karpie diem, czyli świąteczny bieg po karpia i inne promocje - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-12-23, 02:05   #91
laisla
Zakorzenienie

Dot.: karpie diem, czyli świąteczny bieg po karpia i inne promocje

Cytat:
Napisane przez Imperialista Pokaż wiadomość
Mimo wszystko jest to domeną starszych ludzi. Młodzi raczej nie robią zapasów żywności na miesiąc.
Tak, raczej starszych. Albo tych, którzy jeszcze pamiętają puste półki w latach 80, czyli nie aż takich starych znowu
Ja tam robię zapasy żywności nawet dłużej niż na miesiąc Mrożę w sezonie sterty truskawek, malin, jagód i innych owoców/warzyw aby mieć sobie na zimę kiedy mi się zachce. No i nie kupować dużo drożej oczywiście
No ale ja z tych starszych raczej niż młodszych więc pewnie jakieś zmiany w mentalności już się utrwaliły
laisla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-23, 03:32   #92
OYE
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wolha90 Pokaż wiadomość
piszesz jakby w Polsce wynikało to tylko z biedy, no to podałam przykład wysoko rozwiniętego kraju, gdzie też takie zachowania występują.
Czyli dzicz na promocjach nie jest jednak ściśle związana z biedą. No chyba że te tysiące przed walmartem w okresie świątecznym to faktycznie sami ludzie na skraju ubóstwa

---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ----------

a dwaj bezdomni walczą o plazmę no i każdy koniecznie musi mieć 10kg indyka na święta za ostatnie oszczędności, nawet jakby mieli za to prąd odciąć

To sa ludzie biedni/najnizszej klasy. Prawdopodobnie dostaja zapomoge od panstwa.

Haters Gonna Hate
OYE jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-23, 04:24   #93
Zeb_
Przyczajenie

Wszystkich w tym wątku zostaw o głodzie przez 7 dni a poczytaj psychologów co się będzie działo później i to bez wz na kolor skóry czy zamożność :-(

Regards
Zeb_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-23, 06:42   #94
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

Cytat:
Napisane przez Zeb_ Pokaż wiadomość
Wszystkich w tym wątku zostaw o głodzie przez 7 dni a poczytaj psychologów co się będzie działo później i to bez wz na kolor skóry czy zamożność :-(

Regards
Ten przykład jest nieadekwatny w kontekście karpiowego wątku. Czlowiek w skrajnym głodzie nie działa racjonalnie i zapomina o etyce. Wystarczy spojrzeć na piramidę Maslova lub poczytać literaturę obozową (Borowski, Nałkowska).

Jednak ludzie walczący w marketach nie działają pod wpływem skrajnego głodu po 7 dniowym poście. Tych ludzi ogłupia marketing ( PROMOCJA! OFERTA WAŻNA DO WYCZERPANIA ZAPASÓW -więc spiesz się, bo zapasy pewnie się wyczerpią szybko, a co za tym idzie bierz na zapas, bądź zwycięzcą choć raz,choć raz bądź lepszy/szybszy/cwańszy od innych). Nad reklamą pracuje cały sztab specjalistów, w tym też psychologowie. Polityka danej sieci wręcz zachęca do takich bitew, bo chodzi im o to, by towar sprzedał się w całości i jak najprędzej. Sami pomyślcie, co oni by zrobili z tym nieszczęsnym karpiem po świętach, gdyby ludzie go nie kupili? Mieliby straty, bo trzeba by było towar wywalić.

Z reguły staram się unikać sieciówek, które stosują chwyty:" Oferta do wyczerpania zapasów (albo wręcz kiedyś słyszałam w reklamie: szybko, szybko!)" i "dbamy o Ciebie". Bo to fałsz. Sklep dba przede wszystkim o zysk. I jego zadaniem jest wyciągnąć z naszych kieszeni jak najwięcej kasy a nie dbać o nas. Nie takie jest zadanie sklepu. Prawda stara, jak handel a wciąż się ludzie dają na to nabierać.

Teraz się zbieram do Piotra i Pawła lub do Almy. Tam nie ma aż takich tłumów a i te sklepy nie wmawiają mi, że są "rodzinne" (to największa paranoja), ani że o mnie dbają. Kupię mniej, ale za to coś lepszego niż zazwyczaj i bez walk. Zdenerwuje mnie co najwyżej musak sączący się w tle.

Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209

Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw

No pasaran!
Mijanou jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-23, 08:40   #95
pannaatopowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez laisla Pokaż wiadomość
Tak, raczej starszych. Albo tych, którzy jeszcze pamiętają puste półki w latach 80, czyli nie aż takich starych znowu
Ja tam robię zapasy żywności nawet dłużej niż na miesiąc Mrożę w sezonie sterty truskawek, malin, jagód i innych owoców/warzyw aby mieć sobie na zimę kiedy mi się zachce. No i nie kupować dużo drożej oczywiście
No ale ja z tych starszych raczej niż młodszych więc pewnie jakieś zmiany w mentalności już się utrwaliły
Ja warzywa i owoce wolę zamykać w słoiki. Przeraża mnie myśl, że podczas awarii lodówki wszystkie moje plony pójdą w ☠☠☠☠u. Mięso mrożę na zapas. A ja nie jestem z nów taka stara. Dopiero pierwsze ćwierćwiecze za mną. No i w życiu nie biłabym się o rybe w promocji. Może dlatego że jestem uczulona? Ale z drugiej strony dla kurczaka czy cukinii też nie dam się pokroić..

Życie jest jak jazda na rowerze. Żeby utrzymać równowagę musisz się poruszać naprzód. A. E.
pannaatopowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-23, 11:16   #96
Sybil_
Zakorzenienie

powinni w z Lidlu wprowadzać brak zwrotów, wtedy może by się idioci zastanowili kilka razy zanim kupią 10 torebek.
Sybil_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-23, 11:47   #97
lucaa_rules
Wtajemniczenie

Z mojego podworka, walka o telewizory i inne dobra w UK z okazji Black Friday.

https://www.youtube.com/watch?v=iwsDZB48LWw

https://www.youtube.com/watch?v=5w7FjW3QeiQ

Ludziom po prostu odbija, niezaleznie od narodowosci. Smutne to Ja rozumiem okazyjna cena, promocja, ale podziwiam wszystkich co tam stali po pare godzin by zostac stratowanym.

Edytowane przez lucaa_rules
Czas edycji: 2014-12-23 o 11:50
lucaa_rules jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-12-23, 11:55   #98
wolha90
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Mijanou Pokaż wiadomość
Jednak ludzie walczący w marketach nie działają pod wpływem skrajnego głodu po 7 dniowym poście. Tych ludzi ogłupia marketing ( PROMOCJA! OFERTA WAŻNA DO WYCZERPANIA ZAPASÓW -więc spiesz się, bo zapasy pewnie się wyczerpią szybko, a co za tym idzie bierz na zapas, bądź zwycięzcą choć raz,choć raz bądź lepszy/szybszy/cwańszy od innych). Nad reklamą pracuje cały sztab specjalistów, w tym też psychologowie. Polityka danej sieci wręcz zachęca do takich bitew, bo chodzi im o to, by towar sprzedał się w całości i jak najprędzej. Sami pomyślcie, co oni by zrobili z tym nieszczęsnym karpiem po świętach, gdyby ludzie go nie kupili? Mieliby straty, bo trzeba by było towar wywalić.
Zgadam się

---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ----------

Cytat:
Napisane przez lucaa_rules Pokaż wiadomość
Ludziom po prostu odbija, niezaleznie od narodowosci. Smutne to Ja rozumiem okazyjna cena, promocja, ale podziwiam wszystkich co tam stali po pare godzin by zostac stratowanym.
Właśnie.
I czy naprawdę potrzebują ten superhiper nowy telewizor? Świat oszalał, wmawia się nam, że potrzebujemy najnowszych sprzętów, 10kg karpia, bo świąt nie będzie, nawet jeśli za to musimy stać godzinami w kolejce, a potem gonić do półek sklepowych i deptać ludzi, walka o ogień normalnie.
wolha90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-23, 12:09   #99
pannaatopowa
Zakorzenienie

Cytat:
Zgadam się

---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ----------

Właśnie.
I czy naprawdę potrzebują ten superhiper nowy telewizor? Świat oszalał, wmawia się nam, że potrzebujemy najnowszych sprzętów, 10kg karpia, bo świąt nie będzie, nawet jeśli za to musimy stać godzinami w kolejce, a potem gonić do półek sklepowych i deptać ludzi, walka o ogień normalnie.
Chociaż z drugiej strony "premiery" nowego Iphone nic nie przebije. Z drugiej strony ostatnio widziałam filmik, gdzie ludzie poszli KULTURALNIE, grzecznie czekali w kolejce i była względnie cicho. Tak, były oklaski. Kasjerzy klaskali na koniec.

Życie jest jak jazda na rowerze. Żeby utrzymać równowagę musisz się poruszać naprzód. A. E.
Stary 2014-12-23, 12:49   #100
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Oglądając ostatnio relacje z walk mma w sklepach sieci Lidl zaczęłam się zastanawiać
jak to jest, że ludzie przedkładają karpia nad własną godność?
Według mnie kluczowe jest tutaj to, że wiele osób wcale nie uważa brania udziału w takiej walce za utratę własnej godności. Wręcz chwalić się można tym, że się złowiło rybę w promocyjnej cenie

PS Świetny temat wątku

Cytat:
Napisane przez Nimfa20 Pokaż wiadomość
Czytałam wiele lat temu fajny artykuł , w którym napisane było, że promocja jest wtedy, kiedy bez względu na cenę zamierzamy nabyć jakiś produkt np. proszek do prania w stałej cenie 30 zł, a trafiamy na niego za 24 zł. Wtedy jest promocja.
Nie ma promocji wtedy, kiedy nie zamierzamy czegoś kupić, a cena jest obniżona. Tak to można by było kupować w nieskończoność, tylko trzeba się zastanowić, czy aby na pewno jest nam to niezbędne.
Dlaczego? Ja zawsze myślałam, że promocja jest wtedy, gdy dany produkt jest w sklepie promowany.

Cytat:
Napisane przez kukurukku Pokaż wiadomość
Otwarto (otworzono?) drzwi (…)
Obie formy są poprawne
Stary 2014-12-25, 17:21   #101
201712111032
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość

Obie formy są poprawne
Dzięki
201712111032 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-12-25, 19:34   #102
invisible_01
Zakorzeniona

Mam wrażenie, że ludzie widząc promocję tracą wszelkie instynkty. A widząc coś za darmo, to już zupełnie. Stałam kiedyś jako hostessa na promocji ptasiego mleczka, miałam degustację. Ludzie obleźli mnie z każdej strony i czekali jak wygłodniałe zwierzęta aż wyłożę je na tackę! Nie dali mi wyłożyć wszystkich, po każdy kawałek sięgało 10 rąk. A nie wyglądali mi na biednych. Tak samo zobaczyłam kiedyś mega długą kolejkę i zastanawiałam się, co się stało. Szłam wzdłuż niej (nie specjalnie, to była moja trasa ) i okazało się, że to było to wyzwanie Pepsi. Ludzie stali w kilometrowej kolejce, więc pewnie czekając pół godziny lub dłużej po to, żeby dostać pół kubeczka Pepsi. Nie rozumiem tego i chyba nigdy tego nie pojmę. Dla mnie byłoby to poniżające.
invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-25, 20:09   #103
Hvid
Zakorzenienie

Cytat:
Oglądając ostatnio relacje z walk mma w sklepach sieci Lidl zaczęłam się zastanawiać
jak to jest, że ludzie przedkładają karpia nad własną godność? I w świątecznej atmosferze przebaczenia i miłości są w stanie stratować innych kupujących?
Co bardziej mnie dziwi w większości są to ludzie starsi. I tak sobie myślę, że nawet jakby mnie bieda dotknęła na stare lata wolałabym wcinać parówy w wigilię niż włazić do lodówki i demolować stoisko.
Rozumiem, że niektórym się nie przelewa i szukają przecen gdzie się da zrozumiałabym jeszcze, jakby to była ostatnia butelka wody na globie, ale rzucanie się na karpie/crocsy/torebki jak stado hien nie mieści mi się w głowie.
Czy są już tak ogłupiali, że wydaje im się, że bez tego karpia świąt nie będzie, a markową torebkę w promocyjnej cenie trzeba mieć, bo promocja? Czy po prostu niektórym słoma z crocsów wystaje i takie zachowanie uważają za normalne?
Jak za komuny coś do sklepu rzucili, to ponoć też tak było. Być może w przypadku ludzi starszych jest to jakaś pozostałość po tym. Teraz brać, bo pózniej może nie być.
Hvid jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-25, 20:46   #104
ZamyslonaRoztargniona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hvid Pokaż wiadomość
Jak za komuny coś do sklepu rzucili, to ponoć też tak było. Być może w przypadku ludzi starszych jest to jakaś pozostałość po tym. Teraz brać, bo pózniej może nie być.
Było tak, było.
Byłam w tamtych czasach dzieciakiem i muszę przyznać, że mi też ta mentalność z tamtych czasów została. Musze mieć spiżarnię pełną, żeby przeżyć jak sklepy zamkną. Z trudem wyperswadowano mi 2 rodzaje ogrzewania w domu (chciałam i gazem i prądem) na wypadek gdyby odcięto dostawę któregoś rodzaju "paliwa".
ZamyslonaRoztargniona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-25, 20:51   #105
kobietasukcesu
zawsze mam racje

Cytat:
https://www.youtube.com/watch?v=JxnMcV8IIys

tu fajny miks

“You can’t make people love you, but you can make them fear you.” Blair Waldorf

<3 <3 <3
kobietasukcesu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-12-25, 21:14   #106
Agrh
Rozeznanie

https://www.youtube.com/watch?v=GZqXkx3r_5U patrząc na te filmy widzę samych starszych ludzi...i też myślę, że to bieda ich do tego skłania... Marna emerytura, leki trzeba kupić, rachunki. Piszecie nie stać na karpia niech nie kupuje... czemu odbierać tę"przyjemność" z kupna ryby jeden dzien w roku tym biednym ludziom?
Agrh jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-25, 21:18   #107
201607110949
Konto usunięte

w kontekście walki o karpie, kroksy i inny shit przypomniał mi się ten obrazek. Doskonale ilustruje moje przemyślenia na temat zachowań osobników, którzy potrafią roztrzaskać sklepowe lodówki byle chwycić parę kilo ryby w promocji.

---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ----------

Cytat:
Napisane przez Agrh Pokaż wiadomość
https://www.youtube.com/watch?v=GZqXkx3r_5U patrząc na te filmy widzę samych starszych ludzi...i też myślę, że to bieda ich do tego skłania... Marna emerytura, leki trzeba kupić, rachunki. Piszecie nie stać na karpia niech nie kupuje... czemu odbierać tę"przyjemność" z kupna ryby jeden dzien w roku tym biednym ludziom?
wolałabym jeść pangę niż robić taką oborę. Bieda nie ma tu nic do rzeczy. Są jeszcze inne ryby, niekoniecznie trzeba jeść karpia. Kiedyś tradycyjną wigilijną rybą były dorsze. Ja wczoraj smażyłam miętusa bo mi o wiele bardziej smakuje.
201607110949 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-26, 20:46   #108
glamorous90
Recenzentka Miesiąca - Maj 2020

A ja miałam relację z pierwszej ręki z tych lidlowych walk mma, bo moja biedna, nieświadoma i niekorzystająca z youtube mama poszła po tego karpia to co tam widziała wołało o pomstę do nieba, podobno jakiś facet złamał nogę, karetką go wywieźli z tego sklepu Wyszła z Lidla jak tylko zobaczyła ten cyrk, zaszła po drodze do naszego osiedlowego rybnego (dość drogiego swoją drogą, bo panga stoi jakieś 15 zł, miruna 22-23 zł), a tu niespodzianeczka - karp po 11,90 zł/kg i ani jednego człowieka. Jak kupiła płat, który ważył może 400g to wyszło, że zapszepaściła szansę bicia się o całą magiczną złotówkę

Argument o biedzie tych zagłodzonych emerytów przemilczę, bo moja mama ma nieco ponad 500 zł renty - za te 800 zł to by kupiła wannę karpi.

A tak w ogóle to karp w tym roku był tani wszędzie - rok temu kupowałam płaty za jakieś 20 zł i w rybnym były kolejki. W dyskontach coś po 15-18 zł chyba były.

01.07.2014 =>

Edytowane przez glamorous90
Czas edycji: 2014-12-26 o 20:49
glamorous90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-26, 21:49   #109
pannaatopowa
Zakorzenienie

A to taki rysunkowy komentarz
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg e157b78a357fbaa18c33a14fe7b16276.jpg (44,4 KB, 37 załadowań)

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-12-26, 22:45   #110
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

Cytat:
Napisane przez glamorous90 Pokaż wiadomość
A ja miałam relację z pierwszej ręki z tych lidlowych walk mma, bo moja biedna, nieświadoma i niekorzystająca z youtube mama poszła po tego karpia to co tam widziała wołało o pomstę do nieba, podobno jakiś facet złamał nogę, karetką go wywieźli z tego sklepu Wyszła z Lidla jak tylko zobaczyła ten cyrk, zaszła po drodze do naszego osiedlowego rybnego (dość drogiego swoją drogą, bo panga stoi jakieś 15 zł, miruna 22-23 zł), a tu niespodzianeczka - karp po 11,90 zł/kg i ani jednego człowieka. Jak kupiła płat, który ważył może 400g to wyszło, że zapszepaściła szansę bicia się o całą magiczną złotówkę

Argument o biedzie tych zagłodzonych emerytów przemilczę, bo moja mama ma nieco ponad 500 zł renty - za te 800 zł to by kupiła wannę karpi.

A tak w ogóle to karp w tym roku był tani wszędzie - rok temu kupowałam płaty za jakieś 20 zł i w rybnym były kolejki. W dyskontach coś po 15-18 zł chyba były.
Moja niczego nieświadoma kuzynka też się w tym dniu wybrała na zakupy do Lidla, nawet niekoniecznie z zamiarem kupienia karpia (w sumie u nas karpie nie cieszą się powodzeniem, ludzie wolą pstrąga). Bili się tylko przy lodówkach. Ludzie zachowywali się podobno jakby im Bóg rozumy odebrał. Wyszarpywali sobie tacki z rąk, rozszarpywali, część tacek wylądowała na podłodze. Na podłodze lądowała też sama zawartość bez tacek. Podkradali sobie tacki z wózków. Wszystko w akompaniamencie wrzasków i wzajemnych wyzwisk.

Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209

Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw

No pasaran!
Stary 2014-12-26, 22:57   #111
pannaatopowa
Zakorzenienie

Cytat:
Moja niczego nieświadoma kuzynka też się w tym dniu wybrała na zakupy do Lidla, nawet niekoniecznie z zamiarem kupienia karpia (w sumie u nas karpie nie cieszą się powodzeniem, ludzie wolą pstrąga). Bili się tylko przy lodówkach. Ludzie zachowywali się podobno jakby im Bóg rozumy odebrał. Wyszarpywali sobie tacki z rąk, rozszarpywali, część tacek wylądowała na podłodze. Na podłodze lądowała też sama zawartość bez tacek. Podkradali sobie tacki z wózków. Wszystko w akompaniamencie wrzasków i wzajemnych wyzwisk.
Brak mi słów

Stary 2014-12-27, 16:07   #112
glamorous90
Recenzentka Miesiąca - Maj 2020

Cytat:
Zezwierzęcenie totalne Wolałabym przez całe święta wpieprzać kluski z makiem i kapustę z grochem, niż wylądować na święta w szpitalu ze złamaną nogą i obitym łbem.
Jedynie sklepy się cieszą, bo przynajmniej nie będą mieli problemu z zalegającym po świętach towarem - bo jakoś dziwnym trafem przez pozostałe 362 dni w roku wszyscy mają karpia w głębokim poważaniu, choćby kosztował 1,50 zł za tuszkę

01.07.2014 =>
glamorous90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-27, 16:51   #113
dominikmeller25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lucaa_rules Pokaż wiadomość
Z mojego podworka, walka o telewizory i inne dobra w UK z okazji Black Friday.

https://www.youtube.com/watch?v=iwsDZB48LWw

https://www.youtube.com/watch?v=5w7FjW3QeiQ

pamiętam jak widziałem materiał ze stanów, ludzie bili się o telewizor który i tak był już rozwalony bo kilka razy upadł ze sporą siłą na ziemię a ci dalej się bili o niego i wyszarpywali go sobie z rąk, rozumiem że potem by poszli i oddali na gwarancję pewnie dostając nowy, ale sam fakt że potem trzeba jeszcze załatwiać reklamację itd to jak dla mnie walka o taki sprzęt nie ma sensu.
no ale skoro jest promocja to trzeba korzystać.
dominikmeller25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-27, 18:53   #114
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

Cytat:
Napisane przez dominikmeller25 Pokaż wiadomość
pamiętam jak widziałem materiał ze stanów, ludzie bili się o telewizor który i tak był już rozwalony bo kilka razy upadł ze sporą siłą na ziemię a ci dalej się bili o niego i wyszarpywali go sobie z rąk, rozumiem że potem by poszli i oddali na gwarancję pewnie dostając nowy, ale sam fakt że potem trzeba jeszcze załatwiać reklamację itd to jak dla mnie walka o taki sprzęt nie ma sensu.
no ale skoro jest promocja to trzeba korzystać.
Nie dostaliby. Po pierwsze towary z wyprzedaży nie podlegają zwrotom i reklamacjom a po drugie uszkodzenia mechaniczne (upadek z wysokosci, roztrzaskanie, połamanie) w ogóle nie są gwarancją objęte.

A bili się bo już adrenalina buzowała. Czyli dla zasady. "Niech wygra lepszy!"<drze rudy dziób>

No pasaran!
Stary 2014-12-28, 13:45   #115
201604181004
Konto usunięte

Mijanou mowimy o stanach a tam moga byc jak najbardziej inne zasady dokonywania zwrotow :P

Nie kumam. Nie kumam nic bo w biedrze karp byl za tyle samo
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-28, 15:32   #116
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
Mijanou mowimy o stanach a tam moga byc jak najbardziej inne zasady dokonywania zwrotow :P

Nie kumam. Nie kumam nic bo w biedrze karp byl za tyle samo
A, fakt. W Stanach wszystko jest możliwe i nihil admirari.

Być może w Biedrze reklama była mniej zachęcająca do takich bijatyk.

No pasaran!
Stary 2014-12-28, 15:34   #117
Kalini
Zakorzenienie

Ciekawe czy dziś biegli po artykuły z tej "Wielkie Wyprzedaży". Byłam przed chwilą w Lidlu, przy okazji pomyślałam, że kupię woka bo nie mam, a cena atrakcyjna. Ale niestety NIC było nic z tych promocji, leżały puste kosze/półki.
Kalini jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-28, 15:39   #118
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

Cytat:
Napisane przez Kalini Pokaż wiadomość
Ciekawe czy dziś biegli po artykuły z tej "Wielkie Wyprzedaży". Byłam przed chwilą w Lidlu, przy okazji pomyślałam, że kupię woka bo nie mam, a cena atrakcyjna. Ale niestety NIC było nic z tych promocji, leżały puste kosze/półki.
No naiwna
To trzeba było przyjść o 5rano i stanąc w ogonku a o 8 szturmować wraz z innymi i bić się o łupy! Wygodnicka, no.
Kto rano wstaje.....

Oczywiście to żart, żebyś się przypadkiem nie obrazila na rudą^^

No pasaran!
Stary 2014-12-28, 15:51   #119
Kalini
Zakorzenienie

No właśnie jak dla mnie to była gra na tyle niewarta świeczki, aby wstawać i iść tam na 9, choć spodziewałam się, że jak pójdę po zakupy już niewiele będzie. Ale byłam jednak zaskoczona jak zobaczyłam przetrzepany Lidl, ja to kiepska jestem w łowieniu promocji
Stary 2014-12-28, 18:01   #120
Kalini
Zakorzenienie

Poza tym co przeczytałam w lidlowym wątku, odpowiedź na pytanie mam jeszcze tutaj http://natemat.pl/128475,kolejna-wie...gu-po-patelnie
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości