OZM nieco inaczej + anty słynne wizażowe OZM. - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-12-10, 14:41   #91
suszarka
Buc

Dot.: OZM nieco inaczej + anty słynne wizażowe OZM.

Cytat:
Napisane przez kisielova Pokaż wiadomość
Autorko... Sama straciłam dwie ciąże ale szlag mnie trafia, kiedy widzę kobiety uważające, że ich potomek jest centrum świata albo takie, które uważają, że z racji ciąży czy posiadanych dzieci należy im się więcej, niż bezdzietnym.

najmocniej przepraszam ale z racji bycia w końcówce 8 miesiąca ciąży miejsce siedzące czy pierwszeństwo w kolejce należy mi się jak nic. i zdania nie zmienię.
Stary 2014-12-10, 15:17   #92
rickybobby
Wtajemniczenie

Autorka spieniona jak stuknięty czyli chory psychicznie szampan na sylwestra.

---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ----------

Cytat:
Napisane przez why_so Pokaż wiadomość
To gratulacje, bo ja osoby chorej psychicznie nie nazwałabym "stuknieta". I nie słyszałam tez, zeby jakikolwiek lekarz taka diagnozę wystawił. A to określenie idealnie pasuje wlasnie to ww. osob.
Szpital dla Stukniętych

-"Mój ojciec był u psychiatry."
-"I co?"
-"Lekarz powiedział mu, że jest stuknięty."

Wypis z Karty Zdrowia Pacjenta:
Choroby przewlekłe: Pacjent jest stuknięty od 1998r.

Edytowane przez rickybobby
Czas edycji: 2014-12-10 o 15:20
rickybobby jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-10, 15:25   #93
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Midnight___ Pokaż wiadomość

Jakim prawem mozecie wyśmiewać kobiety na watku OZM nie wiedzac jaka jest ich historia? Jakim prawem mozecie z nich szydzić, nie wiedzac ile lat i jakim wysiłkiem (i niekiedy kosztem badan, szpitali, leków, ew. in vitro) starały sie o to dziecko? Jakim prawem mozecie szydzić z kobiety z waszym "ozm" nie wiedzac, czy nie jest taka przerwazliwiona bo to jej 5 dziecko a 4 wczesniej straciła?
I skad mozecie wiedziec czy dziecko na punkcie ktorego matka ma "ozm" jest zdrowe, ze nie wymaga wlasnie wiekszej troski?
Zakładasz, że jak dziecko jest chore lub ciąża była obarczona wieloma problemami, matka może wszystko a dziecko tym bardziej. Chyba nie rozumiesz, że wątek o którym piszesz nie wyśmiewa matek, tylko patologiczne zachowania, które prowadzą do patologicznych sytuacji i patologii w życiu dorosłym tych nieszczesnych dzieci. Nie obchodzi mnie, ile razy poroniła kobieta, która pozwala swojemu dzieciakowi włazić światu na głowę. Rozumiem, że jej historia może powodować, że będzie nieco mniej surowa, ale nie zwalnia jej to z używania mózgu. Wychodzisz ze złego założenia...
A ludzie mający bzika na punkcie swoich zwierząt są tak samo śmieszni. Tylko ich rozpieszczony pies nie psuje społeczeństwa (w przeciwienstwie do rozpieszczonych ludzi).
Stary 2014-12-10, 15:27   #94
Juliette88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ef54e0a2a1d8c328bd9581b7d 386552d742cc4ca Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Czyli w sumie papierków też nie trzeba sprzątać, można je zostawiać na trawniku, bo przecież z naszych podatków są opłacani pracownicy zajmujący się sprzątaniem przestrzeni publicznej?

Cytat:
Napisane przez madzia0007 Pokaż wiadomość
Nigdy nie widziałam zeby ktos rozpływal sie nad kocią kupa za to nad dziecięca juz tak.
A ja widziałam, łącznie z opowieściami właścicielki, że każdą kupkę dokładnie rozgrzebuje i ogląda, żeby ocenić czy nie ma w niej śluzu, krwi, sierści, czy nie jest za twarda lub za miękka

Kwiatuszek
Juliette88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-10, 15:40   #95
201604250941
Konto usunięte

Po tym ile razy bylam zaatakowana przez duze psy i jak to potem sie ttudno goilo jestem bardzo przeciwna trzymaniu ich e blokach. Chodzą po osiedlu pit bulle i amstaffy bez smyczy i sa agresywne. Ale.jak cis powiem, ze niektóre rasy stworzono wybierajac osobniki najbardziej patologiczne i ze niektore rasy maja gen mordercy to sie zaczyna jazda z ozm, które rotweilera wsadzaly.dziecku do kolyski. Plus osiedlowy hit - 8latka wyprowadzajaca dwa pit bule bez kaganca.

Ostatnio jak była ta afera z nakazem uspienia wszystkich amstaffow do 1 grudnia w jakims okregu w stanach to mnie to w pierwszym momencie ucieszylo. Byly protesty wiec nikt nie ucierpial, ale jestem za usunięciem takich psow z miast, poprzez zakaz sprowadzania nowych i sterylizacje starych, bo uśpienia komus czlonka rodziny sobie nie wyobrażam. To pupil, ok. Rozumiem. Ale ten.pupil jest tak.samo zabójczy jak pistolet i kazdy moze go wytresowac na mordercę jak chce. Broni miec nie wolno to czemu mozna mieć psa z tona uscisku w szczece? Psy pasterskie powinny pozostac na pastwiskach.
201604250941 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-10, 15:43   #96
ef54e0a2a1d8c328bd9581b7d386552d742cc4ca
Konto usunięte

Treść usunięta

Edytowane przez ef54e0a2a1d8c328bd9581b7d386552d742cc4ca
Czas edycji: 2014-12-10 o 15:48
ef54e0a2a1d8c328bd9581b7d386552d742cc4ca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-10, 15:43   #97
Nameria
Zadomowienie

Cytat:
Treść usunięta
Taa, zostawia się z trawie bo piesek jest zarejestrowany i opłacony w Urzędzie a przez 3 dni podziwiajmy kupki pieska. Już widzę jak sprztasz takie odmoknięte psie kupy. No i trzeba zapamiętać która konkretna kupa jest tego konkretnego psa bo przecież inni właściciele też pieska mogli zgłosić do Urzędu więc też nie muszą po nim sprzątać.
Ja płącę za wywóz śmieci, płacę podatki, więc mogę wyrzucać śmieci gdzie mi się podoba a co! Nie ogarniam takiego myślenia. Chciałabym też przeczytać przepis, regulamin gdzie niby jest napisane, że jak się płaci to sprzątać nie trzeba.

Edytowane przez Nameria
Czas edycji: 2014-12-10 o 15:44
Nameria jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-10, 15:43   #98
zakonna
Naczelna Nastolatka

Taaa, a psy pracująco wodne, jak labrador, w Norwegii powinny zostać na kutrach...
Za psa i jego zachowanie jest odpowiedzialny człowiek.
Stary 2014-12-10, 15:44   #99
semprebambino
Wtajemniczenie

Cytat:
Treść usunięta
Za wiele oczekujesz od Takiej osoby
Stary 2014-12-10, 15:53   #100
GrumpyCat
Wredny kotecek

Cytat:
Napisane przez madzia0007 Pokaż wiadomość
Celem tego wątku było chyba uświadomienie wizazanek ze powinno sie poblazliwie patrzeć na wredne zachowania dzieci i ich matek bo przecież mogły miec problemy z zajsciem w ciążę, in vitro, upośledzonym dzieckiem i poronieniami sorry ale co mnie to obchodzi? Jak sie nie potrafi wychować dziecka to nie powinno sie go miec wcale i terroryzowac nim innych. Fragment o ekstazie podczas czyszczenia kuwety i o toksypalzmozie mega żałosny. Kuwete czysci sie bo trzeba a nie dla przyjemnosci. Nigdy nie widziałam zeby ktos rozpływal sie nad kocią kupa za to nad dziecięca juz tak.
Pomijając już fakt, że z tą niebezpieczną toksoplazmozą to MIT :P
GrumpyCat jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-10, 15:53   #101
ami_ma
Raczkowanie

Cytat:
Treść usunięta
Może jestem dziwna ,ale nigdy nie zachwycałam się kupą mojego dziecka. przecież to idiotyzm.
ami_ma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-12-10, 15:59   #102
Juliette88
Zadomowienie

Cytat:
Treść usunięta
Wyobraź sobie, że mi się udało Super że sprzątasz po swoim psie, ale nie rozumiem dlaczego uważasz, że nie musisz tego robić. Czy opłacanie podatków upoważania nas do zanieczyszczania przestrzeni publicznej? Taka chusteczka higieniczna, albo ogryzek jabłka też raczej szybko się rozłożą, ale mimo wszystko wyrzucenie ich na trawnik nie świadczy najlepiej o kulturze osoby, która to robi.

Cytat:
Treść usunięta
Kwestia osobistych doświadczeń. Ja akurat dużo częściej słyszę o kupach psów/kotów, niż dzieci

Kwiatuszek
Juliette88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-10, 16:11   #103
201607111042
Konto usunięte

Jak dla mnie to człowiek może być zakochany i w dziecku i w psie, może świata poza nimi nie widzieć. Bylebym nie musiała wysłuchiwać wycia, dosłownie wycia w knajpie, gdzie chcę sobie spokojnie posiedzieć, ani być raczona towarzystwem owczarka kaukaskiego bez kagańca, wolno biegającego sobie po lesie "bo on nie gryzie". Ludzie sobie mogą wacika uczynić obiektem kultu, byleby nie naruszało to mojego że tak powiem komfortu na spotkaniu ze znajomymi czy kiedy jestem na grzybach w lesie.
201607111042 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-10, 16:24   #104
201712071518
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez candycotton Pokaż wiadomość
Po tym ile razy bylam zaatakowana przez duze psy i jak to potem sie ttudno goilo jestem bardzo przeciwna trzymaniu ich e blokach. Chodzą po osiedlu pit bulle i amstaffy bez smyczy i sa agresywne. Ale.jak cis powiem, ze niektóre rasy stworzono wybierajac osobniki najbardziej patologiczne i ze niektore rasy maja gen mordercy to sie zaczyna jazda z ozm, które rotweilera wsadzaly.dziecku do kolyski. Plus osiedlowy hit - 8latka wyprowadzajaca dwa pit bule bez kaganca.

Ostatnio jak była ta afera z nakazem uspienia wszystkich amstaffow do 1 grudnia w jakims okregu w stanach to mnie to w pierwszym momencie ucieszylo. Byly protesty wiec nikt nie ucierpial, ale jestem za usunięciem takich psow z miast, poprzez zakaz sprowadzania nowych i sterylizacje starych, bo uśpienia komus czlonka rodziny sobie nie wyobrażam. To pupil, ok. Rozumiem. Ale ten.pupil jest tak.samo zabójczy jak pistolet i kazdy moze go wytresowac na mordercę jak chce. Broni miec nie wolno to czemu mozna mieć psa z tona uscisku w szczece? Psy pasterskie powinny pozostac na pastwiskach.
jestem 100% pewna, że większośc tych ''amstafów'' i ''pitbulli" to są psy z pseudohodowli, z przypadkowych często blisko pokrewnych skojarzeń.
W dobrych hodowlach bardzo zwraca się uwagę, że psy z niewłaściwymi genami nie były romznażane (w skrajnych przypadkach są osobniki usypiane). Wbrew powszechnemu przekonaniu amstafy, pitbulle i bullteriery jako psy do walk, nie mogły byc agresywne w stosunku do ludzi - gdyż przy tych walkch często były przedmotem zakładu i przechodziły z rąk do rąk.
Są dużo ''groźniejsze'' dla człowieka rasy.

akurat w Stanach jest powszechna dostępność broni, więc argument trochę nietrafiony.

Większość pogryzień przez psy nie dotyczy psów rasowych a kundli (ewentualnie kundli w typie), więc problemem nie jest pies określonej rasy, a powszechność i niekontrolowany rozród psów. Jeśli każdy dres i patologia moga sobie kupić ''amstafa'' za 300 pln, to potem nie dosyć, że dochodzi do pogryzień, to schroniska są przepełnione a psy masowo porzucane i szwendają się potem na wpół zdziczałe stwarzając zagrożenie.
Gdyby był masowy nakaz sterylizacji zwierząt niehodowlanych i ścisła kontrola rozrodu zwierząt hodowlanych - psy stałyby się trudniej dostępne, a siłą rzeczy właściciele bardziej ''ogarnięci''.

---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ----------

Cytat:
Napisane przez cottan Pokaż wiadomość
Jak dla mnie to człowiek może być zakochany i w dziecku i w psie, może świata poza nimi nie widzieć. Bylebym nie musiała wysłuchiwać wycia, dosłownie wycia w knajpie, gdzie chcę sobie spokojnie posiedzieć, ani być raczona towarzystwem owczarka kaukaskiego bez kagańca, wolno biegającego sobie po lesie "bo on nie gryzie". Ludzie sobie mogą wacika uczynić obiektem kultu, byleby nie naruszało to mojego że tak powiem komfortu na spotkaniu ze znajomymi czy kiedy jestem na grzybach w lesie.
amen.
201712071518 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-10, 16:47   #105
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

[1=bceb01c221ea3319abad6ab 25f068feed7228d52_657f8c4 7e3c47;49284049]Nie zgodzę się że tak zupełnie zwierzęce OZM ludziom postronnym nie szkodzi...
- puszczanie psa bez smyczy po osiedlu
Nieraz pies goni za mną, obszczekuje mnie, czasem zaczepia moją suczkę, która się przeważnie boi. Właściciel? "Niiie, on jest grzeczny, żadnej krzywdy nie zrobi". Szlag mnie trafia, bo żadnej gwarancji nie mam, że coś mu nie odbije, a poza tym zwyczajnie nieprzyjemne i stresujące jest, kiedy idę np. przez park, a za mną biegnie szczekający pies.
- niesprzątanie po swoim psie
Nieważne czy to trawnik, czy środek chodnika.
"No ale co pani, to przecież zwierzę, nie mam wspływu na to gdzie się załatwia. A od sprzątania to są tutaj inni ludzie".
- zabieranie swojego psa / kota ze sobą wszędzie
Zwłaszcza jeśli są to te małe psy, "torebkowe". Nieraz w pociągu pies /kot zajmuje miejsce pasażera obok swojej pani i muszę znosić to że się o mnie ociera.
- spotkania z ludźmi mającymi zwierzęcy OZM.
Obowiązkowe zachwyty nad pupilem i opowieści o jego cudowności.
Przy posiłku kot chodzi sobie swobodnie po stole między talerzami. "Sierść? Gdzie tam, on nie zostawia", albo pies skacze przy moich nogach żeby mu coś rzucić i nie pozwala spokojnie zjeść.
Ach, no i nie mam prawa powiedzieć że nie mam ochoty żeby pies na mnie skakał/obśliniał mnie, a kot drapał. "To znaczy ze cię lubi, no, nie widzisz, pogłaszcz go, przytul".
Że ktoś ma uczulenie na sierść? Że ktoś boi się psów? Gdzie, tam "mój kocurek na pewno nie uczula, a mojego piesiunia nie można się bać".

Serio, rozpieszczone i niewychowane zwierzęta, z właścicielami ześwirowanymi na ich punkcie też mogą utrudniać życie postronnym ludziom.
Tak samo jak można nie lubić obcych dzieci, można nie lubić obcych zwierząt, choć mam wrażenie że to obecnie bardzo niepopularny pogląd.[/QUOTE]
Kochana, ze wszystkim tu się zgadzam. Ale zachowania powyższe są oznaką idiotyzmu a nie zwierzolubstwa. I to skrajnie nieodpowiedzialnego idiotyzmu, co idzie w parze ze sobą. Mam też psa i nie zdarzyło się, by skakał na ludzi, wychodził bez smyczy i pozostawiał po sobie pamiątki, których bym nie sprzątnęła. Z kotkami też notorycznie nie jeżdżę, bo nie lubią podróżować.

Demolują sobie u mnie w domu. Więc z tego punktu widzenia nie narzucam nikomu swojego bzika na punkcie zwierząt.

Ja dalej nie rozumiem sensu tego wątku. Narzucanie komuś swojego zwierzaka/rozwrzeszczanego, rozpuszczonego dziecka jest równie głupie.

Autorko, co Ty chciałaś osiągnąć/udowodnić w tym wątku?

---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ----------

Cytat:
Napisane przez Nameria Pokaż wiadomość
Nie czaję dlaczego ktoś kto miał problem z zajściem w ciąże może wychować potem bezczelnego, rozpieszczonego bachora usprawiedliwiając się tym, że tak długo się o niego starałam, co z tego, że teraz jest bezczelny, pyskaty, na wszystko mu pozwalam bo tak go bardzo chciałam. Nie ważne ile ktoś o dziecko się starał, jak jest mądry to wychowa mądrego człowieka, bzika na jego punkcie miał nie będzie. A matki z odpieluszkowym charakteryzują się głównie tym, że dzieciakom na wszystko pozwalają. I tak, twierdzę, że może takie matki jednak dzieci mieć nie powinny. Wiem, wiem zostanę zlinczowana
Ja zawsze chciałam mieć wielkiego psa ale nie mogłam bo moja siostra jest uczulona. Wyprowadziłam się z domu, mogę w końcu mieć psa o którym tak marzyłam, to co znaczy, że mam dostać świra, psu na wszystko pozwalać, nie wychowywać go tylko hodować, chuchać na niego i dmuchać bo przecież marzyłam o nim prawie 30 i lat i w końcu mogę go mieć?

Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209

Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw

No pasaran!
Mijanou jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-12-10, 17:08   #106
201604250941
Konto usunięte

Cytat:
Treść usunięta
Powiem tak, teoria teoria a moje obeznanie objawia sie w bliznach i prawie straconej rece. Tak, wystarczh ze pies ma klapniete uszy to juz nie jest rasowy, ale to kontrolowac sie powinno. 'Amstaff' ktory mnie pogryzl mial wlasciciela pijaka i zabil kilka psow w tym miejscu. I co? I nic. Zona go cichaczem uspila bo go nie lubila. A tak to sobie mozna sie pobujac, dalej by zyl gdyby nie to.
W bloku mam tez agresywnego bernardyna, atakuje ludzi, kto by sie spodziewal. Ale.jest i powinny byc wieksze mozliwosci dzialania. Moim zdaniem w miescie powinno byc ograniczenie przynajmniej wagowe do 25kg. No cokolwiek.

I jak pies atakuje mojego psa a nie mnie to mi go nie wolno skrzywdzic wg prawa. Mam stac i sie gapic? Nie dziwię sie, ze jak same krowy chodza pp osiedlu to ludzie sie boją brac jamnika.

A tak po prawdzie wystarczylby twardy nakaz kaganca, bez zebow pies az tak wiele nie zrobi, da sie przed nim obronic.
Stary 2014-12-10, 17:10   #107
zakonna
Naczelna Nastolatka

A ja znam amstaffa, który kocha wszystkich i wszystko. Ale to jest pies z dobrej hodowli, który trafił do świetnej rodziny. Za każdym agresywnym psem stoi człowiek. Ukrócić samowolkę w rozmnażaniu to powinien być priorytet.
Stary 2014-12-10, 17:14   #108
201604250941
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez zakonna Pokaż wiadomość
A ja znam amstaffa, który kocha wszystkich i wszystko. Ale to jest pies z dobrej hodowli, który trafił do świetnej rodziny. Za każdym agresywnym psem stoi człowiek. Ukrócić samowolkę w rozmnażaniu to powinien być priorytet.
Cokolwiek. Ale kaganiec to najłatwiejsze rozwiazanie.
Stary 2014-12-10, 17:15   #109
zakonna
Naczelna Nastolatka

Kaganiec swoją drogą, ale ja bym nie chciała żeby moje psy musiały chodzić w kagańcach.
Stary 2014-12-10, 17:35   #110
201712071518
Konto usunięte

Cytat:
Powiem tak, teoria teoria a moje obeznanie objawia sie w bliznach i prawie straconej rece. Tak, wystarczh ze pies ma klapniete uszy to juz nie jest rasowy, ale to kontrolowac sie powinno. 'Amstaff' ktory mnie pogryzl mial wlasciciela pijaka i zabil kilka psow w tym miejscu. I co? I nic. Zona go cichaczem uspila bo go nie lubila. A tak to sobie mozna sie pobujac, dalej by zyl gdyby nie to.
W bloku mam tez agresywnego bernardyna, atakuje ludzi, kto by sie spodziewal. Ale.jest i powinny byc wieksze mozliwosci dzialania. Moim zdaniem w miescie powinno byc ograniczenie przynajmniej wagowe do 25kg. No cokolwiek.

I jak pies atakuje mojego psa a nie mnie to mi go nie wolno skrzywdzic wg prawa. Mam stac i sie gapic? Nie dziwię sie, ze jak same krowy chodza pp osiedlu to ludzie sie boją brac jamnika.

A tak po prawdzie wystarczylby twardy nakaz kaganca, bez zebow pies az tak wiele nie zrobi, da sie przed nim obronic.

no to właściciel to raczej nie miał OZM

bo bernardyny zwłaszcza (szczególnie te wschodnie z domieszką krwi kaukaziej) to bynajmniej nie są pluszowe miśki rodem z familijnych filmów klasy C

moim zdaniem nie do wyegzekwowania (tak samo martwy jest przepis o pozwoleniu na rasy tzw niebezpieczne). a napędzi produkcje kosmicznych mixów pitbulla z ratlerkiem.

tak naprawdę tylko kastracja/sterylizacja, chipowanie psów i kontrola rozrodu i handlu psami.
Psów jest po prostu za dużo i nikt nad tym nie panuje.
Kaganiec to rozwiązanie doraźne - pies w kagańcu rozpędzony jak skoczy na dziecko to tak samo może skrzywdzić.

---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ----------

Cytat:
Cokolwiek. Ale kaganiec to najłatwiejsze rozwiazanie.
w wielu miastach jest rozporządzenie RM, że pies musi być wyprowadzany obowiązkowo na smyczy i w kagańcu. a ''globalnie'' nic to nie zmienia,.
Stary 2014-12-10, 17:43   #111
201604130936
Konto usunięte

Martwy przepis swoja droga. W Lublinie KAZDY pies musi byc na smyczy i w kagancu. Osobiscie nie przypominam sobie czy odkąd tu mieszkam widziałam JAKIEGOKOLWIEK psa w kagancu.
201604130936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-10, 17:53   #112
jalouse
Wtajemniczenie

Ja jeszcze spotkalam sie, ze spelnianiem swoich marzen kosztem zwierzat. Wezme sobie wielkiego psa, chociaz mieszkam w bloku, albo Husky, chociaz nie mam czasu na dlugie spacery, zeby sie wybiegal. Nie mam warunkow, ale takiego wlasnie kupie, bo zawsze marzylam
jalouse jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-10, 17:56   #113
201604130936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez jalouse Pokaż wiadomość
Ja jeszcze spotkalam sie, ze spelnianiem swoich marzen kosztem zwierzat. Wezme sobie wielkiego psa, chociaz mieszkam w bloku, albo Husky, chociaz nie mam czasu na dlugie spacery, zeby sie wybiegal. Nie mam warunkow, ale takiego wlasnie kupie, bo zawsze marzylam
Odzwierzece kojarzy mi się z przesadna miloscia do psa, chuchaniem dmuchaniem i titowaniem. Skazywanie wymagajacego psa na mieszkanie w bloku i szybkie siku na trawce to daleko stoi od tej milosci. W sumie nie wiem co gorsze :/

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-12-10, 17:58   #114
201712071518
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez jalouse Pokaż wiadomość
tiaaaaa. tez to znam + oczywiście kupowanie pieska ''za wygląd'' - kij tam, że charakter zupełnie nie pasujący do trybu zycia właściciela.
Stary 2014-12-10, 17:58   #115
kawa_zmlekiem
damn good coffee

Jako odpsowe zapalenie zakwalifikowałabym jeszcze płacze i jęki właścicieli psów, że do jednego spośród kilku- albo kilkunastu parków w moim mieście nie można wejść z psem. Bo to dyskryminacja! Jedno miejsce w mieście, pięknie zrewitalizowany park, gdzie można bez obaw rozłożyć koc na trawie i nie wdepnąć w kupę, to o jedno za dużo. Gdzie tu dyskryminacja? Ostatnio nawet był mówili w tym w telewizji, w uwadze czy w czymś tam. Mam nadzieję, że sąd utrzyma zakaz.
kawa_zmlekiem jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-10, 18:02   #116
201712071518
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez harleyka Pokaż wiadomość
Odzwierzece kojarzy mi się z przesadna miloscia do psa, chuchaniem dmuchaniem i titowaniem. Skazywanie wymagajacego psa na mieszkanie w bloku i szybkie siku na trawce to daleko stoi od tej milosci. W sumie nie wiem co gorsze :/
ale to wbrew pozorom często idzie w parze...
titanie nad urodą pieseczka, kupowanie mu badziewnych dupereli a jednocześnie szybkie siku przed blokiem i karmienie pedigree albo resztkami z obiadu

---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ----------

Cytat:
Napisane przez kawa_zmlekiem Pokaż wiadomość
Jako odpsowe zapalenie zakwalifikowałabym jeszcze płacze i jęki właścicieli psów, że do jednego spośród kilku- albo kilkunastu parków w moim mieście nie można wejść z psem. Bo to dyskryminacja! Jedno miejsce w mieście, pięknie zrewitalizowany park, gdzie można bez obaw rozłożyć koc na trawie i nie wdepnąć w kupę, to o jedno za dużo. Gdzie tu dyskryminacja? Ostatnio nawet był mówili w tym w telewizji, w uwadze czy w czymś tam. Mam nadzieję, że sąd utrzyma zakaz.
mnie to by nie przeszkadzało - jeśli to jedno z wielu miejsc.
z drugiej strony czasem jest przesada w odwrotną stronę.
U mnie byle chaszcze przed blokiem (nawet nie trawnik, tylko jakieś dziko rosnące chwasty) i zaraz tabliczka ''zakaz wprowadzania psów na tereny zielone".
Tereny zielone to mi się kojarzą tak jak opisałaś

Edytowane przez 201712071518
Czas edycji: 2014-12-10 o 18:04
Stary 2014-12-10, 18:03   #117
201604130936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez stupid-girl Pokaż wiadomość
ale to wbrew pozorom często idzie w parze...
titanie nad urodą pieseczka, kupowanie mu badziewnych dupereli a jednocześnie szybkie siku przed blokiem i karmienie pedigree albo resztkami z obiadu
To już combo. Chociaz sama znam z autopsji przypadek, kiedy fundacyjnego rottka z problemami chciala wziac 4 osobowa rodzina do kawalerki (jedno dziecko o ile dobrze pamietam ok 1,5 roczku) z tatusiem lubiacym popiwkowac bo się pani zawsze podobaly i dalaby mu duzo milosci. To juz nawet nie jest ozm.

I obawiam się, ze tacy ludzie w koncu jakiegos pseudo rottka w koncu i tak sobie sprawia a wtedy brak ruchu u psa i pedigree bedzie najmniejszym problemem.

Edytowane przez 201604130936
Czas edycji: 2014-12-10 o 18:05
Stary 2014-12-10, 18:09   #118
kawa_zmlekiem
damn good coffee

Cytat:
Napisane przez stupid-girl Pokaż wiadomość

mnie to by nie przeszkadzało - jeśli to jedno z wielu miejsc.
z drugiej strony czasem jest przesada w drugą stronę.
U mnie byle haszcze przed blokiem (nawet nie trawnik, tylko jakieś dziko rosnące chwasty) i zaraz tabliczka ''zakaz wprowadzania psów na tereny zielone".
Tereny zielone to mi się kojarzą tak jak opisałaś
Nie, to taki park z prawdziwego zdarzenia, żadne chaszcze Place zabaw, pawie (psy pewnie różnie by na nie reagowały) itp. Jest pięknie, niektórym tylko kup do pełni szczęścia brakuje
Analogicznie - histeria niektórych rodziców, że jeden na kilkadziesiąt wszystkich pubów/barów/restauracji wprowadził 'zakaz wstępu' dla małych dzieci. Katastrofa po prostu.
kawa_zmlekiem jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-10, 18:12   #119
201604130936
Konto usunięte

A ja choc psiara popieram takie niepsowe miejsca. Juz widze jak pyskate paniusie zbieraja kupska po swoich pupilach. Taaa. Kocham psy, ale na czystej trawue tez lubie polezec.

Kawa, a Ty nie z Lublina? Jaki to park?
Stary 2014-12-10, 18:13   #120
201712071518
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez harleyka Pokaż wiadomość
To już combo. Chociaz sama znam z autopsji przypadek, kiedy fundacyjnego rottka z problemami chciala wziac 4 osobowa rodzina do kawalerki (jedno dziecko o ile dobrze pamietam ok 1,5 roczku) z tatusiem lubiacym popiwkowac bo się pani zawsze podobaly i dalaby mu duzo milosci. To juz nawet nie jest ozm.

I obawiam się, ze tacy ludzie w koncu jakiegos pseudo rottka w koncu i tak sobie sprawia a wtedy brak ruchu u psa i pedigree bedzie najmniejszym problemem.
tiaaaa skąd ja to znam.
My tak mamy z bernardynami. obowiązkowo pies ''do dzieci''.
Nic to, że po przejściach, że większość bernardynowatych psów w Polsce ma domieszkę kaukaza i sa to trudne psy.
Ludzie potrafią spazmów i histerii dostac bo ''oni chcą"
Fundacja ma w warunkach adopcji zapis, że samców do domów z dziećmi nie wydaje.
kiedyś ludzie przywieźli rocznego 100kg bernardyna - kupionego jako szczeniaka do zabawy z dziećmi
pies dosłownie rozstawiał wszystkich po kątach i ludzie ciężko byli zdziwieni, że nie jest łagodny i uległy.
w nowym - rozsądnie wybranym domu - pies jest idealnym towarzyszem.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości