Już nie długo, już za chwilę. Stary roczek nam przeminie. Wrześniówki 2014 cz.2 - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-12-07, 08:32   #91
Denaris
Rozeznanie

Dot.: Już nie długo, już za chwilę. Stary roczek nam przeminie. Wrześniówki 2014 cz.2

http://zielonyzagonek.pl/sloczek-fas...iony-rodzicow/

Ciekawy artykul o sloiczkach. Likn od sierpniowek
Stary 2014-12-07, 08:33   #92
nmartyna
Zadomowienie

Dot.: Już nie długo, już za chwilę. Stary roczek nam przeminie. Wrześniówki 2014 cz.2

Cytat:
Napisane przez Paulina Darek Pokaż wiadomość
My tez do dziadków na obiad...️A właściwie do babci Basi na imieniny...😉
A my też do babci Basi na imieninach byliśmy w piątek a dzisiaj tylko obiad
08.09.2014 Lenka jest już z nami
nmartyna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-07, 08:33   #93
Denaris
Rozeznanie

Dziewczyny ja zawsze gdy mialam full mleka po kilku dniach takich nastepowal kryzys laktacyjny. Odciagajcie i trzymajcie w lodowce
Stary 2014-12-07, 08:58   #94
Niestabilna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nmartyna Pokaż wiadomość
To dawaj do nas dziadki z chęcią przygarną jeszcze kilka osob
Hehe zadzieram
kiece i lecę :p

Cytat:
Napisane przez aisa84 Pokaż wiadomość
Ja mam wczorajsza gulaszowa
A z tym mlekiem to mam to samo ostatnio...juz druga noc koszulka mokra
Masakra jakaś, u mnie tez cyckonosz i koszulka mokre tak ze trzeba przebrać.

---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ----------

Cytat:
Napisane przez Paulina Darek Pokaż wiadomość
My tez do dziadków na obiad...️A właściwie do babci Basi na imieniny...😉
To milej imprezki
Stary 2014-12-07, 09:18   #95
elffirka
Rozeznanie

Dot.: Już nie długo, już za chwilę. Sta☠ry roczek nam przeminie. Wrześniówki 2014 cz.

Hej Mamusie...
Niestabilna nie muszę Ci słodzić bo i tak wiesz, ze super robota...
Ja też dzisiaj przeciekłam i to dwa razy... Ale mi się wydaje, że przeciekam wtedy, gdy dużo wypiję wody na wieczór a wczoraj wypiłam koło litra herbaty i napoju u teściów...
Konradka odwiedził wczoraj Mikołaj... Znajomi przynieśli mu pluszowy strój żabki... Na spacerki będzie jak znalazł... A od kuzynki mojej dostał dwie bluzeczki z h&m... Niestety Tatuś Nam nic nie kupił... I sobie żartował jeszcze, że co ja chcę dostać, przecież On mnie nie będzie bił... Hehe...
Poza tym u teściów jest losowanie co roku, kto komu robi prezenty i wylosowałam... mojego Małża... I kompletnie nie wiem co mam Mu kupić... Jak zwykle zresztą mam problem... Już bym wolała teściową lub teścia bo miałam kilka pomysłow dla nich...
Stary 2014-12-07, 09:20   #96
Mandragorrka
Zakorzenienie

Dot.: Już nie długo, już za chwilę. Sta☠ry roczek nam przeminie. Wrześniówki 2014 cz.

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
bryyyy
mikołajki i po mikołajkach

my cały dzień poza domem, oczywisci eporanek rozpoczołs ie od tego ze przyszedł do mnie Melek i chyba zapomniał ze to ten dzien i nawet nie sprawdził czy ciastka z okna zjedzone i mleko wypite, powiem wiecej on nie zauwazył bidulek prezentu a był spory, przyszedł i wpakował mi sie do łózka , a ja pytam o ciastka, prezent i dopiero błysk w oku i fruuu do pokoju i tylko słysze : o zjadł ciastka i do taty: tata pomożesz mi bo to cięzkie?
chyba przytargac prezent do mnie

potem bylismy w CH tam dostał prezent od tesci , nastepnei udalismy sie na kawe do dziadków i tam rodzice tez sobei zrobili prezent -niespodziewnie na bogato dogadaliśmy sie i odkupujemy o dteści samochód
po obiadku spacerek i w domu zlądowalismy po 18

Nikiuś miał problem zzaśnieciem i w koncu o 21 zrobiłam mu kapielke która uwielbia , rozluźnił sie odstresowął i zasnoł

aaaaa jak bylismy na spacerku to spotkałam nasza Mandi i nawet zaczepiłam jej męża , chyba si ebiedak zdziwił co za czarownica do niego przemawia i nazywa jego syna zamiast Bruno to Brunon moj maz lał ze mnei godzine

co do spania to Melek od poczatku spał na plecach sam sobie operował głową gdzie chciałi Niki teraz to samo
oboje mają śliczne główki
Jak przyszliśmy do domu mówię do małża, że spotkałam koleżankę z wizaża a on mi na to, że wie Jakaś dziewczyna zaglądała mu to wózka więc od razu pomyślał, że to muszą być wizażowe kontakty
A na MIkołaja się nie doczekaliśmy

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-07, 09:22   #97
małaPaulina
Wtajemniczenie

Joasiakr ja zazwsze karmie małego po bieganiu i nie narzeka

Mandra aa2 fajnie ze sie spotkalyscie hehe

Denaris fajny artykul ja i tak nie zamierzalam tego kupowac

jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm)

Edytowane przez małaPaulina
Czas edycji: 2014-12-07 o 09:24
małaPaulina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-12-07, 09:44   #98
kasienka2723
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez NOWA SOWA Pokaż wiadomość
sam się turla ?? ojaaa ale super ! mój nawet nie drgnie ! ale dziś zrobił postęp. Dotychczas jak noszony był w ionie brzuszkiem do mnie miał główkę skierowana tylko w jedną str tzn w lewą ,.. nie odwracał a dziś ..prawo lewo prawo lewo ja nakręcony. Juz nawet nie wspomnę ile razy dziuknął mi z bańki w zeby .
na bok przeturla się jak podam mu rękę to sie dzwignie ale żeby sam ... to nie !

widze gosy podzielone w sprawie spania na plecach .. czyli kłasć czy nie łooo matko !
Moj uwielbia zeby go nosic przodem tzn plecki na brzuszku mamusi lub klatce tatusia ma swobode w poruszaniu glowk
kasienka2723 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-07, 10:03   #99
etusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Cześć dziewczyny
Aa2 Melus udany
Latte bidulko zdrówka duzo mnie tylko mięśnie na plecach napierdzielają i prawy nadgarstek mi wysiada od noszenia mojego Klocuszka

Tz właśnie pojechał na służbę i wróci jutro , wczoraj w lozku pogadalismy i tylko jeszcze bardziej poklocilismy się ma cała niedziele na przemyślenia.

Jak wy to robicie ze Wasze Maluchy spia w nocy tak długo ? Moja nieważne o której zaśnie budzi się ok 2 później po 2,5 h znów... coś się przestawialo jej bo już budziła się tylko raz ok 3-4...

Nad zyrafka Sophie tez myślałam i chyba pod choinkę jej kupie.

Czy jak dajecie swoim dzieciaczkom ręce jak leżą to tez do siadu się podnoszą? Lena jak leży i jej się coś nie podoba to głowa i nogi w górę i próbuje siadać jak tylko poczuje ze ktoś ją trzyma za ręce to od razu dźwiga się do siadu a jak uda jej się podnieść to radość wielka (czasami jej pozwalam usiąść ale tylko na chwilę bo chyba troszkę za mała jest na takie siadanie)
oj moja Paulinka co chwila ciagnie sie do gory do siedzenia, potrafi kocyka sie trzymac i probowac. czasami podaje jej rece a ona sama sie podciaga do siadania i jak juz siadzie to tylko na moment jej pozwalam bo tez mi sie wydaje ze to za wczesnie.

Nasz dzień: 16 czerwca 2012

Paulinka: 16 września 2014

Mateusz: 13 lipiec 2017
etusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-07, 11:24   #100
Denaris
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez małaPaulina Pokaż wiadomość
Joasiakr ja zazwsze karmie małego po bieganiu i nie narzeka

Mandra aa2 fajnie ze sie spotkalyscie hehe

Denaris fajny artykul ja i tak nie zamierzalam tego kupowac
Ja myslalam ze te sloiczki sa bardzo dobrej jakosci ale widac ze uleglam presji reklamy

Cytat:
Napisane przez etusiaaa Pokaż wiadomość
oj moja Paulinka co chwila ciagnie sie do gory do siedzenia, potrafi kocyka sie trzymac i probowac. czasami podaje jej rece a ona sama sie podciaga do siadania i jak juz siadzie to tylko na moment jej pozwalam bo tez mi sie wydaje ze to za wczesnie.
Gabi tez sie proboje podnosic. Chwyta nozki i heja

Kurcze zazdroszcze ze mozecie kogos spotkac na zywo z forum. Tez tak chce
Stary 2014-12-07, 11:27   #101
Denaris
Rozeznanie

:d
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1417951661537.jpg (44,9 KB, 23 załadowań)

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-12-07, 11:28   #102
Aneta???
Zakorzenienie

GG do Aneta??? Send a message via Skype™ to Aneta???

Cytat:
Napisane przez Denaris Pokaż wiadomość
http://zielonyzagonek.pl/sloczek-fas...iony-rodzicow/

Ciekawy artykul o sloiczkach. Likn od sierpniowek
A moja córa wychowana na gerberze,na szczęście ma się dobrze.Teraz w miarę możliwości zamierzam sama przyrządzać posiłki i mrozić bądź pasteryzować.Dostałam tefala do gotowania na parze, kupiłam miniblender avent do tego.Muszę jeszcze poszukać ciekawych przepisów☺
Stary 2014-12-07, 11:35   #103
agnes 20
Zadomowienie

Cytat:
Ja myslalam ze te sloiczki sa bardzo dobrej jakosci ale widac ze uleglam presji reklamy

Gabi tez sie proboje podnosic. Chwyta nozki i heja

Kurcze zazdroszcze ze mozecie kogos spotkac na zywo z forum. Tez tak chce
Ja myślałam, że one są faktycznie dostosowane do wieku dziecka. A tu zonk

Cytat:
agnes 20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-07, 11:52   #104
Niestabilna
Wtajemniczenie

Cytat:
Stary 2014-12-07, 12:15   #105
carolciuska
Zadomowienie

Dziewczyny, jestem zalamanaaaa
Bylismy wczoraj na wigilii ze znajomymi ze studiow(Antosia zostala z moja mama). No i wiadomo, alkohol lal sie strumieniami. Siedziala. Obok takiego kolegi i cos sobie z niego zartowalam, a on chcial mnie nastraszyc i wzial moj telefon i trzymal go nad dzbankiem z woda... I w pewnym momencie mu sie wyslizgnal z reki i tam wpadl;(
Od razu wylaczylam zeby sie nie spalil i nie bylo zwarcia... Oczywiscie nie odzywan sie dibiego, bylo mu max glupio, atmosfera siadla. Wiecie co jest najgorsze? Bo nie chodzi o telefon, mozna kupic nowy mimo, ze iphon kosztuje ok 2 tys (pow,ze odkupi), chodzi najbardziej o caka zawartosc ;( mialam tam pierwsze zdjecie Antosi, pierwszy filmik, pierwszy usmiech.... Plakac mi sie chce nawet teraz jak to pisze. Modle sie, zeby udalo sie odzyskac to wszystko. Nie wazny telefon, ta kasa za niego......

Ehhhhhhhh,............ Smutno

---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ----------

A w ogole to moje dziecko zasnelo wczoraj dopiero jak wrocilismy - po 24 i spi do teraz!
I dzis dzieki Wam pozre milion babeczek bo robicie mi ochote od jakiegos czasu !
carolciuska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-12-07, 12:26   #106
Aneta???
Zakorzenienie

GG do Aneta??? Send a message via Skype™ to Aneta???

Cytat:
Napisane przez carolciuska Pokaż wiadomość
Bylismy wczoraj na wigilii ze znajomymi ze studiow(Antosia zostala z moja mama). No i wiadomo, alkohol lal sie strumieniami. Siedziala. Obok takiego kolegi i cos sobie z niego zartowalam, a on chcial mnie nastraszyc i wzial moj telefon i trzymal go nad dzbankiem z woda... I w pewnym momencie mu sie wyslizgnal z reki i tam wpadl;(
Od razu wylaczylam zeby sie nie spalil i nie bylo zwarcia... Oczywiscie nie odzywan sie dibiego, bylo mu max glupio, atmosfera siadla. Wiecie co jest najgorsze? Bo nie chodzi o telefon, mozna kupic nowy mimo, ze iphon kosztuje ok 2 tys (pow,ze odkupi), chodzi najbardziej o caka zawartosc ;( mialam tam pierwsze zdjecie Antosi, pierwszy filmik, pierwszy usmiech.... Plakac mi sie chce nawet teraz jak to pisze. Modle sie, zeby udalo sie odzyskac to wszystko. Nie wazny telefon, ta kasa za niego......

---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ----------

A w ogole to moje dziecko zasnelo wczoraj dopiero jak wrocilismy - po 24 i spi do teraz!
I dzis dzieki Wam pozre milion babeczek bo robicie mi ochote od jakiegos czasu !
Bardzo mi przykro .My my mamy tak, że wszelkie zdjęcia czy filmy automatycznie zapisują się na dropboxie, kiedy urządzenie jest w pobliżu.To jest jakieś rozwiązanie, bo nic nie utracisz 😕

---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ----------

A mi dziecko trzecią noc słabo śpi, co 2-3 godziny się budzi, wcześniej spał 5-6 a nawet 7 godzin.Chodzę niewyspana😑
Stary 2014-12-07, 12:35   #107
agnes 20
Zadomowienie

Cytat:

Właśnie mi uświadomiłaś, że też powinnam ściągnąć filmy ze swojego tel. bo mam kilka jak jeszcze Lenka była malusia i leżeliśmy w szpitalu. Nawet wczoraj je oglądałam i ryczałam jak głupia
agnes 20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-07, 12:38   #108
małaPaulina
Wtajemniczenie

Karola naprawde mi przykro,wcale ci sie nie dziwie no normalnie udusilabym gościa na miejscu!!

lece sprzatac dalej ech a Tz na basenie

http://www.hafija.pl/2014/12/spanie-...i-analizy.html do poczytania chociaz ja nie przeczytalam calego bo nie mam czasu

http://www.hafija.pl/2014/12/najbard...e-piersia.html

Edytowane przez małaPaulina
Czas edycji: 2014-12-07 o 13:34
Stary 2014-12-07, 14:06   #109
wpaula
Wtajemniczenie

witam sie na nowym wartku i pzreklejam post bo nie zauwayzlamz e juz tam koniec

ale dawno nie pisalam Kornelka jest bardzo zajmujaca , nie lubi sama zostawac budzi sie sporo w nocy
za 3 dni skonczy 3 miesiace taka mala madrala , od kilku dni chwyta zabawki a nawet maluszkami dotyka i ciagnie za wystajace metki z nich traca zabawke jak ma ponad glowa, glowke wysoko unosi i z brzuszka przekreca sie czasem na plecki , smieje sie na glos do lustra jak siebie widzi ;p i w ogole taka kontaktowa jest

Ile cm maja wasze dzieci i ile waza i ktory tydzien?

Moja 12 tydzien , wazy 5950 a wzrostu 65 cm , czy tylko ja mam takiego dlugaska;p?
http://www.suwaczki.com/tickers/relgh371ffv9k4cd.png
wpaula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-12-07, 14:56   #110
Latte88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wpaula Pokaż wiadomość
witam sie na nowym wartku i pzreklejam post bo nie zauwayzlamz e juz tam koniec

ale dawno nie pisalam Kornelka jest bardzo zajmujaca , nie lubi sama zostawac budzi sie sporo w nocy
za 3 dni skonczy 3 miesiace taka mala madrala , od kilku dni chwyta zabawki a nawet maluszkami dotyka i ciagnie za wystajace metki z nich traca zabawke jak ma ponad glowa, glowke wysoko unosi i z brzuszka przekreca sie czasem na plecki , smieje sie na glos do lustra jak siebie widzi ;p i w ogole taka kontaktowa jest

Ile cm maja wasze dzieci i ile waza i ktory tydzien?

Moja 12 tydzien , wazy 5950 a wzrostu 65 cm , czy tylko ja mam takiego dlugaska;p?
Moja 68 cm ;D

Paulinka dzięki za link.

Denaris Tobie również

Od kiedy jestem mamą stałam się bardziej świadoma, zwracam uwagę co jem, i co chce jeść. Jeszcze w ciąży wiedziałam, że słoiczkow podawać nie będę. Bardzo chciałam karmić piersią ale watpilam, że się uda. Bo ani mama ani siostra nie dały rady dłużej niż 2-3 tygodnie. Udało się choć lekko nie było. Wiele łez za mną i ryku wręcz, że jestem okropna matką bo nie potrafię wykarmic dziecka. Podobnie jak Paulinka chce uniknąć podawania w ogóle mm. I mam nadzieję, że to się uda. I coraz bardziej marzę o wsi i swoim jedzeniu

Carolciuska bardzo mi przykro. Ale jeśli miałas to na karcie pamięci to nie powinno być problemu z odzyskaniem. Dobrze, że mam wodoszczelny telefon. chociaż już kopię zdjęć mam na kompie zrobioną

---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ----------

A wiecie, że jak były wybory to przeforsowali ustawę w sejmie o GMO? Jestem w szoku.
Latte88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-07, 15:42   #111
carolciuska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aneta??? Pokaż wiadomość
Bardzo mi przykro .My my mamy tak, że wszelkie zdjęcia czy filmy automatycznie zapisują się na dropboxie, kiedy urządzenie jest w pobliżu.To jest jakieś rozwiązanie, bo nic nie utracisz 😕

---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ----------

A mi dziecko trzecią noc słabo śpi, co 2-3 godziny się budzi, wcześniej spał 5-6 a nawet 7 godzin.Chodzę niewyspana😑
Da sie tak z iphonem zrobic?

Cytat:
Napisane przez agnes 20 Pokaż wiadomość
Właśnie mi uświadomiłaś, że też powinnam ściągnąć filmy ze swojego tel. bo mam kilka jak jeszcze Lenka była malusia i leżeliśmy w szpitalu. Nawet wczoraj je oglądałam i ryczałam jak głupia
Zrob to koniecznie! Mnie sie chce ryczec na sama mysl....

Cytat:
Napisane przez Latte88 Pokaż wiadomość
Moja 68 cm ;D

Paulinka dzięki za link.

Denaris Tobie również

Od kiedy jestem mamą stałam się bardziej świadoma, zwracam uwagę co jem, i co chce jeść. Jeszcze w ciąży wiedziałam, że słoiczkow podawać nie będę. Bardzo chciałam karmić piersią ale watpilam, że się uda. Bo ani mama ani siostra nie dały rady dłużej niż 2-3 tygodnie. Udało się choć lekko nie było. Wiele łez za mną i ryku wręcz, że jestem okropna matką bo nie potrafię wykarmic dziecka. Podobnie jak Paulinka chce uniknąć podawania w ogóle mm. I mam nadzieję, że to się uda. I coraz bardziej marzę o wsi i swoim jedzeniu

Carolciuska bardzo mi przykro. Ale jeśli miałas to na karcie pamięci to nie powinno być problemu z odzyskaniem. Dobrze, że mam wodoszczelny telefon. chociaż już kopię zdjęć mam na kompie zrobioną

---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ----------

A wiecie, że jak były wybory to przeforsowali ustawę w sejmie o GMO? Jestem w szoku.
Latte, to ajfon... On sie rzadzi swoimi prawami, nawet sie nie da wyjac baterii.....

Smutku ciag dalszy...

No i dzis mam dwojke dzieci, bo moj chlop kaca ma i jest jak nieznosny chlopiec
Stary 2014-12-07, 15:44   #112
małaPaulina
Wtajemniczenie

wpaula ja nie mam pojecia ile moj mierzy bo nie byl mierzony od porodu a wazyl 5,5kg w 11 tygodniu
Latte88 co do ustawy o GMO,slyszalam... a kilka dni temu podpisywalam petycje ...
no wlasnie ja tez teraz sie bardzo interesuje żywieniem,wlasnie ze wzgledu na maluszka i chce świadomie mu wprowadzac pokarmy,jak najlepsze

http://www.petycje.pl/petycja/10964/...uralnego_.html a tu petycja KP

Stary 2014-12-07, 16:17   #113
201610121609
Konto usunięte

Już nie długo, już za chwilę. Sta☠ry roczek nam przeminie. Wrześniówki 2014 cz.2

Carola - chyba bym zabiła kolegę na Twoim miejscu współczuje ja ostatnio wlasnie zrzucilam zdjecia i filmiki a zapobiegawczo wrzuciłam to wszystko jeszcze na przenośny dysk... musze nauczyć sie korzystać z tej "chmury" chociaz pewnie nic tam nie ma do nauki tylko trzeba to uaktywnić
A w ogole iphone juz mnie wkurza i chce kupić którąś xperie z

Nie wiem ile wazy i mierzy mała...dowiem sie na bilansie tylko musze zrobic termin

Teściowa Mikołaj dała Viki 100euro planuje dołożyć i kupić jakas lustrzankę zeby robić fajne zdjecia malutkiej ale kompletnie nie wiem jaka... Nie jakis wypas za tysiące ale cos z fajna jakością zdjec Musze popytać ludzi z pracy z działu multimedia bo mój fach to drobne Agd :p
A moze któraś z Was cos poleca?
201610121609 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-12-07, 16:26   #114
ircha06
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Joasiakr Pokaż wiadomość
W nowym wątku-Witamy sie czytamy w trakcie karmien na bierzaco ale czasu brak na odpisywanie Miłego Weekendu my jutro na lodowisko i jarmark świąteczny a dziś sprzątanie i sprzątanie na dobry dzien wklejam--- I PO CO NAM PRZYSIADY I CWICZENIA?))
PS. Niestabilna brawo za nowy wątek

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Cytat:

A my byliśmy na jarmarku świątecznym i ogólnym spacerku i spotkaliśmy Mikołaja z konikami zamiast reniferów rozdawał dzieciom na ulicy słodycze
Załącznik 5856022
Pięknie wyglądacie

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
bryyyy
mikołajki i po mikołajkach

my cały dzień poza domem, oczywisci eporanek rozpoczołs ie od tego ze przyszedł do mnie Melek i chyba zapomniał ze to ten dzien i nawet nie sprawdził czy ciastka z okna zjedzone i mleko wypite, powiem wiecej on nie zauwazył bidulek prezentu a był spory, przyszedł i wpakował mi sie do łózka , a ja pytam o ciastka, prezent i dopiero błysk w oku i fruuu do pokoju i tylko słysze : o zjadł ciastka i do taty: tata pomożesz mi bo to cięzkie?
chyba przytargac prezent do mnie

aaaaa jak bylismy na spacerku to spotkałam nasza Mandi i nawet zaczepiłam jej męża , chyba si ebiedak zdziwił co za czarownica do niego przemawia i nazywa jego syna zamiast Bruno to Brunon moj maz lał ze mnei godzine

co do spania to Melek od poczatku spał na plecach sam sobie operował głową gdzie chciałi Niki teraz to samo
oboje mają śliczne główki

---------- Dopisano o 23:48 ---------- Poprzedni post napisano o 23:42 ----------

aaa dziewczyny w sumei nie wiem czy moge to tu napisac, ale mam nadzijeje ze tak bo w zasadzie to nie moja platforma nie zarabiam na tym i nic z tego nie mam, a jedynie cos co mi sie spodobało
a mianowicie
mam okazję testować fajna rzecz a mianowicie wysłanie ekartki , fajna opcja do kogos kto nie ma czasu na wyjście z domu , albo nei chce mu si eganiać szukać kartek a potem stać na poczcie żeby zakupić znaczki.
Na tej platformie można skorzystać z gotowych kartek, albo stworzyć swoją własną-twórczość dowolna, potem wrzuca sie zyczenia jakie sie chce m wpisuje adresata i fruuu potem oni to drukują i wysyłają.
Nie powiem z początku pomyślałam ze beznadzieja, ale jak wysłałam swoja kartkę to w sumie niezła rzecz, zwłaszcza teraz przed świętami , można na spokojnie w dowolnym momencie stworzyć kartki i sobie wysłać
mi sie spodobało
jak byście chciały to sobie zerknijcie na strone Envelo
Hihi, nasz Melusio
Super że się z Madni spotkałyście, zazdraszczam

Cytat:
Napisane przez etusiaaa Pokaż wiadomość
witamy sie i my na nowym watku.
A tutaj prezencik dla cioc wizazowych...
Witaj prześliczna Mikołajeczko

Cytat:
Napisane przez Joasiakr Pokaż wiadomość
U nas jak co roku Mikołaj ominął mamę choc nie tak do końca tz dostał odemnie kapcie na których jest renifer i jak wciśnie mu sie nos to sid na czerwono swieci -a ze w jego kapciach w większości chodzę ja to....)))
Ale córka to mnie rozłożyła dziś mówi do mnie " mamo musisz mnie przeprosić" a ja pytam " za co?"- a ona " bo czasami mówisz ze jestem niegrzeczna ..a popatrz! Mikołaj widzę ze jest inaczej ")))

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Nooo, maaammaaa, no Cię córcia uświadomiła Szczere dzieciaczki aż do bólu

Witajcie
U nas były małe podarki wczoraj, oczywiście Alicja dostała najwięcej, ale z umiarem Obecnie śpi, wcześniej strzelała krótkie drzemki, i coś mi sporo dziś ulewała , ( raz nawet na żółto...ale może po kropelkach czy witaminach)i kupki dziś jeszcze nie było. Fakt zjadłam wczoraj trochę czekolady i oczywiście się już winię.

Kobietki, mam pytanie: co mogę kupić 16 latkowi na święta. ?Zaznaczę, że mam do obdarowania 8 chłopców ( 5 ze strony męża i 3 moich bratanków), także to będą niewielkie podarki, ale chcę choć coś kupić. Pozostali mali, to będą jakieś ubranka lub zabawki, ale tu mam już faceta. No i w zasadzie jeszcze 10 latka muszę czyś zaskoczyć, bo on też lubi zawsze moje niespodzianki.
Za wszelkie podpowiedzi będę wdzięczna
ircha06 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-07, 16:28   #115
kasienka2723
Raczkowanie

A ja jestem zwolenniczka NIEKTORYCH roslin jako gmo.
Nie widze w tym nic zlego bo ludzie robia to od lat tylko ze wspolczesna biotechnologia opracowala duzo szybsze osiagniecie celow. Zmienia sie tylko droga osiagniecia celu a i tak jemy gmo opracowane przez pokolenia
Stary 2014-12-07, 16:29   #116
carolciuska
Zadomowienie

Cytat:
Carola - chyba bym zabiła kolegę na Twoim miejscu współczuje ja ostatnio wlasnie zrzucilam zdjecia i filmiki a zapobiegawczo wrzuciłam to wszystko jeszcze na przenośny dysk... musze nauczyć sie korzystać z tej "chmury" chociaz pewnie nic tam nie ma do nauki tylko trzeba to uaktywnić
A w ogole iphone juz mnie wkurza i chce kupić którąś xperie z

Nie wiem ile wazy i mierzy mała...dowiem sie na bilansie tylko musze zrobic termin

Teściowa Mikołaj dała Viki 100euro planuje dołożyć i kupić jakas lustrzankę zeby robić fajne zdjecia malutkiej ale kompletnie nie wiem jaka... Nie jakis wypas za tysiące ale cos z fajna jakością zdjec Musze popytać ludzi z pracy z działu multimedia bo mój fach to drobne Agd :p
A moze któraś z Was cos poleca?
Ja siedzialam i czulam jak krew naplywa mi do glowy, zrobilo mi sie goraco...

Asia, w chmurze wiem ze jest maqla pamiec , kilka giga 2? 5? Jakos tak.....
A co do lustrzanki to mamy Nikona D3100, ale lezy w szafie, musze chyba odkurzyc sprzecior

Dziewczyny,dajcie jakis dobry przepis na babeczki, chociaz tak sie pociesze, to nic ze opona wisi
Stary 2014-12-07, 16:37   #117
201610121609
Konto usunięte

Cytat:
Ja siedzialam i czulam jak krew naplywa mi do glowy, zrobilo mi sie goraco...

Asia, w chmurze wiem ze jest maqla pamiec , kilka giga 2? 5? Jakos tak.....
A co do lustrzanki to mamy Nikona D3100, ale lezy w szafie, musze chyba odkurzyc sprzecior

Dziewczyny,dajcie jakis dobry przepis na babeczki, chociaz tak sie pociesze, to nic ze opona wisi

Moja siostra ma wlasnie Nikona D5000 ale chyba potrzebuje cos tańszego
Chmura to chyba 5...wkurza mnie ten iphon, ze karty nie mozna wsadzić i w ogole wszystko po swojemu
Moje babeczki to zawsze dr. Oetker czy jak on tam
201610121609 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-07, 17:00   #118
kasienka2723
Raczkowanie

Ja przetrzymuje zdjecia w chmurze
Wlaczylam to przypadkowo ale niestety wczesniej stracilam wszystkie zdjecia ciazowe
Stary 2014-12-07, 17:04   #119
carolciuska
Zadomowienie

Cytat:
Moja siostra ma wlasnie Nikona D5000 ale chyba potrzebuje cos tańszego
Chmura to chyba 5...wkurza mnie ten iphon, ze karty nie mozna wsadzić i w ogole wszystko po swojemu
Moje babeczki to zawsze dr. Oetker czy jak on tam
u mnie to ten sam doktor robi babeczki ale chcialabyn cos lepszego hehehe i domowego

Cytat:
Napisane przez kasienka2723 Pokaż wiadomość
Ja przetrzymuje zdjecia w chmurze
Wlaczylam to przypadkowo ale niestety wczesniej stracilam wszystkie zdjecia ciazowe
tez kiepsko...
w moim tel tez byly zdjecia ciazowe
Stary 2014-12-07, 17:19   #120
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:
Dziekuje
Ojjjj przeprosiny słusznie wymagane :p w końcu Mikołaj sie nie myli

Na szczescie ja ostatnio zdjelam Viki pampersa myśląc, ze skończyła a ona dawała dalej na podkład to jej tylko tyłek wyżej trzymałam zeby w tym nie brodziła inaczej by sie skończyło jak u Was

Mamy żyrafkę malutka jeszcze jej nie łapie za bardzo ale wgapia sie w nia ostro bo stawiam ja w zasięgu rączek gdyby nagle załapała, ze rączki przydają sie nie tylko w buzi

Uuu łaskawa

A my byliśmy na jarmarku świątecznym i ogólnym spacerku i spotkaliśmy Mikołaja z konikami zamiast reniferów rozdawał dzieciom na ulicy słodycze

Załącznik 5856022
Śliczne dziewczynki ! Też miałam jechać na jarmark Bożonarodzeniowy ale szwagier akurat ma urodziny i nie mam jak
Cytat:
Napisane przez Latte88 Pokaż wiadomość
Dziewczynki, czy może któraś z was ma takie coś jak ja? Gdy źle się poruszę, krzywo wstanę z Łóżka, podniose nogę, nagle przeszywa mnie straszny ból, taki, że aż mam gwiazdy przed oczami. Dosłownie. Ból w samym dole kręgosłupa promieniuje do nóg.
Nie wiem co to jest, nie miałam tego nigdy przed Ciążą.
Ja czasem czuję taki ból i bardzo pomaga mi na to gorąca kąpiel. Nie wiem od czego to ale w ciaży już tak miałam. Czasem tak boli,że nie moge dziecka przebrać jak siedzę,bo czuję normalnie taki straszny ból,że masakra.. Z początku myślałam,że od znieczulenia ale przypomniałam sobie,że w ciąży tak miałam tylko nieco lżej..

Cytat:
Cześć dziewczyny
Aa2 Melus udany
Latte bidulko zdrówka duzo mnie tylko mięśnie na plecach napierdzielają i prawy nadgarstek mi wysiada od noszenia mojego Klocuszka

Tz właśnie pojechał na służbę i wróci jutro , wczoraj w lozku pogadalismy i tylko jeszcze bardziej poklocilismy się ma cała niedziele na przemyślenia.

Jak wy to robicie ze Wasze Maluchy spia w nocy tak długo ? Moja nieważne o której zaśnie budzi się ok 2 później po 2,5 h znów... coś się przestawialo jej bo już budziła się tylko raz ok 3-4...

Nad zyrafka Sophie tez myślałam i chyba pod choinkę jej kupie.

Czy jak dajecie swoim dzieciaczkom ręce jak leżą to tez do siadu się podnoszą? Lena jak leży i jej się coś nie podoba to głowa i nogi w górę i próbuje siadać jak tylko poczuje ze ktoś ją trzyma za ręce to od razu dźwiga się do siadu a jak uda jej się podnieść to radość wielka (czasami jej pozwalam usiąść ale tylko na chwilę bo chyba troszkę za mała jest na takie siadanie)
Mój się podnosi 3 dni temu zauważyłam,że jak dam mu ręce to on tak głowę do góry daje jakby chciał usiąść Ogółem jak lekarz sprawdza mu odruchy i "ciągnie" go za dłonie to on chwila moment i siada i mówią nam,że to bardzo dobrze,że z dzieckiem wszystko ok skoro tak reaguje ale nie nadużywam tego,bo dziecko siada kiedy jest gotowe myślę,że to może dlatego,że często jest w pozycji półsiedzącej,np. na takiej dużej poduszce jak klin albo kilkanaście poduch mu dam pod dupkę,plecki,na boczki "siedzi" tak sobie

Cytat:

O kurcze też by mi było przykro może udaj się do jakiegoś speca od telefonów czy by nie udało się jakoś odzyskać tych fot?

Wiecie mi się wydaje,że mały chyba będzie miał ząbki za jakieś parę tygodni... Od paru dni się ślini,płacze często,jest bardzo zły i dzisiaj zaglądam na dziąsełka a one napuchnięte i czerwone całe,aż kaszle on od tej śliny i do buzi pcha wszystko kocyk,rączki,co chwilę smoczek i grzechotki i to tak jakby miał to zjeść... Może sobie wkręcam ale wczoraj miał biegunkę no i bardzo rzadko je,dzisiaj wytrzymał 6 godzin,gdzie dla niego 3,5 godziny to sukces i gorzej śpi za dnia,prawie wcale i budzi się z płaczem.. I aż dzisiaj pokazałam mojego Tż matce a chyba wie jak to wygląda,bo 5 dzieci miała i mówi,że serio ma opuchnięte i czerwone strasznie... Jak wkładałam mu palce żeby zobaczyć to on mało palca mi nie zjadł i płacz jak wyciągnęłam... Oby to jeszcze nie to i żeby to były moje wkręty :P chociaż u nas w rodzinie bardzo dużo dzieci miało ząbkowanie już 3/4 miesiąc i ja sama miałam bardzo wcześnie ząbki...

a mamy 8 tys. za ogrzewanie od października a prawie wcale nie grzejemy,bo tu ciepło i grzejniki mamy na 1! Wypowiadamy umowę... :/ Boże. Zmiotło mnie z nóg chwilę temu...Coś tu nie tak z tymi pomiernikami ciepła

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...

Edytowane przez Metamfetaminax
Czas edycji: 2014-12-07 o 17:23
Metamfetaminax jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości