![]() |
#91 |
Przyczajenie
|
Dot.: Półfabrykaty do biżuterii - Wrocław
duzy wybór jest w empiku na górze w renomie, ale ceny dość takie średnie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Raczkowanie
|
Kuźnia Koralików - Wrocław
Witam wszystkich, mam pytanko.
Czy ktoś może mieszka we Wrocławiu( lub nie koniecznie ) i bywał w Kuźni Koralików ?? Przy ulicy Żeromskiego we Wrocławiu ? Ja jestem z Legnicy, ale chętnie dowiedziała bym się, czy sklep jest dobrze wyposażony i jakie są ceny ( nie chodzi dokładnie ale czy jest drogo lub nie ). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Raczkowanie
|
Dot.: Kuźnia Koralików - Wrocław
Hej ; )
Cóż, ja jestem z Opola, ale bywam w Kuźni średnio raz w miesiącu. Co do samego sklepu - wybór jest spory, a ceny nie porażają. Ale trzeba się uzbroić w dość sporo kasy, bo łatwo się zapomnieć ; ) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Zadomowienie
|
Jest juz watek o sklepach we Wroclawiu, wiec zapewne tam sa jakies informacje nt tego konkretnego.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Raczkowanie
|
Proszę o odpowiedz bo chciał bym wiedzieć czy warto tłuc się pociągiem wo Wrocka
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Zadomowienie
|
To chyba zależy od tego czego szukasz, czego potrzebujesz. W Kuźni jest spory wybór różnych koralików szklanych, jest drobnica na wagę, ale poza tym chyba nic. Pófabrykatów prawie wcale, a te które są- sa drogie.
Jak dla mnie to bez szału, nie chciałoby mi się tam jechać znowu na drugi koniec miasta. Ale jeśli potrzebujesz szklanych paciorków..
![]() |
#97 |
Raczkowanie
|
Jestem nowa na forum, ale właśnie po giełdzie minerałów we Wrocławiu, która zakończyła się wczoraj wynalazłam sklep z koralikami i półfabrykatami koło astry na Bulwarze Ikara. Na razie mają średni wybór koralików, ale np. dostałam angielskie zapięcia, mają srebrne i posrebrzane. Babka się znała na rzeczy i jest tam w ogole jakas pracownia. Na ich plus jest to, że podobno działają od miesiąca czy jakoś tak. No właśnie, a tak a propos tej hurtowni na rogu Sokolnej, to czy ktoś znalazł tam białe korale trawione większe? Bo mi to średnio po drodze, a na giełdzie nie namierzyłam i nie wiem czy sie oplaca jechac
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Przyczajenie
|
kuźnia koralików - Wrocław
Witam mam pytania głównie do tych którzy są z Wrocławia. Kupujecie coś może w kuźni koralików ?
Jeśli tak to chciała bym się dowiedzieć czy np. ceny są porównywalne do tych w sklepach internetowych. Czy są tam np. kamienie półszlachetne, zwykłe ze szkła itd. Ogólnie czy sklep jest dobrze zapatrzony, czy warto tam zaglądać. Ja mieszkam w Legnicy I nie wiem czy warto tłuc się pociągiem do Wrocławia.
![]() |
![]() |
#99 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: kuźnia koralików - Wrocław
Jesli chodzi o ceny, to zależy. Ceny nie są małe, ale nie są też aż tak wysokie. Sklepy internetowej też mają różne ceny
![]() Kuźnia we Wrocławiu jest dobrze zaopatrzona. Dostaniesz koraliki na wagę, szklane, drewiane, metalowe, malowane, kryształy (swarovski, kamień górski, lawa wulkaniczna, swarovski bez certyfikatu, itp). Jest tez trochę półfabrykatów. Jesli chodzi o ekspedientki, to non stop widzę tak inną ![]() a kupuję tam od listopada. Więc ciężko jest zdobyć kartę stałego klienta, bo co jakiś czas jest nowa Pani. W chwili obecnej (dzisiaj byłam ![]()
![]() |
#100 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Wtajemniczenie
|
Są dostępne kamienie szlachetne
![]() Nie jest ich coprawda, aż tak dużo, ale jednak są.
![]() |
#102 |
Przyczajenie
|
Byłam wczoraj we Wrocławiu i stwierdziłam, że dalej będę zamawiać w sklepach internetowych, gdzie ceny są na moją kieszeń :P
![]() |
![]() |
#103 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Przede wszystkim są to kamienie półszlachetne a nie szlachetne ![]()
![]() |
![]() |
#104 |
BAN stały
|
Witam
Znam świetną hurtownię z akcesoriami do biżuterii we Wrocławiu. Ul. Reja Reja 14a koło pasażu grunwaldzkiego. Ma około pół roku. Strona internetowa www.bixel.pl Sama hurtownia może nie ma dużej powierzchni ale całkiem bogaty asortyment.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Rozeznanie
|
nie wiem ,czy w innym wątku nie ma napisanego tego co teraz pisze, ale kilka dziewczyn pytało mi się o sklepy we Wrocławiu więc opisze te, w których byłam:
1)powstańców śląskich 185 (róg z sokolą) pierwszy sklep z koralikami do którego trafiłam. wiadomo drożej niż na allegro, ale ceny chyba najniższe z wszystkich gdzie byłam . bardzo fajny, klimatyczny sklepik, jest lada ale swobodnie mozna sobie za nią wejść i "pomacać" ![]() ![]() 2)Hauke bosaka chyba 9a. fajny sklepik-dużo lepiej rozwiązana kwestia poukładania koralików-szuflady i wystawione elemanty spisuje się tylko numer i ilość. ceny wydają mi się wyższe niż na powstańców śląskich ale konkretnych koralików nie porównywałam. fajny wybór ceramiki i koralików pandorkowych. Bardzo sympatyczne panie, chociaż wiadomo zdarzają się gorsze dni ![]() 3.kuźnia koralików- dużo dużo miejsca, stolik z krzesełkami, gazety branżowe można przeglądać szukając inspiracji, kursy jakieś chyba są. plusem tez jest bardzo duży wybór drobnicy, swarovskiego. niestety ceny naprawdę bardzo wysokie. Byłam tam tylko raz i nie wiem czy ze względu na ceny jeszcze kiedyś wrócę. a ogólnie minusem wszystkich tych sklepów jest to że koraliki wrzucają jak popadnie do woreczka strunowego i ostatnio jak ceramika mi sie obiła to zaczęłam zwracać uwagę na ten fakt. no i to chyba wszystko na ten temat ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#106 |
Przyczajenie
|
Witam
Znalazłam fajny sklep z koralami we Wrocku na Traugutta. Chyba się dopiero otwrzyli bo jak byłam tam miesiąc temu to jeszcze nic nie było. Asortyment mają całkiem niezły, duzy wybór kamieni półszlachetnych i bardzo tanie elementy metalowe. I jest też Swarovski - pieknie się błyszczy ![]() Fanka koralików ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Przyczajenie
|
![]()
Witam!
Znalazłam ostatnio adres do sklepu, w którym teoretycznie są akcesoria do wyrobu biżuterii we Wrocławiu. Sklep nazywa się "Ana-sklep" i mieści się na ul. Piłsudskiego 101. Postaram się tam podjechać w tym tygodniu, jeśli ten sklep istnieje to zdam relację co tam jest i co najważniejsze za ile ![]() Ciekawa jestem czy są jeszcze jakieś sklepy bądź hurtownia we Wrocławiu oprócz tych wymienionych. A propos hurtowni Lexim na ul. Pięknej 76, czy nie mają zaktualizowanej strony www, czy faktycznie już tam prawie nic nie ma oprócz ozdób do włosów? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Przyczajenie
|
Witam. Znalazłam sklep na ul. Traugutta, "Koralium" - świerzo otwarty- jest w czym wybierac. Szeroki wybór asortymentu: duzo kamieni półszlachetnych ceramika, drewno, szkło i elelmenty metalowe na sztuki i w woreczkach. Mają wszystko wyłożone w skrzyneczkach, dostępne do szperania i wybierania osobiście. Schowane tylko srebro w skrzyneczkach i svarowski. Podobno początkiem września mają sie odbywac warsztaty z podstaw tworzenia biżuterii i najprawdopodobniej z filcowania. Filc tez ma byc dostępny w sprzedaży już wkrótce.
Co do cen to wydaje mi się, ze są bardzo przystępne, ciut wyższe niż w sklepach internetowych. całkiem dobra wilekosc sklepu, jest sporo miejsca, jak na razie słabo oświetlone. pewnie z czasem to nadrobią. polecam. fanka koralików |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Przyczajenie
|
gunia78 a pamiętasz może dokładny adres tego sklepu, a dokładniej numer ? Albo chociaż jakiś charakterystyczny punkt, którym można się kierować, żeby znaleźć ten sklep?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
Przyczajenie
|
Witaj Martima
nie pamietam dokładnie adresu to chyba było cos koło 60-tki. Obok jest biuro podróży i jest po tej stronie co budują to osiedle Angle Wings. Wchodzi się tak dziwnie w bramę a dopiero potem do sklepu Pozdrawiam Edytowane przez gunia78 Czas edycji: 2010-07-28 o 08:54 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Rozeznanie
|
Wiecie może gdzie można kupić najtaniej takie duże koła pod bazę kolczyków,interesują mnie o wymiarach : 4 cm,5 cm i 6 cm???
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Raczkowanie
|
We Wro kupowałam na Bulwarze Ikara, ale nie wiem czy jeszcze mają, bo to było jakiś czas temu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Rozeznanie
|
Ale ja jestem z Torunia,to chyba ze ten sklep sprzedaje też wysyłkowo.a po ile kupowałaś?
---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ---------- Nie wiecie może,gdzie można kupić takie woreczki celofanowe do pakowania kolczyków?Ja pakuję obecnie w woreczki strunowe,ale nie wygląda to za ładnie,a widzę,że większość jak sprzedaje kolczyki nawet na bazarze,to ma popakowane w takie woreczki foliowe,a w srodku jest tekturka,ale u nas w Toruniu w hurtowniach papierniczych nie mają takich woreczków,w ogóle nie mają celofanu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#114 |
Przyczajenie
|
Dziś byłam w tym nowo otwartym sklepie z koralikami "Koralium" na Traugutta. Duży asortyment, piękne koraliki super gatunku. Koraliki wykonane są z kamieni szlachetnych, szkła a nie jak w innych wrocławskich sklepach z plastiku. Do tego Panie sprzedające bardzo miłe, chętnie wytłumaczył mi jak wykonać interesujące mnie kolczyki. Ceny również przystępne. Sklep mieści się na przeciwko kościoła bonifratrów we wrocławiu. Polecam wizażanki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Joanna d'Moder
|
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Przyczajenie
|
Mnie też sie podoba ten sklepik na Traugutta, wpadam tam bardzo często, otwarty jest od połowy lipca a już była dostawa towaru, poprosiłam o kilka półfabrykantów ze srebra i swarowskiego i sie pojawiły. Byłam wczoraj i znowu nowy towar
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 |
Rozeznanie
|
ten sklep na Piłsudskiego 101 o którym ktoś pisał nie istnieje już bo poszłam sprawdzić- jest przeniesiony gdzieś na powstańców śląskich ale czy są tam koraliki to nie wiem
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=411635 ---> moja biżuteria ![]() http://kratbizuteryjnie.blogspot.com/ -->blog Edytowane przez Karolka326 Czas edycji: 2010-09-01 o 09:40 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Zadomowienie
|
Odwiedziłam ten sklep na Traugutta, jest całkiem sympatyczny. Na razie nie ma za dużo towaru ale spory wybór w kamykach półszlachetnych czy czym ceny nie są jakieś bardzo wygórowane np kostki muszli szarej 10mm 4,2zł za sztukę
jest trochę ceramiki, drewna (też heban i dzika palma), szkiełek, pólfabrykat ow jakieś podstawowe rzeczy ze srebra trzeba pytac bo sa schowane. panie bardzo sympatyczne, pomocne. dostałam kartę na której zbiera się pieczatki za wydaną kasę i potem jest za to jakiś stały rabat ![]()
![]() |
#120 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny a co ze srebrem? Czy gdzieś we Wrocławiu można kupić srebrne druty, art clay?
Btw. witam. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:42.