![]() |
#91 |
Raczkowanie
|
Dot.: Do wysokich :)
Nareszcie ktos z podobnym problemem
![]() Ja mam 177 i odkad pamietam,to zawsze mialam problem z za krotkimi rekawami i nogawkami ![]() ![]() Jestesmy stworzone do noszenia bluzek z krotkim rekawem i spodniczek,spodenek ![]()
"I tak zaczyna się ta niewiarygodna historia...choć ostrzegałam go,on płonął jak żywa pochodnia....więc jaki sens w kochaniu jest,gdy wokół miejsca brak dla spalonych serc?! Kochanie Ty strzeż się,strzeż"
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Zakorzenienie
|
Hihii, ja czasami narzekam, że ciezko znaleźć spodnie, szczególnie takie z materiału, ale jestem zadowolona ze swojego 175. Jedyne spaczenie jakie zauważam, to takie, że zawsze miałam dużo wyższych facetów, z niskimi nie czułam się dobrze
![]() ![]()
![]() |
#93 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
owszem, ciesze sie, ze moj jedyny jest wyzszy ode mnie, ale pewnie gdyby tak nie bylo, nie kochalabym go mniej. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Raczkowanie
|
Ja mam 16 lat i 178 cm wzorstu. MÓj największy problem to bluzki na lato która zawsze sa za krótkie czego nie lubie. Nie dość że jestem dosyć masywna , mam numer buta 42 wiele innych problemów. jestem załamana!!! juz nie mam sił do szukania butów na obcasie
![]()
![]() |
#95 |
Raczkowanie
|
to ja mam ok. 177
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Raczkowanie
|
Jupi....kupilam ostatnio jeansy....az za dlugie
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Zadomowienie
|
Mam dokladnie te same problemy.. Nie jestem bardzo wysoka-174..Ale kupowanie dzinsow to dla mnie udreka-mam dlugie, szczuple nogi, ale dosc szerokie biodra..naprawde trudno jest znalezc dzinsy dopasowane, odpowiednio dlugie itd. (asik3010, ostatnio znalazlam spodnie w bigstarze, jestem naprawde zadowolona) Drugi prolem to buty-rozmiar 41.. W sklepach z butami te najladniejsze okazy sa w rozmiarach do 39.. Co mnie dziwi, bo wysokich dziewczyn w Polsce jest sporo
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Raczkowanie
|
Właśnie chciałam założyć podobny wątek... ale skoro znalazłam ten ... to tutaj napisze, mam podobny problem jak wy wszystkie czyli 175,5 cm, ale moj problem jest jeszcze bardziej zblizony do problemu bunny-pie ... przy moim wzroście waze 47 kg i wygladam jak jedna z pań biegajacych po wybiegu, nie jest to zwiazane z tym ze jestem chora na ANOREKSJE !(strasznie mnie to denerwuje jak ktoś tak mowi) ale moimi genami, cały czas staram sie przytyć i ciesze sie z kazdego kilograma.... no ale wracajac do tematu jestem właśnie ciekawa gdzie te wszystkie 'modeleczki' kupuja spodenki taaakiie długie i dopasowane na pupci(tylko w takich dobrze sie czuje) i gdzie kupuja dopasowane bluzeczki, pytam o konkretne nazwy sklepów np. w łodzi, bo sama pochodze z małego miasteczka i za wiele sklepów to tu nie ma a co za tym idzie mały wybór. wiec jezeli ktoś może mi napisać to bardzo prosze.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Zadomowienie
|
jejq jakie ja miałam zawsze kompleksy z powodu swojego wzrostu
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Raczkowanie
|
Hej widze ze nie tylko ja mam takie problemy.
Mam 180 cm wzrostu, z bluzami itd to jeszcze pol biedy ale spodnie... to makabra<prawie wszystkie do kostek>, wiekoszosc odob co projektuje spodnie czy je szyje czy coklowiek innego robi to chyba nie ma o tym pojecia, Ci ludzie mysla w ten sposob : wysoka-chuda, niska-gruba a niestety u mnie jest odwrotnie :P wiec mam spory problem.... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Zadomowienie
|
Zgadzam się z przedmówczynią. Dziś bylam w kościołku i stała przede mna rodzina , Mąż z Żoną i Córką , wszyscy mieli powyżej 180 , ludzie jak oni pięknei wyglądali
![]() ![]()
![]() |
#104 |
Raczkowanie
|
![]()
Heya!!! Ja mam 1,75. Zawsze uwazałam się za wysoką i jest mi z tym bardzo dobrze. Pamiętajcie dziewczyny! Jeśli idziecie koło siebie z koleżanką, która ma 1,60, czy 1,50 w kapeluszu, to nie wyj jesteście wielkoludy! To ona jest krasnal. Przeciętny wzrost człowieka wynosi 1,74 czyli jesteśmy mniej więcej w normie
![]() A wiecie czemu? Bo być wysokoą i chudą, to atrybut i zaleta, inaczej ludzie by się chamowali z tym stwierdzeniem, bo wiedzieliby że zrobią nam przykrość. Np. ja nie mogę powiedzieć do mojej koleżanki, że jest STRAAAAAAASZNIE GRUBA bo się obrazi, a ona mi może mówić że jestem wielkolud i mi kości odstają,bo dla niej to jest pochlebstwo, tylko w taki dziwny, trochę ironiczny(bo jest zazdrosna) sposób ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Raczkowanie
|
ja mam 176cm i też mam problem z długościa bluzek jak kupuję dłuższe to i tak podwijają mi sie do pępka i musze co chwile je poprawiać - udręka :/
![]() |
#106 |
Raczkowanie
|
Hm...ja mam 174 i największym moim problemem,nie jest to,że coś jest za długie czy za krótkie,tylko fakt,że mam dosyć kobiece wymiary,wąską talię i szerokie biodra...Bardzo ciężko kupić mi np.sukienkę,bo te fasony które mi się podobają albo ładnie podkreślają talię a są max opięte na tyłku albo ładnie układają się na biodrach a w talii wiszą i się marszczą.Czasem mam podobny problem z bluzką,jak jest dobra w biuście mimo że nie mam jakiś wielkich balonów(c) to w talii już nie jest dopasowana i odwrotnie.Jednak w sklepach jest naprawdę duży wybór i zawsze coś dla siebie znajde.
Jeśli chodzi o obcasy to niestety zaliczam się do tych dziewczyn,które uważają,że są za wysokie żeby je nosić i jakoś nie mogę się przekonać.Bardzo lubię jak kobiety noszą wysokie obcasy,moja siostra która ma 156 ciągle w nich biega i strasznie jej tego zazdroszczę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Rozeznanie
|
Mam 178cm i tak jak eMPi 41 rozmiar bucika-prawdziwe wiosełko -długie i szczupłe ,stąd problem z butami. Z ciuchami jest o wiele lepiej,a najlepiej z bielizną (kupuje dla nastolatek,chociaż jestem już starolatką
![]() Najczęstszym połączeniem zakupów spodni jest natychmiastowa wizyta u krawca ,bez niej ani rusz. ![]() Pozdrawiam wszystkie Żyrafki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Raczkowanie
|
![]()
wkurza mnie to że nie za bardzo mogę nosić obcasów(no, może takie 2-3cm to mogę) A w obcasach tak ładnie nogi wyglądają że szok, a tu nici
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Zakorzenienie
|
Witam ja mam 173 cm wzrostu
![]() takze nie umiem dostac spodni choc czasem sie udaje ![]() no bluzki i swetry to juz w ogole oczywscie zamiast kupic sweter m musz ekupic L wtedy rekawe sa jako takie:| na szczescie moge nosic buty na wysokim obcasie bo moj TZ ma 193 cm ![]() ![]() a tak Ps :0 to my jako wysokie dziewczyny wyrozniamy sie w tlumie i zawsze idzi enas znalesc ![]() czasem jak idziemy z moim tz do sklepu (hiper market) to czesto sie rozdzialmy i wtedy szukamy siebie po najwyzszym człowieku hehehe ![]()
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
Wtajemniczenie
|
Ja też mam 175 cm wzrostu i powiem szczerze, ciesze się niesamowicie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() może na razie nie mam sie z czego żalić, ale się postaram ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#112 |
Zadomowienie
|
Mowiac o zakrotkich.....
Mam 173 ale to nigdy mi nie sprawialo problemow. Raczej zawsze chcialam miec 180. Za to kiedys mialam kompleks na punkcie stop: nosze roz. 42 lub 43. Kiedys niektorych styli butow wogole nie ubieralam. Kompleks mi przeszedl, teraz nosze co chce: szpiczaste, najrozniejsze sandaly, co mi sie zechce. Mi sie podoba, innym nie musi. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#114 |
Przyczajenie
|
ja mam 171 i nigdy nie uwazalam zeby to bylo jakos bardzo duzo (a butki 38-39 wiec nie jest zle;/)... wydaje mi sie ze to dosc przecietny wzrost (tak do 175), natomiast jakbym przekroczyla 180 to pewnie zaczelabym sie powaznie martwic ;D wiec jak ktos ma 170, czy 173-4 jak wiekszosc tutaj to niech nie narzeka bo naprawde nie ma na co;p przeciez to wrecz lepiej miec pow 170 niz np 160... a ponizej 160 to juz masakra ;/ a jak sie wtedy jeszcze utyje :P a przy wzr pow 170 to nawet jak siie przybierze cialka to nie jest to az tak widoczne... pozdrowienia dla was
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Zakorzenienie
|
Ja też się przyłączam
![]() Do niedawna myślałam, że to ze mną jest coś nie tak, że wszystkie ciuchy sa na mnie takie krótkie, ale ostatnio stwierdziłam,że nie !! Jest na odwrót! W końcu większość ubrań na świecie szyte jest w Chinach, a tam średnia wzrostu.... ![]() ![]() Poważnie mówiąc, czasami to aż nie mam gdzie bluzkie kupić. Próbowałam juz wszędzie. Znacie jakis sklep gdzie można kupić NORMALNĄ bluzkę, gdzie rozmiar M oznaczałby M, a L-realną L (czasami mam wrażenie że wszystko co przymierzam to 36 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Rozeznanie
|
179cm
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Raczkowanie
|
mam 178 cm, nie jest tak zle jakby sie moglo wydawac ;p
mialam podobny problem jak Ty, poza tym mam brzydka blizne po wyrostku, i nie moge chodzic do pracy w golym brzuchem.... Ale znajduje rozne ciekawostki w sklepach ![]() Ostatnio w H&M kupilam swietna koszulke, jesienia tez tam kupilam bardzo fajny golf; w C&A w kolekcji CLOCKHOUSE tez czesto znajduje dluzsze rzeczy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 |
Raczkowanie
|
Ja mam 172 ... i tez mam problem z kupieniem spodni sa dobre na długosc ale szerokie jak na słonia :| ... a wogóle ja chce jeszcze urosnąc...
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Wtajemniczenie
|
no właśnie też zauważyłam że H&M ma sporo dłuższych żeczy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Zakorzenienie
|
mam parę bluzek z H &M i muszę się zgodzić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:00.