|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#91 |
Rozeznanie
|
Dot.: Już nie długo, już za chwilę. Stary roczek nam przeminie. Wrześniówki 2014 cz.2
http://zielonyzagonek.pl/sloczek-fas...iony-rodzicow/
Ciekawy artykul o sloiczkach. Likn od sierpniowek ![]()
![]() |
#92 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Już nie długo, już za chwilę. Stary roczek nam przeminie. Wrześniówki 2014 cz.2
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny ja zawsze gdy mialam full mleka po kilku dniach takich nastepowal kryzys laktacyjny. Odciagajcie i trzymajcie w lodowce
![]()
![]() |
#94 | ||
Wtajemniczenie
|
Hehe zadzieram
kiece i lecę :p Cytat:
---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Rozeznanie
|
Dot.: Już nie długo, już za chwilę. Sta☠ry roczek nam przeminie. Wrześniówki 2014 cz.
Hej Mamusie...
Niestabilna nie muszę Ci słodzić bo i tak wiesz, ze super robota... Ja też dzisiaj przeciekłam i to dwa razy... Ale mi się wydaje, że przeciekam wtedy, gdy dużo wypiję wody na wieczór a wczoraj wypiłam koło litra herbaty i napoju u teściów... Konradka odwiedził wczoraj Mikołaj... Znajomi przynieśli mu pluszowy strój żabki... Na spacerki będzie jak znalazł... A od kuzynki mojej dostał dwie bluzeczki z h&m... Niestety Tatuś Nam nic nie kupił... I sobie żartował jeszcze, że co ja chcę dostać, przecież On mnie nie będzie bił... Hehe... Poza tym u teściów jest losowanie co roku, kto komu robi prezenty i wylosowałam... mojego Małża... I kompletnie nie wiem co mam Mu kupić... Jak zwykle zresztą mam problem... Już bym wolała teściową lub teścia bo miałam kilka pomysłow dla nich...
![]() |
#96 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Już nie długo, już za chwilę. Sta☠ry roczek nam przeminie. Wrześniówki 2014 cz.
Cytat:
![]() ![]() ![]() A na MIkołaja się nie doczekaliśmy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Wtajemniczenie
|
Joasiakr ja zazwsze karmie małego po bieganiu i nie narzeka
![]() Mandra aa2 fajnie ze sie spotkalyscie hehe ![]() Denaris fajny artykul ![]() ![]()
13.09.2014 Szymonek ![]() jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm) ![]() Edytowane przez małaPaulina Czas edycji: 2014-12-07 o 09:24 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#100 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Kurcze zazdroszcze ze mozecie kogos spotkac na zywo z forum. Tez tak chce ![]()
![]() |
![]() |
#101 |
Rozeznanie
|
:d
![]() |
#102 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#103 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Wtajemniczenie
|
![]() |
![]() |
#105 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, jestem zalamanaaaa
![]() Bylismy wczoraj na wigilii ze znajomymi ze studiow(Antosia zostala z moja mama). No i wiadomo, alkohol lal sie strumieniami. Siedziala. Obok takiego kolegi i cos sobie z niego zartowalam, a on chcial mnie nastraszyc i wzial moj telefon i trzymal go nad dzbankiem z woda... I w pewnym momencie mu sie wyslizgnal z reki i tam wpadl;( Od razu wylaczylam zeby sie nie spalil i nie bylo zwarcia... Oczywiscie nie odzywan sie dibiego, bylo mu max glupio, atmosfera siadla. Wiecie co jest najgorsze? Bo nie chodzi o telefon, mozna kupic nowy mimo, ze iphon kosztuje ok 2 tys (pow,ze odkupi), chodzi najbardziej o caka zawartosc ;( mialam tam pierwsze zdjecie Antosi, pierwszy filmik, pierwszy usmiech.... Plakac mi sie chce nawet teraz jak to pisze. Modle sie, zeby udalo sie odzyskac to wszystko. Nie wazny telefon, ta kasa za niego...... Ehhhhhhhh,............ Smutno ---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ---------- A w ogole to moje dziecko zasnelo wczoraj dopiero jak wrocilismy - po 24 i spi do teraz! I dzis dzieki Wam pozre milion babeczek bo robicie mi ochote od jakiegos czasu ! |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#106 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ---------- A mi dziecko trzecią noc słabo śpi, co 2-3 godziny się budzi, wcześniej spał 5-6 a nawet 7 godzin.Chodzę niewyspana😑
![]() |
![]() |
#107 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Wtajemniczenie
|
Karola naprawde mi przykro,wcale ci sie nie dziwie
![]() lece sprzatac dalej ech a Tz na basenie ![]() http://www.hafija.pl/2014/12/spanie-...i-analizy.html do poczytania ![]() ![]() http://www.hafija.pl/2014/12/najbard...e-piersia.html
13.09.2014 Szymonek ![]() jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm) ![]() Edytowane przez małaPaulina Czas edycji: 2014-12-07 o 13:34 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Wtajemniczenie
|
witam sie na nowym wartku i pzreklejam post bo nie zauwayzlamz e juz tam koniec
![]() ale dawno nie pisalam Kornelka jest bardzo zajmujaca , nie lubi sama zostawac budzi sie sporo w nocy za 3 dni skonczy 3 miesiace taka mala madrala , od kilku dni chwyta zabawki a nawet maluszkami dotyka i ciagnie za wystajace metki z nich traca zabawke jak ma ponad glowa, glowke wysoko unosi i z brzuszka przekreca sie czasem na plecki , smieje sie na glos do lustra jak siebie widzi ;p i w ogole taka kontaktowa jest ![]() Ile cm maja wasze dzieci i ile waza i ktory tydzien ![]() Moja 12 tydzien , wazy 5950 a wzrostu 65 cm , czy tylko ja mam takiego dlugaska;p?
![]() |
#110 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Paulinka dzięki za link. ![]() Denaris Tobie również ![]() Od kiedy jestem mamą stałam się bardziej świadoma, zwracam uwagę co jem, i co chce jeść. Jeszcze w ciąży wiedziałam, że słoiczkow podawać nie będę. Bardzo chciałam karmić piersią ale watpilam, że się uda. Bo ani mama ani siostra nie dały rady dłużej niż 2-3 tygodnie. Udało się choć lekko nie było. Wiele łez za mną i ryku wręcz, że jestem okropna matką bo nie potrafię wykarmic dziecka. Podobnie jak Paulinka chce uniknąć podawania w ogóle mm. I mam nadzieję, że to się uda. I coraz bardziej marzę o wsi i swoim jedzeniu Carolciuska bardzo mi przykro. Ale jeśli miałas to na karcie pamięci to nie powinno być problemu z odzyskaniem. Dobrze, że mam wodoszczelny telefon. ![]() ---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ---------- A wiecie, że jak były wybory to przeforsowali ustawę w sejmie o GMO? Jestem w szoku. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Smutku ciag dalszy... No i dzis mam dwojke dzieci, bo moj chlop kaca ma i jest jak nieznosny chlopiec |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Wtajemniczenie
|
wpaula ja nie mam pojecia ile moj mierzy bo nie byl mierzony od porodu a wazyl 5,5kg w 11 tygodniu
Latte88 co do ustawy o GMO,slyszalam... ![]() no wlasnie ja tez teraz sie bardzo interesuje żywieniem,wlasnie ze wzgledu na maluszka i chce świadomie mu wprowadzac pokarmy,jak najlepsze http://www.petycje.pl/petycja/10964/...uralnego_.html a tu petycja KP ![]()
![]() |
#113 |
Konto usunięte
|
Już nie długo, już za chwilę. Sta☠ry roczek nam przeminie. Wrześniówki 2014 cz.2
Carola - chyba bym zabiła kolegę na Twoim miejscu
![]() ![]() ![]() A w ogole iphone juz mnie wkurza i chce kupić którąś xperie z ![]() Nie wiem ile wazy i mierzy mała...dowiem sie na bilansie tylko musze zrobic termin ![]() Teściowa Mikołaj dała Viki 100euro ![]() ![]() A moze któraś z Was cos poleca? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#114 | |||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Super że się z Madni spotkałyście, zazdraszczam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Witajcie ![]() U nas były małe podarki wczoraj, oczywiście Alicja dostała najwięcej, ale z umiarem ![]() ![]() Kobietki, mam pytanie: co mogę kupić 16 latkowi na święta. ?Zaznaczę, że mam do obdarowania 8 chłopców ( 5 ze strony męża i 3 moich bratanków), także to będą niewielkie podarki, ale chcę choć coś kupić. Pozostali mali, to będą jakieś ubranka lub zabawki, ale tu mam już faceta. No i w zasadzie jeszcze 10 latka muszę czyś zaskoczyć, bo on też lubi zawsze moje niespodzianki. Za wszelkie podpowiedzi będę wdzięczna ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Raczkowanie
|
A ja jestem zwolenniczka NIEKTORYCH roslin jako gmo.
Nie widze w tym nic zlego bo ludzie robia to od lat tylko ze wspolczesna biotechnologia opracowala duzo szybsze osiagniecie celow. Zmienia sie tylko droga osiagniecia celu a i tak jemy gmo opracowane przez pokolenia |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Asia, w chmurze wiem ze jest maqla pamiec , kilka giga 2? 5? Jakos tak..... A co do lustrzanki to mamy Nikona D3100, ale lezy w szafie, musze chyba odkurzyc sprzecior ![]() Dziewczyny,dajcie jakis dobry przepis na babeczki, chociaz tak sie pociesze, to nic ze opona wisi |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Moja siostra ma wlasnie Nikona D5000 ale chyba potrzebuje cos tańszego ![]() Chmura to chyba 5...wkurza mnie ten iphon, ze karty nie mozna wsadzić i w ogole wszystko po swojemu ![]() Moje babeczki to zawsze dr. Oetker czy jak on tam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 |
Raczkowanie
|
Ja przetrzymuje zdjecia w chmurze
![]() Wlaczylam to przypadkowo ale niestety wczesniej stracilam wszystkie zdjecia ciazowe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() w moim tel tez byly zdjecia ciazowe ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Wiecie mi się wydaje,że mały chyba będzie miał ząbki za jakieś parę tygodni... Od paru dni się ślini,płacze często,jest bardzo zły i dzisiaj zaglądam na dziąsełka a one napuchnięte i czerwone całe,aż kaszle on od tej śliny i do buzi pcha wszystko kocyk,rączki,co chwilę smoczek i grzechotki i to tak jakby miał to zjeść... Może sobie wkręcam ale wczoraj miał biegunkę no i bardzo rzadko je,dzisiaj wytrzymał 6 godzin,gdzie dla niego 3,5 godziny to sukces i gorzej śpi za dnia,prawie wcale i budzi się z płaczem.. I aż dzisiaj pokazałam mojego Tż matce a chyba wie jak to wygląda,bo 5 dzieci miała i mówi,że serio ma opuchnięte i czerwone strasznie... Jak wkładałam mu palce żeby zobaczyć to on mało palca mi nie zjadł i płacz jak wyciągnęłam... Oby to jeszcze nie to i żeby to były moje wkręty :P chociaż u nas w rodzinie bardzo dużo dzieci miało ząbkowanie już 3/4 miesiąc i ja sama miałam bardzo wcześnie ząbki... ![]() a mamy 8 tys. za ogrzewanie od października ![]()
Synuś ![]() Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... ![]() Edytowane przez Metamfetaminax Czas edycji: 2014-12-07 o 17:23 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:00.