|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#91 |
Konto usunięte
|
Dot.: Cz.II Juz sie teraz nie staramy, bo malenstwo w brzuchu mamy- mamusie po staran
nowa, gratulacje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#92 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Cz.II Juz sie teraz nie staramy, bo malenstwo w brzuchu mamy- mamusie po staran
Dzięki dziewczynki. Takie niby nic a cieszt. Moglam sobiena spokojnie zrobic i zjesc obiad
![]() Mleb no nawet to nam idzie. Wiadome sa ustepstwa. Ale nic smazonego. Cukru zero, chyba ze podje mi biszkopty ![]() Jemy tak razem. Jestem na fajnej grupie na fb. To kazdy mowi, ze trzeba poprostu z glowa jesc. No i ograniczenie tkuszczy, cukru i maki przennej. Cukry ma bardzo ladne narazie,
#93 |
Konto usunięte
|
To dobrze. Cieszę się
![]() Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#94 |
Zakorzenienie
|
![]()
#95 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#96 |
Konto usunięte
|
jutro mam wizytę u gin, ale to tylko kontrolna z wynikami badań. a w środę endokrynologa mam w szpitalu. ciekawe co to z tego wyjdzie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#97 |
Zakorzenienie
|
A ja w srode mam polowkowe
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#98 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#99 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#100 |
Zakorzenienie
|
No wiemy wiemy, trzymamy kciuki i jestesmy ciekawe plci ;p hihi
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#101 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#102 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ---------- Cytat:
![]() a jak rzuciłam jakiś czas temu taki pomysł to TZ powiedział, ze chyba oszalałam i ze on musi wiedziec, ,ze spłodził sliczną córkę ![]() hahhahaha, tylko synek wyszedł ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#103 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Hehe ja sie troche na corke nastawilam i jak bedzie syn bedzie mi dziwnie pewnie przez chwile 😱 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#104 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() dziś trochę mi żal się zrobiło jak pooglądałam te ciuszki na dziewczynkę ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#105 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() 😁 najlepiej jakby mij M tez chcial znac😁 a powiedzial ze dla niego ta niespodzianka jest bardzo wazna |
|
![]() ![]() |
![]() |
#106 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() takze trzymam kciuki, zebyś dotrzymała "tajemnicy" ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#107 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale chyba wytrwam z nim ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#108 |
Zakorzenienie
|
hej
nie wiem czemu mi nic nie pocytowalo jak zaznaczylam sobie ![]() nie pamietam tak co mialam pisac nowa ale fajnie ze Majeczka sama zasnela ![]() pewnie slodki widok sonia no to jeszcze masz chwile zeby sie zastanowic czy chcesz znac plec czy nie,albo popros wlasnie gina niech Ci na kartce napisze,i jak bedziesz chciala to zerkniesz ![]() magi ojj ![]() tak u mnie kamien z serca,ale widze ze u was znow cos,kochana duzo sily Ci przesylam ja wlasnie mowie do meza ze mam nadzieje ze ten nastepny rok bedzie lepszy,ze dokladnie rok temu mala zaczela chorowac i sie zaczal armagedon,najpierw bylo ok,potem sie pogorszylo jak mialam tego chlopca tez jesli faktycznie zlobek podrozeje,to rozwaz opiekunke,to nie jest glupi pomysl cos za wizyte,tylko wybacz nie pamietam kiedy ja masz miec,czy juz dzis czy w najblizszym czasie ![]() fajnie by bylo jak by u Ciebie w brzuszku mieszkala parka,ale dwoch chlopcow albo dwie dziewczynki tez fajna opcja ![]() ja dzis z corka caly dzien spedzilam,nic mi sie nie chcialo rzecz jasna bo mnie mulilo okropnie,ona rano tylko lezala ale potem odzyla wiec produkowalysmy aniolki z masy solnej i inne ozdoby ona robila ciasteczka ![]() jutro bedzie malowanie ---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ---------- ola wlasnie,Ty pisalas ze u was juz umeblowane? fajnie,sama juz mam meble poskladane,tylko musze je umyc,i porzadki mozna robic ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#109 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
przez chwile pewnie tak ale gwarantuje ci ze przez chwilke. Ja na poczatku z Darkiem mialam przsczjcie na chlopca alw jedna z ginekologow rzucila ze chyba dziewczynka. Chwile sie czulam rozczarowana ale pozniej sie nawet cieszylam. Wiec jak sie pozniej okazalo ze znow chlopak to znow sie musialam przestawiac. Haha... A tak sobie teraz pomyslalam ze w sumie lepiej teraz przezyc ta chwile niz po porodzie... Cytat:
Ze zlobkiem i z niania mam niezla rozkmine bo kazda z opcji ma pewne zalety i wady: 1. Niania - raczej mniej chorob bo w sumie jak do zlobka nie chodzil to nic nie lapal - jak trafi si fajna to moze duzo sie nauczyc bo bedzie z nim fajne rzeczy robila - bede miala go na oku. Jak sie zachowuje, jak je etc - bede mogla tez sie troche uczyc od niani i np.czerpac pomysly Zlobek: - mam wrazenie ze tam jednak bardziej sie uspoleczni j nauczy wspolpracowac z innymi - obiady mam w duzej mierze z glowy dla Darka bo tam bedzie jadl wiec jak nie bedzie mi sie chcialo gotowac to moge ospusxic dzien czy dwa - okres pojawienia sie dzidcka nr.2 moze byc lagodniejszy. Bo jednak w zlobku bylby pewnie od rana do powrotu taty a nianie myslalam na pol etatu i nie wiem jak on zniesie np.to ze bede musiala poswiecic czas na karmienie.... No mam dylemat. Szczegolnie mysle po porodzie bo od stycznia do porodu to nie problem. Poki co jutro a wlasciwie juz dzis idziemy do pediatry na kontrole bo mam wrazenie ze stoimy w miejscu i chce by zerknela...wiec moge was tylko prosic o kciuki i dobre fluidy by jednak bylo nie najgorzej. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() & ![]() ![]() Edytowane przez Magiusa Czas edycji: 2014-12-09 o 00:31 |
|||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#110 |
Zakorzenienie
|
Nie mam siły nadrabiać wybaczcie :-( coś mnie glowa mega boli dzisiaj
![]() Wiem tyle Sonia ja bym wolała wiedzieć mówisz wtedy po imieniu oswajasz się z Maluszkiem i przygotowujesz psychicznie bardziej ale to moje zdanie q dla każdego co innego ;-) Magi ja zdecydowanie żłobek. Ponieważ dla mnie: Dziecko lepiej funkcjonuje i rozwija się z innymi dziećmi poza tym nie przejdzie chorób teraz to przejdzie jak pójdzie do szkoły. Córka mojej siostry poszła dopiero do zerówki i dwa czy trzy lata z głowy.bo choroby non stop a to już dużą strata. Każde musi przez to przejść. Hmm ja niani mówie stanowcze nie i nawet tej opcji nie.biorę pod uwagę u siebie. Jest tyle klubów maluszka gdzie fajnie się rozwijaja, zajęcia itp i nie są odizolowane w domu. Dla mnie przedszkole i takie kluby to najlepsze co może być dla dziecka. Moja chrzesnica chodziła jak skończyla 2 latka i na prawdę to widać no i chorowała pierwszy rok teraz czasem się coś trafi raz na rok jakiś katar a chodzi do zerówki. No i to tylko moja opinia i moje zdanie, a Wy podejmiecie własna decyzję i będzie najlepsza z możliwych ![]() Aa i mam pytanie dlaczego chcesz kontrolować ja Darek je ? On ma jakąś diete specjalną? ---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ---------- Buu dobrze ze nie skończylo się szpitalem! ![]() ---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ---------- Magi kciuki ![]()
#111 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie Darek nie ma zadnej diety...haha...to bardziej chodzi peqnie o taka troche moja schize...ze wiadomo ze w zlobku jak nie chce to nie je a w domku go przekonam a nie wiem dlaczego jakos od poczatku o jedzenie sie boje choc w sumie Daro duzy i przybiera zawsze w normie....tzn.teraz juz mocno odpuscilam ale tak mi troche to w glowie jeszcze siedzi. Ja Cie...ale mi ta ciaza mija...w sumie to zaleta ze mam inny punkt skupoenia niz ciaza tylko szkoda ze troche z tym stresu...;p A nie pisalam wam jeszcze ze procz pewnego przeziebienia przechodzimy bunt. O wszystko jest wrzask. Wczoraj po calym dniu myslalam ze oszaleje i z ulga przyjelam ze idzie juz spac. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#112 |
Zakorzenienie
|
Buu ja po prostu chyba bede na ekran patrzec ciagle-moze sie plci domysle ale ze nie bede na 100& wiedziec to nie bede gadac do brzuszka i sie nie wygadam hehe
Ale kochana zaszalas z mala;* Czekamy naefekty Magiusa hehe ![]() Nie da sie nie nastawic ![]() Trusiu no tak ale jak sie wygadam to on mi nie wybaczy ![]() I nie dziwie sie ;* Obys sie lepiej sie poczula;* |
![]() ![]() |
![]() |
#113 |
Zakorzenienie
|
Sonia nawet teraz mi przeszło
![]() ![]() ![]()
![]() |
#114 |
Zakorzenienie
|
Kochana chyba sie cos zaczyna!
|
![]() ![]() |
![]() |
#115 |
Zakorzenienie
|
Heh no nie wiem
![]() ![]()
#116 |
Zakorzenienie
|
U mnie ani seks, ani schody nic nie pomoglo.
![]() Trusia, ale samo moze ruszy, trzymam kciuki. Kurcze a u mnie maja " harkoli" przez nosek. Psikam woda morska, odciagam gilki i dalej. Na noc najbardziej, ze az sprawdzam czy oddycha i nie moge spac. Przytyka jej sie ten nosek i az zakasluje przez to. :-(
#117 |
Zakorzenienie
|
Nowa a masz nawilzacz?
Ja mieszkam na 3 piętrze bez windy więc schody mi nic nie robiły i nie robią :-D a po seksie miałam skurcze do rana ale raczej słabe jak samo nie ruszy to niczym nie da się przyspieszyć Julek musi chcec :-D chociaż piłka czuję ze na szyjke działa bo brzuch twardnieje na niej i szyjka kluje ale zobaczymy w czwartek co z tego wyniklo ---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ---------- Ja już czuję ze będę tęsknić za Julinkiem w brzuchu <3
#118 |
Zadomowienie
|
Witajcie
Trusiu, to już lada moment, aż zazdroszczę Ci troszkę, że jeszcze przed tobą ten moment jak zobaczysz maluszka po raz pierwszy i połoza ci go na brzuchu ![]() ![]() Co do żłobka, to mam podobne zdanie jak Trusia. Na nianie bym się nie zdecydowała, bo to jednak obca osoba w domu i tak na prawdę nie ma się kontroli nad tym co ona robi z moim dzieckiem, a żłobek jednak jakieś wymogi musi spełniać. ---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ---------- Sonia podziwiam, ja bym nie wytrzymała w niewiedzy do końca ciazy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#119 |
Zakorzenienie
|
Kasik co u Ciebie Kochana?? ;-)
Właśnie czekam na ten moment ![]()
#120 |
Zadomowienie
|
Jakoś leci powolutku
![]() Hania w zlobku, młody śpi, a ja korzystam z chwili spokoju ![]() Mąż ma dziś urodziny, wiec musze mu jakieś ciacho zrobic ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:10.