![]() |
#91 | |
Buc
|
Dot.: OZM nieco inaczej + anty słynne wizażowe OZM.
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#92 | |
Wtajemniczenie
|
Autorka spieniona jak stuknięty czyli chory psychicznie szampan na sylwestra
![]() ---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ---------- Cytat:
-"Mój ojciec był u psychiatry." -"I co?" -"Lekarz powiedział mu, że jest stuknięty." Wypis z Karty Zdrowia Pacjenta: Choroby przewlekłe: Pacjent jest stuknięty od 1998r. Edytowane przez rickybobby Czas edycji: 2014-12-10 o 15:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ludzie mający bzika na punkcie swoich zwierząt są tak samo śmieszni. Tylko ich rozpieszczony pies nie psuje społeczeństwa (w przeciwienstwie do rozpieszczonych ludzi).
![]() |
![]() |
#94 | |
Zadomowienie
|
Czyli w sumie papierków też nie trzeba sprzątać, można je zostawiać na trawniku, bo przecież z naszych podatków są opłacani pracownicy zajmujący się sprzątaniem przestrzeni publicznej?
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#95 |
Konto usunięte
|
Po tym ile razy bylam zaatakowana przez duze psy i jak to potem sie ttudno goilo jestem bardzo przeciwna trzymaniu ich e blokach. Chodzą po osiedlu pit bulle i amstaffy bez smyczy i sa agresywne. Ale.jak cis powiem, ze niektóre rasy stworzono wybierajac osobniki najbardziej patologiczne i ze niektore rasy maja gen mordercy to sie zaczyna jazda z ozm, które rotweilera wsadzaly.dziecku do kolyski. Plus osiedlowy hit - 8latka wyprowadzajaca dwa pit bule bez kaganca.
Ostatnio jak była ta afera z nakazem uspienia wszystkich amstaffow do 1 grudnia w jakims okregu w stanach to mnie to w pierwszym momencie ucieszylo. Byly protesty wiec nikt nie ucierpial, ale jestem za usunięciem takich psow z miast, poprzez zakaz sprowadzania nowych i sterylizacje starych, bo uśpienia komus czlonka rodziny sobie nie wyobrażam. To pupil, ok. Rozumiem. Ale ten.pupil jest tak.samo zabójczy jak pistolet i kazdy moze go wytresowac na mordercę jak chce. Broni miec nie wolno to czemu mozna mieć psa z tona uscisku w szczece? Psy pasterskie powinny pozostac na pastwiskach. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
Edytowane przez ef54e0a2a1d8c328bd9581b7d386552d742cc4ca Czas edycji: 2014-12-10 o 15:48 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Zadomowienie
|
Taa, zostawia się z trawie bo piesek jest zarejestrowany i opłacony w Urzędzie
![]() Ja płącę za wywóz śmieci, płacę podatki, więc mogę wyrzucać śmieci gdzie mi się podoba a co! Nie ogarniam takiego myślenia. Chciałabym też przeczytać przepis, regulamin gdzie niby jest napisane, że jak się płaci to sprzątać nie trzeba. Edytowane przez Nameria Czas edycji: 2014-12-10 o 15:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Naczelna Nastolatka
|
Taaa, a psy pracująco wodne, jak labrador, w Norwegii powinny zostać na kutrach...
Za psa i jego zachowanie jest odpowiedzialny człowiek.
![]() |
#99 |
Wtajemniczenie
|
Za wiele oczekujesz od Takiej osoby
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 | |
Wredny kotecek
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
Zadomowienie
|
Wyobraź sobie, że mi się udało
![]() Kwestia osobistych doświadczeń. Ja akurat dużo częściej słyszę o kupach psów/kotów, niż dzieci ![]()
![]() |
#103 |
Konto usunięte
|
Jak dla mnie to człowiek może być zakochany i w dziecku i w psie, może świata poza nimi nie widzieć. Bylebym nie musiała wysłuchiwać wycia, dosłownie wycia w knajpie, gdzie chcę sobie spokojnie posiedzieć, ani być raczona towarzystwem owczarka kaukaskiego bez kagańca, wolno biegającego sobie po lesie "bo on nie gryzie". Ludzie sobie mogą wacika uczynić obiektem kultu, byleby nie naruszało to mojego że tak powiem komfortu na spotkaniu ze znajomymi czy kiedy jestem na grzybach w lesie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
W dobrych hodowlach bardzo zwraca się uwagę, że psy z niewłaściwymi genami nie były romznażane (w skrajnych przypadkach są osobniki usypiane). Wbrew powszechnemu przekonaniu amstafy, pitbulle i bullteriery jako psy do walk, nie mogły byc agresywne w stosunku do ludzi - gdyż przy tych walkch często były przedmotem zakładu i przechodziły z rąk do rąk. Są dużo ''groźniejsze'' dla człowieka rasy. akurat w Stanach jest powszechna dostępność broni, więc argument trochę nietrafiony. Większość pogryzień przez psy nie dotyczy psów rasowych a kundli (ewentualnie kundli w typie), więc problemem nie jest pies określonej rasy, a powszechność i niekontrolowany rozród psów. Jeśli każdy dres i patologia moga sobie kupić ''amstafa'' za 300 pln, to potem nie dosyć, że dochodzi do pogryzień, to schroniska są przepełnione a psy masowo porzucane i szwendają się potem na wpół zdziczałe stwarzając zagrożenie. Gdyby był masowy nakaz sterylizacji zwierząt niehodowlanych i ścisła kontrola rozrodu zwierząt hodowlanych - psy stałyby się trudniej dostępne, a siłą rzeczy właściciele bardziej ''ogarnięci''. ---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 | |
Wizażowy Kot Igor
|
[1=bceb01c221ea3319abad6ab 25f068feed7228d52_657f8c4 7e3c47;49284049]Nie zgodzę się że tak zupełnie zwierzęce OZM ludziom postronnym nie szkodzi...
- puszczanie psa bez smyczy po osiedlu Nieraz pies goni za mną, obszczekuje mnie, czasem zaczepia moją suczkę, która się przeważnie boi. Właściciel? "Niiie, on jest grzeczny, żadnej krzywdy nie zrobi". Szlag mnie trafia, bo żadnej gwarancji nie mam, że coś mu nie odbije, a poza tym zwyczajnie nieprzyjemne i stresujące jest, kiedy idę np. przez park, a za mną biegnie szczekający pies. - niesprzątanie po swoim psie Nieważne czy to trawnik, czy środek chodnika. "No ale co pani, to przecież zwierzę, nie mam wspływu na to gdzie się załatwia. A od sprzątania to są tutaj inni ludzie". - zabieranie swojego psa / kota ze sobą wszędzie Zwłaszcza jeśli są to te małe psy, "torebkowe". Nieraz w pociągu pies /kot zajmuje miejsce pasażera obok swojej pani i muszę znosić to że się o mnie ociera. - spotkania z ludźmi mającymi zwierzęcy OZM. Obowiązkowe zachwyty nad pupilem i opowieści o jego cudowności. Przy posiłku kot chodzi sobie swobodnie po stole między talerzami. "Sierść? Gdzie tam, on nie zostawia", albo pies skacze przy moich nogach żeby mu coś rzucić i nie pozwala spokojnie zjeść. Ach, no i nie mam prawa powiedzieć że nie mam ochoty żeby pies na mnie skakał/obśliniał mnie, a kot drapał. "To znaczy ze cię lubi, no, nie widzisz, pogłaszcz go, przytul". Że ktoś ma uczulenie na sierść? Że ktoś boi się psów? Gdzie, tam "mój kocurek na pewno nie uczula, a mojego piesiunia nie można się bać". Serio, rozpieszczone i niewychowane zwierzęta, z właścicielami ześwirowanymi na ich punkcie też mogą utrudniać życie postronnym ludziom. Tak samo jak można nie lubić obcych dzieci, można nie lubić obcych zwierząt, choć mam wrażenie że to obecnie bardzo niepopularny pogląd.[/QUOTE] Kochana, ze wszystkim tu się zgadzam. Ale zachowania powyższe są oznaką idiotyzmu a nie zwierzolubstwa. I to skrajnie nieodpowiedzialnego idiotyzmu, co idzie w parze ze sobą. Mam też psa i nie zdarzyło się, by skakał na ludzi, wychodził bez smyczy i pozostawiał po sobie pamiątki, których bym nie sprzątnęła. Z kotkami też notorycznie nie jeżdżę, bo nie lubią podróżować. Demolują sobie u mnie w domu. Więc z tego punktu widzenia nie narzucam nikomu swojego bzika na punkcie zwierząt. Ja dalej nie rozumiem sensu tego wątku. Narzucanie komuś swojego zwierzaka/rozwrzeszczanego, rozpuszczonego dziecka jest równie głupie. Autorko, co Ty chciałaś osiągnąć/udowodnić w tym wątku? ---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ---------- Cytat:
![]()
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#106 |
Konto usunięte
|
Powiem tak, teoria teoria a moje obeznanie objawia sie w bliznach i prawie straconej rece. Tak, wystarczh ze pies ma klapniete uszy to juz nie jest rasowy, ale to kontrolowac sie powinno. 'Amstaff' ktory mnie pogryzl mial wlasciciela pijaka i zabil kilka psow w tym miejscu. I co? I nic. Zona go cichaczem uspila bo go nie lubila. A tak to sobie mozna sie pobujac, dalej by zyl gdyby nie to.
W bloku mam tez agresywnego bernardyna, atakuje ludzi, kto by sie spodziewal. Ale.jest i powinny byc wieksze mozliwosci dzialania. Moim zdaniem w miescie powinno byc ograniczenie przynajmniej wagowe do 25kg. No cokolwiek. I jak pies atakuje mojego psa a nie mnie to mi go nie wolno skrzywdzic wg prawa. Mam stac i sie gapic? Nie dziwię sie, ze jak same krowy chodza pp osiedlu to ludzie sie boją brac jamnika. A tak po prawdzie wystarczylby twardy nakaz kaganca, bez zebow pies az tak wiele nie zrobi, da sie przed nim obronic. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Naczelna Nastolatka
|
A ja znam amstaffa, który kocha wszystkich i wszystko. Ale to jest pies z dobrej hodowli, który trafił do świetnej rodziny. Za każdym agresywnym psem stoi człowiek. Ukrócić samowolkę w rozmnażaniu to powinien być priorytet.
![]() |
#108 |
Konto usunięte
|
Cokolwiek. Ale kaganiec to najłatwiejsze rozwiazanie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Naczelna Nastolatka
|
Kaganiec swoją drogą, ale ja bym nie chciała żeby moje psy musiały chodzić w kagańcach.
![]() |
#110 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
no to właściciel to raczej nie miał OZM ![]() bo bernardyny zwłaszcza (szczególnie te wschodnie z domieszką krwi kaukaziej) to bynajmniej nie są pluszowe miśki rodem z familijnych filmów klasy C moim zdaniem nie do wyegzekwowania (tak samo martwy jest przepis o pozwoleniu na rasy tzw niebezpieczne). a napędzi produkcje kosmicznych mixów pitbulla z ratlerkiem. tak naprawdę tylko kastracja/sterylizacja, chipowanie psów i kontrola rozrodu i handlu psami. Psów jest po prostu za dużo i nikt nad tym nie panuje. Kaganiec to rozwiązanie doraźne - pies w kagańcu rozpędzony jak skoczy na dziecko to tak samo może skrzywdzić. ---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ---------- w wielu miastach jest rozporządzenie RM, że pies musi być wyprowadzany obowiązkowo na smyczy i w kagańcu. a ''globalnie'' nic to nie zmienia,. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Konto usunięte
|
Martwy przepis swoja droga. W Lublinie KAZDY pies musi byc na smyczy i w kagancu. Osobiscie nie przypominam sobie czy odkąd tu mieszkam widziałam JAKIEGOKOLWIEK psa w kagancu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Wtajemniczenie
|
Ja jeszcze spotkalam sie, ze spelnianiem swoich marzen kosztem zwierzat. Wezme sobie wielkiego psa, chociaz mieszkam w bloku, albo Husky, chociaz nie mam czasu na dlugie spacery, zeby sie wybiegal. Nie mam warunkow, ale takiego wlasnie kupie, bo zawsze marzylam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Konto usunięte
|
Odzwierzece kojarzy mi się z przesadna miloscia do psa, chuchaniem dmuchaniem i titowaniem. Skazywanie wymagajacego psa na mieszkanie w bloku i szybkie siku na trawce to daleko stoi od tej milosci. W sumie nie wiem co gorsze :/
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#114 |
Konto usunięte
|
tiaaaaa. tez to znam + oczywiście kupowanie pieska ''za wygląd'' - kij tam, że charakter zupełnie nie pasujący do trybu zycia właściciela.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
damn good coffee
|
Jako odpsowe zapalenie zakwalifikowałabym jeszcze płacze i jęki właścicieli psów, że do jednego spośród kilku- albo kilkunastu parków w moim mieście nie można wejść z psem. Bo to dyskryminacja! Jedno miejsce w mieście, pięknie zrewitalizowany park, gdzie można bez obaw rozłożyć koc na trawie i nie wdepnąć w kupę, to o jedno za dużo. Gdzie tu dyskryminacja? Ostatnio nawet był mówili w tym w telewizji, w uwadze czy w czymś tam. Mam nadzieję, że sąd utrzyma zakaz.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
titanie nad urodą pieseczka, kupowanie mu badziewnych dupereli a jednocześnie szybkie siku przed blokiem i karmienie pedigree albo resztkami z obiadu ---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ---------- Cytat:
z drugiej strony czasem jest przesada w odwrotną stronę. U mnie byle chaszcze przed blokiem (nawet nie trawnik, tylko jakieś dziko rosnące chwasty) i zaraz tabliczka ''zakaz wprowadzania psów na tereny zielone". Tereny zielone to mi się kojarzą tak jak opisałaś ![]() Edytowane przez 201712071518 Czas edycji: 2014-12-10 o 18:04 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
I obawiam się, ze tacy ludzie w koncu jakiegos pseudo rottka w koncu i tak sobie sprawia a wtedy brak ruchu u psa i pedigree bedzie najmniejszym problemem. Edytowane przez 201604130936 Czas edycji: 2014-12-10 o 18:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 | |
damn good coffee
|
Cytat:
![]() ![]() Analogicznie - histeria niektórych rodziców, że jeden na kilkadziesiąt wszystkich pubów/barów/restauracji wprowadził 'zakaz wstępu' dla małych dzieci. Katastrofa po prostu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Konto usunięte
|
A ja choc psiara popieram takie niepsowe miejsca. Juz widze jak pyskate paniusie zbieraja kupska po swoich pupilach. Taaa. Kocham psy, ale na czystej trawue tez lubie polezec.
Kawa, a Ty nie z Lublina? Jaki to park? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
My tak mamy z bernardynami. obowiązkowo pies ''do dzieci''. Nic to, że po przejściach, że większość bernardynowatych psów w Polsce ma domieszkę kaukaza i sa to trudne psy. Ludzie potrafią spazmów i histerii dostac bo ''oni chcą" Fundacja ma w warunkach adopcji zapis, że samców do domów z dziećmi nie wydaje. kiedyś ludzie przywieźli rocznego 100kg bernardyna - kupionego jako szczeniaka do zabawy z dziećmi pies dosłownie rozstawiał wszystkich po kątach i ludzie ciężko byli zdziwieni, że nie jest łagodny i uległy. w nowym - rozsądnie wybranym domu - pies jest idealnym towarzyszem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:51.