Remington I-light Pro IPL 6000 czy Philips Lumea - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-09-18, 19:19   #91
Goosiaa
Zadomowienie

Dot.: Remington I-light Pro IPL 6000 czy Philips Lumea

Cytat:
Napisane przez ilios Pokaż wiadomość
o, w koncu ktos kto rozumie moje problemy zyciowe
ja szczerze to jakbym wiedziala o tych problemach z korkami to chyba bym zainwestowala w lumea jednak, bo bezprzewodowo ładuje sie to tysiac lat na godzine uzywania, ale przynajmniej powoli sie laduje, wiec nie ma problemu z korkami

ale mam juz umowionego pana elektryka na wymiane B10->B16

B16 spokojnie daja rade, probowalam do 4 poziomu na razie wiec przy 16 spokojnie wytrzyma

nie, one sie nie uodparniaja, podobno po prostu im wyszy poziom tym szybsze i lepsze efekty.
Ja mam chyba jakies pancerne nogi

Dzięki, pocieszyłaś mnie, jutro próbuję Nie wiedziałam, że można zmienić same bezpieczniki na wyższe bez remontu instalacji, w takim razie też pewnie wezwę takiego pana

Obawiam się trochę o moje pieprzyki, mam ich dużo i nie będę w stanie wszystkich ominąć na pewno... Kupiłam białą kredkę do oczu i mam zamiar je nią potraktować ale nie wiem czy to zda egzamin. Macie jakieś doświadczenia w tym temacie?
Goosiaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-19, 08:34   #92
ilios
PIP.

GG do ilios

Ja sie jakoś super nie znam i nie wiem jak u Ciebie ale mi elektryk powiedział ze jesli w jednym pokomieszczeniu mam 16, w kuchni to mam 25, to znaczy ze instalacja da radę to uciągnąć
ilios jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-19, 12:50   #93
Goosiaa
Zadomowienie

Jestem po pierwszym zabiegu remingtonem 6250. Pachy i bikini zrobiłam na poziomie 2 a nogi na 3, myślę że kolejnym razem zrobię na 4. Generalnie nogi nie bolały mnie wcale, pachy i bikini czułam, ale do wytrzymania. Biała kredka na pieprzyki daje radę Następnym razem narysuję sobie nią też linie na nogach żeby mieć większą kontrolę nad tym, które miejsce już jest ostrzelane.
Goosiaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-07, 17:22   #94
adri
Przyczajenie

Dziewczyny powiedzcie mi jak dokładnie przebiega depilacja tym urządzeniem bo nie wiem czy dobrze rozumiem. Najpierw trzeba zgolić dokładnie włoski a potem przykładać miejsce po miejscu lampą i co się dzieje dalej ? Te włoski na następny dzień odrosną i po jakimś czasie zaczną wypadać czy po prostu część się "spali" pod skórą a reszta odrośnie i można je golić a po 2tygodniach użyć znowu lampy. Czy modelem Remington I-light Pro IPL 6250 można depilować wzgórek i głębsze bikini czy tylko do linii bielizny? Pozdrawiam
adri jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-08, 08:31   #95
ilios
PIP.

GG do ilios

Cytat:
Napisane przez adri Pokaż wiadomość
Dziewczyny powiedzcie mi jak dokładnie przebiega depilacja tym urządzeniem bo nie wiem czy dobrze rozumiem. Najpierw trzeba zgolić dokładnie włoski a potem przykładać miejsce po miejscu lampą i co się dzieje dalej ? Te włoski na następny dzień odrosną i po jakimś czasie zaczną wypadać czy po prostu część się "spali" pod skórą a reszta odrośnie i można je golić a po 2tygodniach użyć znowu lampy. Czy modelem Remington I-light Pro IPL 6250 można depilować wzgórek i głębsze bikini czy tylko do linii bielizny? Pozdrawiam
Twoje opcje są bardzo podobne w zasadzie
włosy się 'spalają' pod skórą, część z nich rośnie i wypada, część rośnie normalnie i się je goli i znow laserem na to

co do pytania nr 2 to nie wiem, nie robiłam, nie ma przeciwskazań chyba, jedynie myślę, że może boleć. mnie nic tak nie boli z lasera jak linia bikinii właśnie, a im dalej tym gorzej
Stary 2015-10-08, 08:43   #96
Kusum
Zakorzenienie

Ilios a jak efekty?
Ja zrobiłam 4 razy pachy i golę się teraz raz w tygodniu Sporo jeszcze włosków odrasta, ale w żółwim tempie
Nogi robiłam 2 razy i nie widzę jeszcze efektów. Przy kostkach najbardziej mnie boli
Stary 2015-10-08, 09:09   #97
ilios
PIP.

GG do ilios

ja juz tez na pachach raz w tygodniu, linia bikini to samo. uwielbiam - przedtem pachy musialam codziennie
na nogach widze, ze rosną wolniej i mam juz miejsca, na ktorych od miesiaca nie bylo włosów, ale do pełnej gładkości jeszcze daleko

ale zaznaczam, ze dla mnie juz to, ze musze golic pachy 7x rzadziej jest pelnym uzasadnieniem zakupu tego urzadzenia
Stary 2015-10-08, 10:21   #98
Kusum
Zakorzenienie

Zgadzam się
Stary 2015-10-09, 10:36   #99
_Roksi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez adri Pokaż wiadomość
Ja depilowalam dosc gleboko bikini i nie miałam po tym żadnych przykrych następstw. Tyle tylko, że im głębiej, tym bardziej boli, ale tego można się spodziewać
Ja robiłam dwa razy nogi (na poziomie 4), bikini (na poziomie 3) i pachy (na poziomie 3). Najbardziej bolą, tak jak mówicie, okolice kostek i mnie dodatkowo jeszcze pachy. Ale według mnie ból nie jest strasznie silny. Ja od razu robiłam depilację na poziomach 3 i 4 i jak najbardziej dało się wytrzymać. Tyle że niestety jeszcze nie widzę efektów, ale spodziewam się pierwszych dopiero za jakieś 2-3 tygodnie...
W ogóle jestem pozytywnie zaskoczona tym, że nie jest to strasznie czasochłonny zabieg. U mnie całość (łydki, pachy, bikini) zajmuje ok 45 min, co jest super wynikiem, bo używając tradycyjnego depilator potrafiłam poświęcić prawie godzinę na depilację jednej łydki :/
_Roksi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-09, 11:35   #100
ilios
PIP.

GG do ilios

czas to mega plus
Stary 2015-10-14, 11:05   #101
antunka
Zakorzenienie

Czas na recenzję po dłuższym używaniu urządzenia bo któreś z was to obiecałam
Minęło 19 tygodni odkąd mam Remingtona. Depilację robiłam 14 razy - łydki, pachy, bikini. Kilka razy robiłam też uda ale to tak czasochłonne, że sobie na razie odpuściłam. Stwierdziłam, że jak uporam się całkowicie z łydkami to wezmę się za uda.

Niestety efekt nie jest taki jakiego się spodziewałam. Najlepsze rezultaty są po 3-5 użyciach. Wtedy było takie wow to działa! Później większych postępów nie widziałam mimo regularnej depilacji. Po pierwszych zabiegach wypadło ileś tam włosów i one nie odrastają ale do pełnej gładkości jest jeszcze daleko

Ale po kolei. Nogi a ściślej łydki. Przed zabiegami goliłam co drugi dzień a latem czasem codziennie. Włosy rosną wolniej, są delikatniejsze i jest ich oczywiście mniej ale myślę, że jeszcze 50% zostało. Mogłabym golić je raz w tygodniu ale, że lubię gładkie to golę co 4 dni żeby się nie denerwować.
Pachy. Tu jest najlepiej. Zostało 1/3 włosów, rosną duuużo wolniej i są jaśniejsze przez co mniej widoczne. Spokojnie tydzień mogę nie golić i jest ok. Dodam, że mam ciemne owłosienie i wcześniej jak zgoliłam pachy to po jednym dniu były one szare... wiecie spod skóry przebijały już rosnące włosiska, wszystkie razem w jednym tempie więc były mocno widoczne. Teraz jest o niebo lepiej.
Bikini. Miałam problem z wrastającymi włosami i czerwonymi krostkami. Koszmar. Po depilacji światłem jak ręką odjął. Nic nie wrasta, nic nie boli, nie ma podrażnień. Profilaktycznie smaruję się sudocremem i jest cacy Efekt podobny jak na nogach. Jeszcze sporo odrasta ale wolniej. Golę się raz w tygodniu.

Nogi od początku robiłam na najwyższym poziomie. Pachy na 3-4 (dwa razy zrobiłam na 5 ale bolało). Bikini na 3-4, wyżej się nie odważyłam

Nie mam zamiaru się poddać i nadal regularnie się "naświetlać". Nie wiem czy jest możliwe osiągnięcie pełnej gładkości ale nawet jak nie to nie żałuję wydanych pieniędzy. Moim zdaniem warto ale ja mam uciążliwe, ciemne owłosienie, wrażliwą skórę i po każdej metodzie depilacji miałam problem w okolicach bikini z krostami. Teraz mam z tym spokój więc choćby z tego względu jestem zadowolona
antunka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-14, 11:27   #102
Kusum
Zakorzenienie

Chyba nie ma co narzekać? Golenie pach raz w tygodniu to duży komfort.

Chodziłam kiedyś na LightSheer i po 4 zabiegach miałam podobne efekty jak Ty teraz. Po roku nie było nawet śladu po depilacji i musiałabym znowu robić serię. Koszty wiadomo... jeden zabieg to kilkaset złotych.
Stary 2015-10-14, 15:46   #103
hula
Raczkowanie

Nie wolno strzelać dwa razy w to samo miejsce, ale ja strzeliłam (warga większa i na piątce). Było wielkie ałłł i na drug i dzień pęcherzyk leki a potem strupek. Po prostu się poparzyłam
hula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-14, 21:25   #104
antunka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kusum Pokaż wiadomość
Chyba nie ma co narzekać? Golenie pach raz w tygodniu to duży komfort.

Chodziłam kiedyś na LightSheer i po 4 zabiegach miałam podobne efekty jak Ty teraz. Po roku nie było nawet śladu po depilacji i musiałabym znowu robić serię. Koszty wiadomo... jeden zabieg to kilkaset złotych.
Z jednej strony jestem zadowolona bo komfort jest dużo większy. Ale jednak myślałam, że po jakimś czasie będzie efekt gładkiej skóry. Wiadomo, że nie na zawsze ale chociaż mieć 3-4 miesiące spokoju. Zobaczymy czy to możliwe.

Cytat:
Napisane przez hula Pokaż wiadomość
Nie wolno strzelać dwa razy w to samo miejsce, ale ja strzeliłam (warga większa i na piątce). Było wielkie ałłł i na drug i dzień pęcherzyk leki a potem strupek. Po prostu się poparzyłam
Niby nie wolno ale ja strzelam. Chcę mieć pewność, że zabieg zrobiłam dokładnie więc czasem miejsca naświetlania się zakładają na siebie. Nigdy jeszcze nie miałam jakichkolwiek skutków ubocznych. Ale w sumie też uważam szczególnie przy wrażliwych miejscach.
antunka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-15, 22:09   #105
monciasz
Raczkowanie

Hej dziewczyny, czytam was od jakiegoś czasu i też zakupiłam depilator remingtona 6250, póki co jestem bardzo zadowolona bo depilacje robiłam 3 razy i już widzę efekty ale martwi mnie trochę to że antunka pisała że po 14 depilacjach nadal włosy jej odrastają, a szczerze to miałam nadzieję że znikną całkiem i później wystarczy tylko raz w miesiącu ją powtórzyć żeby włosy nie odrosły.
Ale mimo wszystko polecam ,włoski są jaśniejsze, wolniej odrastają i nie mam problemu z krostami i wrastającymi włosami jak po depilacji woskiem.
Mam nadzieję że po kolejnych depilacjach będzie jeszcze lepiej i włoski całkiem znikną.
monciasz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-16, 12:17   #106
hula
Raczkowanie

Muszę stwierdzić , ze u mnie jest to samo, użytkuję juz kilka miesięcy i tylko w kilku malych plackach włosy "chyba" nie odrastają a w częsci mimo ,ze za kazdym razem staram się solidniej te partie potraktować nadal rosną. Oczywiście wolniej i sa delikatniejsze, ale jednak. Mimo tego i tak jestem zadowolona. Nigdy nie próbowałam depilacji woskiem, ale wosk wyrywa na zero i przez jakiś czas fatycznie włosy nei rosną. Tutaj rosną. Ja ciągle golę się maszynką, ale nie ma podrażnien i krost jak kiedys i to juz dla mnie jest sukces.
Stary 2015-10-16, 14:58   #107
monciasz
Raczkowanie

i to mnie trochę martwi że już lepiej nie będzie, mi po wosku włosy odrastały a raczej wrastały już po dwóch tygodniach, a bikini nie dałam rady robić bo strasznie bolało;/
A jak często robicie tą depilacje? bo ja poki co raz w tygodniu,a wy? kiedy mogę zrobić dłuższą przerwę między kolejnymi depilacjami?
monciasz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-18, 11:15   #108
_Roksi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez monciasz Pokaż wiadomość
i to mnie trochę martwi że już lepiej nie będzie, mi po wosku włosy odrastały a raczej wrastały już po dwóch tygodniach, a bikini nie dałam rady robić bo strasznie bolało;/
A jak często robicie tą depilacje? bo ja poki co raz w tygodniu,a wy? kiedy mogę zrobić dłuższą przerwę między kolejnymi depilacjami?
Ja robię raz w tygodniu. Częściej nie ma sensu chyba, prawda?
Tez się zastanawiam od kiedy zacząć robić dłuższe przerwy...
_Roksi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-18, 11:54   #109
hula
Raczkowanie

Robię średnio raz w tygodniu, ale mialam tez kilkanascie dni przerwy. Niestety ale widze, ze bezposrednio po ostrzeliwaniu włoski są osłabione przez te kilka dni , lepiej się je podgala, a po dluzszej przerwie sa bardziej wzmocnione i szybciej wyskakują, wiec to co piszą, ze czestsze naswietlanie nei ma sensu to mija się w praktyce z prawdą. Wg mnie nawet dwa razy w tygodniu mozna robic i to bardziej osłabia włosy.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-10-20, 10:57   #110
iwi_83
Zadomowienie

dziewczyny czy warto inwestowac kilka stów wiecej na model z koncowka do bikini ( remington 6750 ?). czy zwyklym 6250 tez da rade zrobic?chodzi mi o bikini nie tylko na wzgórku ale i o wargi
Stary 2015-10-20, 12:22   #111
ilios
PIP.

GG do ilios

Cytat:
Napisane przez iwi_83 Pokaż wiadomość
dziewczyny czy warto inwestowac kilka stów wiecej na model z koncowka do bikini ( remington 6750 ?). czy zwyklym 6250 tez da rade zrobic?chodzi mi o bikini nie tylko na wzgórku ale i o wargi
musiałabyś napisać do producenta czy np te dodatkowe nakładki mają też mniejszą moc czy tylko są mniejsze. bo jeśli tylko mniejsze to moim zdaniem da się - zaznaczam, że ja nie dałam rady z głębokim, ale tylko ze względu na ból. nawet na najmniejszej mocy było to dla mnie zbyt niekomfortowe.
Przemyśl to sobie, bo to nie jest "kilka stów" tylko 6750 kosztuje niemalże 2x tyle co 6250
Stary 2015-10-20, 13:50   #112
iwi_83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ilios Pokaż wiadomość
musiałabyś napisać do producenta czy np te dodatkowe nakładki mają też mniejszą moc czy tylko są mniejsze. bo jeśli tylko mniejsze to moim zdaniem da się - zaznaczam, że ja nie dałam rady z głębokim, ale tylko ze względu na ból. nawet na najmniejszej mocy było to dla mnie zbyt niekomfortowe.
Przemyśl to sobie, bo to nie jest "kilka stów" tylko 6750 kosztuje niemalże 2x tyle co 6250
hej,
Jestem prawie w 100% pewna, że mocy nie regulują końcówki tylko sama baza, chodzi o to, że końcówka ma mniejszy kształt dzieki czemu łatwiej w te miejsca się dostać.
dlatego pytam czy dużą, zwykła głowica da rade
Stary 2015-10-20, 14:10   #113
hula
Raczkowanie

Robie 6250 głeboko , oczywiscie z piskiem, ale robię , Przeciez ta koncówka i tak ma małe pole...Kwestia czy nie bedzie Cie bolało. Tzn na mneijszej mocy z pewnoscia nie, ja robię na 5tym poziomie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-10-20, 14:19   #114
iwi_83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez hula Pokaż wiadomość
Robie 6250 głeboko , oczywiscie z piskiem, ale robię , Przeciez ta koncówka i tak ma małe pole...Kwestia czy nie bedzie Cie bolało. Tzn na mneijszej mocy z pewnoscia nie, ja robię na 5tym poziomie
dziękuję za odpowiedź, w takim razie pewnie wezmę 6250.
Stary 2015-10-20, 16:04   #115
Honcia1995
Raczkowanie

Pisałam kiedyś do remington a czym różni się ipl6250 od pozostałych modeli i różni się tylko tymi dodatkami ( nakładki ,etui ) co wg mnie jest zbędne
Honcia1995 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-20, 22:42   #116
myszola21
Zakorzenienie

i ja sie głowie nad remingtonem bo chce depilować głębokie bikinii i sie tak zastanawiam czy warto te pare stów przepłacać na ten 6750...
16.11.2015 KONSULTACJA S.Ł.
23.08.2016 KONSULTACJA G.N.J.

OXY
64->62->58.5->58.3->58.2->57.8->57.3->56.4->56.2->54.9->54.8

56,6->56,3->55,9->55,2

https://www.instagram.com/lukrecjaass/
myszola21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-22, 00:31   #117
hula
Raczkowanie

nie warto
Stary 2015-10-22, 05:29   #118
myszola21
Zakorzenienie

Hula przekonalas mnie 6250 kosztuje 679 zł nie wiem czy gdzies taniej znajde chyba zamówie..
16.11.2015 KONSULTACJA S.Ł.
23.08.2016 KONSULTACJA G.N.J.

OXY
64->62->58.5->58.3->58.2->57.8->57.3->56.4->56.2->54.9->54.8

56,6->56,3->55,9->55,2

https://www.instagram.com/lukrecjaass/
myszola21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-22, 08:01   #119
ilios
PIP.

GG do ilios

zamawiaj
Stary 2015-10-28, 20:48   #120
ewcia1807
Zakorzenienie

Dziewczyny, zauważyłyście, że ze strony producenta zniknęły produkty z wymiennymi żarówkami?

28-...-36-37-38-39-40-41-42-43-44-45-46 -47-48-49-50 ... 60

Zapraszam na mojego kosmetycznego bloga: www.kosmetyczny-raj.blogspot.com
ewcia1807 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości