![]() |
#91 |
Zakorzenienie
|
Dot.: 30 + 40 + dzień po dniu :-)
W końcu nadrobiłam. Znalazłam nowa cześć i tez nadrobiłam.
Mikołaj już ( znowu) przyszedł z książkami ( nowa Młynarska która pochłonęłaby w 2 dni , Sadowska czeka w kolejce i Lewandowska ) ciekawe tylko czy jeszcze wpadnie Mikołaj pod koniec miesiąca. :róża: witam znajome i mniej znajome nicki Internet tez mam tu na wsi trochę ograniczony bo weekendy i wieczory jest ciężej ( nie siedzę wtedy koledze na dole z komputerem) ale za to przez to więcej czytam czy za język sie biorę bo dalej kiepsko wchodzi ale mimo wszystko lepiej niż ostatnie miesiące. Plus blog ( mimo ze tego nie widać jakoś szczególnie ) pochłania trochę czasu + trochę ruchu i spacery. Święta ( 25 .12) u siostry tz-a a 24 z kolega na miejscu. |
![]() ![]() |
![]() |
#92 |
Gang Iren
|
Kamlisa rozumiem cię doskonale. Ja też od dzieciaka praktycznie wszystkie zwierzaki dokarmiałam, pomagałam jak mogłam. Bardzo mi żal zwierzaków pozostawionych na pastwę losu.
Irenka jakiego języka się uczysz?
#93 |
Zakorzenienie
|
Francuskiego. Powinnam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#94 |
Zadomowienie
|
Witaj Stargate
![]() ![]() Hej, Irenka, faktycznie dawno Cię nie było. ![]() Kama, olewaj paniusie w futrach i tym podobne i rób swoje ![]() ![]() Ja przez cały ogólniak walczyłam z takimi co to najlepiej wiedzą jak pomagać, przez to, że dokarmiałam psy, a latem wynosiłam im wodę. Dwa osiedlowe przygarnęliśmy, ale nie mogliśmy przecież wziąć wszystkich. Miszka, oddaję Ci córkę na synową, ale tą młodszą (też ma niezłe teksty), starsza - stanowczo za stara ![]() Kaczkę bym zjadła....i omleta też ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#95 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kaczka, omlet...... mniam....
![]() |
#96 |
Zakorzenienie
|
Juka omlet polecam właśnie jako śniadanie dla pań dbających o sylwetkę. Po takim daniu jesteś syta prze 3,4 h.
|
![]() ![]() |
![]() |
#97 |
Zakorzenienie
|
Omlet dzis mielismy na obiad , do tego ziemniaki w plasterki z patelni i fasolka szparagowa. Nie powiem panowie Francuzi nie gotują zle. Z reguły w tygodniu ja cos ugotuje a sob i nd kolega i dobrze nam z tym
Juka zaglądam ale czasem nie pisałam plus ostatnie kilka dni nie bardzo i sie nazbierało niewiem ile stron ale grzecznie nadrobiłam. Sent from my iPad using Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#98 |
Zakorzenienie
|
Wiecie, najwięcej do gadania o pomaganiu maja ci, co nie pomagają nikomu
![]() Juka, omlet jest zdrowy - jajka, płatki...I faktycznie syci, prawie, jak owsianka ![]() Irenka, dobrze, ze się nie nudzisz. i masz pogodniejsze teksty, nie wiem, czy sama to zauważasz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#99 |
Zakorzenienie
|
Omlet.Zapomniałam o nim.Jakie proporcje z płatkami ???
Dla odmiany my mieliśmy dzis gości.Wino szumi mi w głowie. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#100 |
Zakorzenienie
|
Miszka, proporcje zależą od Ciebie
![]() Ostatnio w kółko słucham paru piosenek, między innymi tej https://www.youtube.com/watch?v=0pSYRLZj8xs Jakos mam nastrój ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#101 |
Zakorzenienie
|
Kama nie zauwazylam bo raczej nie czytam swoich postów a moze powinnam zacząć
![]() Staram sie zrobic wiecej z czasem niz oglądanie serialów Nawet mi to zaczyna lepiej wychodzić. |
![]() ![]() |
![]() |
#102 |
Zakorzenienie
|
Chciałabym, aby już były święta. Jestem już zmęczona myśleniem o prezentach, sprzątaniem, planowaniem potraw i tym całym świątecznym zamieszaniem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#103 |
Zakorzenienie
|
Ja jeszcze atmosfery świąt nie czuję...Kawa
![]() Dzis zaczynam rehabilitacje barku, bo po masażach jest lepiej - ale nie dobrze. Prtywatnie, oczywiście. na nfz...na sierpień ![]() Edytowane przez Kamlisa Czas edycji: 2014-12-15 o 07:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#104 |
Zakorzenienie
|
Aussie marudż.Dołączę i tak sobie razem pobiadolimy
![]() Kama co będziesz miała za zabiegi?Weż laser i teen(jeżeli masz opcje wyboru) KAWA dziołszki! |
![]() ![]() |
![]() |
#105 |
Rozeznanie
|
Dzien dobry
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#106 |
Konto usunięte
|
Kama, Anyż,
dzięki, przypomniałyście mi, ze omlet z płatków jest pyszny. Bez dodatków, taki lubię najbardziej. Kawa. Nie wiem, jak u was, ale u mnie jest tak ciepło, że muchy się pobudziły. I latają, acz nieco śnięte... W sumie się cieszę, wiecie, nowa czapka, szalik ![]() ![]() Skończyłam Fargo. Kapitalny serial, chociaż nie dla miłośników akcji, pościgów itp, bo on taki niespieszny...Ale czekam na kolejną serię. ---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ---------- W sklepach jest jakiś amok zakupowy...Poszłam wczoraj do kauflandu po tuńczyka, w sklepie kolo mnie tych konkretnie puszek nie ma...Jak zobaczyłam, ile rzeczy ludzie kupują ![]() ![]() ![]() Edytowane przez 201608151053 Czas edycji: 2014-12-15 o 08:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#107 |
Zakorzenienie
|
hej
![]() nie bedę orginalna.... kawy.... u mnie ponuro ale właśnie podobnie jak u Beaty: cieplo ![]() właściwie ja tez bym już chciała zeby po swiętach było.... nie mogę patrzec ile ludzie już kupują a do świat tak na prawde poltora tygodnia.... i w ogóle przeraża mnie chamstwo w sklepach.... jacyś ludzie są nerwowi, wszystko muszą mieć najuz, w tej chwili...natentychmiast :/ strasznie mnie to złości.... z dobrych rzeczy: byłam z mlodszą córą u lekarza ![]() Amelia, czapkę odpuść... wiosna nadchodzi ![]()
#108 |
Konto usunięte
|
Aśka,
nareszcie. ![]() Nie mam pomysłu na prezent dla siebie... |
![]() ![]() |
![]() |
#109 |
Rozeznanie
|
Johaska kurcze dzieki za usmiech jak banan na twarzy. Masx racje wiosna zima, u mnie ptaki na tarasie spiewaja i 10 stopni a jestem we francuskich Alpach. Ludzie sie martwia co z narciarskim sezonem bo z tego zyja a sniegu brak i przy tej temperaturze nawet sztuczny sie nie utrzyma. Tutaj tez kupuja ogromne ilosci. Jedyny plus jaki widze to mniej muzulmanow w tym czasie w sklepach. Jak oni sie tutaj panosza to cos strasznego. Teraz przed Bozymnarodzeniem ich z ulic i sklepow wymiotlo. Czasami jak nas obetna wzrokiem to az ciary przechodza. Taka nienawisc w oczach bo np.spodniczka zbyt krotka.
---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ---------- Buziaki dla Twojej coreczki. Limit chorob na ten i nastepny rok juz wyczerpala. |
![]() ![]() |
![]() |
#110 |
Zakorzenienie
|
Amelia to weź nawet mi nie mów ze u mnie na Fr wiosce zimniej niż w alpach.
Eh zamarzyła mi sie alpejska czekolada ... A świstak siedzi i zawija ... ( i tyłek rośnie ![]() U nas dziś wyjątkowo jasno i 2C bo ostatnio taka mgła ze nic nie było widać. |
![]() ![]() |
![]() |
#111 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
starsze po 4tyg nieobecności poszło pierwszy dzień do szkoly... pierwsza lekcja: wf i dałam jej napisane przez siebie usprawiedliwienie, zeby po tym zapaleniu płuc nie ćwiczyła z tydzień.....a ta dzwoni z płaczem ze jej pani powiedziała, że nie będzie honorować zwolnienia od rodzica..... chwała za to, ze byłam u pedzi z młodszą i poprosiłam o wypisane zwolnienia....ale się pani doktor zdziwila mocno, ze nauczyciel podważa zdanie rodzica...w końcu rodzic chyba wie lepiej czy dziecie powinno ćwiczyc czy nie... chyba czeka mnie wycieczka do szkoły :/ młodsza dopiero drugi tydzień.... ![]() najważniejsze ze już idziemy ku lepszemu.... Amelia no fakt, jak +10 to śniegu nie będzie, żadnego..... wczoraj słyszałam w radiu ze u nas w górach tez sporo osób odwołuje rezerwacje świąteczne ze względu na brak śniegu....
![]() "kadłub przywiędły ale dusza młoda... " Edytowane przez johambina Czas edycji: 2014-12-15 o 10:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#112 |
Rozeznanie
|
Johaska w glowie mi sie nie miesci. Jak to nie bedzie honorowac zwolnienia od rodzica?! Ale sie nachorowaly Twoje maluszki. A Ty namartwas razem z nimi. Jejku. Buziaki dla Was. Irenkaa- na to wychodzi. Mieszkasz bardziej na polnoc. U Ciebie zimniej. Zmykam teraz robic tiramisu. Milego dnia dziewczyny.
|
![]() ![]() |
![]() |
#113 |
Zakorzenienie
|
no właśnie też mnie to zeźliło....dlatego wycieczka do szkoły murowana.....
matko...chyba ciśnienie leci w dół bo strasznie mi sie spać chce.....
#114 | ||
Gang Iren
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
Cytat:
A później będzie kupa jedzenia na śmietnikach. A tylu ludzi na świecie głoduje. Przykre to ![]()
![]() |
#115 |
Zakorzenienie
|
No właśnie tego amoku zakupowego mam dosyć. Męczy mnie to. Bułek spokojnie na śniadanie nie mogę kupić... aby do świąt
![]() Johaska- dziwny jakiś ten nauczyciel. Jak to, że zwolnienia od rodzica nie honoruje ? Gosia- ja tez polecam ci oglądanie filmów w oryginale i czytanie książek ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#116 | ||||
Raczkowanie
|
Witam Dziewczyny!...z herbatą....kawa była o 6 rano...
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja powiem coś od siebie....wcale "proza życia w tym negatywnym znaczniu"...nie musi związku dosiegnąć!.....w sobotę z TZ świetowaliśmy 20 rocznicę....i jest tak jak było wcześniej....romantycznie , pięknie, głęboko i z pełnią miłości na codzień.... ![]() ![]() Cytat:
![]() Muszę się pochwalić...no muszę.... ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Elsa... Czas edycji: 2014-12-15 o 12:06 Powód: ....brak spostrzegawczości....:-(...robienie multum rzeczy na raz? |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#117 |
BAN stały
|
[QUOTE=Elsa...;49349461]Witam Dziewczyny!...z herbatą....kawa była o 6 rano...
Witam kalincia!... ![]() Ja powiem coś od siebie....wcale "proza życia w tym negatywnym znaczniu"...nie musi związku dosiegnąć!.....w sobotę z TZ świetowaliśmy 20 rocznicę....i jest tak jak było wcześniej....romantycznie , pięknie, głęboko i z pełnią miłości na codzień.... ![]() ![]() Dzięki, też tak czuję. Tylko trzeba przyjmować naturalne zmiany, które przychodzą. Bo jest inaczej, niż kiedy było święto, bo się widzimy. Teraz jest codzienność, musieliśmy ją oswajać. Ja nigdy wcześniej nie mieszkałam z nikim a mam 44 lata. Byłam w związku, ale typu:razem ale osobno przez 9 lat. Kawa? A u mnie inaczej. Kawa rano - tak. Potem nie potrzebuję. A teraz próbujemy pysznej domowej mandarynkówki. Będzie na święta, ale sprawdzić trzeba, prawda? |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#118 |
Zakorzenienie
|
Elsa- brawa dla córci
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#119 |
Zakorzenienie
|
Elsa ja raczej planuje osiasc wiec ..powinnam
![]() Jezyk mi sie podoba i owszem ale trudny jest . Elsa super brawo dla malej |
![]() ![]() |
![]() |
#120 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() irenkaaa....wiem, wiem... ![]() ![]() Ty masz mocną motywację to pójdzie Ci szybciej niż myślisz! ![]() Edytowane przez Elsa... Czas edycji: 2014-12-15 o 13:05 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:03.