Grupa wsparcia - wracamy do naturalnych w³osów - czê¶æ VII - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Uroda > Pielêgnacja w³osów i fryzury

Notka

Pielêgnacja w³osów i fryzury Podyskutuj o pielêgnacji w³osów krêconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawd¼ modne fryzury: ciêcia, koloryzacje, fryzury na ¶lub, wesele, Komuniê, Sylwestra.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2015-01-03, 23:34   #91
201604291140
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 1 444
Dot.: Grupa wsparcia - wracamy do naturalnych w³osów - czê¶æ VII

theunlike, te¿ ciê nie bêdê namawiaæ - nam, starym wyjadaczkom ju¿ siê trochê nie chce - ale nie zaszkodzi zaproponowaæ, by¶ zanim siêgniesz po trwa³± farbê kilka razy u¿ywa³a szamponetek. zejdzie ich z 4-5 w ci±gu miesi±ca, koszt i efekt porównywalne do farby trwa³ej, a bêdziesz mia³a szansê przez ten czas upewniæ siê czy na pewno chcesz wróciæ do trwa³ej farby. od tego nie ma powrotu. powodzenia
201604291140 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-01-03, 23:42   #92
nysiak1910
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 174

Czyta³y¶cie o tym cudzie? https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=789334

https://www.facebook.com/stylizacjaBlueDreams
Blogowanie: http://szafeczkazielonookiej.blo gspot.com/
nysiak1910 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-01-03, 23:49   #93
201604291140
Konto usuniête

Cytat:
Napisane przez sledziczeek Poka¿ wiadomo¶æ
Hej wszystkim przysz³am sie przywitaæ od dzi¶ postanowi³am wróciæ do naturalnego koloru wlosow, choæby po to, by je trochê odbudowaæ. Na razie s± pofarbowane na ciemny braz, moj naturalny to ch³odny ¶redni braz. Jednak moje w³osy maj± tendencje do sp³ukiwania z siebie farby, wiêc czekam a¿ farba sama zejdzie, ju¿ widzê lekkie refleksy, jest te¿ ma³y odrost ¿eby tak na pusto nie pisaæ mam do Was pytanie: co poradzicie na krusz±ce sie w³osy? Krusza mi sie okropnie, pod prysznicem znajduje po³amane koncówki, w umywalce, na pod³odze. Po ka¿dym przeczesaniu sie krusz±. Zabezpieczam codziennie koncówki. Myje szamponami L'occitane i Alterra granat i aloes (moje w³osy go pokocha³y), u¿ywam odzywki Bani Agafii (balsam na brzozowym propolisie) i Alterra, je¶li chodzi o maski to tradycyjnie Alterra (moje w³osy pokocha³y te serie, u¿ywam od niedawna), i biovax maska proteinowa. Do tego olejuje, olejkiem arganowym, z rzepaku i aml± (Dabur). No i nie wiem co jest nie tak zauwa¿y³am ze cie¿ko mi je rozczesaæ, przesta³am czesaæ na mokro, ale na sucho tez cie¿ko wiec zaczê³am od kilku dni po prostu spaæ w turbanie na g³owie... I jakos z rana trochê lepiej te w³osy mi sie rozczesuje. Nie suszê ich, nie prostuje zbyt czesto, w³a¶ciwie od wielkiego dzwonu. Ale one mi sie krusz± nawet podczas mycia a koncówki podcinalam 1,5 Mca temu, to nie bede znowu sz³a bo moje zapuszczanie bedzie bez sensu... Pomó¿cie...
ja tam uwa¿am, ¿e je¿eli koñcówki nie s± zniszczone a tylko siê krusz± to da siê je uratowaæ. swoje uratowa³am, kwestia zaprzestania naruszania ich i odpowiedniej pielêgnacji. jak nie wyeliminujesz tego co niszczy twoje w³osy to nie ma sensu zabieraæ siê za pielêgnacjê -farby , prostownica, suszarka, nieodpowiednia pielêgnacja, zwi±zywanie w tym miejscu, tarcie rêcznikiem, spanie w rozpuszczonych w³osach - wg mnie najlepiej sprawdzaj± siê do upinania krusz±cych siê w³osów wiêksze ¿abki. co do pielêgnacji to postawi³am na mocno nawil¿aj±c± i nat³uszczaj±c±, ograniczaj±c lub wy³±czaj±c proteiny. delikatne szampony typu babydream i mycie metod± kubeczkow± tylko skóry g³owy, jednocze¶nie trzymaj±c na d³ugo¶ci od¿ywkê; olejowanie na od¿ywkê ciê¿kimi olejami (nie wnikaj±cymi typu kokos, lepszy bêdzie do¶æ t³usty lniany; p³ukanka siemienia po ka¿dym myciu, zabezpieczanie koñców najpierw mikro ilo¶ci± oleju a potem silikonem bez protein - najlepiej odrobina przed i po wyschniêciu w³osów. no i uwa¿aj te¿ jak czeszesz w³osy, dobrze by¶ nak³ada³a od¿ywkê bez sp³ukiwania i bez niej w³osów nie rozczesywa³a. mi siê kruszy³o znacznie wiêcej w³osów gdy czesa³am na sucho ni¿ na mokro, dlatego wybra³am to drugie. czesz siê nad umywalk± by kontrolowaæ czy ilo¶æ krusz±cych siê koñcówek zmniejsza siê, sprawdzaj czy koñcówki mniej chrupi± pod palcami.
Stary 2015-01-04, 00:02   #94
Dboom_
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 820

pêdzicie z postami dziewczyny!! super ¿e nasze forum nam tak ¿yje

swan999 aaale ju¿ masz w³osy! ³adnie Ci siê te kolorki zlewaj±, niby ró¿nice widaæ ale nie wygl±da wcale ¼le

kaguya ¶wietny jest taki bob, szkoda ¿e mi nie pasuje bo wygl±da mega

Cytat:
Napisane przez Eda87 Poka¿ wiadomo¶æ
Dobra jak obieca³am to wstawiam. Rano zrobi³am zdjêcia po umyciu w³osów. Jak widaæ z tylu super rosn± ale z przodu jakby sta³y w miejscu Ca³y czas mam nadzieje ze w lato wyp³owieje mi ta farba od s³oñca, mimo ze wiele osob mi mowi ze odrost nie zuca sie tak w oczy ja i tak ¼le siê z nim czuje i chodzê w spiêtych w³osach tylko Ale kondycja moich w³osów poprawia siê z miesi±ca na miesi±c, ju¿ zaczê³am zauwa¿aæ du¿e zmiany wiec to jest dla mnie ogromna motywacja ZDROWE W£OSY
no i o to chodzi, super widaæ odrost na tym drugim zdjêciu i ju¿ ca³kiem d³ugi jest nie martw siê, szybko zleci, te¿ mia³am takie miesi±ce ¿e chodzi³am g³ównie w zwi±zanych, a¿ po pewnym czasie odrost po prostu przesta³ przeszkadzaæ.
Cytat:
Napisane przez swan999 Poka¿ wiadomo¶æ
Spokojnie, je¶li chodzi i mnie to nawet je¶li zetnê wszystkie farbowane, to i tak bêdê regularnie odwiedzaæ ten w±tek
to tak jak ja ogl±danie odrostów, jak rosn± i z miesi±ca na miesi±c robi± siê piêkniejsze, jest mega
Cytat:
Napisane przez nysiak1910 Poka¿ wiadomo¶æ
??? to ciekawe..... nie w±tpiê, ¿e wspomaga porost no ale szanujmy siê, 5cm, czy to nie fizycznie niemo¿liwe??

Edytowane przez Dboom_
Czas edycji: 2015-01-04 o 00:03
Dboom_ jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-01-04, 00:18   #95
201604291140
Konto usuniête

Cytat:
Napisane przez Eirin Poka¿ wiadomo¶æ
no tak, zostawcie mnie sam±, najlepiej ... przyjació³ku Theunlike idzie siê farbowaæ, Kaguya i Swan chc± ¶ci±æ swoje farbowañce ...no tak, idzcie sobie ....
¿ycie . z ,,moich czasów", gdy zaczyna³am swoje zapuszczanie, to tylko swan zosta³a. to ¿e dziewczyny odchodz± w trakcie to pal je licho, ale je¿eli zesz³y do naturalek, a ja je pó¼niej widzê na w±tku o farbowaniu to trochê licho
Stary 2015-01-04, 00:18   #96
swan999
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 156

Cytat:
Napisane przez Dboom_ Poka¿ wiadomo¶æ
swan999 aaale ju¿ masz w³osy! ³adnie Ci siê te kolorki zlewaj±, niby ró¿nice widaæ ale nie wygl±da wcale ¼le
Dziêkujê Nie tyle przeszkadza mi ró¿nica kolorystyczna, tylko ogólnie farbowana czê¶æ jest gorsza. Gdybym lubia³a krótsze bez wahania ¶ciê³abym. Jednak krótkie w³osy to w ogóle nie moja bajka, przekona³am siê o tym obcinaj±c w³osy prawie 1,5 roku temu. Nawet bêd±c star± babci± bêdê mieæ chyba d³ugie

http://DKMS.pl
swan999 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-01-04, 00:24   #97
201607040946
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 20 500

Unlike, ale jakie tonery miala na mysli? Mnie chodzi o te np. Manic Panic, mozesz miec granatowe albo czerwone wlosy, ale kolor sie wyplucze z naturalnych (z zalozenia one sa dla wlosow rozjasnianych). Jaki masz ten odrost, tzn. chodzi mi o dlugosc?

Ja sie dziwie, jak mozna miec tak zdrowe wlosy przy minimalnej pielegnacji. Raz na jakis czas nakladam olej na farbowane, bo w sumie naturalne nie potrzebuja wyjatkowej pielegnacji, ale latwo je przeciazyc i wtedy wygladaja na oblepione i niedomyte, takie sztuczne i lepkie.
Nie potrafie cytowac z telefonu, wiec wybaczcie, ze tak zbiorowo

Ciesze sie, ze na watku pojawiaja sie nowe osoby!

---------- Dopisano o 01:24 ---------- Poprzedni post napisano o 01:21 ----------

Cytat:
Napisane przez animale Poka¿ wiadomo¶æ
¿ycie . z ,,moich czasów", gdy zaczyna³am swoje zapuszczanie, to tylko swan zosta³a. to ¿e dziewczyny odchodz± w trakcie to pal je licho, ale je¿eli zesz³y do naturalek, a ja je pó¼niej widzê na w±tku o farbowaniu to trochê licho
Ja ciagle jestem na watkach o farbowaniu, nie tylko jak modka, ale to nie oznacza, ze chce zafarbowac.
No i jak ktoras ladnie ucieknie z tego watku, to istnieje przeciez inny, dla tych, co maja naturalki i nie farbuja.

Edytowane przez 201607040946
Czas edycji: 2015-01-04 o 00:25
201607040946 jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2015-01-04, 00:55   #98
sledziczeek
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 923

Cytat:
ja tam uwa¿am, ¿e je¿eli koñcówki nie s± zniszczone a tylko siê krusz± to da siê je uratowaæ. swoje uratowa³am, kwestia zaprzestania naruszania ich i odpowiedniej pielêgnacji. jak nie wyeliminujesz tego co niszczy twoje w³osy to nie ma sensu zabieraæ siê za pielêgnacjê -farby , prostownica, suszarka, nieodpowiednia pielêgnacja, zwi±zywanie w tym miejscu, tarcie rêcznikiem, spanie w rozpuszczonych w³osach - wg mnie najlepiej sprawdzaj± siê do upinania krusz±cych siê w³osów wiêksze ¿abki. co do pielêgnacji to postawi³am na mocno nawil¿aj±c± i nat³uszczaj±c±, ograniczaj±c lub wy³±czaj±c proteiny. delikatne szampony typu babydream i mycie metod± kubeczkow± tylko skóry g³owy, jednocze¶nie trzymaj±c na d³ugo¶ci od¿ywkê; olejowanie na od¿ywkê ciê¿kimi olejami (nie wnikaj±cymi typu kokos, lepszy bêdzie do¶æ t³usty lniany; p³ukanka siemienia po ka¿dym myciu, zabezpieczanie koñców najpierw mikro ilo¶ci± oleju a potem silikonem bez protein - najlepiej odrobina przed i po wyschniêciu w³osów. no i uwa¿aj te¿ jak czeszesz w³osy, dobrze by¶ nak³ada³a od¿ywkê bez sp³ukiwania i bez niej w³osów nie rozczesywa³a. mi siê kruszy³o znacznie wiêcej w³osów gdy czesa³am na sucho ni¿ na mokro, dlatego wybra³am to drugie. czesz siê nad umywalk± by kontrolowaæ czy ilo¶æ krusz±cych siê koñcówek zmniejsza siê, sprawdzaj czy koñcówki mniej chrupi± pod palcami.
Dziêkuje za wyczerpuj±ca odpowiedz moje koncówki sa niezniszczone, jedynie rozdwajaj± sie z przodu g³owy ale to pojedyncze pasmo, nie wiem czemu jak pisa³am, nie prostuje i nie susze wlosow (je¶li juz to na prawdê bardzo rzadko jak jest jakies emergency wyj¶cie i nie mam czasu). Z farbowaniem tez juz basta. Rzeczywi¶cie zauwa¿y³am ze moje w³osy na proteiny tak nie bardzo reaguj±. W sensie, sa takie jak str±ki po sp³ukaniu maski ale po wysuszeniu wygl±daj± ok. Na szczê¶cie dzi¶ zu¿y³am ostatnia porcje maski i koniec z proteinami na jakis czas. Nie wiedzia³am ze olejek nak³ada sie na od¿ywkê? Ja olejuje godzinê przed myciem... Czyli olej nak³adam na od¿ywkê, potem po godzinie pluczê glutem z siemienia? A zabezpieczam olejkiem koncówki na mokro czy po wyschniêciu? Co do czesania na mokro i tych odzywek, ja u¿ywa³am takiego sprayu dla dzieci do rozczesywania, dzia³a³, trochê lepiej mi sie czesa³o ale w³osy i tak lecia³y gdzies przeczyta³am ze mokry w³os jest mniej silny i nie powinno sie mokrych czesaæ, ale moze to bzdury jakies... W ka¿dym razie dziêki za porady! Postaram sie zastosowaæ i polecê zakupiæ jakis t³usty olej, bo te co wymieni³am chyba sie nie nadaj±...
sledziczeek jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-01-04, 11:17   #99
iwonsia01
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 187

TheUnlike - Ja te¿ po 4,5 miesi±cach w akcie desperacji pofarbowa³am siê rzutem na ta¶mê i do dzi¶ tego ¿a³ujê. Mia³abym ju¿ prawie roczny odrost :/ Zdrowych, l¶ni±cych w³osów. Teraz przez to muszê walczyæ ze szczotk± i grzebieniem aby przebiæ siê przez te zniszczone kud³y :/ No i jeszcze to zakrywanie odrostu w moim przypadku co miesi±c. Te¿ nie do koñca przemawiaj± za mn± ca³e "mysie" w³osy ale jest tyle sposobów aby robiæ co¶ na w³osach raz na pó³ roku albo i rzadziej i ¿eby to mia³o rêce i nogi. Póki co jest zima i nie chce mi siê nawet nic z tymi w³osami robiæ. Przy nadziei trzyma mnie jednak g³adkie jakie¶ 7 cm od skóry g³owy i du¿o nowych w³osów.
Stary 2015-01-04, 11:29   #100
201605161428
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 5 219

Cytat:
Ma alkochole wysoko w skladzie.
201605161428 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-01-04, 11:38   #101
anusia1990
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 244

a mi moja tecza na g³owie dos³ownie "zwisa"
nie wiem czy to spowodowane jest zim± ¿e siê nic nie chce. Mam 3 odrosty i jakos mi nie przeszkadzaja. Najgorsze mam za soba czyli swieta i sylwester. W swieta zrobi³am loki w sylwestra koka(moja tesciowa myslala ze zrobi³am sobie pasemka) czyli ani mi ani nikomu nie wadzi moj odrost.
anusia1990 jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2015-01-04, 12:00   #102
swan999
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 156

Cytat:
Napisane przez TheUnlike Poka¿ wiadomo¶æ
Ma alkochole wysoko w skladzie.
Ten pierwszy alkohol (cetearyl alcohol) to emolient, wiêc nie wysusza.

Ale tak ogólnie to ten Hair Jazz ani trochê mnie nie kusi. Wcze¶niej by³o to pod inn± nazw± Hair Bell.

http://DKMS.pl
swan999 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-01-04, 12:07   #103
I ona
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 490

Cytat:
Tak, ja ju¿ jaki¶ czas temu na to natrafi³am na necie. Ja jak to ja - na poczatku pomy¶la³am WOW mo¿e to naprawdê dzia³a. Mój optymizm umar³ wraz z zobaczeniem ceny tego cuda. Za szampon i od¿ywkê po 250ml ka¿dy ¿ycz± sobie 109 z³, po rzekomej obni¿ce ze 120 z³.
Reklame maj± dobr±, ale ja bym nie zaryzykowa³a takich pieniêdzy.

TheUnlike mi siê wydaje, ¿e "wygl±danie szaro i nijako" ma trochê zwi±zek z tym, ¿e ma siê na g³owie ile¶ kolorów i ogólnie nie wyglada to dobrze. No trochê wygl±da siê zaniedbanie, kiedy wraca siê do naturalek - nie da siê tego ukryæ. Wydaje mi siê, ¿e taki prawdziwiwy efekt naturalek mo¿na zobaczyæ dopiero kiedy one s± ju¿ ca³e.
Ja bym na Twoim miejscu przemy¶la³a to jeszcze raz na spokojnie i nie przejmowa³a siê opiniami innych. Wiesz napewno teraz jak masz w³osy w jedym kolorze wygladasz lepiej ni¿ jak masz taki ambaras (troche naturalek, troche farby, krzywy odrost) na g³owie - ka¿da z nas gdyby teraz pofarbowa³a to otoczenie te¿ pewnie powiedzia³oby ¿e jest o niebo lepiej.
I ona jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-01-04, 12:11   #104
201605161428
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 5 219

Cytat:
Napisane przez kaguya Poka¿ wiadomo¶æ
Unlike, ale jakie tonery miala na mysli? Mnie chodzi o te np. Manic Panic, mozesz miec granatowe albo czerwone wlosy, ale kolor sie wyplucze z naturalnych (z zalozenia one sa dla wlosow rozjasnianych). Jaki masz ten odrost, tzn. chodzi mi o dlugosc?

Ja sie dziwie, jak mozna miec tak zdrowe wlosy przy minimalnej pielegnacji. Raz na jakis czas nakladam olej na farbowane, bo w sumie naturalne nie potrzebuja wyjatkowej pielegnacji, ale latwo je przeciazyc i wtedy wygladaja na oblepione i niedomyte, takie sztuczne i lepkie.
Nie potrafie cytowac z telefonu, wiec wybaczcie, ze tak zbiorowo

Ciesze sie, ze na watku pojawiaja sie nowe osoby!

---------- Dopisano o 01:24 ---------- Poprzedni post napisano o 01:21 ----------

Ja ciagle jestem na watkach o farbowaniu, nie tylko jak modka, ale to nie oznacza, ze chce zafarbowac.
No i jak ktoras ladnie ucieknie z tego watku, to istnieje przeciez inny, dla tych, co maja naturalki i nie farbuja.
A jakies takie mi pokazywala brazowe w okraglym pudeleczku z pompka. Nazwy nie pamietam.
Nie mierzylam dlugo odrostu. Ostatnie zdjecie przed szamponetka: https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...4&d=1418828441
201605161428 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-01-04, 13:33   #105
201607040946
Konto usuniête

To du¿y ten odrost!!!
Stary 2015-01-04, 14:24   #106
teQiba
Moderator

Wiadomo¶ci: 4 900

Cytat:
Kilka lat temu te¿ tak zrobi³am, ¿e odesz³am z tego w±tku i wróci³am do rozja¶niania
Ale my¶lê ¿e raz podjêta my¶l o zaprzestaniu farbowania, z czasem mo¿e zwyciê¿yæ - a ten w±tek na prawdê pomaga
Stary 2015-01-04, 14:25   #107
201607040946
Konto usuniête

Kole¿anka mi powiedzia³a (to ona ¶cina³a mi w³osy), ¿e mam gêste i grube
Stary 2015-01-04, 14:48   #108
Eirin
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 888

Cytat:
Kole¿anka mi powiedzia³a (to ona ¶cina³a mi w³osy), ¿e mam gêste i grube
A mnie szefowa ostatnio zapyta³a sie "czy zagêszcza³am w³osy" nie wiem co ona mia³a na my¶li mówi±c "zagêszcza³a¶" ale sam fakt, ¿e ludzie zauwa¿aj±, ¿e moje w³osy nabra³y objêto¶ci i jest ich wiêcej, jest zadowalaj±cy. W koñcu te w³osy które we wrze¶niu 2013r skruszy³y mi siê do d³ugo¶ci 3-5 cm od skóry g³owy, zaczê³y siêgaæ brody i naprawê zrobi³a mi siê gêsta czupryna w porównaniu z tym co mia³a wcze¶niej Czujê siê super
dla przypomnienia PRZED podjêciem zapuszczania naturalek i PO ( zdjêcie po z 3 grudnia)

003.jpg 004.jpg 1x.jpg

2x pierwsze zdêcia dedykujê Iwonsi, ¿eby pokazaæ jej, ¿e moje rozja¶niane w³osy tak jak i Jej, na pocz±tku te¿ siê os³ab³y i zaczê³y lekko kruszyæ a mimo to nie chcia³am przestaæ rozja¶niaæ w³osów, nie zrezygnowa³am z rozjasniacza i swoje niegdy¶ piêkne w³oski doprowadzi³am do takiego stanu, ¿e na d³ugo¶ciach, naprawdê niewiele mi zosta³o w³osów. To Tylko tak, ku przestrodze.

Edytowane przez Eirin
Czas edycji: 2015-01-04 o 14:51
Eirin jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-01-04, 15:00   #109
201607040946
Konto usuniête

Cytat:
A mnie szefowa ostatnio zapyta³a sie "czy zagêszcza³am w³osy" nie wiem co ona mia³a na my¶li mówi±c "zagêszcza³a¶" ale sam fakt, ¿e ludzie zauwa¿aj±, ¿e moje w³osy nabra³y objêto¶ci i jest ich wiêcej, jest zadowalaj±cy. W koñcu te w³osy które we wrze¶niu 2013r skruszy³y mi siê do d³ugo¶ci 3-5 cm od skóry g³owy, zaczê³y siêgaæ brody i naprawê zrobi³a mi siê gêsta czupryna w porównaniu z tym co mia³a wcze¶niej Czujê siê super
dla przypomnienia PRZED podjêciem zapuszczania naturalek i PO ( zdjêcie po z 3 grudnia)

Za³±cznik 5875500 Za³±cznik 5875501 Za³±cznik 5875502

2x pierwsze zdêcia dedykujê Iwonsi, ¿eby pokazaæ jej, ¿e moje rozja¶niane w³osy tak jak i Jej, na pocz±tku te¿ siê os³ab³y i zaczê³y lekko kruszyæ a mimo to nie chcia³am przestaæ rozja¶niaæ w³osów, nie zrezygnowa³am z rozjasniacza i swoje niegdy¶ piêkne w³oski doprowadzi³am do takiego stanu, ¿e na d³ugo¶ciach, naprawdê niewiele mi zosta³o w³osów. To Tylko tak, ku przestrodze.
bo rozja¶nianie niszczy, choæ niektórzy nie wierz± w³osy staj± siê cieñsze, to na pewno. Krusz± siê, wiêc na d³ugo¶ci te¿ jest ich mniej. Tak na ch³opski rozum.
Poza tym, s± w³osy rzadkie i w³osy cienkie. Ja mam chyba rzadkie (bo dobrze widaæ skórê g³owy i mam szerszy przedzia³ek w niektórych miejscach), a grubo¶æ to chyba ¶rednia. Z tego, co pamiêtam, najcieñsze s± w³osy blond, ale jest ich najwiêcej.

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2015-01-04, 16:44   #110
201604291140
Konto usuniête

Cytat:
nie pisa³am o tobie. wszyscy tu dobrze wiemy, ¿e jeste¶ moderatorem i z czym siê to wi±¿e. pisa³am o dziewczynach które odchodz± w trakcie zapuszczania naturalek i o tych, które ju¿ zesz³y. w±tek o tych co maj± ca³e naturalki podczytujê regularnie, z edycji w±tków o powracaniu do naturalków jest tam ma³o kto.

---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ----------

sledziczeek, sprawd¼ przez wyszukiwarke, z tego co pamiêtam to blondhaircare pisa³a o tym na blogu, u anwen pewnie te¿ o tym jest
Stary 2015-01-04, 16:50   #111
201607040946
Konto usuniête

Cytat:
nie pisa³am o tobie. wszyscy tu dobrze wiemy, ¿e jeste¶ moderatorem i z czym siê to wi±¿e. pisa³am o dziewczynach które odchodz± w trakcie zapuszczania naturalek i o tych, które ju¿ zesz³y. w±tek o tych co maj± ca³e naturalki podczytujê regularnie, z edycji w±tków o powracaniu do naturalków jest tam ma³o kto.t
Ja widzia³am na kolorowych w±tkach niektóre dziewczyny z naszego w±tku, te¿ nie zafarbowa³y. Choæ niektóre, owszem

I tak nie mogê siê doczekaæ ca³ych naturalek!
Stary 2015-01-04, 17:52   #112
Eda87
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 56

Znalaz³am stare zdjêcie z przed okresu farbowania w³osów. Zmartwi³o mnie jedno, ze one zawsze by³y takie cienkie nawet jak nie farbowa³am my¶licie ze to przez prostownice, z która w tamtych czasach nie mog³am siê rozstaæ? Juz sama nie wiem. Teraz wydaje mi siê ze ciemny pigment pogrubia³ mi jednak te w³osy wizualnie chocia¿by Chyba za duzo mysle i zaczynam w±tpiæ...
Za³±czone zdjêcia
Rodzaj pliku: jpg naturalne wlosy 2.jpg (122,0 KB, 68 za³adowañ)
Stary 2015-01-04, 20:52   #113
201607040946
Konto usuniête

Moze nie cienkie, tylko rzadkie? Niedawno o tym pisalam.
A pigmenty z farby, owszem, pogrubiaja, ale czy warto?
Stary 2015-01-04, 22:11   #114
Dboom_
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez TheUnlike Poka¿ wiadomo¶æ
A jakies takie mi pokazywala brazowe w okraglym pudeleczku z pompka. Nazwy nie pamietam.
Nie mierzylam dlugo odrostu. Ostatnie zdjecie przed szamponetka: https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...4&d=1418828441
d³ugi ju¿ szkoda strasznie, no ale to Twoje w³osy.

Eirin jak Ci dobrze w ciemnych!! tak nie do tematu, ale wygl±dasz znacznie m³odziej i tak.. wyrazi¶cie super

Cytat:
Napisane przez Eda87 Poka¿ wiadomo¶æ
Znalaz³am stare zdjêcie z przed okresu farbowania w³osów. Zmartwi³o mnie jedno, ze one zawsze by³y takie cienkie nawet jak nie farbowa³am my¶licie ze to przez prostownice, z która w tamtych czasach nie mog³am siê rozstaæ? Juz sama nie wiem. Teraz wydaje mi siê ze ciemny pigment pogrubia³ mi jednak te w³osy wizualnie chocia¿by Chyba za duzo mysle i zaczynam w±tpiæ...
mo¿liwe ¿e takie ju¿ masz genetycznie a prostownica na pewno to jeszcze potêgowa³a. z moimi mam podobnie, a¿ wstawiê zdjêcie, sama ostatnio przegl±da³am. pierwsze to w³osy nigdy nie farbowane, a drugie po kilkunastu nie równych warstwach ciemnego br±zu. wydaje mi siê, ¿e farba im w pewien sposób otwiera³a ³uski, puszy³y siê, no i sprawia³y wra¿enie, ¿e jest ich du¿o. ale co z tego, skoro by³y tak zniszczone. nie warto
za to teraz moje w³osy zachowuj± siê jeszcze inaczej, strasznie jestem ciekawa jak to bêdzie gdy bêd± d³ugie..
Za³±czone zdjêcia
Rodzaj pliku: jpg wlossi.jpg (110,9 KB, 65 za³adowañ)
Stary 2015-01-04, 22:35   #115
iwonsia01
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 187

Eirin nie trzeba mnie motywowaæ zdjêciami. Wystarczy mi to co mam teraz na g³owie Z moich pudlowych loków niewiele zosta³o Jako¶ jestem zmotywowana tym razem W koñcu mam wesele na wakacjach Ka¿da decyzja bêdzie teraz racjonalna.
Stary 2015-01-04, 22:40   #116
Eirin
Rozeznanie

Cytat:
Eirin jak Ci dobrze w ciemnych!! tak nie do tematu, ale wygl±dasz znacznie m³odziej i tak.. wyrazi¶cie super

Dziêkujê ;P jaki¶ czas temu wstawia³±m ju¿ te zdjêcia i wstawi³am je jeszcze raz, ¿eby pokazaæ Iwonsi, ¿e skoro jej w³osy ju¿ siê krusz± i s± w takim stanie jak pisze, to znak, ¿e jak nie powe¼mie powa¿nych kroków, mo¿e skoñczyæ tak jak ja, z 5cioma w³osami przy twarzy a reszta 4-6 centymetrowa .... a dodam jeszcze, ¿e nie wiele dawa³o mi to, ¿e przetrzymywa³am odrost po 3-4 miesi±ce miêdzy rozja¶nianiami , przychodzi³ czas koloryzaci i by³o jeszcze gorzej ... i gorzej .. a¿ w koñcu prawie nie zosta³am ³ysa

---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ----------

Cytat:
Napisane przez iwonsia01 Poka¿ wiadomo¶æ
Eirin nie trzeba mnie motywowaæ zdjêciami. Wystarczy mi to co mam teraz na g³owie Z moich pudlowych loków niewiele zosta³o Jako¶ jestem zmotywowana tym razem W koñcu mam wesele na wakacjach Ka¿da decyzja bêdzie teraz racjonalna.
Uwierz mi, mo¿e byæ gorzej przekona³±m sie o tym na w³asnych w³osach
Stary 2015-01-04, 22:47   #117
Ingran
Blessed be the fruit

Wiadomo¶ci: 9 232

Cytat:
mo¿liwe ¿e takie ju¿ masz genetycznie a prostownica na pewno to jeszcze potêgowa³a. z moimi mam podobnie, a¿ wstawiê zdjêcie, sama ostatnio przegl±da³am. pierwsze to w³osy nigdy nie farbowane, a drugie po kilkunastu nie równych warstwach ciemnego br±zu. wydaje mi siê, ¿e farba im w pewien sposób otwiera³a ³uski, puszy³y siê, no i sprawia³y wra¿enie, ¿e jest ich du¿o. ale co z tego, skoro by³y tak zniszczone. nie warto
za to teraz moje w³osy zachowuj± siê jeszcze inaczej, strasznie jestem ciekawa jak to bêdzie gdy bêd± d³ugie..
Oooo, toæ ty blondyna na tej focie

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-01-04, 22:52   #118
Eirin
Rozeznanie

Dboom te pierwsze to Twooooje ????
Stary 2015-01-04, 23:14   #119
Dboom_
Rozeznanie

Cytat:
Dziêkujê ;P jaki¶ czas temu wstawia³±m ju¿ te zdjêcia i wstawi³am je jeszcze raz, ¿eby pokazaæ Iwonsi, ¿e skoro jej w³osy ju¿ siê krusz± i s± w takim stanie jak pisze, to znak, ¿e jak nie powe¼mie powa¿nych kroków, mo¿e skoñczyæ tak jak ja, z 5cioma w³osami przy twarzy a reszta 4-6 centymetrowa .... a dodam jeszcze, ¿e nie wiele dawa³o mi to, ¿e przetrzymywa³am odrost po 3-4 miesi±ce miêdzy rozja¶nianiami , przychodzi³ czas koloryzaci i by³o jeszcze gorzej ... i gorzej .. a¿ w koñcu prawie nie zosta³am ³ysa
tak tak, pamiêtam i pewnie ju¿ Ci nawet to wcze¶niej pisa³am, ale ciemny br±z u Ciebie to jest to :P
Cytat:
Dboom te pierwsze to Twooooje ????
Cytat:
Napisane przez Ingran Poka¿ wiadomo¶æ
Oooo, toæ ty blondyna na tej focie
prawda? moje, trochê wyprostowane, ale nigdy nie farbowane. trochê szok nie wiem jak to mo¿liwe, ¿e teraz mam tak ciemne, mo¿e wcierki i p³ukanki z kawy tak dzia³aj±? lub farbowanie przez lata na ciemno? je¶li to ma jaki¶ sens.. albo po prostu ciemniej± mi z wiekiem, moja mama te¿ mia³a kiedy¶ jasny blond, teraz odrosty br±z. albo jest jeszcze opcja, ¿e zja¶niaj± od s³oñca, zobaczymy. ale wola³abym, ¿eby tak zosta³o jak jest
Stary 2015-01-05, 10:18   #120
201607040946
Konto usuniête

Farbowanie nie wp³ywa na kolor w³osów, mam nadziejê, ¿e jeste¶ m±dra i to wiesz po prostu kolor siê zmienia z wiekiem sama mia³am do 8 roku ¿ycia bia³e w³osy, a w 13 ju¿ by³ z³otawe, w 15 mysie pewnie jak osiwiejê, to nie bêdzie widaæ, bo szare czy siwe co za ró¿nica
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów i fryzury

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2015-09-01 14:28:04

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:22.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.