Cz.II Juz sie teraz nie staramy, bo malenstwo w brzuchu mamy- mamusie po staraniach - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-12-08, 14:33   #91
201606011622
Konto usunięte

Dot.: Cz.II Juz sie teraz nie staramy, bo malenstwo w brzuchu mamy- mamusie po staran

nowa, gratulacje
201606011622 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-08, 15:27   #92
nowa8686
Zakorzenienie

Dot.: Cz.II Juz sie teraz nie staramy, bo malenstwo w brzuchu mamy- mamusie po staran

Dzięki dziewczynki. Takie niby nic a cieszt. Moglam sobiena spokojnie zrobic i zjesc obiad

Mleb no nawet to nam idzie. Wiadome sa ustepstwa. Ale nic smazonego. Cukru zero, chyba ze podje mi biszkopty
Jemy tak razem.
Jestem na fajnej grupie na fb. To kazdy mowi, ze trzeba poprostu z glowa jesc. No i ograniczenie tkuszczy, cukru i maki przennej.
Cukry ma bardzo ladne narazie,

31.10.2014 Majunia nasz Skarb

8.05. Pierwsze kopniaczki

Fasolinka
nowa8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-08, 15:29   #93
201704210903
Konto usunięte

To dobrze. Cieszę się

Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
201704210903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-08, 15:53   #94
nowa8686
Zakorzenienie

Fasolinka
Stary 2014-12-08, 17:13   #95
Cos_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nowa8686 Pokaż wiadomość
Musze sie pochwalic moje dziecko usnelo samo. . Szok pojadla. Sluchala swojego misia i spi

Mag kurcze przerabane, ja to sama sie boje co bedzie jak mala damy do zlobka.,.
Grzeczna dziewczynka

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-12-08, 17:18   #96
201606011622
Konto usunięte

jutro mam wizytę u gin, ale to tylko kontrolna z wynikami badań. a w środę endokrynologa mam w szpitalu. ciekawe co to z tego wyjdzie boję się..
Stary 2014-12-08, 17:19   #97
soniuska
Zakorzenienie

A ja w srode mam polowkowe
soniuska jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-12-08, 17:19   #98
201606011622
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez soniuska Pokaż wiadomość
to trzymamy kciuki
ja mam 27 grudnia połówkowe
Stary 2014-12-08, 17:27   #99
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ola_la_7676 Pokaż wiadomość
to trzymamy kciuki
ja mam 27 grudnia połówkowe
denerwuje sie troszke.
za Ciebie kciuki juz tez na zapas

w ktorym tyg masz?
bo u mnie to bedzie 21w3d
Stary 2014-12-08, 17:28   #100
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
No wiemy wiemy, trzymamy kciuki i jestesmy ciekawe plci ;p hihi

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-08, 17:29   #101
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
No wiemy wiemy, trzymamy kciuki i jestesmy ciekawe plci ;p hihi

Kurde ciagle o ttm mysle i nie wiem czy nie zrezygnuje i nie poczekam do narodzin

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-12-08, 17:33   #102
201606011622
Konto usunięte

Cytat:
denerwuje sie troszke.
za Ciebie kciuki juz tez na zapas

w ktorym tyg masz?
bo u mnie to bedzie 21w3d
21tydz 1 dzien

---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ----------

Cytat:
Kurde ciagle o ttm mysle i nie wiem czy nie zrezygnuje i nie poczekam do narodzin
ja bym nie wytrzymała, takze podziwiam
a jak rzuciłam jakiś czas temu taki pomysł to TZ powiedział, ze chyba oszalałam i ze on musi wiedziec, ,ze spłodził sliczną córkę
hahhahaha, tylko synek wyszedł no ale równie dumny był jak się dowiedział
Stary 2014-12-08, 17:34   #103
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
21tydz 1 dzien

---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ----------

ja bym nie wytrzymała, takze podziwiam
a jak rzuciłam jakiś czas temu taki pomysł to TZ powiedział, ze chyba oszalałam i ze on musi wiedziec, ,ze spłodził sliczną córkę
hahhahaha, tylko synek wyszedł no ale równie dumny był jak się dowiedział
Oo to podobnie

Hehe ja sie troche na corke nastawilam i jak bedzie syn bedzie mi dziwnie pewnie przez chwile 😱
Stary 2014-12-08, 17:42   #104
201606011622
Konto usunięte

Cytat:
Oo to podobnie

Hehe ja sie troche na corke nastawilam i jak bedzie syn bedzie mi dziwnie pewnie przez chwile 😱
a ja miałam przeczucie na synka, potem TZ nakręcił mnie na dziewczynkę. i jak okazało się, ze syn, to czułam się taka dumna, że przeczucie się sprawdziło
dziś trochę mi żal się zrobiło jak pooglądałam te ciuszki na dziewczynkę no ale super, ze syn, może następnym razem uda się córcia, to bd brat siostry bronił
Stary 2014-12-08, 17:48   #105
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
a ja miałam przeczucie na synka, potem TZ nakręcił mnie na dziewczynkę. i jak okazało się, ze syn, to czułam się taka dumna, że przeczucie się sprawdziło
dziś trochę mi żal się zrobiło jak pooglądałam te ciuszki na dziewczynkę no ale super, ze syn, może następnym razem uda się córcia, to bd brat siostry bronił
Hehe

😁 najlepiej jakby mij M tez chcial znac😁 a powiedzial ze dla niego ta niespodzianka jest bardzo wazna
Stary 2014-12-08, 17:51   #106
201606011622
Konto usunięte

Cytat:
Hehe

😁 najlepiej jakby mij M tez chcial znac😁 a powiedzial ze dla niego ta niespodzianka jest bardzo wazna
ja to bym się chyba i tak kiedyś przypadkiem wygadała, albo nawet usłyszałby pewnie jak rozmawiam z jego siostrami o tym takze u nas by to nie przeszło. takze dobrze, ze tez chciał płeć znać

takze trzymam kciuki, zebyś dotrzymała "tajemnicy"
Stary 2014-12-08, 18:09   #107
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
ja to bym się chyba i tak kiedyś przypadkiem wygadała, albo nawet usłyszałby pewnie jak rozmawiam z jego siostrami o tym takze u nas by to nie przeszło. takze dobrze, ze tez chciał płeć znać

takze trzymam kciuki, zebyś dotrzymała "tajemnicy"
No ja jesli podejme wyzwanie i sie dowiem to ttlko ja bede wiedziec. Rodzina i reszta nie.

Ale chyba wytrwam z nim
Stary 2014-12-08, 21:16   #108
buu007
Zakorzenienie

hej
nie wiem czemu mi nic nie pocytowalo jak zaznaczylam sobie
nie pamietam tak co mialam pisac

nowa ale fajnie ze Majeczka sama zasnela
pewnie slodki widok

sonia no to jeszcze masz chwile zeby sie zastanowic czy chcesz znac plec czy nie,albo popros wlasnie gina niech Ci na kartce napisze,i jak bedziesz chciala to zerkniesz

magi ojj
tak u mnie kamien z serca,ale widze ze u was znow cos,kochana duzo sily Ci przesylam
ja wlasnie mowie do meza ze mam nadzieje ze ten nastepny rok bedzie lepszy,ze dokladnie rok temu mala zaczela chorowac i sie zaczal armagedon,najpierw bylo ok,potem sie pogorszylo jak mialam tego chlopca tez
jesli faktycznie zlobek podrozeje,to rozwaz opiekunke,to nie jest glupi pomysl

cos za wizyte,tylko wybacz nie pamietam kiedy ja masz miec,czy juz dzis czy w najblizszym czasie
fajnie by bylo jak by u Ciebie w brzuszku mieszkala parka,ale dwoch chlopcow albo dwie dziewczynki tez fajna opcja

ja dzis z corka caly dzien spedzilam,nic mi sie nie chcialo rzecz jasna bo mnie mulilo okropnie,ona rano tylko lezala ale potem odzyla
wiec produkowalysmy aniolki z masy solnej i inne ozdoby
ona robila ciasteczka
jutro bedzie malowanie

---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ----------

ola wlasnie,Ty pisalas ze u was juz umeblowane?
fajnie,sama juz mam meble poskladane,tylko musze je umyc,i porzadki mozna robic

II kreseczki- 3.06.14

i juz z nami

WYMIANA

buu007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-09, 00:30   #109
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Nie rezygnuj

Cytat:
Oo to podobnie

przez chwile pewnie tak ale gwarantuje ci ze przez chwilke. Ja na poczatku z Darkiem mialam przsczjcie na chlopca alw jedna z ginekologow rzucila ze chyba dziewczynka. Chwile sie czulam rozczarowana ale pozniej sie nawet cieszylam. Wiec jak sie pozniej okazalo ze znow chlopak to znow sie musialam przestawiac. Haha...
A tak sobie teraz pomyslalam ze w sumie lepiej teraz przezyc ta chwile niz po porodzie...

Cytat:
Napisane przez buu007 Pokaż wiadomość
hej
nie wiem czemu mi nic nie pocytowalo jak zaznaczylam sobie
nie pamietam tak co mialam pisac

nowa ale fajnie ze Majeczka sama zasnela
pewnie slodki widok

sonia no to jeszcze masz chwile zeby sie zastanowic czy chcesz znac plec czy nie,albo popros wlasnie gina niech Ci na kartce napisze,i jak bedziesz chciala to zerkniesz

magi ojj
tak u mnie kamien z serca,ale widze ze u was znow cos,kochana duzo sily Ci przesylam
ja wlasnie mowie do meza ze mam nadzieje ze ten nastepny rok bedzie lepszy,ze dokladnie rok temu mala zaczela chorowac i sie zaczal armagedon,najpierw bylo ok,potem sie pogorszylo jak mialam tego chlopca tez
jesli faktycznie zlobek podrozeje,to rozwaz opiekunke,to nie jest glupi pomysl

cos za wizyte,tylko wybacz nie pamietam kiedy ja masz miec,czy juz dzis czy w najblizszym czasie
fajnie by bylo jak by u Ciebie w brzuszku mieszkala parka,ale dwoch chlopcow albo dwie dziewczynki tez fajna opcja

ja dzis z corka caly dzien spedzilam,nic mi sie nie chcialo rzecz jasna bo mnie mulilo okropnie,ona rano tylko lezala ale potem odzyla
wiec produkowalysmy aniolki z masy solnej i inne ozdoby
ona robila ciasteczka
jutro bedzie malowanie

---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ----------

ola wlasnie,Ty pisalas ze u was juz umeblowane?
fajnie,sama juz mam meble poskladane,tylko musze je umyc,i porzadki mozna robic
Oj nie dziekuje za te przwslane fluidki. Przydadza sie. U nas choroby krocej niz u was ale tez licze ze nowy rok bedzie lepszy.
Ze zlobkiem i z niania mam niezla rozkmine bo kazda z opcji ma pewne zalety i wady:
1. Niania
- raczej mniej chorob bo w sumie jak do zlobka nie chodzil to nic nie lapal
- jak trafi si fajna to moze duzo sie nauczyc bo bedzie z nim fajne rzeczy robila
- bede miala go na oku. Jak sie zachowuje, jak je etc
- bede mogla tez sie troche uczyc od niani i np.czerpac pomysly

Zlobek:
- mam wrazenie ze tam jednak bardziej sie uspoleczni j nauczy wspolpracowac z innymi
- obiady mam w duzej mierze z glowy dla Darka bo tam bedzie jadl wiec jak nie bedzie mi sie chcialo gotowac to moge ospusxic dzien czy dwa
- okres pojawienia sie dzidcka nr.2 moze byc lagodniejszy. Bo jednak w zlobku bylby pewnie od rana do powrotu taty a nianie myslalam na pol etatu i nie wiem jak on zniesie np.to ze bede musiala poswiecic czas na karmienie....

No mam dylemat. Szczegolnie mysle po porodzie bo od stycznia do porodu to nie problem.

Poki co jutro a wlasciwie juz dzis idziemy do pediatry na kontrole bo mam wrazenie ze stoimy w miejscu i chce by zerknela...wiec moge was tylko prosic o kciuki i dobre fluidy by jednak bylo nie najgorzej.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Edytowane przez Magiusa
Czas edycji: 2014-12-09 o 00:31

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-12-09, 07:40   #110
Trusiulandia
Zakorzenienie

Nie mam siły nadrabiać wybaczcie :-( coś mnie glowa mega boli dzisiaj
Wiem tyle
Sonia ja bym wolała wiedzieć mówisz wtedy po imieniu oswajasz się z Maluszkiem i przygotowujesz psychicznie bardziej ale to moje zdanie q dla każdego co innego ;-)

Magi ja zdecydowanie żłobek. Ponieważ dla mnie:
Dziecko lepiej funkcjonuje i rozwija się z innymi dziećmi poza tym nie przejdzie chorób teraz to przejdzie jak pójdzie do szkoły. Córka mojej siostry poszła dopiero do zerówki i dwa czy trzy lata z głowy.bo choroby non stop a to już dużą strata. Każde musi przez to przejść.
Hmm ja niani mówie stanowcze nie i nawet tej opcji nie.biorę pod uwagę u siebie.
Jest tyle klubów maluszka gdzie fajnie się rozwijaja, zajęcia itp i nie są odizolowane w domu.
Dla mnie przedszkole i takie kluby to najlepsze co może być dla dziecka. Moja chrzesnica chodziła jak skończyla 2 latka i na prawdę to widać no i chorowała pierwszy rok teraz czasem się coś trafi raz na rok jakiś katar a chodzi do zerówki.
No i to tylko moja opinia i moje zdanie, a Wy podejmiecie własna decyzję i będzie najlepsza z możliwych

Aa i mam pytanie dlaczego chcesz kontrolować ja Darek je ? On ma jakąś diete specjalną?

---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ----------

Buu dobrze ze nie skończylo się szpitalem!

---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ----------

Magi kciuki

13 września 2008
15
września 2012
04.04.2014 II

Julianek 16.12.14r. 5.05!
Trusiulandia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-09, 08:29   #111
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Trusiulandia Pokaż wiadomość
Nie mam siły nadrabiać wybaczcie :-( coś mnie glowa mega boli dzisiaj
Wiem tyle
Sonia ja bym wolała wiedzieć mówisz wtedy po imieniu oswajasz się z Maluszkiem i przygotowujesz psychicznie bardziej ale to moje zdanie q dla każdego co innego ;-)

Magi ja zdecydowanie żłobek. Ponieważ dla mnie:
Dziecko lepiej funkcjonuje i rozwija się z innymi dziećmi poza tym nie przejdzie chorób teraz to przejdzie jak pójdzie do szkoły. Córka mojej siostry poszła dopiero do zerówki i dwa czy trzy lata z głowy.bo choroby non stop a to już dużą strata. Każde musi przez to przejść.
Hmm ja niani mówie stanowcze nie i nawet tej opcji nie.biorę pod uwagę u siebie.
Jest tyle klubów maluszka gdzie fajnie się rozwijaja, zajęcia itp i nie są odizolowane w domu.
Dla mnie przedszkole i takie kluby to najlepsze co może być dla dziecka. Moja chrzesnica chodziła jak skończyla 2 latka i na prawdę to widać no i chorowała pierwszy rok teraz czasem się coś trafi raz na rok jakiś katar a chodzi do zerówki.
No i to tylko moja opinia i moje zdanie, a Wy podejmiecie własna decyzję i będzie najlepsza z możliwych

Aa i mam pytanie dlaczego chcesz kontrolować ja Darek je ? On ma jakąś diete specjalną?

---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ----------

Buu dobrze ze nie skończylo się szpitalem!

---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ----------

Magi kciuki
No ja tez widze duzo zalet zlobka..i tez mam wrazenie ze dziecko sie tam lepiej rozwija...q przede wszystkim bdb to dziala spolecznie.

Nie Darek nie ma zadnej diety...haha...to bardziej chodzi peqnie o taka troche moja schize...ze wiadomo ze w zlobku jak nie chce to nie je a w domku go przekonam a nie wiem dlaczego jakos od poczatku o jedzenie sie boje choc w sumie Daro duzy i przybiera zawsze w normie....tzn.teraz juz mocno odpuscilam ale tak mi troche to w glowie jeszcze siedzi.

Ja Cie...ale mi ta ciaza mija...w sumie to zaleta ze mam inny punkt skupoenia niz ciaza tylko szkoda ze troche z tym stresu...;p

A nie pisalam wam jeszcze ze procz pewnego przeziebienia przechodzimy bunt. O wszystko jest wrzask. Wczoraj po calym dniu myslalam ze oszaleje i z ulga przyjelam ze idzie juz spac.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Stary 2014-12-09, 08:35   #112
soniuska
Zakorzenienie

Buu ja po prostu chyba bede na ekran patrzec ciagle-moze sie plci domysle ale ze nie bede na 100& wiedziec to nie bede gadac do brzuszka i sie nie wygadam hehe

Ale kochana zaszalas z mala;*
Czekamy naefekty

Magiusa hehe
Nie da sie nie nastawicmasz racje.

Trusiu no tak ale jak sie wygadam to on mi nie wybaczy
I nie dziwie sie ;*
Obys sie lepiej sie poczula;*
Stary 2014-12-09, 08:41   #113
Trusiulandia
Zakorzenienie

Sonia nawet teraz mi przeszło kręgosłup mnie w nocy nawalal a bardziej kości krzyżowe bo olazilam się wczoraj jeszcze na zakupy pojechalam i po schodach chyba z 4 kursy wyszło a resztę dnia na piłce spędziłam więc miednica i spojenie pewnie się rozszerza czy co ;-) Julinek może będzie w tym tygodniu już ? :-D

13 września 2008
15
września 2012
04.04.2014 II

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-12-09, 08:44   #114
soniuska
Zakorzenienie

Kochana chyba sie cos zaczyna!
Stary 2014-12-09, 08:49   #115
Trusiulandia
Zakorzenienie

Cytat:
Kochana chyba sie cos zaczyna!
Heh no nie wiem w czwartek tydzień temu po wizycie te skrzepy i śluz od tego czasu caly czas więc to czop ale czy cały to nie wiem, nad szyjka i rozwarciem pracuje herbatą z liści malin i na piłce kicam poza tym był sex i skurcze jakieś tam były ale jeszcze się nie zaczęło tak na prawdę więc czekam ;-)

13 września 2008
15
września 2012
04.04.2014 II

Stary 2014-12-09, 09:05   #116
nowa8686
Zakorzenienie

U mnie ani seks, ani schody nic nie pomoglo.

Trusia, ale samo moze ruszy, trzymam kciuki.

Kurcze a u mnie maja " harkoli" przez nosek. Psikam woda morska, odciagam gilki i dalej.
Na noc najbardziej, ze az sprawdzam czy oddycha i nie moge spac. Przytyka jej sie ten nosek i az zakasluje przez to. :-(

Fasolinka
Stary 2014-12-09, 09:26   #117
Trusiulandia
Zakorzenienie

Nowa a masz nawilzacz?
Ja mieszkam na 3 piętrze bez windy więc schody mi nic nie robiły i nie robią :-D a po seksie miałam skurcze do rana ale raczej słabe jak samo nie ruszy to niczym nie da się przyspieszyć Julek musi chcec :-D chociaż piłka czuję ze na szyjke działa bo brzuch twardnieje na niej i szyjka kluje ale zobaczymy w czwartek co z tego wyniklo

---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ----------

Ja już czuję ze będę tęsknić za Julinkiem w brzuchu <3

13 września 2008
15
września 2012
04.04.2014 II

Stary 2014-12-09, 09:41   #118
kasikkkkka
Zadomowienie

Witajcie
Trusiu, to już lada moment, aż zazdroszczę Ci troszkę, że jeszcze przed tobą ten moment jak zobaczysz maluszka po raz pierwszy i połoza ci go na brzuchu To naprawdę cudowne uczucie

Co do żłobka, to mam podobne zdanie jak Trusia. Na nianie bym się nie zdecydowała, bo to jednak obca osoba w domu i tak na prawdę nie ma się kontroli nad tym co ona robi z moim dzieckiem, a żłobek jednak jakieś wymogi musi spełniać.

---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ----------

Sonia podziwiam, ja bym nie wytrzymała w niewiedzy do końca ciazy
Stary 2014-12-09, 09:43   #119
Trusiulandia
Zakorzenienie

Kasik co u Ciebie Kochana?? ;-)
Właśnie czekam na ten moment

13 września 2008
15
września 2012
04.04.2014 II

Stary 2014-12-09, 09:46   #120
kasikkkkka
Zadomowienie

Jakoś leci powolutku
Hania w zlobku, młody śpi, a ja korzystam z chwili spokoju
Mąż ma dziś urodziny, wiec musze mu jakieś ciacho zrobic
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości