie trzeba nakombinowac zeby dobrze wygladac tyle godzin:P niestety ja wlasnie taka mam
|
|
|
|
|
#95 |
|
Konto usunięte
|
[1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;49259101]Czas komety, to normalne, ze podklad sie sciera w sciagu dnia. Mozesz uzyc bazy pod podklad i zobaczysz na ile bedzie lepiej. Ciesz sie, ze nie masz tlustej cery, bo przy takiej to dopiero sie trzeba nakombinowac zeby dobrze wygladac tyle godzin:P niestety ja wlasnie taka mam
[/QUOTE]Jak czytam o trwałości 12 godzin, to rozumiesz, że wątpię w swoje możliwości i umiejętności Możesz polecić jakąś bazę?
|
|
|
|
|
#96 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Na co dzień u mnie sprawdza się True match przypudrowany Catrice All Matt Plus, baza to krem z Ziaji +25 matujący. Przy większych wyjściach mieszam TM z Revlonem Colorstay, na to również ten sam puder, a jako baza idzie krem siarkowy z Barwy w wersji matującej. |
|
|
|
|
|
#97 |
|
Konto usunięte
|
Czas komety, ja mam teraz taka z inglota jakby zelowa, kosztuje 39 zl. Z drozszych to porefessional benefit. Patrze sobie teraz na strone sephory i widze, ze jest teraz dostepna edycja limitowana 7,5 ml za 45 zl, a ta regularna wersja 22 ml kosztuje 159.
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#98 |
|
Raczkowanie
|
Pytałyście się jak to logistycznie rozegrać. Więc ja biorę trochę papieru - raczej taką większą ilość, z metr. Ściągam majtki, biorę na rękę żel do higieny, woda cały czas leci z kranu, namydlam się i trzymam 2 ręką papier pod spodem żeby nie zachlapać ubrania. Potem wodą i na końcu papierem się wycieram. Co w tym trudnego?:p
|
|
|
|
|
#99 |
|
Zakorzenienie
|
[1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;49259461]Czas komety, ja mam teraz taka z inglota jakby zelowa, kosztuje 39 zl. Z drozszych to porefessional benefit. Patrze sobie teraz na strone sephory i widze, ze jest teraz dostepna edycja limitowana 7,5 ml za 45 zl, a ta regularna wersja 22 ml kosztuje 159.[/QUOTE]
Sprawdza Ci się ta z Inglota? Nie zapycha? |
|
|
|
|
#100 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
. część umywalkowa - normalnie na klamkę.
|
|
|
|
|
|
#101 |
|
Zakorzenienie
|
Widziałam, że u mnie w pracy kobiety myją zęby przy tych wspólnych umywalkach, ale żeby się jeszcze podmywać w publicznej toalecie?
Zresztą nawet nie jest wskazane tak częste mycie okolic intymnych. Jak się weźmie prysznic rano, to przecież po kilku godzinach nie ma tragedii.
|
|
#102 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#103 |
|
Konto usunięte
|
Wiem, że ludzie różnie pojmują higienę (dla niektórych mycie się tylko wieczorem jest dziwne), ale ja biorę prysznic wieczorem i przez cały dzień nie muszę się podmywać. A jak mam okres - wystarczą chusteczki (poza domem).
|
|
|
|
|
#104 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przy okresie wystarczają mi chusteczki nawilżane, bo nie wyobrażam sobie jak miałabym się tam myć nad sedesem.
|
|
|
#105 |
|
znaczy piżmak
|
To już chyba lepiej wstać chwilę wcześniej rano, by mieć czas na ten prysznic, niż wyczyniać takie akrobacje w toalecie w pracy...
|
|
#106 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też teraz myję się tylko wieczorem. Jak mam okres, to podmywam się jeszcze rano przed wyjściem z domu. No i latem jak są upały też wstaję chwilę wcześniej i biorę rano szybki prysznic.
|
|
#107 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#108 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#109 |
|
Konto usunięte
|
Narcyzowa, moim zdaniem jest calkiem niezla, nie zapchala mnie ale z drugiej strony ja bazy uzywam bardzo sporadycznie.
Nie no to podnywanie sie w publicznym kiblu przy umywalce mnie zabilo. Papier toaletowy sie rozwarstwia jak jest mokry...ja uzywam naprawde porzadnego papieru i jak kiedys probowalam nim zmyc makijac, bo skonczyly mi sie waciki to byla masakra. A tu przeciez trzeba solidnie trzec zeby dobrze taki zel wyplukac chociaz i tak wydaje mi sie to niemozliwe. Recepta jest prosta - umyc/podmyc sie rano, wziac nawalzane chusteczki. Koniec recepty. Podmywanie sie w publicznym kiblu to jakis absurd. |
|
|
|
|
#110 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#111 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja mam tlusta cere i uzywam bazy Smashbox, jest duzo lepiej niz bez bazy
|
|
|
|
#112 |
|
Zakorzenienie
|
Zgadzam się, że chusteczki odświeżające są niezastąpione. Cleanic ma świetne i na dodatek fajnie pachną. Mój niezbędnik w pracy to bibułki matujące (chociaż cerę mam suchą, to w ostatnim czasie po 8 h pracy w moim czole się można przejrzeć niczym w jeziorze
) i dobry puder. Zbieram nadmiar sebum chusteczką i nakładam eveline w kamieniu i wyglądam, myślę, nienajgorzej. Nie odważyłabym się wsmarowywać podkładu w ten wcześniejszy. A makijaż od podstaw zajmuje mi zbyt dużo czasu. Poza tym przy innych babkach nawet ten puder jest mi niezręcznie nakładać.Fajnym patentem jest skrapienie perfumami przed wyjściem z domu też włosów. Czuję się poźniej bardzo długo taka pachnąca. Swoją drogą, nie pamiętam kiedy w pracy wyglądałam dobrze. Obawiam się, że dużo w tym winy światła. Edytowane przez voice_of_silence Czas edycji: 2014-12-08 o 19:45 |
|
|
|
|
#113 |
|
Przyczajenie
|
chyba im mniej makijażu tym lepiej, mniej do poprawiania
mój przepis to poranny prysznic z pachnącym żelem pod prysznic revive z pomelo i kiwi, dobry antyperspirant, i bawełniane ciuchy jest świeżo i pachnąco.
|
|
|
|
|
#114 |
|
Zakorzenienie
|
Nie ma to jak odpowiedzieć na wątek z przed pół roku.
|
|
#115 |
|
Konto usunięte
|
Bez przesady. To ogolne pytanie, a nie z gatunku: czy dzis jest czynna poczta?
|
|
|
|
|
#116 |
|
uparta chmura
|
chusteczki zawilżone to jest mój must have w torebce, są wielofunkcyjne przydają się od twarzy po buty
|
|
|
|
|
#117 |
|
Zakorzenienie
|
zawsze mam szczotke, puder, szminke, antyperspirant. no i lusterko. czyste ciuchy, dokladnie zrobiony makijaz, nie dotykanie twarzy ani wlosow. ogolnie trzeba o siebie dbac.
na perfumy nie mam metody, nie pachne niczym
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:15.

) i dobry puder. Zbieram nadmiar sebum chusteczką i nakładam eveline w kamieniu i wyglądam, myślę, nienajgorzej. Nie odważyłabym się wsmarowywać podkładu w ten wcześniejszy. A makijaż od podstaw zajmuje mi zbyt dużo czasu. Poza tym przy innych babkach nawet ten puder jest mi niezręcznie nakładać.